Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Narty rodzinnie. Polska,Czechy,Słowacja ew.Austria

IP: *.static.ip.netia.com.pl 23.10.14, 14:09
    Chcielibyśmy wybrać się w 2 rodziny na fajne narty i nie tylko. Czworo rodziców i piątka dzieci w wieku 7-11 lat.
    W zeszłym roku szkolnym byliśmy w Istebnej w Zagroniu. Bardzo miły pobyt, hotel przy dolnej stacji, knajpka, basen. W przypadku dzieci w tym wieku ważne, że w każdej chwili mogli ze stoku pójść do pokoju i po odpoczynku znowu szusować po stoku - nie absorbując rodziców. I ważne, że w tej "stacji narciarskiej" mogli wrócić tylko w jedno miejsce, które było punktem zbornym. Stok bardzo przyjazny dla maluchów.
    Szukam czegoś podobnego w Polsce, Czechach, Słowacji lub bliskiej Austrii (tak do 1000km z Warszawy). Ważne by był to ośrodek kameralny i noclegiem bezpośrednio przy stoku - dojazdy samochodem, zmianą butów, zdejmowaniem nart, kaskami, goglami i innymi pierdołami jest uciążliwe. Poza tym dzieci szybko się męczą, chcą odpocząć, pobawić się w coś innego, później znowu pojeździć. Dojeżdżać na 2 godziny i później wracać, i znowu powrót na stok, nie jest przyjemne. Przy takiej lokalizacji dzieci stają się "bezobsługowe" - trzeba je tylko zwerbować na jedzenie.

Proszę malkontentów o nie podpowiadanie, że Polska, Czechy i Słowacja to kibel. Jedź do Włoch, tam super. Wiem, byłem, tylko podróż z dziećmi trwa 50% dłużej niż jak jadą sami narciarze. Wiem, że w wątku było o tym pisane, ale baza narciarsko-noclegowa ciągle rozwija się.

Z góry dziękuje za odpowiedzi i wskazówki
    Obserwuj wątek
      • domifil Re: Narty rodzinnie. Polska,Czechy,Słowacja ew.Au 24.10.14, 08:30
        My z dziećmi jeździliśmy do Szpindlerowego Młyna i mieszkaliśmy w hotelu Arnika, którego ofertę miały w katalogu TUI i Neckermann. Hotel znajduje się w dzielnicy Labska jeszcze przed centrum Szpindlerowego ale zaletą jest to, że obok jest czerwona trasa z krzesłem, są też szkółki narciarskie z małymi górkami. Córka właśnie w ten sposób uczyła się jeździć z czeską instruktorką, po 2 dniach już zjeżdżała z czerwonej trasy. Jak syn był mały i jeszcze nie jeździł na nartach to jeździliśmy z mężem na zmianę, bo wszystko blisko i można w każdej chwili podejść do hotelu. Hotel dysponuje pokojami rodzinnymi, czyli są to 2 pokoje połączone ze sobą, więc jest przestrzeń dla całej rodziny. Jest mały basen, była też bawialnia dla dzieci, posiłki w formie bufetu. Hotel miał w ofercie bezpłatny pobyt dzieci przy 2 płatnych osobach dorosłych. Najlepiej sprawdzić katalogi niemieckie i polskie TUI i Neckermanna bo oferty czasem mocno się różnią. Jak chcieliśmy pojeździć na nartach na innych stokach w Szpindlerowym to spod hotelu odjeżdża płatny bus na Sv. Peter, tylko że jeździ bardzo rzadko, to nie jest regularny skibus. Nam ta oferta odpowiadała, byliśmy w tym hotelu 3 razy, za 4 wynajęłam już apartament w centrum Szpindlerowego, bo chcieliśmy mieć bliżej do pozostałych stoków. Jak masz pytania, pisz
        • ap_3 Re: Narty rodzinnie. Polska,Czechy,Słowacja ew.Au 24.10.14, 12:05
          Witam,
          Proszę o namiary na ten apartament. Z góry dziękuję.
          • domifil Re: Narty rodzinnie. Polska,Czechy,Słowacja ew.Au 24.10.14, 16:18
            Rezerwowałam przez stronę www.golding.cz, wybierasz Szpidlerowy Młyn i pokazują się apartamenty Bile Labe. My korzystaliśmy z apartamentu 2/2L (drugie zdjęcie od lewej pokazuje kuchnię). Kuchnia połączona z salonem z sofą, w drugim pokoju łóżko małżeńskie z dodatkową piętrową nakładką i jednoosobowy tapczan, łazienka bardzo duża z sauną, miejsce postojowe w hali garażowej, schowek na narty. Dom położony jest w samym centrum, po przejściu mostku jest przystanek bezpłatnego skibusa na Sv. Peter.
      • misiek3210 Re: Narty rodzinnie. Polska,Czechy,Słowacja ew.Au 29.10.14, 10:57
        Jeśli chcecie się wybrać całą rodziną na narty albo snowboard to polecam kontakt ze Snow Nation. Mają teraz dość ciekawą ofertę dla rodziców z dziećmi (1-13 lat) - Baby on Board. Rodzice jeżdżą w fantastycznych warunkach w Alpach, a dzieci pod okiem najlepszych instruktorów uczą się jeździć.
      • Gość: betii Re: Narty rodzinnie. Polska,Czechy,Słowacja ew.Au IP: 78.10.81.* 02.08.17, 14:01
        Zdecydowanie Alpy - Austria albo Włochy, o Polsce zapomnij jak chcesz pojeździć w ferie a nie tylko stać w kolejce do tego jak z dziećmi to jedź na- zobacz np. tu wyjazd na narty ze sprawdzonym organizatorem, który ma też szkolenia narciarskie dla dzieci -wtedy pojeździsz, a
        kosztowo wyjdzie to samo, a może czasem nawet taniej niż w Polsce
      • maciejperkowski76 Re: Narty rodzinnie. Polska,Czechy,Słowacja ew.Au 11.09.17, 11:20
        Jak na rodzinne narty to polecam Rozwiń Skrzydła małą rodzinną firmę, która z pasją i zaangażowaniem organizuje rodzinne wyjazdy. Byłem z nimi 2 lata temu w Polsce i w tym roku w styczniu we Włoszech w Folgarii i z czystym sumieniem mogę ich polecić. Podczas pobytu dla najmniejszych dzieci była też Niania z której korzystaliśmy, bo córka miała 2 lata i narty to dla niej jeszcze przyszłość.
        zobacz rozwinskrzydla.com
      • marzeniemarzenie Re: Narty rodzinnie. Polska,Czechy,Słowacja ew.Au 25.01.23, 09:30
        Tutaj polecę Polskę bo są miejsca piękne a plus taki, ze wspieracie Polską gospodarkę.

Do takich super miejsc to Szczyrk należy bo mam tam kilka stoków, kilka szczytów do zdobycia. Knajpki też są, wszędzie blisko.

Jakbyście potrzebowali [url=https://freaksshop.pl/]sprzętu/url] to też jest dobry sklep.
        • marzeniemarzenie Re: Narty rodzinnie. Polska,Czechy,Słowacja ew.Au 25.01.23, 09:31
          marzeniemarzenie napisała:

> Tutaj polecę Polskę bo są miejsca piękne a plus taki, ze wspieracie Polską gosp
          > odarkę.
          >
          > Do takich super miejsc to Szczyrk należy bo mam tam kilka stoków, kilka szczytó
          > w do zdobycia. Knajpki też są, wszędzie blisko.
          >
          > Jakbyście potrzebowali sprzętu to też jest dob
          > ry sklep.
          • marzeniemarzenie Re: Narty rodzinnie. Polska,Czechy,Słowacja ew.Au 25.01.23, 09:33
            marzeniemarzenie napisała:

> marzeniemarzenie napisała:
            >
            > > Tutaj polecę Polskę bo są miejsca piękne a plus taki, ze wspieracie Polsk
            > ą gosp
            > > odarkę.
            > >
            > > Do takich super miejsc to Szczyrk należy bo mam tam kilka stoków, kilka s
            > zczytó
            > > w do zdobycia. Knajpki też są, wszędzie blisko.
            > >
            > > Jakbyście potrzebowali sprzętuto też j
            > est dob
            > > ry sklep.
    Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka