Dodaj do ulubionych

za tydzień operacja- pomóżcie mi proszę

04.11.07, 22:34
Witam Was wszystkich! Ja o swoim mięśniaku dowiedziałam się 10 pażdziernika
podczas wizyty u ginekologa. To był cios... mięśniak ok 8 cm i operacja.
Wpadłam w depresję, strasznie to przeżywałam ale po paru dniach doszłam do
wniosku że muszę poddać się operacji jak najwcześniej bo się wykończę
psychicznie. Trzymam się jeszcze dzięki najbliższym. Za tydzień idę do
szpitala - Poznań ul. Polna. Czy ktoś miał tam usuwane mięśniaki, napiszcie
proszę. Dziewczyny (mo mo, nadzieja)dzięki serdeczne że opisujecie swoje
przeżycia przed i po operacji - to jest naprawdę ważne wiedzieć co mnie czeka...
Obserwuj wątek
    • dari-a Re: za tydzień operacja- pomóżcie mi proszę 05.11.07, 12:22
      witaj, ja również jestem przed zabiegiem usunięcia mięśniaków, mam mieć go
      wykonywany w poniedziałek. Nie ukrywam że boję się okrutnie, moja psychika jest
      na skraju wyczerpania, a myśli krążą ciągle wokół
      jednego......operacja.......ale z drugiej strony wiem, że muszę sie poddać ich
      usunięciu bo mięśniaki są duże. Najważniejsze dla mnie jest to aby móc mieć w
      przyszłości jeszcze jedno dziecko a na chwilę obecną jest to raczej mało
      prawdopodobne. Wierzę w mojego lekarza i wierzę że będzie dobrze. Pozdrawiam....
      • jola-mar1 Re: za tydzień operacja- pomóżcie mi proszę 07.11.07, 23:25
        Ja mam 29 lat i nie mam jeszcze dzieci ale wierzę w to że wszystko przede mną...
        O operacji staram się nie myśleć chociaż im bliżej tym coraz ciężej. Dario jeśli
        możesz skontaktuj się ze mną podaje e-mail
        jolamar1@poczta.onet.pl
        • toffix Re: za tydzień operacja- pomóżcie mi proszę 08.11.07, 11:02
          Trzymam kciuki. Niewiele mogę Ci powiedzieć o operacji i o tym, co po bo ja
          miałam to szczęście, że mojego mięśniaka usunięto w 2 zabiegach histeroskopii,
          choć pierwsza wersja też była taka, że trzeba drogą brzuszną. Leżałam w pokoju z
          dziewczyną po takiej operacji - była tam chyba tydzień. Wyszła jak ja leżałam na
          pooperacyjnej, niewiele zdążyłam z nią porozmawiać. Nie ma co się za dużo
          przejmować operacją, trzeba raczej myśleć o tym, że pozbędziesz się tego gada, a
          potem będziesz żyła długo i szczęśliwie. Tylko dbaj o siebie, leniuchuj - żeby
          się ładnie wszystko zagoiło, żeby nie było zrostów itd.
          • jola-mar1 Re: za tydzień operacja- pomóżcie mi proszę 08.11.07, 22:15
            Dzięki za wsparcie. Też tak słyszałam, że leży się do tygodnia w szpitalu po
            takiej operacji. Co do leniuchowania - nie ma na to czasu jak zawsze ale dla
            dobra samej siebie trzeba będzie trochę poleniuszkować. Dam znać jak będę po
            wszystkim. Pozdrawiam.
            • nadzieja74 Re: za tydzień operacja- pomóżcie mi proszę 09.11.07, 10:37
              Trzymam i ja mocno kciuki:) jakbys potrzebowala czego napisz na gg:
              264145.
              BUZIAKI:)
      • amelia30 Re: za tydzień operacja- pomóżcie mi proszę 11.11.07, 11:56
        Ja miałam operację w sierpniu br (jestem z Krakowa). Mięśniak był
        duży ok 10 cm srednicy. Rozumiem doskonale ze przezywacie obecnie
        wielki sters ale naprawde trzeba myslec pozytywnie i odganiac zle
        mysli. Jak juz pisalam na tym forum ważne aby miec lekarza do
        ktorego mamy 100% zaufanie i wierzymy ze jest naprawde dobry. Sama
        operacja nie jest naprawde taka straszna, w szpitalu jest sie ok 5
        dni a potek ok miesiac zwolnienia z pracy. Oczywiscie dochodzi się
        do pelni sil dluzej niz miesiac ale warto pozbyc sie flaka, ktory
        najczesciej jest na niezlosliwy a potem systematycznie być pod
        kontrola lekarza.
        Zycze wszystkim Paniom duzo sily i glowa do gory!
    • misia_ja Re: za tydzień operacja- pomóżcie mi proszę 10.11.07, 14:40
      jola-mar1,wysłalam do ciebie maila jesli jeszcze potrzebujesz pomocy
      odezwij sie
    • dorcia2007 Re: za tydzień operacja- pomóżcie mi proszę 10.11.07, 16:54
      cześć, ja tez jestem z Poznania i też przed operacja mieśniaka macicy. ma 6 cm.
      trzymam za ciebie kciuki. nie wiem czy jestes juz w szpitalu. Czy jeszcze nie .
      Chcialabym z toba porozmawiac i dowiedziec sie czegos wiecej .W koncu ty jestes
      pierwsza i operujesz sie juz niedługo ja własnie czekam na druga szczepionke
      przeciwko żółtaczce i tez musze sie zgłosic do szpitala w celu ustalenia terminu
      operacji. Mam tylko jeden wielki dylemat. Nie wiem do jakiego szpitala sie udac
      . nie mam w tej chwili swojego ginekologa , poprzedni zawiodł mnie na calej
      linii. Proszę powiedz mi czy szpital wybrałas sama czy masz tam swojego lekarza
      ? Dzięduje za kazdą informacje od ciebie . pozdrawiam i trzymam mocno kciuki
      • jola-mar1 Re: za tydzień operacja- pomóżcie mi proszę 10.11.07, 23:15
        witam Cię serdecznie, w poniedziałek idę do szpitala, chętnie z Tobą
        porozmawiam, podaje gg 1165774, wyżej podałam swojego maila, jak nam się uda
        możemy jutro pogadać a jeśli nie to na pewno odezwę się do Ciebie jak wrócę ze
        szpitala obiecuję! trzymaj się, pozdrawiam pa
      • toffix Re: za tydzień operacja- pomóżcie mi proszę 11.11.07, 13:48
        Napisałam Ci e-maila.
        • dorcia2007 Re: za tydzień operacja- pomóżcie mi proszę 11.11.07, 16:32
          juz odpowiedzialam , dzieki bardzo :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka