aruna1980 02.05.13, 23:49 Witajcie! Żona była w tamtym tygodniu na usg. Okazało się, że ma mięśniaka w macicy. Nie była jeszcze z tym u lekarza. Powiedzcie czy można mieć dzieci z mięśniakami? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miedzynami-kobietami Re: Czy mięśniaki zagrażają dalszej płodności? 03.05.13, 09:31 Generalnie, jeżeli Twoja żona usunie mięśniaki operacyjne to może mieć problemy z zajściem w ciążę, bądź jej nie donosić. Jednak dzięki postępowi medycyny może zastosować terapię doustną, dzięki której mięśniaki się mogą same zasuszyć. Odpowiedz Link
turbik999 Re: Czy mięśniaki zagrażają dalszej płodności? 10.05.13, 14:31 Wiele zalezy od lokalizacji i wielkosci miesniakow, ale generalnie tak, mozna miec dzieci z miesniakami albo po operacji ich usuniecia. mialam duzego miesniaka na zewnatrz macicy, operacja 2 lata temu (miesniak byl za duzy na laparoskopie). Rok po operacji zaszlam w ciaze. Moja coreczka ma 3 miesiace :) Odpowiedz Link
miedzynami-kobietami Re: Czy mięśniaki zagrażają dalszej płodności? 10.05.13, 17:16 turbik999 napisała: > Wiele zalezy od lokalizacji i wielkosci miesniakow, ale generalnie tak, mozna m > iec dzieci z miesniakami albo po operacji ich usuniecia. mialam duzego miesniak > a na zewnatrz macicy, operacja 2 lata temu (miesniak byl za duzy na laparoskopi > e). Rok po operacji zaszlam w ciaze. Moja coreczka ma 3 miesiace :) Bardzo się cieszę, że udało Ci się zajść w ciążę ;) Trzeba pamiętać jednak, że teraz operacja nie jest jedynym wyjściem z sytuacji! Terapia doustna jest bardzo skuteczną formą leczenia, bez ran i cierpienia!:) Odpowiedz Link
toffix Re: Czy mięśniaki zagrażają dalszej płodności? 14.05.13, 14:10 Jaki jest wpływ terapii doustnej na płodność? Jaki na przyszłą ciążę? Na płód? Bardzo zawzięcie Pani reklamuje, aż robi się to niesmaczne. Odpowiedz Link
miedzynami-kobietami Re: Czy mięśniaki zagrażają dalszej płodności? 14.05.13, 23:38 Cieszę się, że Pani się udało, ale jak Pani dobrze wie to nie zawsze jest takie proste. Są pewne granice między reklamą a dobra radą. Ja mam na celu tą drugą formę, ale oczywiście i tak każdy zdecyduje zgodnie ze swoim rozsądkiem i radami swojego lekarza. Terapia nie wpływa na obniżenie płodności, a także na płód. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
toffix Re: Czy mięśniaki zagrażają dalszej płodności? 14.05.13, 14:11 Na forum nie znajdzie Pan odpowiedzi. Żona musi pójść do lekarza. Wiele zależy od tego, jak umiejscowiony jest mięśniak. Sama miałam rozległego mięśniaka, został usunięty i w ciążę zaszlam bez żadnego problemu. Odpowiedz Link
aruna1980 Re: Czy mięśniaki zagrażają dalszej płodności? 23.05.13, 21:58 Poddanie się operacji nie jest proste, szczególnie jeśli chodzi o sprawy kobiece. Mogę sobie tylko wyobrażać jako mężczyzna jakie w kobiecie narastają wątpliwości i strach kiedy ma mieć operowaną macicę. Dlatego poprę tutaj użytkowniczkę międzynamikobietami uważam, że warto skorzystać z innych metod zapobiegania mięśniakom. Operacja niech lepiej pozostanie ostatecznością. Odpowiedz Link
miedzynami-kobietami Re: Czy mięśniaki zagrażają dalszej płodności? 27.05.13, 23:55 Tak, jest to bardzo trudne przeżycie dla kobiety. Dlatego też wspieraj swoją żonę w każdej sytuacji, aby wiedziała, że nie jest w tym wszystkim sama i ma w Tobie oparcie, spraw aby każdego dnia czuła się najważniejsza :) To na prawdę jest jej bardzo potrzebne:) Polecam Ci stronę www.miesniakimacicy.pl Znajdziesz tam wiele informacji na temat leczenia tej choroby, a jak nie będziesz czegoś wiedział możesz napisać do eksperta :) Trzymajcie się ciepło :) Odpowiedz Link
studentkisum Re: Czy mięśniaki zagrażają dalszej płodności? 16.02.14, 19:27 Witamy, jesteśmy studentkami Wydziału Lekarskiego Śląskiego Uniwersytetu Medycznego, działamy w Studenckim Kole Naukowym przy Katedrze Zdrowia Kobiety. Stworzyłyśmy ankietę mająca na celu ocenę skuteczności i zadowolenia kobiet z leku Esmya. Jeśli któraś z Pań stosowała ten lek lub zna kogoś, kto stosował prosimy o wypełnienie anonimowej elektronicznej ankiety, która znajduje się w linku poniżej: www.ankietka.pl/ankieta/136722/ankieta-badajaca-skutecznosc-leczeniamiesniakowmacicy-octanem-ulipristalu-esmya-i-zadowolenie-pacjentekzterapii.html Szczegółowych informacji możemy udzielić priv, proszę pisać na adres: esmya.miesniaki@gmail.com Pozdrawiamy, Katarzyna i Sylwia Odpowiedz Link