Dodaj do ulubionych

Pomocy! Mam problem z 7 letnią córeczką - ma wąsik

27.10.06, 14:30
Problem pojawił się jak poszła do szkoły.
Zawsze miała lekko widoczne włoski nad górną wargą - na twarzy.
Wiecie tzw.wąsik. Tak myślałam, że będą skargi, o wyśmiewaniu się z niej w
szkole. Nie sądziłam, że pojawią się tak wcześnie - to 1 klasa.
Czy mogę zrobić zabieg, jaki i gdzie? Zaznaczam, że jestem z Legionowa.
Proszę o podpowiedź, sama nie dam rady.
Obserwuj wątek
    • studiolaser Re: Pomocy! Mam problem z 7 letnią córeczką - ma 28.10.06, 11:06
      Szanowna Pani,
      Prosze się nie denerwować. Włoski zawsze można usunąć. Pozostaje pytanie czy
      jest to delikatny meszek czy tez mocniejsze owłosienie.Jezeli delikatny meszek
      to lepiej poczekać jeszcze gdyz laserowi bedzie to trudno usunąć. Zdecydowanie
      polecam lasery diodowe. Pozdrawiam
      • dracka1 Re: Pomocy! Mam problem z 7 letnią córeczką - ma 30.10.06, 08:04
        To są zdecydowanie włoski. Są cieniutkie, lecz są trochę ciemniejsze. Siedząc w
        ławce lub przy innym kontakcie z dziećmi - daje się zauważyć.
        Ja jak byłam dzieckiem miałam ten sam problem, lecz nie było mowy o
        jakimkolwiek pomocy. Gdy byłam starsza robiłam zabieg u kosmetyczki - depilacje
        woskiem. To było bolesne! To samo miała moja mama, babcia a teraz ja mam córkę.
        Ciekawi mnie, czy po sesji depilacji laserowej będą nadal wyrastać?
        • ace123 Re: Pomocy! Mam problem z 7 letnią córeczką - ma 30.10.06, 13:16
          po 3-4 zabiegach powinny zniknac...tylko pozostaje jedno pytanie czy dziecko 7-
          letnie wytrzyma bol jaki wystepuje przy zabiegu(pisza ze to bezbolesna
          metoda....ale to nie prawda!!!)w sumie jeden plus tego to ze bedzie potrzeba
          niewielu strzalow gdyz jest to mala powierzchnia...no i pewnie bez emulsji sie
          nie obedzie....
          • brudna_harriet Re: Pomocy! Mam problem z 7 letnią córeczką - ma 31.10.06, 23:23
            Jaki wąsik? jak szybko sie pojawił? Może to powód żeby iść do lekarza?
            • dracka1 Re: Pomocy! Mam problem z 7 letnią córeczką - ma 06.11.06, 10:09
              Chodziłam regularnie do lekarza z dziewczynką (kontrola, szczepienia), gdyby
              się okazało, że coś jest nie tak - skierowana na pewno zostałabym do
              specjalisty.
              Tak jak pisałam zawsze był delikatny nalot, który informował: nie zniknę,
              będzicie z czasem musieli coś zrobić. Przez cały czas są te włoski pod
              obserwacją: czy się nagle wydłużają-rosną, czy są w pozycji zawieszenia.
              Tak więc, będę na pewno korzystała z depilacji, pytanie kiedy można
              najwcześniej?
              • studiolaser Re: Pomocy! Mam problem z 7 letnią córeczką - ma 08.11.06, 11:59
                faktycznie zabieg może być bolesny dla tak malutkiej dziewczynki. Jezeli to
                jest meszek to nie ma sensu strsować dziecka. Jak dziewczynka podrośnie i
                wejdzie w okres dojrzewania włosy stana się mocniejsze i wtedy zabieg bedzie
                skuteczniejszy. Ale żeby rozwiać Pani wszelkie obawy zapraszamy na bezpłatną
                konsultację obejrzymy małego pacjenta i doradzimy co zrobic w takiej sytuacji.
        • justynaa87 Re: Pomocy! Mam problem z 7 letnią córeczką - ma 07.02.07, 08:19
          Czy po tym zabiegu Pani odrazstały te włoski ?? bo ja mam podobny problem i
          niewiem czy usunąć woskiem czy laserem?? proszę o odpowiedź.
          • malwes Kto robi tego typy zabiegi DZUECKU? 07.02.07, 08:49
            Szczerze mówiąc, po tych postach miałabym ogromne wątpliwości co do kometencji
            Studia Laser. Jak można oferować zabieg tego typu DZIECKU? Nawet za zgodą
            Rodzica? Dziwię się też Mamie....?

Jeżeli dziecko w tym wieku ma problemy z owłosieniem, to znaczy, że nie żadne
            depilacje sa pottzebne tylko wizyta u endokrynologa!!!!!
            - trzeba sprawdzić hormony płciowe, tarczycy (wszystkie 3), DHEA-S i zobaczyc
            co jest tego powodem.

Nie ma sensu usuwac dziecku włosków żadnym laserem - ponieważ jeżeli to sprawa
            zaburzeń hormonalnych, to nowe włoski z nowymi cebulkami moga pojawić się
            szybko po zabiegu i nie będzie zadnego efektu. To po pierwsze.

A po drugie - jeżeli to właśnie sprawa hormonów, to ten wąsik sam zniknie w
            przyszłości. Włoski nad górną wargą też mają swój cykl życia - może
            niezauważalny - ale rosną i wypadają cyklicznie jak każdy inny włos. Jeżeli
            dziecku urnormują się hormony - to w miejsce "wypadniętych" grubszych i
            cieńszych włosków może pojawić się już "zwykły" delikatny mieszek.

Po trzecie - skóra dziecka strukturąróżni się od skóry dorosłego - i nawet przy
            najdelikatniejszych ustawieniach - będzie inaczej absorbować i reagować na
            laser. "Teoretycznie" ograniczeń wiekowych nie ma - ale nikt przecież nie
            wykonuje testów lasera na dzieciach stąd nie ma żadnej, absolutnie żadnej
            gwarancji - że skóra dziewczynki nie zareaguje nietypowo i że nie wynikną z
            tego problemy.

Naprawdę dziwię się, że szanujący się i ponoć profesjonalny gabinet ot tak
            oferuje zabieg dziecku - zamiast wytłumaczyć matce, że najpierw ma iść z
            dzieckiem do lekarza. Ewentualne decyzje - po pierwsze po dokładnej diagnozie
            nie tylko endokrynologa ale i dermatologa.
            A ja i tak (to już tylko moje zdanie) - będąc matką w życiu nie wyslałabym
            dziecko na taki zabieg (śmiechy dzieci nie są powodem do tego typu decyzji -
            dzieci w tym wieku śmieją się równie dobrze z odstających uszy czy krzywych
            nóg - mają matki dzieciom je z tego powodu korygować?) A będąc kosmetyczką/
            lekarzem - nie podjęłabym się zabiegu na tak małym dziecku.
            • kobietka221 Re: Kto robi tego typy zabiegi DZUECKU? 08.02.07, 13:42
              widac ze studiolaser liczy sie tylko z kasa!!! o kompetencji personelu ju nawet nie wspomne....kto tam
              wykonuje zabiegi??? az przykro sie czyta wypowiedzi studialaser, omijalabym to miejsce szerokim
              lukiem!!
              • studiolaser Re: Kto robi tego typy zabiegi DZUECKU? 08.02.07, 19:13
                Boże Drogi, Szanowne Panie prosze o więcej obiektywizmu. Przecież my wcale nie
                chcieliśmy robic żadnego zabiegu. Chcielismy porozmwaiać z mamą żeby rozwiać
                jej wątpliwości i żeby doradzić co powinna zrobic w takiej sytuacji. Włosy u
                tak małego dziecka na pewno mają charakter meszkowaty i bardzo delikatny i nie
                byłoby sensu wykonywać zabiegu który dodatkowo mogłby być bardzo bolesny. Co
                jest złego w tym ze chcemy zaoferować mamie i jej dziecku bezpłatną
                konsultację. To naprawdę jest niewiarygodne dlaczego Panie osądzają Nas tak
                jakbyśmy co najmnie chociaż wykonały próbę albo serię zabiegów na dziecku.
                Czasami rodzice są bardzo zdesperowani i warto się spotkać z nimi żeby omówić
                problem, pocieszyć doradzić leczenie. A jezeli ktoś był chociaż jeden raz w
                Naszym gabinecie to wie ,że badzo restrykcyjnie przestrzegamy wszystkich zasad
                związanych z lekami światłoczułymi, antybiotykami. Bardzo często z obawy o
                zdrowie pacjenta odkładamy zabieg na inny termin lub nawet odmawiamy jego
                wykonania. Przykre jest to,że oskarżają nas osoby które nie są naszymi
                klintkami i którym nie wykonaliśmy źle zabiegu i które nie mogą uskarżać się na
                źle wykonana usługę. Nie można oskarżać kogoś o to czego nie zrobił. To jakaś
                paranoja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka