szalonymedyk
20.08.13, 18:49
Chciałbym przestrzec wszystkich przed wiarygodnością opinii w tym serwisie- ja dopiero teraz przejrzałem na oczy, wcześniej miałem wrażenie uczciwości i rzetelności...
Sklep internetowy, w którym dokonałem zakupu pomylił zamówienie. Jako, że zamówienie było z opcją zapłaty przy odbiorze odmówiłem przyjęcia przesyłki i zapłaty. Ze względu na czas zmuszony byłem zrezygnować z zamówienia a do serwisu opineo powędrowała opinia zgodna ze stanem faktycznym- czyli negatywna.
Przez 2 msc. opinia nie ukazała się jednak w serwisie- sklep oficjalnie złożył "reklamację opinii" a nioficjalnie wysyłają maile z prosba o wycofanie negatywa w zamian za bon na 20 pln. Zauważyłem, że dziwnym trafem w historii opinii dziwnym trafem czesc negatywnych opinii jest wycofywanych przez uzytkowników, a od maja bieżącego roku żadnego nowego negatywu nie zarejestrowano, mimo że wcześniej pojawiały się regularnie.
Niestety serwisy tego typu żyją dzięki współpracy ze sklepami i z wiarygodnością nie mają wiele wspólnego- to bardziej efekt działań marketingowych i odfiltrowywania niewygodnych komentarzy. Smutne.