Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Szczyrk czy Wisła?

IP: *.play-internet.pl 18.01.12, 19:38
    Jesteśmy rodzinką początkująco-średniozaawansowaną narciarsko. Dotad jeździliśmy na narty w Tatry a teraz chcemy spróbować w Beskidach. Szukamy dłuzszych tras, nartostrad, niezbyt trudnych. Po przewertowaniu większości stacji narciarskich, wahamy się między właśnie Wisłą a Szczyrkiem. Które z tych dwóch miejsc byście nam polecili?
    Obserwuj wątek
      • vitmik Re: Szczyrk czy Wisła? 18.01.12, 21:35
        po przejechaniu większości tras w tym rejonie polecam albo Velką Racę albo Ramzovą ;)
        • Gość: szczecin Re: Szczyrk czy Wisła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 11:06
          Jeśli nie masz potrzeby szpanu i potrzeby wożenia pupy kanapą- to zdecydowanie Szczyrk.
          MNiej ludzi fajne trasy - a że orczyki- no właśnie pojezdzić czy poszpanować staniem w koleje do kanapy oto jest pytanie
          • Gość: manni Re: Szczyrk czy Wisła? IP: *.play-internet.pl 19.01.12, 12:31
            Dzięki. Szpanować nie zamierzam, bić rekordów prędkości także. Zwykłe szusowanie z rodzinką. Relaks, nic więcej. Boje się trochę kolejek do wjazdu a i na talerzyku wciągać się pod górę nie jest dla mnie zadną ujmą. Tylko ogólna opinia o Szczyrku nie jest pochlebna ale z drugiej strony wiele osób tam jeździ.
            • ortodox Re: Szczyrk czy Wisła? 20.01.12, 12:10
              Moim zdaniem Szczyrk jest zdecydowanie ciekawszym miejscem na narty niż Wisła.
              Trasy ciekawsze, bardzo urozmaicone i o różnym stopniu trudności.
              Są też krzesła na Skrzyczne, więc nie tylko orczyki. Mieli zmodernizować stare krzesła na nową kanapę w tym sezonie, ale chyba sie nie udało. Poza tym, nie ma żadnego problemu żeby jeździć zarówno w Wiśle jak i w Szczyrku ... i to byłoby chyba najlepsze rozwiązanie.
              To przecież kawałeczek i nawet nie półgodziny jazdy samochodem.
              pozdro.
              • chce_na_deske Re: Szczyrk czy Wisła? 23.02.12, 22:24
                Powiedzcie jaka pogoda teraz w Szczyrku? jest po czym jeździć?:)
      • Gość: Iwona Re: Szczyrk czy Wisła? IP: *.ennet.pl 20.01.12, 07:38
        A czy może macie jakieś fajne kwatery w tych miejscach? Takie dla całej rodziny z dziecmi?
        • Gość: Szczecin Re: Szczyrk czy Wisła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.12, 15:13
          Tak byłem w zeszłym roku www.pensjonat-szczyrk.pl/ ale w grę wchodzi pod Klimczokiem II standart doskonały jedzonko też.Do Czyrnej jakieś 500m do Golgoty autobusik co 20-30 minut( państwowy i prywatny) do centrum SZczyrku też autobusk.Do przystanku max 100metrów.
          No na przejazd do Wisły przez Biały Krzyż teraz to ja bym bardzo ale to bardzo ostrożnie podchodził- bez łańcuchów nie ma mowy hbo inaczej spadamy i spadamy a przez Bielsko to nie takich wcale Hop.
          Z Małego Skrzycznego na sam dół to tak ze 3km jazdy może więcej- więc Wisła nawet nie ma startu
          • ortodox Re: Szczyrk czy Wisła? 20.01.12, 18:42
            Gość portalu: Szczecin napisał(a):
            > No na przejazd do Wisły przez Biały Krzyż teraz to ja bym bardzo ale to bardzo
            > ostrożnie podchodził- bez łańcuchów nie ma mowy hbo inaczej spadamy i spadamy
            > a przez Bielsko to nie takich wcale Hop.
            ----------------------
            No nie przesadzaj :)
            Jechałem tam nie raz zimą i nigdy nie musiałem zakładać łańcuchów, czego oczywiście wykluczyć do końca nie można, bo to jednak góry, wiec łańcuchy mogą się czasem przydać.
            Szczególnie w czasie opadów.
            pozdro.
        • mirszy Marsjanka Szczyrk 25.01.12, 23:15
          Zapraszam - Pensjonat MARSJANKA :)
          300 mod SKrzycznego, przestronne studia rodzinne z łazienką, domowa kuchnia. Parking przed obiektem, sala kominkowa.
          Więcej na www.marsjanka.pl
      • Gość: yy Re: Szczyrk czy Wisła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 20:47
        pozycjonowaniestron.p.ht/
      • Gość: Aga Re: Szczyrk czy Wisła? IP: *.fflinea.eu 12.12.13, 15:08
        Czy ktoś słyszał o Willi pod świerkami w Szczyrku?
      • Gość: dm Re: Szczyrk czy Wisła? IP: *.internetia.net.pl 14.03.15, 01:14
        szczyrk tylko
        jeżdzenie gdziekolowiek indziej w Tym Krayu mija się z sensem
        • Gość: nn Re: Szczyrk czy Wisła? IP: *.internetia.net.pl 14.03.15, 01:20

ktokolwiek widział
          ktokolwiek wie !

i żadne tam Zieleńce i Białki jakieś tam
          nawet Wisły i Istebne
          może Giewont ?

nie wyjaśnią
          tego
          tam !!!

co za pieprzenie
          ale SZczyrk w tym kraju pod względem tras jest najlepszy !!!!

• dmmmm Re: Szczyrk czy Wisła? 14.03.15, 01:30
            szczyrk i tyko, lepsze jest Paso Tonale i Hintertux i Nassfeld i inne takie
      • pankracypoglacy Re: Szczyrk czy Wisła? 20.09.23, 14:16
        Mogę być nieco nieobiektywny, ale jak dla mnie Szczyrk jest lepszy. Są tu 3 duże ośrodki narciarskie i wiele mniejszych. Znajdziesz tu na pewno trasy proste i bardzo trudno. Na pewno na dużą uwagę zasługuje trasa biegnąca przez tunel (trasa nr 1). Ma 1200 metrów długości i masz możliwość przejechania 50 metrów w tunelu. Tutaj znajdziesz szerszy opis: beskidsportarena.pl/szczyrk-trasy-narciarskie

Na pewno też warto rozważyć przyjazd poza weekendem. W Szczyrku w sezonie jest spory ruch, a w weekendy to już totalnie miasto stoi.
        • pankracypoglacy Re: Szczyrk czy Wisła? 20.09.23, 17:01
          Jeszcze dodam do swojej odpowiedzi, że mega też fajnym pomysłem jest znalezienie zakwaterowania w pobliżu stoku. Nie za blisko - bo będzie straszny hałas i ruch, ale też nie za daleko żeby nie trzeba było jeździć przez całe miasto do stoku.

W Wiśle Crystal Mountain robi robotę - w końcu 5* nie wzięło się z niczego. Natomiast w Szczyrku nie ma chyba lepszego zakwaterowania niż w Krupówka Mountain Resort Szczyrk, zwłaszcza że podobno całe wyposażenie obiektu zostało wykonane ręcznie przez właściciela! Polecam pooglądać sobie zdjęcia pokoi, apartamentów i domków, a w szczególności domku Francuskiego: krupowka.pl/noclegi/domki-szczyrk/domek-francuski Moim zdaniem jest niesamowity.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka