Dodaj do ulubionych

Wąsik- kilka WAŻNYCH PYTAŃ

22.06.07, 16:07
Witam Was serdecznie!

Nie rozumiem kilku kwestii zwiazanech z depilacją laserową, z tego co tu
czytam, widze, że nie tylko ja mam problem z połapaniem sie w tym wszystkim,
w sumie to jestem ZIELONA, mimo, że wiele próbowalam sie dowiedzieć na temat
takiego usuwania owłosienia... Ech...

Moja sytuacja wyglada tak...
Mam wasik, zaczełam go golic-przez co stał się bardzo ciemny, usuwam go
codziennie :(
CHCIAŁABYM SIE GO BARDZO POZBYC!!
Nie uwiem jednak sobie tego wszystkiego wyobrazić:
golę wąsik, przychodzę na laser- to jeszcze jest okej, ale co dalej??
Usuwa się tylko część wlosków... I co dalej robic?
JA SIE ZE SWIM WASIKIEM UKRYWAM- nie wiem o tym moj chlopak (!!) ani nikt w
pracy, a pracuję wsród ludzi i musze zawsze dobrze wygladać, nie moge sobie
pozwolic na zapuszczenie wąsików :( A ZEBY SIE WYKRUSZYLY,TO TRZEBA JE
ZAPUSCIK?? CZY JAK?? BO JA JUZ NIE WIEM...:(
MOZNA TE CO ZOSTALY GOLIC DALEJ??
Ja po prostu nie rozumiem jak to w ogole wyglada, jak przebiega? Prosze o
jakas odpowiedz, wytłumaczenie w prosty sposob!!

POZDRAWIAM!!
Obserwuj wątek
    • asiak55 Re: Wąsik- kilka WAŻNYCH PYTAŃ 22.06.07, 19:17
      można golić miedzy zabiegami, tylko nie mozna wyrywać. lato to nie jest dobry
      okres na takie zabiegi
      • kolor27 Re: Wąsik- kilka WAŻNYCH PYTAŃ 22.06.07, 19:47
        No tak, też mysle, ze najlepiej jakoś jesienią zrobić taki zabieg, tak też
        zamierzam, jesli starczy mi odwagi... ;/ Pozbieram kase i moze sie zdobede na
        to...
        Tylko nadal nie wiem jak to wyglada...

1)JAK TE WŁOSKI SIĘ WYKRUSZAJĄ?? (Czy trzeba je zapuscic by wypadły??)
        I jeszcze jedno ważne pytanie...
        2)Czy jesli bede golić wąsik po zabiegu-to czy nie pobudze tych miejsc, w
        ktorych cebulki zostały zaaatakowane laserem i czy na nowo nie zaczna wyrastac
        tam wlosy????
        PROSZE o jakies przyblizenie tego wszystkiego!

Z GORY DZIEKUJE WSZYSTKIM!!
        POZDRAWIAM!!
        • tisanee Re: Wąsik- kilka WAŻNYCH PYTAŃ 23.06.07, 15:42
          1. niczego nie musisz zapuszczac - do gabinetu idziesz z ogolonymi wąsikami
          (nie mozesz ich tylko miesiac wczesniej wyrywać z cebulkami, muszą byc ogolone
          tuz przy skórze), cebulki muszą zostać.

2. kosmetyczka usuwa Ci je laserem (może to byc nieco bolesne), moga pojawic
          sie czarne kropeczki po wypalonych wloskach ale szybka znikna, mozesz je takze
          sama usunac pocierajac po prostu palcem.

3. no i owszem nastepuje wykruszenie wypalonych wloskow, ale mozesz je caly
          czas goloc maszynka, nie jest to cos widocznego, one po prostu wypadaja, ale to
          nie znaczy ze musisz cokolwiek zapuszcza, jak najbardziej gól!!! nie wyrywaj!!!

4. no i w sumie wazna sprawa - nie jest to najlepszy okres na taki zabieg,
          poczekja az skonczy sie lato, bo nie mozna opalac laserowanej skory, gdyz mogą
          zostac jakies przebarwienia

5. goląc włoski między zabiegami nie pobudzisz żadnych cebulek zaatakowanych
          przez laser, bo te zaatakowane po prostu znikaja, ich juz nie ma, są wypalone
          raz na zawsze

6. z każdym zabiegiem włosy będą coraz słabsze, jaśniejsze i będzie ich coraz
          mniej;)

to chyba na tyle

jesli masz jeszcze jakies pytania pisz smiało, chętnie odpowiem, bo sama jestem
          po dwóch zabiegach na wąsik, pachy i bikini;)
          • kolor27 Re: Wąsik- kilka WAŻNYCH PYTAŃ 23.06.07, 19:40
            Tisanee BARDZO dziekuje Ci za odpowiedz :)
            Jestem w szoku- że to tak sie moze wykruszyc(bez zapuszczania tych włoskow),ja
            to zupełnie inaczej sobie wyobrazalam ;), czyli te jakby cebulki wypadna tak?
            Ewentualnie z kawałkiem właska? Jak to wypadanie wyglada, to jest widoczne,czy
            mozna tak stwierdzic,ze wypadły niewiadomo kiedy? Wybacz,jest to dla mnie
            abstrakcja... Nie chce by wypadac zaczely-jak np. gdzies bede, wszystko to
            głupio brzmi,ale ja sobie nie umiem tego wyobrazic...
            A te czarne kropeczki na twarzy to znikna tak? To nie jest tak ,ze bede musiala
            tak chodzic?
            AA i jeszcze szokiem jest dla mnie,ze jak sie goli to miejsce- to te wloski nie
            odzywaja,to jest rewelacja, po prostu one tam umieraja i juz nie pobudzi sie
            ich?
            Brzmi to wszystko coraz przyjazniej :)

Czy mozna te wsloski usunac w 100%?
            Czy ty miałas je ciemne? Ja mam ciemne,bo codziennie je gole ;/
            Jakie masz efekty po 2 zabiegach??

To faktycznie, poczekam do jesieni,mam nadzieje,ze sie na to zdobede...

POZDRAWIAM SERDECZNIE!!
            • tisanee Re: Wąsik- kilka WAŻNYCH PYTAŃ 23.06.07, 23:32
              > Jestem w szoku- że to tak sie moze wykruszyc(bez zapuszczania tych
              włoskow),ja
              > to zupełnie inaczej sobie wyobrazalam ;), czyli te jakby cebulki wypadna tak?

Laser przenika przez skórę i zabija cebulkę, ale ten kawałek włoska (od cebulki
              do powierzchni skóry, który jest niewidoczny po zgoleniu, ale nadal przeciez w
              skórze jest) musi wypaść. No i odbywa sie to tak, że ten wlosek "niby" rośnie,
              ale tak naprawdę to nic nie rośnie, on tylko musi wydobyc się na powierzchnie
              skóry i gdybys go nie zgoliła to on by po prostu sam wypadł (ja nawet jak nie
              goliłam na bikini to po kilku dniach jak włoski zaczęły sie pokazywać na
              powierzchni skóry to łapałam je w palce i wystarczyło lekko pociągnąć i one
              same wychodziły bezboleśnie bo były juz martwe, cebulka nie żyła).

>Jak to wypadanie wyglada, to jest widoczne,czy
              > mozna tak stwierdzic,ze wypadły niewiadomo kiedy? Wybacz,jest to dla mnie
              > abstrakcja... Nie chce by wypadac zaczely-jak np. gdzies bede, wszystko to
              > głupio brzmi,ale ja sobie nie umiem tego wyobrazic...

Jesli będziesz golic to nawet sie nie zorientujesz kiedy one wypadają.

> A te czarne kropeczki na twarzy to znikna tak? To nie jest tak ,ze bede
              musiala
              >
              > tak chodzic?

Te czarne kropeczki to nawewt niekoniecznie muszą się pojawić. U mnie były na
              bikini i pod pachami. Jeśli chodzi o wąsik to skóra była tylko lekko
              zaczerwieniona przez kilka godzin. Czarne kropeczki pojawiają sie wtedy kiedy
              włoski nie są dokładnie ogolone i są one grube i czarne, są to po prostu
              spalone włosy. Najlepiej więc ogolic się bardzo bardzo dokładnie i to kilka
              godzin przed zabiegiem a nie np. dzień wcześniej, aby skóra była idealnie
              gładka, wtedy nie powinnaś miec żadnych czarnych kropeczek, a nawet jeśli to
              tak jak napisałam ja poskubałam je troche paznokciem i zniknęły.

> AA i jeszcze szokiem jest dla mnie,ze jak sie goli to miejsce- to te wloski
              nie
              >
              > odzywaja,to jest rewelacja, po prostu one tam umieraja i juz nie pobudzi sie
              > ich?

Wiesz, z tego co mówiła mi kosmetyczka to raz zniszczona cebulka juz nie
              odżywa, więc możesz golic do woli a włos i tak nie wyrośnie, bo po prostu nie
              będzie miał z czego, skoro ta cebulka juz nie żyje. No ale włosy rosną w różnym
              tempie i nie da się na raz zabic wszystkich tych cebulek, dlatego potrzeba
              kilka zabiegów. Podobno jako pierwsze likwidowane są te najmocniejsze,
              najgrubsze i najczarniejsze włoski, na nie laser działa najlepiej. Później
              pozostaja słabe i jaśniejsze, a na końcu te ledwo widoczne, taki typowy meszek.
              który juz na pewno nikomu nie powinien przeszkadzac.

> Czy mozna te wsloski usunac w 100%?

Ponoc mozna, mam taka nadzieję... Efekt niby ma byc trwały, moga ewentualnie
              pojawic sie kiedyś jakieś słabe włoski, w razie gdyby miało się jakies problemy
              hormonalne. Czytałam gdzieś, że u niektórych po kilku czy nawet kilkunastu
              latach zaczynaja rosnąć jakieś takie "niby" włoski, wystarczy wtedy jeden
              zabieg aby je uśmiercić, ale w wiekszości przypadków to podobno efekt na zawsze
              trwały.

> Czy ty miałas je ciemne? Ja mam ciemne,bo codziennie je gole ;/

Miałam ciemne, jestem brunetka i niezłym problemem dla mnie było (i w sumie
              nadal jest - nogi, ręce, brzuch) owłosienie;( najbardziej widoczne miałam te
              wąsiki po bokach, bo pod nosem były jaśniejsze i cieńsze...

> Jakie masz efekty po 2 zabiegach??

Po 2 zabiegu zniknęło mi jakies 50-60% włosków, myslę że jeszcze max 2 zabiegi
              i będzie ok. Za pierwszym razem miałam dosyc dużą moc lasera, było to bolesne,
              aż mi łzy poleciały, i później po wewnętrznej stronie górnej wargi (tak jakby z
              drugiej strony tych wąsików) miałam podrażniona skórę, tak jakbym zjadła cos
              bardzo pikantnego, napiłas ię octu czy cos w tym rodzaju, było to bolesne
              podczas np. mycia zębów i utrzymywało sie kilka dni. Dlatego za drugim razem
              poprosiłam o mniejszą moc ale chyba źle zrobiłam, bo zabieg nie był w ogóle
              bolesny i myślę, że przez to zniszczyl mniej tych cebulek.
              Więc moge Ci poradzić, żebys brała najwyższą moc jaką wytrzymasz, bo im większa
              moc tym lepsze efekty.

> To faktycznie, poczekam do jesieni,mam nadzieje,ze sie na to zdobede...

Poczekja, poczekaj do jesieni, jeszcze kilka miesięcy przemęczysz sę z goleniem
              a nie warto teraz robic i dostac jakichs przebarwień od słońca.
              Ja ze swojej strony moge naprawdę z czystym sumieniem polecić, u mnie najlepsze
              efekty widac na bikini, jestem po prostu zachwycona. To była najlepsza
              inwestycja w moim życiu;)

Nie wiem skąd jesteś, ale przed zabiegiem zasięgnij opinii na temat gabinetów w
              swoim mieście, poczytaj tez na stronach internetowych jakie są wymagania
              odnośnie tej depilacji, tzn czego nie możesz robic przed (to są jakies leki,
              opalanie, wyrywanie, ciąża itd.)
              I jak juz zdecydujesz się na jakis gabinet to dopilnuj żeby robili Ci to
              DOKŁADNIE!!! Mi w pierwszym zrobili bikini bardzo niedokładnie, dlatego
              zmieniałam gabinet. Dokładność, precyzja i brak pośpiechu jest w tym wypadku
              najważniejsza.

> POZDRAWIAM SERDECZNIE!!

Również pozdrawiam gorąco!!!
    • kolor27 Re: Wąsik- kilka WAŻNYCH PYTAŃ 24.06.07, 00:20
      Dzięki Tisanee!
      Pierwszy raz mi to tak ktoś wyjaśnił, że zaczynam kumać o co w tych chodzi...
      Bo wczesniej to mnie to wszystko przerażało...

Tak się domyślam, że trzeba wybrać jakis dobry gabinet, bo tak to szkoda takich
      pieniedzy, no i czasu...

Ja jestem z Trójmiasta, bede musiała sie rozejrzeć, no i zdobyć na odwagę...

Wiesz-kiedyś poszłam do takiego gabinetu, w Gdyni z kolezanka, to było z 3 lata
      temu, przełamałam sie i powiedziałam,ze mam ten wasik...,ale te babki z
      recepcji normalnie mnie wysmiały-ze nic tam nie mam i taki zabieg mi nie
      potrzebny, nie wiedziały,ze ja to codziennie gole ;/ troche mnie to zraziło,
      no,ale to juz tam nieistotne, chodzi o to, ze jest to dla mnie krepujace...
      Niby normalna sprawa,ale ja jakos nie chce by to ktokolwiek wiedział, mysle,ze
      gdyby moj facet sie dowiedział o tym moim problemie,to by jakos to
      przetrawił ;),ale nie umiem i nie chce mu powiedziec, wiesz... przez to musze
      sie niezle ukrywac czasem... Ech... dlatego taki zabieg to by bylo wybawienie,
      musze sie zdobyc na odwage...

Dziekuje raz jeszcze za przyblizenie tego wszystkiego!!
      Pozdrawiam Cie!!!!
      • tisanee Re: Wąsik- kilka WAŻNYCH PYTAŃ 24.06.07, 13:51
        No co Ty...
        Ja tez przed dlugi, długi czas ukrywałam to przed swoim chłopakiem, ale kiedys
        jakos mu powiedziałam, chyba w żartach, juz nie pamiętam i w ogóle sie tym nie
        przejął;) Więc Twój gdyby się dowiedział zareagowałby pewnie podobnie.
        Ale rozumiem, że jest to krępujące, no i męczące jest to ciągłe golenie...
        A jakimis tam bankami z recepcji się nie przejmuj, to Twoja decyzja, idziesz,
        płacisz i wymagasz;)
        Poczytaj na forum opinie dziewczyn z Trójmiasta co do gabinetów, bo kiepsko by
        było gdybys trafila do nieodpowiedniego.
        Powodzenia życzę, a na odwagę na pewno sie zdobędziesz, to nie takie straszne,
        a pomysl, że praktycznie do końca zycia będziesz miała z tym spokój, a za kilka
        lat zapomnisz że w ogóle kiedykolwiek musiałaś sobie golic wąsik;))
        Pozdrawiam
    • 8rewolucja8 Re: Wąsik- kilka WAŻNYCH PYTAŃ 29.06.07, 20:29
      Cześć !
      Wasze rozterki i dylematy są mi bardzo bliskie. Włoski na twarzy są koszmarem!
      Jednak terapia laserem działa, tylko ważne aby był to lighsheer. Zycze odwagi!
      • kolor27 Re: Wąsik- kilka WAŻNYCH PYTAŃ 01.07.07, 20:04
        Bede musiała sobie zatem poczytać o tym laserze lighsheer...
        No to prawda, włoski na twarzy są straszne, krepuje mnie w ogole to bardzo,
        dlatego usuwam je i zyje tak, jakby ich nie bylo, ale chcialabym miec swiety
        spokoj z nimi tak na zawsze...
        Musze sie zdobyc na odwage i wybrac na zabieg po wakacjach...
        Tylko wlasnie musze znalezc cos skutecznego, bo bym sie zalamala, gdybym
        utopila tyle forsy i jeszcze do tego zadnego efektu, no ale fajnie przeczytac,
        ze to dziala :)
        Jest wiec nadzieja:)
        POZDRAWIAM
        • gama27 Re: Wąsik- kilka WAŻNYCH PYTAŃ 18.07.07, 13:56
          Kolor27
          Mam prośbe - też chce zdecydować sie na zbieg depilacji (nogi, bikini i może w
          przyszłości - właśnie wąsik) i też w Trójmieście. Czy orientowałaś sie już
          może, jktóry z trójmiejskich gabinetów jest wart polecenia? Po wstępnej
          selekcji zostały mi dwa - Dermis (Gdańsk) i Kosmedica (Sopot. Tylko który
          wybrać??
          • ewax100 Re: Wąsik- kilka WAŻNYCH PYTAŃ 08.02.08, 18:02
            Podobno laser diodowy działa tylko na ciemne włosy to
            jak sobie radzą blondynki? nie mogą depilować włoskow?
            Czytałam że laser IPL działa na każdy kolor włosa -nie
            wiecie czy to prada? chciałbym żeby ktos to powierdził.

www.cosmetderm.pl/ipl/ipl.php

na tej stronce piszą niby że IPL działa na kazdy
            kolor włosa ale czy można wierzyć?
            • asiaa85 Re: Wąsik- kilka WAŻNYCH PYTAŃ 23.02.08, 22:46
              Witam Panie!Ja również mam problemy z wasikiem i chcę spróbować
              laseru,ale narazie trochę się obawiam.Do tej pory goliłam wąsik
              golarką,ale od jakiegoś czasu(5miesiecy)wyrywam włoski pęsetą(mam
              ciemne owłosienie).Mam pytanie-czy jest możliwe,że to
              miejsce,pomino,że usuwam włoski jest ciemniejsze(wyrywam naprawdę
              maleńkie włoski)?Bo często mam wrazenie ze ludzie się na mnie
              patrzą,tzn na wąsy i to strasznie jest krępujace.Takze nie wiem
              czymi sie wydaje,czy rzeczywiscie je widać...bardzo dziękuję za odp
              (jeśli mozna to na priv)PS ale nagmatwałam:)
              • kropelka08.2008 Re: Wąsik- kilka WAŻNYCH PYTAŃ 25.02.08, 17:27
                > ciemne owłosienie).Mam pytanie-czy jest możliwe,że to
                > miejsce,pomino,że usuwam włoski jest ciemniejsze(wyrywam naprawdę
                > maleńkie włoski)?

tak
                wloski staja sie ciemniejsz
                ezauwaz jak to sie dzieje np pod pachami - identycznie zrobi sie z wasikiem
                najgorzej jest zaczac golic golarka :)
                wlosy staja sie coraz mocniejsze twardsze i ciemniejsze

jedyny ratunek to wosk u kosmetyczki lub laser
                ja sie na razie waham przed laserem w tym miejscu bo wczesniej musialabym golic
                to miejsce golarka zeby wzmocnic wlos
                moze kiedys sie zdecyduje ale musze jeszcze troche to przetrawic :)
                • asiaa85 Re: Wąsik- kilka WAŻNYCH PYTAŃ 25.02.08, 18:18
                  ojej,to mnie zmartwilaś.Ja w sumie krótko goliłam wąskik,później
                  zaczełam wyrywaćgo pęsętą i teraz w ogóle nie dotykam się do golarki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka