Gość: kapselek IP: *.retsat1.com.pl 06.07.07, 10:43 Laura Kiełbasa Stanisław Olewajek Józef Cudo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skandynawska.zorza.polarna Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne 06.07.07, 11:15 ginekolog dr Paluch ginekolog dr Fiutek (autentyki!) Ewelina H..eba Barbara H..da (albo nie da:P) Roman Pisiut Maja Pszczółka Odpowiedz Link Zgłoś
skandynawska.zorza.polarna Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne 06.07.07, 15:45 Jak mogliscie ocenzurować prawdziwe nazwiska? Nazwiska nie mogą byc wulgarne (mimo że słowotwórczo wiążą się z wulgarnymi wyrazami) a cenzurując je tym samym obrażacie ludzi którzy noszą te nazwiska! Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne 08.07.07, 12:33 Skandynawska - nie rzucaj sie - to przeciez system cenzuruje - automat - skad ma wiedziec ze piszesz nazwisko a nie rzucasz "miechem" Troszke pomyslunku i napisz po prostu z jakas kropka w srodku - :)- wtedy nie bedzie "cenzury" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ba Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne IP: *.t2.ds.pwr.wroc.pl 09.07.07, 09:48 A poza tym dziwne, że wycięli skoro powinno się pisać CH :) Odpowiedz Link Zgłoś
skandynawska.zorza.polarna Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne 23.07.07, 13:09 ajem sorry-blondynka;P ale faktycznie nie powinien tych nazwisk zmienić, bo prawidłowo pisze się przez "ch"... w takim razie H.u.j.e.b.a i H.u.j.d.a A ze śmieszniejszych to Piotr Brak. Na pytanie "nazwisko?" odp "Brak". "To jak, nie ma pan nazwiska?!" heh... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne IP: *.flashnet.pl 25.07.07, 22:57 > A ze śmieszniejszych to Piotr Brak. Na pytanie "nazwisko?" odp "Brak". "To jak, > > nie ma pan nazwiska?!" heh... autentyk - koleś (trochę przygłuchawy) pyta się drugiego: - jak się pan nazywa? - Nieoczym - o czym? - o niczym Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne 23.07.07, 11:55 skandynawska.zorza.polarna napisała: > ginekolog dr Paluch > ginekolog dr Fiutek (autentyki!) > Ewelina H..eba > Barbara H..da (albo nie da:P) > Roman Pisiut > Maja Pszczółka Też znam te nazwiska . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adamina G. Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 11:17 Koleżanka nazywała się Kiełbasa a imie jej było Tania :) Wszyscy się śmiali jak się przedstawiała "Tania Kiełbasa" :) -- s20.bitefight.pl/c.php?uid=31968 Odpowiedz Link Zgłoś
takigosc Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne 06.07.07, 14:53 Hójarska, ale kazała do siebie mówić Hojarska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubert Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne IP: *.prokom.pl 06.07.07, 15:01 Ewaryst Estkowski. Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne 06.07.07, 16:42 Sylwester Sylwester. Pierwszy to imię, drugi-nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
intervention Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne 06.07.07, 17:05 Róża Bocian, koleżanka siostry z liceum :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne 06.07.07, 16:47 Manuela Bier (czyli po polsu Manuela Piwo) Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza i oczywiscie fizyk z pewnego liceum: 06.07.07, 16:49 Tofel, czyli Pantofel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nives Re: i oczywiscie fizyk z pewnego liceum: IP: 213.134.131.* 23.07.07, 11:19 Z Tofelem chodziłam do grupy na studiach :) Była jezcze w moim liceum Agrypina Chuda Odpowiedz Link Zgłoś
smiglostopy Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne 06.07.07, 17:45 psikutas bez "s". Odpowiedz Link Zgłoś
blotto Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne 06.07.07, 19:21 Krzysztof Stefan :) Odpowiedz Link Zgłoś
grazkax Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne 06.07.07, 23:09 Wojciech Fiut-autentyk Odpowiedz Link Zgłoś
farelkaa Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne 06.07.07, 23:44 Król Artur Sisi Drewniak Kasjan Poczkajski (chodziłam z nim do klasy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 08:56 samanta milena penzo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 02:27 Miranda Kociuban Stella Kupeczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.07, 10:16 Miałam kontakt z nazwiskami w urzędzie...Niektóre super, nie do zapomnienia: Żorżeta Kopytko Elvis Wyszczelski Pamela Szcząchor Dolores Kiełbasa Dżesika Hasiorek Lucas Słupek Alan Bąk Osobiścia poznałam Narcyza Organistę, Kornelię Marchewkę oraz Evitę Tłuk. Znałam też Konstancję z pięknym nazwiskiem rodowym, stare polskie nazwisko..Człowiek, za którego się wydawała nazywał się Bubel i bardzo się awanturował, kiedy chciała zostawić panieńskie nazwisko. Uważał, że Bubel jest pięknie, a szlacheckie nazwisko żony - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olcia Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 17:05 Ditmar Harald (to imiona) Kerner (a to nazwisko;-p) i jeszcze nazwiska: Hulbój, Ci.., Krzesło, Kurnik, Kwasigroch, Moczygemba, Flak ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mabo3 Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne 08.07.07, 21:32 Petra Mietła:) Nadzieja Deska:) Grzegorz Duży-Grzyb:) Odpowiedz Link Zgłoś
pinkink2 Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne 08.07.07, 23:50 Aurelia Kwoka--autentyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne IP: *.cnb.com.pl 08.07.07, 23:59 Zwierzęce (obie osoby poznałam): Maja Pszczółka Serafina Myszko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alala Re: Autentyczne. K-Owiec z Darłowka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 00:36 Waldemar(chyba) Chlopek Jest k.owcem,z wygladu jakby z planu Rejsu sie urwal Odpowiedz Link Zgłoś
kinky5 Re: Autentyczne. K-Owiec z Darłowka 09.07.07, 03:53 Roza Korzen, nauczycielka oraz nauczyciel fizyki, pan Stanik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszka Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne IP: *.retsat1.com.pl 09.07.07, 11:15 Stefan Putas- niby nie smiesznie ale wszyscy mu zamieniają 'p' na 'k' i jest śmiesznie...Zresztą facet sam się z tego smieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudi Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne IP: 195.117.234.* 09.07.07, 14:06 autentyki: Roksana Kieliszek Oliwia Gruszka Alex Kropidło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne IP: *.class147.petrotel.pl 09.07.07, 14:09 Oto autentyki: Dominika Ir OH Kapela Stanik Kibler Staniczek Stańczyk Burak Dzwonek Agata Puk Parzybut Poprawa Bazyli Kret na razie tyle z nazwisk. A z imion to: Romeo Dżenifer Dżesika Alan Balbina No cóż im niższy poziom społeczno- intelektualny rodziców tym większe wyrafinowanie w nadawaniu imion dzieciom. Na nazwisko raczej nie ma się wpływu ale na imię....to już tylko inwencja rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELEONORA_WACIAK Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne IP: *.chello.pl 11.07.07, 09:29 Jest forum "wszystko o imionach". Jak tam pierwszy raz trafiłam to myślałam, że to żarty. Preferowane tam imiona powalały mnie!!!!Zastanawiały się damy, jak dać na drugie imię DIONIZJI ( wcześniej była dyskusja jakie to piękne imię). Pod wpływem impulsu napisałam, że wg. mnie najładniej jest Dionizja Dywizja najlepiej Zielonka. Oczywiście wywaliły tekst!!!!!!!!!!! Nie pierwszy i nie ostatni. Wg. nich na pięknych imionach trzeba się znać!!!! "Piękne imię" świadczy o dobrym guście rodziców a nie niskim poziomie.......rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne IP: 85.112.196.* 22.07.07, 00:10 Właśnie dziś przypadkiem trafiłam na to Forum o imionach i uśmiałam się serdecznie. Tym ludziom to chyba się w deepach poprzewracało, zlituj się Boże nad tymi dziećmi! No bo jak tu żyć z imionami takimi jak: Nataniel, Dżoel czy Ismena? a to jeszcze nie szczyt możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karmenczita Młynek Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne IP: 85.112.196.* 22.07.07, 00:54 Mnie zawsze zastanawia dlaczego panie o hm...nietypowych nazwiskach po wyjściu za mąż do swojego panieńskiego dodaja równie dziwaczne nazwisko męża. Szczególnie widac to w przypadku lekarek bo te nazwiska sa popularne. Przykłady? proszę bardzo, tylko z Radomia: Adydan-Oleś, Lolo-Sumik, Ćwiek-Kłyś, Kłak-Popieluch, Sułek-Kij, Miękus-Pączek, ale wszelkie rekordy bije pani doktor Elżbieta Tata-Rata (zresztą dobra endokrynolog). O wiele lepiej wyglądałyby te nazwiska występując na pieczątkach samodzielnie ale tak jest bardziej elegancko (?!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pokojówka Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 15:54 Orłowska-Dudek mało było jej jednego ptaszka w nazwisku to dodała sobie drugiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne IP: 80.50.167.* 24.07.07, 09:21 Kochanie błąd - Elżunia Tatarata ( pisane łącznie, ma jedno panieńskie nazwisko ) , poza wymienionymi przez ciebie nazwiskami znamy jeszce przemiłą doktor Głodek-Sutek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 10:02 u mnie w miescie byla, albo i nadal jest, pani doktor Słoń-Trąbalska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jachym Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne IP: *.chello.pl 22.07.07, 09:55 Zwróć uwage, że na tym samym forum jest też lista najdziwniejszych zestawow imion z nazwiskami ku uciesze reszty. Oryginalne imiona tak, ale w ramach rozsądku zdrowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimik Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 18:23 Samanta Kiełbasa lub Koryto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne IP: *.mofnet.gov.pl 10.07.07, 17:44 Samanta Pszczółka, Medard Robak, Bruno Feluś, Salomea Szmata Odpowiedz Link Zgłoś
