schweppes1 29.06.22, 09:43 Przypominam, że biorąc 500+ masz mordę wypchaną pisowskim gównem. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
duze_a_male_d_duze_m Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 09:47 Wiadomo. Ja nawet paliwa teraz nie kupuję, bo vat obniżyli. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 11:08 Moja córka wróciła z weekendowego wypadu do Szwajcarii. Za dużo se nie pooszczędzasz. Jest 2 razy drożej niz w Niemczech. A jak dodasz faszystowskie zwyczaje - użyjesz jak pies w studni. Lepiej pomyśl o innym kierunku emigracji. Poważnie Ci radzę i bez złośliwości. Najlepiej Australia. Odpowiedz Link Zgłoś
schweppes1 Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 12:42 jeepwdyzlu napisał: > Moja córka wróciła z weekendowego wypadu do Szwajcarii. Za dużo se nie pooszcz > ędzasz. Jest 2 razy drożej niz w Niemczech. > A jak dodasz faszystowskie zwyczaje - użyjesz jak pies w studni. > Lepiej pomyśl o innym kierunku emigracji. > Poważnie Ci radzę i bez złośliwości. > Najlepiej Australia. Na szczęście średnie zarobki netto w Szwajcarii są ponad 2x wyższe niż w Niemczech. Jak wiadomo, trzeba robić dokładnie odwrotnie niż doradzają tępe staruchy z demencją, więc zostaję. www.numbeo.com/cost-of-living/compare_countries_result.jsp?country1=Germany&country2=Switzerland Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 13:44 Swoja droga to gorzej w Europie jeśli chodzi o mentalność społeczną i prawo (Panie Miłośniku Wolności Wszelkiej) gorzej wybrać chyba nie mogłeś.... Niemczy przy Szwajcarach to jak Polacy 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
schweppes1 Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 14:37 galtomone napisał: > Swoja droga to gorzej w Europie jeśli chodzi o mentalność społeczną i prawo (Pa > nie Miłośniku Wolności Wszelkiej) gorzej wybrać chyba nie mogłeś.... > Niemczy przy Szwajcarach to jak Polacy 😂 No fakt, tylko 2. miejsce na świecie pod względem wolności 😂 www.heritage.org/index/ranking Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 18:00 Ciekawie wygląda wg zalinkowanej strony obciążenie podatkowe... Jak rozumiem już Ci nie przeszkadza redsystrybucja Państwa... Odpowiedz Link Zgłoś
schweppes1 Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 18:10 gzesiolek napisał: > Ciekawie wygląda wg zalinkowanej strony obciążenie podatkowe... > Jak rozumiem już Ci nie przeszkadza redsystrybucja Państwa... W Polsce byłem okradany przez państwo z 1/3 pensji, w Szwajcarii z 1/5... Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 19:43 Czyli potwierdzasz tym samym, że strona którą zalinkowales podaje głupoty? Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 14:09 Jak wiadomo, trzeba robić dokładnie odwrotnie niż doradzają tępe staruchy z demencją, więc zostaję. ---- Ja do ciebie z prawdziwą życzliwością a ty smutny chujku jak zawsze... Karma wraca. Idi na chuj Odpowiedz Link Zgłoś
schweppes1 Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 14:44 jeepwdyzlu napisał: > Jak wiadomo, trzeba robić dokładnie odwrotnie niż doradzają tępe staruchy z dem > encją, więc zostaję. > ---- > Ja do ciebie z prawdziwą życzliwością a ty smutny chujku jak zawsze... > Karma wraca. > Idi na chuj Jaką kurwa życzliwością? Od 3 miesięcy zastanawiam się co robić z ponad połową pensji, która zostaje na koncie (nawet na samochód nie mogę jej zmarnować, bo dali służbową A6stkę nieproszeni), a ty mi dalej pierdolisz jakieś czarne wizje. I jakie kurwa faszystowskie zwyczaje? Ja się nacjonalizmem brzydzę. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 14:56 Dupę podcieraj banknotami 50-frankowymi, będzie bardziej ekskluzywnie ;) Chociaż nie, "pięćdziesiątka" jest ciemnozielona, nie będzie widać, "czy już"... używaj setek - setki są niebieskie, lepiej na nich widać. Odpowiedz Link Zgłoś
schweppes1 Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 14:59 qqbek napisał: > Dupę podcieraj banknotami 50-frankowymi, będzie bardziej ekskluzywnie ;) > Chociaż nie, "pięćdziesiątka" jest ciemnozielona, nie będzie widać, "czy już".. > . używaj setek - setki są niebieskie, lepiej na nich widać. Tak należy robić wyłącznie z 500+ odebranymi z MOPS, pachnącymi świeżym pisowskim gównem. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 23:22 Nie chwal sie i nie mow ze ci dobre bo wpadniesz na shit liste.. Ma ci byc zle i ciezko a wtedy bedziesz szanowany. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 17:25 Te wyliczenia numbeo sa o kant d... rozbic.... Nic sie nie zgadza i to jest tylko fantazje tej serbskiej strony internetowej.. Juz o tym wielokrotnie pisalem... Odpowiedz Link Zgłoś
schweppes1 Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 17:55 wislok1 napisał: > Te wyliczenia numbeo sa o kant d... rozbic.... > > Nic sie nie zgadza i to jest tylko fantazje tej serbskiej strony internetowej. > . > Juz o tym wielokrotnie pisalem... Masz rację, w rzeczywistości w Szwajcarii jest lepiej, niż pisze numbeo: en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_average_wage Średnia pensja w Szwajcarii realnie o 20% wyższa niż w Niemczech, a nie tylko o 13%, jak wg numbeo. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 19:01 Napisalem, ze maksymalnie 20%::::: Realnie zalezy to od mnostwa rzeczy, tego nie da sie tak przeliczyc wedlug jednego wzoru..... Sa tacy, co w Szwajcarii zarabiaja realnie tyle samo co w DE Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 17:31 Realnie zarobki w Szwajcarii i w Niemczech sa podobne, no moze maksymalnie 20% wiecej na tych samych stanowiskach... Bo to co Szwajcar wiecej zarobi, to wiecej tez wyda na w sklepach, na czynsz, na dodatkowe ubezpieczenia emerytalne, zdrowotne, itd.... Panstwowe swiadczenia zapewniaja tylko minimum do przezycia w Szwajcarii i prawie wszyscy placa dodatkowo DUZE pieniadze.. W DE wizyty u dentysty mnie nic nie kosztowaly, a sporo wizyt mialem, w Szwajcarii sie placi za wszystko, jak w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 17:34 Na pewno oplaca sie mieszkac w Nemczech i pracowac w Szwajcarii, co robi BARDZO duzo ludzi przy granicy.... Tak samo jak robia to Francuzi, Wlosi i Austriacy przy granicy ze Szwajcaria... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 23:19 A ja mysle ze ciagle najlepiej USA :) Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 23:56 A ja mysle ze ciagle najlepiej USA :) ---- Chyba już nie. Za dużo problemów z kolorowymi macie. I rosnące zacietrzewienie białej hołoty tęskniącej za starymi czasami i prostymi rozwiązaniami. Dziś krajem takim jak kiedys była Ameryka - wyśnione eldorado i szansa dla kazdego - jest moim zdaniem Australia. Niemcy są bardzo zamożne, ale hermetyczne. Skandynawia ma fatalny klimat i jest pół roku ciemno. Wielka Brytania jest klasowa i nawet sukces finansowy nie gwarantuje akcrptacji społecznej. A na emeryturę - południe Europy. Włochy, Hiszpania, wyspy... Czego i Wam życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: [OT] Mała przypominajka 30.06.22, 00:01 Z tą Australią to jest tylko jeden problem. Siedzę od lat na jednym mocno międzynarodowym forum i do tej pory pamiętam rasistowskie wyłączenie zaproponowane przez jednego z autorów wątków "OT" - pt. "Name an animal living in your country that can kill you - Aussies excluded from the contest ;)" Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: [OT] Mała przypominajka 30.06.22, 02:30 No coz kazdy ma prawo do wlasnego zdzania. Ale ja gdybym mial znow emigrowac i zaczynac od przyslwiowego zera to znajac pol swiata dosc dobrze ... przyznaje ze Australli nie znam ale co tam jest ciekawego ? , ciagle wybralbym USA z tzw zamknietymi oczami. Tu - jak wszedzie jedziemy w dol ale ciagle jesli chodzi o mozliwosc wyboru gdzie i jak sie chce zyc - majoca oczywscie zawod jaki mam czy temu podobny, oraz kmfortu zycia to trudno bylby znalezc cos innego i lepszego. Murzynami, kosztami opieki medycznej, Trumoami, bronia to mozna ludzi straszyc ale tych co raczej trzymaliby sie blisko i dwoma rekami socjalu ale dla odwwaznych i nie bojacych sie pracy - ciagle TU sa najwieksze mozliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 12:24 Czy to już koniec Polski jaką sobie wymarzyliśmy? i.pinimg.com/736x/09/bf/48/09bf488057fb4e2d157778b5c159872e.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 12:27 Nie, Szwepsio powrócił z niebytu. Będzie teraz prawił o tym, jak to biorący 500+ Klimek, który zarabia (i odprowadza w podatkach) kilkakrotnie więcej niż rep Szwepsiu, okrada Szwepsia. Będzie się wywyższał, bo sam 500+ nie bierze. Zapomni przy tym wspomnieć, że nawet jak by chciał brać, to nie może, bo nie ma dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 13:46 qqbek napisał: > nie może, bo nie ma > dzieci. Chroń borze szumiący nas i kobiety przed jego instynktem macierzyńskim.... Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 14:03 Może go kobita ustawi do pionu. Myślę, że pani Szwepsiowa w przypadku pojawienia małego Szwepsiątka by mu wytłumaczyła szybko, że należy i trzeba pobierać 500+. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 14:13 galtomone napisał: > Chroń borze szumiący nas i kobiety przed jego instynktem macierzyńskim.... > Ma bywalec rację, że punkt widzenia mocno zależy od punktu siedzenia. Gdyby się, jakimś cudem, Szwepsio rozmnożył, to zapewne zmieni zdanie. Pamiętacie, kto był najzagorzalszym wrogiem instalacji LPG w aucie? Przy każdym poście o gazie wrzucał swoją mądrość, że "gaz jest dobry do kuchenek", albo "gaz niszczy silniki". A teraz Adaś sam, od ładnych paru lat, popiernicza Polo z gazem. Odpowiedz Link Zgłoś
schweppes1 Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 14:56 galtomone napisał: > Chroń borze szumiący nas i kobiety przed jego instynktem macierzyńskim.... - Ciebie o to (i o 500+) prosimy, wysłuchaj nas Panie... Jarosławie. Odpowiedz Link Zgłoś
schweppes1 Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 15:01 Tak z ciekawości zapytam - jak się czujecie, gdy wracacie z MOPSu z kolejnymi 500+? Czujecie szczęście? Ulgę? Dumę? Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 15:03 Nic - wniosek składa się online, profilem zaufanym, kasa spływa na konto. Odpowiedz Link Zgłoś
schweppes1 Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 15:04 qqbek napisał: > Nic - wniosek składa się online, profilem zaufanym, kasa spływa na konto. I co czujesz, widząc kolejny przelew z MOPS? Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 15:24 schweppes1 napisał: > I co czujesz, widząc kolejny przelew z MOPS? Zwierzęcą satysfakcję z tego, że gdzieś tam siedzi sobie Szwepsio i ma z tego powodu ból dupy. Zresztą to nie MOPS a ZUS wypłaca. Ja złodziejom ostatnio po ponad 2000 miesięcznie, oni mi tysiąc... czuję satysfakcję z tego, że przynajmniej 40% mi zwracają. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 17:28 schweppes1 napisał: > Tak z ciekawości zapytam - jak się czujecie, gdy wracacie z MOPSu z kolejnymi 5 > 00+? Czujecie szczęście? Ulgę? Dumę? Ja czuję przede wszystkim ulgę, że będzie można dzieckom znowu ziemniaków i cebuli nakupić na cały miesiąc na lunch. Kurwa Szwepsik, przecież Ty jako człek w miarę kumaty i teraz sporo zarabiający powinieneś wiedzieć, że wpływu 500 zł w miesięcznym budżecie nawet się nie zauważa, a przynajmniej nie powinno się na taką drobnicę zwracać uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 17:23 No, bez jaj, skoro daja, to ludzie biora.... A co o tym mysla, to inna rzecz.... Odpowiedz Link Zgłoś
duze_a_male_d_duze_m Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 17:37 Za gówniaka jeździłeś na biletach ulgowych? Tak czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 18:03 Jeździł, ale zawsze stał i się nie cieszył... Odpowiedz Link Zgłoś
schweppes1 Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 18:11 duze_a_male_d_duze_m napisał: > Za gówniaka jeździłeś na biletach ulgowych? Tak czy nie? Za gówniaka to pewnie i socjalistą byłem, jakby ze mną o tym pogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 23:07 schweppes1 napisał: > Za gówniaka to pewnie i socjalistą byłem, jakby ze mną o tym pogadać. I studia za darmo na państwowej uczelni? Tak zasiłkowcu? (pytam retorycznie, bo wiem, żeś na socjalu, za państwowe studiował - ja przykładowo za jedne z podyplomówek ponad dychę dałem... na kierunku humanistycznym, a nie technicznym - płaciłem za swoją edukację, a ty pasożycie dostałeś ją za darmo) Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 18:07 Serio? masz jakiś kompleks na tle potomstwa, że znowu musisz kompleksy leczyć? W samym składkach ZUS i podatku dochodowym wpłacamy z żoną kilkanaście tysięcy miesięcznie, odzyskujemy z tego 1tys.... Tak, w każdym miesiącu czuje niesmak z tym związany, że tylko 1tys. mogę z tego odzyskać... Odpowiedz Link Zgłoś
schweppes1 Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 18:12 gzesiolek napisał: > Serio? masz jakiś kompleks na tle potomstwa, że znowu musisz kompleksy leczyć? Nie, po prostu brzydzę się menelską mentalnością życia z zasiłków. Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 19:42 Ależ nikt Ci nie broni i tak nikt nie traktuje tutaj tego poważnie... Ale to zakrawa o obsesję... Odpowiedz Link Zgłoś
stavros2002 Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 20:57 Mercedes Sprinter w Szwajcarii nazywa się A6 :) Odpowiedz Link Zgłoś
schweppes1 Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 21:56 stavros2002 napisał: > Mercedes Sprinter w Szwajcarii nazywa się A6 :) Nie mierz innych swoją miarą :) Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: [OT] Mała przypominajka 29.06.22, 23:10 schweppes1 napisał: > Nie mierz innych swoją miarą :) Nie, no nie będziemy mierzyć własną miarą hipokryty, co to za darmo na państwowej uczelni studiował, a teraz gardłuje. Aż takimi skurwysynami nie jesteśmy, żeby się z takim palantem równać :) Odpowiedz Link Zgłoś