warnija 20.09.16, 12:57 Żegnaj lato na rok, stoi jesień za mgłą, czekamy wszyscy tu, pamiętaj, żeby wrócić znów. Żegnaj lato na rok......Zdzisława Sośnicka Do trawy na łąkach,w zaloty idzie wrzos, a muchy po kątach coraz częściej śpią. Z tych znaków wokoło wywróży każdy sam, że wracać do domu czas - lato, żegnaj nam! Żegnaj lato na rok, stoi jesień za mgłą, czekamy wszyscy tu, pamiętaj, żeby wrócić znów. Żegnaj, lato na rok, stoi jesień za mgłą, czekamy wszyscy tu, pamiętaj nas i wracaj znów. Choć w morzu i w rzece jeszcze kąpią się, to słońce po niebie co dzień skraca bieg. Znów jabłka na targu są tak tanie, jak barszcz, korzystaj z ostatnich chwil, konfitury smaż. Żegnaj lato na rok. . . itd. Patrz! Dzieci do szkoły kasztanów niosą kosz, a w parku powoli czerwień przejdzie w brąz. Nim z deszczu na szybę gdzieś poleci kilka łez, na oścież otworzy drzwi "Klub Opuszczonych Serc". Żegnaj lato na rok. . . itd. / do wyciszenia. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borozin Jesień idzie przez park 21.09.16, 12:51 JESIEŃ IDZIE PRZEZ PARK Czerwone Gitary też miło Odpowiedz Link
warnija Mimozami jesień się zaczyna 22.09.16, 15:16 Mimozami jesień się zaczyna Wspomnienie Mimozami jesień się zaczyna Złotawa, krucha i miła To ty, to ty jesteś ta dziewczyna Która do mnie na ulicę wychodziła Od twoich listów pachniało w sieni Gdym wracał zdyszany ze szkoły A po ulicach w lekkiej jesieni Fruwały za mną jasne anioły Mimozami zwiędłość przypomina Nieśmiertelnik żółty październik To ty, to ty moja jedyna Przychodziłaś wieczorem do cukierni Z przemodlenia, z przeomdlenia senny W parku płakałem szeptanymi słowy Młodzik z chmurek prześwitywał jesienny Od mimozy złotej, majowy Ach z czułymi przemiłymi snami Zasypiałem z nim, gasnącym o poranku W snach dawnymi bawiąc się wiosnami Jak tą złotą, jak tą wonną wiązanką Odpowiedz Link
warnija Pamiętasz była jesień 23.09.16, 13:29 Sława Przybylska - Pamiętasz, była jesień (TVP 1971) Pamiętasz, była jesień, Mały hotel "Pod Różami", Pokój numer osiem, Staruszek portier Z uśmiechem dawał klucz. Na schodach niecierpliwie Całowałeś po kryjomu moje włosy. Czy więcej złotych liści było, Czy twych pieszczot, miły, Dzisiaj nie wiem już. Odszedłeś potem nagle, drzwi otwarte, Liść powiewem wiatru padł mi do nóg. I wtedy zrozumiałam: to się kończy, Pożegnania czas już przekroczyć próg. Pamiętasz, była jesień, Pokój numer osiem, korytarza mrok, Już nigdy nie zapomnę Hoteliku "Pod Różami", choć już minął rok. Kochany, wróć do mnie, ja tęsknię za tobą. I niech rozstania, kochany, nie dzielą nas już. Pociągi wstrzymać, niech nigdy już listonosz Złych listów nie przynosi pod hotelik róż. Odszedłeś potem nagle, drzwi otwarte, Liść powiewem wiatru padł mi do nóg. I wtedy zrozumiałam: to się kończy, Pożegnania czas już przekroczyć próg. Pamiętasz, była jesień, Pokój numer osiem, korytarza mrok, Już nigdy nie zapomnę Hoteliku "Pod Różami", choć już minął rok. Odpowiedz Link
warnija Jesienne róże 28.09.16, 13:27 JESIENNE RÓŻE... Jesienne róże, róże smutne herbaciane Jesienne róże są jak usta twe kochane Drzewa w purpurze ostatni dają nam schron A serca biją jak dzwon, na jeden ton. Jesienne róże szepczą cicho o rozstaniu Jesienne róże mówią nam o pożegnaniu I w liści chmurze idziemy przez parku głusz Jesienne róże więdną już. Tak niedawno był maj, byliśmy tak szczęśliwi Uśmiechnięci i tkliwi, któż te dni znów ożywi. Chłodną rękę swą daj, spójrz mi w oczy i powiedz Czy mnie kochasz ja wiem, to jest złudą i snem. Jesienne róże... Ty nie kochasz mnie już tak jak dawniej to było Całą w uczuć swych siłą to się wczoraj skończyło Dzisiaj więdnie wśród róż nasza miłość gorąca Zanim zwiędnie jak kwiat pozwól odejść mi w świat Jesienne róże szepczą cicho o rozstaniu Odpowiedz Link
warnija Jesienne tango 21.09.17, 13:33 Przycióngneła jysiań do noju Jesienne tango Jesienne Tango - Jadwiga Baranska Nie ma już Ciebie tak dawno- straciłam pamięć tych lat, a jeszcze w sercu niewprawnem żyje miłości tej ślad. Czasem melodia piosenki, a czasem znowu siwa mgła, obudzi w sercu udrękę i miłość zgasłą we łzach. Wiatr wśród jesiennych pożółkłych drzew... Wiatr porozrzucał jak liście śpiew... Śpiew co tajemną tęsknotą drży, jak zeschły liść rzuci wiatr do twych drzwi. Znasz nieuchwytny jesienny lęk znasz wpół urwanej piosenki dźwięk. Gdy ci przyniesie go wiatru świst - zrozumiesz, że to ode mnie jest list... Odpowiedz Link
warnija Jysiań 23.09.18, 12:51 I znowój jysiań do noju przycióngneła Patrz! Dzieci do szkoły kasztanów niosą kosz, a w parku powoli czerwień przejdzie w brąz. Nim z deszczu na szybę gdzieś poleci kilka łez, na oścież otworzy drzwi "Klub Opuszczonych Serc". Odpowiedz Link
warnija Re: Jysiań 23.09.19, 09:09 Tak roczek przefurnoł i znowój mowam jysiań. Bandzie psiankno, kolorowo i nie jamrujta co lato poszło precz. Za roczek przycióngnie do noju i bandziewa feirować Wciórkiygo nolepszygo zinszuje Warnija Odpowiedz Link
warnija Re: Jysiań 22.09.22, 20:06 Żegnaj lato na rok, stoi jesień za mgłą, czekamy wszyscy tu, pamiętaj, żeby wrócić znów. Żegnaj, lato na rok, stoi jesień za mgłą, czekamy wszyscy tu, pamiętaj nas i wracaj znów Odpowiedz Link
warnija Re: Jysiań 23.09.23, 21:23 Przyszła Jesień niespodzianie... I Znowu żegnaj lato na rok Odpowiedz Link