Dodaj do ulubionych

Chciałem się pochwalić swoim samochodem

02.10.23, 13:42
Witam, Jestem Bolesław i jestem nowym użytkownikiem więc jeszcze pewnie nie wyrzyscy wiedzę, że posiadam Dacię Sandero. Bardzo fajne autko. Ekonomiczne, szybkie, można powiedzieć luksusowe. ostatnio jechałem ze swatem mercedesem, to niewiele się on różni od mojej daczi.
Pozdrawiam serdecznie i życzę smacznej herbaty.
Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: Chciałem się pochwalić swoim samochodem 02.10.23, 15:16
      A jaki kolor?
      • mientkibolek69 Re: Chciałem się pochwalić swoim samochodem 02.10.23, 15:35
        Kolor biały, taka lylyja wodna przełamana kością słoniowatą.
        Prezentuje się naprawdę ładnie, zwłaszcza świeżo po umyciu i wytarciu ręcznikami.
        Myję samodzielnie w domu, bo kiedyś podjechałem na ręczną myjnię, wybrałem lancę i zacząłem myć, tylko zapomniałem sobie szyby zamknąć bo to bylo lato i zalałem sobie tapicerkę z materiału. Od tamtej pory mam uraz i nie myje już w myjniach samoobsługowych tylko samodzielnie.
        • borsuczyca.klusek Re: Chciałem się pochwalić swoim samochodem 02.10.23, 16:43
          Białe są najszybsze 🙄
    • klemens1 Re: Chciałem się pochwalić swoim samochodem 02.10.23, 16:21
      Mnie do Sandero przekonują zwłaszcza luksus i osiągi.
      • kreinto Re: Chciałem się pochwalić swoim samochodem 02.10.23, 16:42
        klemens1 napisał:

> Mnie do Sandero przekonują zwłaszcza luksus i osiągi.
        Tak swoją drogą zastanawiające jest, że wszystkie, tanie marki dla ubogich mają nazwy zaczynająca się na literę D. Dacia, Datsun, Daihatsu... Z czego to może wynikać. Że D jak dupa? 🤔
        • nousecomplaining Re: Chciałem się pochwalić swoim samochodem 02.10.23, 17:52
          > Tak swoją drogą zastanawiające jest, że wszystkie, tanie marki dla ubogich mają nazwy zaczynająca się na literę D.
          Daimler-Benz, DeLorean, DS ... ciągle je widzę w slumsowych dzielnicach. Co za bida, panie, jak tu żyć.
          • kreinto Re: Chciałem się pochwalić swoim samochodem 02.10.23, 23:36
            nousecomplaining napisał(a):

> > Tak swoją drogą zastanawiające jest, że wszystkie, tanie marki dla ubogic
            > h mają nazwy zaczynająca się na literę D.
            > Daimler-Benz, DeLorean, DS ... ciągle je widzę w slumsowych dzielnicach. Co za
            > bida, panie, jak tu żyć.
            Patrzysz w zła stronę. 😁
      • mientkibolek69 Re: Chciałem się pochwalić swoim samochodem 02.10.23, 20:52
        klemens1 napisał:

> Mnie do Sandero przekonują zwłaszcza luksus i osiągi.

Osiągi ma bardzo dobre, 75 koni mechanicznych pod maską. Na światłach jak ruszam to nie ma na mnie mocnych jak mocniej przygazuję.
        • galtomone Re: Chciałem się pochwalić swoim samochodem 03.10.23, 08:10
          75 koni? Kolejny ścigacz... Na co Ci taki nadmiar mocy skoro jesteś przystojny.
    • bywalec.hoteli Re: Chciałem się pochwalić swoim samochodem 02.10.23, 16:23
      No i git ze masz fajne nowe autko. Ja jechałem przez chwile nowym sandero i nawet mu się podobało.
      • engine8t Re: Chciałem się pochwalić swoim samochodem 02.10.23, 17:58
        On nie mam nowego autka ale jest nowym uzytkownikiem starej dacii :)
        • mientkibolek69 Re: Chciałem się pochwalić swoim samochodem 02.10.23, 20:55
          engine8t napisał:

> On nie mam nowego autka ale jest nowym uzytkownikiem starej dacii :)

Tak właśnie jest. Autko ma przebieg 240 tys km. Pan z komisu mówił, że jeździł tylko po autostradzie więc jest małe zużycie części.
          • engine8t Re: Chciałem się pochwalić swoim samochodem 02.10.23, 23:24
            Zazdroszcze bo ja mam tylko stare i do tego jezdze po miescie i im sie czesci zuzywaja.
            • engine8t Re: Chciałem się pochwalić swoim samochodem 03.10.23, 01:31
              Ale umylem i wyglada jak nowy :)
    • qqbek Re: Chciałem się pochwalić swoim samochodem 02.10.23, 18:05
      A czy ma bulbulator?
      Bo bez bulbulatora to niekoszerne będzie auto, nawet białe.
      • mientkibolek69 Re: Chciałem się pochwalić swoim samochodem 02.10.23, 20:58
        qqbek napisał:

> A czy ma bulbulator?
        > Bo bez bulbulatora to niekoszerne będzie auto, nawet białe.
        >

Bulbulator to żona ma pod łóżkiem w sypialni, bo czasem jak się poklocimy, to mówi że mientki bolek jestem. ale to bardziej na zasadzie, kto się lubi, ten się czubi
      • tbernard Re: Chciałem się pochwalić swoim samochodem 02.10.23, 20:58
        qqbek napisał:

> A czy ma bulbulator?
        > Bo bez bulbulatora to niekoszerne będzie auto, nawet białe.
        >

A co to jest?
        • qqbek Re: Chciałem się pochwalić swoim samochodem 02.10.23, 21:19
          tbernard napisał:

> A co to jest?

Odpowiem dowcipem:

Sierżant sprawdza umiejętności trzech nowych szeregowych:
          - Powiedzcie nam, co potraficie zrobić pożytecznego?
          Pierwszy mówi:
          - Ja potrafię obsługiwać komputer.
          - Dobrze, może być, a ty?
          - Ja znam się na gotowaniu - mówi drugi.
          - Nieźle. A co ty potrafisz? - pyta trzeciego.
          - Ja potrafię zrobić bulbulator.
          - A co to jest?
          - Proszę o kawałek blachy, gwoździe, młotek i szklankę wody, to pokażę.
          Otrzymał to o co prosił, wbił gwoździe w blachę, robiąc w niej dziurki, zalał to wodą i mówi:
          - Robi "bul, bul"? No to bulbulator!
          Wkurwiony sierżant:
          - Ty głupi jesteś, będziesz hańbą dla wojska!
          I wyrzuca blachę przez okno. Po chwili przychodzi porucznik:
          - Kurde! Kto wyrzucił nowy bulbulator?!
          • tbernard Re: Chciałem się pochwalić swoim samochodem 03.10.23, 08:34
            Wydaje się ten dowcip wzorować na filmiku Szwagry Bulbulator lub na odwrót.
            • duze_a_male_d_duze_m Re: Chciałem się pochwalić swoim samochodem 03.10.23, 14:17
              Bulbulator chodził jak jeszcze nikt nie miał w planach internetu.
              • qqbek Re: Chciałem się pochwalić swoim samochodem 03.10.23, 14:22
                duze_a_male_d_duze_m napisał:

> Bulbulator chodził jak jeszcze nikt nie miał w planach internetu.
                >

Otóż to.
                Bulbulator jest tak stary, że ma brodę.
    • wislok1 Re: Chciałem się pochwalić swoim samochodem 02.10.23, 19:44
      Ja pie....

Niezly kabaret.....

Bardzo smieszny zart o tym aucie z Rumunii
      • wislok1 Re: Chciałem się pochwalić swoim samochodem 02.10.23, 19:45
        Jezdzilem nim osobiscie,,,

Cos strasznego to nie jest, ale od Mercedesa jest oddalone o LATA SWIETLNE

Proste, prymitywne auto, ale tez tanie
        • wislok1 Re: Chciałem się pochwalić swoim samochodem 02.10.23, 20:08
          No i plusem jest, ze po 5 minutach do tej pory kompletnie nieznane auto ogarnalem i jechalem bez zatanawiania sie, co dany przycisk oznacza....

Bo tych przyciskow bylo tak malo....
          Uczciwiei trzeba przyznac, ze byla deska rozdzielcha przejrzysta...

Silnik do d..., masakra, przy wiekszej predkosci dzwieki jak u traktora...
          Komfort jazdy, zapomniec.....

Trzeba miec cos z glowa, zeby takie auto na odpie.ol kupic za swoje pieniadze, nawet przy jego niskiej cenie
        • nousecomplaining Re: Chciałem się pochwalić swoim samochodem 02.10.23, 20:30
          > Cos strasznego to nie jest, ale od Mercedesa jest oddalone o LATA SWIETLNE
          Wislok, chyba nie skumałeś celu założenia tego wątku.
          • wislok1 Re: Chciałem się pochwalić swoim samochodem 02.10.23, 20:51
            Skumalem, ze to chodzi o zart, jajca, kawal, dowcip, itd....

Ale w dzisiejszcych czasach jest tylu debili, ze we wszystko, co w internecie znajda , uwierza....

Takze w to, ze Dacia=Mercedes
            • tbernard Re: Chciałem się pochwalić swoim samochodem 02.10.23, 20:59
              Dacia ma pokrewieństwo z Reno.
              • wislok1 Re: Chciałem się pochwalić swoim samochodem 02.10.23, 22:40
                Renault

pl.wikipedia.org/wiki/RenaultMercedes

pl.wikipedia.org/wiki/Mercedes-BenzDacia

pl.wikipedia.org/wiki/Dacia

Dacia to jest wlasnoc Ranault, tak jak Skoda nalezy do Voklswagena....

Jednak jest ogromna roznica miedzy wyrobami Mercedesa a wyrobami firmy Dacia....
                • duze_a_male_d_duze_m Re: Chciałem się pochwalić swoim samochodem 03.10.23, 09:15
                  Mercedes sobie z Renault całkiem mocno kooperuje.
    • bolo2002 Re: Chciałem się pochwalić swoim samochodem 03.10.23, 09:01
      Jedyną zaletą Dacii-Nieudacii Sandero- jest jej cena. Jako jedna z najnizszych na rynku daje przewagę-ale nic więcej. W sumie-to jezdzi do przodu i do tyłu i na te 5 lat starczy-a ile razy sie zepsuje-to nie ważne. W kryzysie to toto sie do jazdy do przodu nadaje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka