pqp 26.06.08, 18:02 Kto takie brednie wymyśla, niektórych waszych artykułów aż się czytać nie chce....czemu ten artykuł mial służyć, wyśmiewaniu polaków przez polaków? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lukaszx Re: Jak się wozisz, tak cię piszą 26.06.08, 18:13 Racja żenada na maska :) Ch.. z grzybnią chciałbym zobaczyć tego gościa co taki arty pisze hahaahahahah niezły zjeb musi być :) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Wschodnioeuropejski obciach? 26.06.08, 19:37 "Tych najtrudniej jest rozpoznać na ulicach. Jeśli nie wypsnie im się jakieś faux pas w formie dowolnie wybranej środkowoeuropejskiej ozdoby, to trzeba się przyjrzeć twarzy (o dziwo bez wąsa ), by rozpoznać rodaka." Ja też mieszkam na Zachodzie, ale jednak mnie dziwi takie automatyczne skojarzenie: wschodnioeuropejskie = obciachowe. Już bez przesady. Niemcy mają swoje krasnale, Włosi mają swoje figurki ojca Pio, co to - Polacy nie mogą zawiesić sobie jakiejś swojej ulubionej maskotki w samochodzie? A propos różańca: widziałam w Niemczech parę Turków, jak najbardziej muzułmanów - bo pani była w chuście. Jechali oni samochodem, a na lusterku mieli zawieszony chrześcijański różaniec z krzyżykiem... Nie wiem dlaczego, ale żeby zaraz uważać to za obciach? Odpowiedz Link Zgłoś
gpralski Re: Wschodnioeuropejski obciach? 11.08.08, 08:01 wiec oswiecam rozaniec jest przejety przez katolikow jesli zas chodzi ze w aucie to zapach przedewszystkim a jesli spotkasz faceta ktory kleka na dywanik 5 razy dziennie to go bierz bo nasi ogoleni chlopcy wola ciezka prace zeby cos miec byle wlasnego i nie maja czasu na pierdoly was zostawiamy tubaniarza i koniecznie przeczytaj cokolwiek bo podejrzewam ze nadal bedziesz zadziwiona pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Wschodnioeuropejski obciach? 04.10.08, 14:29 Najpierw połóż się spać i wytrzeźwiej, potem kup sobie książkę pt. "Ortografia i interpunkcja na wesoło" autorstwa pana Gawdzika. Stamtąd dowiesz się w sposób przystępny i zrozumiały nawet dla ciebie, co to jest kropka i przecinek, i do czego one służą w zdaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
sadusx Re: Jak się wozisz, tak cię piszą 11.07.08, 15:21 lukaszx napisał: > Racja żenada na maska :) Ch.. z grzybnią chciałbym zobaczyć tego gościa co taki > arty pisze hahaahahahah niezły zjeb musi być :) Pozdro To przedruk z Polskiego Expresu, tam kieruj swoje zale. Odpowiedz Link Zgłoś
blasdelnortedepolonia Re: Jak się wozisz, tak cię piszą 26.06.08, 18:15 > Kto takie brednie wymyśla, niektórych waszych artykułów aż się czytać nie > chce....czemu ten artykuł mial służyć, wyśmiewaniu polaków przez polaków? Rozumiem, że kolega umieścił swoje BMW na sympatii i go teraz serce zabolało. Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta A co k... powiedziec o mnie? ;-) 26.06.08, 18:36 Moje prawie nowe sportowe BMW stoi od dluzszego czasu w garazu a jezdze 8 miesiecy w roku 11-letna mala, dwumiejscowa i zmodyfikowana (na "sepecjalne okazje") Mazda Miata z nieco porysowanymi zderzakami i pewna charakterystyczna nalepka... na wesolo. Ludzie sie smieja, zauwazaja, ignoruja, niedowierzaja.... dopoki nie zobacza o co chodzi w malej Miacie :-) Podobnie maja sie rzeczy z kolegami tylko ci potrafia miec od jednej do (skrajnego ptrzypadku) pieciu Miat czasem mocno turbodoladowanych, ale wciaz porysowanych i nie do konca pomalowanych "na blysk" :-) O co chodzi moga sie domyslec ci ktozry czasem zauwaza specjalne opony o wyczynowym wspolczynniku temperatury 50-200 (np. szerokosci 205-255) w tym malym samochodzie ;-) jak mi to wszystko nie pasuje to prosze zone by udosrtepnila mi swoj wielki, luksusowy samochod... ale to sie zdazra :-))) No to jak jestem dresiarzem, kobieta, dyrektorem czy kims innym? Cale te stereotypy ma gdzies daleko... gleboko w... czyms tam. Na odpowiednia okazje wytaczam odpowiedne cztery kola - doslownie. Odpowiedz Link Zgłoś
gpralski Re: A co k... powiedziec o mnie? ;-) 11.08.08, 08:12 spoko nic za darmo zapracowales to masz a ze tak lubisz twoja sprawa to nie status to zachcianka a jabym zaadoptowal chinke gimnastyczke bo lubie tez moja sprawa i co ze skosne oczy tylko moja niestety mi nie pozwoli a szkoda pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
doc.torov Re: A co k... powiedziec o mnie? ;-) 23.10.08, 12:29 pocalujta_wujta napisał: > No to jak jestem dresiarzem, kobieta, dyrektorem czy kims innym? Jesteś głupi przede wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
2rosomak4254 Re: Jak się wozisz, tak cię piszą 26.06.08, 19:05 pqp napisał: > Kto takie brednie wymyśla, niektórych waszych artykułów aż się czytać nie > chce....czemu ten artykuł mial służyć, wyśmiewaniu polaków przez polaków? Nie, służy pokazaniu jakie przygłupy i prymitywy reprezentują naszą Ojczyznę i w jakim świetle JĄ przedstawiają. Niestety większość takich "rodaków" to prymitywne i głupie, bezmyślne chamstwo, które nawet nie wie, że to co robi ośmiesza i kompromituje również ich samych. Odpowiedz Link Zgłoś
andykon Jak się wozisz, tak cię piszą 26.06.08, 19:13 auto to narzedzie pracy ,np.jak mlotek . symbol statusu spolecznego -nieporozumienie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malypunk Jak się wozisz, tak cię piszą 26.06.08, 19:57 biedny redaktorzyna!! ja mieszkam w UK i woze sie najlepszym autem na swiecie!! Sluzbowym!!;-) i mam gdzies co szanowni rodacy o mnie mysla! a tak na marginesie to chyba przesada zeby juz dzielic polakow pod wzgledem aut jakimi jezdza!! tutaj szczytem marzen nie jest 15letni golf!! bogom niech beda dzieki!! Odpowiedz Link Zgłoś
brylant1 ale rózaniec na lustrze to wiocha... 27.06.08, 06:24 wiocha to raz (że niby co, ma takiego "wierzacego" uchronić przed wypadkiem??) a dwa to niebezpieczne bo jak taka "dziesiątka" się wokół szyi tirówki oplącze to może być zgon!! P.S. i jeszcze ta doklejka z mosiądzu na kokpicie :)) jakiś krzysiek ś. wytłoczony (że też prod sam nie wpadli na pomysł by zamiast loga na masce, takiego Krzysztofa lub Karola przyklejać (zamiast poduszek powietrznych :))) Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw.grabietz Typowy artykulik wypelniajacy przestrzen Gazety... 27.06.08, 10:59 ... czy ma to byc doglebna analiza socjologiczna? Kpina? Zart? Zatem dam przyklad podobnej dzialalnosci. "Po czym poznasz dziennikarza Gazety? Po tym ze pisze na tematy o ktorych nie ma zielonego pojecia, w sposob prostacki w stylistyce Faktu" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malutki-pistolecik Re: to po co czytasz? 27.06.08, 12:29 mnie artykul sie bardzo podobal. Zlosliwie prawdziwy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
36krzysiek Re: to po co czytasz? 27.06.08, 13:39 Ojej! Co? Zabolało?! Prawda jest taka, że Polaka na zachodzie na pierwszy rzut oka widać, słychać i, co ważne, czuć. Nie ma takiej dziedziny życia, w której nie bylibyśmy królem obciachu. A jednocześnie uważamy się za lepszych od wszystkich, inteligentniejszych, moralniejszych, wypisz, wymaluj, Mesjasze Świata. Aż trudno uwierzyć, że żyjemy i mieszkamy w Europie. Ta małomiasteczkowa mentalność, disco polo, kato polo i modo polo. Może za 200-300 lat dogonimy świat. Odpowiedz Link Zgłoś
gpralski Re: to po co czytasz? 11.08.08, 08:07 ty chyba juz go nie dogonisz costy za gierka cie chowali mamy swoje wartosci i skanczylo sie zartowanie napialbym ci to po angielsku ale obawiam sie ze nic nie zrozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyboberek Re: to po co czytasz? 07.10.08, 19:29 Nawet jak piszesz "po polsku" to jest problem, zeby cie zrozumiec.. :) Zainwestuj w slowniczek, albo szybki kurs ortografii - POLSKIEJ, haha :)) Odpowiedz Link Zgłoś
dalton78 Jak się wozisz, tak cię piszą 27.06.08, 15:22 nie ma reguły. Jedna może: Burak musi się pokazać ale nie każdy w wypadionej furze to burak - burak tylko musi się pokazać. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Jak się wozisz, tak cię piszą 27.06.08, 19:58 Felietonik sympatyczny, ALE! Ale trudno się czyta ze względu na rozliczne (naprawdę, bez czepialstwa Odpowiedz Link Zgłoś
orrla Re: Jak się wozisz, tak cię piszą 07.07.08, 22:06 Mieszkałam kiedyś w Dublinie - i do tej pory uważam że życie tam i w Warszawie wiele sie od siebie nie różnią... taki sam grajdoł! Odpowiedz Link Zgłoś
robak_wroc Re: Jak się wozisz, tak cię piszą 15.07.08, 01:05 no ok, ale gdzie grupa do ktorej mozna sklasyfikowac mnie? w sumie to conajmniej 5 grup nalezy rozdzielic. sa jeszcze tacy co jezdza tym, co akurat stalo przy drodze z napisem FOR SALE jak jechali rowerem na poczte i przypadkowo akurat kupili fajny, niedrogi wozik rodzinny, a sa jeszcze tacy, co kupuja byle gowno, byle toczylo sie przez najblizszy tydzien od czasu kupna, a potem bluzgaja, ze to gowno jak zaczyna sie psuc. Odpowiedz Link Zgłoś
tersta To jak Cyganie w Polsce. Teraz znó wstyd... 07.08.08, 11:20 będzie jechać do Irlandii i przyznać się, ze jest się Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gpralski Re: To jak Cyganie w Polsce. Teraz znó wstyd... 11.08.08, 07:52 na zachodzie nie ma czegos takiego jak status spoleczny albo cos masz albo niemasz i nikogo nie obchodzi co ktos sobie pomysli ciesza sie ludzie ze fure maja i prawko w 10 min pewnie ze za ciezka prace wiec nie swiec elokwencja i nie porownuj do cyganow bo podejzewam ze wyzej stoisz jak robisz zpewnoscia jestes brzydka i zimna wyksztalcuchu wole goraca cyganke goral Odpowiedz Link Zgłoś
doc.torov Re: Jak się wozisz, tak cię piszą 23.10.08, 12:31 pqp napisał: > chce....czemu ten artykuł mial służyć, wyśmiewaniu polaków przez polaków? Tak wyśmiewaniu "polaków"przez "polaków" a nawet polaczków. Odpowiedz Link Zgłoś