Dodaj do ulubionych

Oriflame-wody toaletowe-czy warto?

IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 24.11.03, 12:24
Czy warto kupić wodę toaletowa męska z Oriflame ?
Czy długo zapach sie utrzymuje ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.12.03, 20:20
      tez sie zastanawiam, przy ostatnim zakupie w sklepie internetowym oriflame
      dodali mi probke together him, zapach ladny i w miare trwaly; chyba sie
      zdecyduje poki jest w promocji ;)
    • Gość: Mariusz Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? IP: *.swic.dialup.inetia.pl 11.01.04, 19:24
      Warto - zawsze masz gwarancje satysfakcji - do 30% mozesz zużyć i oddać jak nie
      bedzie pasowała, znam firę od 12 lat jak chcesz wiedzieć coś wiecej to pisz na
      masikm@gazeta.pl
      • Gość: annika Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? IP: *.dial.pl 13.01.04, 12:08
        Nie warto, na prawdę, zapachy tej firmy są bardzo nietrwałe, nie warte swojej
        ceny. Odradzam.
        • Gość: Mariusz Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? IP: 81.210.69.* 16.01.04, 18:41
          nie wiem dlaczego tak sądzisz, pewnie wypróbowałaś je na sobie i po 10 minutach
          stwierdziłaś, że już ich nie czujesz, jeżeli tak to rzeczywiście własny nos się
          przyzwyczaja i nie czuc własnego zapachu - zapytaj o to czy ktos czuje twój
          zapach, druga możliwość to pewnie jesteś z konkurencji
          • maluszekk Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? 20.01.04, 08:03
            dołącze się do odpowiedzi.NIEWARTO !
            Dlaczego?
            byłam konsultantką tej firmy i wolę w 100% bardziej AVON.
            Woda,perfumy Oriflame - krótko utrzymuje swój zapach i po jakimś czasie zapach
            perfum się zmienia na śmierdzący(po ok 3 miesiącach)- utlenia się śmierdząco.
            Nie zalecam,kosmetyki są droższe i GORSZE niż AVON.
            Jestem taż konsultantką AVONU i nie dlatego doradzam tą firmę,byłam też
            konsultantką Oriflame i zrezygnowałam bo kosmetyki nie tylko mnie uczulały ale
            i klientki,rodzinę.A Avonem jest inaczej.
            • 1szylider Czy Ty wiesz co to jest etyka? 23.01.04, 04:50

• maluszekk Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? 20.01.04, 08:05
            i dodam że są dwa razy droższe (oriflame) i nie warte swojej ceny.
            • masikm Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? 21.01.04, 17:50
              Zachęcam zobaczyć teraz katalog i żetalnie porównać ceny, ja mam odmienne
              zdanie na ten temat.
              Nie wiem czy wierz, że jezeli produkt jest nie dobry to go można oddać do 3
              miesiecy. Jezeli Twoja woda sie popsuła w przeciągu 3 miesięcy to czemu jej nie
              oddałaś? Jezeli miałaś uczulenie na jakieś kosmetyki to też mogłaś je oddać do
              3 miesiecy a jezeli zwracasz tylko z kaprysu to jako konsultantka masz na to 21
              dni a produkt może być nawet napoczęty. Jeżeli miałoby być tak jak piszesz to
              firma by miała w takim razie same zwroty. Nie twierdze, że Oriflame ma
              najlepsze kosmetyki, myślę ze ma równie dobre. Jednym pasują te a innym inne.
              Róznica jest taka, że Oriflame produkuje kosmetyki wyłącznie na składnikach
              roślinnych a Avon kożysta ze wszystkich równiez zwierzęcych jak i chemicznych.
              Nie dla wszystkich ma to znaczenie ale sa tacy co ma.
              pozdrawiam
              • Gość: maluszekk Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.01.04, 15:14
                Powiem tak,ok.zwracać można,a kto będzie pokrywał koszty? Trzeba robić wysyłkę
                jak nie możesz dojechać do firmy na miejsce.A zwrócą Ci koszta? Bo jak ja
                zwracałam na początku to pokrywałam koszta sama,i to nieźle straciłam na
                tym,niż zarobiłam.A później pomyślałam że może taniej będzie zostawić sobie
                (bo np.1 kosmetyk byl do zwrotu).I tak zostawiałam,aż urosła cała
                kolekcja,stoi do dzisiaj i jest już dawno przeterminowana,bo akurat nie dla
                mojej cery,ciała,włosów,a po za tym uczulające-niestety.Z punktu widzenia
                konsultantki-to tragedia,żeby zamówić sobie kosmetyki trzeba zapłacić za
                przesylkę - było ok 30 zł.To nie ważne jaka cena,ale niestety trzeba płacić.A
                jak chcesz na miejscu kupić,to niestety jak nie uzbierasz bodajrze 100 punktów
                (każdy kosmetyk jest punktowany)to musisz płacić za to że nie jest to kwota ok
                350 zł.Wg wyliczeń to wychodzi ok.350 zł (mniejszego zamówienia nie możesz
                zrobić-bo będzie naliczana opłata).Tak więc chcesz kupić tylko lakier to
                jeszcze dopłacasz to tego interesu.Znam to już na pamięć.
                • lublue Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? 23.01.04, 08:03
                  Gość portalu: maluszekk napisał(a):

> Powiem tak,ok.zwracać można,a kto będzie pokrywał koszty? Trzeba robić
                  wysyłkę
                  > jak nie możesz dojechać do firmy na miejsce.A zwrócą Ci koszta? Bo jak ja
                  > zwracałam na początku to pokrywałam koszta sama,i to nieźle straciłam na
                  > tym,niż zarobiłam.A później pomyślałam że może taniej będzie zostawić sobie
                  > (bo np.1 kosmetyk byl do zwrotu).I tak zostawiałam,aż urosła cała
                  > kolekcja,stoi do dzisiaj i jest już dawno przeterminowana,bo akurat nie dla
                  > mojej cery,ciała,włosów,a po za tym uczulające-niestety.Z punktu widzenia
                  > konsultantki-to tragedia,żeby zamówić sobie kosmetyki trzeba zapłacić za
                  > przesylkę - było ok 30 zł.To nie ważne jaka cena,ale niestety trzeba
                  płacić.A
                  > jak chcesz na miejscu kupić,to niestety jak nie uzbierasz bodajrze 100
                  punktów
                  > (każdy kosmetyk jest punktowany)to musisz płacić za to że nie jest to kwota
                  ok
                  > 350 zł.Wg wyliczeń to wychodzi ok.350 zł (mniejszego zamówienia nie możesz
                  > zrobić-bo będzie naliczana opłata).Tak więc chcesz kupić tylko lakier to
                  > jeszcze dopłacasz to tego interesu.Znam to już na pamięć.

Podajesz fałszywe wiadomości .
                  Fakty są takie:
                  1. za zamówienie o watrości do 199PP opłata wynosi 10 zł
                  2. powyżej - gratis
                  3. "na miejscu ", jak to pięknie nazywasz możesz kupować i 1 produkt a 30 %
                  zniżki, bez konieczności uzbierania 100PP - płacisz wówczas opłatę
                  detaliczną , która jest zwracana gdy uzyskasz 200pp w miesiącu
                  4. możesz zamawiać w soboty i niedziele przez internet i wówczas nie ma opłaty
                  detalicznej
                  Ciekawa jestem jak jest to regulowane w Avonie, czy mozesz zamówic 1 produkt ,
                  czy musisz zbierać zamówienia do określonej punktacji, co jeśli limitu niwe
                  wyrobisz?Ile wynosi u Was opłata za przesyłkę?
                  • masikm Re: koszty w Avon 25.01.04, 23:58
                    Maluszekk podając fałszywe informacje o kosztach w Oriflame zapomniaaś
                    przytoczyć kosztów w Avon. To dla przypomnienia Maluszekowi i wiedzy innych

1.) Zamówienia realizowane wyłacznie wysyłkowo. Jezeli zamówienie jest mniejsze
                    niż 160 lub 180 zł (tej kwoty dokładnie nie znam) jednorazowo na jedną kampanię
                    trwającą ok. 2 tygodnie to nie dość, że konsultant pokrywa koszty wysyłki (nie
                    wiem w jakiej wysokości) to firma Avon konsultantce sprzedaje kosmetyki po
                    cenie katalogowej. Oznacza to tyle, że konsultantka sprzedając kosmetyki dalej
                    dopłaca do interesu.

2.) zwroty - realizowane wyłacznie wysyłkowo paczką wartościową na koszt
                    konsultanta (nie ma możliwości zwrotu produktów w biurach okręgowych). Oznacza
                    to tyle, że produktu nie opłaca się zwracać bo koszt wysyłki czesto przekracza
                    koszt produktu (widać firma skutecznie zabezpieczyła się przed zwrotem swoich
                    bubli)

3.) Kary dla nowych konsultantów, którzy nie zrealizowali zakupów w wyznaczonej
                    wielkości oraz oplaty za wypisanie się z firmy. Teraz Maluszekk przybliz nam
                    jakiego typu są to kary chyba, że o tym nie wiesz tak samo jak będąc
                    konsultantką Oriflame nie miałaś pojęcia jakie opaty i kiedy płacisz.

pozdrawiam
              • Gość: maluszekk Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.01.04, 15:23
                dodam jeszcze ze byłam konsultantką w Oriflame i AVonie i nadal jestem ale z
                Oriflame nic nie zamawiam,a w moim gronie rodziny i znajomych nikt nie jest
                zainteresowany ani nikt nie chciałby w prezeńcie dostać cokolwiek z firmy
                ORIFLAME.W tej firmie (oriflame) tylko liczy się zysk.Nie dobro klientów i
                potrzeby.Nawet szampon nie nadaje się do niczego,nie mówiąc o cieniach do
                powiek,gdzie kruszą się po krótkim czasie użytkowania,uczulają-nie tylko
                mnie,pomadki także uczulają,wody,perfumy szybko jełczeją i szybko parują-
                zapachy utrzymują się krócej niż powinny - a jaka cena????????? szkoda słów.
                Tak więc nie polecam ORIFLAME !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • masikm Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? 26.01.04, 02:57
                  To co piszesz to są zażuty które nie maja jakiegokolwiek racjonalnego
                  uzasadnienia. Z tym trudno dyskutować. Przykro mi, że masz takie zdanie o firmie

pozdrawiam
              • Gość: maluszekk dodam jeszcze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.01.04, 15:23
                dodam jeszcze ze byłam konsultantką w Oriflame i AVonie i nadal jestem ale z
                Oriflame nic nie zamawiam,a w moim gronie rodziny i znajomych nikt nie jest
                zainteresowany ani nikt nie chciałby w prezeńcie dostać cokolwiek z firmy
                ORIFLAME.W tej firmie (oriflame) tylko liczy się zysk.Nie dobro klientów i
                potrzeby.Nawet szampon nie nadaje się do niczego,nie mówiąc o cieniach do
                powiek,gdzie kruszą się po krótkim czasie użytkowania,uczulają-nie tylko
                mnie,pomadki także uczulają,wody,perfumy szybko jełczeją i szybko parują-
                zapachy utrzymują się krócej niż powinny - a jaka cena????????? szkoda słów.
                Tak więc nie polecam ORIFLAME !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • 1szylider Typowy przykład frustratki i nieudacznicy 23.01.04, 05:03

• Gość: sorka Re: Typowy przykład frustratki i nieudacznicy IP: *.gdynia.mm.pl 29.06.04, 12:08
                    I dlatego niczego się nie nauczyłeś//
                  • Gość: michu Re: Typowy przykład frustratki i nieudacznicy IP: 80.51.250.* 31.08.04, 21:37
                    liderzy grup to zwykli naciągacze którzy robią wynik zapisując "swoje" konsultantki na jakieś wyimaginowane, zaoczne szkolenia w jednej jak i w drugiej firmie liczy się ilość wyroby sa mizernej jakości z jedną różnicą avon minimalnie tańszy ale jest też do dupy
            • lublue Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? 23.01.04, 07:52
              maluszekk napisał:

> i dodam że są dwa razy droższe (oriflame) i nie warte swojej ceny.

Robisz celowo złą opinię firmie konkurencyjnej, aby dowartościować swoją .
              Uważam ,że każda z tych firm ma swoje lepsze i gorsze produkty , ale
              opowiadanie kłamstw jest grą nieuczciwą. W ten sposób nigdy do niczego nie
              dojdziesz , bo za moment okaże się ,że i ta w której obecnie pracujesz też
              jest do niczego ale tylko z 1 powodu , bo Ty masz kłopoty ze sprzedażą i
              sobą , a nie firmy ze swoimi produktami.
              • masikm Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? 25.01.04, 23:26
                doskonale ujete brawo

lublue napisała:

> maluszekk napisał:
                >
                > > i dodam że są dwa razy droższe (oriflame) i nie warte swojej ceny.
                >
                > Robisz celowo złą opinię firmie konkurencyjnej, aby dowartościować swoją .
                > Uważam ,że każda z tych firm ma swoje lepsze i gorsze produkty , ale
                > opowiadanie kłamstw jest grą nieuczciwą. W ten sposób nigdy do niczego nie
                > dojdziesz , bo za moment okaże się ,że i ta w której obecnie pracujesz też
                > jest do niczego ale tylko z 1 powodu , bo Ty masz kłopoty ze sprzedażą i
                > sobą , a nie firmy ze swoimi produktami.
        • lublue Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? 23.01.04, 07:43
          Ja polecam zestaw męski Eclat, jest świetny , bardzo sexy .Kupiłam mojemu
          meżczyźnie bo bardzo mi się podobał. Zapach jest trwały i elegancki.
          • 1szylider Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? 23.01.04, 07:58
            lublue napisała:

> Ja polecam zestaw męski Eclat, jest świetny , bardzo sexy .Kupiłam mojemu
            > meżczyźnie bo bardzo mi się podobał. Zapach jest trwały i elegancki.
          • masikm Re: Oriflame zapach męski Eclat 26.01.04, 00:06
            dodam, że prestiżowy magazyn "Kosmetyki" przyznał nagrodę OSKARA dla wody
            toaletowej Eclat w kategorii "zapach meski".

Nie wiem jakto się ma do tej "niskiej" jakosci o kturej pisze Maluszekk.
            pozdrawiam

lublue napisała:

> Ja polecam zestaw męski Eclat, jest świetny , bardzo sexy .Kupiłam mojemu
            > meżczyźnie bo bardzo mi się podobał. Zapach jest trwały i elegancki.
        • 1szylider Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? 23.01.04, 08:12
          Gość portalu: annika napisał(a):

> Nie warto, na prawdę, zapachy tej firmy są bardzo nietrwałe, nie warte swojej
          > ceny. Odradzam.

Witam!

Które są nie trwałe?

Ja gdy popsikam sobie koszulę to czuje po wypraniu przy prasowaniu...

Pozatem nowoczesnie projektowane zapachy wcale nie musza być trwałe, bo
          nowoczesna kobieta czy mężczyna ma kilka zapachów...

Innego używa do pracy, potem przebiera sie je obiad z rodzina i wieczorem na
          romantyczne spotkanie...

Wiadomo, że takie zpachy, które jak ubranie zmienia się 3 razy dziennie nie
          moga być trwałe...

Co wiecej nie moga jechać na kilometr bo przy stoliku w kawiarni, czy lozy
          teatralnej ludzie wzajemnie podusiliby się...

Bo elegancka kobieta ma swój zapach intymny, utrzymuje tuż przy ciele dla swego
          mężczyzny.

Zreszta zobacz jak projektuje swoje zapachy Guerlain, a przecież to mistrz nad
          mistrze.

Podobnie z dezodorantami, ktore mogą działac conajwyżej 4-6 godz...
          Podobno jest jakas amerykańska firma, która produkuje dezodoranty na 7 dni, ale
          to takie wstrzymanie wydzielania potu może spowodowac zapalenie węzłow
          chłonnych...
          Oczywiście myć się nalezy częściej niż raz na...
          Ale to już metoda francuska: zamiast mydła perfumy.

Chcesz wejśc na forum sprzedaży bezpośredniej, to klinij tu:MLM, biznes po godzinach...

Pozdrawiam i zapraszam!
    • Gość: maluszekk Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.01.04, 07:22
      wiesz,co? powiem tak.to że osoby które mają uczulenie na kosmetyki Oriflame to
      znaczy że są nieudacznikami? Tępy jesteś.
      A to że nie chcą zamawiać kosmetyków ze względu na cenę i jakość to znaczy że
      coś z nimi nie tak?
      Zastanów się zanim coś napiszesz.Jest duża liczba ludzi którzy z tej firmy nie
      chcą korzystać i to nie jest moja wina.A każdy konsultant ma próbki,które daje
      klientowi,a ten sobie sprawdza,czy kosmetyk odpowiada czy nie,także nie ja a
      firma jest stratna że takie buble produkuje.
      dowidzenia.Chwal sobie firme,bo co Ci zostało?
      Wkońcu musisz to robić,bo Ci podziękują.
      • 1szylider Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? 23.01.04, 07:56

Witam!

Wcale sie nie dziwię, ze Ci nie szło, skoro nawet nie potrafiłaś kupić próbek,
        zreszta nie wszystkie próbki daje sie klientom, ale te spośród których
        dobieramy juz konkretny produkt dla konkretnej klientki...

A poziom sprzedazy u mnie rosnie, gdyż tylko moje konsultatki sprzedaja za
        ponad 2mln zł rocznie.
        Ale one w przeciwieństwie do Ciebie cos umieją i jeszcze sie uczą nadal, bo
        muszą mieć wiedzę, którą przekaża nastepnym pokoleniom...

U utleniaja się wody na smierdząco chyba tylko Twoje, ale nawet o to nie
        podejrzewam nawet kiepskich produktów avonu, pewnie to "walory" Twojego ciała...

Chcesz wejśc na forum sprzedaży bezpośredniej, to klinij tu:MLM, biznes po godzinach...

Pozdrawiam i zapraszam!
        • Gość: maluszek Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.01.04, 09:45
          Może Twoje ciało cuchnie.chamie ze wsi.Co się tak boisz tutaj na forum każdy
          ma prawo coś doradzić i odradzić.To że Tobie pasują kosmetyki nie znaczy że
          komuś innemu też.Dlaczego inni nie mogą się dowiedzieć o tej firmie też wad?
          Bo jesteś konsultantem,czy pracownikiem,to chwalisz swoje,ja jestem w tej
          kwestii neutralna.Mi nie chodzi że jak tutaj się pochwalę na forum firmą AVON
          to wzrośnie mi sprzedaż.To nie o to chodzi.To chodzi o to jak klientki,klienci
          reagują i korzystają z firmy Oriflame.Mi nie chodzi o zarobek na
          kosmetykach,bo tak naprawdę to zarobki są marne.Ja prowadzę firmę,gdzie
          naprawdę można zarobić,nigdy nie wyobrażałam sobie żeby pracować w jednej lub
          drugiej firmie na życie.Znam osobę,która jest dyrektorem Oriflame,ona mnie
          wciągnęła w to dziadostwo,i także ta osoba-nigdy nie wyobrażała sobie,pomomo
          takiego stanowiska-żeby z tych środków do życia wyżyć,na tym co zarobi.I
          pomomi że jest dyrektorem,nie używa kosmetyków-bo jej nie odpowiadają,tylko
          wciska i jej się to bardzo udaje.A druga sprawa,jak zamawiałam kosmetyki to
          zwrot może być tylko do 3 sztuk.A jeśli klientka zamówi powiedzmy 5 szt,i się
          rozmyśli to oddać można tylko 3,a jeśli są używane,to gorszy problem jest
          nawet z tymi trzema.Ważą,cudują-płakać się chce.
          Powracając do AVonu,nie zamawiam często,bo tak jak mówię nie pracuję dla
          zarobku,bo też nie są wyśmienite zarobki.Poprostu klient musi sam
          przychodzić,a nie nawiedzać chamsko,także wtedy kiedy klientki są
          chętne,kupują.W oriflame panuje taka moda,że trzeba na chama wciskać
          kosmetyki,wmawiać że sa wspaniałe.Nachodzić trzeba kilka razy w
          tygodniu,bezczelstwo-zrezygnowałam i z tego też powodu,że nie potrafię być
          nachalna,a jak nie potrafię być nachalniakiem-to wiąże się z tym że są małe
          zarobki.
        • Gość: maluszekk Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 23.01.04, 09:58
          Nie ma sensu się wykłucać,klient który zna firmy wybierze to co uzna za
          stosowne.Ważne żeby znał i zalety i wady.A jeżeli chodzi o zamawianie z
          AVONU,np 1 szt-to nie ma żadnej opłaty.a jeżeli zamawia się paczkę z
          kosmetykami do domu to też jest za darmo.Więc trochę lepsze zasady,bo nic nie
          traci na tym konsultant,próbki dostajesz za darmo a w oriflame niestety
          płacisz.To jest różnica w porównaniu konsultantów.A klientów to każdy ma swoje
          zdanie.Ale wiadomo że jeśli byłaby dobra firma byłabym w niej dalej-a klientki
          i klienci zamawiali by też dalej-ale niestety jest inaczej.
          I jeszcze jedno,zgadzam się że kobieta używa kilku zapachów,ale skoro kupujesz
          perfumy,to niestety ale ja tego nie wymyśliłam-perfumy na całym świecie
          utrzymują sie 24 godziny,woda toaletowa 12 godzin.Więc jeśli w Oriflame nie
          utrzymują się tyle,to znaczy że jest coś nie tak-czyli producent oszukuje
          klienta,nie ma takiej w sobie zawartości jak powinno być.Zamiast
          perfumy,powinny się nazywać dezodorantami.Są osoby które używają tylko jednych
          perfum,i co oni mają zrobić,jak np.Woda eclat 15ml-kosztuje ok 120 zł?
          to jest dla mnie paranoja.
          • lublue Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? 23.01.04, 11:43
            Nie możesz być neutralną jeśli jesteś w Avonie, bo to niemożliwe. Coś mi tu
            nie gra - z tego co wiem klientką avonu mozesz być i za 1 sztukę produktu
            płacisz tylko jego cenę , ale konsultantka może, z tego co się dowiadywałam ,
            w ramach kampanii , bezpłatnie zamawiać dopiero od pewnej kwoty , chyba 150
            zł . Więc coś jest nie tak z tymi argumentami . Przyznam się ,że bardzo nie
            lubię gdy zamiast konstruktywnej wymiany poglądów opartych na faktach
            dyskutuje się poprzez inwektywy pod adresem przeciwnika . Jest to obrzydliwy ,
            forumowy obyczaj.
          • 1szylider Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? 23.01.04, 12:00
            Witam!

Po tym jak sie wypowiadasz widać, że nie masz odpowiedniej kultury aby się
            zając tak delikatna materią jak praca w branzy kosmetycznej...
            Jak praca z ludźmi...

Myslę, że może nadajesz sie tylko do cięzkiej pracy fizycznej...
            Nie jestes ani obiektywna ani madra ani kompetentna.

A już wiedzę na temat oriflame masz zerową, co potwierdza iż twierdzisz, że
            opłata wysyłkowa wynosi 30zł, podczas gdy w rzeczywistości wynosi 10zł lub
            gratis.

Kłamiesz również na temat avonu, gdyż aby miec minimalną zniżke 15% musisz
            zamówić co dwa tygodnie za 150zł, podczas gdy w oriflame masz dostawe gratis do
            placówki, ale skoro jesteś leniem i chcesz do domu to wtedy musisz albo
            zaplacić albo zamowić na 200PP...

Masz też u nas zawsze 30% marży na sprzedawane kosmetyki, ajest to pdostawa
            dopiero, bo potem są dalsze rabaty aż do dodatkowych 21%...

Tak i wiedza i kompetencja masz bardzo nikła, ale za to nadrabiasz
            bezczelnością i chamstwem.

Gdybys była konsultantka oriflame to znałabyś przynajmniej podstawowe fakty,
            natomiast Twoja wiedza inaczej przypomina te wyniesioną ze szkoleń wykonywanych
            przez szefkonsultantki, rownie niekompetetne jak Ty.

Bo one wiedzą,że muszą Was utrzymuwać w ciemnocie, bo inaczej te madrzejsze
            dziewczyny poszłyby do oriflame i zaczeły zarabiac po 3-5 tys jak zarabiają
            moje dziewczyny.

Tak być musi, ze one nas zniesławiają, bo kto dalej chciałby pracować dla avonu
            i szef konsultantki, gdyby wiedział, że robiąc to samo może mieć dobre
            pieniądze i awanse do kierowniczych gremiów w oriflame...

Bale,pieniądze i wyjazdy na Rodos, Domikanę, co jest tylko przedmiotem zazrosci
            i zawiści wsród szefkonsultatek, gdyż one też nie mają żadnej stabilizacji iw
            każdej chwili mogą je wywalić z posady, bo na każde ich miejsce czeka setka
            wygłodzonych konsultantek...

Ale w końcu weźmiemy się za etykę pracy i awonu, bo kodex sprzedaży
            bezpośredniej też ich obowiązuje.

A my nad Wami dominujemy i jakością oferowanych produktów i perspektywami
            kariery jaka stoi przed każdą konsultantką i kultura pracy, zatem nic dziwnego
            iż tyle klientek zamienia awon na oriflame...

Mam swoje konsultatki po awonie, które muszę wszystkiego uczyć nawet podstaw
            makijażu, podstaw doboru kosmetyków, a przede wszystkim kultury obsługi klienta.
            Zresztą odchdozą do nas, do mnie bo mają dośc chamstwa i niskiej jakości
            produktów awon...

Bo przecietna konsultatka awon nie umie nic poza pokazaniem katalogu i
            krzyczeniem, że PROMOCJA, weź Pani 3 kremy, ale czy są one potzrebne klientce i
            odpowiednie dla jej cery to firmy a won nie obchodzi, bo rynek jest duży, jesli
            nie ta to nastepna nabierze się na wyschniety tusz...

A konsultantka?
            Bedzie następna naiwna małolata...

Pozdrawiam i zapraszam!
            1szylider
            • Gość: maluszekk Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.01.04, 12:20
              może mam nikłą wiedzę na temat Oriflame,konsultantką jestem ale tak jak mówię
              nie zamawiam od jakiegoś czasu,także ceny mogły się zmienić.Ty jesteś
              wspaniały na swój sposób,nie wiadomo czy mówisz prawdę czy nie-mnie to
              rybka.Każdy może sobie pogadać.Pisz,mów,Twoja wola.
              Wracając do Avonu,ok żeby dostać paczkę gratis do domu,trzeba zrobić
              zamówienie na 160,00 zł.Ale można kupic na miejscu w firmie nawet jedną sztukę
              i wtedy nie płacisz.
              Była kiedys promocja jednej wody toaletowej w AVONIE,zamówiłam ok 14,15
              sztuk,takie miałam zapotrzebowanie,ale niestety nie każda klientka kupiła (nie
              odpowiadał zapach) tak więc zostało mi ok 6 sztuk,oczywiście bez problemu
              zwróciłam spowrotem,natomiast kiedy zamówiłam w ORIFLAME tylko 1 sztukę wody
              midsummer-niestety był problem za zwrotem,klientce nie odpowiadał zapach,po
              czym pojechałam do firmy zeby zwrócić,musiałam kłamać że klientka ma
              uczulenie,żeby przyjęli mi zwrot,inaczej musiałabym zobie to zostawić na
              pamiątkę.
              • 1szylider Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? 23.01.04, 15:19

• Gość: maluszekk Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 23.01.04, 17:18
                  nie kłamię co do przesyłki,bo tyle kosztowała kiedy ostatni raz zamawiałam.A
                  przeważnie jeździłam do firmy.To było jakiś czas temu,dlatego może ostatnio
                  ceny się zmieniły.
                  Dlaczego tak bardzo chccesz wmówić że Oriflame jast najlepszą firmą!!!
                  Nie mówię że AVON jest najlepszą na świecie firmą,ale napewno lepszą dla mnie
                  i moich znajomych.Dla ciebie będzie lepsza Oriflame.Po co mamy się sprzeczać?
                  to bezsensu,każdy ma inne zdanie i nie należy go narzucać nikomu.
                  • 1szylider Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? 24.01.04, 01:25

> nie kłamię co do przesyłki,bo tyle kosztowała kiedy ostatni raz zamawiałam.A
                    > przeważnie jeździłam do firmy.To było jakiś czas temu,dlatego może ostatnio
                    > ceny się zmieniły.
                    > Dlaczego tak bardzo chccesz wmówić że Oriflame jast najlepszą firmą!!!
                    > Nie mówię że AVON jest najlepszą na świecie firmą,ale napewno lepszą dla mnie
                    > i moich znajomych.Dla ciebie będzie lepsza Oriflame.Po co mamy się sprzeczać?
                    > to bezsensu,każdy ma inne zdanie i nie należy go narzucać nikomu.

Witam!

Jeszcze raz powtarzam nigdy wysyłka nie kosztowała aż 30zł.

Ja sie nie wykłucam, ale tylko bronię i honoru szyldu, pod którym działam ja i
                    tysiące moich przyjaciół i podopiecznych konsultantek...

Avon jako firma tania i masowa ma swoją niszę w biedniejszych srodowiskach.

Ale dla bardziej wymagających jakości klientek polecam ORIFLAME, zresztą
                    produkt w sprzedazy bezpośredniej NIE może być zbyt tani, ale o tym na moim
                    forum...

Pozdrawiam i zapraszam!
                    1szylider
                  • masikm Re: Coś mi tu nie gra 26.01.04, 02:03
                    Witam,
                    W popszednich postach piszesz, że jesteś nadal konsultantką Oriflame ale nie
                    zamawiasz. Jeżeli nadal jesteś to ostatnie Twoje zamówienie w Oriflame musiało
                    być realizowane przed upływem 12 miesiecy. Jeżeli przerwa w zamawianiu trwa
                    dłuzej niż 12 miesięcy system automatycznie Cię wykresla i nie jesteś juz
                    konsultantką Oriflame. W takim razie w tym okresie czyli do dnia 31 grudzień
                    2003 roku koszty przesyki przedstawiały się następująco:

1.) 14 zł dla zamówień o wartosci punktowej od 0 do 99 punktów (1 punkt równał
                    się ok 2,70 zł ceny z VAT - piszę równał się bo od 1 stycznia 2004 roku wartość
                    punktu się zmieniła i obecnie wynosi ok. 2,10 zł z VAT za 1 punkt)
                    2.) 7 zł dla zamówień o wartosci 100 do 149 punktów
                    3.) 0 zł (zero zł) powyzej 150 punktów

Od 1 stycznia 2004 roku koszty uległy zmianie i wynoszą:
                    1.) 10 zł dla zamówień od 0 do 199 punktów
                    2.) 0 zł powyzej 200 punktów przy załozeniu 1 punkt = 2,10 zł z VAT

Najwieksze koszta przesyłki to były chyba przed 1999 rokiem i wynosiły 25 zł
                    ale chyba nigdy nie były 30 zł. Jeżeli odbiór następował w jakiejkolwiek
                    placówce Oriflame koszty wysyłki nie obowiazywały

Dodać należy, ze w Oriflame konsultant już od pierwszego produktu kupuje po
                    cenie bez marży czyli po cenie hurtowej a w Avonie dopiero od 160 zł (ostatnio
                    słyszałem ze próg chyba dzwigli na 180zł (?) )

W takim razie nie wiem kiedy ostatnio zamawiałaś ale widocznie bardzo dawno i
                    nie wiele pamiętasz.

pozdrawiam

Forum prywatne o Oriflame

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16226

> nie kłamię co do przesyłki,bo tyle kosztowała kiedy ostatni raz zamawiałam.A
                    > przeważnie jeździłam do firmy.To było jakiś czas temu,dlatego może ostatnio
                    > ceny się zmieniły.
                    > Dlaczego tak bardzo chccesz wmówić że Oriflame jast najlepszą firmą!!!
                    > Nie mówię że AVON jest najlepszą na świecie firmą,ale napewno lepszą dla mnie
                    > i moich znajomych.Dla ciebie będzie lepsza Oriflame.Po co mamy się sprzeczać?
                    > to bezsensu,każdy ma inne zdanie i nie należy go narzucać nikomu.
              • masikm Re: Maluszekk - dwie sprzeczne Twoje wypowiedzi 26.01.04, 12:28
                Witaj,
                Znalazłem w Twoich wypowiedziach dwie różne sprzeczne ze soba informację.
                Poniżej je zacytuję. Proszę o odpowiedź, która z nich jest prawdziwa.

"może mam nikłą wiedzę na temat Oriflame,konsultantką jestem ale tak jak mówię
                nie zamawiam od jakiegoś czasu,także ceny mogły się zmienić."

"...dodam jeszcze ze byłam konsultantką w Oriflame i AVonie i nadal jestem"

Raz piszesz, że "...konsultantką jestem..." drugim razem zaś
                "...byłam konsultantką w Oriflame..."

Pozdrawiam

> może mam nikłą wiedzę na temat Oriflame,konsultantką jestem ale tak jak mówię
                > nie zamawiam od jakiegoś czasu,także ceny mogły się zmienić.Ty jesteś
                > wspaniały na swój sposób,nie wiadomo czy mówisz prawdę czy nie-mnie to
                > rybka.Każdy może sobie pogadać.Pisz,mów,Twoja wola.
                > Wracając do Avonu,ok żeby dostać paczkę gratis do domu,trzeba zrobić
                > zamówienie na 160,00 zł.Ale można kupic na miejscu w firmie nawet jedną
                sztukę
                > i wtedy nie płacisz.
                > Była kiedys promocja jednej wody toaletowej w AVONIE,zamówiłam ok 14,15
                > sztuk,takie miałam zapotrzebowanie,ale niestety nie każda klientka kupiła
                (nie
                > odpowiadał zapach) tak więc zostało mi ok 6 sztuk,oczywiście bez problemu
                > zwróciłam spowrotem,natomiast kiedy zamówiłam w ORIFLAME tylko 1 sztukę wody
                > midsummer-niestety był problem za zwrotem,klientce nie odpowiadał zapach,po
                > czym pojechałam do firmy zeby zwrócić,musiałam kłamać że klientka ma
                > uczulenie,żeby przyjęli mi zwrot,inaczej musiałabym zobie to zostawić na
                > pamiątkę.
          • masikm Re: Maluszekk czy jesteś pewna tego co piszesz? 26.01.04, 01:08
            Widzę, że znowu nie wiesz co piszesz. Nie odrużniasz wody od parfum. Eclat
            damski 15 ml to jest parfum a nie woda. Przykro mi, że będąc w Oriflame nie
            poznałaś zasad współpracy. Nie słyszałem o zasadzie zwrotu tylko trzech
            produktów. Jest ogulnie powiedziane, że Oriflame moze odmówić realizacji zwrotu
            z gwarancji satysfakcji (czyli zwrot z kaprysu - nie dotyczy to zwrotu ze
            wzgledu na jakość produktu) jeżeli istnieją uzasadnione przypuszczenia, że
            Unikalna Gwarancja Satysfakcji jest wykozystywana przez konsultanta niezgodnie
            z jej przeznaczeniem (patrz "Przewodnik Konsultanta"). Mnie przez 12 lat
            wspólpracy z firmą nie zdażyło się by firma mi odmówiła jakiegokolwiek zwrotu a
            zdażało mi się, ze zwracałem więcej jak trzy produkty.
            Ja wiem, że w Avonie jako szeregowa konsultantka nie zarobisz dużych pieniędzy
            bo ile można zarobić zarabiajac tylko na własnej marży z własnej sprzedaży. Nie
            wiem czy wiesz, że w Oriflame prucz własnej sprzedaży możesz ale nie musisz
            zachęcać innych do współpracy i uczyć ich by cię naśladowali i budowali własną
            grupę.
            Osoba, która Cię wprowadzała do Oriflame to jeżeli była dyrektorem to napewno
            nie miała stanowiska dyrektora (jak piszesz) lecz tytuł dyrektora. Dodam, że
            osoby z tytułem dyrektora w Oriflame mają przychód z grupy (nie mylić z marżą z
            własnej sprzedaży) ok 2 tyś. zł w górę i taka osoba otrzymuje jednorazową
            premię w wysokosci 1 tyś dolarów. Potem są dalsze tytuły dyrektora, wieksze
            przychody i większe premie. Czy jest to mało? niech każden oceni sam.

Pozdrawiam

Prywatne forum o Oriflame
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16226

> Nie ma sensu się wykłucać,klient który zna firmy wybierze to co uzna za
            > stosowne.Ważne żeby znał i zalety i wady.A jeżeli chodzi o zamawianie z
            > AVONU,np 1 szt-to nie ma żadnej opłaty.a jeżeli zamawia się paczkę z
            > kosmetykami do domu to też jest za darmo.Więc trochę lepsze zasady,bo nic nie
            > traci na tym konsultant,próbki dostajesz za darmo a w oriflame niestety
            > płacisz.To jest różnica w porównaniu konsultantów.A klientów to każdy ma
            swoje
            > zdanie.Ale wiadomo że jeśli byłaby dobra firma byłabym w niej dalej-a
            klientki
            > i klienci zamawiali by też dalej-ale niestety jest inaczej.
            > I jeszcze jedno,zgadzam się że kobieta używa kilku zapachów,ale skoro
            kupujesz
            > perfumy,to niestety ale ja tego nie wymyśliłam-perfumy na całym świecie
            > utrzymują sie 24 godziny,woda toaletowa 12 godzin.Więc jeśli w Oriflame nie
            > utrzymują się tyle,to znaczy że jest coś nie tak-czyli producent oszukuje
            > klienta,nie ma takiej w sobie zawartości jak powinno być.Zamiast
            > perfumy,powinny się nazywać dezodorantami.Są osoby które używają tylko
            jednych
            > perfum,i co oni mają zrobić,jak np.Woda eclat 15ml-kosztuje ok 120 zł?
            > to jest dla mnie paranoja.
    • kasia.lomanczyk Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? 01.02.04, 15:11
      Mysle, ze tym postem szylider przekonal Cie czy warto kupowac cokolwiek w
      Oriflame (nie chodzi o jakosc kosmetykow ani firme, ale o podejscie do klienta):

" Re: Oriflame czy Avon
      1szylider 24.01.2004 01:14 odpowiedz na list

hehehe!

Ale spralismy tę lsakę na "zakupach"...

Aż mi moje konsultatntki zwracały uwagę na użycie "broni nuklearnej"!

Ale caly czas szukam pomysłów jak się dobrać do tego kurnika..."

Oto zrodlo postu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16226&w=10249645&v=2&s=0
      Chamstwo tego czlowieka mnie dobilo. Maaaatko... Sami ocencie.
      Pozdrawiam wszystkich normalnych!
      Kasia (konsultantka avonu, ale na wlasne potrzeby i nieortodoksyjna)
      • masikm Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? 02.02.04, 01:37
        Witam, ocencie sami czy można całą firmę oceniać po zachowaniu jednego
        człowieka, które jednym może nie odpowiadać a innym nie koniecznie. Ja nie chcę
        tutaj oceniać zachowania Szylidera ale każden z nas jest inny i nie oczekujmy
        byśmy byli tacy sami bo świat był by nudny. Ja myślę że warto w każdej z firm
        szukać to co najbardziej wartościowe i kożystać z tego.
        Ja zapraszam na moje forum, tam możecie pisać wszystko na temat kosmetyków jak
        i systemu sprzedaży
        • Gość: Magda Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.02.04, 10:09
          po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi sądzę że każdy ma inny rodzaj
          informacji.Ja jestem koordynatorką w Avonie,a byłam dyrektorem w Oriflame.Ale
          niestety Oriflame jest dla mnie "gorszą" firmą pod kilkoma względami i
          zostawiłam ją dla Avonu.
          A dlaczego to wspomniał tutaj "maluszekk"- który ma sporo racji.Popieram go i
          powiem szczerze że warunki lepsze są w firmie Avon i dla kupujących i dla
          sprzedających.(dodam że nigdy nie byłam zachwycona produktami Oriflame).Avon
          moim zdaniem jest w tym lepszy.
          Myślę że każdy ma prawo do swojej wypowiedzi.
          pozdrawiam
          • 1szylider Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? 03.02.04, 12:30
            Gość portalu: Magda napisał(a):

> po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi sądzę że każdy ma inny rodzaj
            > informacji.Ja jestem koordynatorką w Avonie,a byłam dyrektorem w Oriflame.Ale
            > niestety Oriflame jest dla mnie "gorszą" firmą pod kilkoma względami i
            > zostawiłam ją dla Avonu.
            > A dlaczego to wspomniał tutaj "maluszekk"- który ma sporo racji.Popieram go i
            > powiem szczerze że warunki lepsze są w firmie Avon i dla kupujących i dla
            > sprzedających.(dodam że nigdy nie byłam zachwycona produktami Oriflame).Avon
            > moim zdaniem jest w tym lepszy.
            > Myślę że każdy ma prawo do swojej wypowiedzi.
            > pozdrawiam
    • Gość: Magda szylider IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.02.04, 14:32
      Widzę że czepiasz się każdego kto źle napisze o "twojej najwspanialszej
      firmie" mało się za nią nie zesikasz.Napisałam już wcześniej że każdy ma swoje
      zdanie na ten temat.Nie zabronisz mi pisać tam gdzie ja uważam że jest
      lepiej.Widzę że natrętnie każesz każdemu wierzyć w ciebie i tą Twoją firmę!
      Lepiej się zastanów.
      • 1szylider Re: szylider 03.02.04, 15:29

> Widzę że czepiasz się każdego kto źle napisze o "twojej najwspanialszej
        > firmie" mało się za nią nie zesikasz.Napisałam już wcześniej że każdy ma
        swoje
        > zdanie na ten temat.Nie zabronisz mi pisać tam gdzie ja uważam że jest
        > lepiej.Widzę że natrętnie każesz każdemu wierzyć w ciebie i tą Twoją firmę!
        > Lepiej się zastanów.
        • Gość: Magda Re: szylider IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.02.04, 16:03
          Jesteś zawzięty.Mądry głupiemu ustępuje a głupi się z tego
          raduje.Dobrze,dobrze Twoja firma jest najlepsza na świecie,Ty zarabiasz
          najwięcej i jesteś najinteligentniejszy.
          Muszę tak napisać żebyś się cieszył.A za naciągarstwo też jest KK.
          Powracając że bylam dyrektorem za te 3,4 tys (Twoim zdaniem),nieważne ile
          zarabiałam,ale wogóle nie było to opłacalne,widocznie zarabiam teraz lepiej.I
          to że jestem na stanowiski koordynatorki to nie znaczy że tylko...
          • 1szylider Re: szylider 03.02.04, 19:44

> Jesteś zawzięty.Mądry głupiemu ustępuje a głupi się z tego
            > raduje.Dobrze,dobrze Twoja firma jest najlepsza na świecie,Ty zarabiasz
            > najwięcej i jesteś najinteligentniejszy.
            > Muszę tak napisać żebyś się cieszył.A za naciągarstwo też jest KK.
            > Powracając że bylam dyrektorem za te 3,4 tys (Twoim zdaniem),nieważne ile
            > zarabiałam,ale wogóle nie było to opłacalne,widocznie zarabiam teraz lepiej.I
            > to że jestem na stanowiski koordynatorki to nie znaczy że tylko...

Witam!

Plączesz się w zeznaniach...

Ale to Tobie grozi KK za pomawainie mnie o naciągarstwo.., zresztą co to
            takiego?

Bo jezyk polski takiego pojecia nie zna...

A Dyrektorem Klubu nie byłaś, bo to widać po Twoim kompletnym braku wiedzy na
            temat funkcjonowania Oriflame

Chcesz wejśc na forum sprzedaży bezpośredniej, to klinij tu:
            MLM, biznes po godzinach...

Pozdrawiam i zapraszam!
            1szylider
    • agnieszka.sakowska Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? 28.06.04, 11:09
      Zapach Eclat-elegancki, kalsyczny an pewno tak:)wile arzy wypróbowałam-nei
      osobiście ale się sprawdził:)
      jeśli chodiz o lekkie, krótko utrzymujące się zapachy to arczej są nimi kobiece
      wody toaletowe:)na dzień.
    • agnieszka.sakowska Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? 28.06.04, 11:10
      Zapach Eclat-elegancki, klasyczny na pewno tak:)wiele razy wypróbowałam-nie
      osobiście ale się sprawdził:)
      jeśli chodzi o lekkie, krótko utrzymujące się zapachy to raczej są nimi kobiece
      wody toaletowe:)na dzień.

W razie dalszych pytań polecam sie:)agnieszka-konsultant:)
      • justify1 Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? 21.08.04, 15:08
        Zgadzam sie całkowicie, w razie czego służę pomocą i radą:) konsultantka
    • Gość: sorka Re: Oriflame-wody toaletowe-czy warto? IP: *.gdynia.mm.pl 29.06.04, 12:06
      NIEEEEE wartooooo !!!!tak jak i inne mazidła..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka