Dodaj do ulubionych

ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy...

11.08.09, 22:58
Czy te z Was ktore pily ziolka O. Bonifrtow mialy jakies dziwne objawy
podczas tej kuracji? Ja pije te ziolkaod od ponad miesiaca wg zalecen
i powiem ze odkad zaczelam te kuracje miesiaczka jest mniej obfita za
to jes bardzo nieregolarna co 17 do 20 dni poza tym czesto boli mnie
podbrzusze wiec nie wiem czy dalej pic czy nie bo zanim zaczelam brac
te ziola miesiaczki miala mbardzo regularne miesiaczki co 28 dni tylko
ze tez bardzo obfite. USG mam za 3 tygodnie...i nie mam sie kogo
poradzic bo mieszkam za granica...
Obserwuj wątek
    • ewamate1 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 02.09.09, 21:46
      Pije te zioła od kilku miesięcy nic mnie nie boli.Miesiączki stały
      się mniej obfite i nie mam już skrzepów, ktore mi bardzo
      przeszkadzaly.Pozatym hemoglobina się poprawiła, Przed piciem tych
      ziół miłam dosyć mocny ucisk na pęcherz moczowy w nocy zawsze
      wstawałam do łazienki teraz piję nawet więej a wogóle nie odczuwam
      nacisku mocu na pęcherz.
    • aniucha333 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 11.02.10, 01:03
      Ja tez pije te ziola i podobnie sie czuje jak ty. Mam tylko slaba
      dyscypline jesli chodzi o pilnowanie diety. Zalecali jarska glownie.
      jak z tym u was? przestrzegacie jakies diety?
      • madziorek25g Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 19.04.10, 16:18
        Wiem o miesniakach okolo miesiac. Od dzisiaj stosuje terapie enzymatyczna, ktora
        powinna zmniejszyc o ile nie calkowicie wyeliminowac moje miesniaki.
        Stasuje diete pesketarianska, jest jak wegetarianska z wyjatkiem tego ze tu je
        sie ryby. Ryby jem 3 razy w tygodniu (losos, makrela, sledz, swierzy tunczyk).
        Do tego suplementy typu
        Witamina A do 25000 IU
        Caroteny 25000 - 200000 IU
        Witamina E 100 -800 IU
        Witamina C 500 - 2000 mg
        Wit B1 10-150 mg
        Wit B2 10 - 30 mg
        Wit B3 10 - 200 mg
        Wit B5 10 - 1000 mg
        Wit B6 10 - 200 mg
        Wit B12 50 - 1000 mcg
        Kwas Foliowy 400 - 5000 mcg
        Wit K 70 - 140 mcg
        wapno 800 - 1500 mg
        cynk 15 - 40 mg
        magnez 300 - 800 mg
        selen 100 - 400 mcg
        coenzym Q10 do 100 mg
        oraz terapia enzymatyczna Megazym, serropeptase, nattokinase i lycopene.

Dam znac po trzech mioesiacach terapi, powinno byc wtedy widac znaczne
        pomniejszenie miesniakow.
        • janeczkka17 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 21.05.10, 20:03
          Witam,mamy pytanie do madziorek25g.na czym polega ta terapia
          enzymatyczna,dziekuje za odp.pozdrawiam.
    • luz7 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 21.02.10, 11:45
      ja używam krwawnika,jest to zioło ,o którym napewno słysza słyszałaś.zacznij pić,a zobaczysz efekty,po roku mięśniak mi się zmniejszył o połowę.
      • ivetta455 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 12.09.11, 13:31
        Dieta aż tak nie jest potrzebna do zmniejszania miesniakow moim zdaniem. Potrzebne tu bardziej jest oczyszczenie organizmu z toksyn i nakarmienie go witaminami (ale nie sytetyczne!!)
        Owszem diety są swietne ale trzeba umiec je stosowac zeby sie nie osłabic. To trudne , ja bym nie ryzykowala SAMA przy miesniakach i torbielach.
        O wiele prostsze jest oczyszczenie organzimu z toksyn i juz jest lepiej przy tych chorobach :)
        • spacerowa18 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 18.02.12, 08:06
          mam 50 lat, kilka mięśniaków w macicy, długie i obfite miesiączki ze skrzepami. Trzy tygodnie temu miałam łyżeczkowanie macicy a od dwóch tygodni piję zioła od o. Bonifratrów. Zioła wykupiłam w aptece o. Bonifratrów w Łodzi, wcześniej byłam u lekarza w przychodni o. Bonifratrów i tam otrzymałam receptę. W trakcie wizyty lekarz powiedział, że po 6 tyg. regularnego picia ziół powinnam zauważyc poprawę i jego zdaniem operacja nie będzie potrzebna. Recepta na zioła jest wielorazowego użytku. Uważam, że operacja usunięcia macicy, którą sugeruje mój lekarz to ostatecznośc.
          • antonina_j Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 02.05.12, 18:15
            czy to znaczy że łyżeczkowanie macicy powinno pomóc przy obfitych miesiaczkach?
          • awem57 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 12.06.12, 22:55
            mam usunięty trzon macicy,przydatki,

Czy możecie polecić lekarza u O Bonifratów w Warszawie.

• jagnar Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 20.07.12, 19:23
            probuje znalezc te ziola w Szczecinie ale bez skutku ... poradzcie gdzie mozna jes dostac Bonifratrzy nie prowadza sprzedazy wysylkowej :-(

• ursule73 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 20.08.12, 13:24
              Jedynie u Bonifratrów - Kraków, Warszawa i Łódź... Ja pojechałam do Krakowa. Tam jest tez apteka, gdzie od razu można kupić...
          • aqua48 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 21.07.12, 12:27
            spacerowa18 napisała:

> mam 50 lat, kilka mięśniaków w macicy, długie i obfite miesiączki ze skrzepami.
            > Trzy tygodnie temu miałam łyżeczkowanie macicy a od dwóch tygodni piję zioła o
            > d o. Bonifratrów.
            > Uważam, że operacja usunięcia macicy, którą sugeruje mój lekarz to ostatecznośc.

A ja właśnie zdecydowałam się na usuniecie macicy ze względu na podobne problemy i uważam, że była to najlepsza decyzja w życiu. Gdybym wiedziała z wyprzedzeniem, że będę mieć mięśniaki, krwotoki, łyżeczkowania, to zdecydowałabym się na usunięcie już pięć lat temu.
          • dorota1701 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 14.12.12, 03:25
            mam 44 lata i tez mam duzego miesniaka od dobrych paru lat, a od niedawna obfite miesiaczki mozna powiedziec wrecz krwotoki. Czy mozglaby mi pani podac sklad tej mieszanki ziolowej od o. Bonifratow. Samej bedzie mi ciezko sie wybrac do Lodzi bo mieszkam daleko. Jak wogole zadzialay te ziola? czy nastapila poprawa? pozdrawiam
            • nutka135 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 15.01.13, 12:19
              Też szukam składu bonifrackich ziół . Mam skład ojca Sroki i chciałam porównać ze składem Bonifratrów . Czy ktoś próbował soku Noni ,podobno można łączyć te kuracje . Dzięki za wszelkie info .
              • ursule73 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 16.01.13, 18:12
                Mam skład mieszanki O.Bonifratrów, ale jest b. długi, dlatego proponuję, byś przysłała mi email, a ja wyślę skan
                • nutka135 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 21.01.13, 15:23
                  Ursuke73 poproszę o skład ziół Bonifratrów . Mój adres nutka135@gazeta.pl , dziękuję .
                • nutka135 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 30.01.13, 17:28
                  Ja piję siemię lniane ,ale w niewielkich ilościach . Wyczytałam gdzieś ,że mięśniaki to problem zbytnio obciążonej wątroby , ja odstawiłam całkowicie mięso ,jem tylko ryby . Ciekawa jestem jak kuracja zadziała . Jestem po usg okazało się, że oprócz istniejących mięśniaków ,mam takie ,które prawdopodobnie dopiero powstają ( tak twierdzi lekarka ) . A więc jeżeli zioła działają, to jeżeli nie zlikwidują istniejących ,to przynajmniej może nowe się nie utworzą . Podobno pomaga też akupresura .Daj znać jak będziesz po usg czy mięśniaki zmniejszyły się . Ja piję zioła i mam nadzieję ,że pomogą .
                  • ursule73 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 31.01.13, 10:33
                    Po pół roku picia ziół od Bonifratrów byłam u lekarza. No i niestety mięśniaki trrochę urosły... Lekarzowi oczywiście o ziołach nawet nie wspominałam, bo wiem, że oni mają to w nosie. Zamierzam pić je nadal... Mam kolejne pół roku odczekiwać - no i kazał mi brać leki przeciwkrwotoczne, bo mam sporo skrzepów. Cyclonaminum i Exacyl - czy ktoś brał je rónocześnie z ziołami? Chyba można?...
                    • nutka135 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 01.02.13, 14:29
                      Ja kiedyś dawno miałam cyclonamine ,ale nie piłam wtedy ziół . Natomiast mnie lekarka polecała Hemorigen a wie ,że piję zioła . Mnie dobrze reguluje okres . Możesz spróbować przez jeden cykl a potem zażywać leki przepisane ,jeżeli Hemorigen nie pomoże . Na mojej ulotce Cyclonamine napisane jest ,żeby nie stosować przy mięśniakach. Ale mój lek leży w szufladzie ze 3 lata ,także może się zmieniło coś . Czy słyszała któraś z Was o leku Esmya ? Podobno nowość na mięśniaki .Cena powala ok. 600 zł. a trzeba przynajmniej zażywać przez 3 miesiące .
                      • ursule73 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 02.02.13, 09:29
                        dzieki za info. Jak sobie dawkujesz ten hemorigen? Spróbuję, bo rzeczywiście w ulotce cyclonamime ma napisane, że nie należy stosować przy mięśniakach. Co ci lekarze nie myślą w ogóle??? Czemu tak zapisują?
                        Czytałam o Esmya, lekarz mi mówił, że to lek który powinno się ewentualnie stosować przed operacją, żeby zmniejszyć mięśniaki. po odstawieniu odrastają...
                        • nutka135 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 02.02.13, 16:11
                          Hemorigen od 1 dnia okresu 3 razy dziennie 2 tabletki przez 3dni . Oprócz tego piję 1/2 szklanki naparu kwiatów kasztanowca (letnią wodą zalewam łyżkę kwiatów i zagotowuję i odstawiam na 8 h. i wypijam ) . Piję też kilka łyżek siemienia lnianego (podobno len wpływa na gospodarkę hormonalną....) ,odstawiłam mięso ,jem tylko ryby . Łykam zestaw witamin . Wyczytałam gdzieś ,że mięśniaki to problem zbytnio obciążonej wątroby (sic!) . Też słyszałam ,że Esmya tylko przed operacją ,niestety . Ale podobno wyłuszczone też odrastają > ,dlatego lekarze wycinają wszystko i tu jest problem ,bo ja nie chcę się operować . A co do lekarzy myślę ,że dopóki nie będzie rozwiązana kwestia odpowiedzialności lekarskiej dopóty będziemy mieć takie" kwiatki ". Nagminne jest przecież przepisywanie tabletek anty bez wcześniejszych badań .
                          • ursule73 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 04.02.13, 08:46
                            W końcu zadzwoniłam do ojego ginekologa i powiedział, że ta cyclonamina ma tak napisane w ulotce i nikt nie wie dlaczego, bo nie zawiera nic hormonalnego i dlatego on ją zapisuje od 15 lat pacjentkom, a jak mówił rozmawiał z profesorami i oni też ją stosują u pacjentek z mięśniakami. Mówił mi też, że napisał do producenta jaki jest powód takiego wpisu w ulotkę i nigdy nie otrzymał odpowiedzi...
                            Wzięłam więc na ten okres (bo akurat mam) to co mi zapisał, a na nastepny juz sobie może kupię ten hemorigen, bo wolę ziołowe leki. Zresztą wybieram się do bonifratrów teraz, to jeszcze zapytam.
                • nutka135 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 08.02.13, 11:19
                  Mięśniaki mam zdiagnozowane ok 3,5 roku temu . Nie rosły do tej pory szczególnie gigantycznie i nie były uciążliwe ,lekarka twierdzi ,że dopóki nie dają widocznych objawów nie trzeba ich ruszać . Denerwujące są tylko mocniejsze krwawienia dlatego brałam cyclonaminę i orgamertril ,ale nie najlepiej mi służyły te leki . Dlatego też zaczęłam szukać ziół ,oczywiście lekarze jak to lekarze sami nie podpowiedzą . Teraz moja lekarka twierdzi ,że mogę przyjmować zioła jak najbardziej . Dobrze na mnie działa Hemorigen . Okaże się z jakim skutkiem w lipcu na USG . Ostatnio w zielarskim pani zasugerowała mi zioła Everest Ayurveda ,na razie nie chcę mieszać i nic nie wiem o tych ziołach ,bo to nowość . Pani z zielarskiego ma ogromną wiedzę i w sumie mogłabym spróbować ,ale po kuracji "klmuszkowej ".Może słyszałaś coś o tych ziołach? Proszę napisz jak robić okłady rycynowe ! Chętnie wypróbuję ! A wszyscy mi mówią zero drobiu przy walce z mięśniakami . Oczywiście drobiu ze sklepu ( podobno faszerowane hormonami wzrostu ). Ja odstawiłam . Zobaczymy z jakim efektem . Pozdrawiam .
                • paulina.j22 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 16.02.17, 15:46
                  poproszę o skład tych ziół :) paulina.j22@wp.pl
              • cindy.28 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 22.01.13, 19:08
                Piłam noni, ale w innym kontekście.
                Jeśli masz możliwości finansowe, to jak najbardziej warto się zaopatrzyć w ten sok. Uczeni określili, go jako adaptogen - ustawia wszelkie zmiany w organizmie na poziomie komórki, inteligentna bestia :D.
                Polecam ten z EkaMedici - jest w sumie najtańszy, a skuteczność taka sama, jak tego z Calivity za 300 pln ;].
            • aniolek34 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 06.05.13, 14:00
              Pijecie dalej te ziółka??? Pomagają?
              Jakie macie okresy??

Moze ktos mi podpowie jak je pic . 2X dziennie przez 3 miesiące i przerwa ../????
    • jagnar Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 16.01.13, 19:22
      Dziewczyny, to tylko moja opinia ... ale mysle ze warta przemyslenia.

Pisalam do Bonifratow ... prosilam o sklad mieszanki, o porade ... odpowiedz byla jednoznaczna ... mieszanki dobierane sa indywidualnie do pacjentki ... bo kazdy przypadek tak naprawde jest inny. Nie podano mi skladu ...

Ziola to ziola i jak kazde w tej czy innej ilosci moga pomoc lub zaszkodzic ... ale oczywiscie to pozostaje nasza odrebna decyzja z czego skorzystamy.

Ja pije 3 serie ziol ojca Klimuszki ... udalo mi sie je kupic latem przez internet w Gdansku ... cieszylam sie jak dziecko ... dzis mam lekkiego stracha ... dla tak zwanego utrwalenia efektu pije 3 serie ... tyle ze po ostatniej miesiaczce wciaz plamie ... to juz 10 dzien ... pytanie ... pomoglo czy jednak zaszkodzilo ... do gina pojde dopiero w lutym ... mam nadzieje ze nie narozrabialam.
      • nutka135 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 21.01.13, 08:05
        Ja piję mieszankę ojca Sroki ,która jak się okazało jest identyczna jak mieszanka ojca Klimuszki . Tę mieszankę znalazłam w gazetce zielarskiej a rekomenduje ją dr Kapczyński . Bardzo jestem ciekawa składu mieszanki Bonifratrów . Chciałam porównać .Mieszanka ziołowa ,którą znalazłam do kupienia w internecie jest niepełna ,a sygnowana jako mieszanka Klimuszki ,uważam ,że jest to nadużycie ,brakuje w tej mieszance kory kaliny koralowej . Kora praktycznie jest niedostępna i stąd pomniejsze składu .Ale taka mieszanka nie powinna być sygnowana jako zioła ojca Klimuszki .
        • nutka135 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 21.01.13, 08:10
          Jagnar mam nadzieję ,że dasz znać po wizycie u lekarza . Jestem ciekawa czy zioła zadziałały . Mnie lekarze przepisywali leki ,których nie wolno przyjmować przy mięśniakach , a na moje pytanie mówili ,żebym się nie przejmowała i ulotek nie czytała (sic.) . Czy Twoja mieszanka ma korę kaliny koralowej ?
          • cindy.28 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 22.01.13, 19:00
            Nutko, lekarze zazwyczaj tak mówią - inaczej nikt by niczego nie łykał ;]. Każdy producent się asekuruje i to nie tylko ten, który wytwarza leki farmakologiczne. Aktualnie nawet najzwyklejszy rumianek opisany jest pod względem - również - skutków ubocznych [wtf?!]. Takie wymogi.

Co do zestawu Ojca Klimuszki na mięśniaki mam z nim bardzo dobre doświadczenia - jak zresztą praktycznie ze wszystkimi recepturami wg przepisu K. Moja Ciocia [ Siostra mojej Mamy] piciem tego zestawu doprowadziła do tego, że jeden mięśniak wchłonął się całkowicie, a drugi zmniejszył o połowę.
            Aktualnie zestaw ten pije również moja Mama [ od tygodnia].
            W obu przypadkach w mieszance jest kora kaliny koralowej. Zamawiałam ją przez Internet, gdyż nawet w hurtowniach, w których zazwyczaj się zaopatruję nie ma jej od dłuższego czasu. Kupiłam ją w ilości hurtowej, żeby akurat wystarczyło na 3 zestawy. Strona, na której ją znalazłam, to natvita.pl
            Pozdrawiam :).
            • nutka135 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 23.01.13, 14:20
              To bardzo pocieszające ,że masz dobre doświadczenia z zestawem Klimuszki .Ja jestem na początku swojej przygody z tym zestawem . Na razie co mogę powiedzieć ,to mam dziwnie spięty brzuch . Czytałam różne opinie na temat tego zestawu i nie wszyscy chwalą . Pewnie zioła jak i inne leki działają na każdego inaczej , ja mam dość( przynajmniej się staram ...) pozytywne nastawienie do tej kuracji .Czy Twoja mama stosuje jakąś dietę ? Słyszałam ,że podobno dobrze jest odstawić mięso . Można jeść ryby . Słyszałam ,że kalina też jest dostępna w Rosji . Dzięki za info i pozdrawiam .
              • cindy.28 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 25.01.13, 11:53
                Owszem- zioła na każdego działają inaczej. Jednak do tej pory mam same dobre doświadczenia z ich stosowaniem od różnych osób [pracuję w branży zielarskiej]. Dużo by pisać o podbramkowych sytuacjach, kiedy medycyna konwencjonalna rozkłada ręce, a później niestety nie potrafi nawet przyznać się do tego, że takie specyfiki jak zioła pomagają.
                Co do diety - w Naszym domu już dawno temu zrezygnowaliśmy z czerwonego mięsa. W menu pozostał więc jedynie drób [ zazwyczaj od znajomego gospodarza] i ryby. Poza tym warzywa, kasze, dobre mąki, czytaj : orkisz, amarantus.
                Mama pije zioła regularnie i nie odczuwa żadnych skutków ubocznych. Poza tym stosuje szeroko pojętą suplementacje.
                Różne zioła są dostępne w Rosji i innych krajach. Nie wiem natomiast na jakiej zasadzie działają u nich certyfikaty jakości i uprawy ekologiczne. Dlatego wolę nie eksperymentować ;) i trzymać się tego, co jest dostępne u nas na miejscu.
                • nutka135 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 02.02.13, 16:23
                  Co do ziół w Rosji rozmawiałam ze znajomym ,który twierdzi ,że są absolutnie pewne . Zresztą korę kaliny można kupić na dzień dzisiejszy tylko w Rosji ,poza tym Rosja ma ogromne osiągnięcia jeżeli chodzi o badania nad działaniem ziół . Słynne badania Rosjan nad rokitnikiem i wprowadzenie go do leczenia ,mówią same za siebie . Czy mama je kaszę jaglaną ,słyszałam ,że jest wskazana przy mięśniakach . A jaką mama stosuje suplementację ? Dzięki za wszelki info .
                  • ursule73 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 04.02.13, 08:55
                    Nutko, wywnioskowałam, że już chyba długo masz te problemy - piszesz o cyclonaminie że brałaś ją trzy lata temu. Jeśli masz ochote o tym mówić, jestem ciekawa jak sobie radzisz, czy te świństwa Ci przyrastają, czy nie, bo ja wiem o swoich dopiero od pół roku. Ja też chciałabym uniknąć operacji... Teraz zanierzam jeszcze wypróbować okłady z oleju rycynowego
          • jagnar Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 29.01.13, 11:44
            Tak moja mieszanka ma kore kaliny koralowej ... co do mojego plamienia ... pojawil sie skrzep, nieduzy, a po nim nie bylo juz zadnego plamienia ... widac musialam sie tym razem jakos dluzej oczyszczac.

Z kora kaliny faktycznie jest problem ... bdzwonilam caly Szczecin, w koncu zadzwonilam do Gdanska i tam dostalam odtatnie opakowania ... u mnie dodatkowo byly klopoty z kwiatem kasztanowca ... ale w Gdansku dostalam wszystko.

Do ginekologa pojde jednak po wypiciu ostatniej partii ... jestem w trakcie ... i wtedy zobaczymy.

Czytalam gdzies ze warto w trakcie picia zuiol popijac tez siemie lniane ... o tym czasem zapominam, pije nieregularnie ... ogolnie mam sie bardzo dobrze ... a jak ma sie moje wnetrze to za czas jakis.
    • edytanoculak Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 13.03.13, 20:20
      Brałam specyfiki nie tylko mają zioła lecz żele,tabletki,syropy z naturalnych surowców.Mięśniak mi się zmniejszył lecz było trzeba czekać kilka miesięcy ale miałam sukces ze miesiączki nie były krwotoczne bo mam endriometrioze i mięśniaka zmniejszyło się krwawienie.Chciano usuwać lecz po usunięciu jajników i macicy dopiero jest problem wchodzą hormony kończą po latach rakiem.Zawsze przy każdym badaniu i był podczas porodów przy sobie mam męża bo czego mam się wstydzić nasza zdrowie nasz problem on prosił o leczenie bezoperacyjne bo ja to po diagnozie miałam ciemno w oczach dlatego powinno się mieć kogoś z bliskich podczas badań czy zabiegu bo mamy prawo do obecności ust 2008 r art 21 gdy wyrzuci to niedouczony lub zboczony lekarz bo na zachodzie to nie narusz się Praw Pacjenta a i u ns są dotkliwe konsekwencje.Dużo na blogu krytykuje się te metody nie operacyjne podszywają się lekarze bo tracą pacjenta nie ma zabiegu nie ma kasy!.
      • aniolek34 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 06.05.13, 14:02
        Pijecie dalej te ziółka??? Pomagają?
        Jakie macie okresy??

Moze ktos mi podpowie jak je pic . 2X dziennie przez 3 miesiące i przerwa ../????
        • edytanoculak Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 07.05.13, 21:58
          aniolek34 napisała:

> Pijecie dalej te ziółka??? Pomagają?
          > Jakie macie okresy??
          >
          > Moze ktos mi podpowie jak je pic . 2X dziennie przez 3 miesiące i przerwa ../??
          > ??
          Bez urazy.Te ziółka przepisuje P.Doktor po pokazaniu wyników badań i powie ci jak brac do tego to są gele,tabletki itp..Jak nie wiesz to nie kpij z czegoś czego nie znasz.Wiem bo brałam i biorę sa skuteczne uniknełam usówania jajników,macicy.Pozdrawiam.
        • edytanoculak Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 07.05.13, 22:06
          aniolek34 napisała:

> Pijecie dalej te ziółka??? Pomagają?
          > Jakie macie okresy??
          >
          > Moze ktos mi podpowie jak je pic . 2X dziennie przez 3 miesiące i przerwa ../??
          > ??
          Bez urazy.Te ziółka przepisuje P.Doktor po pokazaniu wyników badań i powie ci jak brać do tego to są żele,tabletki itp..Jak nie wiesz to nie kpij z czegoś czego nie znasz.Wiem bo brałam i biorę sa skuteczne uniknełam usówania jajników,macicy.Pozdrawiam.
          • aniolek34 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 08.05.13, 07:03
            Ja kpię???!!
            Zadalam proste pytanie jak pije sie te zioła i jakie są po nich miesiączki..czyli czy przynoszą ulgę..
            I nie masz racji bo Bonifaci maja np w Prudniku apteke i sklep zielarski. Tam mozna kupic zioła na dolegliwości kobiece nr 27.
            Ich lekarze przyjmuja w wiekszych ośrodkach w Lodzi , Wroclawiu,W-wie bodajże..
            Takze uspokuj sie .Nie poradzisz ,nie podpowiesz a atakujeesz bez sensu..
            • dishwashersafe Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 08.05.13, 11:56
              sprzedam 1 opakowanie esmya...nie moge go stosowac..jestem w ciazy dishwashersafe123@yahoo.com
            • edytanoculak Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 09.05.13, 18:06
              aniolek34 napisała:

> Ja kpię???!!
              > Zadalam proste pytanie jak pije sie te zioła i jakie są po nich miesiączki..czy
              > li czy przynoszą ulgę..
              > I nie masz racji bo Bonifaci maja np w Prudniku apteke i sklep zielarski. Tam m
              > ozna kupic zioła na dolegliwości kobiece nr 27.
              > Ich lekarze przyjmuja w wiekszych ośrodkach w Lodzi , Wroclawiu,W-wie bodajże..
              > Takze uspokuj sie .Nie poradzisz ,nie podpowiesz a atakujeesz bez sensu..
              Sory jak Cię uraziłam bo przy zakupie są ulotki więc myślałam że kpisz jeszcze raz sory.
            • edytanoculak Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 09.05.13, 18:09
              aniolek34 napisała:

> Ja kpię???!!
              > Zadalam proste pytanie jak pije sie te zioła i jakie są po nich miesiączki..czy
              > li czy przynoszą ulgę..
              > I nie masz racji bo Bonifaci maja np w Prudniku apteke i sklep zielarski. Tam m
              > ozna kupic zioła na dolegliwości kobiece nr 27.
              > Ich lekarze przyjmuja w wiekszych ośrodkach w Lodzi , Wroclawiu,W-wie bodajże..
              > Takze uspokuj sie .Nie poradzisz ,nie podpowiesz a atakujesz bez sensu..
              Sory jak Cię uraziłam bo przy zakupie są ulotki więc myślałam że kpisz jeszcze raz sory.
              • estera818 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 18.06.13, 19:10
                Proszę o podanie składu ziół o których piszecie. Byłam u dwóch lekarzy i obaj stwierdzili mięśniaka 3,5 cm - proszę o pilna odp.
                Z góry dziękuję
                • edytanoculak Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 03.07.13, 22:37
                  Ja miałam mieśniaka 7 cm i endometriozę 2,5.We Wroclawiu jest tak że u O.O.Bonifratów jest P.Dr która dostosowywuje zioła do wyników krwi i innych badań.Dzięki temu że byłam z mężem podczas całego badania doszło do tego że nie okaleczono mnie!!!Bo mąż poprosił o leczenie nie operacyjne!!
                  • kass_b Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 15.10.13, 11:30
                    czy chodzi o dr Baranowską?
                    • aniolek34 Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 10.12.13, 19:42
                      Pojechalam jednak do Wrocławia do Bonifratów:

2 mięsniaki ok 2x3 cm. Po 40-stce. Wszyscy lekarze -uzunąć wszystko z macicą!
                      12 lipca pojechalam do Ojców Bonifratów z wynikami moich badan ,USG itp. Dostałam receptę na zestaw ziół oraz inne ziolowe kapsułki. Ziola mam pic 2 x dziennie + kapsulki. czekalam do dzisaij i moge napisać. Krwotoki ustały. Plamienia ustały. Okres mam jak nastolatka 5 dni. W miedzyczasie bylam na kontroli u gina i mięsniaki nie powiekszaly sie ale to bylo w listopadzie,więc za wczesnie na jakiś sukces. Zobacze jak bedzie w marcu!
                      Mialam nie pisac ale córka i facet namówili mnie,ze moze jakaś kobieta przeczyta i jej sie przyda...
    • studentkisum Re: ziola O. Bonifratow na miesniaki macicy... 16.02.14, 19:27
      Witamy, jesteśmy studentkami Wydziału Lekarskiego Śląskiego Uniwersytetu Medycznego, działamy w Studenckim Kole Naukowym przy Katedrze Zdrowia Kobiety. Stworzyłyśmy ankietę mająca na celu ocenę skuteczności i zadowolenia kobiet z leku Esmya. Jeśli któraś z Pań stosowała ten lek lub zna kogoś, kto stosował prosimy o wypełnienie anonimowej elektronicznej ankiety, która znajduje się w linku poniżej:
      www.ankietka.pl/ankieta/136722/ankieta-badajaca-skutecznosc-leczeniamiesniakowmacicy-octanem-ulipristalu-esmya-i-zadowolenie-pacjentekzterapii.html
      Szczegółowych informacji możemy udzielić priv, proszę pisać na adres: esmya.miesniaki@gmail.com
      Pozdrawiamy, Katarzyna i Sylwia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka