malgosiagosia 07.02.23, 01:06 W obliczu tragedii, zaginieciu najblizszych, moze nawet ich smierci, przeczytalam sto czterdziesci razy "trzymam kciuki". Najbardziej banalne slowa pod sloncem. Ludzie, co z wami?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysiulek08 Re: "Trzymam kciuki" 07.02.23, 01:09 no i ? to jest odruch 'trzymasz kciuki' - zyczysz jak najlepiej, tak trudno to zrozumiec? co innego moga zrobic forumki poza wyrazeniem wsparcia w ten sposob? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: "Trzymam kciuki" 07.02.23, 01:14 mysiulek08 napisała: > no i ? > > to jest odruch 'trzymasz kciuki' - zyczysz jak najlepiej, tak trudno to zrozumi > ec? co innego moga zrobic forumki poza wyrazeniem wsparcia w ten sposob? > Trzymac kciuki mozna jak ktos zdaje egzamin, szuka pracy, ale na litosc, nie jak szuka najblizszych pod gruzami domu. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: "Trzymam kciuki" 07.02.23, 01:24 czego nie zrozumialas: "to jest odruch 'trzymasz kciuki' - zyczysz jak najlepiej' czego mamy zyczyc jak nie najlepszego zakonczenia Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: "Trzymam kciuki" 07.02.23, 01:28 mysiulek08 napisała: > czego nie zrozumialas: > > "to jest odruch 'trzymasz kciuki' - A ty czego nie rozumiesz? Banalny, najbanalnieszy odruch... i tylko odruch. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: "Trzymam kciuki" 07.02.23, 01:31 nawet jesli odruch to dobry odruch co, jak pisze Majenkirr, zatem proponujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: "Trzymam kciuki" 07.02.23, 01:25 A co Ty proponujesz? Jakby były wierzące, to by pisały, że się pomodlą 🙏🏻, a tak to tylko te kciuki zostają. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: "Trzymam kciuki" 07.02.23, 01:30 majenkirr napisała: > A co Ty proponujesz? Jakby były wierzące, to by pisały, że się pomodlą 🙏🏻, a > tak to tylko te kciuki zostają. Ale, ze co? Ateista tylko kciukami dysponuje? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: "Trzymam kciuki" 07.02.23, 01:32 no to rozwin to bardziej, czym dysponujesz Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: "Trzymam kciuki" 07.02.23, 01:40 mysiulek08 napisała: > no to rozwin to bardziej, czym dysponujesz > nie wierze, ze nie wiesz czym jest empatia. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: "Trzymam kciuki" 07.02.23, 01:52 akurat malo empatyczna jestem, jednak przezylam podobne trzesienie i tez mnostwo osob pisalo wtedy 'trzymam kciuki', wiesz jaka to mialo wtedy dla mnie wartosc? (jak juz internet i prad wrocil) ze ktos tam za wielka woda, pamieta, wspiera, czeka na wiesci, nawet jesli napisal tylko banalne 'trzymam kciuki', wiec daj sobie spokoj, albo wykaz sie wieksza empatia niz ja czy inne forumki Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: "Trzymam kciuki" 07.02.23, 01:56 mysiulek08 napisała: (jak juz internet i prad wrocil) ze ktos tam za wielka woda, pamieta, wspier > a, czeka na wiesci, nawet jesli napisal tylko banalne 'trzymam kciuki', daj spokoj. Pewnych slow w oblczu pewnych wydarzen, nie powinno sie uzywac. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: "Trzymam kciuki" 07.02.23, 02:00 no to jeszcze raz: co proponujesz? mnie te 'trzymam kciuki' wystarczyly jako wyraz wsparcia, bo jakie inne by moglo byc w takim momencie? i wolalm to niz, tez zreszta oklepane 'modle sie' albo 'bedzie dobrze' Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: "Trzymam kciuki" 07.02.23, 02:04 mysiulek08 napisała: > no to jeszcze raz: co proponujesz? > > mnie te 'trzymam kciuki' wystarczyly jako wyraz wsparcia > A twoja rodzina byla pod gruzami zawalonego domu? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: "Trzymam kciuki" 07.02.23, 02:07 a co to ma do rzeczy, napisalam, ze 'mnie wystarczyly' mozliwe, ze Leyli tez rodzina nie ale mieszkanie przyjaciol nie nadawalo sie do mieszkania ne trzymaj nas w napieciu, pisz jaki poklady empatii bys rozwinela w tym przypadku Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: "Trzymam kciuki" 07.02.23, 02:04 Pamietam wspolne ematkowe trzymanie kciukow gdy byl operowany mlodszy syn Eliszki - prosila wiec trzymalysmy :) I teraz tez trzymamy zbiorowo kciuki (keep the fingers crossed) za to zeby Leyla dostala jak naszybciej same dobre wiadomosci o rodzinie, ktora jest daleko od niej, daleko od nas ale w jakims sensie przez te kciuki wszyscy jestesmy blisko i ponad morzami obejmujemy sie ramionami. How else? Life. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: "Trzymam kciuki" 07.02.23, 02:11 bi_scotti napisała: > Pamietam wspolne ematkowe trzymanie kciukow gdy byl operowany mlodszy syn Elisz > ki - prosila wiec trzymalysmy :) Jesli Eliszka prosila, nie bylo sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: "Trzymam kciuki" 07.02.23, 02:26 leyla76 napisała: > Potrzebuje pocieszenia. Kazdy pociesza jak umie - nikt od Ciebie personalnie nie oczekuje trzymania kciukow czy czegokolwiek innego. Odczep sie od tych, ktorzy w ten wlasnie sposob pocieszenie okazuja. Kaazdy daje co moze i ile moze - none of YOUR business. Moderatorki powinny usunac ten watek - no point in keeping it! Odpowiedz Link Zgłoś
car_fox Re: "Trzymam kciuki" 07.02.23, 01:57 Wyplukne z opcji i pozostalo im jedynie trzymanie sobie palca w? Biedne do tego stppna ze soebie newt juz z tego sprawy nie zdaja. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: "Trzymam kciuki" 07.02.23, 02:59 Wspaniale, że ty właśnie jesteś na gruzowisku w Turcji i pomagasz wydobywać rannych, ale jak prawdziwa ematka znalazłaś jeszcze chwilkę, by ponieść krużganek oświaty na forum co do właściwego sposobu pomagania...🤦 Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: "Trzymam kciuki" 07.02.23, 03:04 To jest kolejny nick tego oblecha engine8. Odpowiedz Link Zgłoś
car_fox Re: "Trzymam kciuki" 07.02.23, 01:56 W naszym pokoleniu ludzie sie w takich sytucjach modlili a teraz temu pokoleniu tego zabraklo - nie tylko zabraklo al eono to udrzuca z hukiem ... i jedyne co moze robic to trzymac sie za palca ?. Przeciez w modleniu sie nie ma nic zlego - to forma medytacji, skupinie sie i zwrocenie sie do "sily wyzszej" ale obecnie wrod ematek uwaza sie ze to jest wstydliwe i oznaka braku "nowoczesnosci" bo one sa ta sila najwyzsza?. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: "Trzymam kciuki" 07.02.23, 02:06 A co Ci przeszkadza sposób w jaki ktoś wyraża wsparcie? Chcesz się pomodlić, to się módl. Btw wiesz co mnie najbardziej obrzydza modlitwę? Seryjnie wklejane "thoughts and prayers" w obliczu tragedii, która osoba wklejająca spowodowała (np. liberalizując prawo dotyczące zanieczyszczen/broni albo zaostrzając prawo aborcyjne). Odpowiedz Link Zgłoś
car_fox Re: "Trzymam kciuki" 07.02.23, 02:14 Nic mi nie przeszkadza. Wsparcie wsparciu nierowne i zalezy od sytuacji. Gdybys potrafila zrozumiec co to jest modlitwa i jak sie modlic to by cie byc moze nie obrzydzalo. Nie przeszkada mi rowniez jak ktos oferuje "thoughts and prayers" ktore sa na pewno czyms glebszym niz trzymanie kciukow. Ale moze i trzymanie kscukow jest lepsze od "niczego".? Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: "Trzymam kciuki" 07.02.23, 02:17 Wiesz co mnie aktualnie obrzydza? Ten wątek i Twoje wypowiedzi. Guzik powinno Cie obchodzić jak ktoś wyraza wsparcie, najważniejsze jest to czy jest szczere. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: "Trzymam kciuki" 07.02.23, 02:09 forum.gazeta.pl/forum/w,567,175130401,175130401,Trzesienie_ziemi_w_Turcji.html Odpowiedz Link Zgłoś