Dodaj do ulubionych

jak długo mogę zwlekać z operacją?

10.05.10, 21:12
Dwa dni temu dowiedziałam się ,że mam mięśniaka 7 cm, jeszcze nie rodziłam i
nie współżyłam, a chciałabym mieć dziecko, mam 35 lat. Chciałabym poczekać z
operacją ok 3 m-cy ,pytanie na ile jest ryzykowne odwlekanie o ten okres?.
Obserwuj wątek
    • spejsik2 Re: jak długo mogę zwlekać z operacją? 11.05.10, 09:38
      3 miesiace to nie tak duzo
      ja mam miesniaka wlasnie ok 7,5 cm
      od marca wiem ze operacja mnie czeka
      ide 1 czerwca
      • madziorek25g Re: jak długo mogę zwlekać z operacją? 11.05.10, 13:27
        3 miesiace to nic takiego. Tydzien temu bylam u mojej gin porozmoawiac o moich
        opcjach, mam 2 jeden 10cm drugi 5cm. Ona zaproponowala operacje, poniewaz chce
        miec dzieci, a miesniaki moga w tym przeszkadzac. Powiedzialam jej o tym, ze
        zaczelam stosowac terapie enzymowa i nie chce narazie isc pod noz. Zapytala mnie
        sie ile czasu chce rok czy 6 mies. i dodala, ze nie powinno byc duzych zmian w
        tym czasie. Z 5 miesiecy jestesmy umowione na scan a za 6 mies na konsultacje w
        sprawie operacji. Osobiscie polecam podjecia innych prob niz odrazu isc dac sie
        pociac. Moja gin jak zaden inny lekarz jest tego samego zdania, na kazdego z nas
        moze zadzialac cos innego. Miesniaki sa powodowane rozbalansowanymi hormonami,
        wiec lepiej je przebadac i zaczac leczyc przyczyne niz tylko pozbywac sie
        skutkow, czego wielu lekarz nie pochwala, a szkoda.
    • sennea Re: jak długo mogę zwlekać z operacją? 15.05.10, 14:34
      Dlaczego chcesz czekać ?
      Ja mam 36 lat (10 przyjęcie 11 operacja wyszłam do domu 14 maja 2010) miałam
      operację wycięcia mięśniaków w diagnozie był jeden pod czas operacji okazało się
      iż są 3 i za 3mc będę mogła pomyśleć o tym by postarać się o dziecko.
      Ja miałam niby 5cm okazał się większy ponad 7 cm.
      Byłam operowana w Poznaniu w klinice prywatnej która ma podpisana umowę z NFZ.
      • spejsik2 Re: jak długo mogę zwlekać z operacją? 17.05.10, 10:10
        sennea
        napisz cos wiecej
        ja ide 31 maja, pewnie 1 czerwca juz operacja
        ja mam duzy bo ponad 7.5 cm
        jak sie czlowiek czuje po?
        • lucy691 Re: jak długo mogę zwlekać z operacją? 19.05.10, 13:36
          Jeśli mogę się wtrącić to samopoczucie po to indywidualna sprawa... Jeśli było
          tradycyjne cięcie dochodzi się do formy ciut dłużej, ja miałam laparoskopię i
          trzy mięśniaki. Brzuch mnie prawie wcale nie bolał, ale ja z tych co po zabiegu
          wymiotują więc to mi bardziej dało w kość, ale z tego co tu wyczytałam na forum
          to każda kobieta przechodzi to inaczej.
          Naprawdę wszystko jest do przejścia i nie trzeba się denerwować, życzę zdrowia i
          szybkiego powrotu do domu ;)Pozdrawiam

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka