Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pierwszy raz - jakie koszta?

24.11.06, 15:25
    No i dałam się namówić.
    Planujemy wyjazd w marcu do Austrii na 2 tygodnie.

Trzeba ubrać 3 dorosłe osoby włącznie z butami (narty wypożyczymy).
    Wiem, że bedzie to kosztować majątek, ale zanim sama zacznę liczyć, może ktoś
    z Was rzuci jakąś przybliżoną sumę.
    Dodam, że finansowo nie musimy się zbytnio ograniczać.
    Z góry dzieki za pomoc.
    Obserwuj wątek
      • kornel113 Re: Pierwszy raz - jakie koszta? 24.11.06, 15:28
        Łącznie z pobytem jakieś 10 tys.
        • ortodox Re: Pierwszy raz - jakie koszta? 24.11.06, 16:05
          ... równie dobrze, możesz wydać 20 000 zł
          zwłaszcza, że nie musisz się ograniczać finansowo.
          pozdro.
          • shellma1 Re: Pierwszy raz - jakie koszta? 24.11.06, 16:30
            Dzięki za podpowiedzi.
            Myślę, że w górę dałoby się te kwoty windować jeszcze wyżej, ale nie trzeba
            przesadzać.
            10 kawałków jest dobrą kwotą orientacyjną.
            Nie omieszkam Was poinformować ile kasy pękło.
            • Gość: zolv Re: Pierwszy raz - jakie koszta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 16:42
              10 tys dla 3ch osob na 2tygodniowy pobyt z karnetami, wypozyczeniem nart i
              zakup całego wyposażenia procz nart?

raczycie sobie zarty robic chyba. na tygodniowy pobyt bez wypozyczania i
              zakupow ciuchow, butow, itp trzeba liczyc 1500 zł conajmniej za osobe.

za 3 osoby to jest 4500, dodaj sobie drugi tydzien, wypozyczenie nart na 2 tyg.
              i ubranie 3ch osob

nie da rady za 10 mysle.

pzdr
              zolv
              • shellma1 Re: Pierwszy raz - jakie koszta? 24.11.06, 17:04
                Oj, coś zaczyna mi się wydawać, że te 2 dychy, to wcale nie takie wygórowane.
              • ortodox Re: Pierwszy raz - jakie koszta? 24.11.06, 17:05
                Tym razem, wyjątkowo zgodzę się z Tobą. Według mnie, min to 15000zł, ale jak
                bez ograniczeń to wyjdzie 20000 i to pod warunkiem, że to będzie max hotel***.
                pzdro
                • shellma1 Re: Pierwszy raz - jakie koszta? 24.11.06, 17:27
                  Sorry ja tylko pytałam. Nie rozumiem uwagi "tym razem wyjątkowo..."
                  • ortodox Re: Pierwszy raz - jakie koszta? 24.11.06, 17:56
                    Nie, to nie do Ciebie, to do zolvia - to " tym razem wyjątkowo"
                    pozdrawiam
                    • Gość: Jurek M Re: Pierwszy raz - jakie koszta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 18:29
                      Pierwszy raz na narty i od razu na 2 tygodnie ? Jak tam z Wasza kondycja,dacie
                      rade ?A co do ceny - mozna kupic kurtke za 200 zl,mozna Spydera za 5000.Hotel
                      mozna znalezc za parenascie euro,mozna za 200 E/osoba/dzien.A tak z ciekawosci -
                      gdzie w Alpy sie wybieracie ?Czy bedzie wystarczajaca liczba tras,zeby nie
                      zanudzic sie przez 2 tygodnie.Swoja droga podziwiam wszystkich jadacych na 2
                      tyg.na narty,ja po tygodniu mam dosyc i nawet za darmo nie zostalbym na drugi
                      tydzien z rzedu
                      • wrb1 Jakie koszta? 24.11.06, 19:50
                        Co do kosztow sprzętu jest tak jak to wyzej napisał Jurek: rozpietość moze byc
                        naprawdę znaczna. Tu możesz sobie poprzebierać:
                        www.skiteam.pl/index.html
                        Tak samo jest z cenami hoteli.
                        Jak nie poszalejesz to dycha starczy, ale może być i trzy za mało (Davos,
                        Zermatt, itp)
            • Gość: smiglostopy Re: Pierwszy raz - jakie koszta? IP: *.dyn.optonline.net 29.11.06, 22:35
              > Nie omieszkam Was poinformować ile kasy pękło.

super! jesli mozesz to daj jeszcze cynk ile dales/las za komorke i bagaznik na
              narty.

wogole moglibysmy sie wszyscy podzielic info ile zarabiamy, czym jezdzimy ile
              wydajemy na wakacje, itp...
              • Gość: Roberto Re: Pierwszy raz - jakie koszta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 10:14
                Przy czym należy podać do tych informacji imię, nazwisko, nr NIP-u.
                Pozdro
                • ortodox Re: Pierwszy raz - jakie koszta? 30.11.06, 11:44
                  A co? Niech napisze ile pękło ;)
                  Rozmowa o kosztach, to też jakaś rozmowa. Może być pouczająca. Ja zawsze jestem
                  ograniczony kosztwo, to dowiem się ile wydają Ci bez ograniczeń i na co?
                  Może kiedyś też będę bogaty - tararara ram tam.
                  pozdro ;)
                  • Gość: smiglostopy Re: Pierwszy raz - jakie koszta? IP: *.dyn.optonline.net 30.11.06, 16:43
                    to dobry temat na fotonarty.

mozna by skanowac i wrzucac kopie rachunkow z hoteli i restauracji. ciezko
                    tylko z wykazaniem ile sie daje napiwkow obsludze hotelu ;)

oczywiscie nic nie mam przeciwko dzieleniu sie info gdzie, co, za ile, ale w
                    tym watku zabrzmialo to... malo subtelnie ("mam duzo kasy i pochwale sie ile
                    wydaje" - jak dla mnie troche bufoniada).

sam w innym watku pisalem ile przecietnie wydaje na wyjazdy narciarskie :)
                    • 1web Re: Pierwszy raz - jakie koszta? 30.11.06, 16:52
                      przewrazliwiony jesteś :)
                      my wydajemy mało, ale mam klientów co wydaja olbrzymie sumy. Kompletnie mnie to
                      nie rusza. Ważne aby wszyscy byli zadowoleni
                      • Gość: smiglostopy Re: Pierwszy raz - jakie koszta? IP: *.dyn.optonline.net 30.11.06, 17:02
                        > przewrazliwiony jesteś :)

moze...
                        no i czekam na wyliczenia kosztow wyjazdu autora watku ;)
      • Gość: adas Re: Pierwszy raz - jakie koszta? (a można taniej?) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 16:18
        Ojej... A dla takich dysponujących mniejszym portfelem? ;)

Generalnie to był bym wdzięczny za informację ile może kosztować wypożyczenie
        nart w okolicach zwardonia. Ale na 1-2 dni...
      • Gość: jabol Re: Pierwszy raz - jakie koszta? IP: *.acn.waw.pl 29.11.06, 21:54
        narty sa bardzo drogie,jesli chcesz miec wszystko nowe,ale ja bym postawila na
        sprzet uzywany,gielda albo na allegro,jak na pierwszy raz moze warto
        zaoszczedzic?..albo jesli chcesz calkim za darmo to wygrac snowboard firmy
        burton na www.knorrnudle.pl,moze los sie usmiechnie:)
      • kamiloss20000 Re: Pierwszy raz - jakie koszta? 30.12.22, 16:57
        Może zacznijcie od Polski? W Szczyrku mamy kilka tras :)
        a o sprzęt to się nie martw bo w Majestyc jest teraz promocja :) i na lata wystarczy oczywiście.
      • kamiloss20000 Re: Pierwszy raz - jakie koszta? 30.12.22, 16:58
        Może zacznijcie od Polski? W Szczyrku mamy kilka tras :)
        a o sprzęt to się nie martw bo w Majesty jest teraz promocja :) i na lata wystarczy oczywiście
    Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka