rita100 18.03.06, 23:01 Tralala, jutro zajmę się bajeczkami i innymi rzeczami teraz musze uciekac dobranoc Może masz jakies propozycje ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tralala33 Re: wątek organizacyjny 18.03.06, 23:10 Teraz to już tylko na link czekam, żeby łatwiej było do noju trafić. A pomysły przyjdą. Dobrej nocy. Odpowiedz Link
rita100 Re: wątek organizacyjny 19.03.06, 10:29 Dziań dobry A może da się cały ten wątek przenieść z bajeczkami i legendami po warmińsku ? Odpowiedz Link
rita100 Re: wątek organizacyjny 19.03.06, 17:09 Banda ziecierzó i porobzie trocha. Dzianki Tralala i łuż myśle ło innich wątkach. Założe nowy wątek gawęd Cufusa. Przygotowuję śmieszne monologi psisane gwarą. Odpowiedz Link
rita100 Re: Tralala 19.03.06, 22:01 Proponuję bys zalozyła wątek lekcji gwary. Ona bardzo była przydatna i pomocna. Odpowiedz Link
tralala33 Re: Tralala 19.03.06, 22:07 Dobrze - przyda mi się powtórka A gdzie będziemy mówić Dobranoc, bo muszę już zmykać? Odpowiedz Link
tralala33 Re: Tralala 19.03.06, 22:13 Dobrze, to wkleję jeszcze jedną 'ludową' wersję 'O Warmio moja miła'. Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Może jutro... 19.03.06, 22:28 Może jutro już będziemy na Forum , napisałem do Redakcji z prośbą o umieszczenie linka do naszego podforum na głownym FO. Trzymajcie kciuki... Odpowiedz Link
rita100 Re: Może jutro... 19.03.06, 22:31 Trzymamy - a widzisz ile mamy tematów, glowa mi pęka , ale nie spodziewałam się , że tak milo idzie. Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Może jutro... 19.03.06, 22:35 Rita, skocz na FO do wątku "Do redakcji ...: i zobacz, czy tak może być jak napisałem ? Odpowiedz Link
rita100 Re: Może jutro... 19.03.06, 22:42 Tak, doskonale , jutro Redachtór zobaczy i bandzie łuż robziuł swoje. No czeka nas podziekowanie dla Redakcji i Hanysa, bo Ty chyba zostaniesz z nami i bandziesz doglondać naszó zagrode ))) Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Może jutro... 19.03.06, 22:48 Zawsze możecie na mnie liczyć ... To na razie odwitowujem sia ... Dobranoc, miłych snów o Warniji ! Odpowiedz Link
rita100 Re: Może jutro... 19.03.06, 22:51 hehe, na lodwitanie mamy łuż nowy watek )) Tylko zobacz dobranoc i opowiedz o snach, bo ponoc pierwszy sen się sprawdza Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Może jutro... 21.03.06, 12:30 Spóźnia nam się Hanys, łoj spóźnia, bo już byś mogła troche więcej godanych łopowiadań puścić na wątek ... A tak to czekamy ... Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Może jutro... 21.03.06, 12:32 Czekam tez na odpowiedź i propozycje od Jabbura, ale dziwnie jakos jestem bardzo spokojny o nasze podforum (oczywiście, że da nam linka do FO już niedługo)... Odpowiedz Link
rita100 Re: Może jutro... 21.03.06, 12:59 Nie martw się Gajowy, jakoś to będzie. Podforum muszą założyć , bo wprawdzie Warnija pokorna była , ale za to Prusy bardzo waleczne. W zależności od rozwoju sytuacji możemy byc Warmiakami lub Prusakami Dziś troszkę mam luzu w pracy to zaglądam co chwileczkę - czy już jest czy nie hehe, nie jadozij sia na Hanysa , bo zrobił juz bardzo duzo i to niespodziewanie , a przeciez nie tylko nas ma )) Daj mu też odetchnąć od wrażeń . Tymczasem możemy założyć watek muzyczny, bo praca przy muzyce jest najpsiankniejsza. Warmiacy w czasie pracy spiewali, a że zyjemy w innych czasach to i nam śpiew potrzebny. Odpowiedz Link
rita100 Re: Może się przydać 21.03.06, 21:32 gajowy555 01.03.06, 12:20 + odpowiedz A więc motywujmy polityków naszego regionu, żeby im się chciało chcieć. Musi do nich trafić, że są ludzie, którzy powinni być pod ochroną, że decydenci muszą o tych ludzi dbać, bo to jest nasze dobro kulturowe, którego nie można zapomnieć. Ale musi nas być o wiele więcej, abyśmy mogli wywierać nacisk na panów marszałków, prezydentów i im podobnych. Jak na razie to jesteś Ty i ja , czy Ci to czegoś nie przypomina ? To trochę za mało. Czy dwa maile coś zmienią ? Sorry, zapomniałem o Tralali ! Wiem, że to początki, które zawsze są trudne. Może jakoś to rozkręcimy i rozśpiewamy. Dasz znać kiedy będzie można gdzieś umieszczać pliki mp3, a ja postaram się przetworzyć nasze śpiewanie i godanie na pliki do wysyłki. Może i ja będę niedługo czytał z łotwartó bambó ... A Cyfusa może nazwiemy 'Zródło'? Jest takie żródełko w Gietrzwołdzie, to by się piknie kojarzyło ?!? A tu masz adresy, na które można wysyłać maile : wojewoda@uw.olsztyn.pl - Bogdan Supeł prezydentolsztyna@um.olsztyn.pl - Czesław Jerzy Małkowski promocja@um.olsztyn.pl - wydz. promocji urzędu miasta andrzej.rynski@warmia.mazury.pl - marszałek województwa Andrzej Ryński awenzlaw@uw.olsztyn.pl - biuro prasowe wojewody bo nie znalazłem wydziału kultury UW... kuled@warmia.mazury.pl - dep. kultury i edukacji urzędu marszałkowskiego, dyr. Bogdan Pierechod Co do profesorów Saksona, Traby i dr Chłosty to może zostawmy ich na "potem". Zobaczmy, jaki będzie odzew ze strony ludzi władzy !!! No to do boju Polsko !!! )) Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Może się przydać 22.03.06, 11:41 Rita, widzę, że klikasz w pracy, więc skocz na pocztę, mam ważne pytania... Odpowiedz Link
rita100 Re: Może się przydać 22.03.06, 13:13 Ależ mamy teraz tematów do rozmowy Czy Tralala panujemy nad sytuacją ? Jeszcze Baby Pruskie i Prussy, ale to dla mnie trochę cięzkie tematy. Może się jeszcze obrzędami i czarami Warmii i Mazur zajmę ? Gajowy, te zdjęcia zaniknionej Atlantydy to doskonałe są. Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Może się przydać 22.03.06, 13:20 Dzięki za szybką odpowiedź. Wysłałem meila do Jabbura z info, że wybieram wariant 2. Teraz tylko czekać na efekt. Zdjęć będzie więcej, tylko daj mi troche czasu. Wiesz, teraz żyję przygotowaniami do zjazdu rodzinnego. Pozdro... Odpowiedz Link
rita100 Re: Może się przydać 22.03.06, 14:35 • Ogłoszenia (338) - Olsztyn, Elbląg Wiem, wiem , że wyjeżdzasz i nie martw się o nas. Warnija zakwitnie w całej swej ozdobie. Tak myślałam , żeby oni nas czasami nie dali w postaci linku tylko, tylko jako podforum, jak inne. Zobaczymy , najwyżej będziemy interweniować albo się przyzwyczaimy Odpowiedz Link
tralala33 Re: Może się przydać 22.03.06, 14:41 Baby pruskie też tu zawitają, tylko trochę czasu mi trzeba, żeby je ładnie zaprezentować. Odpowiedz Link
rita100 Re: Może się przydać 22.03.06, 15:03 Jak mówią co nagle to po diable - przeciez mamy tyle czasu, spokonie każdy temat będzie się rozwijać. Co do Bab, to będę czytać tylko, bo wiem Tralala, że Ty je najlepiej zaprezentujesz. Odpowiedz Link
rita100 Re: Może się przydać 24.03.06, 19:54 Tralala, czy masz jakąs prośbę czym się mam zająć , czy dalej kończyć folklor ? Odpowiedz Link
rita100 Re: Tralala 24.03.06, 20:39 Może założysz wątek o Gizewiuszu, to wazna postać , bo jednak mamy Giżycko A o nim jest dużo we Folklorze, to nie bedę mieszać go z różnymi innymi utowrami Odpowiedz Link
tralala33 Re: Tralala 24.03.06, 20:53 Będzie i Gizewiusz, tylko niech nam Warnija nieco okrzepnie zanim tu Mazurów nawpuszczam. A dziś czekam na folklor do poczytania, bo sama muszę się odwitać - reno z kokoszami wstaję Odpowiedz Link
rita100 Re: Tralala 24.03.06, 20:55 dobro , to ja tan folklor postudiuje i przeniosę pieśniczki, a legendy łostawie na jinny wątek Odpowiedz Link
rita100 Re: Tralala 27.03.06, 21:12 Tralala, nie wiem co zrobić , bo mam też wiersze Marii Zientarskiej , Małłka, a on chyba tłumaczył, Gizewisza i jak i gdzie je powkładać ? I jeszcze nijakiego Toppena. Odpowiedz Link
tralala33 Re: Tralala 27.03.06, 21:45 Zawisłam na telefonie, a potem zajrzałam do fotogalerii - piękne pożegnanie zimy i wiosenne hiacynty - polecam. Maria Zientara to nasza Warmiaczka, a Małłek i Gizewiusz to Mazurzy, może lepiej ich do jednego wątku nie wkładać? A Toppen to też wiersze? Czy tylko pisał o Mazurach? Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Tralala 29.03.06, 15:50 Witam, dziewczyny, chwała Wam za ogrom pracy, jaki wnosicie do naszego forum. Pomału dochodzę do siebie po podróży i zlocie rodzinnym. Najlepiej jest przejść po ogrodzie, poszukać śladów wiosny i odpocząć po wrażeniach. Obiecuję już wkrótce zdać relację, muszę tylko sobie poukładać w myślach, jak to zrobić. Ale relacja napewno będzie . Pozdrawiam i podziwiam !!! Odpowiedz Link
rita100 Re: Tralala 29.03.06, 20:02 Ale Gajowy się napracował przy zdjeciach i już tak raźniej na forum. Tralala, mam o czym pisac , to może jakoś same się wyklarują wątki pomalutku i tematy. Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Tralala 31.03.06, 21:09 Am sia dzisioj łurobziuł po łokcie (żartowałem)... Mamy nowe zdjęcia Atlantydy - jeszcze bez opisów, nie zdążyłem, no i do Hanysa parę gawęd mp3 Cyfusa posłałem. To chyba dobre wiadomości ? Odpowiedz Link
rita100 Re: Tralala 31.03.06, 21:18 Bardzo dobre. Prawdą jest , że Warmiacy to bardzo pracujący naród Odpowiedz Link
rita100 Re: Tralala 01.04.06, 21:03 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=76&pos=32 Udalo się szybko wkleić zdjecie - oto suknia ślubna matki Halinki z ksiązki ... a życie toczy sie dalej - Cyfusa Coś jest z albumem , zdjecia się zmieniają jak w kaledoskopie. Zdjęcie nie pasuje do treści. I co tu z tym fantem zrobić ? Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Tralala 04.04.06, 20:01 > Coś jest z albumem , zdjecia się zmieniają jak w kaledoskopie. Zdjęcie nie > pasuje do treści. I co tu z tym fantem zrobić ? Już Ci psisołem : prawą myszką na zdjęcie - kopiuj adres odnośnika - i już. A na razie posłuchaj jek "Lecioł Maciek przez zieś" ... (nowe mp3) Odpowiedz Link
rita100 Re: Tralala 04.04.06, 20:31 Już słucham , bo byłam robić zdjęcia ksiezycowi, taka piękna mamy noc. Odpowiedz Link
rita100 Re: Tralala 04.04.06, 20:34 świetna piosenka, ale z wątkiem poczekam na święta - oj, zrobzimy fest fejny muzyczny. Jak wesoła, doskonała, łoj, rosnie konkurencja regionalna Ma ta piosenka I miejsce na liście przebojów warnijskich A jest taka piosenka nasza chyba Umarł Mociek umarł Gajowy skąd bierzesz te pieśniczki ? Odpowiedz Link
rita100 Re: Tralala 04.04.06, 20:51 Leciał Maciek bez buraki i tak se wywija gorzałeczke popijał chwoła Bogu ześ wrócił łojdaku upiłes sie pijaku oj, ty baba jadowita jak Rita )))) Jak dobrze wymłócisz do domu powrócisz Pod nosem przewijo uwija sia chlopino i tak se wywijam gorzałeczkę popijam Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Tralala 04.04.06, 21:45 > i tak se wywijam gorzałeczkę popijam To są ilustracyje muzyczne łopoziadan Cyfusa. A łuż niedługo nowe łopoziedania ... Odpowiedz Link
rita100 Re: Tralala 04.04.06, 21:50 To i ja sia uwijam z klikaniem gawęd Jak dobrze wymłocisz z chlopem do dóm powrócisz Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Łopoziedania ło Kłobuku 06.04.06, 21:17 Rita, łobocz sia w wątku "Noziny" com dzisioj w gazecie wyszperał ... Odpowiedz Link
rita100 Re: Łopoziedania ło Kłobuku 06.04.06, 21:22 Jo łuż cytoło i nawet myślało ło tam. Cytała prazie forum i fejn tam psiso. I myśla cy jo potrasie tak fantazjować. Klobuk wszystko potrasi. Tlo czy to we współczasności ten Klobuk ma być, czy taki kedajszyj ? Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Łopoziedania ło Kłobuku 06.04.06, 21:31 Noma by sia zidzioł tan kedajszy, rychtyczny Kłobuk, a nie tan z blokowiska. To do noju nie trasia i nie zim , czy ło to ponu redachtórowi szło. No jó, ale może to jo jest kedajszy ...? Odpowiedz Link
rita100 Re: Łopoziedania ło Kłobuku 06.04.06, 21:34 Jo tyż cole kedjszyj, taki z chaty abo z pod strzechy - i to w gwarze. Jo am eszcze słaba w gwarze. A do kedy jest termin łopowiadania ? Odpowiedz Link
tralala33 Re: Łopoziedania ło Kłobuku 06.04.06, 21:38 Spraziedlizie godacie - kłobuk to je kłobuk i do mniasta, do bloków nie pasuje. Trza jenakszo bajke napsisać. Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Łopoziedania ło Kłobuku 06.04.06, 21:44 Terminu ni ma , ale łopoziedanie ma być w swiątecznym wydaniu Gazety Olsztynskiej wirtualnemedia.pl/document,,972452,Nowa_akcja_Gazety_Olsztynskiej.html Odpowiedz Link
rita100 Re: Łopoziedania ło Kłobuku 06.04.06, 21:50 Bardzo dobry pomysł, ale też uważam jak Tralala, że powinien żyć w swoim świecie w chatach i pod strzechą. A przenosić go do blokowis powinien mieć inną nazwę. Klobuk to klobuk, tradycja to tradycja , wierzenia to wierzenia. Powinniśmy ulozyc bajke świateczna o Klobuku zw tamtych czasach. Będę myśleć, a Wy ? Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Słownik warmiński 06.04.06, 21:50 Eszcze sia tlo zapytom, czy słowniki tak mniały byc przyszpilone na górce, czy jenaczy ? Odpowiedz Link
rita100 Re: Słownik warmiński 06.04.06, 22:00 Gajowy , nic nie godaj , świetnie to prowadzicie - jest tak psinaknie jak na Warniji. Jo tlo poziem , że Warnija żyje i Warnija jest w woju rankach. Jo tlo moga dziankować i tak dziankuje , tak bardzo , że lepa ćwakna Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Kłobuk 07.04.06, 19:46 Rita, świetnie to napsisałaś. Teroz poziedz co dalej z tam robzim ... Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Kłobuk 07.04.06, 19:49 Nie chcam Woju psianknygo wątku zasniecać, tlo tamu w tam mniejscu bandziewa ło Kłobuku psisać ... Odpowiedz Link
rita100 Re: Kłobuk 07.04.06, 19:56 Gajowy, już skńczyłam , teraz poprawiajcie i dajemy na konkurs. A co nam zależy Reprezentujemy nasze forum Odpowiedz Link
rita100 Re: linki na górze 07.04.06, 20:10 Weno jo przemyślała co momy gwołt słowników na górze w wątkach i jo bym chcioła może co by na górze znajdował sia wątek Gajowego o Zaginionej Atlantydzie. Łón jest ważny i kożdan kto do noju wlezie bandzie go zidzioł i łoglondnie łobrazki, bo tak to łón ginie w tłoku wątków. Dobrze prazie ? Mom recht ? Odpowiedz Link
rita100 Re: linki na górze 07.04.06, 20:19 To jest bardzo wartosciowy watek dla wszystkich na Warmii i Mazurach. Odpowiedz Link
rita100 Re: linki na górze 07.04.06, 21:10 Psianknie, naprawde psianknie. Ale eszcze sia zastanawiam , czy nie lepiej słownik bajkowy włożyć do linku słownika mazurskiego i wtenczas będa dwa ważne linki i nie będzie tyle nam miejsca zajmować. Jo tylko tak mózie z propozycja. Odpowiedz Link
gajowy555 Re: linki na górze 07.04.06, 21:21 > Ale eszcze sia zastanawiam , czy nie lepiej słownik bajkowy włożyć do linku > słownika mazurskiego i wtenczas będa dwa ważne linki i nie będzie tyle nam > miejsca zajmować. To znaczy chcesz żeby słownik bajkowy wisiał tak jak mazurski - na górze, a co ze słownikiem kiermasowym ? Powiedz dokładniej ... Odpowiedz Link
rita100 Re: linki na górze 07.04.06, 21:22 Nie , zaro ci pokże na przykladzie, poczkaj Odpowiedz Link
rita100 Re: linki na górze 07.04.06, 21:24 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=38446&w=39227260 W tym linku jest tez bajkowy słownik , więc nie potrzeba dwóch wiszących słowników, bo miejsca nie bedziemy mieć duzo. Dobrze mówię Tralala ? Myślę , ze dobrze myślę Odpowiedz Link
rita100 Re: linki na górze 07.04.06, 21:31 Bajkowy jest w kiermaszowym slowniku, to zostawić powinniśmy kiermszowy a bajkowy dać na forum, do wątków wszystkich. Odpowiedz Link
tralala33 Re: linki na górze 07.04.06, 21:32 Bajkowy .. trrraaach. A co w to mniejsce? Odpowiedz Link
rita100 Re: linki na górze 07.04.06, 21:33 Nic, zostaną dwa ważne wątki. Może masz Tralala jakieś propozycje ? Odpowiedz Link
rita100 Re: linki na górze 07.04.06, 21:35 Albo dajmy gawędy Cyfusa, bo mamy nagrania , a wątek cięzko znaleź. Jak myślicie ? Odpowiedz Link
gajowy555 Re: linki na górze 07.04.06, 21:39 Możemy robzić, co sia noma zidzi, a jek sia nie spodoba to wymieciem mnietłó... To jek moma robzić? Odpowiedz Link
rita100 Re: linki na górze 07.04.06, 21:41 chyba Cyfusa, bo momy nagrania i gawędy - niech i łóne bandó. Odpowiedz Link
gajowy555 Re: linki na górze 07.04.06, 21:45 sia robzi ... Trrrraaach, ciaaaach i już ... Odpowiedz Link
gajowy555 Re: linki na górze 07.04.06, 21:48 to za ta łoperacyja potokniem po jednamu i pójdziewa do domu ... Cias na śpik ... Odpowiedz Link
rita100 Re: linki na górze 07.04.06, 21:54 Jó , jo tyż łumenczona tym dzisiajszym psisaniem. Gwołt pracy wykonaliśmy, sznapsik sia należy Odpowiedz Link
rita100 Re: linki na górze 07.04.06, 21:56 Łuż jest, fejn to wyglónda. Mamy łuż wszystko co nom brukuje, teraz fajer Wniosę bagaże i zaraz po chwili W fotelu bujanym opadnę bez sił Głowę pochylę nad szklanką martini A ty zaśpiewasz mi Tlidy tlidy tlidy di Tlidy tlidy tlidy di Czas relaksu, relaksu, relaksu to czas Tlidy tlidy... Odpowiedz Link
gajowy555 Re: linki na górze 10.04.06, 15:56 Rita , zapraszam na pocztę. Ciąg dalszy redakcji Łopoziedanio ło Kłobuku ... Odpowiedz Link
rita100 Re: linki na górze 10.04.06, 21:11 łuż łobacze Jutro bande mnieć więcej czasu, bo banda sama u kómputera, to sobzie poczytam ziencej. Odpowiedz Link
rita100 Re: linki na górze 10.04.06, 22:09 Gajowy, nie mam żadnej poczty, ale daję Wam całkowite uprawnienia , tak , że nie ma klopotu. Posyłaj i zobaczymy co bedzie , czy nas wysmieja czy naszą pracę docenią )) Najważniejsze, że postaralismy sie i na apel wstawilismy się jako reperezentanci Warniji. Przynajmniej na psierun morowy staraliśmy się ))hehe Odpowiedz Link
gajowy555 Re:Gazeta Olsztyńska 11.04.06, 15:50 Tutaj wrzucam link, dzięki któremu codzienne wydania GO nie będą stanowić tajemnicy. Przyjemnego czytania ... www.gazetaolsztynska.pl/ Odpowiedz Link
gajowy555 Re:gawędy 12.04.06, 10:01 No jo, gwołt roboty przed śwantami, bez co mniej noju na forum. Ale nowe gawędy dzisioj do Hanysa wrzuce, byśwa co poczytoć mnieli. I może jakó muzyczke ... Odpowiedz Link
rita100 Re:gawędy 12.04.06, 21:02 Muzyczka na świenta to fajna rzecz, a tymczasem Gajowy posłuchaj tej melodi, jaka śliczna i ile instrumentów, to jest wprawdzie kołysankia niemiecka, ale jak przeczytałam ile naszych mazurskich i warmińskich pieśni krąży w języku niemieckim to za głowę się chwyciłam i móziłam - nie, nie może być , by my ich nie znali i bande poszukiwać jich. A teraz posłuchaj tej wspaniałej instumentacji. Muzyka nie zna granic. schlesien.nwgw.de/m/k/Guten_Abend_Gut_Nacht.mp3 Śliczną tą melodię wygrywaja instrumenty, ale skrzypki najpiekniej. Odpowiedz Link
gajowy555 Re:gawędy 12.04.06, 21:58 Andre Rieu jest skrzypkiem i dyrygentem wspaniałej orkiestry, która potrafi zagrać dosłownie wszystko. Od muzyki poważnej do jazzu i muzyki filmowej. Guten Abend, Gut Nacht , szwager wie co to znaczy A muzyczka psiankno. Dzięki ... Odpowiedz Link
rita100 Re:gawędy 12.04.06, 22:02 Gajowy, jek to łusłyszałam, to tak mi mniantko na syrcy sia zrobziło łod tyj muzyczki, psiankna i taka spokojna i kojąca i te skrzypeczki i te dzwoneczki. jo tak sia nie znom na muzycce ale słuch mom dobry Odpowiedz Link
gajowy555 Re:Andre Rieu 12.04.06, 22:03 www.merlin.com.pl/frontend/towar/423025 tu można też posłuchać... Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re:gawędy 12.04.06, 22:06 gajowy555 napisał: > Andre Rieu jest skrzypkiem i dyrygentem wspaniałej orkiestry, która potrafi > zagrać dosłownie wszystko. > Od muzyki poważnej do jazzu i muzyki filmowej. > Guten Abend, Gut Nacht , > szwager wie co to znaczy > A muzyczka psiankno. > Dzięki ... moja mama mi czynsto go puszczo to musza wiedziec) Odpowiedz Link
rita100 Re:gawędy 12.04.06, 22:12 www.merlin.com.pl/frontend/towar/423025 Zobaczcie, włączyłam pierwszy utwór o nocy , ale te bębny mnie tak wystraszyły swoim uderzeniami, że strach , jak tu zasnąć Gajowy , tys figlarz je - hercklekotów dostane )))))) Odpowiedz Link
gajowy555 Re:gawędy 12.04.06, 22:15 www.merlin.com.pl/frontend/towar/423025 > Gajowy , tys figlarz je - hercklekotów dostane )))))) A jo wcale nie godołem co po cichu bandzie ... Odpowiedz Link
rita100 Re:gawędy 12.04.06, 22:16 Ale pozidź , daczemu łóni tak w bembny tłuką w czasie nocy ? Odpowiedz Link
gajowy555 Re:gawędy 12.04.06, 22:18 bo zapłacóne majó, ale jek psianknie w te kotły waló... Odpowiedz Link
rita100 Re:gawędy ło kotłach 12.04.06, 22:32 psianknie w kotły waló, ale to przerywa myslenie Słychac też fujareczkę Odpowiedz Link
gajowy555 Re:gawędy ło kotłach 13.04.06, 11:08 A tu mosz Rita niespodzianka. Przedpremierowe wydanie - do posłuchanio w Śwanta ... można i teroz posłuchać. mitglied.lycos.de/fritz137/Zielg%f3noc.mp3 Odpowiedz Link
gajowy555 Re:gawędy ło kotłach 13.04.06, 19:23 mitglied.lycos.de/fritz137/Zielg%f3noc.mp3 a tam jeszce insze nowe łopoziedania som do posłuchania. Eszce przed łoficjalnó prezentacjó... No to teraz chtoś robzi seteczke . Odpowiedz Link
rita100 Re:gawędy ło kotłach 13.04.06, 19:26 sznapsik na dobry poczóntek A muzykany łuż puszczone, zaro posłucham Odpowiedz Link
gajowy555 Re:gawędy ło kotłach 13.04.06, 19:31 za sznapsika dziankujewa , a łu noju muzykonty nie grajom bo post... Odpowiedz Link
rita100 Re:gawędy ło kotłach 13.04.06, 19:38 Jó i trza wypucować instrumenta na śwanta i łustroic Odpowiedz Link
rita100 Re: prośba :) 19.04.06, 20:13 Czy da sie zdjąć już dekorację Zielgónocy ? Czas świateczny nam sie już skończył i swoją wystawę musiałam rozebrać Tak tylko wspominam o tym Odpowiedz Link
rita100 Re: prośba :) 19.04.06, 20:13 Ale dekorację świąteczną mieliśmy piekną - dziękuję Odpowiedz Link
gajowy555 Re: prośba :) 19.04.06, 20:21 No jó, chtóś tu sobzie seteczke strzelół... A w sprazie Zielgónocy to Hanysa trza zawołać. Odpowiedz Link
gajowy555 Re: prośba :) 19.04.06, 20:22 A mym łuż łuciekomy , bo kulajó bala w tylewizórze ... Odpowiedz Link
tralala33 Re: prośba :) 19.04.06, 20:42 Żegnamy się z wielkanocnym zajączkiem? Jaka szkoda Odpowiedz Link
rita100 Re: prośba :) 19.04.06, 20:56 Tralala, nie będzie łatwo pożegnać się z zajączkiem po perfidnym ataku Borasci na mnie na Glywicach, wziełam wszystkie winy na siebie , ale nie mogę brać oczernień. Tak więc jak zajączek schowam się pod miedzą ze swojej bezradności i nie odważę się poprosić Hanysa, wole się zapić na śmierć , nie zdobędę się na odwagę. Odpowiedz Link
tralala33 Re: prośba :) 19.04.06, 21:18 Zajączek może z nami zostać do niedzieli, a potem zobaczymy gdzie pokica Rito - to całe zamieszanie na Glywicach to jedno grube nieporozumienie i nie warto sia trapsić. Muraszka pomyliła się - wydawało się jej, że niejaki allenstein na Forum Olsztyna to Ballest (gdyby zobaczyła, że allenstein pisze z serwera politechniki gdańskiej to by ochłonęła). Coś ją bardzo mocno zabolało i oddała równie mocno, tylko że trafiła nie w tę osobę. A potem jak w tym wierszu o rzepce dziad rzepkę ciągnie, baba dziada, piesek babę, kotek psa i co tam jeszcze. Wszyscy ucierpieli, i szkoda, że to przez jakiegoś - ech co mi tam, smarkatego gówniarza pozującego na wschodniopruskiego junkra. Ja też NIE LUBIĘ allensteina. No to ja bym dalej tej rzepki nie ciagnęła - nie warto. Odpowiedz Link
tralala33 Re: prośba :) 19.04.06, 21:27 Hm, a może lepiej jednak ją wyciagnąć i wyrzucić? Tą rzepkę, praprzyczynę nieporozumień. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=40382763&a=40386103 Odpowiedz Link
rita100 Re: prośba :) 19.04.06, 21:52 już zajónczka nima. Tralala, faktycznie , to jest jedno wielkie nieporozumienie. Na poczatku zaczełam żartować, ale później jak się bardziej wczytałam to nie myślałam , ze aż takie winy mam brać na siebie - ale jak to wytłumaczyć , jak udowodnić , to jest bezsens, bysmy zgineli w żalach do siebie. Dla mnie to piosenki były fajne , bo sobie sluchałam , ja nie patrzyłam na ten wątek z mściwośćią , wrecz odwrotnie - żalowałam tylko , że nie była ciągnięta Biesiada Sląska, ale nie odwazyłam sie wejśc i cokolwiek mówić. Szkoda , że zostało zmarnowanie - pojednanie. Leży na pulpicie u mnie list do Hanysa o zamieszczenie piosenek Borasci na naszym forum ale też nie odważyłam się go wysłać. Teraz się odważe - to zrobić "Hanys - mam taką cichą prośbę. Czy nie da sie włożyć w ten serwer piosenek Borasci ? Tak po cichu, jedna z nich nawet warmińska była na moje życzenie. Może nie sprawi to kłopotu nikomu , a wypada mieć to na tym własnie forum." No i nie wysłałam, a teraz oficjalnie go zamieszczam. Trochę się wlecze za mną przeszłość. Ja już nie zagladam na Forum Olsztyn, więc o allstainie nic nie wiedziałam. Odpowiedz Link
tralala33 Re: prośba :) 19.04.06, 22:02 Nie ma zajączka? A ja go jeszcze widzę - może mam jakiś ślamazarny komputer. Nie ma czego żałować ten, kto nie wypatrzył 'kwiatków' sadzonych na Forum Olsztyna przez niejakiego allensteina. Ja tylko raz próbowałam prostować jego ścieżki, ale potem dałam sobie spokój. A te moje wpisy o nazwach mazurskich przy okazji tu kiedyś przeniosę. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=36766730&a=36827810 Odpowiedz Link
rita100 Re: prośba :) 19.04.06, 22:09 Tak , trzeba to uporządkować i poprzenosić, bo wątki się pogubią , a zasze będziemy tu mieć pod ręką. 1:0 dla Arsenału Odpowiedz Link
tralala33 Re: prośba :) 19.04.06, 22:11 O faktycznie. A to jest śmieszne: Londyński pojedynek jest zacięty i toczony w szybkim tempie, ale za bohatera pierwszych minut należy uznać... wiewiórkę, która długo okupowała pole karne "Kanonierów". Odpowiedz Link
rita100 Re: Lezy zającecek za miedzo 20.04.06, 19:40 No tak, kolejną wpadkę zaliczyłam. Otóż doczytałam sie ,że dekoracje świateczne trzyma się aż do pierwszej poświątecznej niedzieli. Nawet z tej okazji dawniej były odpusty, tradycja , która zanikła całkowice, ale u nas może zajączki ją bedą kultywować. To się nazywa Niedziela Przewodnia, czyli pierwsza po Wielkanocy. Nie wiedziałam o tym Ale któż z nas jest doskonały.... Tak żeby szpasu dodać, to ło zającecku zaspsiewam: Lezy zającecek za miedzo, o tym pany jegry nie wiedzo, Psy po górach rozpuscajo, Trąbio, wyjo i wołajo, Gońta go , gońta go A coz ja tym jegrom przewinił, Zadnej ja im skody niecynił Casem ja w kapuste siadam po jednym listecku zjadam Odpowiedz Link
tralala33 Re: Lezy zającecek za miedzo 20.04.06, 20:12 A nie móziłam co zajónczek może do niedzieli z noju zostać? Cicho, cichutko, co by pany jegry nie zobacyły tego mazurskiego zającka. Odpowiedz Link
rita100 Re: Lezy zającecek za miedzo 20.04.06, 20:15 )) hehe, Tralala, jek cóś poziesz to sia zawdy łuśmieje Teraz trza chronic noju zajóncecki - może Gajowego zawołać ? )))) Niech warte trzyma ))) Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Lezy zającecek za miedzo 20.04.06, 22:11 Nie chcioł zajónczek na górce siedzieć i kicnół sia do lasu narobzić hałasu ... kic, kic, kic... A teroz mym bandziewa wachować ze pukawkó, coby noma żadne szpetne alenn...cós tam do noju nie wlazły. Tlo se dajta pozór !!! Odpowiedz Link
rita100 Re: Lezy zającecek za miedzo 20.04.06, 22:27 To sprawdze czy aby eszcze je zajóncecek I pospsiewm mu eszcze Siedzi, siedzi zającz pod miedzo, pod miedzo A mnyśliwczy o niem nie wiedzo, nie wiedzo Siedzi, siedzi lamentuje Testament swe spyszuie. Odpowiedz Link
rita100 Re: Lezy zającecek za miedzo 20.04.06, 22:30 Nima zjóncecka, hola hola Taka jego buła dola Bandó młode zajóncki jek pocujó ziosny mocki Odpowiedz Link
rita100 Re: Tralala - prośba 21.04.06, 20:53 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=38446&w=38977002&a=40636258 Odpowiedz Link
tralala33 Re: Tralala - prośba 21.04.06, 20:55 Tego Gieracha to my i makiem posypałyśmy i sieć rybacką do trumny mu włożyłyśmy, a on znów nas straszy )) Odpowiedz Link
rita100 Re: Gajowy 27.04.06, 09:53 Dlaczego nie ma na górze Atlantydy Północy ? Możemy gawędy Cyfusa dać na dół, bo i tak zawsze go podnoszę , a Atlantydę zostaw na górze. Jak myślicie ? Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Gajowy 27.04.06, 14:25 Witaj Rita. Temu nie ma, bo można tlo 3 wątki przyszpilić na wierchu. A jest Ksiójżka gości, Łopoziedania Cyfusowe i Kiermasowy słownik. Ale jek chcysz , to można wszyćko zrobzić. Tlo godaj , że tak mo być i łuż... Odpowiedz Link
rita100 Re: Gajowy 27.04.06, 15:29 Witoj. Mnie sia zdaje co Atlantyda Północy powinna wisieć na górze, a jo banda gawendy Cyfusa codziennie psisać i łóna bandzie na psiyrszej stronie zawdy. Doj Atlantyde, bo i rychtyczno zgodzi sią ze mnó Tralala. Odpowiedz Link
rita100 Re: Gajowy 27.04.06, 15:45 Toc az syrce sia raduje kedy zidzi take psiankne łobrazki Warniji i Mazur. Niech łu noju łóne nie zaginó. Mniałam szczajście to łobaczyć , jek powraca Atlantyda na swojó ziamnie. no to szapanik z tyj łokazjii ))i eszcze hymn możem pospsiewać . Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Gajowy 27.04.06, 20:49 No to... achtung flejty, achtung trumpejty, ein, zwei, drei ... O WARMIO MOJA MIŁA ... Odpowiedz Link
rita100 Re: Gajowy 27.04.06, 20:52 to tero po szklónce schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=86&pos=23 Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Gajowy 27.04.06, 20:54 Rychtyk dwie take same mym wczora z pewnom ważnom łosobó łobalili, a potam słuchalim psieśni Czerwónygo Tulipana ... Odpowiedz Link
tralala33 Re: Gajowy 08.05.06, 20:42 Coś się zmieniło na górze, mamy dwa linki do Cyfusowych godek, w nich otwierają się jakieś okienka, a potem ... u mnie klapa, bo to nie głośniczki są winne, tylko w komputerze coś padło i teraz nie mam czasu tym się zająć. Nie wiem więc, czy można posłuchać nagrań? Odpowiedz Link
rita100 Re: Gajowy 08.05.06, 20:44 Zaraz sprawdzę, ale nie zauważyłam wpisu też Gajowego. My chyba fest gwołt paplemy Tralala )))) Odpowiedz Link
rita100 Re: Wszystko gra Tralala ;)))) 08.05.06, 20:50 Jest , to jest nowy układ. Pięknie mamy. Tylko komy dziękować. Tralala , Ty tak fejn zrobisz, Ty łumiesz tak po warnijsku podziankować. Mym skromni ludziska warnijskie tylko łuśmiech mowam i flaseczke na dusecke Odpowiedz Link
tralala33 Re: Wszystko gra Tralala ;)))) 08.05.06, 21:21 Po mazursku bandzie: A chtó noma te psiosenki dał Niech mu grajó muzykanty, Skrzypki, klarnet, duzy bas, Co nic nie je, a sie spas! No to teraz muszę naprawiać komputer, koniecznie - niech gra i goda po naszamu! Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Wszystko gra Tralala ;)))) 09.05.06, 09:46 Dziankować, dziankować i ło zdrozie dla Hanysa prosić. Niech nom żyje Hanys drogi i noma psieśniczki i łopoziedania długo eszcze gra... Odpowiedz Link