super.kolo 10.08.09, 21:04 Czyli Kalendarz Szalonego Małolata i Jacek Prześluga Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jedzoslaw Re: KSM -pamiętacie? 10.08.09, 21:45 Tak, m.in. z dowcipami rysunkowymi o treści erotycznej, które razu pewnego zaszokowały Wojciecha Cejrowskiego: grzmiał o tym w W.C.Kwadransie Odpowiedz Link
shiva772 Re: KSM -pamiętacie? 10.08.09, 22:51 Kalendarz Szalonego małolata to taki diariusz jakby - miałam, zapiski mam do dziś ale nie kumam co to za szokujuące żarty tam były? Może mnie ktoś oświecić? Jacek Przyśluga? Też nie wiem o co chodzi.. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: KSM -pamiętacie? 11.08.09, 08:23 Może tylko jeden numer taki był, może po interwencji W.C. zmienili charakter? Odpowiedz Link
super.kolo Re: KSM -pamiętacie? 11.08.09, 11:10 Jace Prześluga był twórcą tego kalendarza i jego redaktorem. Żarty (czasem wiersze,powiedzonka) były erotyczne i czasem wulgarne. Odpowiedz Link
tiopental Re: KSM -pamiętacie? 24.08.09, 11:01 Pamietamy, pamietamy W jednym z kalendarzy był wierszyk który się zaczynał: 'Pismo Święte powiedziało Mąż i Żona jego ciało...' Dalej nie pamiętam Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: KSM -pamiętacie? 24.08.09, 22:04 "Masz ochotę stracić cnotę? Chłopiec jeden spytał mnie... Stracić cnotę trudna sprawa-nie odrośnie przecież mi. Myślę o tym tydzień-dwa. Chłopiec odszedł w siną dal Już chcę stracić! Ale z kim???!!!" To też z KSM. Odpowiedz Link
bertrada Re: KSM -pamiętacie? 25.08.09, 02:34 "Leci sobie ptaszek z dala w górze słońce zap... żaba dupę w stawie moczy Ku.. jaki dzień uroczy" to też podobno z KSM Odpowiedz Link
bertrada Re: KSM -pamiętacie? 25.08.09, 02:44 Cejrowski o KSM i innych: www.youtube.com/watch?v=Uwa0cBEzMwI&feature=related Odpowiedz Link
miss_paradox Re: KSM -pamiętacie? 27.09.09, 19:24 Pamiętam KSM. Pisałam w nim kilka dobrych lat. Była jeszcze encyklopedia szalonego małolata i chyba dowcipy? Odpowiedz Link
gonia225 Re: KSM -pamiętacie? 04.10.09, 16:11 miałam 2 jeden w takiej niebieskiej okładce, niby dżinsowej i drugi czarny z czerwono-żółtymi napisami Odpowiedz Link
oja83 Re: KSM -pamiętacie? 16.10.09, 20:29 no pewnie...miałam jakieś 4 ostanie numery...świetne teksty, listy i wogóle-teraz pewne sprawy wyglądają inaczej- dziś taki kalendarz byłby pełen reklam i kiczu -nie wiem czemu przestał wychodzić. Pan Jacek jest zdaje się rzecznikiem prasowym PKP Odpowiedz Link
misseriss Re: KSM -pamiętacie? 19.11.09, 18:09 Jasne! pamietam jak wczoraj i jak dobrze pokopie w starych rupieciach na strychu to ze 3 jeszcze znajde pisalam namietnie od 14 do 18 r.z. eeehhh to byly czasy ... A ze p. Przesluga jest/byl rzecznikiem PKP IC to w sumie sie niedawno dowiedzialam, czytajac jakis artykul i mi nazwisko zaswitalo. Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: KSM -pamiętacie? 19.11.09, 22:13 misseriss napisała: > Jasne! pamietam jak wczoraj i jak dobrze pokopie w starych > rupieciach na strychu to ze 3 jeszcze znajde > pisalam namietnie od 14 do 18 r.z. eeehhh > to byly czasy ... > > A ze p. Przesluga jest/byl rzecznikiem PKP IC to w sumie sie > niedawno dowiedzialam, czytajac jakis artykul i mi nazwisko > zaswitalo. Serio? Ale jaja Jestem ciekawa jak wygląda (lub wyglądał)-chyba nigdzie nie było jego fotki. Odpowiedz Link
kot.w.worku Re: KSM -pamiętacie? 14.12.09, 15:14 O, ja też miałam. Trzy. Babcia [sic!] mi zawsze kupowała na Święta, bo wtedy był już przeceniony. Więc w Wigilię nadrabiałam zaległości z września, października, listopada i grudnia Można tam też było robić własne zapiski na podane tematy (komu chciałbyś dzisiaj dokopać albo co dziś powiesz swojemu Ktosiowi)- bardzo rozwojowe dla kreatywnego pisania. Odpowiedz Link
pijawka_lekarska Re: KSM -pamiętacie? 14.01.10, 11:33 Pamiętam - miałam chyba trzy kalendarze. Super klimaty, lubiłam te wszystkie uzupełnianki, listy od Młodych i Szalonych, dowcipy, teksty, pamiętniki pisane przez młodych ludzi - był taki pamiętnik prowadzony przez Betty oraz Cezarego - opisywali swoje perypetie, bardzo byłam ciekawa, jak im się potem życie ułożyło...no i w tamtych czasach z kalendarza przejęłam sformułowanie "mój Ktoś", bardzo mi się spodobało. Odpowiedz Link
stara_dominikowa Re: KSM -pamiętacie? 14.01.10, 11:44 Tak!! Betty i Cezary! Ten Cezary rewelacyjnie opisywał swoje życie miłosne, fajny facet z niego musiał być. Bardzo ciekawa jestem co u nich Kalendarze miałam trzy, czy cztery, zapisane po sufit, z mnóstwem wklejonych biletów, zaproszeń i innej dokumentacji. Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: KSM -pamiętacie? 14.01.10, 19:01 I jeszcze był pamiętnik Oli.Opisywała tam swój pierwszy raz i jak kiedyś na imprezie "lizała się" z jakimś starszym 30-letnim gościem. Razem z koleżankami zastanawiałyśmy się czy ten pamiętnik to ściema literacka czy faktyczne zapiski 17-letniej Oli. Odpowiedz Link
ajlii Re: KSM -pamiętacie? 21.03.10, 23:15 A ja pamiętam list ojca, którego syn przekręcił się z powodu heroiny. Zrobił wrażenie, ale nie powiem żeby przestraszył. I list dziewczyny, którą wywalili ze szkoły z powodu ciaży - choć jej chłopak nadal mógł się uczyć. Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: KSM -pamiętacie? 22.03.10, 09:40 Czytałam te listy. Myślę,że część była wymyślona. Naprawdę wierzysz,że ojciec po takiej tragedii będzie pisywał do jakiegoś kalendarza (mimo wszystko nie był tak znany,nie było reklam w telewizji,wiadomości o tym kalendarzu rozchodziły się pocztą pantoflową). Odpowiedz Link
stworzenje Re: KSM -pamiętacie? 28.03.10, 22:39 o tak,siostra starsza bardzo wypełniała go,dzień po dniu. Ja jakoś nie miałam cierpliwości - bo jeden egzemplarz miałam. Ona do dziś trzyma je na pamiątkę Odpowiedz Link
spicegirl82 Re: KSM -pamiętacie? 23.04.10, 19:24 Pamietam! Jaki to byl swietny pomysl - do pisania pamietnika nie mialam cierpliwosci ani zapalu, a tu dzieki tym tematom, okienkom - wypelnialam codziennie! Zaluje, ze wyrzucilam idac do liceum (wyprowadzalam sie od rodzicow, balam sie, ze ktos znajdzie ) A jeszcze mi sie przypomina, ze kolezanki z klasy mialy SZTAMBUCH, ale tam mniej pisania bylo, wiecej czytania. Odpowiedz Link
a.lupak Re: KSM -pamiętacie? 25.08.10, 12:34 Haha swoją przygodę z KSM zaczęłam stosunkowo wcześnie, bo w wieku jakichś 11 lat, każda z koleżanek miała swój egzemplarz, obowiązkowo raz w miesiącu odbywało się publiczne czytanie naszych zapisek, chociaz w większości to były totalne głupoty, w stylu dostałam jedynkę albo ktoś powiedział mi, że jestem taka a taka ;D więc większość rubryk pt. twoje romanse i przygody musiała zostać pusta Odpowiedz Link
klawiatura_zablokowana Re: KSM -pamiętacie? 25.08.10, 13:57 Moje romanse też były puste w tych latach... miałam kilka numerów, gdy KSM już się kończył. Pamiętam, że ostatni numer już tak się lekko skomercjalizował, przeładowany był bajerami i to odstraszało, bo w końcu jego siłą była niekolorowość, niegłupkowatość i ogólne bycie off w tzw. młodzieżowej prasie. Ale do dzisiaj z łezką wspominam ten klimat, te emocje, gdy się we wrześniu kupowało i od razu czytało cały ))) Odpowiedz Link