Dodaj do ulubionych

operacja mięśniaka a miesiączka

22.02.09, 19:52
Termin wyznaczony do operacji mięśniaka przypada mi w dzień
wystapienia miesiączki. Czy to w niczym nie przeszkadza? Czy może
lepiej przesunąć termin operacji?
Obserwuj wątek
    • sophie_82 Re: operacja mięśniaka a miesiączka 22.02.09, 20:58
      Ja uslyszlalam od lekarza, ze operacje powinna byc po lub przed miesiaczka - nie
      w trakcie. Sadze, ze powinnas przesunac termin.

Jutro mam operacje. Jak ustalalam termin, mowilam ze miesiaczka bedzie 21.02 (i
      tak tez dostalam). Dzisiaj rozmawialam z lekarzem, kazal przyjsc i ustalimy co
      dalej. Powiedzial ze skoro to 3 dzien to moze krwawienie bedzie juz male i
      bedzie mozna operowac.

Nie wiem dlaczego nie operuje sie w czasie miesiaczki, ale sadze, ze chodzi o
      dodatkowe ukrwienie macicy. Mozliwe, ze jest wtedy wieksze prawdopodobienstwo
      krwotoku?
      • unisa Re: operacja mięśniaka a miesiączka 23.02.09, 16:59
        cześć.Ja operowana byłam po miesiączce.W trakcie nie mozna.
        • acina Re: operacja mięśniaka a miesiączka 26.02.09, 11:15
          Zmień lekarza,bo ten niedouczony...Każdy inny ci powie,że tylko po okresie,2,3
          dzień!
    • silka34.only Re: operacja mięśniaka a miesiączka 06.03.09, 12:50
      A Ja miesiączkę dostałam już w szpitalu,w przeddzień operacji.Zadziałał stres i
      przyszedł o tydzień wcześniej.Nikt nie odesłał mnie do domu i dzięki im za to bo
      już bym chyba nie wróciła.Ale zapewniam,że miesiączka w niczym ,ani lekarzom ani
      mnie nie przeszkodziła.
      • acina Re: operacja mięśniaka a miesiączka 23.03.09, 17:26
        Wiele zależy od rodzaju mięśniaków,a ponieważ nikt nie wie co jest w twoim
        brzuchu na 100%,lepiej zrobić to po menstruacji,bo tym mniejsze problemy z
        np.krwotokiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka