Dodaj do ulubionych

jak oszczedzac? gdzie kupowac?

07.11.12, 17:58
Cześć Wszystkim,
czy macie jakies sprawdzone patenty na oszczedzanie? ja mieszkam z 2 chlopakami na stancji i jako studenci :) probujemy co jakis czas jezdzic np do Reala i szukac promocji i wtedy kupowac wiecej. macie jakies pomysly co mozna jeszcze zrobic?
Obserwuj wątek
    • mobi-lna Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 07.11.12, 18:07
      tak, rzeczywiście to dobry sposób na oszczędzanie w Realu
      często są fajne promocje, czasem nawet bardzo duże,zwłaszcza teraz
      jednak w celu ułatwienia polecam przejrzenie najpierw gazetki i pozaznaczanie produktów, jest dużo łatwiej

1mar717 napisał(a):

> Cześć Wszystkim,
      > czy macie jakies sprawdzone patenty na oszczedzanie? ja mieszkam z 2 chlopakami
      > na stancji i jako studenci :) probujemy co jakis czas jezdzic np do Reala i s
      > zukac promocji i wtedy kupowac wiecej. macie jakies pomysly co mozna jeszcze zr
      > obic?
      • mobi-lna Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 08.11.12, 12:04
        Widzieliście nową promocję Real?
        to dopiero jest oszczędzanie-warto szukać takich akcji zjednoczmy się i uzyskajmy jak największy rabat, który bardzo nam się przyda zwłaszcza na zakup prezentów:)
        apps.facebook.com/narodowydzienzakupow/
    • serbacy Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 07.11.12, 22:31
      hehe jeśli studenci, to proponuje przerzucić się na tańsze piwa, gwarancja dużo niższych rachunków ;) i bierzcie szybkie prysznice. I co najważniejsze nie róbcie za często prania ;) (żartuję oczywiście)
      • mobi-lna Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 08.11.12, 12:08
        Częściowo dobry sposób na oszczędzanie:) ale student też musi coś jeść, a potrafi sporo zjeść to wiem:D dlatego polecam robienie zakupów raz na tydzień w sklepach gdzie są promocje (np. Real z którego ja korzystam)a nie w sklepikach, które są blisko akademików/osiedlowych.
        • 1mar717 Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 08.11.12, 20:56
          apropo realu to znalazlem fajna promocje dzieki ktorej mozna zdobyc calkiem fajne znizki, zreszta zobaczcie sami apps.facebook.com/narodowydzienzakupow/ mysle ze warto dolaczyc do tej akcji i warto zainteresowac tym zajomych :)
          • tomek-kokot Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 09.11.12, 17:20
            bardzo fajna opcja :) Real dba i dociera do klienta :)
          • 1mar717 Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 17.11.12, 21:45
            co do tej akcji to dołączyło już do niej 5600 osób, już niedługo wskoczymy na próg 4% rabatu :)
            1mar717 napisał(a):

> apropo realu to znalazlem fajna promocje dzieki ktorej mozna zdobyc calkiem faj
            > ne znizki, zreszta zobaczcie sami apps.facebook.com/narodowydzienzakupow/ mysle
            > ze warto dolaczyc do tej akcji i warto zainteresowac tym zajomych :)
            • gang_ren Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 19.11.12, 22:56
              przekroczmy próg 15% to będzie wyczyn, jupiii
        • mobi-lna Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 09.11.12, 13:28
          właśnie się dowiedziałam, że 15.12.2012 jest Narodowy Dzień Zakupów - SUUUPER,
          z tej okazji możemy uzyskać rabat w sklepie Real, tylko musimy się zebrać na facebooku zobaczcie sami:
          apps.facebook.com/narodowydzienzakupow/
          • serbacy Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 11.11.12, 17:15
            nawet gdybym miał nie trafić akurat w ten dzień do Rela to i tak się zgłoszę, bo to chyba wystarczy, zeby rabat wzrastał.
            • mobi-lna Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 13.11.12, 12:14
              Każda osoba która się przyłączy się liczy:)także dołącz do promocji, a rabat będzie wzrastał:)fajna sprawa z taką promocją, takie akcje mogłyby być częściej, jestem ZA!!
    • serbacy Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 11.11.12, 17:16
      ktoś napisał, żeby kupować w dużych paczkach np. 2kg makaronu.
      • tomek-kokot Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 13.11.12, 20:27
        na pewno jest to rozwiązanie. o ile z makaronem można tak bez problemu zrobić to z niektórymi produktami nie bardzo ...
        • serbacy Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 19.11.12, 21:32
          wiadomo, że nie da się ze wszystkim, ale z drugiej strony jest masa rzeczy z ktorymi się da. Więc proponuję zarejestrować się w dniu zakupów reala na facebooku, i 15 grudnia nakupować co się da z dodatkowym rabatem.
          • gang_ren Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 19.11.12, 22:50
            Jestem za i na pewno tak zrobie:)
      • mobi-lna Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 13.11.12, 22:11
        zawsze to kupisz więcej z rabatem:)a niektóre rzeczy można kupić na zapas, makaron -tak, ale nawet jakieś środki czystości to też się nie psuje
    • krakowskim_targiem Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 14.11.12, 14:16
      podstawa to wnikliwie czytać warunki różnych promocji, bo można się naciąć. już była masa informacji na forach o tych słynnych zakupach grupowych... no ja bym je raczej omijała z daleka, bo przeróżnych krętaczy można znaleźć :/
      • 1mar717 Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 14.11.12, 19:00
        ja też słyszalem o tych gruponach i tym podobnych że na różne wałki można trafić, dlatego sam z nich nie korzystam. Tak samo ostatnio przejechalem sie na allegro i nie wiem czy bede juz robil tam zakupy ;/
        krakowskim_targiem napisała:

> podstawa to wnikliwie czytać warunki różnych promocji, bo można się naciąć. już
        > była masa informacji na forach o tych słynnych zakupach grupowych... no ja bym
        > je raczej omijała z daleka, bo przeróżnych krętaczy można znaleźć :/
        • mobi-lna Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 14.11.12, 21:19
          oczywiście popieram pomysł uważnego czytania zasad promocji, bo niestety żyjemy w takim otoczeniu które często chce nas oszukać;/ jednak w akcji Reala nie widzę nic podejrzanego, i uważam że mogło by być więcej takich akcji
      • mobi-lna Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 14.11.12, 21:09
        mówiąc o zakupach masowych raczej miałam na myśli kupienie 'na zapas' płyny do prania, papieru toaletowego itp rzeczy, myślę że w tym nie ma nic złego,wtedy korzystając z rabatu kupujesz dane rzeczy taniej, a i tak musisz je kupić np. za miesiąc, bardziej w tą stronę myślałam
        • 1mar717 Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 17.11.12, 21:41
          hmm ja raczej nie robię masówek z racji tego ze nie mam samochodu wiec cieżko by było się zabrać z zakupami;] ale przy takich masowych zakupach łatwo się zapomnieć i można kupić rzeczy z których później się nie wykorzysta... także i tutaj trzeba się pilnować ;]
          • gang_ren Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 19.11.12, 22:58
            zawsze można zrobić listę zakupów i wtedy mocno się jej trzymać:)kupić co jest potrzebne i najlepiej w promocji, albo korzystając z uzyskanego rabatu
            • farmonka Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 20.11.12, 12:16
              no dokładnie, lista zakupów to jest najlepszy sposób, no ale oczywiście trzeba być przy tym stanowczym i nie dać się naciągnąć na jakieś pięknie wyglądające ciacho czy nową bluzkę której nigdy nie ubierzemy :)
              • 1mar717 Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 24.11.12, 20:47
                a z tym zawsze jest największy problem, jak się zobaczy jakąś fajną promocję to ciężko się powstrzymać, przynajmniej ja tak mam...dlatego jak ide na zakupy to zabieram tyle pieniędzy ile potrzebuje w tym momencie, wtedy nawet jakbym chciał coś kupić to nie mogę :p
                • farmonka Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 24.11.12, 21:34
                  w sumie jakaś kwota w gotówce w portfelu to jest dobry sposób, ostatnio też zaczęłam tak robić bo płacenie kartą w sumie nigdy się nie kończyło, jakoś łatwiej powiedzieć sobie 'nie' jak widzi się biede w portfelu, he he
                  • gang_ren Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 27.11.12, 20:45
                    mam ten sam sposób jak widzę ile mi zostało to bardziej oszczędzam niż płacąc kartą, dodatkowo w portfelu często trzymam jakieś kupony promocyjne/zniżki -nie wiadomo kiedy się przyda:)
                  • serbacy Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 27.11.12, 21:36
                    a w ostateczności odłoży się coś niepotrzebnego na kasie jak braknie kilku zlotówek
                    • 1mar717 Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 27.11.12, 23:21
                      ja nie lubie odkladać rzeczy przy kasie, wole lepiej się zastanowić dobrze przez wsadzeniem czegos do koszyka...słyszeliście o promocji realu narodowy dzien zakupow? już zapisało się osob na 4% rabatu a z kazdym dniem przybywa wiecej osob;] zapisaujcie sie na apps.facebook.com/narodowydzienzakupow/?fb_source=bookmark_apps&ref=bookmarks&count=0&fb_bmpos=2_0 i przekazujcie dalej po znajomych ;]
                      • serbacy Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 29.11.12, 20:06
                        hehe, chyba nikt nie lubi bo to głupio wychodzi, ale czasem trzeba ;)
                        • kat.31 Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 29.11.12, 21:27
                          Ja jak chodzę na zakupy, to próbuje unikać robienia ich z dziećmi,wolę sama wybrać im jakiś smakołyk, niż żeby one robiły niepotrzebne zamieszanie :) jeszcze jak czasami uprą się na jakąś rzecz to nie da się im nic przetłumaczyć i trzeba ją kupić...
                          • farmonka Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 29.11.12, 23:41
                            w akcji reala oczywiście biorę udział i chyba już wszystkich znajomych i znajomych znajomych zwerbowałam, ale to ciągle mało, do 15grudnia musi się uzbierać 100tys osób żebyśmy dostali 15% zniżki, mam nadzieje że się uda, klikać! :) no a z Tobą kat.31 się zgadzam, dzieciaki na zakupach to zmora, z oszczędzania nici, ehh
                      • gang_ren Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 03.12.12, 19:51
                        lepiej robić rozsądne zakupy, a najlepiej ze zniżkami, ja tak robię i przyłączyłem się już do akcji Reala, jest nas już prawie 12 000, klikajcie
              • gang_ren Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 03.12.12, 20:22
                ja uważam że fajnie jest kupić coś na wyprzedaży/z rabatem ale trzeba robić to z głową:)
                • farmonka Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 05.12.12, 15:39
                  ja np jestem w trakcie tworzenia listy potrzebnych rzeczy i mam nadzieje że uda mi się jej mocno trzymać, teraz przed świętami będzie to najbardziej przydatne :)
                  • serbacy Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 06.12.12, 12:35
                    taka lista to w sumie dobra sprawa, tylko calkowicie nie dla mnie i tak zawsze znajdzie sie cos o czym sobie przypomne dopiero w sklepie
                    • farmonka Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 07.12.12, 13:18
                      najgorzej wtedy, nie dość że masz wyliczoną gotówkę to jeszcze nagle sobie o czymś przypominasz, może karta w takim wypadku będzie pomocna?
                      • kat.31 Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 07.12.12, 22:24
                        no tak wtedy na pewno sie karta przydaje, hmm no jak widać ciężka sprawa z tym czy nosić kartę czy nie :P
    • kochampromocje.pl Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 03.12.12, 23:07
      Ja polecam wyprzedaże na www.kochampromocje.pl jeśli lubisz zakupy a chcesz oszczędzać:) - chociaż wg pewnego banku nie jest to oszczędzanie:)
      • gang_ren Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 08.12.12, 20:49
        ja pop prostu uwielbiam promocje itp, i dlatego już się przyłączyłam do akcji Real apps.facebook.com/narodowydzienzakupow/ zapraszam do przyłączenia się będziemy mieli większy rabat
    • jbocapo ja jestem z zadowolona z zakupow na petrobonie 05.12.12, 16:32
      wydaje mi sie ze petrobon to bedzie taki lepszy grupon, kupilam absolutnie fantastyczna biżuterie svarovskiego
      Tekst linka
    • Gość: radek Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? IP: *.rzeszow.mm.pl 08.12.12, 14:08
      W internecie możesz skorzystać z serwisu rabacikowo.pl - kody rabatowe, dużo zniżek do sklepów internetowych
      • gang_ren Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 09.12.12, 17:31
        możesz też dostać rabat w Realu na zakupy apps.facebook.com/narodowydzienzakupow/

Gość portalu: radek napisał(a):

> W internecie możesz skorzystać z serwisu rabaciko
        > wo.pl - kody rabatowe
        , dużo zniżek do sklepów internetowych
        • farmonka Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 10.12.12, 12:38
          w akcji reala narodowy dzień zakupów już biorę udział i werbuję kogo się tylko da, bo coraz bliżej jesteśmy 6% rabatu, jest już nas prawie 19tys, więc zapraszać znajomych, nikt na pewno zniżką na całe zakupy nie pogardzi! klikać w aplikacji apps.facebook.com/narodowydzienzakupow/ :)
          • serbacy Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 10.12.12, 21:20
            Minelo kilka godz i juz jest prawie 20tys, jutro juz 6% rabatu powinnismy miec w garsci
            • gang_ren Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 11.12.12, 18:56
              ja się czuje jakbyśmy już mieli, ale jednak jeszcze brakuje paru osób, postarajmy się o 15% apps.facebook.com/narodowydzienzakupow/

serbacy napisał(a):

> Minelo kilka godz i juz jest prawie 20tys, jutro juz 6% rabatu powinnismy miec
              > w garsci
              • kat.31 Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 11.12.12, 22:56
                i wlasnie zapisało się 20 tys. osób, co oznacza, że 15.12 w Realu mamy zniżkę na zakupy 6% :)
                • gang_ren Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 12.12.12, 20:29
                  tylko do 23.59 mamcie czas na przyłączenie się do akcji
                • farmonka Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 13.12.12, 18:02
                  szkoda, że nie dobiliśmy do większej zniżki, no ale nic.. podobno reala też wybranym klientom daje 12% rabatu na zakupy, dostał ktoś? wgl szykujcie się teraz 15 grudnia na ten narodowy dzień zakupów, żeby zniżkę wykorzystać :)
                  • kat.31 Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 14.12.12, 00:39
                    ja też przeczytałam na tej stronie www.facebook.com/NarodowyDzienZakupow o tym rabacie na 12%, jeszcze nie sprawdzałam czy jest on na prawdę, ale w najbliższym czasie mam taki zamiar :)
                    • serbacy Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 15.12.12, 16:19
                      Podobno zniżka 12% jest dla stałych klientów, ja do tej pory jakoś często zakupów w realu nie robiłam, ale takimi fajnymi akcjami jak narodowy dzień zakupów na pewno przeciągną mnie na swoją stronę :)
                      • farmonka Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 17.12.12, 13:01
                        to chyba dlatego nie udało mi się zgarnąć tej zniżki, bo do tej pory jakoś często zakupów w realu nie robiłam, teraz się to zmieni na pewno bo robią naprawdę dużo, fajnych akcji ;d
                        • gang_ren Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 17.12.12, 21:13
                          no Real ma fajne akcje i towar też ma fajny więc można coś znaleźć dla siebie
            • gang_ren Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 12.12.12, 20:57
              mamy 6% ale akcja trwa jeszcze TYLKO 3 GODZINY!!!

serbacy napisał(a):

> Minelo kilka godz i juz jest prawie 20tys, jutro juz 6% rabatu powinnismy miec
              > w garsci
              • kat.31 Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 15.12.12, 13:39
                Dziś odbywa się Narodowy Dzień Zakupów w Realu, więc wybrałam się na zakupy. Nie miałam problemu z odebraniem rabatu, było duużo ludzi i wszystko szło dość szybko. Cieszę się że to nie była jakaś ściema i Real wywiązał się z tej promocji ;]
                • serbacy Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 15.12.12, 16:27
                  Duże zakupy zrobiłaś? ja właśnie się zbieram do reala i po tym co napisałaś mam mniejsze wątpliwości co do wiarygodności tej akacji narodowy dzień zakupów, a co do zniżki to wystarczy ją wydrukować z tąd www.facebook.com/NarodowyDzienZakupow/app_365830843511147 tak?
                  • gang_ren Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 16.12.12, 21:51
                    zakupy spoko, na pewno nie miałeś się czego obawiać:)a udały się?bo moje tak
                  • farmonka Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 17.12.12, 13:08
                    tak, akcja narodowy dzień zakupów na pewno nie była ściemą :) ja zrobiłam spore zakupy, ze zniżki skorzystałam oczywiście, jedyne co było straszne to ilość ludzi, ale z drugiej strony fajnie że akcja trafiła do tylu ludzi, mam nadzieję że za rok będzie nas więcej!
                    • gang_ren Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 17.12.12, 21:17
                      też jestem zadowolona:)no w przyszłym roku mogłaby być taka akcja na dwa dni lub trzy wtedy ilość ludzi by się trochę rozłorzyła
                      • kat.31 Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 20.12.12, 23:15
                        Ja mam nadzieję, że real zorganizuję podobną akcję na wielkanoc, wtedy na pewno bym skorzystała z niej jeszcze raz :)
                        • farmonka Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 22.12.12, 22:08
                          no i mam nadzieje, że wtedy weźmie w niej udział dużo więcej osób i zniżka będzie fajniejsza :) wgl uważam że real robi na prawdę fajne akcje
                          • gang_ren Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 26.12.12, 22:21
                            popieram i namawiam do takich akcji korzystajmy na tym wszyscy:)

[/b]farmonka napisał(a):

> no i mam nadzieje, że wtedy weźmie w niej udział dużo więcej osób i zniżka będz
                            > ie fajniejsza :) wgl uważam że real robi na prawdę fajne akcje
                          • serbacy Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 27.12.12, 16:16
                            A jakie znasz jeszcze realowskie akcje? Przyznam szczerze, że ta narodowy dzień zakupów to jest pierwsza w której brałem udział.
                            • gang_ren Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 27.12.12, 19:15
                              Real miał różne akcje, dawał zniżki przy zakupach, były specjalne promocje na pewien zakres produktów czasem są na prawdę fajowe promocje
                            • farmonka Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 29.12.12, 19:37
                              real też jakiś czas temu robił akcję z wirtuala do reala, gdzie kliknięciami pompowało się piłkę, w sumie cel wtedy był bardziej charytatywny bo nagroda była przeznaczona dla domu dziecka skąd padło najwięcej kliknięć, jakoś tak mniejwięcj to wyglądało :)
                        • gang_ren Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 26.12.12, 22:15
                          jestem za tym, żeby były takie akcje i żeby ludzie przekazywali sobie takie info, a na Wielkanoc było by super gdyby była podobna akcja

kat.31 napisał(a):

> Ja mam nadzieję, że real zorganizuję podobną akcję na wielkanoc, wtedy na pewno
                          > bym skorzystała z niej jeszcze raz :)
    • Gość: WOJ Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? IP: *.129.c79.petrotel.pl 11.12.12, 17:56
      66 prezent to ten sam przekręt co 66 procent - nie zamawiać, nie kupować, ostrzec znajomych przed oszustami. Nie dajcie się zwieść niskimi cenami.
      • gang_ren Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 11.12.12, 19:06
        co masz na myśli?

Gość portalu: WOJ napisał(a):

> 66 prezent to ten sam przekręt co 66 procent - nie zamawiać, nie kupować, ostrz
        > ec znajomych przed oszustami. Nie dajcie się zwieść niskimi cenami.
    • artikos1 Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 12.12.12, 22:15
      warto zaczerpnąć rady stylistki i wizażystki przed zakupami. Polecam twoj-wizerunek.com
    • zuza_m_zuza_m Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 28.12.12, 15:44
      Zauważyłam, że wiele kobiet bez jakiejkolwiek krępacji kupuje używane ciuszki - wyłuskują ładne sztuki za grosze.
    • Gość: prom_ocje Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? IP: *.opera-mini.net 18.04.13, 08:51
      Korzystać z serwisów z okazjami cenowymi np. www.badanga.pl tam mozna zaoszczędzić.
    • Gość: Agito.pl Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.13, 12:17
      Agito.pl to jeden z największych sklepów internetowych w Polsce z ponad 10-letnim doświadczeniem. Polecamy promocje w naszym sklepie i pozdrawiamy :)
    • lenka_lee Re: jak oszczedzac? gdzie kupowac? 11.06.13, 15:49
      Nie wychodząc z domu możecie sprawdzić co w trawie piszczy. Na badanga.pl jest najtaniej. Wiele produktów do wyboru, do koloru. Np. Tani Pur badanga.pl/Okazja/3640/Pyn-do-mycia-naczy-Pur-750-ml Polecam.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka