Dodaj do ulubionych

Walizka wittchen czy ochnik?

IP: *.play-internet.pl 03.05.17, 11:19
Kochani zastanawiam się nad zakupem jednego kompletu walizek. Zastanawiam się nad marką Wittchen lub Ochnik. Cenowo wychodzą przy aktualnych promocjach podobnie. Proszę o Waszą wypowiedź
Poniżej pozostawiam Wam linki:
www.wittchen.com/set-walizek,p2084648#875500
ochnik.com/komplet-walizek-na-kolkach-walpp-0012-99-w17.html
Obserwuj wątek
    • lilomilo Re: Walizka wittchen czy ochnik? 01.06.17, 13:39
      Ja mam Wittchen, coś w stylu:

www.wittchen.com/set-walizek,p2069010#875431

Nie były jakoś mega eksploatowane, przez kilka lat nic im się nie stało. Ogólnie jestem zadowolona. Z ochnikiem też miałam do czynienia, ale bardziej przy galanterii drobnej - jakość świetna i przemiła obsługa.
    • azaporowska Re: Walizka wittchen czy ochnik? 02.06.17, 13:49
      Ja mam komplet walizek Ochnika, i dokupione jeszcze potem 2 walizki i coprawda nie duzo eksploatowane bo tylko jeden lot i 3 wyjazdy samochodem ale wyglądają ok. mam kolor żółty zeby na lotnisku łatwiej było szybko znaleźć
      • kosmotynka Re: Walizka wittchen czy ochnik? 07.06.17, 10:34
        Też jestem zadowolona z walizek z Ochnika. Ale z drugiej strony Wittchen to równie dobra firma.
      • bazdzi Re: Walizka wittchen czy ochnik? 16.08.19, 10:19
        Kuferek ochnik zakupiony użyty raz na schowanie paszportów urwana rączka dwie reklamacje odrzucone zupełnie brak poszanowania klienta sprawę zgłaszam do biura ochrony jak to możliwe żeby coś służyło do jednorazowego użytku to jest zenada i oszukiwanie klienta ale czytając opinie o ochnik taka maja politykę gratulacje
    • Gość: Podróżnik Re: Walizka wittchen czy ochnik? IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.17, 21:47
      Kupiłam walizkę Ochnika. Po jednej podróży samolotem walizka się rozpruła i plastikowe brzegi zupełnie się przetarły. Ochnik nie uznał reklamacji. Odradzam tą markę!!!!
    • konwalia-82 Re: Walizka wittchen czy ochnik? 06.08.17, 15:34
      Podbijam, bo stoję przed podobnym dylematem
    • alfa36 Re: Walizka wittchen czy ochnik? 31.08.17, 23:24
      Up... Czy prawdą jest, że najlepsze są walizki z policarbonu? Wyprzedaży jest teraz sporo (np. witchen), ale najtańsze z materiału zwanego ABS, a ten ponoć trwały nie jest.
    • jurek15367 Re: Walizka wittchen czy ochnik? 22.11.17, 15:06
      Ja zakupiłem walizkę i kuferek-kosmetyczka od razu urwało się ucho do noszenia po powrocie z podróży reklamacji i czekanie 4 miesiące, naprawa marna byle jak, przy okazji rozciągnięta gum do montażu kosmetyczki na stelażu walizki, tak mi ją zwrócono, życzyłem sobie zwrotu gotówki nie możliwe ,firmy produkty są marnej jakości ,pozdrawiam J.C.
      • egonolsen64 Re: Walizka wittchen czy ochnik? 30.11.17, 15:20
        Ale jakiej firmy, to trzeba napisać, a nie słowotok i zero konkretu.
    • Gość: mgr Re: Walizka wittchen czy ochnik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.19, 21:52
      Odradzam walizki Wittchen. Rażąco słaba jakość. W mojej po pierwszym locie urwała się rączka. Wittchen nie chciał słyszeć o zwrocie pieniędzy. Naprawili rączkę, która nie wytrzymała długo- urwała się w trakcie drugiej podróży). Niestety było już po okresie gwarancji. Walizka na jedna podróż nie opłaca się nawet w promocji.
    • Gość: mark99 Re: Walizka wittchen czy ochnik? IP: 217.153.177.* 11.08.20, 09:21
      MIałęm ochnik. Nie polecam. Po 2 wyjazdach odpadła rączka, 1 kółko się skrzywiło. Na reklamacji powiedzieli że to wada mechaniczna a nie wyrobu. Odesłałem im z powrotem. Mam też tą średnia wittchena, starszą i tam materiał w środku żona musiała podszyć i działa już kilka lat.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka