Dodaj do ulubionych

Nie O/T bo rysy zauwazone w samochodzie

26.03.23, 18:18
Zobaczylem w czasie jazdy ze Slowacji na ulice Hallera we Wroclawiu ze mam ryse na skorce prawej nogi ponizej kolana. Nogi nikomu nie pozyczalem a rysa jest. Co prawda wiozlem tam kury i koguta i co oni tam robili to nie wiem bo caly czas patrzylem sie na drzwiczki kasetki. Czy istnieje jakas pasta na rysy na skorce nogi, czy tylko szlifowanie? Pytam bo auto ma juz 20 lat bez zadnej rysy a noga dopiero 80 lat i pojawila sie rysa.
Obserwuj wątek
    • nousecomplaining Re: Nie O/T bo rysy zauwazone w samochodzie 26.03.23, 19:09
      > a noga dopiero 80 lat i pojawila sie rysa
      Jak po 80 latach się pojawiła, to może być poważna sprawa. Polecam wizytę u dermatologa, ewentualnie - tańsza opcja - zapobiegawcze samodzielne skrócenie odnóża poniżej kolana, np. za pomocą narzędzi opisanych w wątku o wycinaniu katalizatorów.
      Ale ale, była taka maść w małych blaszanych pudełeczkach z wizerunkiem kota. Na pewno pamiętasz. To może najpierw to.
      • waga170 Re: Nie O/T bo rysy zauwazone w samochodzie 26.03.23, 19:23
        Masci sprobowalem dwie. Na jednym blaszanym pudeleczku pisalo "Szuwaks glicerynowy" a na drugim "Pasta kiwi but ozywi"
        Tylko ze rysa zniknela a ja nie wiem dzieki ktorej pascie. Bede musial znow pojechac gdzies tam na poludnie i zapytac wracajacego ze Slowacji celnika co dermatolodzy z Wroclawia z ulicy Hallera gdzie sie nie mozna zatrzymywac, do Polski przemycajom.
    • maszkaroni Re: Nie O/T bo rysy zauwazone w samochodzie 26.03.23, 19:11
      Noga 80 lat? Tu nie ma już co kombinować tylka trza nogę odkręcić i nową wkręcić. Szlifierka panie to tylko koszty bedom a efekt żaden. Tylko wymiana i następnym razem kur z kogutem nie wozić.
      • waga170 Re: Nie O/T bo rysy zauwazone w samochodzie 26.03.23, 19:32
        Sposobu na przykrecanie nowej nogi zem sprobowal wczesniej na drugiej nodze ale patalach stolarz spierdolil gwint tak ze pieta jest z przodu a palce z tylu. Chodzi sie troche trudnawo bo nogi chca chodzic w kolko, zaleta i pozytek jednak jest bo w czasie jazdy sprzeglo pietom wciska sie wyjatkowo lekko.
    • hukers Re: Nie O/T bo rysy zauwazone w samochodzie 27.03.23, 13:03
      waga170 napisała:

Czy istnieje jakas pasta na rysy na skorc
      > e nogi, czy tylko szlifowanie?

Tylko porządny szlif albo opalarka, ale w tym drugim przypadku musiałbyś się wcześniej znieczulić.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka