Dodaj do ulubionych

IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie???

15.11.07, 13:34
byłam na konsultacji, chcę pozbyć się wąsika i zdepilować brodę, lekarka
poleciła mi laser IPL, czy jest to dobry laser, czy usunie mi włoski. Mam
jasne ale długie włoski,golę je więć odrastają coraz mocniejsze, prosze pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • ewax100 Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 08.02.08, 17:27
      Ja tez chciałam zapytac czy ktoś usuwał włoski laserem
      IPL? Jedni mówia ze lepszy jest diodowy inni wręcz
      przeciwnie że IPL usuwa kazdy kolor owłosienia -jasne
      czy siwe.Podobno jest mnie bolesny?Czy nikt nie
      stosował tego lasera?Czy jest skuteczny?
      www.cosmetderm.pl/ipl/ipl.php
      na tej stronce piszą że niby usuwa kazdy kolor włosa
      ale czy to prawda?W mojej miejscowości jest akurat
      taka klinika medycyny estetycznej i mają niby
      najnowszy typ tego IPL -powiedziano że usuwa kazdy
      kolor włosa ale chciałabym żeby ktos to potwierdził.
      Zastanawia mnie czy Ci wszyscy którzy usuwają laserem
      diodowym to same brunetki a jak depilują włosy
      blondynki?
      • ewax100 Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 08.02.08, 21:12
        Proszę odpowiedzcie...
        • anamnesis Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 08.02.08, 21:22
          mam wątpliwości, czy jest sens iść na depilację przy jasnych
          włoskach. Ja mam jasne na przedramionach i mi odradzili w gabinecie.
          powiedzieli, że szkoda moich pieniędzy, bo włoski odrosną. Miałam za
          to świetne efekty na nogach, gdzie włoski były czarne. Czytałam
          kiedyś, ze jasne włoski usuwa się metodą enzymatyczną.
          • ewax100 Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 08.02.08, 21:37
            Tak ale nieraz włoski są jedne ciemne a inne jasne np.
            na brodzie i co wtedy? niektórzy tez mają włoski
            ciemne a część siwych więc nie powinien ich depilować?
            Zastanawia mnie czy tu na forum sa osoby same brunetki
            z ciemnymi włosami?
            Dziwi mnie fakt że wiele gabinetów reklamuje się że
            własnie IPL działa na kazdy kolor włosów.Skoro jak
            rozumiem tak nie jest/jak odpowiada SL/ to jak oni
            potem działają gdy wiele osób jest rozczarowanych i
            jasne włoski pozostają?
            www.cosmetderm.pl/ipl/ipl.php
            tu piszą o IPL ale nie wiem komu
            wierzyć?
            • anamnesis Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 08.02.08, 21:49
              Nie jestem ekspertem, mówię tylko o tym, że u mnie laser był b.
              skuteczny. Aaa, oczywiście, każdy ma włosy ciemne i jasne na nogach
              w tym samym miejscu. Tych jasnych nawet nie dostrzega. Po 4
              zabiegach ciemne zniknęły u mnie, a jasne zostały. I tak ich nie
              widać, więc mi nie przeszkadzają. Na brodzie też miałam usuwane, te
              ciemne zniknęły.
              Nie wiem, jak gabinet sobie radzi. Przypuszczam, że wykonują inne
              zabiegi. Laser IPL jest np. bardzo dobry do usuwania przebarwień i
              zamykania naczynek.
              • ewax100 Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 08.02.08, 22:19
                Jeśli tak jest że IPL jest tak nieskuteczny to
                dlaczego Centrum Terapii Laserowej na Jaracza we
                Wrocławiu stusuje IPL i pisza ze działa na rózny kolor
                włosa?Piszą nawet ze to jest jego zaletą dla jasnych
                włosow nad innym laserem który tez stosują?
                Jeśli na brodzie są włoski ciemne i jasne to jest to
                wazne bo bez sensu byłoby gdyby jasne zostały i czuć
                by je było chocby podczas dotyku.

www.laser.wroc.pl/depilacja-laserowa-usuwanie-owłosienia/
                • anamnesis Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 08.02.08, 22:51
                  skoro jesteś przekonana, najlepiej idź na 1 zabieg. Zobaczysz, czy
                  masz zadowalające efekty. Najwyżej zrezygnujesz. Może mogłabyć ich
                  nawet nakłonić, by zrobili Ci próbę, możesz zapłacić np. za 1 strzał
                  lasera. Aaaa pamiętaj, że włosy nie odrastają od razu. W moim
                  przypadku odrastały dopiero po 6 tyg.
                  Ja mam doświadczenie tylko z light sheer. Moja znajoma była
                  niezadowolona z IPL, ale może mają teraz inne modele.
                  Wiesz, każdy ma inną perspektywę, ja mialam na nogach włosy
                  czarne,grube,długie, naprawdę okropne. Więc teraz jestem zachwycona
                  i jasne mi zupełnie nie przeszkadzają. Wiedzialam od początku, ze
                  jasne zostaną (kosmetyczka uprzedzała).
                  • silie Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 11.02.08, 22:30
                    IPL to nie laser w tradycyjnym tego słowa znaczeniu i z całą
                    pewnością NIE USUWA owłosienia:)
                    Jedynie laser diodowy (sprawdzony rodzaj: "light sheer") ma takie
                    działanie, póki co na ciemne włosy, ale na pewno niebawem pojawi się
                    i jakaś recepeta dla włosów jasniejszych:)
                    s.
                    • cleolas Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 20.02.08, 17:47
                      W gabinecie na długosza 4 mają najnowsze lasery firmy Asclepion,
                      które są szeroko stosowane w medycynie. To jest najwyższa półka
                      jakościowa. Przed wizytą przekopałam internet i na zachodzie mają
                      duże uznanie. Są bardzo mocne, można usuwać nawet pajączki i
                      przebarwienia skóry...
                      • silie Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 20.02.08, 21:25
                        Lasery do usuwania zmian skórnych to jedno, a lasery przeznaczone do
                        usuwania owłosienia to drugie.
                        Ech.Setki postów i jeszcze nie wszyscy wiedzą, że skuteczny jest
                        jedynie laser diodowy.
                        • cleolas Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 21.02.08, 13:41
                          Na długosza w Wrocławiu mają na 100% laser diodowy bo pytałam
                          pozdrawiam
                    • emhr Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 08.05.08, 12:55
                      Cóż... muszę skorygować tą nieprawdziwą informację.
                      Przede wszystkim IPL to nie laser. Jest to urządzenie działające na
                      podobnej zasadzie ale innym rodzjem fali świetlnej.
                      Co do skuteczności- jest ona taka sama jak lasera diodowego.
                      Mówię oczywiście o prawdziwych IPL (np. niemiecki SmartPuls).
                      Chińskie trzeba omijać z daleka. W IPL jest zastosowana metoda
                      CMP /constant multi puls/, która polega na elektronicznym
                      kontrolowaniu energii, każdy pojedynczy impuls kontrolowany jest
                      częściej niż 20.000 na sekundę. Rozszczepienie właściwego impulsu na
                      kilka „strzałów” - podwójne, potrójne, poczwórne - pozwala na
                      jeszcze wyższy komfort i bezpieczeństwo zabiegu- i co najważniejsze –
                      całkowicie indywidualne zastosowanie światła pulsującego, zgodnie z
                      rodzajem, barwą i wrażliwością skóry i oczywiście grubością i
                      kolorem owłosienia.
                      IPL usuwa owłosienie tak samo jak laser diodowy (znam przypadki
                      odwrotne do poprzedniego wątku, tzn. Klientki twierdziły, że są
                      bardzej zadowolone z IPL niż z lasera, z którego wcześniej
                      korzystały). IPL jest też przy tym praktycznie bezbolesny i szybszy
                      w działaniu.
                    • kk-jj Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 15.06.08, 13:40
                      Nie zgodzę się z Tobą.Ja miałem usuwane owłosienie IPL-em i jestem bardzo
                      zadowolony.Jak dla mnie silie masz laser diodowy i go reklamujesz.Ja jestem
                      klientem więc jestem bardziej obiektywny.Na dodatek był to laser chiński:)Chyba
                      większość laserów jest chińskich.Byłem na prezentacji IPL angielskiego.W trakcie
                      okazało się że jest on składany tylko w Anglii, a podzespoły są produkowane w
                      Chinach.Jest tak z większością sprzętu elektronicznego i to bardzo dobrych firm
                      cenionych marek.Wiem też że pojawiły się IPL+RF podobno one są skuteczniejsze na
                      jasne włosy.Niestety tego nie sprawdzę mam tylko ciemne owłosienie.Pozdrawiam.
                      • emhr Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 30.07.08, 13:28
                        Znaczy się, z kim się nie zgadzasz Drogi Kolego..? :-)
                        Jak rozumiem z silie..?
                        Generalnie IPL i laser działają na podobnej zasadzie, nie będę się
                        powtarzać.
                        Natomiast w celu uzyskania odpowiedzi, jak to działa, polecam
                        wykonanie każdej z Was, Drogie Koleżanki prostego eksperymentu z
                        podstawówki. Z racji tego, że za oknem upał- połóżcie na słońcu
                        kartkę białą i czarną. Ciekawe, która pochłonie więcej światła i się
                        nagrzeje... :-D
                        Laser diodowy i IPL emitują fale świetlne. Jedno i drugie urządzenie
                        działa na barwnik. Jeśli barwnika nie ma- tzn. włosy są jasne- nie
                        ma na co działać i czego nieszczyć, bo nic fali świetlnej nie
                        pochłania.
                        Są za to specjalne kremy i specyfiki, które osłabiają porost włosów
                        nawet jasnych. Stosuję je i sprzedaję z powodzeniem- dziwię się, że
                        silie, jako taka ekspretka o tym ani razu w swoich arcymądrych
                        postach nie wspomniała... :-)
                        Jak macie pytania- piszcie.
                        P.S.
                        Raczej nie znajdzie się urządzenia, w którym nie będzie choćby
                        kondensatora z Chin...:-) Liczy się jednak to, skąd pochodzi myśl
                        techniczna... Chiny od lat budują rakiety. Człowieka jednak w kosmos
                        jakoś sami nie posłali jak dotąd...:-D
                      • damian8333 Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 11.03.09, 21:34
                        kk-jj jakim ty klientem jestes ja chodzisz na prezentacje laserów?? po co ci to
                        potrzebne?
                • karoline1980 Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 21.10.11, 13:49
                  ja tez słyszałam, że IPL radzi sobie i z jasnymi i z ciemnymi włosami. Moje włosy to ciemny blond, efekty po 5 zabiegach. ja jestem zachwycona zabiegiem IPL. Ale myślę, że dobór zabiegu zalezy od indywiudualnych predyspozycji.
            • emk-a33 Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 22.11.10, 13:59
              Słuchajcie ja jestem w trakcie zabiegów IPL z RF i powiem wam ze juz po 1 zabiegu wypadło mi ok 30% włosków i poza tym jak odrastają to ciensze i wolniej. JESTEM BARDZO ZADOWOLONA. I do tego znalazłam salon o bardzo atrakcyjnej cenie - 88zł www.depilaction.pl Zapisałam sie tam też na brodę na inne urządzenie - ultradzwiekowe- Selectif Pro bo on działa na jasne włoski a ja na brodzie mam własnie takie pojedyncze jasne a laserem Pani mi powiedziała ze bedzie mniej efektywne bo on działa najlepiej na ciemne włoski. Naprawde polecam.
        • missde Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 05.09.11, 22:37
          ja miałam-5 zabiegów IPL.efekt żaden.pomiędzy zabiegami wydawało się, że był efekt, włosy odrastały rzadsze i wolniej, dlatego decydowałam sie na 4ty i 5ty (kosmetyczka twierdziła, że wystarczy max3 aby pozbyc się 80%), po 5 zabiegu, 2-3 tygodnie i wszystko wróciło, wręcz gorzej bo pomiędzy zabiegami nie wolno depilować włosów tylko golić, więc doszły te (jasne!), które goliłam.dla mnie oszustwo.dodam, że niby mam idealne predyspozycje, jasną prawie białą karnację i ciemne włosy.jestem pewna, że nie pozbyłam się nawet jednego włoska! jeżeli zdecyduję sie ponownie to na diodowy ( mimo, że 3x droższy) i na pewno w gabinecie lekarskim, przynajmniej jest gwarancja, że laser ma dużą moc.szkoda pieniędzy na IPL.
      • agnieszka1327 Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 07.12.10, 16:31
        Witam Pół roku temu zaczęłam depilację bikini laserem Light Sheer. Byłam tylko na dwóch zabiegach. Na trzeci nie zdecydowałam się gdyż ból był dla mnie nie do wytrzymania. Mimo że miałam miejsce depilowane okładane lodem ból był nie do zniesienia.
        Przeczytałam na forach o depilacji metodą IPL i zdecydowałam się.
        Jestem już po 3 zabiegu IPL + RF i jestem bardzo zadowolona. Bólu przy depilacji nie ma prawie żadnego. Włoski nie są przypalone i nie ma strupków po zabiegu. Metoda IPL moim zdaniem jest rewelacyjna i polecam ją wszystkim kobietą. Nie wiem czy maszyna IPL na której robiłam zabieg jest z Włoch czy Chin ale efekt jet bardzo dobry i jestem bardzo zadowolona. Zapisałam się także na depilację wąsika. Pozdrawiam:)
    • salma1-online Re: Denique 26.05.10, 12:40
      w sobotę jestem umówina na depilację laserem aleksandrytowym, czy ktoś może mi
      powiedzieć jaka jest różnica między tym a lightsheerem?
      i czy bardzo boli?
      • gilda28 aleksandrytowy 05.09.11, 22:02
        Ja jestem wydepilowana aleksandrytowym, już łyse (od paru lat) pachy i bikini (pełne, razem ze wzgórkiem łonowym), teraz robię łydki - jestem po pierwszym zabiegu.
        Na pachy i bikini miałam po 5 zabiegów, z jakoś 3-4 miesięcznymi przerwami - teraz te drobne włoski co rosną, są jasne i miękkie, jak ogolę to mam na tydzień spokój, a jak zrobię te resztki woskiem, to w ogóle nie drapie odrost. Niestety tych nielicznych włosków z jasną cebulką laser nie usunie :/
        Laser aleksandrytowy jest najlepszy, daje mniejsze podrażnienia niż LightSheer, działa na jaśniejsze włosy, POLECAM, ja robię w CTL we Wrocławiu - mega efekty i bardzo miła obsługa, nie wstydzę się rozebrać i rozkraczyć ;)
    • 5kaja Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 07.06.10, 10:07
      Hej,
      ja byłam na zabiegu ipl-em łydek i górnej wargi w Expelosie przy
      Jerozolimskich i jestem bardzo zadowolona. Po pierwszym zabiegu nie
      ma 30% włosków, zabieg mało bolesny ( mam niski próg bólu ). Super
      sprawa, jestem przeszcześliwa, ze w końcu pozbywam sie tych
      włochów;o)). Mają super ofertę, a mianowicie każda strefa kosztuje
      130 zł no i bardzo dobrą lokalizację bo przy samej Rotundzie, nie
      trzeba się nigdzie błąkać. Ja jestem bardzo zadowolona. polecam
      innym ten gabinet.
      • ksawera_1 Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 26.09.10, 16:54
        Nie polecam IPL miałam 11 !!! zabiegów na twarz po jednym zabiegu ok 20 % włosów mniej ale gdy się przestanie robić zabiegi po 3 mies wszystkie wracają
        • kosmeto00 Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 04.10.10, 11:21
          bo IPL nie służy do usuwania włosów od tego są lasery, nie dajcie się wkręcać w akcje usunę Ci IPLem włosy! Można sobie zamknąć naczynka albo odmłodzić cerę ale nie usuwać owłosienie. To strata kasy, akcje w stylu usuwanie włosów z każdej części ciała, którą promuje ostatnio tania sieciówka i która kusi cena to studnia bez dna- ksawera miała na IPL 11 zabiegów i dalej ma włosy, laserem dawno byłoby po sprawie.
        • natalia86nati Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 07.10.10, 14:57
          wachalam sie przes wyborem laser czy ipl... pomimo tego ze sa rozne opinie wybralam IPL przedewszystkim dlatego ze zabieg jest bezbolesny. co do twojej wypowiedzi to kosmetyczka mnie poinformowala ze jest taka mozliwos ale wyjasnila mi ze mamy cebulki uspione a po drugie to dlatego ze wloski nie rosna nam w tym samym czasie. Ja jestem po 3 zabiegach i fakt ze nie przerywam ale widze znaczna roznice ktora mnie zadawala mega:)
      • natalia86nati Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 07.10.10, 15:05
        hej,
        ja chodze na katowicka do novello i tez jestem mega zadowolon.Obsluga bardzo mila i co najwazniejsze nic nie boli. Chcialam isc na laser ale bylam na probie i podziekowalam :/ bol nie do znasienia na bikini....a tu luzik bez spinania sie i pocenia hehe Ja jestem po 3 zabiegach i jest super i troche taniej niz expelos bo 99 zl. Kupilam sobie karnet wiec jeszcze mniej :) pozdrawwiam i polecam ich wszystkim ktore nie lubia bolu :P
        • kla-dka Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 19.10.10, 11:05
          nic nie boli? IPL boli tak samo jak laser - próbowałam jednego i drugiego i po IPL miałam dużo gorsze efekty, czasem lepiej wydać więcej kasy i mieć problem z głowy niż próbować po taniości ale z marnym efektem
    • tengababa ZABIEGI LASEROWE-pozegnanie z owlosieniem 24.08.10, 16:38
      Czesc, problem wloskow porastajacych cialo spedza mi sen z powiek:(
      przezywam te same dramaty...ostatnio pomogl mi zabieg przeprowadzony
      w Salonie Elite przy ulicy Pereca, wazne jest to, ze tak, jak
      obiecuja owlosienie nie powraca:)
    • redkaja Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 25.03.11, 23:02
      Chciałabym podzielić się swoja opinią, ponieważ sama byłam bardzo długo zwodzona przez błedne opisy i komentarze.
      Jestem bladym rudzielcem i mam problem z nadmiernym owłosieniem. Byłam 3 razy na zabiegu laserowym w salonie, ale powiem szczerze, że nie zauważyłam różnicy. Jedna podjęłam ryzyko i kupiłam laser IPL 8000, który jest dość drogi, ale w stosunku do kosztów jakie poniosłam w salonie to napradę grosze. I moje drogie Panie okazało się, że laser ten działa na moje rude włosy!! Alleluja, bo tyle juz łez wylałam :( zrobiłam sobie 5 sesji i na brodzie zostało mi maksymalnie 20% owłosienia, a było jak u faceta, więc masakra. Gdyby któras z was się nad tym zastanawiała to naprawdę polecam, bo warto.
      • 1pastaibasta Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 08.08.11, 11:36
        blade rudzielce najsłabiej reagują na zabiegi fotoepilacji
    • missde Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 05.07.11, 14:58
      tak ja mialam, wykonałam 5 zabiegów-efekt żaden.Między zabiegami wydawało się, że laser działał, więc wykonywałam kolejne zabiegi.Ale to tylko tak wyglądało.Włosy były osłabione, więc odrastały wolniej.Po miesiącu od zakończenia zabiegów nie ma żadnego efektu, wręcz chyba jest gorzej od golenia między zabiegami (między zabiegami nie można wyrywać włosów).Dodam, że zapewniano mnie iż efekt będzie świetny bo mam jasną cerę i ciemne włosy i najprawdopodobniej będą to maksymalnie 2-3 zabiegi.Wszystko kłamstwo-pieniądze wyrzucone do śmieci.Zabieg wykonywałam w salonie w szczecinie na ul.duńskiej.
      • robsonlondyn Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 09.08.11, 11:00
        ale walą tutaj ściemę gabinety z IPL- reklamuja sie az kurz idzie. IPL nie dziala na depilacje wlosow!!!! Moja dziewczyna przeszla juz chyba wszystko z depilacja laserową
        Jak macie watpliwosci idzcie na probe za darmo. Teraz tyle tego ze powinni wam zrobic i potem iddzie na lightsher do jakiegos dsobrego gabinetu - tez wam zrobia za darmo probe. i sobie porownajcie. IPL to w ogole nie wydepiluje wlosow. W najlepszym wypadku opzni odrost. Porazka. szkoda mi ludzi ktorzy nabieraja sie np na 10 zabiegow ipl. Kiedys w internecie to mozna bylo poczytac prawdziwe opinie a teraz sama reklama. czytajcie stare posty wtedy jeszcze nie bylo marketingu szeptanego a teraz to tylko sama reklama- masakra
        • luisa92 zgadzam sie z Robsonem 09.08.11, 11:57
          tak Robson- przyklaskuje na 100%. Kiedyś pamiętam to naprawdę można było skorzystać z rad forum. Wymienić swoje doświadczenia trochę się pokłócić i naprawdę było widać co zrobić i gdzie pójść. a teraz to nachalna reklama. Ale najgorsze jest to ,że dużo reklamuje się tzw badziewia. I ludzie biedni się nabierają. A potem to juz nikomu nie chce się opisywać ze coś tam jest nieskuteczne. A to błąd. Prawdziwi internauci proszę piszcie o tym co jest dobre i co jest złe. Podpisuję się rękomoa ,że IPL nie działa na włosy :) i nawet myślę ze wszystkie te posty piszące o IPL ze jest super - to reklama gabinetów.
    • basiadet Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 15.09.11, 17:54
      Hej dziewczyny!

Jeśli któraś z was jest zainteresowana depilacją laserową po niższej cenie to zapraszam do mnie!

Posiadam karnet na 4 zabiegi laserowe w klinice estetycznej Monalisa w Warszawie.

Karnet obejmuje 4 zabiegi na dowolnie wybrana partię ciała z 3 dowolnych: pachy, bikini, łydki.

Pierwszy zabieg trzeba wykonać do 6 października!

Chętnych proszę o kontakt:
      balusia@o2.pl

784 580 715
    • paxela Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 08.11.11, 10:43
      IPL jest bardzo skuteczny, no i można szybko i bez problemu zrobić z tym porządek raz a dobrze. Ja polecam wizytę w salonie denique gdzie korzystałam właśnie z serii depilacji IPL'em i jestem naprawdę zadowolona.
    • roszpunka3 Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 10.11.11, 12:54
      Wydaje mi się, że depilacja laserowa robiona w odpowiednim miejscu, odpowiednia ilość zabiegów przy profesjonalnym wykonaniu zabiegu zlikwiduje owłosienie całkowicie i jest najskuteczniejszą metodą depilacji. Sama się zastanawiam nad zrobieniem w Studiu Laser bo wolałabym robić taki zabieg w miejscu, w którym specjalizują się ogolnie w zabiegach laserowych, a wiem, że tam tak jest. Na ich stronie też można poczytać sobie jakich laserów używają.
      • olgapino Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 14.11.11, 18:42
        witam, miałam laserowo usuwane włoski aparatem firmy syneron, która wykorzystuje technologię elos. Ten zabieg moznaz wykonywać różnymi aparatami tej firmy zależy to od posiadanego aplikatora. Z tego co czytała dość skutecznie usuwa nawet jasne włosy. W moim przypadku nie był to zabieg zbyt bolesny. Jestem zadowolona z efektów, w końcu mam spokój z goleniem :) polecam bo warto a i jeszcze prosze pytajcie o przeszkolenie pracowników i posiadane certyfikaty, i certyfikat skuteczności FDA, syneron takie certyfikaty posiada :)
        • roszpunka3 Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 16.11.11, 14:23
          tak na prawdę różne są rodzaje lasera, dlatego przed podjęciem decyzji o zabiegu warto poczytac jaki laser stosuje się w studiu w którym chcemy wykonać zabieg i jakie sa opinie o nim i rekomendacje. Wiem, że w Studiu Laser stosują w pełni bezpieczny i dobry laser ale poczytać nie zaszkodzi.
    • karolinka969 Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 18.11.11, 14:28
      Robiłam sobie zabiegi w Nomasvello, mają super ceny: 99zł za jeden zabieg, widać że zabiegi robione są profesjonalnie, już po pierwszym było super. Zrobiłam 5 zabiegów na pachy (raz na miesiąc) i mam skórę gładką jak niemowlę. Zniknęły problemy z wrastającymi włosami, podrażnieniami. Teraz zaczynam zabiegi na bikini i łydki, bo jestem strasznie zadowolona:-) Często mają promocje i karnety w dobrej cenie, wpiszcie sobie w google to znajdziecie ich salon w swoim mieście.
      • swaymenow Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 18.04.12, 09:57
        w tej sieciówce No+vello 9Nomasvello.pl) byłam juz 2 razy i pachy faktycznie juz po pierwszym zabiegu zareagowały rewelacyjnie - nie odrosła mi w ogóle połowa włosów, natomiast bikini całkowite zupełnie nic - zero efektu i nie wiem, co o tym myśleć...jestem kilka dni po drugim zabiegu i czekam...czy ktoś tez ma tak odmienne efekty na różnych częściach ciała po IPL-u?
        • gemini020678 Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 18.04.12, 19:42
          Poczekaj ze 3-4 miesiące, a pod pachami też wszystkie włoski Ci odrosną :) IPL NIE USUWA trwale owłosienia.
    • mickey137 Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 09.01.12, 19:32
      zalezy na kogo trafisz, czyli u jednych IPL ci zadziala a w innym gabinecie moze nie zadzialac, poczytaj sobie tutaj: www.yasoda.pl/blog-czy-ipl-nie-dziala.php, warto tez wiedziec cos wiecej o przeciwwskazaniach: www.yasoda.pl/przeciwwskazania-do-ipl.php
      • missde Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 09.01.12, 21:23
        Reklama....reklama...reklama....to forum nie jest dla reklamujących się. Oczywiście, że IPL nie działa.Strata pieniędzy.
        • gemini020678 Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 29.01.12, 14:30
          Dokładnie- szkoda kasy na IPL. Wiem, co mówię, bo miałam robiony zabieg IPL-em 4 razy (raz na bikini i 3 razy na pachy) oraz 4 razy light sheer duet na nogi i 2 bikini. Efekt IPL-em tymczasowy, póki się robi, to oczywiście efekty są zadziwiające, ale wystarczą 3 miesiące przerwy i wszystko wraca do stanu poprzedniego. Dziewczyny, nie słuchajcie zapewnień, że IPL usunie wam trwale włosy i że to jest sprawa indywidualna, że u jednej wystarczą 3 zabiegi, a u innej trzeba 10, bo zawsze się okaże, że jesteście w tej grupie, która potrzebuje przynajmniej 10. Naprawdę wyrzucanie kasy!!! Inne zdanie mam odnośnie light sheer duet- jestem po 4 zabiegach, ostatni chyba z 1,5 roku temu, trochę mi jeszcze zostało, ale co się usunęło, to usunęło i kropka. Pewnie jeszcze ze 3 takie zabiegi musiałabym przejść, aby się tego pozbyć, ale na pewno to zrobię. Koszt light sheer jest znacznnie wyższy niestety, ale lepiej taki jeden zabieg, niż 3 IPL-em. Fakt jest też bardziej bolesny (zwłaszcza bikini- jezusicku, jak bolało), ale niestety, coś za coś, kolejny zabieg boli mniej, bo włosy są już cieńsze i słabsze, więc zacisnąć zęby dziewczyny, bo twardym trzeba być ;)
          • xxxavi Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 09.05.12, 16:14
            Ja kupilem dziewczynie kupon na 6 zabiegow IPL. Niestety efekt byl znikomy.... Nie polecam.
            • krakowskim_targiem Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 20.08.12, 12:34
              no niestety, IPL nie sprawdza się w depilacji. dlatego zawsze trzeba sprawdzić na jakim sprzecie działa dany salon, ja w studio laser pachy depilowałam, mówiąc szczerze nie wiedziałam jeszcze wtedy że IPL to bujda, ale na szczęście oni mają laser diodowy i efekt był okej :)
              • rendell Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 06.11.12, 21:27
                Niestety potwierdzam, że IPL to pieniądze wywalone w błoto. Jestem po dziesięciu zabiegach, w trakcie było fajnie, ale po pół roku całe owłosienie idealnie wróciło na swoje miejsce. Skusiła mnie niska cena w sieciówce Not-vello i mam za swoje.
    • pappayya Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 10.11.12, 16:15
      To zależy od miejsca,
      byłam kiedyś w "fabryce" na Marszałkowskiej i w ogóle nic mi nie wypadło,
      z kolei w Qclinique, nie dosyć, że przedłużono mi kupony,
      to bardzo dokładnie mi usunięto włosy,
      jestem zachwycona efektem.
    • missde Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 10.11.12, 16:59
      ipl-u mnie mało skuteczny-podobno skuteczny, ale duuużo zabiegow 10,15,20.lepiej od razu laser diodowy-koszt wiekszy, ale finalnie wyjdzie taniej (ok.300-400 tarz-u mnie po 3 zabiegu -20% ceny)-po 3 zabiegu -80% wlosow (ale wlosy ciemne nie jasne)-po 5 ipl-ach-zero efektu.
      • missde Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 10.11.12, 17:00
        minus 80 % wlosow-zostalo ok.20%-te co odrosly-miekkie jasne...
    • agora92 Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 11.11.12, 16:50
      Miałam usuwane ta metoda włoski z pach i okolic bikini. Nieco bolesne ale efekty utrzymuja sie bardzo dlugo, dla podtrzymania efektu polecam wosk ;D
      • wizia Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 01.02.13, 14:02
        miałam usuwane IPL i jestem zadowolona. Teraz mam domowy Silk'n i tylko czasami wykonuję przypominające zabiegi - wg potrzeb.
    • gosiakot2 Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 18.11.12, 21:40
      ja miałam tym laserem www.glambeauty.eu/strona-glowna/oferta/produkty/gb6.html, już minął prawie rok czasu i dalej jestem zadowolona z efektów :) (a to rzadkość niekiedy)
      • madziaooooo Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 01.02.13, 23:25
        Ja niedawno odkryłam nowość, laser drugiej generacji Ellipse. Jest rewelacyjny, na prawdę efekt w końcu długotrwały. Na prawdę polecam, mi zabieg wykonywał Pan Paweł Surowiak, trafiłam do niego przez koleżankę, która też robiła. Polecam
    • lajfentuzjast Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 31.01.13, 12:00
      Oczywiście, że taki laser Ci pomoże. To prawda, że zdecydowanie łatwiej jest usunąć włoski ciemne, ale nie jest już prawdą, że tych jasnych nie da się usunąć wcale. Przy użyciu systemu Harmony XL i głowicy IPL SHR-PRO 650 nm możliwe jest usuwanie zarówno ciemnych jak i jasnych włosów, a precyzyjna kontrola ilości stosowanej energii umożliwia dostosowanie zabiegu do każdego fototypu skóry i czyni go bezpiecznym.
    • karolinkiewicz_29 Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 04.02.13, 00:31
      Teraz jest najlepszy czas na depilację laserem, kiedy słońce jeszcze nie świeci za mocno. Ja znalazłam ofertę w Bellisanie, z której planuję skorzystać. Zdecydowałam się na laser IPL i chcę mieć ten problem z praktycznie codzienną depilacją już za sobą. Noszę często spódnicę, a mam bardzo ciemna karnację i męczy mnie to okropnie.
      • gancservice Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 20.02.13, 13:17
        Drogie Panie,
        zabiegi depilacji IPL są jak najbardziej skuteczne, niezależnie od rodzaju włosa i ich lokalizacji. Warunek? muszą być one przeprowadzane przez osobę przeszkoloną, która we właściwy, indywidualny sposób dobiera dla każdej pacjentki dawkę parametrów zabiegowych oraz ilość zabiegów. Jednak w tym wszystkim NAJWAŻNIEJSZA jest PRAWIDŁOWA EKSPLOATACJA URZĄDZENIA IPL. Głowica zabiegowa ma wewnątrz umieszczoną lampę, która ma ograniczoną żywotność- od 40 do 60tys. strzałów. Właściciele salonów niestety nagminnie zapominają o regeneracji lamp, a w przypadku depilacji IPL, minimalne przepalenie lampy skutkuje utratą jej idealnej przezroczystości, która jest konieczna dla prawidłowego działania zabiegu: trwałego uszkadzania mieszków włosowych, pozbycia się na zawsze zbędnego owłosienia i bezpieczeństwa pacjenta/klienta. Stąd właśnie biorą się mylne opinie o nieskuteczności terapii IPL i niezadowolenie klientek, a ich komfort i bezpieczeństwo jest przecież najważniejszy.
        Szukając salonu oferującego skuteczną depilacje IPL proszę pytać o to, czy lampa jest regenerowana systematycznie, a najlepiej szukać gabinetu, który może się pochwalić certyfikatem zatwierdzającym, że używana głowica zabiegowa jest pod opieką profesjonalnej firmy serwisowej. To tylko ogólny, skrócony pogląd na techniczne aspekty IPL.
        Pragnących przyjrzeć się szerzej tematowi zapraszam do lektury oferia.pl/usluga/item584209-dobor-i-wymiana-lampa-ksenonowa-ipl-e-lihgt-serwis-glowic-laser-owych
        • wizia Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 11.03.13, 12:30
          Rzeczywiście bardzo ważne przy zabiegach IPL jest lampa i jej trwałość. Można także kupić urządzenie do użytku w domu np. Silk'n. Najepiej spradzonym, bo obecnym na rynku od wielu lat, jest model podstawowy (niebieski). W nowszych są mniejsze lamy i jeden żarnik, jak ulegnie uszkodzeniu to już po lampie. Natomiast w strszym modelu lampa ma 2 na 3 cm i dwa żarniki. Efekt to duża powierzchnia naświetlania i spradzalna ilość wyzwalanych impulsów.
        • zosiasamosia-bo-tak-lubie Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 28.05.14, 22:29
          Laserem jak laserem - z tego co piszesz problem może też tkwić w oświetleniu pola zabiegowego lampą zabiegową. W takiej sytuacji optymalnej dobierzecie wiązkę lasera oraz długość eksponacji.
          Miałem też przypadki kiedy bez właściwego oświetlenia źle oceniłem rodzaj skóry pacjenta.
          W naszym gabiencie używamy laser pod lampą zabiegową marki Ordisi - sklepdlalekarza.com/pl/lampy-zabiegowe/1015-lampa-bezcieniowa-zabiegowo-diagnostyczna-led-sufitowa-l21-25t.html
          Dobra cena i dobra barwa światła.
    • betka178 Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 29.03.13, 11:04
      Mi takie zabiegi robi znajoma która kupiła sobie taki laser.
      I to jeszcze szukała bo ceneo trochę oszukuje z cenami a tu proszę prezenty-zakupy.pl Rio Scaner laser. Coś około 1300 zł zapłaciła ale teraz wszyscy do niej chodzą na ploteczki i depilację ;)
    • becialek Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 02.04.13, 23:05
      Ja zdecydowałam się na ten tym depilacji laserowej bo bałam się bólu a ten typ lasera zapewnia depilacje niemalże bezbolesną, jak najbardziej do wytrzymania. Miałam robiony tzw wąsik, wybrałam salon Elite , ogólnie jestem zadowolona :)
    • gancservice Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 28.05.13, 18:47
      margolcia881 !!!!! Co za bzdura: "Po pierwsze, to laser nie ma lampy. IPL+RF jest to nie tylko działanie promieniowania laserowego, ale też ultradźwieków."

IPL nie jest laserem, jego konstrukcja jest lepsza, nowszego typu, nowocześniejsza,zoptymali zowana do odpowiedniego wykorzystania terapeutycznego i w swojej konstrukcji wykorzystuje bardzo precyzyjne lampy ksenonowe do generowania odpowiedniej wiązki terapeutycznej.

Kolejna Kwestia IPL+ RF czyli E-light wykorzystuje radiofrekwencję , a nie ultradźwięki!

Wracając do wątku Gruponowych zabiegów, powszechnie występujących na tych portalach gabinetów i "promocji". Jest to tylko wyrzucanie pieniędzy i marnowanie waszego czasu potencjalne klientki i klienci.

Wiem to z doświadczenia, gdyż zajmuję się "cudownymi" LightSheerami i wieloma kiepskimi, w dużej mierze w Warszawie używane są tylko urządzenia o znikomych parametrach terapeutycznych w bardzo kiepskim stanie technicznym. Do niczego się nie nadają. Stąd tak powszechna rozbieżność w opiniach. Jeżeli jedna osoba miała wykonany dobrze zabieg na sprawnym sprzęcie to jest spora szansa, że jakieś rezultaty z tego będą.

Ale większość gabinetów w Polsce i stolicy posiada urządzenia IPL E-light w kiepskim stanie technicznym, które nie przynoszą żadnych efektów terapeutycznych - nie daj się oszukać , bądź świadomym klientem, pytaj o regenerację głowic i aktualne certyfikaty od niezależnych autoryzowanych serwisów, potwierdzające stan techniczny.

Pamiętasz temat salonów solarium ze starymi wypalonymi lampami , które nie dają opalenizny, IPL i E-light z wypalonymi głowicami nie daje efektów terapeutycznych.

Żądaj możliwości zweryfikowania u niezależnych ekspertów, to cię nic nie kosztuje, masz takie prawo poświęć 5 min na przyjrzenie się tej kwestii.
      Teoretycznie gabinety maja obowiązek regenerować głowice zabiegowe i zapewniać sprawny sprzęt do zabiegów - w praktyce rzetene są pojedyncze punkty.
      Jeżeli obsługa gabinetu nie przedstawi wiarygodnych dowodów, zrezygnuj z oszustów. Zabiegi są bardzo drogie, tylko niezawodny sprzęt gwarantuje ich skuteczność – a większość gabinetów oszukuje swoich pacjentów.
    • supermodnyciuszek Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 07.06.13, 10:33
      IPL to Impulsowe Pulsujące Światło różni się od innych laserów tym, że wysyła rozproszoną wiązkę światła o szerokim spektrum długości fal, a nie jak w przypadku lasera o jednej niezmiennej długości fali, która działa punktowo i się nie rozprasza. Dzięki temu można dostosować odpowiednią długość fali do konkretnych potrzeb Pacjenta, korzystając z niesłychanie precyzyjnego komputera który dopasowuje parametry do indywidualnych cech skóry i włosów.
      Co do skuteczności to badania wykazały, że w fotodpilacji skuteczność IPL Light w salonie Elite jest wysoka w porównaniu do innych urządzeń tego typu. Warto się zastanowić
    • ekuliberda Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 20.03.14, 19:10
      Widzę, że temat nadal żyje, więc i ja podzielę się swoją opinią. Po czterech zabiegach w www.lookmedica.pl/pl/depilacja-laserowa-lodz, w końcu zapomniałam gdzie leży mój depilator :) To była właśnie epilacja laserem IPL. Cierpliwości, po pierwszym zabiegu wydaje się, że to niewiele daje ale z każdym następnym rezultaty są coraz bardziej widoczne.
      • paulina-b Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 21.03.14, 12:20
        Polecam laserowe usuwanie owlosienia, jezeli chodzi o Krakow to w www.femmalium.pl Maja nowy laser i usuwanie nic nie boli. Do tego personel mily i usmiechniety.
      • roxi.2013 Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 07.04.14, 12:39
        Dokładnie, potrzeba cierpliwości. Też początkowo miałam wątpliwości i się obawiałam, ale teraz jestem po 4 zabiegu w team beauty w Wazrszawie i różnica jest ogromna!!!
    • marlenastrzyga Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 07.04.14, 18:05
      Ja miałam taką epilację w łódzkiej lookmedice - www.lookmedica.pl/pl/laseripl i jestem z tych zabiegów b. zadowolona. W moim przypadku trzeba było 4 zabiegów, ale teraz mam w końcu spokój. Niestety słyszałam, że z jasnymi włoskami laser radzi sobie jednak gorzej ... Chyba najlepiej byłoby obdzwonić gabinety, które to oferują i zapytać o rezultaty w przypadku jasnego owłosienia. Nie jestem specjalistką ale wydaje mi się, że "radzi sobie gorzej" nie oznacza "nie radzi sobie" tylko poradzi sobie po większej ilości zabiegów.
      • gancservice Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 07.04.14, 19:19
        Ma Pani rację, sam IPL lub E-Light (IPL + Fale Radiowe) nie są skuteczne w przypadku włosów jasnych.
        Natomiast istnieje technologia SHR (Super Hair Removal), która świetnie radzi sobie z owłosieniem blond, rudym i cienkim. Dokładnie sprawdziliśmy i przebadaliśmy tę najnowszą generację światła i jest to totalna rewolucja. Została wyspecjalizowana tylko i wyłącznie do terapii usuwającej
        - wszystkie rodzaje owłosienia, zarówno w kolorze blond, jak i rudym oraz o bardzo cienkiej budowie. Ponadto:
        - epilacja jest bezbolesna! czuje się jedynie przyjemne ciepło
        - niesamowicie skuteczna, nawet 70% włosków wypada po pierwszym zabiegu
        - bezpieczna dla skóry opalonej, bo wyłapuje tylko melaninę włosów, a nie skóry
        - dokładny
        Niewiele jest tego typu urządzeń w Polsce. W Warszawie znamy i polecamy salon na ul. Ostródzkiej 183- White Łąka kosmetologia estetyczna
        • 0lenka76 Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 09.04.14, 09:04
          A ja polecam gabinet Medest na ulicy Parkowej w Poznaniu, profesjonalna obsługa i miła atmosfera.

Robiłam tam depilację (po 3 zabiegach już w zasadzie mam gładziutkie nogi)

www.medest-lichaj.pl
    • ewelinagazeta Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 11.04.14, 17:39
      Ja miałam epilację laserem IPL w Lookmedice w Łodzi (www.lookmedica.p) i po 4 zabiegach mam dziś święty spokój. Fakt, że moje włoski były raczej ciemne a z tego co wiem to z jasnymi potrzeba czasami więcej zabiegów.
      • 79mila Re: IPL kto miał takim laserem usuwane owłosienie 06.06.14, 10:51
        medest-lichaj.pl/zabiegi-dla-twarzy/depilacja-laserowa/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka