Dodaj do ulubionych

POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś objawy?!

18.08.04, 15:52
System ostatnio zaczyna poważnie szwankować. Nigdy nie był doskonały, zdarzały
mu się różne potknięcia i bugi, ale od kilku miesięcy rzeczywistość rozłazi
się w szwach i cała niebezpiecznie trzeszczy. Wygląda na to, że serwer, na
kórym postawiono nasze lokalne warianty świata, wymaga generalnego remontu.
Obawiam się nawet szybko odwracać głowę, żeby nie zobaczyć kawałka nicości.

Oto kilka przykładów ewidentych systemowych niedociągnięć, które udało mi się
zaobserwować:

1. Od dawna zauważyłem, że we wszystkich aptekach pracuje jedna i ta sama
osoba! Krótko ostrzyżona blondynka, około trzydziestki, średniego wzrostu:
widać tak wyobrażali sobie wzór farmaceutki twórcy Systemu. Niewątpliwie jest
to błąd, ale raczej niegroźny i chyba nikomu to zbytnio nie przeszkadza.

2. Natomiast poważną, mocno irytującą niedoróbką jest zestaw samochodów, jakie
nieodłącznie towarzyszą mi podczas jazdy po mieście. Zawsze mam gdzieś w polu
widzenia dostawczy samochód firmy Spedpol z wypisanym na boku hasłem "Na czas,
na miejsce, na pewno"! Z przodu bardzo często Toyota lexus: żeby to był
przypadek, musiałoby ich jeździć co najmniej kilkaset po Krakowie.
Najprawdopodobniej ktoś zapomniał dodać algorytm zmieniający marki pojazdów.

3. Rażącym niechlujstwem jest Arab w burnusie, którego widziałem wczoraj na
wyboistej uliczce pomiędzy ogródkami działkowymi. Osoba odpowiedzialna za tą
pomyłkę powinna wylecieć z pracy! Również postawny mężczyzna w średnim wieku,
z grzywą srebrnych włosów i marynarskiej koszulce, którego spotykam od
czterech nieodmiennie u wylotu alejki, kiedy wracam ze spaceru z psem, sprawia
raczej wrażenie wyrwanego ze scenerii jakiegoś południowego portu. Być może to
jednak są to tylko błędy spowodowane panującymi ostatnio upałami - z powodu
gorąca dochodzi do przeciążenia przegrzanego procesora.

Nie wspominam nawet o poczuciu deja vu, które czasem całymi godzinymi siedzi
mi na ramieniu i szepcze mi do ucha dalszy ciąg wydarzeń. Panie
Administratorze, który czytasz moje słowa, Wszechmogący Programisto,
stworzycielu nieba i ziemi, Dziękujemy Ci, Panie, za wszystkie dobrodziejstwa
Twoje i pokornie błagamy o przeinstalowanie Systemu.
Obserwuj wątek
    • ariwederczi Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 18.08.04, 16:01
      Stały algorytm w moim osiedlowym sklepie. Kiedy do niego wchodzę, jestem
      jedynym klientem. Zawsze jednak ktoś się pojawi, zanim wyjdę. Najczęściej
      kolejnego klienta mijam właśnie w drzwiach, gdy wychodzę.

Ciekawy temat!

Zastanowię się jeszcze nad błędami matriksa i wkrótce dopiszę kolejne...
      • ariwederczi Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 18.08.04, 16:03
        ...oooOOO! A gdy się spieszę na autobus i wpadam tam, aby kupić bilet,
        standardowo jest przede mną jeden klient lub jedna klientka. Ta osoba zawsze
        długo kupuje i albo nerwowo czekam, albo przepraszam, proszę o jeden bilet i
        uciekam...
        • assasello fakt,sklepy osiedlowe są ewidentnie słabym punktem 18.08.04, 23:24
          są tak schematycznie napisane, że nawet nie próbuję udawać, że wierzę w ich
          istnienie.

PS. Dzisiaj kupowałem bilet na tramwaj i scenariusz był identyczny, jak przez
          Ciebie opisany
          • Gość: nevermind Re: fakt,sklepy osiedlowe są ewidentnie słabym pu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 23:35
            assaasello jesteś super, a możesz powiedziec w którcyh dzielnicacj Krakowa są
            te błedy w systemie? bo ostatnio zanotowałam zmiane na przystanku mpk
            ul.czarnowiejska identyczne zdarzenie jak tydzień wcześniej na dworcu głównym
            ci sami ludzie, ubrania, torby
            ej świat się kończy;)
            • assasello w Krakowie jest najgorzej w okolicach Matecznego 19.08.04, 00:23
              Gość portalu: nevermind napisał(a):

> assaasello jesteś super, a możesz powiedziec w którcyh dzielnicacj Krakowa są
              > te błedy w systemie? bo ostatnio zanotowałam zmiane na przystanku mpk
              > ul.czarnowiejska identyczne zdarzenie jak tydzień wcześniej na dworcu głównym
              > ci sami ludzie, ubrania, torby
              > ej świat się kończy;)

Piękny przykład! To, o czym piszesz, to tzw. zjawisko skserowania. Bardzo
              czeste, niezwykle trudno je jednak zauważyć, podziwiam spostrzegawczość! Moim
              zdaniem, w Krakowie bardzo słabo generowane są właśnie okolice ronda Matecznego:
              tam najczęsciej na przykład krążą te same zestawy samochodów albo ci sami ludzie
              przechodzą co kilka, kilkanaście minut przez pasy.
              • Gość: nevermind Re: w Krakowie jest najgorzej w okolicach Mateczn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 00:31
                a jak nazwać zjawisko chronicznej głupoty moich (już na szczęście byłych)
                profesorów:> te same ciągi cyfrowe głupich wypowiedzi... czy to też
                skserowanie? a co zrobić jak w kamienicy koło której przechodziłam wczoraj w
                miejscu drzwi jest betonowa ściana???
              • pieranka Re: w Krakowie jest najgorzej w okolicach Mateczn 19.08.04, 09:51
                a nie jest to zwykłe copy and paste?
              • wielandf Katowicki bug od slonca. macie podobne obj? 24.08.05, 19:07
          • kietotro Re: fakt,sklepy osiedlowe są ewidentnie słabym pu 24.01.05, 01:26
            zazwyczak wychodzę z domu każdego dnia o innej godzinie ale zawsze, gdy jestem
            już na skraju mojego osiedla i juz widzę ulicę, zawsze dokładnie wtym miejscu
            ze skrzyżowania wyjeżdza autobus. Sądzę jednak ze nie jest to błąd ale
            złośliwośc programisty, ktory w takim miejscu materializuje autobus zebym mogl
            widziec jak spieprza mi sprzed nosa i jednoczesnie wiedziec ze i tak nie mam
            szans go dogonic
        • Gość: Oliveira To prawda!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.04.05, 09:14
          W mojej aptece zawsze osoba stojąca przede mną w kolejce zawiesza się podczas
          prób nabycia czegokolwiek (nawet witaminy C). Wszystkie wizyty w tej aptece
          kończą się tak, że po 10 minutach bezskutecznego czekania na odwieszenie się
          procesu kupującego witaminę C rezygnuję i idę gdzie indziej. Ale zawsze
          odwiedzam najpierw tę aptekę, bo kiedyś (na samym początku, rok temu) udało mi
          się tam coś kupić i jestem ciekaw, czy to się powtórzy :D
          • Gość: agg Odwrócona kolejność IP: *.b-m.pl 30.05.05, 09:37
            Wydarzenie sprzed kilkunastu lat. Wracaliśmy kiedyś we troje gęsiego świeżynką
            wśród łąk. Było mi sielsko i miło na duszy. Szłam ostatnia, więc poczułam się
            bezkarna i niewidziana przez innych. Szeroko rozłożyłam ręce. Chwilę później,
            dziewczynka idąca przede mną wykonała TEN SAM gest. (Patrzyłam na nią przez
            cały czas - nie odwracała głowy w międzyczasie ;))
            • Gość: ja Re: Odwrócona kolejność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 13:50
              pamiętam ale wtedy rzeście nogi rozłorzyły!
          • wielandf Re: To prawda!! 24.08.05, 18:54

• waniliowa.sowa Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 24.05.05, 18:09
        z przerazeniem stwierdzilam staly algorytm rzadzacy sygnalizacja swietlna na
        ul. Lublanskiej!
        przystanek autobusowy jest tuz za przejsciem dla pieszych z sygnalizacja
        wzbudzana... autobus przejezdza przez pasy, ja wysiadam na przystanku i ZAWSZE
        zapala sie zielone swiatlo dla pieszych i zawsze musze biec zeby zdazyc przejsc
        przez obie jezdnie dwupasmowki bo jak nie to potem 10 min czekam na nastepne
        zielone dla pieszych... opracowalam nawet specjalny system przechodzenia na
        ukos:)dla przyspieszenia calego procesu
        • waniliowa.sowa Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 25.05.05, 10:40
          cholera nie moge przestac myslec o tym watku...przeczytalam wszystko i w mojej
          wersji jest mnostwo bugow o ktorych piszecie

ale najczesciej bledy zdarzaja sie podczas przejscia z krakow.olsza 2.02 na
          krakow.nowa_huta 3.57

do przejscia najczesciej uzywam autobusu linii 172 lub 132
          172 ma lepsze skiny niz 132 ale i to sie ostatnio zmienia..
          jednak program prowadzacy (zwany kierowca) jest niezmiennie nieuprzejmy

172 generuje pasazera z ciemna karnacja ktory siedzi zawsze w tym samym miejscu

uswiadomilam sobie rowniez duplikacje zachowan okoloautobusowych - dzis bieglam
          do autobusu jak jechalam TAM i musialam tez biec jak jechalam SPOWROTEM

najgorsze jednak jest ze mam podpieta do siebie sasiadke.. zawsze kiedy
          wychodze lub wchodze do bloku ja spotykam...czasem probuje ja oszukac i dluzej
          wyjmuje listy ze skrzynki.. wtedy spotykam ja nie pod drzwiami ale juz na
          schodach wiec mowie tylko dzien dobry i udaje ze sie spiesze..
          czasem materializuje sie rowniez jej syn ktorego ona chce podpiac pode mnie

czy macie na to jakas rade? moze to wirus? ale pewnie raczej spyware.. jak sie
          od niej uwolnic? czy restart pomoze?

PS. Prosze zeby glowny programista wygenerowal mi jakies fajnie ciacho na
          dzisiejszy wieczor
    • Gość: Jazon Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 20:38
      U mnie podczas robienia zakupów w marketach dostepne sa jedynie 2 warianty:
      albo w kolejce przede mna jest niezwykle powolna emerytka (zawsze spotykam ja
      równiez w banku), albo kobieta w średnim wieku placąca karta (w tym przypadku
      czytnik do wykonania tej operacji ZAWSZE jest w innej kasie). Faktycznie jakieś
      upgrade'y by sie przydaly.
      • Gość: kozborn Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.torun.mm.pl 27.08.04, 22:05
        opcjonalnie czasem mi wyskoczy wariant kasjerki, która podejrzanie często musi
        iść rozmienić.
        • ulania Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 03.09.04, 16:53
          Hmm, zawsze na mieście spotykam tych samych znajommych, jak ich nie spotkam to
          jestem zdziwiona...
      • mi211 Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 04.09.04, 06:46
        Zauważyłem, że prawie nigdy nie ma ceny na artykułach, których ja akurat
        potrzebuję... Np. wybieram sobię gatunek jabłek, po czym stwierdzam, że
        wszystkie inne gatunki mają cenę a moje NIE. Poza tym, zawsze przy tych nie
        opisanych jabłkach ktoś stoi, co dodatkowo wk....a mnie niemożebnie.
        • Gość: konwalia Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.petrus.com.pl 04.09.04, 18:27
          Co do kupowania, zawsze kiedy przypomnę sobie, że na opakowaniu powinien być
          opis w języku polskim i sprawdzam czy i na tym jest to NIDGY akurat nie ma...
        • amate Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 05.10.04, 18:26
          Tak, tak, tak !!! z cenami mam tak samo! - wczoraj nawet czytniki nie chciały
          mi cen podać... Dodatkowo, jak chcę coś konkretnego kupić w świetnie
          zaopatrzonym supermarkecie - mam wypisane na kartce i jade po to specjalnie, to
          zwykle tego nie ma... np. mam do kupienia sól - a właśnie ktoś przed chwilą
          zabrał do koszyka ostatnią paczkę albo chce koncentrat pomidorowy Pudliszki a
          są wszystkie inne tylko nie ten. Z listy 10 artykułów zawsze brak 2 lub 3 - a
          podkreślam jest to świetnie zaopatrzony sklep. Myślałam, że tylko ja tak mam a
          to tylko luka w systemie:)
          • Gość: MARISZKA Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.augustow.mm.pl 24.08.05, 16:58
            TO NIC INNEGO JAK TYLKO PECH
          • Gość: hmm Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: 80.48.94.* 24.08.05, 17:48
            zawsze gdy moja mama chce zkozystac z inetrentu to albo wylancza sie prad albo
            mają przeciążenie na łączu i nie można kożystac z inerenetu przez dlugi czas
      • Gość: achu Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.icpnet.pl 09.09.04, 20:01
        Mój stały algorytm: dochodzę do kasy i...kończy się taśma w drukarce!

( jest jeszcze wersja: podchodzę wyciągam banknot i : Basiu możesz mi zmienić?
        lub ew. "grosik będę winna"
      • Gość: 776 Re: POPSUTY MATRIX: Szklo IP: *.access.uk.tiscali.com 15.09.04, 00:57
        Raz bylem swiadkiem zaklocenia w systemie podstawowej stalej grawitacji.
        Kladlem szklanke (zupelnie trzezwy) na stole a ona sie chwiala i przewracala.
        Blat byl czysty i rowny, dno szklanki tez. Kolezanka postawila szklanke za
        mnie. I bylo ok.

Albo inny prosty schemat. Praktycznie niemozliwe jest zlapanie spadajacej
        szklanki. Ilekroc ja chcesz zlapac - ona sie tlucze. Jak nie probujesz, zwykle
        sie tylko toczy, ale nie peka. ?

Szklo ma mase poligonow chyba.
    • Gość: giezik Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 22:13
      Zawsze jak staję na światłach na jednym, (ale tylko tym jednym) ze skrzyżowań to liczę w pamięci, kiedy zgaśnie czerwone.
      Wynik zawsze jest między 12 a 15

• sztuczna_kobieta Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 19.08.04, 01:24
      jesienią się strasznie chrzani.
      w supermarketach.
      zawsze te same spocone kobity, ubrane w rozowe ortaliony i kapelusze wjezdzaja
      mi wozkami w dupsko...

a jak dostałam dwa mandaty za predkosć w tym samym miejscu, w odstępstwie
      tygodnia, to moje gapiostwo, czy deja vu?
      • tomek854 Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 19.08.04, 03:02
        Zawsze kiedy ide ulica gasdna latarnie akurat te, do ktorych dochodze. NIgdy sie nie popsula latarnia np. 3 przede mna albo 5 przede mna ( powaga!)

Zawsze kiedy ide ulica wspolnie z kolezanka KAska pojawia sie w poblizu zloty Matiz :P
        • giezik Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 19.08.04, 07:10
          chodzimy przy tych samych ...... ?
          A moze wywolujemy jakies sprzezenia w systemie?
          • kamaoka Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 19.08.04, 09:48
            taaaak, te lampy..... te do ktorych dochodze gasna....
            • Gość: deszczowa_piosenka Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 20.08.04, 15:11
              a ja zawsze myślałam, żę jak dochodzę do lampy i ona gaśnie, to dlatego, że
              jestem taka pożądna dziołcha:)
              a to jednak matrix. Boszsz, nigdy bym nie pomyślała...

Neo, gdzie jest Neo??????????
              • Gość: Grzes Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.08.04, 22:29
                Z tymi lampami to prawda. Błąd jest naprawdę poważny, tyle ludzi go już
                zauważyło, a oni nic nie robią.
                • peternurek1 Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 21.08.04, 13:57
                  no no, dokładnie, mi się zdarzyło 4 pod rząd "zgasić" , gasła jedna, a jak
                  tylko odszedłem to się zapalała i gasła następna

mam nadzieję że zamist nieba nie zobaczymy pewnego dnia niebieskiego ekranu z
                  napisem "system critical error"
                  • assasello co by było, gdyby Microsoft produkował samochody: 21.08.04, 15:47
                    peternurek1 napisał:

> mam nadzieję że zamiast nieba nie zobaczymy pewnego dnia niebieskiego ekranu z
                    > napisem "system critical error"
                    >

Na szczęście to nie Microsoft odpowiada za nasz System! Przypomina mi się stara
                    anegdota, co by było, gdyby to Microsoft produkował samochody"
                    # Auto ulegałoby wypadkowi dwa razy dziennie bez żadnego powodu.
                    # Po każdym nowym malowaniu znaków na jezdni należałoby kupić nowe auto.
                    # Od czasu do czasu auto stawałoby bez powodu na drodze; należałoby to uznać za
                    normalne, zapalić ponownie silnik i kontynuować jazdę.
                    # Wykonywanie jakiegokolwiek manewru np. skrętu w lewo, powodowałoby czasami
                    wyłączenie silnika, nimożność ponownego uruchomienia i w konsekwencji
                    konieczność ponownego wbudowania silnika do samochodu.
                    # Tylko jedna osoba byłaby uprawniona do korzystania w auta, chyba że kupiłoby
                    się wersję "Auto95" lub "AutoNT". Ale wówczas należałoby dokupić większą liczbę
                    siedzeń.
                    # Macintosh wyprodukowałby wprawdzie pięciokrotnie szybszy, dwukrotnie
                    łatwiejszy w obsłudze i niezawodny samochód napędzany energią słoneczną, ale
                    mogący jeździć tylko po 5% dróg.
                    # Wskaźniki temperatury oleju, wody i lampka kontrolna alternatora zastąpione
                    byłyby przez pojedynczy wskaźnik "general car default".
                    # Nowe siedzenia zmuszałyby każdego do posiadania tyłka tego samego rozmiaru.
                    # Przed zadziałaniem, system airbag zapytałby "Are you sure?".
                    # Od czasu do czasu, bez powodu, samochód zamknąłby się i dałby się otworzyć
                    tylko przez jednoczesne pociągnięcie za klamkę, przekręcenie kluczyka i
                    przytrzymanie anteny radiowej.
                    # GM wymagałby od każdego klienta zakupu luxusowej wersji map samochodowych
                    wydawnictwa Rand McNally (będącego wówczas firmą podległą GM) nawet, jeśli
                    kupujący ani ich by nie chciał, ani nie potrzebował. Rezygnacja z tej opcji
                    powodowałaby natychmiastowe zmniejszenie osiągów samochodu o 50% lub więcej.
                    Ponadto spowodowałoby to rozpoczęcie śledztwa przez Deparartament
                    Sprawiedliwości na wniosek GM.
                    # Za każdym razem, gdy GM zaprezentowałby nowy model, kupujący samochody
                    musieliby uczyć się wszystkiego od początku, gdyż nic nie działałoby tak, jak
                    dotychczas.
                    # Aby zgasić silnik należałoby nacisnąć przycisk "Start".
                    • katmoso Re: co by było, gdyby Microsoft produkował samoch 17.01.05, 21:05
                      a co robi informatyk gdy mu zgasnie samochód?
                      - wysiada, trzaska drzwiami, otwiera drzwi, wsiada i zapala samochód
                      Zawsze działa
                  • Gość: Bart Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.tpnets.com 21.08.04, 22:15
                    Te lampy gasnące to efekt namierzania Was przez ufo. Wiązka fal zakłóca pracę
                    żarówki. Nie zadziałał Wam kiedyś pilot od telewizora (nacisnęliście, a nie
                    zadziałał?) to oznacza kosmitów.
                    • peternurek1 Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 22.08.04, 01:49
                      >Nie zadziałał Wam kiedyś pilot od telewizora (nacisnęliście, a nie
                      > zadziałał?)

mój boże, i to ile razy !

>to oznacza kosmitów.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!
                      :)
                      • Gość: ruda Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 19:13
                        moj zadzialal chociaz nie nacisnelam i tak bylo przez caly wieczor w koncu
                        wyjęlam baterie
                    • Gość: konwalia Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.petrus.com.pl 04.09.04, 18:33
                      rany, a u nas w domu juz 2 piloty padły i nie reagują prawie w ogóle na
                      naciskanie...jakies fatum!!!
                      • Gość: szejk Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.e / 213.25.195.* 24.10.04, 18:16
                        a próbowałaś zmienic baterie?
                  • Gość: Bloom Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.04, 00:05
                    Ojej!! Mój dziesięcioletni synek zauważył to zjawisko, ale mu nie wierzyłam.
                    To teraz już wiem co to!
                    • Gość: Bloom Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.04, 00:08
                      W moim poprzednim wpisie chodzi o te gasnące latarnie!
                  • pierans Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 27.11.04, 20:27
                    Na Osiedlu Przyjazni w Poznaniu jest taka lampa, co ZAWSZE gasnie jak
                    przechodze...
                • Gość: deszczowa Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 02.09.04, 11:19
                  czują się więc bardzo pewnie!

nic im nie zrobimy, nic...
              • Gość: ks Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 13:08
                gdzie jest Neo jest niestety wyjasnione w ostatniej czesci Matrixa :(
                a co do bledow - widzieliscie pogode ostatnio? Zawiesil im sie algorytm
                podnoszacy temperature z kolejnymi dniami blizej wiosny. Chyba to naprawiaja ale
                na razie na stale ustawili taka sama pogode codziennie i temperature...
        • Gość: steku Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.09.04, 10:13
          mam to samo z lampami ulicznymi a szczegolnie z jedna z tym ze jesli jest
          wieczor to sa dwie opcje: jak jest zapalona to gasnie i na odwrot. dobrze
          wiedziec ze nie jestem sam
        • Gość: Harry Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 11:28
          > Zawsze kiedy ide ulica gasdna latarnie akurat te, do ktorych dochodze. NIgdy
          >sie nie popsula latarnia np. 3 przede mna albo 5 przede mna ( powaga!)

Odpowiedz jest stosunkowo prosta: System odswiezajac rzeczywistosc tuz przed
          Toba, w wyniku bledu w oprogramowaniu, resetuje latarnie. A jak wiadomo zarowki
          rteciowe, czy tez sodowe kiedy je zgasic potrzebuja sporo czasu na ponowne
          zaswiecenie.
          Co ciekawe zjawisko to nie wystepuje, kiedy do latarni zblizaja sie np. dwie
          osoby z przeciwnych kierunkow. Przypuszczam, ze wtedy sytem nie wykonuje
          polecenia resetu latarni...
          • Gość: kosi Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 23:39
            To sprobuj przejsc pod latarnia i jak zgasnie to sie cofnij i poczekaj az
            zapali i przejdz jeszcze raz. Ciekawe czy zgasnie :/
        • Gość: Mysia Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.devs.futuro.pl 09.09.04, 19:50
          co do latarnii, to ja tez to zauwazylam, serio, zawsze gasna lub zapalaja sie
          te obok ktorych przechodze, cos w tym jest....
        • happili Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 10.09.04, 14:13

Zawsze kiedy ide ulica gasdna latarnie akurat te, do ktorych dochodze. NIgdy
          sie nie popsula latarnia np. 3 przede mna albo 5 przede mna ( powaga!)

--> cholera! ja mam to samo!! ale zawsze myslalam, ze to o mnie rysiek riedel
          spiewal, ze 'kiedy szla ulica neony tracily swoj blask'...
          • Gość: s.mario Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.04, 19:33
            Gasnaca latarnia hmm... mam to przed oczami od najmlodszych lat .
        • Gość: archiwald4 Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.pu.kielce.pl 14.09.04, 11:27
          też tak mam z tymi latarniami!?!?
        • Gość: Wisienka Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: 212.69.68.* 06.10.04, 16:11
          o rany!! z tymi latarniami zupelnie jak u mnie... zaczynam sie bac!!
        • Gość: gosc Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.plus.com 23.11.04, 18:02
          To samo mam z tym lampami , szczegulnie jak wracam z kina po obejrzeniu horroru
          • Gość: Pyza Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 09:26
            Dlaczego przy mnie nie gasną latarnie??? :( Czuję się pokrzywdzona... Buuu... O
            matko, jestem "inna"... buuu...
        • evohf73 Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 05.12.04, 23:08
          mam to samo....w czasie jazdy autem tez....
      • ulania Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 03.09.04, 16:54
        Aha, zawsze jest czerwone światło na jednym skrzyżowaniu - a tak w ogóle to
        chyba Pszczyna się po prostu zawiesiła:)
      • tymon99 Pamiątka, 26.08.05, 11:12
        taka wieś przy dojeździe do Warszawy od strony Krakowa. Zawsze ten sam radiowoz,
        ci sami policjanci, radar, zatrzymanie, pouczenie...
    • izabelski Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 19.08.04, 03:01
      najgorzej sie miala matryca 3 lata temu - wjechalismy do kuszety Eurostar, cala
      byla oblepiona reklamami "The car in front of you is Toyota", podnioslam glowe -
      rzeczywiscie przed nami stala Toyota, popatrzylam w lusterko - za nami stala
      Toyota i za nia stala jeszcze jedna Toyota, a najgorsze to to,ze my tez
      jechalismy Toyota
      • assasello czyli z tymi samochodami nie tylko mnie 19.08.04, 09:19
        to się zdarza. To mnie trochę pocieszyłaś ;>
        • pieranka Re: czyli z tymi samochodami nie tylko mnie 19.08.04, 09:54
          żółta furgonetka po Deutsche Post, tuż przed Jankami ok 8.30-8.20 rano.
          • koperrek Re: czyli z tymi samochodami nie tylko mnie 19.08.04, 10:41
            Białe mokasynki bez pięt u 80% - 90% kobiet na ulicach Warszawy.
          • tymon99 Re: czyli z tymi samochodami nie tylko mnie 26.08.05, 11:17
            pieranka napisała:

> żółta furgonetka po Deutsche Post, tuż przed Jankami ok 8.30-8.20 rano

u mnie jest gorzej.. zawsze gdy jadę samochodem w mieście, to w polu widzenia
            jest co najmniej jedna taka..
            a z Warszawy do Krakowa kiedyś trzy razy wyprzedzałem tę samą ciężarówkę!
    • Gość: obserwator Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 10:57
      świetny wątek :) oprócz klasycznych, czestych deja vu udalo mi sie zaobserwowac
      kilka wpadek systemu.

ktoregos dnia siedzielismy w pare osob na lawce przed kilkurodzinnym domem. w
      pewnym momencie z domu wyszla sasiadka, ktora wszyscy przywitali glosnym 'dzien
      dobry'. minelo 10 minut, w miedzyczasie nie ruszylismy sie z lawki, nikt nie
      wchodzil do domu i z niego nie wychodzil. i nagle wyszla z domu ta sama sasiadka
      co 10 minut wczesniej. na lawce konsternacja :)
      • Gość: Bajka Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: 213.25.91.* 19.08.04, 11:13
        Jestem niestety zawieszającym się programem - oto dowód "Juz trzeci raz mnie
        pytasz o to samo" - powiedział do mnie wczoraj mój facet
      • jeangrey Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 10.07.05, 07:09
        Gość portalu: obserwator napisał(a):

> ktoregos dnia siedzielismy w pare osob na lawce przed kilkurodzinnym domem. w
        > pewnym momencie z domu wyszla sasiadka, ktora wszyscy przywitali glosnym 'dzien
        > dobry'. minelo 10 minut, w miedzyczasie nie ruszylismy sie z lawki, nikt nie
        > wchodzil do domu i z niego nie wychodzil. i nagle wyszla z domu ta sama sasiadk
        > a
        > co 10 minut wczesniej. na lawce konsternacja :)

Ten sam skrypt u mnie. Wracam od koleżanki i widzę swoją sąsiadkę z parteru, jak wychodzi z klatki:
        - dzień dobry
        - dzień dobry

Dosłownie za 2 minuty znowu wychodzi z klatki.
        - dzień dobry
        - dzień dobry

I tak po 20 latach mieszkania z nią w jednym bloku dowiedziałam się, że na parterze mieszka nie jedna babeczka a bliźniaczki. Poważnie. I nigdy wcześniej nie widziałam ich razem.

JG
    • Gość: Karioka Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 19.08.04, 11:18
      Każdego ranka to samo....Ci sami ludzie na przystanku (stoją w tych samych
      miejscach), w autobusie...o pracy już nie wspominam...istny Dzień Świstaka!!!
      Aha! I jeszcze te bardzo dobrze słyszące (mocno starsze i bez aparacików)
      starsze panie sąsiadki!!!!Błąd okrutny ;-)))

• pink_hamster Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 19.08.04, 11:50
      pracownicy telepizzy!!! oprócz ubrań i rowerków twarze też mają takie same
      • Gość: naskret Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 12:24
        zawsze jak spojze na zegarek to jest jakas konkretna godzina

typu 12:12 lub 22:22 nieraz sa bley i wychodzi 12:21 czy 14:41

ale to jest zawsze
        • corgan Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 19.08.04, 12:31
          Gość portalu: naskret napisał(a):

> zawsze jak spojze na zegarek to jest jakas konkretna godzina
          >
          > typu 12:12 lub 22:22 nieraz sa bley i wychodzi 12:21 czy 14:41
          >
          > ale to jest zawsze

Uff, ulżyło mi, myślałem już, że jestem jakiś "inny". Mam to samo, bardzo
          często zerkając na zegarek jest dokładnie 22:22. Pozdrawiam
          • Gość: fido Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 07.09.04, 13:17
            no to jest jeszcze jedna wersja tego błędu; przez długi czas, ile razy
            spojrzałam na zegarek zawsze było 21 minut po godzinie, szwagierka miała to
            samo - zawsze 13 po. Wpadła w histerię. Potem nagle sie skończyło, widać
            naprawili. Pozdrawiam.
            • biealka Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 21.01.05, 14:39
              Ja prawie codziennie rano otwieram oczy, patrzę na zegarek i jest 6:22.
              Nienawidzę tego. Czasem na siłę nie otwieram oczu od razu, czekam z
              zaciśniętymi zębami jakiś czas, potem patrzę, a tu .... 6:22.
          • Gość: pie-tia Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.09.04, 22:55
            Mam to samo. Najczęściej 12:12 lub 14:14, a kiedy kładę się spać 1:11.
          • Gość: Bloom Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.04, 00:12
            O kurczę, popatrzyłam na mój a tu 12:12
            • Gość: Gertys Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.mie5.1000lecie.pl 28.08.05, 13:11
              Ale jak CHCESZ coś zobaczyć to nigdy nie zobaczysz, zawsze dzieje się to
              przypadkowo....tak samo jak czegoś szukasz...jak chcesz znaleźć to nie znajdziesz
          • Gość: KAROLINA Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: 5.5R* / *.cableol.net 15.02.05, 13:06
            JEJUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

zaczynam sie bac, !!!!! ja tez mam tak z godzina 12:12
            kiedys mi sie kojarzylo z komiksami o Asteriksie , gdzie Obelix byl glodny o
            12:12 (jak i o innych porach), no ale teraz to juz przegiecie!!!! Widac ci co
            rysowali komiks tez odkryli MATRIX ........... 30 LAT TEMU!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: TheCat Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.sgib.com 26.08.05, 16:52
              Normalnie spogladam wlasnie na zegarek i co ???
              15:51 !!
              • Gość: straszne! Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 01:13
                boze! patrze - godzina 01:10! i zawsze jesli wracam wieczorem do domu nie
                swieci sie tylko 1 lampa na całej ulicy - koło mojego domu. kiedy jestem w domu
                i wyjżę przez okno zawsze ok - świeci!!!!!!!!!!!!!!!!!1
          • Gość: ks Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 13:13
            to niekoniecznie musi byc blad (chociaz nie wykluczam tego)
            Bledem by bylo jakbys mial np godzine 19:91
            MIAL KTOS TAK???
        • Gość: 22:22 Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 13:15
          hej! odkad pamietam zawsze, gdy jestem w domu, trafiam wzrokiem na zegarek o
          godz. 22:22.
          • Gość: krokodylica Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.04, 01:43
            a ja swojego faceta z cyfrą numerologiczną 22 zaprosiłam na randkę 22 godziny
            po pierwszym esemesie (wysłanym o 22, ale już nie pamiętam ile minut), 22 dnia
            miesiąca, i jechałam na ta randkę tramwajem 22, czytając "Paragraf 22", czyli,
            co on jest wirtualny? ...
            • Gość: kasia Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.ids.bielsko.pl 25.04.05, 14:19
              A ja zawsze na lekcach sprawdzam godzinr co równiutkie 5 mni. Co do sekundy...
              • yoma Znowu miałam przeskok czasowy 29.04.05, 17:33
                Stoję ma rogu ulic i czekam na autobus. Powinien pokazać się z lewej i zakręcić
                w moją stronę.

Widzę z lewej: jedzie.

Odwracam się w drugą stronę.

Odwracam się w pierwszą stronę i nie ma. Na przystanek nie podjechał, dalej nie
                przejechal, no to gdzie się podzial? Jedyne wytlumaczenie: przeniosło mnie w
                czasie o parę minut do momentu, kiedy go nie było już.

Co będzie, jak te interwały się zrobią kilkuletnie????
                • yoma Re: Znowu miałam przeskok czasowy 29.04.05, 17:35
                  Poza tym zrobiło się cieplej i pokazały się typy nr 3 z galerii Matriksa.
                  Kwadratowa baba z czarnymi włosami, w legginsach i wypuszczonej na nie długiej
                  koszukce. Wyglądają jak kule na łapach.
                  • yoma Re: Znowu miałam przeskok czasowy 29.04.05, 17:36
                    A ostatecznym dowodem istnienia Matriksa jest to, że ni chuchu nie mogłam
                    ustawić tego wątku na od ostatniego. Wszystko się otwierało, tylko nie to co
                    tzreba.
              • goskagoska Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 24.05.05, 23:35
                ale super! Na nudnej lekcji wystarczy 8 szybciutkich sprawdzeń i z głowy :0
                Adminie ja też tak chcę!!!!!
        • Gość: konwalia Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.petrus.com.pl 05.09.04, 14:58
          dokładnie tak samo i za każym razem myśl: "o! urodzimy godziny!":)
          • Gość: azalia Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.e / 213.25.195.* 24.10.04, 18:22
            > dokładnie tak samo i za każym razem myśl: "o! urodzimy godziny!":)

Chyba imieniny
        • Gość: speedymika Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 17:14
          a ja od jakiegos czasu biore bezwiednie do reki telefon na sekunde zanim
          zadzwoni albo zapika smsem.
          sni mi sie cos,co potem sie dzieje.konkretna sytuacja,samochod...
          To pewnie sprawka tego Agenta Smitha.
          • tymon99 Telefony generalnie sa narażone na błędy.. 26.08.05, 11:23
            Na przykład przed telefonem od jednego kolesia zawsze mam kilka 'głuchych' na domowy
            Albo: mam w nieodebranych "zastrzeżony", naciskam zieloną słuchawkę i..
            oddzwania pokazując numer
            Co kilka tygodni dzwoni do mnie ta sama kobieta i chce rozmawiać z wychowawcą
            szostej grupy (nie wiem o co chodzi)
        • Gość: roki Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 09:49
          taaa, ja to z godzinami miałem parę lat temu, napisałem petycję i błąd usunęli.
      • Gość: naskret Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 12:25
        zawsze jak wchodze do wiezowca i "wolam" winde jest ona na 10 pietrze.

a i zawsze jak wejde do wiezowca to zaczyna chciec misie siusiu
        • Gość: elonka Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.chello.pl 12.09.04, 20:38
          ja zawsze gdy jade w dluga podroz to zawsze przed samym wyjazdem zalatwiam potrzebe ale po 10
          minutach i tak zawszee mi sie zachce siusiu i nigdy nie moge wytrzymac
        • Gość: spray Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.vline.pl 30.11.04, 17:14
          Mój BOŻE! U MNIE TEŻ winda jest ZAWSZE NA 10!!!!!!!
          Raz była na parterze, tak się ucieszyłam, że nie będę czekać..
          no tak, zepsuta, nie jedzie.. wysiadam, skubana oczywiście rusza..na 10..
          (System się chyba zawiesił)

właśnie się miałam poskarżyć jak to się u mnie chrzani a tu proszę, nie tylko u
          mnie windy są zawsze tam wysoko..
        • Gość: Sh.Holmes Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 20:19
          Nacisnęłam kiedys guzik windy w moim siedmiopiętrowym budynku. Wystartowała z
          parteru, minęła moje szóste bez zatrzymywania się, siódme, ósme,dziewiąte ...
          zatrzymała się na jedenastym! Poczekała minutę i przyjechała na szóste.
          Otworzyła drzwi. Popatrzyłyśmy na siebie. Nie zdecydowałam się.
        • Gość: aspelka Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: 193.108.78.* 11.03.05, 13:08
          i podobne- zawsze jak chce ci sie sikać w drodze do domu to nie mozna znaleźć
          kluczy w torebce albo domofon nie działa
    • zresetowany_berbec Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 19.08.04, 12:27
      u mnie w domu zawsze są ci sami ludzie- moja siostra, moja mama i moj pies
      zawsze wygladaja tak samo. czy to tez skserowanie?
      ale poważnie: na moim osiedlu jest "dom, w którym mieszkają wszyscy"- domek
      jednorodzinny, który mijam codzinnie od 10 lat i jescze nigdy nie widziałam w
      nim tych samych osób. tylko pies mieszka tam na stałe- reszta osób się
      wymienia. Jak to nazwać?
      • tiresias Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 19.08.04, 12:36
        jak wchodze na klatkę schodową odwiedzając matkę to w oknie na parterze siedzi
        zawsze taka dośc tęga kobieta, w podomce bez rękawów, koloru fioletowego w
        żółte ciapki (widac ją tylko do połowy - reszty grafiki brak - niedoróbka!)
        wylewa się jej biust na parapet. z tyłu ma firankę.
        problem w tym, że keidy wchodze do innych klatek schodowych w róznych miastach
        i dzielnicach, taka sama grafika (kolory, raster itp) powstawiana jest w okna
        na parterze albo na piętrze.
        czasem tylko niektóre palą elemy.
      • Gość: Greg Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.04, 15:58
        Miałem tę samą sytuacje "domu w którym mieszkają wszyscy". Przez dwa lata
        wynajmowałem z kolegami mieszkanie na 7 piętrze bloku w Warszawie. Jak
        wchodziłem do windy z jakąś obcą osobą, to ta osoba ZAWSZE wciskała guzik na 10
        piętro. ZAWSZE! Po pewnym czasie ta statystyczna nieprawidłowość wzbudziła moją
        czujność i obserwowoałem te osoby. NIGDY SIĘ NIE POWTÓRZYŁY.
        Było to tak: Wchodze do windy, ze mna jakas obca osoba. Mysle sobie: Ha, pewnie
        pani na 10 pięro. I rzeczywiscie, naciskała 10. Dodam, ze na 10 pietrze nie
        bylo zadnych gabinetow dentystycznych ani zadnych tego typu rzeczy, co z
        kolegami sprawdzilem. (kolegom sie takie akcje nia zdarzaly). Ostatecznie
        zacząłem sie tego troche bac i zastanawiac sie, czy wszystko ze mna OK. Juz tam
        nie mieszkam od 3 lat i wydaje sie ze jadnak to nie ze mna bylo cos nie tak,
        tylko rzeczywiscie sytuacja miala miejsce. A przez dwa lata te zdarzenia licza
        sie w setki przypadkow!
      • Gość: piachoo Re: dom w ktorym mieszkaja wszyscy IP: *.lodz.msk.pl / *.lodz.msk.pl 13.09.04, 12:32
        a moze to jest odpowiednik kosza? albo KF? a moze schowek na ^C ^V?
      • Gość: pawel Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 08:45
        To jest punkt kontroli programistów
    • mrzagi01 Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 19.08.04, 13:24
      codziennie o 20 powoli przejezdza przez moja ulice dresiarz w
      czerwonym "umcy...umcy...umcy" P 405 staje kilka domkow dalej i po chwili
      wychodzi z niego (z domku) landrynkowa lala, wsiada i "umcy...umcy...umcy..."
      odjezdzaja.
      • ewosia Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 19.08.04, 22:34
        codziennie, kiedy idę na basen mijam tych samych ludzi z umorusanymi ryjami -
        jedzą kebab na ławce przed kebabodajnią, co ciekawe - nie ma stolików, jest
        plastikowa ławka frontem do chodnika. Kebabożercy patrzą z niechęcią.
        Codziennie koło akademii medycznej ta sama garbata staruszka proponuje mi
        nabycie szydełkowanych przez nią kapci (musieliście je widziec - paput typu
        półskarpeta w nieokreślonym kolorze, są różne kolory, żadnego nie da się
        nazwać). Od początku czerwca co dnia ten sam dialog: A kapciuszków pani nie
        potrzebuje? Nie dziękuję. A może dla rodziny? nie, dziękuję.
        • assasello masz jakąś wyjątkowo wybrakowaną wersję Systemu! 19.08.04, 23:10
          ewosia napisała:

> codziennie, kiedy idę na basen mijam tych samych ludzi z umorusanymi ryjami -
          > jedzą kebab na ławce przed kebabodajnią, co ciekawe - nie ma stolików, jest
          > plastikowa ławka frontem do chodnika. Kebabożercy patrzą z niechęcią.
          > Codziennie koło akademii medycznej ta sama garbata staruszka proponuje mi
          > nabycie szydełkowanych przez nią kapci (musieliście je widziec - paput typu
          > półskarpeta w nieokreślonym kolorze, są różne kolory, żadnego nie da się
          > nazwać). Od początku czerwca co dnia ten sam dialog: A kapciuszków pani nie
          > potrzebuje? Nie dziękuję. A może dla rodziny? nie, dziękuję.

aż mnie ciarki przechodzą na myśl o Twoim świecie ;>
      • tomek854 Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 20.08.04, 03:07
        Hej mrzagi01 ;)

To ja mam takiego w matizie - codziennie o 1 w nocy odwozi swoja panne na moje podworko :)
    • Gość: sąsiadka mój mąż codziennie wraca z pracy strasznie pijany IP: *.autocom.pl 19.08.04, 14:08
      jest zawsze tak samo najebany jak działo i bez sensu bełkocze. Wcześniej
      myślałam, że to jego wina, teraz dopiero rozumiem, że to System go takim stworzył
      • Gość: arcz Re: mój mąż codziennie wraca z pracy strasznie pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 14:59
        Ludzie! Nie mylcie bledow systemu z prawami Murphy'ego!
        • Gość: Zenon_z_Enon A te agentki systemu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 14:11
          A co powiecie o tych agentkach systemu w fioletowych sweterkach i bialych
          bluzeczkach co tydzien podążających do kościoła??
          • Gość: keisha_ Re: A te agentki systemu... IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.09.04, 11:40
            Mylisz się, te agentki to robią CODZIENNIE!! Jak stoję rano na przystanku
            autobusowym zawsze widzę jaki idą do kościoła;) No i te sweterki....
          • Gość: LullaBaBy Matrix powiadacie??!! IP: 195.69.80.* 24.08.05, 18:38
            A co z milionem identycznie obciętych i pofarbowanych lasek o średniej wieku
            19 ??!! :p
    • myshaque supermarkety.. 19.08.04, 15:19
      Od dluzszego czasu i to doslownie za kazdym razem (no, moze 98% przypadkow)
      kiedy stoje w kolejce do kasy, musi sie stac cos, co powoduje, ze zamiast 5
      stoje 15 minut w tej kolejce, bo albo akurat sie tasma skonczyla w kasie, albo
      pani przede mna nie chce przyjac karty, albo akurat jest zmiana kasjerek, albo
      jakis kod nie chce wejsc i kasjerka musi czekac az ktos jej podrzuci wlasciwy
      kod i wiele, wiele innych przypadkow.. Nieraz nawet mowie, jak jestem z kims w
      sklepie: "Teraz patrz, bo cos sie za chwile stanie w tej kasie". I dzieje sie..
      Prawa Murphy'ego to czy blad Matrixa? Ocencie sami. A tymczasem ja staram sie
      omijac supermarkety..
      • assasello Prawa Murphego to nic innego, jak błędy Systemu 19.08.04, 15:30
        Jest to po prostu rodzaj dowcipnego zestawienia najczęściej występujących bugów
        w oprogramowaniu. Bo przecież nie da się ich w żaden inny, "racjonalny" sposób
        wyjaśnić! Matrix ma pewne stałe tendencje i systemowe skłonności, które ludziom
        udało się zaobserwować w praktyce. W ten sposób powstały pozornie absurdalne
        prawa Murphego!
        • kaaarolinkaa Prawa Murphego to nic innego, jak błędy Syste 20.08.04, 08:21
          Przejazd kolejowy-ilekroć przejeżdżam samochodem, zamyka się i muszę czekać.
          Albo krążący koło Domów Centrum w Wawie chłopak z wilczarzem-co pomyslę-"gdzie
          on jest?", słyszę "Nie ma Pani drobnych?". Chyba się z nim zaprzyjaźnię-lepszy
          oswojony wróg niz obcy, prawda?
          • ariwederczi Re: Prawa Murphego to nic innego, jak błędy Syst 20.08.04, 12:31
            A propos przejazdu kolejowego - też zawsze jest zamknięty, gdy przejeżdżam...
            pociągiem. ;)
          • Gość: batlord Re: Prawa Murphego to nic innego, jak błędy Syst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 11:56
            Gdy podszedłem rano do lustra to się zdumiałem! Zobaczyłem tam siebie!! Jak to
            możliwe, że tam byłem ja??!!
        • Gość: Gościóó Re: Prawa Murphego to nic innego, jak błędy Syste IP: 217.98.71.* 24.08.05, 16:59
          Zastanawiam się jak można wysyłać do Administratora zapytania lub też
          downloadować łatki, jednakże część szeroko przez nas rozumianych błędów to
          cheaty lub nawet backdoory pozostawione przez innych, którzy już z cheatów
          korzystali, np w tej kolejce która wydłuża się do 15 min może być tak że w tym
          momencie koleś który przy kasie pozostawił backdoor zamawia bilet lub osobiście
          zakupuje :o . Już krynćka dostaje jak mi podobne rzezcy na myśl przychodzą (już
          wiem dlaczego moja dziewczyna o określonych porach nie chce się kochać...oj te
          backdoory...:/ ) :D
      • aasiek Re: supermarkety.. 21.08.04, 16:25
        Iii tam, supermarkety... Ja miałam taką serię, że przez trzy dni zachodziłam do
        tego samego sklepu (osiedlowego), zawsze była przede mną kolejka i zawsze gdy
        już doszłam do kasy, kończyła się taśma. Kiepski ten Matrix, naprawdę, jak już
        coś robią to bez fuszerki...
      • Gość: OLO Re: supermarkety.. IP: *.toya.net.pl 27.08.04, 23:22
        Czyli mam gdzieś swoje ksero.
      • dziuunia Re: supermarkety.. 03.09.04, 21:39
        myshaque napisał:

> Od dluzszego czasu i to doslownie za kazdym razem (no, moze 98% przypadkow)
        > kiedy stoje w kolejce do kasy, musi sie stac cos, co powoduje, ze zamiast 5
        > stoje 15 minut w tej kolejce, bo albo akurat sie tasma skonczyla w kasie, albo
        > pani przede mna nie chce przyjac karty, albo akurat jest zmiana kasjerek, albo
        > jakis kod nie chce wejsc i kasjerka musi czekac az ktos jej podrzuci wlasciwy
        > kod i wiele, wiele innych przypadkow.. Nieraz nawet mowie, jak jestem z kims w
        > sklepie: "Teraz patrz, bo cos sie za chwile stanie w tej kasie". I dzieje
        sie..
        > Prawa Murphy'ego to czy blad Matrixa? Ocencie sami. A tymczasem ja staram sie
        > omijac supermarkety..

Mam dokładnie to samo.Zawsze są jakies problemy,a szczególnie wtedy gdy w
        każdej kasie jest kolejka i stoimy z mężem w dwóch kasach naraz,mnie się zawsze
        wydaje że w mojej będzie szybciej mąż się-niestety-zgadza,no i jest jednak
        wolniej z powodów powyższych.To musi być poważny błąd systemu.
      • Gość: zx Re: supermarkety.. IP: *.powerdsl.t3.se 11.08.05, 18:21
        O k...Mam to samo. Zbyt często to sie zdarza żeby to był przypadek. Ile razy
        taśma na paragony się w kasie skończyła (przy mnie albo jak byłem następny w
        kolejce) to sam nie wiem.
    • Gość: morfelusz Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.czkawka / *.siedlce.sdi.tpnet.pl 19.08.04, 23:52
      Program do randomizowania wynikow sportowych tez sie chyba posypal. Niezaleznie
      od dyscypliny, zawsze Polacy przegrywaja. Mozliwe tez ze Wielki Programista
      poprostu nas nie lubi.
    • mrzagi01 najwiekszy bug w MATRIKSIE... 20.08.04, 08:02
      ... to Blekitna Linia TPSA. co? moze nie?!
    • ksionc Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 20.08.04, 08:31
      assasello, idą po Ciebie! Knock! Knock!
      • Gość: bti Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 21:04
        No i agenci zaczęli działać

Na razie zamknęli blog Assasella

Niedługo zliwidują ten wąteki i wyczyszczą pamięć wszystkim, którzy tu zaglądają ...
    • assasello zaważyłem pewną ciekawą prawidłowość: 20.08.04, 12:18
      bardzo dużo osób narzeka na nieustanne ZAWIESZENIA, typu awarie okienek
      kasowych, czerwone światła, czy ciągle zamknięte przejazdy kolejowe. Być może
      System w ten sposób celowo spowalnia swoje działanie, w sytuacjach kiedy po
      prostu nie może nadążyć z generowaniem rzeczywistości!
      • Gość: Denis Zaobserwowane błędy IP: 195.136.112.* 20.08.04, 12:50
        1. W Urzędzie Gminy Warszawa-Ursynów we wszystkich okienkach siedzi ta sama
        kobieta: ma golf, złoty łańcuszek wyłożony na ten golf, tanie dżinsy i
        przetłuszczone włosy. Jest bardzo niemiła dla każdego, chyba, że dostanie
        czekoladę Milka (widziałem na własne oczy).
        2. Na ulicach wciąż też widzę jedną dziewczynę: ma blond włosy, opaleniznę z
        solarium, dżinsy biodrówki z wylewającym się tłuszczem.
        3. Gdy jadę do pracy samochodem, ciągle blokuje mnie na lewym pasie ten sam
        facet: na oko jakieś 45 lat, łysiejący, przepocony, w koszulce pseudopolo w
        poprzeczne pasy, wąsy a la Wałęsa, na siedzeniu pasażera żona Zofia.
        4. Gdy jadę do pracy samochodem, ciągle chce się ze mną ścigać ten sam facet:
        ma czarne auto na alufelgach i z rurą, jest krótko ostrzyżony, na przemian
        przyśpiesza i zwalnia, często zmienia pasy, na siedzeniu pasażera jedzie z nim
        kobieta z punktu 2.
        • assasello czytam uważnie wszystkie wypowiedzi 20.08.04, 16:30
          Gość portalu: Denis napisał(a):

> 1. W Urzędzie Gminy Warszawa-Ursynów we wszystkich okienkach siedzi ta sama
          > kobieta: ma golf, złoty łańcuszek wyłożony na ten golf, tanie dżinsy i
          > przetłuszczone włosy. Jest bardzo niemiła dla każdego, chyba, że dostanie
          > czekoladę Milka (widziałem na własne oczy).
          > 2. Na ulicach wciąż też widzę jedną dziewczynę: ma blond włosy, opaleniznę z
          > solarium, dżinsy biodrówki z wylewającym się tłuszczem.
          > 3. Gdy jadę do pracy samochodem, ciągle blokuje mnie na lewym pasie ten sam
          > facet: na oko jakieś 45 lat, łysiejący, przepocony, w koszulce pseudopolo w
          > poprzeczne pasy, wąsy a la Wałęsa, na siedzeniu pasażera żona Zofia.
          > 4. Gdy jadę do pracy samochodem, ciągle chce się ze mną ścigać ten sam facet:
          > ma czarne auto na alufelgach i z rurą, jest krótko ostrzyżony, na przemian
          > przyśpiesza i zwalnia, często zmienia pasy, na siedzeniu pasażera jedzie z nim
          > kobieta z punktu 2.

Nie ulega wątpliwości, że trafiła Ci się wyjątkowo wybrakowana wersja Systemu.
          Na Twoim miejscu napisałbym mejla do Administratora!
        • Gość: keisha_ Re: Zaobserwowane błędy IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.09.04, 11:50
          Denis napisał(a):
          > 2. Na ulicach wciąż też widzę jedną dziewczynę: ma blond włosy, opaleniznę z
          > solarium, dżinsy biodrówki z wylewającym się tłuszczem.

Ta dziewczyna z blond włosami, z wylewającym się ze spodni tłuszczem jest chyba
          najczęściej spotykana. Gdzie na ulicy nie spojrzę widzę tylko takie. Ma jeszcze
          na sobie różową bluzeczkę.
          • Gość: Gosc Re: Zaobserwowane błędy IP: *.plus.com 24.11.04, 18:02
            To ta w czerwonej sukience juz nieistnieje????
          • em.em.em Re: Zaobserwowane błędy 25.05.05, 11:49
            wczoraj ja widzialem w Monachium
    • Gość: Iga Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.grudziadz.pl / 212.160.232.* 20.08.04, 15:00
      Codziennie jak idę rano do pracy, z jednej z bram wyjeżdża ten sam samochód
      firmy instalacyjnej. Uważam, jakkowiek jest to niewątpliwy błąd w Matrixie,
      jest on skierowany wyraźnie przeciwko mnie, gdyż, o której bym do tej pracy nie
      wyszła (a róznice w godzinie wyjścia wahają się nawet do 3 minut), zawsze
      wyjeżdża on dokładnie tak,że musze się zatrzymać, by go przepuścić. Nie mówię
      juz o tym, że chwilę po tym zza rogu wychodzi ten sam ksiądz, który w tej samej
      sutannie przechodzi przez ulicę. To nudne.
    • kingakunowska Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 21.08.04, 00:19
      1. upuścim kiedyś pierścionek pod koła pociągu, a potem znalazłam go w domu pod
      szafą
      2. wyszłam z domu, zostawiając kota na zewnątrz, a jak po 15 minutach wróciłam,
      siedział zamknięty na strychu
      pozdrawiam.
      • frred Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 08.09.04, 10:34
        kingakunowska napisała:

> 1. upuścim kiedyś pierścionek pod koła pociągu, a potem znalazłam go w domu
        pod
        >
        > szafą
        > 2. wyszłam z domu, zostawiając kota na zewnątrz, a jak po 15 minutach
        wróciłam,
        >
        > siedział zamknięty na strychu
        > pozdrawiam.

A ja zgubiłem (?) kilka rzeczy, których na pewno nie wynosiłem z domu.

Ponadto po kilku latach przypomniałem sobie, że u moich starszych jest cała
        szuflada moich kaset, którą wyjąłem z szafki i postawiłem luzem. SZUFLADA
        ZNIKNĘŁA. Starsi kategorycznie twierdzą, że jej na pewno nie wyrzucili.
      • pierans Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 27.11.04, 20:40
        a propos - istnieje teoria wedlug ktorej zgubione skarpetki nie do pary
        zamieniaja sie w druciane wieszaki z pralni... i ta teoria jest prawdziwa...
    • pokraczny_kotek Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 21.08.04, 19:22
      kiedy łapaliśmy stopa w niemczech i akurat mieliśmy przestój, obok nas w
      odstępach cyklicznych przejeżdżali ciagle ci sami kierowcy :). programista
      chyba nie jeździł nigdy autostopem, skoro założył że sekwencja będzie się
      powtarzała co godzinę - fakt, czasem po kwadransie siedzieliśmy już w czyims
      wozie i gnaliśmy dalej; niedopracowanie wychodziło na jaw mniej więcej po
      godzinie
      :)
      (inna sprawa, że może sami powodowaliśmy nieświadomie spięcia, spopielając to
      co zdążyliśmy zakupić w ostatnim coffee shopie przed granicą holenderską ;-D)
      • Gość: koloko Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 20:15
        HEH my mamy juz Wroclaw 8.5.2 z latka na dworzec i nie mamy bledow albo sa
        ukryte
        • sigrun Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 21.08.04, 21:49
          Kiedy wracam do domu samochodem zawsze wyprzedza mnie i w wyjątkowo chamski
          sposób zajeżdża drogę ta sama nowiutka Renault Megane, prując do przodu ruchami
          konika szachowego. Natomiast gdy stoję na światłach na wielopasmówce ciągle
          jestem świadkiem tego samego zjawiska. Na lewo ode mnie stoi bordowy Ford, na
          prawo też mam bordowego Forda, z tyłu jak na złość przyczaił się następny
          bordowy Ford. A najbardziej niepokojące jest to, że ja także prowadzę bordowego
          Forda;-P Czyżby Architekt wcisnął Ctrl + c oraz Ctrl + v i tak mu zostało?
          • Gość: Lekito Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.gdynia.mm.pl 21.08.04, 21:57
            Codziennie jak jade do pracy wsiada do trolejbusu ta sama dziewczyna, siada
            zawsze na tym samym miejscu i patrzy sie na mnie - ewidentny błąd w
            mainframe'ie.
            • Gość: eleonora Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 12:18
              Ty...a może się zakochała?
          • fajka7 Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 21.08.04, 22:45
            jesli chodzi o auta - wszedzie "nauka jazdy", na kazdym pasie
          • Gość: bet Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.icpnet.pl 21.11.04, 22:57
            gasnace latarrnie,koniec tasmy,no ideja vu..to luz czesto mam ALE QWA
            CODZIENNIE 5 ZLOTYCH MATIZOW NA SWIATLACH!!!!????? ile mozna?
            • Gość: k Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 13:26
              w Krakowie chyba serwerownia Matrixa znajduje sie pod rondem mogilskim i w
              okolicach dworca. blokuja wykopy jak tylko sie da...
        • tomek854 Re: POPSUTY MATRIX: czy też zauważacie jakieś obj 23.08.04, 03:09

Bo Wroclaw na linuxie stoi :)
    • Gość: wojo