basialub Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne 10.07.07, 21:18 Erwin Srebrny Emanuel Kapusta Odpowiedz Link Zgłoś
szadoka Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne 11.07.07, 14:59 Dolores Miednica Alfons Powiatowy Odpowiedz Link Zgłoś
radek_wasilewski Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne 11.07.07, 15:50 Mieczysław Miecz JAnusz Hitlerek Józef Dyszel Roman Męcfał Adela Mącigłowa Bogdan Popieść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne IP: *.crowley.pl 11.07.07, 16:13 Halina Kucia-Tenderende -w ksiazce telefonicznej przez przypadek to znalazlam, kasia Pinda - kolezanka ze szkoly....bieactwo Pzdr. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
olusia951 Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne 21.07.07, 20:59 Kazik Gruszka, Włodzimierz Lizak Takie apetyczne te nazwiska:P:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne IP: 195.205.21.* 21.07.07, 22:12 Armin Erfurt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freya Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne IP: *.lei3.cable.ntl.com 21.07.07, 23:25 Adela Mućka (z książki telefonicznej:) Odpowiedz Link Zgłoś
ilosternka Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne - hit 22.07.07, 00:11 w niewielkiej wiosce gdzie mam rodzine ,jest bardzo liczna rodzina a nazwisko to Pie.. ( czesc tej rodziny pisze swoje nazwisko Pie..a) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jatoja Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 01:04 Telesfor Smok Dorian Pik Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne 22.07.07, 01:14 Dzidosław Żuberek - piłkarz, grał nawet w I lidze: 90minut.pl/kariera.php?id=2538 Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne 22.07.07, 01:16 Jeszcze dorzucę inne nazwisko związane ze sportem - dziennikarz sportowy: Żelisław Żyżyński Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi1910 Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne 22.07.07, 01:54 Czesio Kociuba Stella Ciołek i księża którzy uczyli mnie religii imion nie pamiętam: - Kukiełka - Marchewka, - Mucha - Kania ... wysnułam nawet wniosek, że do stanu duchownego pchaja idiotyczne nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne 22.07.07, 13:11 kiwi1910 napisała: > i księża którzy uczyli mnie religii imion nie pamiętam: > - Kukiełka > - Marchewka, > - Mucha > - Kania > ... wysnułam nawet wniosek, że do stanu duchownego pchaja idiotyczne nazwiska. _________________________________________________________________ No właśnie - Rydzyk, Cydzik, Mikrut, Wielgus, a naczelnym demagogiem "Naszego Dziennika" jest ksiądz Jerzy Bajda (tzw. "nazwisko mówiące"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubasek Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne IP: *.zakoniczyn.net 27.07.07, 14:39 ks.Marek Kapusta - uczyl mnie religii w podstawowce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne IP: *.bagu.cable.ntl.com 22.07.07, 15:20 Donat Ręda - prezenter jednej z regionalnych tv kablowych Dionizy Dziekciarz - kolega Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysia Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne IP: *.promax.media.pl 22.07.07, 17:05 Ariel Mucha Amelia Smalec Odpowiedz Link Zgłoś
zajbel Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne 22.07.07, 17:53 Ezdrasz Smilarek. Rodzice zauroczeni Starym Testamentem. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_rura Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne 22.07.07, 21:19 Sasiad nazywa sie Bogumil Pyrek. Znam jedna Dolores Parzydlo. A do klasy z moja mloda chodzi Gizela Hymen Odpowiedz Link Zgłoś
farelkaa Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne 22.07.07, 22:45 przypomniałam sobie o pani o której kiedyś było w telewizorni. Wiganna Papina przecudowne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafika panika Re: Smieszne imiona+nazwiska-autentyczne IP: *.telefony.com.pl 23.07.07, 00:29 wypasione zestawy: Cynthia Skura (nie "ó") Bryan Łaskarzewski Adelajda Pniok Marzena Korzonek Jordan Szwejda imiona zwykłe, ale nazwiska: Zjawiony, Swieży, Stęchły, Małolepsza (do tej pani bardzo to nazwisko pasuje - jest sekretarką w pewnej szkole...), Żur, Zupa, B. Niewiem (słynna -lokalnie-fotografka), Mrowca, Paciorek, Kwiczała Odpowiedz Link Zgłoś