Dodaj do ulubionych

pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zarania?

15.08.07, 01:10
ja kojarzę jakiś włoski serial (komediowy chyba) o żołnierzach.
Obserwuj wątek
    • rodned serial "Wiezniarki" 15.08.07, 17:51
      chociaz nie jestem pewna czy to byl Polsat big_grin
    • imiriam Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 19.09.07, 21:37
      Capital City
      • jedzoslaw Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 20.09.07, 17:14
        A "Drużyna A"? "Świat wg Bundych", "Skrzydła", "McGuyver", "Airwolf" chyba też...
        • aiczka Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 31.01.08, 10:53
          i "Robocop".
          • jedzoslaw Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 09.02.09, 08:55
            "Strażnik Teksasu"! wink
        • klawiatura_zablokowana Skrzydła były kultowe! I Niania! 25.08.10, 15:43
          Pierwszy raz wtedy jako smark z bidnego kraju mogłam zobaczyć, jak
          wygląda lotnisko. I pamiętam była taka para, co się miziała po kątach
          non stop, ciekawe, że jako 10-letnie dziecko mnie to kompletnie nie
          gorszyło wink))
          No i Niania z nieśmiertelną Fran Deschner, której głos został z
          pokoleniami lat 90. na zawsze. Agnieszka Dygant była ładniejsza,
          młodsza, głos miała dźwięczniejszy, ale przez to chyba mniej wiarygodna
          jako starzejąca się prosta dziewczyna szukająca usilnie męża wink
      • dana10000 Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 29.12.08, 18:21
        Capital City był emitowany na Polonii smile
    • ytzek.bloch Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 24.01.08, 17:01
      To był serial włoski "Żelazny Rocznik", coś w stylu "Klasa 3 c" z Polonii 1
      • denim23 Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 18.02.09, 14:05
        Żelazny rocznik! dizęki za przypomnienie!!! Szukałem tego od paru miesięcy!
    • joannka2 Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 25.01.08, 15:38
      Esmeralda smile
      • simply_z Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 25.01.08, 22:13
        Esmeralda leciala na TVN i w r.1998 lub 1999
    • agamamaani Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 26.01.08, 22:09
      drużyna A smile
      boskie.. ale czy to był Polsat??
      • kawa_inka1 Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 27.01.08, 16:57
        agamamaani napisała:

> drużyna A smile
        > boskie.. ale czy to był Polsat??

Tak, to Polsat. Mój 12-letni wtedy brat oglądał go namiętnie.
        McGyvera też smile
        • agamamaani Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 28.01.08, 12:27
          no ja jakoś przed matura byłam i regularnie oglądałam big_grin
          • edavenpo Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 29.01.08, 07:59

w kolko powtarzane Ghostbusters i meeeeegahit (tak byl zapowiadany) Rocky V lub
            cos w tym stylu
            • saralee Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 29.01.08, 19:05
              Klątwa Doliny Węży - z Romanem Wilhelmi - jeszcze Polsat miał wtedy
              stary znak, w ksztalcie litery S.
              Horror 'Lampa' - sr...łam w gacie jak go oglądałam (miała może z 13
              lat tongue_out
              • lestat25 Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 29.01.08, 19:39
                Dallas, Szpital miejski ( General hospital) Sąsiedzi
      • jagero Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 31.01.08, 01:25
        Polsat też. Pierwsza była jednak Polonia 1, która pierwsza pokazała McGyvera i Drużyne A
      • she-lbi Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 05.01.15, 15:57
        To byla polonia jeden XD.
    • lilith76 Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 31.01.08, 13:20
      Nie wiem, czy to Polsat, być może TVP1, ale to czas gdy widziało się oryginalną "Nianię", "Grace w opałach".
      I kto pamięta "Murphy Brown"?
      • lestat25 Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 31.01.08, 19:42
        lilith76 napisała:

> Nie wiem, czy to Polsat, być może TVP1, ale to czas gdy widziało
        się oryginalną
        > "Nianię", "Grace w opałach".
        > I kto pamięta "Murphy Brown"?
        Murphy pamiętam i tęsknie ogromnie. Nianie nadawał Polsta, a Greace
        w opalach najpierw była na tvp2 pierwszy sezon jak dobrze pamiętam a
        potem już całość Polsat
        • restless Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 12.02.08, 22:02
          nie miałam wtedy polsatu,włączona nam dopiero z pojawieniam sie kablówki od 98 roku..pamiętam jak zazdrosciłam innym koleżankom i czułam sie nieolam wyobcowana nieznajomością takich klasyków jak Druzyna A czy ten o rodzinie Bundych
          ech,to były problemy...
          • dana10000 Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 29.12.08, 18:19
            A pamiętacie jakiś film o motocyklach z lat 90. emitowany w Polsacie?
            Ja mam go 50-60 minut nagranego na VHS, ale nie pamiętam, jak on się
            nazywa.
            • jedzoslaw Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 09.02.09, 08:54
              Jeszcze były takie, wielokrotnie wznawiane o wojskowej tematyce: "Szarże"- taka
              półśmieszna komedia wojenna o grupie dziwacznych żołnierzy (zbieranina amatorów
              a'la "Akademia policyjna"), którzy urywają się z manewrów w Europie i wkraczają
              z RFN do Czechosłowacji ratować swojego sierżanta, więzionego przez Rosjan;
              "Czołg"- telewizyjny film przygodowy o tym, jak emerytowany oficer bierze
              sprawiedliwość w swoje ręce i wyrusza swoim starym zabytkowym czołgiem na pomoc
              synowi, więzionemu przez skorumpowanego szeryfa.
              • maciejka_04 Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 24.02.09, 08:30
                Ja pamiętam, chyba australijski, serial o bezrobotnym muzyku rockowym i jego
                dzieciach. Pojawiała się tam również postać jakiejś kobiety, która chyba
                utrzymywała całe stadko, a do które ów muzyk się zalecał. Wszyscy chyba
                mieszkali w jednym domu. Tytułu jednak nie pamiętam.
                • jedzoslaw Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 24.02.09, 11:08
                  To było "I wszyscy razem". Fajne nawet smile
                  • maciejka_04 Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 24.02.09, 17:59
                    Dzięki!!! Wówczas bardzo i się podobała Rebecca Gibney
      • 1kamyk79 Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 15.09.13, 23:17
        Murphy Brown... cudna. ogladalam na tvp1 zawsze po teleexpressie. A pamieta ktos moze taki serial komediowy polsatowski o podstarzalym muzyku rokowym ktory nagle po latach musi zaopiekowac sie swoimi dziecmi z ktorymi nie mial kontaktu, bliznietami- chlopak i dziewczyna....? nie pamietam tytulu ani imion glownych bohaterow... wiem ze przyjaciolka rodziny miala na imie Tracey i podkochiwala sie w w tym muzyku... smieszny serial niestety nie moge sobie przypomniec tytulu.... a z polsatu pamietam tez Airwolf i Straznika Teksasu
    • jej_torebka Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 06.06.09, 11:45
      Ej, a pamięta ktoś serial "Więźniarki"??
      Jako mały szczyl uwielbiałam ten serial i oglądałam go zawsze z dziadkiem jednak
      jak komuś o nim wspominam, to nikt nie kojarzy uncertain
      Pamiętam, że leciał bardzo późno.. choć możliwe, że to było około 21, bo 'późno'
      to pojęcie bardzo relatywne.. zwłaszcza zważywszy na mój wtedy wiek.
      • szpilki Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 26.07.09, 21:25
        wiezniarki byly zajebiste big_grin

a sasiedzi? z kylie minogue i jasonem donovanem wink
        zar mlodosci? (z ktorego postaci swobodnie przemieszczaja sie do
        mody na sukces i nazad)
        i jeszcze takie australijskie na plazy (rajska plaza?)
        o surferach, sklepie dla surferow i kilku doroslych placzacych sie
        miedzy mlodzieza z taka ruda co to szukala milosci i po pierwszym
        razie wpadla - a w czolowce vitara jezdzila.
        po tej czolowce pierwszy samochod jaki kupilam to byla vitara big_grin
        • simply_z Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 10.08.09, 00:39
          > o surferach, sklepie dla surferow i kilku doroslych placzacych sie
          > miedzy mlodzieza z taka ruda co to szukala milosci i po pierwszym
          > razie wpadla - a w czolowce vitara jezdzila.
          > po tej czolowce pierwszy samochod jaki kupilam to byla vitara big_grin
          >
          >
          wlasnie!! zastanawialam sie sotatnio co to byl za serial..ta ruudba
          byla bardzo ladna i zgrabna.
          • mili28 Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 12.08.09, 22:28
            Serial więżniarki coś mi się kojarzy, ale nie pamietam dokładnie o co w tym
            chodziło.
            Słoneczny patrol w latach 90 był czy później?
            Mac Gyver i Drużyna A to kultowe seriale moj kolega ma całą serię Drużyny A.
            Kiedyś na płytach była w TV OK.
      • aiczka Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 05.01.12, 17:06
        Ja pamiętam serial "Więźniarki". Gdy go oglądałam, był emitowany około 19-20. Ale seriale zmieniały czasem pory emisji, więc może był i później. To była chyba dość niskobudżetowa telenowela, bo zwykle wszystko toczyło się w celi, w stołówce czy pralni (pamiętam takie duże prasowalnice). Czasami też ktoś wychodził na jakiś czas na wolność big_grin
    • aquira Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 06.06.09, 13:25
      Laleczka Chucky of course. Sikałam ze strachu. Co trochę musiałam przełączać
      kanał, bo się za bardzo bałam. Ale wtedy gówniarz ze mnie był xD
    • anahella Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 08.08.09, 01:10
      MacGyver był debeściarski, obejrzałam chyba wszystkie odcinki. Po każdej emisji
      szeroko komentowałam z koleżanką pracy kolejne pomysły, turlałyśmy się po
      wykładzinie ze śmiechu.
    • bajka92 Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 16.08.09, 19:43
      A mi się kojarzą dwa seriale emitowane (chyba) na Polsacie w latach 90. Wydawało
      mi się, że tytuły brzmiały "diabelska miłośc" oraz "nienawiśc i miłośc", ale nie
      moge znaleźc ich w necie.
      Oglądałam te seriale jako dziecko i bardzo je lubiłam, chociaż teraz
      podejrzewam, że były beznadziejne. Ale może ktoś je pamięta.
      Ten pierwszy jest o kobiecie, która zostaje zmuszona poślubic sporo starszego od
      siebie mężczyznę. Jej ubogi ukochany, z którym nie mogła się związać ze względu
      na różnicę majątkowe, wyjecżdża na wiele lat z obietnicą, że zdobędzie majątek i
      jeszcze kiedyś z nią będzie. Jej mąż wkrótce po ślubie umiera, a dziewczyna żyje
      samotnie. W końcu już jako kobieta po 30 (bądź jeszcze starsza, nie pamiętam
      dokładnie) wdaje się w romans z młodszym od siebie pracownikiem, co budzi wśród
      ludzi zgorszenie. W tym samym czasie wraca jej dawny ukochany. Dowiaduje się on,
      że kobieta, którą uważał za matkę, wcale nią nie była. W ostatnim odcinku
      pracownik głównej bohaterki umiera w jej ramionach. Kojarzę z tego filmu również
      postacie Indian i starszą kobietę, która nie potrafiła rozstac się z
      kościotrupem swojej matki.
      Drugi serial był opowieścią o dwóch zwaśnionych rodzinach. Pamiętam jedynie, że
      pewna dziewczyna wychodzi za mąż za mężczyznę z jednej z tych rodzin, rodzi
      później dziecko. Jak się okazuje była zaginioną bratanicą ze zwaśnionej rodziny
      męża. Trochę pamiętam jakieś plantacje, oszustkę podającą się za zaginioną
      bratanicę, poszukiwania w dżungli jednej z postaci, która zaginęła podczas
      wypadku samolotu (?).

Mogłam bardzo naplątac, ale może... ktoś skojarzy?
      • irenapak42 Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 03.01.12, 22:49
        Pamiętam ten drugi serial był o farmie i winnicy-była to saga wielopokoleniowa, o życiu i przetrwaniu na owej farmie.
        Pamiętam jeszcze pewien serial-może był 1994 rok:na jedną z bohaterek mówiono,, cudzoziemka,,-owa kobieta próbowała popełnić samobójstwo rzucając się ze skały.Zasłaniała sobie twarz chustą, ponieważ miała szpecące blizny.
    • yellowsky Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 18.08.09, 21:34
      przypomniała mi się "Brygada Acapulco" z Catherine Oxenberg bodajże i chyba w
      piątki to leciało.
      • donmari-2 Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 19.08.09, 11:14
        Nie jestem pewna czy to Polsat był, ale kojarzę:
        "Tarzana"
        "Power Rangers"
        "Desperado"
    • mordzia2007 Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 18.09.09, 22:17
      Uwielbiałam serial "Więźniarki" jednak nikt nie podzielał mojej
      pasji,wtedy marzyłam że będe pracować w Służbie Więziennej...
      później mi przeszło hehe
      • imiriam Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 27.10.09, 23:21

Nie wiem, czy na Polsacie, ale był serial Detektyw w sutannie, nie
        oglądałam, ale skądinąd wiem, że o księdzu detektywiewink
        No i na TVP2 Odlecieć stąd, świetny serial.
    • marta_kam Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 25.07.12, 12:21
      Ja pamiętam serial ale nie pamiętam tytułu i strasznie mnie to gryzie. Serial ten leciał późnym wieczorem, trwał około pół godzinki. Opowiadał o młodym mężczyźnie, który miał zazwyczaj przygody z kobietami (chyba był redaktorem w jakimś wydawnictwie). Co charakterystyczne, w trakcie odcinka wmontowane było masę śmiesznych urywków z filmów czarno-białych, które były bardzo adekwatne do jego przygód. PAmiętam też,ze każdy odcinek zaczynał się taką sceną, jak matka sadza małego szkraba przed telewizorem a sama idzie sprzątać i on tak siedzi całymi godzinami i gapi się w ekran (stąd pewnie potem przypominają mu się rożne scenki).
      Czy ktoś może kojarzy co to był za serial???
      • jedzoslaw Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 26.07.12, 02:24
        marta_kam napisała:

> Ja pamiętam serial ale nie pamiętam tytułu i strasznie mnie to gryzie. Serial t
        > en leciał późnym wieczorem, trwał około pół godzinki. Opowiadał o młodym mężczy
        > źnie, który miał zazwyczaj przygody z kobietami (chyba był redaktorem w jakimś
        > wydawnictwie). Co charakterystyczne, w trakcie odcinka wmontowane było masę ś
        > miesznych urywków z filmów czarno-białych, które były bardzo adekwatne do jego
        > przygód. PAmiętam też,ze każdy odcinek zaczynał się taką sceną, jak matka sadza
        > małego szkraba przed telewizorem a sama idzie sprzątać i on tak siedzi całymi
        > godzinami i gapi się w ekran (stąd pewnie potem przypominają mu się rożne sce
        > nki).
        > Czy ktoś może kojarzy co to był za serial???

To zapewne było "Życie jak sen" smile
        • marta_kam Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 27.07.12, 14:43
          Serdeczne dzięki, bo już myślałam że nigdy się nie dowiem....
      • szkodnik0707 Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 04.05.18, 23:59
        życie jak sen wink
    • marecki384 Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 12.01.14, 18:08
      TV 101
      E.N.G.
      Xena
      Hercules,Tajemnicza wyspa
    • majeczka200 Re: pamiętacie jaki filmy puszczał POLSAT u zaran 24.04.14, 03:44
      "Sąsiedzi" z J.Donavanem i K.Minogue
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka