Dodaj do ulubionych

Buty LOFT 37 nigdy więcej!!!

30.11.12, 23:31
Nigdy więcej nie skuszę się na zakup butów w loft37.pl !!! Obsługa jest fatalna. Najpierw robią wszystko by sprzedać (nawet wmówić Ci, że rozmiar na pewno będzie dobry!), a jak już zakupisz buty i okaże się, że są np. za małe, za duże, nie z tych skór itd. martw się sama. Nikt Twoją sprawą się nie zajmie. Jeśli napiszesz na fejsie to załagodzą sprawę by nie robić im kłopotu lub ZABLOKUJĄ CIĘ byś nie napisał nic złego!!! Jeśli chcesz reklamować buty bo po dwóch wyjściach coś się z nimi stało (tak to możliwe) też ciężko cokowiek załatwić bo jest u nich spychologia na najwyższym poziomie. Dziewczyny z obsługi klienta są niekompetentne, niedoinformowane, często na ich łaskawą odpowiedź długo się czeka. No cóż, badziew za duże pieniądze ładnie "opakowany".
Obserwuj wątek
    • Gość: Minia Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.01.13, 20:45
      Zgadzam się że nigdy więcej. Dziewczynka w sklepie na Mokotowskiej niemiła jakby była tam dla ozdoby. Obsługa przez internet fatalna. Zamówił buty w outlecie i zgodnie z regulaminem miałam na zapłatę 14 dni kiedy po 7 dniach chciałam dokonać wpłaty i zadzwoniłam aby uzyskać numer konta, który zgodnie z regulaminem powinnam była dostać mailem pani kazała mi zadzwonić za chwilę bo musi sprawdzić czy te buty jeszcze są!!!! Po kilkunastu minutach zadzwoniłam i okazało się że moje zamówione buty kupił ktoś inny, bo jak tłumaczyła mi pani z biura była inna zainteresowana klientka zadzwoniła (bo buty były ze strony już usunięte z informacja brak modelu przeze mnie) zapłaciła więc dla mnie butów nie ma!!!!! Jestem oburzona i nigdy nie zajrzę nawet na ich stronę. Pani właścicielka niby jest prawnikiem a nie potrafiła skonstuować odpowiedniego regulaminu. Jeśli chcą dziaąłć na zasadzie kto pierwszy ten lepszy niech uprzedżą o tym potencjalnych klientów. LOFT37 NIGDY WIECEJ!!!!!!!
      • Gość: martuśka Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! IP: *.205.64.110.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.01.13, 23:41
        W Krakowie to dopiero obsługa, że hej. Laska robi łaskę, że buty pokaże. No ale jak tu kupić buty za tyle kasy bez możliwości obejrzenia ich na żywo. Już nie wspomnę o przymiarce. Przez net to ja mogę kupić buty za 100 zł a nie za 500 zł. Śmiać mi się chce z tej całej otoczki, którą tworzą wokół firmy jej właścicielki. Jedna wielka ŚCIEMA l LANS.
    • Gość: kasiek Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! IP: *.static.as13285.net 15.01.13, 13:59
      Kiedy pierwszy raz natrafilam na strone Loft37 bardzo spodobaly mi sie buty Mini i pomimo ich wygorowanej ceny postanowilam dokonac zakupu. Wkrotce po tym, zakupilam kolejna pare butow, ktora zostala dla mnie specjalnie wyprodukowana w mniejszym rozmiarze, kory nie byl wtedy w ofercie online i przy tej okazji personel Loft37 byl bardzo pomocny, ale gdy sie okazalo, ze buty sa za duze, niestety nie bylo mowy o zwrocie i personel juz nie tak pomocny jak przy zakupie... Postanowilam wiec, ze zamieszcze ogloszenie na Facebook, ze mam buty do sprzedania i jak to zrobilam to w ciagu kilku minut otrzmalam odpowiedz od Loft37 z zapytaniem czy moga w czyms pomoc. Po opisaniu mojej sytuacji, czekalam 2 tygodnie az ktos w koncu raczyl sie odezwac, tlumaczac, ze pisalam do niewlasciwwej osoby (a ja zwyczajnie kontaktowalam sie na email, z ktorego do mnie napisano w pierszej kolejnosci). Zaproponowano mi wymiane butow, ale wybor jaki mi dano byl bardzo limitowany. Nie majac jednak zadnych odpowiedzi na moje ogloszenie, postanowilamm buty wymienic. Obie pary butow okazaly sie porazka. Skora z jakiej sa wykonane jest niskiej jakosci i traci kolor przy lagodnym czyszczeniu wilgotna szmatka. Podeszwa jest cienka i wykonana z miekkiego materialu, ktory zaczal sie scerac juz po dwoch wyjsciach. Teraz sobie pluje w brode, ze kupilam druga pare tak szybko... powinnam byla wyprobowac pierwsza zanim podjelam decyzje. Pieniadze wyrzucone w bloto, a ten caly regulamin, ze nie akceptuja zwrotow?! Juz nidgy nic u nich nie kupie, a tym co rozwazaja zakupy w Loft37, radze sie dobrze zastanowic, zeby nie zostali nabici w butelke tak jak to bylo w moim przypadku!
      • Gość: Annie Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! IP: *.dynamic.mm.pl 27.02.13, 00:29
        Bardzo dziwią mnie Wasze negatywne opinie o Loft 37. Tej zimy zakupilam botki Russian Rock i sa to najwygodniejsze buty na swiecie. Co wiecej, nubuk, z ktorego sa wykonane jest swietnej jakosci, czern nie blednie i zaimpregnowane ani razu nie przyjely soli tak wiec nie wymagaja nawet specjalnego czyszczenia. A jesli chodzi o zwrot-to jest na niego 10 dni-zgodnie przeciez z prawem UE:) A obrazanie firmy tylko dlatego, ze nie mozna zwrocic butow zaprojektowanych i wykonanych specjalnie dla konkretnej osoby jest dla mnie smieszne! cos zostalo wykonane na specjalne zamowienie i oczywiste jest, ze w takiej sytuacji zwroty nie sa przymowane.Jak krawiec uszyje dla was sukienke to tez ja zwracacie?;)
        • Gość: Marit Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! IP: *.v30.interkam.pl 08.03.13, 14:12
          Annie nie rób pseudo reklamy - skóra jest kiepska wcale nie jakaś super jakość po prostu przeciętna.
          Obsługa jak w każdym sklepie gdzie sprzedawczyni zarabia średnią krajową przecież to zarabiać ma pomysł a nie osoby tam pracujące to chyba standard.
          Jakość jak to w lanserskim sklepie.. widzieliście żeby wojas czy inna firma miała reklame na tylu portalach ?

Dobra rada nie kupujcie butów przez neta tylko osobiście i problemu nie ma.
          • Gość: Annie Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! IP: *.centertel.pl 08.03.13, 16:15
            Nie robie zadnej pseudoreklamy,bo bedac zwyklym klientem nie mam w tym zadnego interesu.buty kupowalam przez internet tak wiec na temat Obslugi sie nie wypowiadalam i nie zamierzam.mam jedna pare botkow z nubuku,nosza sie swietnie i sa wygodne.nie oceniam innch skor niz nubuk dostepnych w loft 37 bo ich nie znAm tak wiec mysle ze i ty na podstawie jednej czy dwoch par nie powinnas namawiac innych do omijania szerokim lukiem tego sklepu! A moja wypowiedz wczesniejsza miala na celu sprostowac to co wczesniej pisali inni-ze nie mozna zwracac obuwia.kazdy but jest z czegos innego wykonany,jak w kazdym sklepie, i trudno uogolniac.ps.js osobiscie nie widzialsm aby loft 37 jakos specjalnie sie reklamowal-pierwszy raz uslyszalam o tej firmie w dzien dobry tvn a mialam z nim stycznosc dopiero w pop up shop w starym browarze w poznaniu.za to wspomniana badura,u ktorej ja osobiscie nigdy wiecej nie kupie butow bo niszcza sie niesamowicie szybko i wykonanie pozostawia wiele do zyczenia,reklamuje sie na potege w kazdym czasopismie.pozdrawiam annie
            • Gość: Marta Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! IP: *.205.19.90.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.06.13, 19:38
              Tak, buty są bardzo kiepskiej jakości - potwierdzam i ostrzegam! Słowo "projektowanie" w przypadku tych butów to według mnie nadużycie. Taka sama masówa jak wszędzie. Nubuk po jednym wyjściu jest zniszczony. Buty nie są warte takiej ceny.
              Annie a może Ty po prostu pracujesz w tej firmie?
        • vsiradosna333 Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! 25.08.13, 15:58
          Zastanawiałam się nad zakupem butów loft37, ale czytając takie opinie muszę chyba zrezygnować, chociaż jeden model bardzo mi się podoba. Droga Anno wchodziłam na stronę loft37 i nie przyjmowane są zwroty10- dniowe zgodnie z prawem UE, bo tam każda wystawiona do sprzedaży para butów jest jak się okazuje szyta na indywidualne zamówienie , ta firma ma chyba własną politykę.
          • Gość: Anna Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! IP: *.dynamic.mm.pl 25.08.13, 16:07
            Buty dostępne na stronie internetowej można zwracać zgodnie z prawej UE-zapoznaj się dokładnie z regulaminem! Na poczatku działalności Loftu 37 nie można było zwracać butów i jak kupowałam też widziałam gdzieś ten stary napis, który mnie do zakupów zniechęcił. Ale potem zapoznałam się dokładnie z regulaminem i tam jest wyraźnie napisane o możliwości zwrotu. Nie można jedynie zwracać butów, które sama sobie zaprojektujesz. Aż dziwię się, że nadal jest ten wątek otwarty.Ja zdążyłam już zamówić kolejną parę botków i jestem zadowolona, z butami nic złego, póki co, się nie dzieje!
          • Gość: Anna Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! IP: *.dynamic.mm.pl 25.08.13, 16:12
            VI Zwrot zamówionego towaru
            1. Zgodnie z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz. U. z 2000 r. Nr 22 poz. 271 z późn.zm.) Kupującemu, który jest konsumentem przysługuje prawo odstąpienia od umowy sprzedaży w terminie 10 dni od dnia otrzymania Towaru. Oświadczenie o odstąpieniu od umowy powinno zostać złożone w formie pisemnej. Wzór odstąpienia od umowy stanowi załącznik nr 1 do Regulaminu.
            2. Prawo odstąpienia od umowy nie przysługuje Kupującemu w zakresie Towarów Spersonalizowanych[1].

link www.loft37.pl/pl/i/Regulamin/2

Nie wiem dlaczego niektórym tak bardzo zależy na oczernianiu tej firmy. Mimo domniemań innych nigdy nie bylam zwiazana z ta firma,ale po prostu uwielbiam ich buty i dlatego chcialam by pomiedzy tymi samymi negatywnymi opiniami jednej osoby czy dwoch byla opinia osoby, ktora buty tej firmy codziennie uzytkuje i jest z nich zwyczajnie zadowolna.
            • Gość: Goska Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! IP: *.dynamic.mm.pl 26.08.13, 20:26
              Nikomu nie zależy na oczernianiu firmy. PO PROSTU ROBIĄ KIEPSKIE BUTY i tyle. Kupiłam raz, zraziłam się i dziękuję, więcej nie kupię.
          • Gość: mati Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! IP: *.icpnet.pl 13.09.13, 16:51
            Chciałabym ostrzec wszystkich, ktorzy zdecydowali się jednak na zakup butów tej firmy. Mam nadzieję, że moja informacja nie zostanie usunięta przez zespół Loft37. Otóż kupiłam buty, ktore miałam na sobie zaledwie 7 razy. Nie otrzymałam karty gwarancyjnej tylko ogólne zasady użytkowania wszystkich butów...Uprzedzam, że dbałam o buty..prawidła, czyszczenie itd. Skóra lakierowana popękała mi na zgięciach. Złożyłam reklamację. Niestety, z resztą jak myślałam, bo dużo przeczytałam opinii w internecie na temat postępowania z klientami ze strony Loft37, reklamacji nie uznano. Napisano mi, że buty były nadmiernie użytkowane.. nie rozumiem to buty są do noszenia tylko w niedzielę? Poza tym nie otrzymałam dowodu zakupu po odesłaniu butów. Moim zdaniem buty za drogie do jakości wykonania. Sprawę skieruję do Rzecznika Praw Konsumenta. Ciekawa jestem jego opinii...
    • Gość: olga Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! IP: 195.205.173.* 02.11.13, 09:30
      ja też miałam problem z tymi butami LOFT 37. Jjakość jest fatalna i śmierdzą klejem
      • anormalia Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! 02.11.13, 23:15
        jestem "szczęśliwą" posiadaczką tego zacnego obuwia
        to fakt na stronie wyglądają pięknie,
        super że można je sobie "zaprojektować"
        na żywo rozpacz i złość na siebie że głupi człowiek tak dal się złapać
        buty wyglądają jak uszyte przez domorosłego szewca, a raczej prawie uszyte,
        bo wciąż mam wrażenie że są nie skończone
        mam nauczkę że za tyle pieniędzy butów bez oglądania na żywo się nie kupuje
        nosze je i owszem czasami
        pod długie spodnie bo inaczej się wstydzę
        • Gość: Ann Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! IP: *.dynamic.mm.pl 02.11.13, 23:24
          Skoro otrzymałaś tak źle odszytą parę, w co aż trudno mi uwierzyć (-właśnie tydzień temu otrzymałam moją 3 parę zamówionych loftów) , to należało obuwia nie przyjąć i odesłać do sklepu z opisem zauważonych wad- nic prostszego. Uważam, że buty w Loft 37, podobnie jak w Gino Rossi, są perfekcyjnie odszyte, co zapewne jest związane z tym, że nie są masówką=)
          • Gość: gość Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! IP: *.30.28.111.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.11.13, 18:36
            Najpierw jesteś Annie, później Anna, a teraz Ann i po co to wszystko? A może po prostu pracujesz w Loft37 i robisz tu PR? Żałosne.
            • Gość: Ann Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! IP: *.dynamic.mm.pl 03.11.13, 18:45
              Co za różnica jak się podpisze?Zwyczajnie w świecie nie pamiętam jak się podpisałam rok temu. Jestem Ania i tyle i nie pracowałam nigdy dla Loft 37. Pracuje jako tłumacz więc daleko mi do sprzedawcy;p A Tobie jak widać skutecznie zależy na ciągnięciu wciąż tego samego tematu, mi już to się dawno znudziło!Nie pasuje Ci buty z tej firmy, to zwyczajnie ich nie kupuj, a te które posiadasz reklamuj. proste!
              • nickgazeta Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! 28.01.14, 16:09
                WLasnie kupilam hard rocki po przecenie na 50% i powiem szczerze to jest maximum ile powinny kosztowac. jakosc jest na poziomie takiej firmy jak np mcarthur, moze ciut wyzej. nie wiem ile sie beda nosic, zobaczymy. organoleptycznie nie sa warte wiecej niz 50% swojej ceny standardowej. mam tez od nich torebke po przecenie i jakosc jest super, goraco polecam.
                • grudzien2007 Buty LOFT 37 nigdy więcej i ja tez to podtrzymuje 03.02.14, 19:49
                  Kupilam buty loft w grudniu 2013 jeszcze po pelnej cenie 550 zl.
                  Po godzinie noszenia zobaczyl je moj Maz i zapytal, czy kupilam je na chinskim bazarze i ma nadzieje, ze byly tanie. Jak powiedzialam cene to sie zdziwil i to bardzo.
                  Spojrzalam, i faktycznie obiektywnie skora byla bardzo pomarszczona w 1 miejscu.
                  Na marginesie oprocz tego buty bardzo zafarbowaly mi skarpetki (wstyd zdjac buta u znjomych i postanowialam, ze moga byc tylko do czarnych skarpetek / rajstop).
                  Jednakze ze ja prawie nigdy nic nie reklamuje postanowilam te buty zareklamowac, dedukujac, ze pozadna firma nie powinna wypuscic na rynek tak pomarszczonego buta, buty wygladaly tanio, najtrafniej mozna to ujac jak buty 2 gatunku.
                  Pani w sklepie reklamacje skierowala dalej, dodajac ze faktycznie niezbyt trafnie skora zostlala dobrana i naciagnieta i rozumie o co mi chodzi. Niestety po ok 3 tyg. ku mojemu zdziwieniu reklamacja zostala odrzucona uzasadniajac, ze to naturalna cecha skory etc. Hmmm
                  Ja juz do tego sklepu nie wstapie, klient stracony. Juz nie dodam, ze buty twarde po nawet krotkim chodzeniu boli pieta - odbija sie - no ale to moze by cecha danego modelu a nie jego wada i tego nie reklamowalam.
                  Jest to moj pierwszy w zyciu negatywny post na forum, ale jakos wewnetrzenie czuje sie "zobligowana" w przypadku tak nieprofesjonalnego zachowania firmy, aby tym sie podzielic.
                  Ps moj M tez ma buty recznie robione tylko ze te kosztuja pare razy wiecej :) wiec moze poprostu nie ta cena :)
                • Gość: Aga Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! IP: *.jmdi.pl 07.03.14, 23:13
                  A ja nie mam dobrego zdania o firmie, a przede wszystkim o obsłudze posprzedażnej. Zamówiłam buty za 650 zł kozaki, na stronie było info ze maja mieć 52 cm długości, okazało się że mają 56 cm i są za długie. Napisałam do nich i byłam prawie pewna że sprawę załatwię bez problemowo i buty zostaną skrócone, a co usłyszałam że Pani słyszała że szewc w Złotych Tarasach jest dobry i na pewno mi pomoże, bo oni nie świadczą takich usług. Zwróciłam się ponownie o rabat na skrócenie u szewca, to Pani mi zaproponowała że da mi rabat 15 % na następny zakup, albo mogę odesłać buty. Żadnego przepraszam, żadnego wyjaśnienia.
                  • Gość: elz Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! IP: *.ame.3s.pl 19.03.14, 00:04
                    jakość straszna! za takie pieniądze nie warto. Stanowczo odradzam! zakupiłam 2 pary, jedna takie rzymianki (nie pamiętam nazwy). Skórka niby fajna ale po 3 tyg tak się zaczęła naciągać, niewygodna, zrobiły się takie flaki. Drugie z sercem z przodu. bardzo niewygodne, zaczęły się wycierać i nie nadają się na kolejny sezon bo się zrobiły bardzo byle jakie. Jakość materiału użytego tragedia. Marketing sobie zrobiły dobry, ceny takie w zam raz ale nie za tym powinna iść jakość jeszcze jakaś...
    • Gość: milka Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! IP: 78.10.248.* 09.03.14, 20:42
      To sporobuj na www.eobuwie.com. pl - tam nie mialam problemow.
      • Gość: MalenaJ Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! IP: 170.61.236.* 31.03.14, 11:15
        Dziwia mnie niektore komentarze - mieszkam za granica i regularnie kupuje buty Loft 37 od co najmniej 4 lat. Zamszowe baleriny nosze od 2 lat, w londynskim deszczu i nic sie z nimi nie dzieje: nie stracily koloru, nie przemakaja, sa wygodne. Z tym, ze ja dbam o swoje buty. po zakupie dalam je do podzelowania, myje je regularnie uzywajac specjalnego preparatu do czyszczenia zamszu. Te na wysokim obcasie (w uzyciu 3 lata) i botki (1,5 roku) sprawuja sie jeszcze lepiej ale eksploatacja jest nizsza. Obsluga w sklepie jest taka sobie, zarowna na Mokotowskiej jak i na Polnej - zwlaszcza w tym drugim miejscu na kazde pytanie jest odpowiedz 'to nie nasze buty my je tylko sprzedajemy', nawet ceny maja z Mokotowskiej i ich nie zmieniaja na pudelkach a przy kasie okazuje sie, ze cena jest o 20-30 zl wyzsza. Nad tym wlascicielki powinny rzeczywiscie popracowac. Ale poza tym butki orginalne, wygodne i w moim przypadku cena sie zwrocila.
        • Gość: gość Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.14, 19:55
          Jak jesteś za granicą to Cię stać bez problemu na te buty i na pewno nie eksploatujesz je tak często, bo masz pewnie trylion różnych par. Na polskie warunki to jakość w stosunku do ceny jest zerowa. A Polki nie stać na kiepskie buty.
          • Gość: Ann Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! IP: *.dynamic.mm.pl 31.03.14, 23:30
            Czy to że ktoś mieszka w Anglii oznacza, że ma tysiąc par butów? Na jakiej podstawie to stwierdzasz? Nie ma u nas Polek, które maja po kilkanaście par butów w szafie? Buty z Loft 37 kosztują tyle, co dobre buty z jakiejkolwiek innej polskiej marki, np. Gino Rossi. Jak już wcześniej wspominałam mam 2 pary obuwia z tej firmy, moja mama 1 i obie jesteśmy z nich bardzo zadowolone, świetnie się noszą i są bardzo wygodne. A tak przy okazji, należy mieć kilka par obuwia, bo nawet najlepsze buty ze skóry nie przetrwają codziennego noszenia po 12 godzin dziennie=)
            • Gość: gość Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.14, 11:03
              Dla mnie dobre buty polskiej firmy to Wojas, Ryłko, a Gino Rossi to taki szam szit jak Loft37. Chcesz - kupuj, ja nie wydam ani grosza na buty nie warte ani połowy swojej ceny :)
              • Gość: Ann Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! IP: *.dynamic.mm.pl 01.04.14, 15:00
                Dobrze, ze dajesz mi wybór;p Każdy kupuje to, co mu odpowiada wedle własnych oczekiwań! I raczej pohamowałabym się przed określaniem innych firm "shitem", bo inni zapewne posiadają obuwie tej firmy i są z niej np.bardzo zadowoleni! Co do określania wartości obuwia to pozostawmy to osobom siedzącym w branży...Chciałam tylko zauważyć, że skóry z Polski a z Włoch i produkcja w Polsce a we Włoszech to inne poziomy cenowe, co znacznie wpływa na koszt obuwia!
                • Gość: natalia Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.04.14, 16:00
                  Witam, ja mam dwie pary butów Loft 37 (Mr Jones Zip, drugiej nazwy nie pamiętam, ale też buty za kostkę) jestem bardzo zadowolona. Buty są bardzo wygodne, skóra mięciutka. Faktyczne nubuk jest ciężki w utrzymaniu czystości, ale jest to niezależne czy są to buty z Loft 37 czy nie. Obsługa internetowa - przy pierwszej parze butów rewelacyjna, bardzo pomocna, Pani odpowiadała niemal natychmiast, przy drugiej na odpowiedź czekałam 24h.
                  Nie wiem skąd te nieprzychylne opinie, może miałam po prostu szczęście? Nie wiem... w każdym razie na pewno zamówię kolejną parę butów.
                  • Gość: załamana Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.14, 21:39
                    No cóż, ja takiego szczęścia nie miałam i buty zamszowe po dwóch wyjściach wyglądają jak stare, a kosztowały 500 pln. :(
              • Gość: góralka Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.14, 13:46
                Muszę obalić fałszywą opinię na temat obsługi loft 37 .Spotkałam się z bardzo miłą i profesjonalną obsługą Pani Bogusia z Poznania bardzo mi pomogła w zakupie butów których nie było w Warszawie a zależało mi na nich bardzo .
      • Gość: natalia Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.04.14, 13:18
        Na eobuwie niestety nie udało mi się dokonać zakupu, gdyż pierwsza para skórzanych kozaków brązowych jaka do mnie przyjechała miała bardzo!!! widoczne różnice w kolorze (jeden but wyraźnie ciemniejszy, buty za ok. 300-400zł). Niestety, zostałam poinformowana, że nie ma identycznej lub podobnej pary w kolorze brązowym, również innych podobnych modeli. Dostałam zwrot pieniążków i nowe butki kupiłam w LOFT 37.
    • Gość: Ania Podobna sytuacja w Ryłko IP: *.dsl.sta.abo.bbox.fr 17.04.14, 16:10
      Bardzo podobają mi się buty tej firmy, ale muszę powiedzieć, że wasze opinie mnie bardzo zniechęciły do zakupu. Podobna sytuacja jest również w Ryłko. Zamówiłam niedawno buty dla mamy w sklepie online. Przesyłka została zrealizowana bardzo szybko, ale buty są w skandalicznym stanie. Wygląda jakby ktoś je nosił. Mają ślady obdarć na obcasach, fleki są w różnych kolorach i czubki maja ślady zadrapań, skóra się odkleja na obcasach. Po 3 mailach nikt do tej pory nie zareagował. Również formularz do zwrotu jak z innego świata. Należy wypełnić bzdurne pola jakby numer zamównienia jak i opis wad nie wystraczał. Ogólnie uważam serwis w Polsce za bardzo słaby i firmy muszą się tutaj jeszcze wiele nauczyć. Mam też często wrażenie, że zakupy online są po prostu traktowane po macoszemu i przez to zamiast kupować nasze polskie marki niestety sięgamy po produkty zagraniczne bo nie chce nam się użerać z "niekompetentnymi" osobami, które nie mają najmniejszego pojęcia co to znaczy obsługa klienta. Sama pracuję w exporcie i przez moje ręcę przechodzą reklamacje, ale my musimy odpowiedziec w przeciągu 12h i nie ma przeproś. Dla mnie obsługa klienta jest najważniejsza i raz złe doświadczenie i nawet nie biorę pod uwagę takie firmy bo wolę zapłacić trochę więcej i mieć towar bez łaski
      • gam101 Re: Podobna sytuacja w Ryłko 15.10.14, 12:33
        Jestem w Polsce na wakacjach i w przyplywie sentymemtu postanowilam zakupic polski wyrob. No i poruta...po 3 dniach na butach wytarl sie kolor a po nalozeniu ma przetarte miejsca pasty poleconej przez pania w sklepie powstala duza plama. Zlozylam reklamacje lecz ta zostala oddalona. Nic dziwnego ze normalni ludzie stad wyjezdzaja a ewentualni inwestorzy po blizszym zapoznaniu sie z tutejszymi realiami postrzegaja Polske jako kraj zacofany.
        Dlaczego nie szanuje sie tu KLIENTA i jej/jego pieniedzy?? Dlaczego nie dba sie o konsumenta okazujac mu calkowity brak respektu???!!!!
        Wracajac do Rylko: sa po prostu nieprofesjonalnymi oszustami ktorzy dopuscili sie kradziezy pobierajac pieniadze za felerny i wybrakowany towar.
        Rylko-go fuck yourself,no more your lousy shoes in my closet!!!!
        • Gość: marta Re: Podobna sytuacja w LOFT37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.14, 13:09
          Z Loft 37 dzieje się dokładnie to samo!!!! Na środku buta po dwóch wyjściach wytarła się skóra, kolor zbladł i buty wyglądają jak STARE! Nie polecam tego badziewia.
          • 9elwira Re: Podobna sytuacja w LOFT37 17.10.14, 18:46
            Masz racje!!!!! marta u mnie działo sie to samo, zobacz jakie przypadki ludzie opisują: oplacalnie.pl/loft37 Norlmalnie, az się wierzyc nie chce HEHE!
            • Gość: mmmm Re: Podobna sytuacja w LOFT37 IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.14, 20:32
              www.infor.pl/prawo/prawa-konsumenta/reklamacja/226128,Po-co-konsumentowi-opinia-rzeczoznawcy.html
            • Gość: Monika Re: Podobna sytuacja w LOFT37 IP: *.cluster-e.websense.net 18.01.15, 15:27
              Wyjątkowy szajs. Te buty wygladaja tak jak robione w garażu ze sklejki i kartonu.
    • Gość: rebeka buty Ryłko IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.15, 01:43
      Na podstawie swojego doświadczenia bronię firmy Ryłko- wiele par różnych ,tzn. letnich,czółenek,botków,zimowych kupiłam-superwygodne i nie do zdarcia,a chodziłam w nich mnóstwo.Zaznaczam,że przez wiele lat "przetestowałam" buty różnych firm,zawsze wybierałam renomowane firmy,bo cały dzień i to dużo chodziłam(i chodzę) dbając o elegancję i wygodę.Niektóre po 2latach,a niektóre po wielu (bo pięknie wyglądały) dałam innym ludziom do użytku,bo musiałam zrobić miejsce na nowe.
      • www.korzo.com.pl Re: buty Ryłko 02.02.15, 17:03
        Szczególnie udane są buty Ryłko na koturnach. Producent posiada w ofercie świetne botki na koturnach, bardzo lekkie i komfortowe. Również półbuty i kozaki Ryłko są rewelacyjne.
    • Gość: rozczarowana Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! IP: *.static.ip.netia.com.pl 11.02.15, 10:51
      Kupiłam przez internet dwie pary i nigdy więcej tam nie zajrzę.
      Pierwszy zakup czółenka rozmiar 37. Czółenka nie trzymają się stóp, trzeba je ciągnąć za sobą, żeby zrobić kilka kroków. Nie dlatego, że kupiłam za duże, ale dlatego że jeden jest inny niż drugi. Jedna stopa wchodzi głębiej w but, a druga płycej i wypada. Moje chodzenie w tych butach wygląda tak jakbym szła w szpilkach ze złamanym obcasem. Koszt 450 zł.
      Drugi zakup to kozaki. Nawet bym nie narzekała, bo ładnie zrobione i ładnie wyglądają, ale... Kupiłam rozmiar 37 na długość stopy wg producenta 23,5 cm. Moja długość stopy to 24 cm, więc powinny być ciut za ciasne, ale pomyślałam, że troszkę się rozejdą bo to skóra. Żeby je nosić muszę ubierać dwie pary naprawdę grubych skarpet, bo takie wielkie. Próbowałam wymienić na mniejszy rozmiar, ale nic z tego. Kupiłam w promocji, która już się skończyła. Jeśli chcę wymienić to muszę dopłacić różnicę, hehehehe dobre nie? Koszt 750 zł (w promocji 550 zł).

Podsumowanie: całe miasto się ze mnie śmieje :(
      • art-polskiebuty Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! 25.02.16, 15:56
        chcę zorganizować cos na wzór loft 37 .z tą różnią chce aby było to zamkniete grono kobiet które same decydują jaki model obuwia robimy w danym miesiącu a my jesteśmy tylko pracownikami .
        Ceny butów ze skóry w pzrzblizeniu balerinka 120 , botki 160 , kozako 240 zł .
        Jeśli są zainteresowane kobiety można zgłaszac swoje pomysły na emai art@polskiebuty.net.pl .

• Gość: Basia Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! IP: *.25.172.14.static.3s.pl 16.05.17, 12:04
      ODRADZAM zakup butów, zwłaszcza na tak ważne wydarzenie jakim jest ślub. Po „swoje” buty wyruszyłam 15.03. Wybrałam model Perfect Evening i została mi do wyboru tylko skóra. Wskazałam skórę na gotowych butach, ekspedientka pokazała mi rzekomą skórę na próbniku. Miałam wątpliwości, czy to aby na pewno ta skóra, ale ponieważ kompletnie się na tym nie znam, zaufałam pracownicy, która mnie zapewniła, że skóra z próbnika na gotowym bucie będzie wyglądała zupełnie jak ta na modelu. Ze względu na to, że buty „robią” się miesiąc, wypożyczono mi taki sam model, żebym mogła skrócić pod nie swoją suknię ślubną.
      14.04 po uprzednim telefonie, pojechałam odebrać buty i okazało się, że zostały zrobione z innej skóry niż chciałam. Zamówienie zostało spisane na numer skóry zasugerowany przez pracownicę i takie też były buty – jednak nie te zamawiałam. Inna pracownica początkowo zasugerowała, żebym pojechała zafarbować te nowe, DROGIE buty, jednak skończyło się na tym, że zainterweniuje u produkcji, czy są w stanie zrobić mi buty w kolorze jaki wybrałam. Złych butów oczywiście nie odebrałam. Nazajutrz otrzymałam telefon, że moja reklamacja została uwzględniona i uszyją mi drugą parę i wówczas będę mogła wybrać czy chcę te, które błędnie zostały dla mnie przygotowane lub poprawioną parę. Mijał prawie kolejny miesiąc i nie odezwał się do mnie nikt. Ponieważ zbliżała się kolejna przymiarka sukni (15.05), sama zadzwoniłam zapytać czy buty są już gotowe. Początkowo odzywała się tylko poczta głosowa – przez 2 dni! Na infolinii pani kazała kontaktować się bezpośrednio z butikiem, bo ona mi nie pomoże. Napisałam w końcu wiadomość e-mail i dostałam odpowiedź, że pracownicy zorientują się i do mnie oddzwonią. 12.05 zadzwoniono do mnie z informacją, że skóra na której mi zależało w ogóle nie była dostępna w produkcji przez cały ten czas. Dlaczego nikt mnie o tym nie poinformował wcześniej, tylko sama musiałam się skontaktować? Butik broni się tym, że zamówienie jest zgodne z pierwszym butami, które dostarczyli – dlaczego wobec tego uwzględnili reklamację i mieli robić drugą parę? Obiecano mi rozmowę z Dyrektorem, który oczywiście nie raczył do mnie zadzwonić. Pracownica butiku, po moich wielu telefonach, oddzwoniła i zaproponowała 2 wyjścia – 20% zniżki na pierwsze, źle wykonane buty (dodam, że musiałam opłacić całość w dniu składania zamówienia) lub nowe buty z zaproponowanych 3 skór do zrobienia w 3 dni. Początkowo zdecydowałam się na nowe buty, ale skóra, którą mi zaproponowano (jedyna pasująca do sukni) była łudząco podobna do tej, z której buty już „dostałam”. Pracownica oczywiście mi ZAGWARANTOWAŁA, że nie jest to ten sam kolor, więc się zgodziłam. Nie dawało mi to jednak spokoju i pojechałam do butiku zobaczyć na żywo kolor skóry. Co się okazało? Skóry na miejscu nie było, nie było jej również w próbkach materiałów. Okazało się również, że gwarancja pracownika była oparta jedynie na zdjęciu skóry, które przesłano z produkcji. Po kolejnym telefonie na produkcję okazało się, że kolor skóry na zdjęciu był przekłamany i jest to dokładnie ta sama skóra z której uszyto „moje” buty. Zażądałam zwrotu pieniędzy i na tym skończyło się moje 2-miesięczne oczekiwanie na buty marzeń. To i tak za mało za NERWY i dziesiątki telefonów, które wykonałam w tej sprawie.
      Niestety dopiero teraz zaczęłam czytać opinie na Internecie o Loft37 – nie muszę dodawać, że negatywnych opinii nie brakuje.
      Butik Katowice Silesia – niekompetencja, nierzetelność, żenujące.
      • xxxccccxxxx Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! 24.07.17, 09:20
        Moje ślubne zniszczyły się praktycznie po tym jednym dniu (a zaznaczam, ze tańców i szaleństw nie było). Nubuk zabrudzony po jednym dniu, fleki zdarte, podeszwa zniszczona. Producent NIE DODAJE zapasowych fleków, a kiedy do nich napisałam pytając dlaczego i czy mogą mi takie zaproponować, wyśmiali mnie (czyli but za 500zł nie ma zapasowego fleka). Nawet ich logo się zdziera po kilku użyciach. Jedyny plus - buty są faktycznie wygodne, ale za tę cenę to jest jakaś kpina.
    • Gość: luiza Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.17, 20:00
      To prawda. Nie polecam obsługi firy Loft 37, bałagan niewyobrażalny. Zamowilam ozdoby do butów. Miałam czekac 3 tygodnie. Wiecie ile czeklałam ? 3 miesiace ponad. Ale nie to najgorsze, bo mogliby powiedziec ze nie wyrabiaja sie z produkcją. najgorsze było to, że kłamią :( ze wyslane. A to ze wyslali a ja nie odebralam :( straszne bzdury. Uwazajcie na ta firme.
      • lilomilo Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! 18.01.18, 09:49
        Przypadkiem trafiłam na ten wątek. I bardzo dobrze, że przejrzałam na oczy, bo od jakiegoś czasu nosiłam się z zakupem ich butków, tylko ciagle brakowało mi kasy... BTW, a u nich sa w oógle możliwe zwroty, jeśli robią buty na zamówienie?
    • Gość: UCZCIWY KONSUMENT Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! IP: *.actus-info.pl 20.03.18, 10:29
      NIEPOWAZNI... jako jedyny we Wraclavii gdzie możesz dokonać zwrotu tylko na przeciągu UWAGA 3 dni!!!
      Zapomnijcie o ZWROCIE swoich środków. Dostaniecie BON do wykorzystania na przeciągu UWAGA tylko 3 miesięcy.
      Czytajcie regulamin sklepu!! Ponieważ na paragonie nie dostaniecie tych informacji!
      Tak to jest specjalnie skonstruowane dla konsumentów :)!!! TAK LOFT37 DBA O SWEGO KONSUMENTA! ;)
      Muszą w końcu zrozumieć, że konkurencja na rynku jest tak wysoka że w tej chwili obsługa i polityka zwrotów grają ZNACZĄCĄ rolę dla klienta!.... NIGDY WIĘCEJ!
      • Gość: Klientka Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.18, 23:11
        .
    • Gość: Mia Re: Buty LOFT 37 nigdy więcej!!! IP: *.146.36.220.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.09.18, 03:32
      ABSOLUTNIE UNIKAĆ LOFT37. Buty kupione na jesień (noszone przez niecały miesiąc z uwagi na ❄) w cenie prawie 600,00 zł, wyciągnięte kiedy zrobiło się zimno i po tak krótkim czasie użytkowania przetarcia na skórze (która zeszła zamiast koloru są białe plamy na butach), podeszwa drewniana (uwaga!) farbowania z zewnątrz, oczywiście straciła cały kolor (farba zeszła), drewno słabej jakości, zaczęły robić się dziury odsłaniając materiałowe wnętrze. Oczywiście w L37, który zamyka swoje sklepy (np. Galeria Mokotów) reklamacja odrzucona. Buty są robione z fatalnych materiałów, skóry są bardzo cienkie, słabej jakości, drewno jest malowane na zewnątrz farbą, która schodzi, obsługa ma klientów gdzieś, bo jak dałeś się nabrać na hasła reklamowe nie mające odzwierciedlenia w rzeczywistości... to potem spadaj! Na takiej zasadzie działa L37 w stosunku do klientów, którzy dają się nabrać i kupują buty w pełnej cenie po 600 czy 1000 zł. ABSOLUTNIE UNIKAĆ L37, jak widać kolejne sklepy zamykane są nie bez powodu. Komentarze na FB są kasowane na Instagramie ban. Niezależnie od powyższego, każdy może walczyć o swoje prawa w sądzie powszechnym (Postępowanie: wykorzystanie środka odwoławczego w terminie 14-dni, potem
      1. Opinia/opinie własnego rzeczoznawcy,
      2. Pozew do sądu powszechnego,
      3. Równocześnie skarga do Inspekcji Handlowej,
      4. Równocześnie skarga do Rzecznika Konsumentów.)
      Na stronach internetowych UOKiK oraz Inspekcji Handlowej są dostępne akty prawne, porady, wzory pism itp. Absolutnie nie darujcie NIEUCZCIWYM SPRZEDAWCOM (Loft37), odzyskajcie swoje pieniądze! Szukajcie informacji na blogach, bezpłatnych poradach prawnych (dla każdego) np. infolinia konsumencka/ konsumenckie centrum e-porad/ miejski, powiatowy rzecznik konsumentów i walczcie o swoje prawa ➡ kosztuje to naprawdę chwilę, a rzecznik konsumentów może przystąpić do postępowania sądowego po Twojej stronie i będzie Cię wspierał, jeżeli nie jesteś profesjonalistą i potrzebujesz pomocy!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka