Dodaj do ulubionych

Kupować markowe ubrania czy dużo zwykłych ciuchów?

13.07.11, 09:47

Taki dylemat mam zawsze gdy wybieram się na większe zakupy proszę o wasze sugestie na ten temat:)pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: anioll Re: Kupować markowe ubrania czy dużo zwykłych ciu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.07.11, 12:21
      Zależy co dla Ciebie znaczy markowe ;)
      Jednak można kupić używane ciuszki znanych marek (lub nawet nowe - z metkami) za grosze.
      szukaj okazji na :

1. allegro :]

2. sklep z tanimi ciuszkami (znalazłam super ciuszki h&m, next, asos, M&S i wiele innych :D )
      • myszka_77_78 Re: Kupować markowe ubrania czy dużo zwykłych ciu 28.07.11, 16:20
        Zależy od marki - ja patrze na jakość ciuchów. Akurat lubie styl taki luźny, może trochę sportowy - mam jeden sklep internetowy w którym lubie kupować - polecam szczerze - www.ventuscollection.pl - mają trochę coś innego niżw szystkie te sklepy w galeriach, sami szyją, krótkie fajne serie - fajne pomysły i bez tych wielkich kolorowych, cekinowatych nadruków, jakość też dobra a ceny przystępne.
        Poza tym mam małe sklepiki w których są fajne rzeczy - dobre jakościowo i w nich się zaopatruje - jak sklep z jeansami, czy bielizna.
        pozdrawiam
    • Gość: Anna Re: Kupować markowe ubrania czy dużo zwykłych ciu IP: *.jeleniagora.hypnet.pl 02.08.11, 20:10
      Zależy co:

Dżinsy, obuwie zimowe, grube swetry, kurtki, marynarki - kupuje te porządne. Muszą mi długo posłużyć. Również bielizna lepszej jakości.
      Natomiast koszulki, letnie buty, skarpetki, bluzeczki itd. to różnie. :)
    • janinka222 Torba na laptopa Sushi 03.08.11, 09:43
      Ja zainwestowałam w torbę na laptopa Sushi i uważam, że był to dobry wybór. Jest wytrzymała i stylowa. Jednak dobrą firmę można poznać gołym okiem.
      • Gość: franusia Re: Torba na laptopa Sushi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.13, 13:56
        Ja też mogę się pochwalić, że kupiłam i nie żałuję. Faktycznie solidna firma, bo torba już długo mi służy a w ogóle się nie zniszczyła. Do tego fason jest taki, że nigdy nie wychodzi z mody. Nie wiem jak janinka222, ale ja wybrałam taką: www.mobilefashion.pl/torba-na-laptopa/23-Torba-czarna-mamba-pikowana-do-17-4029276046938.html
        • Gość: Sanders Re: Torba na laptopa Sushi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.13, 11:35
          Super torebki! Polecam każdemu! Ja mam model En Vogue Desert Sand - (taka kremowa) na lato, a w zimie mam podobny model tylko czarny (En Vogue Starry). W końcu laptop i wszystkie najpotrzebniejsze rzeczy mieszczą się w jednej torbie - dla mnie bomba! :)
    • rudolf-abs Re: Kupować markowe ubrania czy dużo zwykłych ciu 04.08.11, 08:28
      Zatem moja sugestia - może tak pół na pół ? Czasem pozwolić sobie na ciuchy markowe a czasem na coś tańszego. Zresztą marka marce nierówna. Mamy marki składające się z samej marki i takie zawierające w sobie lepszą jakość i styl.
      emilbo napisał:

>
      > Taki dylemat mam zawsze gdy wybieram się na większe zakupy proszę o wasze suges
      > tie na ten temat:)pozdrawiam.
    • malatezja Re: Kupować markowe ubrania czy dużo zwykłych ciu 05.08.11, 08:51
      Mogę powiedzieć o swoich przekonaniach. Kupuje tylko to co mi się podoba i pasuje do mojego stylu ubierania się. Wśród tego co kupuję z ciuchów są i markowe ale to nie ma dla mnie żadnego znaczenia.
    • barbara45m Re: Kupować markowe ubrania czy dużo zwykłych ciu 05.08.11, 09:13
      Dużo lepsze są ubrania markowe. Wiesz co kupujesz a nie kot w worku.
    • malwi-5 Re: Kupować markowe ubrania czy dużo zwykłych ciu 05.08.11, 12:36
      Myślę, że warto jest mieć w swojej szafie trochę ubrań markowych - zawsze to jednak lepsza jakość :) Ale nie koniecznie trzeba przecież płacić za nie nie wiadomo ile pieniędzy. Wystarczy tylko trafić na dobrą okazję np. w klubie zakupowym
      • elito Re: Kupować markowe ubrania czy dużo zwykłych ciu 08.08.11, 17:27
        Kupuje roznie przewaznie w sieciowkach ,czesto korzystam z promocji a w ulubionym sklepie mam karte stalego klienta ,bielizne raczej kupuje markowa gdyz mam klopot z dopasowaniem obwodu ,buty kupuje raczej tansze bo lubie miec duzo jedynie zimowe czasami ze skory jak jest okazja ,kiedys czesto kupowalam w lumpeksach ale teraz niewarto czasami taniej kupic mozna nowe rzeczy gdy sa wyprzedaze .
    • coco_angel Re: Kupować markowe ubrania czy dużo zwykłych ciu 16.08.11, 19:57
      zasada zlotego srodka jets najlepsza:0 jak dobre jakosciowo i ciekawe kroje to biore markowe:) ale czasem znajdzie sie i cos w massowkach:)
      Czasem warto solodzic sobie zycie ejdnak czyms markowym i wartym tej ceny...
      • Gość: bartek bartek Re: Kupować markowe ubrania czy dużo zwykłych ciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.12, 22:37
        ja kupuje w outletach intenretowych markowe ciuchy są super jakości, a cena napewno warta profuktów. Ostatnio robiłem zakupy w sklepie www.erazm.com.pl szybka wysyłka duży wybór koszul, myśle ze warto kupować w takich sklepach
    • stylistka_femelo.com Re: Kupować markowe ubrania czy dużo zwykłych ciu 14.02.12, 10:52
      Są takie elementy garderoby na które warto wydać większą sume pieniędzy, by służyły nam dłużej np. buty, torby. Na niektóre jednak nie warto wydawać zbyt wiele. Niemniej jednak, tak na prawdę to kwestia indywidualnego podejścia. Zależy co jest dla Ciebie ważniejsze jakość czy ilość, sama musisz sobie to przemyśleć.
      • Gość: malwito Re: Kupować markowe ubrania czy dużo zwykłych ciu IP: *.96.244.35.tvksmp.pl 14.02.12, 12:21
        A czy markowe musi znaczyć bardzo drogie? Ubranka, które kupujemy naszym dzieciom - www.kolorowemarzenia.pl/search/?q=mmdadak Marka jest, dobra cena jest - kwestia szukania po wyprzedażach ;-)
    • Gość: karola1979 Re: Kupować markowe ubrania czy dużo zwykłych ciu IP: *.555.pl 20.05.12, 18:56
      Wszystko zależy od tego jak leży, ponieważ nie wszystkie markowe ubrania są zawsze trafione. Jestem osobą, która posiada tzw. plus size, kupuje odzież XXL, która również może być fajna, jednak nie wszystkie znane marki taką sprzedają.
    • Gość: Nelia Re: Kupowa? markowe ubrania czy du?o zwyk?ych ciu IP: 180.247.180.* 31.05.12, 15:41
      Film 1920 Bitwa Warszawska (2011) jest super! Polecam!
    • mega-nnn Re: Kupować markowe ubrania czy dużo zwykłych ciu 13.06.12, 20:20
      Kupuje wyłącznie markowe z najwyższej półki ze względu na jakość, tkaniny modele itp jedyna przeszkoda to wysokie ceny więc od wielu lat szukam rzeczy w komisach w Warszawie i Krakowie:) Znam chyba wszystkie aktualne adresy no i mam swoje ulubione, a mojej garderoby może mi pozazdrości niejedna koleżanka która ubiera się w Berlinie czy w Londynie.
    • Gość: Justyna Re: Kupować markowe ubrania czy dużo zwykłych ciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.13, 12:26
      Kiedyś szłam na ilość, nie na jakość i wychodziłam na tym tak, że po pierwszym praniu ciuchy nadawały się tylko do założenia ich do pracy w ogródku. Teraz kupuję mniej i rzadziej, ale porządne rzeczy. Szukam promocji, okazji. Zazwyczaj kupuję ciuchy na www.henrilloyd.pl albo jak mają większe akcje promocyjne to idę do sklepu. Polecam. Dla mnie to bardzo dobra marka. Jestem zadowolona ze wszystkich rzeczy i służą mi długi czas. Koleżanka też namówiła się na jeden sweter od nich i po czterech latach wygląda jak nowy. To chyba o czymś świadczy. Uprzedzam pytanie - nosi go często i już wielokrotnie był prany. Pozdrawiam
    • sunnysutton Re: Kupować markowe ubrania czy dużo zwykłych ciu 26.06.13, 14:31
      jak dla mnie lepiej miec pare markowych, porzadnych ubran niz kupe szajsu, ktory rozlatuje sie po paru praniach, mowiac szajs mam na mysli sieciowki typu bershka (dla kogos moze to byc markowy ciuch) ;)
    • amanda2008 Re: Kupować markowe ubrania czy dużo zwykłych ciu 28.06.13, 18:42
      Ja lubię markowe ciuchy, ale często kupuje zwykłe, a buty markowe jedynie bo długo się trzymają, faje i tanie ubrania mają tutaj: allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=13205224
    • alfetek Re: Kupować markowe ubrania czy dużo zwykłych ciu 01.07.13, 11:08
      Często kupuję na allegro. :) Polecam zajrzeć tutaj: allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=21725105 masa markowych ubrań za niewielkie pieniądze. :)
      • twee-tee Re: Kupować markowe ubrania czy dużo zwykłych ciu 15.07.13, 12:02
        Wolę jeden markowy ciuch za 100 zł, niż 10 słabej jakości po 10 zł. Gdyby jednak markowe ubranie było mało używane i kosztowało 20-30 zł to bardzo chętnie:D
        Ostatnio wyhaczyłam śliczną tunikę Mohito za 23 zł tu: www.innestyle.pl/
    • martaklimek7 Re: Kupować markowe ubrania czy dużo zwykłych ciu 01.07.13, 15:32
      Zawsze kiedy szukałam modnej sukienki, z dobrego materiału w przystępnej cenie dostawałam białej gorączki. W centrach wybór duży co oznacza że pewnie niejedna kobieta będzie miała taka samą kieckę co ja. Materiał nic ciekawego, sztuczny elastan, szyte w chinach za 2 euro a u nas cena z kosmosu. Pomyślałam, poszukam w internecie. Zakupy w bon prix koszmar, rozmiarówka zawyżona, cena w miarę niska tylko gatunek oferowanej odzieży pozostawia wiele do życzenia. Jednak natknęłam się na nowy sklepik internetowy, prowadzony przez bardzo miłą panią. Wybór całkiem spory, krótkie serie gwarantują że, nie spotkasz koleżanki w takiej samej sukience. Oferują duży wybór sukienek i bluzek w rozmiarach 36-50. Ubrania pochodzą od producentów polskich, włoskich, tureckich i francuskich. Posiadają też spory wybór ubrań dla Pań o pełniejszych wdziękach z kolekcji Moreen. Z całą odpowiedzialnością mogę polecić ten e-slep. Sama kupowała tam sukienkę na wesele i kilka bluzek, wysyłka bardzo szybka i w dodatku dostajesz GRATIS dostawę Pocztą Polską. Myślę że zamawiając jakiekolwiek ubranie w :-) sklepie sukienkibluzki.pl :-D każda kobieta pozwoli sobie na trochę luksusu w niewygórowanej cenie.
      • nik-a3 Re: Kupować markowe ubrania czy dużo zwykłych ciu 02.07.13, 13:48
        ja wolę markową odzież. Polecam sklep internetowy : sportivo.com.pl/
    • a.blosiu Re: Kupować markowe ubrania czy dużo zwykłych ciu 04.07.13, 20:46
      Myślę, że najistotniejsze w zakupie ubrania jest to, aby pasowało do Twojego stylu, abyś się w nim dobrze czuła i wyglądała. Marka też jest ważna, ale od czego są ciucholandy.
    • Gość: dreamline Re: Kupować markowe ubrania czy dużo zwykłych ciu IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.13, 11:26
      To zależy jak zawsze:) Każdy ma swoje preferencje i znajduje kompromis między ceną, a jakością. Ja np szukam okazji wśród markowych ubrań, bo wiem, że ich jakość pozwoli na noszenie ich latami. Niskie ceny najlepiej na allegro (chociaż tu drożej) albo w szmatexach. Ostatnio znalazłam ładną sukienkę na wesele tylko za 30 zł, tu: www.innestyle.pl/
    • wytworyiwtory Re: Kupować markowe ubrania czy dużo zwykłych ciu 09.07.13, 22:12
      A ja powiem tak - kupować firmowe ale tanie :) Polecam własny sklepik na allegro: - tanio - dużo markowych rzeczy już od 1zł, allegro - czyli gwarancja, że nie zostaniesz oszukany. No i miła obsługa ;) allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=3897956
    • oloina Re: Kupować markowe ubrania czy dużo zwykłych ciu 10.07.13, 22:39
      ja kupiłam sobie teraz chyba z 5 rodzajów strojów kąpielowych w polo markecie, bo tylko po 13 zł są, a tak to bym miała jeden, który pewnie po 2 miesiącach by mi się znudził
    • sy.lu Re: Kupować markowe ubrania czy dużo zwykłych ciu 12.07.13, 13:52
      Markowe na wyprzedażach :) Ale nie stronię też od rzeczy z ryneczku - oby tylko nie były w 100% ze sztucznego materiału, takich unikam jak ognia :)
      • piotre-k5467 Re: Kupować markowe ubrania czy dużo zwykłych ciu 16.07.13, 14:45
        Ja ostatnio wziąłem kilka obrazów które stworzyłem w programie graficznym i zleciłem wydruk na ubraniach do drukarni Reflect wysło taniej a jedyna różnica to brak oryginalnej metki
    • gizela0111 Re: Kupować markowe ubrania czy dużo zwykłych ciu 06.08.13, 15:48
      Szczerze powiedziawszy lepiej jest zainwestować w ubrania dobrej klasy i cieszyć się ich noszeniem, ale też musisz patrzeć na odpowiednią ich cenę. Dobrze i nie za drogo. Ja wybrałam dla siebie jeden sklep, gdzie mogę liczyć na tanie zakupy i się cieszę z tego bardzo. Może słyszałaś już o 4lejdi.pl?
    • Gość: Xsoaia Re: Kupować markowe ubrania czy dużo zwykłych ciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.13, 19:32
      Ja uwielbiam markowe ubrania. Wolę kupić jeden ciuch, a porządny. Tutaj nawet może i nie tyle chodzi o metkę, a po prostu o wytrzymałość i jakoś tych ubrań. Uwielbiam ciuchy adidasa, są po prostu genialne. A mój najnowszy zakup to ta bluza: superstar-originals.pl/index.php?route=product/product&path=61_68&product_id=161 Podoba się Wam? :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka