Dodaj do ulubionych

Worki brane z supermarketu w celu ładowania w nie

05.02.23, 21:01
śmieci.

Przez 5 lat zbierałam worki, żeby mieć zapas na śmieci do kosza. Nazbierało się ich tyle, ze było ich więcej niż śmieci trzymanych obok. Drzwiczki od szafki odstawały. Wzięłam je wszystkie i wyrzuciłam. Raz, dwa. Balam się, ze nie będę miała w co ładować śmieci (nie kupuje worków na śmieci, bo to glupsze niz kupowanie workow na psie kupska), az doszłam do wniosku, ze bede brała worki na zapas z Kuflanda do ktorego chodzę i w nich trzymala śmieci.

Komfort jest tak olbrzymi, ze mam niemal pusty kosz w domu, bo nie zal mi tych siateczek i gdy wychodze z psem zabieram woreczek, wrzucam do pobliskiego kosza (nie do swojego smietnika, bo worki sa na tyle male, że można wepchnąć je do koszy pod blokiem) i jest czysto.

Kupujecie worki na śmieci? Czy bierzecie rolkę z Kuflanda i macie potem zapas na smieci. Pomysl chyba zastrzegę, bo dzieki niemu wyrzucam puste siateczki (te woreczki nie sa wytrzymale i nie wolno ich wypychać do grani wytrzymałości) tak czesto, że koszt jest zawsze pusty.

Patent dla pan domu.
Obserwuj wątek
    • milva24 Re: Worki brane z supermarketu w celu ładowania w 05.02.23, 21:04
      Pomysł rewelacyjny, a myślałaś może o podbieraniu papieru toaletowego z pracy?
      • wali-glov Re: Worki brane z supermarketu w celu ładowania w 05.02.23, 21:08
        milva24 napisała:

> Pomysł rewelacyjny, a myślałaś może o podbieraniu papieru toaletowego z pracy?

Nic glupiego.. bo... Akurat papier biorę z pensjonatów, jak zostawiają zapasowe i ugniatam go w walizce jak wracamy. Przelewam tez srodki czystości stamtąd do butli po sokach i mam na balkon do sprzątania.
      • abecadlowa1 Re: Worki brane z supermarketu w celu ładowania w 05.02.23, 21:21
        Podobno bardziej opłacalne jest wycinanie katalizatorów z samochodów.
        • milva24 Re: Worki brane z supermarketu w celu ładowania w 05.02.23, 21:31
          Tol się ponoć na tym papierze domu dorobiła, ja bym tak nie lekceważyła.
    • bei Re: Worki brane z supermarketu w celu ładowania w 05.02.23, 21:16
      Można tez na zaQpach urwać dwa liście sałaty , i mieć je za darmo do bułki na śniadanie. W Ikea można zabrać rolkę papieru do pakowania i wytapetować sobie pokój, zapewne i kradzież wycieraczki z przed drzwi sklepu tez będzie opłacalna. W sezonie polecam zrywanie kwiatów z klombów miejskich do dekoracji stołu w domu.
      • wali-glov Re: Worki brane z supermarketu w celu ładowania w 05.02.23, 21:20
        bei napisała:

> Można tez na zaQpach urwać dwa liście sałaty , i mieć je za darmo do bułki na ś
        > niadanie. W Ikea można zabrać rolkę papieru do pakowania i wytapetować sobie po
        > kój, zapewne i kradzież wycieraczki z przed drzwi sklepu tez będzie opłacalna.
        > W sezonie polecam zrywanie kwiatów z klombów miejskich do dekoracji stołu w dom
        > u.

Zbieram z Liroya próbki materiałów i potem cos z nich kombinuje, z Auchana zabieram po 1 sztuce kasztana jadalnego i potem mam na deser lub do ciasta, jako dodatek. Dzieki za rade..:P
      • zaczarowanyogrod Re: Worki brane z supermarketu w celu ładowania w 05.02.23, 21:21
        I potem też będzie darmowy film na stronie miasta pokazujący zrywanie tych kwiatów.
    • zaczarowanyogrod Re: Worki brane z supermarketu w celu ładowania w 05.02.23, 21:19
      Okradasz sklep i produkujesz jeszcze więcej śmieci, przez te woreczki.

Kupuję worki, u mnie się segreguje, więc zmieszane wyrzucam razem z workiem do kosza, plastik i metal wysypuję z worka (jak nie jest brudny i używam więcej razy) do tego worka co daje firma co zabiera śmieci. Papier worka nie potrzebuje to też zbieram w koszu i wysypuję do tego worka co daje ta firma. Szkła mam mało to biorę w rękę i też wsypuje do worka od firmy.
      • wali-glov Re: Worki brane z supermarketu w celu ładowania w 05.02.23, 21:24
        zaczarowanyogrod napisała:

> Okradasz sklep i produkujesz jeszcze więcej śmieci, przez te woreczki.
        >
        > Kupuję worki, u mnie się segreguje, więc zmieszane wyrzucam razem z workiem do
        > kosza, plastik i metal wysypuję z worka (jak nie jest brudny i używam więcej ra
        > zy) do tego worka co daje firma co zabiera śmieci. Papier worka nie potrzebuje
        > to też zbieram w koszu i wysypuję do tego worka co daje ta firma. Szkła mam ma
        > ło to biorę w rękę i też wsypuje do worka od firmy.

A co ty adwokat sklepu jesteś, czy co?

Chyba ci sie porządnie nudzi w domu. Nie masz na co wydawać pieniędzy, tylko na worki i co robić tylko segregować brudy? Zabawa głupiego.

Lubię produkować śmieci i nic ci o tego, trollu!
        • zaczarowanyogrod Re: Worki brane z supermarketu w celu ładowania w 05.02.23, 21:31
          I potem takie jak Ty przyjeżdżają na moją wieś i wyrzucają śmieci po przystankach i do koszy na parkingu przy rezerwacie.
          Szanuję środowisko, zawsze jak posegreguję to to nie pójdzie na wysypisko tylko przetworzą i jeszcze staram się nie produkować śmieci z plastiku.
          • wali-glov Re: Worki brane z supermarketu w celu ładowania w 05.02.23, 21:34
            zaczarowanyogrod napisała:

> I potem takie jak Ty przyjeżdżają na moją wieś i wyrzucają śmieci po przystanka
            > ch i do koszy na parkingu przy rezerwacie.
            > Szanuję środowisko, zawsze jak posegreguję to to nie pójdzie na wysypisko tylko
            > przetworzą i jeszcze staram się nie produkować śmieci z plastiku.

Takie jak ty tworzą sztuczny popyt na worki i popyt tez. Ja swoich śmieci nigdzie nie wywożę, tylko maszyna przyjeżdża i je zabiera z koszów do których je wrzucam. Niemalże od razu. Nie kisną w śmietniku, tylko idą na wywoz tego samego dnia.
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Worki brane z supermarketu w celu ładowania w 05.02.23, 21:23
      Pomysł na kradzież?
      Doprawdy super pomysł.
      Pomysł na wyrzucanie pustych siateczek?
      Tez super pomysł, robisz więcej śmieci.
      Wrzucanie swoich śmieci do koszy pod blokiem, zamiast do śmietnika?
      O to rewelacyjny pomysł.

O ileż świat byłby lepszy bez takich geniuszy, jak ty!

• wali-glov Re: Worki brane z supermarketu w celu ładowania w 05.02.23, 21:26
        mamtrzykotyidwato5 napisała:

> Pomysł na kradzież?
        > Doprawdy super pomysł.
        > Pomysł na wyrzucanie pustych siateczek?
        > Tez super pomysł, robisz więcej śmieci.
        > Wrzucanie swoich śmieci do koszy pod blokiem, zamiast do śmietnika?
        > O to rewelacyjny pomysł.
        >
        > O ileż świat byłby lepszy bez takich geniuszy, jak ty!
        >

Nie szkaluj mnie. Worki z Kuflanda sa ogólnodostępne bez konkretnego przeznaczenia, mozna brać w dolnych ilościach, wszystko nagrywają kamery! Tak samo jak papier toaletowy w pensjonacie i płyn do czyszczenia sa dla własnego użytku!
        • milva24 Re: Worki brane z supermarketu w celu ładowania w 05.02.23, 21:30
          No pewnie, ot tak sobie przecież bez sensu i bez celu te worki leżą
        • asia.sthm Re: Worki brane z supermarketu w celu ładowania w 05.02.23, 21:39
          Spod jakiego głazu to wypełzło?
          wali glov kojarzy sie z waleniem główką w murek
    • iberka Re: Worki brane z supermarketu w celu ładowania w 05.02.23, 21:33
      Nie kradnę. Worki na śmieci kupuję, sklepowe używam tylko do spakowania warzyw/ owoców
    • jammer1974 Re: Worki brane z supermarketu w celu ładowania w 05.02.23, 21:33
      Kupuje normalne worki na smieci. Nie ma nigdzie tak duzych workow jakich potrzebuje.
      • wali-glov Re: Worki brane z supermarketu w celu ładowania w 05.02.23, 21:36
        jammer1974 napisała:

> Kupuje normalne worki na smieci. Nie ma nigdzie tak duzych workow jakich potrze
        > buje.

a po co ci duze, nie lepiej częściej wyrzucać? Wtedy śmietnik obi sie szybciej pełny i częściej maszyna przyjeżdża zabrać. Pomyśl..

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka