Dodaj do ulubionych

głębokie bikini: jak wygląda zabieg???

23.07.09, 15:38
Nie ukrywam, że mam opory przed zabiegiem tak intymnym. Dziewczyny
podzielcie się swoimi doświadczeniami. Jak długo trwa zabieg? Jak
bolesny jest (w porównaniu z udami czy łydkami)? Jak goi się ciałko
po takim zabiegu? Jak się przełamać? Czy kosmetyczki dokładnie
depilują tą okolicę? Czekam na odp.
Obserwuj wątek
    • ileczka76 Re: głębokie bikini: jak wygląda zabieg??? 27.09.09, 21:27
      ja zrobiłam wczoraj głębokie bikini i pośladki- zabieg trwał niecałą godzinę.
      jest bolesny, ale 2 h wczesniej znieczuliłam się maścią Emla, a w trakcie
      "strzelania" pani wykonująca zabieg pryskała mi dodatkowo lodem w spreju, więc
      było całkiem ok- a zaznaczę, że mam wyjątkowo niski próg bólu...
      miałam trochę opory, bo jednak kosmetyczka "zagląda" w bardzo intymne miejsca,
      ale pomyślałam sobie, że nie jestem pierwszą, którą ogląda i jakoś poszło:))
      generalnie- bardzo polecam!
      • lili2009 Re: głębokie bikini: jak wygląda zabieg??? 05.12.09, 11:31
        hej
        ja też już dawno po zabiegu; nie było szczególnie krępująco:) zabieg
        kosmetyczny i tyle; włoski długo nie odrastały, po czym odrosły
        prawie wszystkie:( z doświadczenia wiem jednak, że łydki w 70%
        przerzedziły się u mnie po 2 zabiegu; polecam dziewczynom, które
        mają dosyć "kaleczenia" delikatnych okolic bikini
        • agutek10 Re: głębokie bikini: jak wygląda zabieg??? 21.01.10, 21:51

• frue Re: głębokie bikini: jak wygląda zabieg??? 17.02.10, 12:30
            a czym tu się krępować? kobiety wykonujące zabieg mają na co dzień
            kilak takich przypadków jak my i naprawdę nie robi to na nich
            wrażenia:) tak przynajmniej mi sie wydaje;D
            całego bikini nie robiłam,a tylko pogłębione, no ale swoje pokazać
            musiałam;) ja akurat naprawde robilam w studiolaser i tam dają takie
            jednorazowe majteczki, ktore zakłada sie przed zabiegiem - trochę
            ułatwia to sprawę:) Ale tak czy siak nie ma sie czym krępować,to
            zabieg dla ludzi i umawiając się na depilacje bikini przecież
            kosmetolog jest świadoma, co musi zrobić:)
            • sepiolka Re: głębokie bikini: jak wygląda zabieg??? 03.12.10, 13:13
              Najpierw się bardzo krępowałam, ale potem tak bolało, że było mi wszystko jedno.
              • stukstuk Re: głębokie bikini: jak wygląda zabieg??? 03.02.11, 14:16
                A czy przy fotoepilacji bikini jest możliwość pozostawienia np jedynie równego paseczka? Mam taki zabieg za 2 tyg, a ponieważ jest kosztowny planuję się odważyć już na "całość", czyli głębokie bikini... I jeszcze pytanie, czym dokładnie się różni bikini od pogłębionego bikini i głębokiego bikini?
            • pancius111 Re: głębokie bikini: jak wygląda zabieg??? 17.11.11, 11:46
              ja jestem przed 2 zabiegiem depilacji laserowej bikini ,bolało okrutnie ,wlosy powypadały, nawet ładnie to wyglada ,cos tam jeszcze rosnie , pani troche boczkow opusciła -tu blizej ud, natomiast łydki wogule nie zareagowały na laser nic nie wypadło, zobacze po drugim zabiegu. ze wstydem trzeba sie porzegnac przed drzwiami salonu ,no bo przeciez dobrowolnie tyłek idzie sie wypinac -nikt nas nie zmusza, to mysle ze to wzgledne pojecie ,a zreszta kosmetyczka jest kobieta i wiekszosc z nich tez ma robione bikini nawet pokazuja na swoim przykładzie , wiec co to za wstyd , my sie tylko tak przejmujemy, a tak naprawde nie ma czym.
    • niesamowitadziewczyna Re: głębokie bikini: jak wygląda zabieg??? 26.01.14, 11:47
      Laserowa depilacja okolic bikini także jest skuteczna o ile kosmetyczka ma w salonie dobry laser. Rzeczywiście jest tak, że jak jest przestarzały sprzęt to po pierwsze nie usunie wszystkich włosków, a po drugie będzie to po prostu bolesne, plus efekt przesuszonej skóry.
      Zanim zatem wybierzecie się do salonu, sprawdzcie dokładnie, jaki laser jest wykorzystywany.
      Osobiście mogę polecić salon Prestige w Katowicach. Rzecz jasna, okolice bikini są bardzo wrażliwe, więc pewien dyskomfort może się pojawić, ale tylko tyle.
    • barbara_migdal Re: głębokie bikini: jak wygląda zabieg??? 03.02.14, 18:02
      Ja radzę wybrać depilację woskiem. Przy laserowej różnie bywa i nie ma żadnej gwarancji że włosy nie zaczną odrastać już po miesiącu. Sprawdż to
      www.snuper.pl/okazja/1900-zl-zamiast-6000-zl-depilacja-pach-i-bikini-lub-calych-nog-w-renomowanym-salonie-44-na-ur
    • 0lenka76 Re: głębokie bikini: jak wygląda zabieg??? 16.06.14, 09:47
      nie powinnaś mieć obaw, w gabinecie zawsze jest dyskretnie, zwyczajnie - prawie jak u ginekologa ;)

nie ma się czym przejmować

ja robiłam w poznaniu w Medeście - i powiem Ci szczerze, że nie odczułam żadnego dyskomfortu (ani psychicznie, ani fizycznie ;))

pełen profesjonalizm
    • renata.d Re: głębokie bikini: jak wygląda zabieg??? 12.02.19, 12:33
      Depilacja laserowa bikini to jeden z najlepszych sposobów na likwidację zbędnego owłosienia z okolic intymnych. Jeśli chodzi o czas trwania tego typu zabiegu to jest to zwykle 20-40 minut. Jeżeli chodzi o obszar poddawany laseroterapii to wszystko zależy od gabinetu i konkretnego specjalisty oraz tego jak intensywne owłosienie masz na udach - niektórzy wliczą to cenę zabiegu depilacji bikini głębokiego (jeśli jest to np. tylko kilka włosków) inni nie. Najlepiej umów się na wstępną konsultację i porozmawiaj z dermatologiem. Jeżeli jesteś z Krakowa możesz odwiedzić nasze Centrum Medyczne Nowomed na Ruczaju.
    • natalia9521 Re: głębokie bikini: jak wygląda zabieg??? 27.04.19, 13:23
      Mam do zaoferowania rabat w wysokości 20% na wybrany zabieg depilacji laserowej w salonach Laser DeLux na terenie całej Polski. Rabat działa na zasadzie polecenia nowej osoby (idziesz na pierwszy zabieg z mojego polecenia a dzięki temu oby dwie strony dostają zniżkę). Przy drugim i kolejnym zabiegu zniżka dla Ciebie może wynieść nawet 100%. Szczegóły: natalia.wierzba95@gmail.com lub 794 066 506
    • cerida Re: głębokie bikini: jak wygląda zabieg??? 14.06.19, 13:29

Udzielę bezpłatnie zniżki -20% na depilację dowolnych części ciała (ilość dowolna) w salonach Laser DeLux w całej Polsce. Polecam ich usługi, sama korzystałam kilkukrotnie w różnych miastach i zawsze jestem zadowolona :). Zainteresowanych proszę o kontakt na lelethify@gmail.com, odpisuję maksymalnie w ciągu kilku godzin (zwykle wcześniej), chętnie odpowiem też na wszystkie pytania związane z depilacją.
    • natalia9521 Re: głębokie bikini: jak wygląda zabieg??? 08.01.20, 14:39
      Mam do zaoferowania rabat w wysokości 20% na wybrany zabieg depilacji laserowej w salonach Laser DeLux na terenie całej Polski. Rabat działa na zasadzie polecenia nowej osoby (idziesz na pierwszy zabieg z mojego polecenia a dzięki temu oby dwie strony dostają zniżkę). Przy drugim i kolejnym zabiegu zniżka dla Ciebie może wynieść nawet 100%. Szczegóły: natalia.wierzba95@gmail.com lub 794 066 506
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka