Dodaj do ulubionych

Wybory na moderatora 🤣

19.02.26, 16:47
To nie był dobry pomysł. Moim skromnym imhem z góry skazany na porażkę.
Obserwuj wątek
      • asia.sthm Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 19:01
        No świetnie, ale jakà metodà wybierzemy metodę głosowania?
        Ja głosuję na oklaski. A Himilsbach najlepszym
        moderatorem byłby gdyby doczekał internetów
    • mocca25 Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 16:56
      Szkoda, że nie lubię popcornu, ale lektura fascynująca
      • krwawy.lolo Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 16:59
        Mnie lektura nudzi. Owszem, przelatuję pobieżnie po wpisach, z których chyba żaden nie odniósł się poważnie do pomysłu autorki wątku, i ... wychodzę. Jak Maklakiewicz w powyżej zacytowanym filmie.
        • mocca25 Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 17:50
          mnie się podoba rozdźwięk między wyobrażeniami wątku startowego (wielki optymizm) i reakcją (zero zainteresowania, nawet zalożeniem wątku wg instrukcji. Plus odnoga samozwanczego komitetu obrony merytorycznej dyskusji bez hejtu:)
          • pani.asma Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 18:08
            Dla mnie zwyciężył offtop o masce led.
            • taje Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 20:12
              No nie musisz mi aż tak kadzić, czuję się wzruszona.
              • pani.asma Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 20:58
                To napisz o tej masce bo tak właściwie to kupiłam ją przez ciebie
    • taje Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 17:08
      Jedyna osoba z tych, które się same zgłosiły (żadna zgłoszona przez innych osoba się nie zgodziła), która się nadaje to Mariolka. Głosowałabym też na Borsuczycę, no ale nie chce.
      • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 17:13
        Mariolka w watkach " witajcie piekne, dzis upieklam" jest fajna.

Ale pytanie czy to jej jedyne wcielenie
        • babilon_noon Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 17:50
          Nie. Mariolka to lajtova.
          • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 18:07
            Jesli to lajtova to podziękujemy
        • pani.asma [...] 19.02.26, 18:09
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • mariola233 Re: Wybory na moderatora 🤣 20.02.26, 12:19
            Nie jestem fałszywa i nie jestem prawniczką,proszę mnie nie obrażać
            • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora 🤣 20.02.26, 12:32
              To jaki masz zawod chyba nie ma znaczenia. A moderacja z pewnoscia sprawdzi czy ktos jest na kilku nickach i jak sie na nich wszystkich sprawuje . A samo posiadanie kilku nickow tez nie jest niczym zlym- mozna jesli jest sie na tych innych nie w tym samym watku
              Wiec bez obaw. Oni maja narzedzia do tego
              • nieobiektywnie Re: Wybory na moderatora 🤣 21.02.26, 10:05
                princesswhitewolf napisała:

> To jaki masz zawod chyba nie ma znaczenia. A moderacja z pewnoscia sprawdzi czy
                > ktos jest na kilku nickach i jak sie na nich wszystkich sprawuje .

Lol. Zwłaszcza kiedy ktoś ma Nord VPN I tym podobne 😂
                • yenna_m Re: Wybory na moderatora 🤣 21.02.26, 10:09
                  nieobiektywnie napisała:

> princesswhitewolf napisała:
                  >
                  > > To jaki masz zawod chyba nie ma znaczenia. A moderacja z pewnoscia sprawd
                  > zi czy
                  > > ktos jest na kilku nickach i jak sie na nich wszystkich sprawuje
                  > .
                  >
                  >
                  > Lol. Zwłaszcza kiedy ktoś ma Nord VPN I tym podobne 😂

Pamiętaj, ze inby rozkręcają ruch na forum więc w interesie właściciela forum nie jest walka z tym zjawiskiem.
                • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora 🤣 21.02.26, 10:49
                  Cii. Przecietna matka nie jest na tyle sprytna
                  • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora 🤣 21.02.26, 10:51
                    No i sa narzedzia ktore sa uzywane w kryninalistyce ktore potrafia rozpoznac styl jesli się dużo pisze
                  • babilon_noon Re: Wybory na moderatora 🤣 21.02.26, 11:03
                    A ty Renia jesteś przeciętną ematką czy ponadprzeciętną?
                    • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora 🤣 21.02.26, 11:08
                      To ja jestem Renia? Ciekawe. Beatko nie jestem
                    • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora 🤣 21.02.26, 11:18
                      A ty Henia jestes normalna?
                      • babilon_noon Re: Wybory na moderatora 🤣 21.02.26, 11:25
                        Nie.
                        • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora 🤣 21.02.26, 11:33
                          Zastanowi sie czasem Zosiu co piszesz
                          • babilon_noon Re: Wybory na moderatora 🤣 21.02.26, 12:29
                            Zdecyduj się w końcu na jedno imię.
        • clara.veritas Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 19:14

> Mariolka w watkach " witajcie piekne, dzis upieklam" jest fajna.
          >
          > Ale pytanie czy to jej jedyne wcielenie
          >

Jakim ty jestes perfidnym szkodnikiem, to głowa mała. Latasz od lat po calym forum i pierniczysz o rzekomej wielonickowosci każdego, kto napisał cokolwiek nie po twojej myśli, insynuacje roznosisz niczym rasowy troll, żeby niszczyć ludzi, a teraz też mariolka ci przeszkadza, której nawet żadnego zarzutu choćby w swoim stylu (czyli z dupy) nie jesteś w stanie przedstawić, ale "pytanie czy to jej jedyne wcielenie"?
          A może pytanie, czyim ty jestes wcieleniem, szkodliwe trolliszcze pochylajace się nad padalcami?
          Mariolka moim zdaniem jest idealną kandydatką - jest miła, spokojna i ma poparcie co najmniej kilku forumek, a nawet naczelna hejterka nie potrafi niczego jej zarzucić.

• boggi_dan Re: Wybory na moderatora 19.02.26, 19:39
            clara.veritas napisała:

> princesswhitewolf napisała:
            >
            > > Mariolka w watkach " witajcie piekne, dzis upieklam" jest fajna.
            > >
            > > Ale pytanie czy to jej jedyne wcielenie
            > >
            >
            > Jakim ty jestes perfidnym szkodnikiem, to głowa mała. Latasz od lat po calym fo
            > rum i pierniczysz o rzekomej wielonickowosci każdego, kto napisał cokolwiek nie
            > po twojej myśli, insynuacje roznosisz niczym rasowy troll, żeby niszczyć ludzi
            > , a teraz też mariolka ci przeszkadza, której nawet żadnego zarzutu choćby w sw
            > oim stylu (czyli z dupy) nie jesteś w stanie przedstawić, ale "pytanie czy to j
            > ej jedyne wcielenie"?
            > A może pytanie, czyim ty jestes wcieleniem, szkodliwe trolliszcze pochylajace s
            > ię nad padalcami?
            > Mariolka moim zdaniem jest idealną kandydatką - jest miła, spokojna i ma poparc
            > ie co najmniej kilku forumek, a nawet naczelna hejterka nie potrafi niczego jej
            > zarzucić.
            > Wykasowałem tę buźkę. Bo nie jest na miejscu. Jesteś bardzo agresywna do wszystkich uczestników. Także do mnie. Bo mnie też podejrzewałaś co do Anny z Wiednia. Choć ci nie przeszkadzają ci te co ją hejtują. Brzydko się wyrażasz o pozostałych użytkownikach. Nie lubisz ty facetów i masz z tym problem.

>
            • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora 19.02.26, 20:11
              To lajtova pewno😂

Nie wierzę ze zdroworozsadkowy człowiek by radzil moderacji mianowac jakis nick moderatorem bez sprawdzania czy dany nick nie ma innych wcielen.

W ogole oburzenie ze ludzie maja wiecej niz jeden nick i ze moderacja powinna to sprawdzic jest pocieszne.
            • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora 19.02.26, 20:20
              Jak powiedziala w Hamlecie Królowa Gertruda: “The lady doth protest too much, methinks.”
              Tylko naiwny by sie nabral
    • geez_louise Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 17:24
      Teraz już nie możemy mówić, że wladzunia forum nigdy nic dla nas nie zrobiła. Ostatnio nudziłam się na forum jak pies w studni, a tu proszę - wymyślili wybory. No któż by się spodziewał, że tak potoczy się wątek. Na pewno nie moderacja która tu nie zaglądała od 20 lat i czasów wątków: „kochane, czy można przytulanko jak fasoleczka jest pod serduszkiem”.
    • pani.asma [...] 19.02.26, 18:07
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 18:08
        Albo Primule
        • alexis1121 Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 18:38
          Jezu 😬 ona jest zbyt sfrustrowana życiowo, najbardziej naprawdę pasuje Mariola.
          • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 20:07
            No ale lajtova to nie z tej grupy
          • primula.alpicola Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 21:41
            alexis1121 napisała:

> Jezu 😬 ona jest zbyt sfrustrowana życiowo,

Skarbie, sprawdź może czy ci włoski gdzieś odstają?
            > .
            • alexis1121 Re: Wybory na moderatora 🤣 20.02.26, 10:26
              Napisała dojrzała kobieta wydająca całą wypłatę na rewitalizację twarzy, dla której życie kręci się wokół instagrama i tik toka. Naprawdę dla mnie osobiście reprezentujesz na forum tylko i wyłącznie pustkę. Bez urazy 😬
              • primula.alpicola Re: Wybory na moderatora 🤣 20.02.26, 10:47
                Z kimś mnie mylisz, slonko:-)
                Albo celowo kłamiesz
        • primula.alpicola Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 21:40

> Albo Primule
          >

Wykluczone.
    • yenna_m Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 18:52
      Moim zdaniem pomysl uroczy.
      Dawno mnie nic rak nie ucieszyło jak ten wątek.
      Ktoś jeszcze potrzebuje pracownika za darmochę?
      Bo niewolnik wyjdzie zdecydowanie drożej- przecież trzeba go karmić, ubierać, leczyc i zapewnić jakiś dach nad glową. Wolontariusza nie trzeba :D
      • mava12 Re: Wybory na moderatora 🤣 20.02.26, 10:53
        >Ktoś jeszcze potrzebuje pracownika za darmochę?

ale i chyba bez odpowiedzialności (karnej)?
        A swoją drogą staze za darmola jakoś są powszechnie funkcjonujące.
        A dlaczego iwoniaw już nie? sama zrezygnowała (dziwne...bo to jej życie było)? czy uprzejmie zrezygnowano z jej usług.
        iwoniaw była bardzo stronnicza i całkowicie pozbawiona obiektywizmu. A nie daj buk, jak ktos ją osobiście "dotknął". Wtedy, w normalnej dyskusji, pojawiała się nagle jako moderatorka, cała na czerwono, i wycinała. Albo i wycinała bez czerwonego.
    • afro.ninja Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 18:55
      Trzeba naprawdę miec dużo wolnego (straconego) czasu, żeby jeszcze na rzecz agory robić i sie oto bić, albo w ogóle głosować. o_O
    • nieobiektywnie Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 18:56
      Proponuję, abyśmy porzucili dotychczasową, zbyt skromną formułę funkcjonowania i dokonali aktu ustrojowego o historycznym znaczeniu. Sam wybór moderatora, pełniącego rolę swoistej głowy państwa forumowego, to zdecydowanie za mało. Nadszedł czas, by powołać pełnoprawne organy władzy ustawodawczej i wykonawczej, ustanowić rząd forumowy oraz dwuizbowy parlament, w którym obok izby niższej funkcjonować będzie izba wyższa czyli Rada Ematek stojąca na straży etosu, moralności i nienaruszalności zasad wspólnoty.

Wybory do tych organów powinny odbywać się cyklicznie co cztery lata z zachowaniem wszelkich standardów demokratycznej legitymizacji władzy. Mandat przedstawicielek winien pochodzić wprost od suwerena, czyli społeczności forumowej, która w akcie świadomego uczestnictwa powierza im odpowiedzialność za losy tej cyfrowej Matkoniepospolitej.

Uczestnictwo w forum powinno przybrać formę obywatelstwa nabywanego poprzez obowiązkową składkę o charakterze dożywotnim. Kwota symbolicznie określona na poziomie miliarda dolarów może zostać rozłożona na comiesięczne raty, choćby w wysokości pięciu złotych, aby zapewnić powszechność i inkluzywność systemu. Środki te zasilałyby budżet państwa forumowego, przeznaczony na utrzymanie administracji rządowej oraz powołanej przez nią policji forumowej, odpowiedzialnej za porządek publiczny i egzekwowanie norm.

Rząd jako organ wykonawczy, sprawowałby nadzór nad służbą cywilną, zapewniając profesjonalizm i ciągłość działania aparatu instytucjonalnego. Niezbędne byłoby również powołanie forumowego komponentu sił zbrojnych tj formacji o charakterze obronnym, gotowej stać na straży suwerenności tej wirtualnej wspólnoty wobec wszelkich zagrożeń zewnętrznych i wewnętrznych.

W ten sposób forum przestałoby być jedynie miejscem wymiany opinii, a stałoby się pełnoprawnym organizmem państwowym z konstytucją, organami władzy, aparatem przymusu i majestatem prawa, który unosi się dumnie nad każdym wpisem i każdą dyskusją.

P.S. nic nie piłam. Lalkę oglądam z 77 roku. Jezu jacy oni młodzi byli a większość z nich już nie żyje. To smutne jest
      • mocca25 Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 18:58
        gdzie jest Lalka teraz?
        • nieobiektywnie Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 19:04
          Na YouTube 🫣
          • mocca25 Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 19:05
            eee, szkoda.
        • oldrena1 Re: Wybory na moderatora 🤣 21.02.26, 10:54
          mocca25 napisała:

> gdzie jest Lalka teraz?

Na VOD TVP
      • yenna_m Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 19:03
        Jestem za!
        • nieobiektywnie Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 19:09
          yenna_m napisała:

> Jestem za!

Ty byś stanęła na czele urzędu skarbowego. Princess byłaby od sił zbrojnych. Na straży moralności i kościoła postawiłabym borkuczyce ale tylko dlatego że one nie lubi świnuszyć. to znaczy lubi, tylko się nie przyznaje.
          • yenna_m Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 19:17
            Biorę te fuchę!
            Nie dość, ze za darmo, to jeszcze milionową składkę zapłacę!
            • yenna_m Re: Wybory na moderatora 🤣 21.02.26, 09:58
              Jednak zmieniłam zdanie.
              Poproszę o stołeczek szefa/koordynatora związków zawodowych.
          • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 19:59
            >Princess byłaby od sił zbrojnych

Wiesz co, ja to ciebie lubie. Strzelilas w dziesiatke

Sad najwyzszy no to musi byc daniela
            Primula bylaby od edukacji chyba ze mamy tu inne nauczycielki
            Ministram zdrowia bylaby memphis a pracowalaby tan snejkowa bo w koncu wiekszosc ematek to kobiety blisko lub wokol menopauzy.
      • asia.sthm Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 19:05
        O matko, jakie to piękne.
        Ja mogę wydawać paszporty, pieczàtkę już mam.
        • yenna_m Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 19:08
          Sądownictwo powierzymy Danieli. Niech zapewni nam stosowne matkoniepospolite trybunały i praworządność:D
        • magnoliaa50_50 Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 19:22
          asia.sthm napisała:

> O matko, jakie to piękne.
          > Ja mogę wydawać paszporty, pieczàtkę już mam.
          >

Jeszcze tylko porządna klawiatura by ci się przydała.
          • asia.sthm Re: Wybory na moderatora 🤣 20.02.26, 11:02
            magnoliaa50_50 napisała:

> asia.sthm napisała:
            >
            > > O matko, jakie to piękne.
            > > Ja mogę wydawać paszporty, pieczàtkę już mam.
            > >

>
            > Jeszcze tylko porządna klawiatura by ci się przydała.

Nie ma mowy, ogonki majà cię dźgać w oczy.
            I jeszcze snejki Gburia Furia cierpi 🤣
            • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora 🤣 21.02.26, 10:52
              Piekne okreslenie i jakze trafne. Gburia furia
    • engine8t Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 19:12
      Pytanie dlaczego nie maja odwagi nazwac tego po imieniu - CENZOR a nie jakis "moderator"
      • engine8t Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 19:13
        I jeszcze ciekawsze ze nie sfeminizowano nazwy tej funkcji.
        • yenna_m Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 19:21
          Mogli chociaż napisać, ze szukają osoby moderatorskiej.

Takie ogłoszenie to legalne jest?
          • yenna_m Re: Wybory na moderatora 🤣 20.02.26, 00:30
            Jeszcze zostawię to, co sztuczniak sobie nawypisywał
    • heca007 Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 19:16
      Od razu napisałam, że będzie jatka :/
      Już kiedyś sobie to wyobraziłam- trzeba wybrać kogoś z adminów do napisania na ematce. Wszyscy w biurze ciągną losy. Ci co mają refleks biorą na ten dzień L4. Kto wylosował najkrótszy patyczek ten pisze :P Co jest porównywalne z nacięciem dłoni i wsadzeniem jej do akwarium z piraniami czerwonobrzuchymi :>
    • boggi_dan Re: Wybory na moderatora 19.02.26, 19:42
      krwawy.lolo napisał:

> To nie był dobry pomysł. Moim skromnym imhem z góry skazany na porażkę.
      Musiałeś założyć kolejny wątek o tym, choć są już dwa. Strasznie ci się nudzi na tych forach.
    • bernadetta-pijaczka Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 21:01
      Moderatorem to powinnam zostać ja, ale nikt mnie tu nie poprze.
      • magnoliaa50_50 Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 21:29
        Ja cię poprę. Masz mój głos.
    • mocca25 Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 21:29
      A tak poza tematem.

Iwoniu, mimo rozbieżności mojej wizji czym forum ma być a tym jak widzą to "właściciele" - Dziękuję za tyle lat moderowania. Nie wiem kto konkretnie odpowiadał za konkretne decyzje w moderowaniu dyskusji (modki społeczne, zawodowe, admin, guzik "kosz" itd) więc nawet nie wiem czy się z tobą zgadzałam, ale mimo wszytsko to kawał roboty.
    • primula.alpicola Re: Wybory na moderatora 🤣 19.02.26, 21:42
      Fajny jest tamten wątek, a także wątek pochodny yenny, z jej fiksacją n/t darmowej pracy dla korporacji
    • engine8t Re: Wybory na moderatora 🤣 20.02.26, 01:28
      No i co dziwne ze nikt nie zaproponowal aby zrobic jak Musk - wyeliminowac cenzorow?
      No nie , tak to by mozna w wolnym kraju ale nie tam gdzie wolnosci jest ograniczona i cenzurowana a pomimo tego ludzie mowia ze zyja w kraju "cywilizowanym" .
    • boggi_dan Re: Wybory na moderatora 🤣 20.02.26, 10:35
      Myślę, że sprawa jest poważniejsza niż śmichy chichy. Bo pierwszej moderatorki nie ma. Odrobinę rozwagi proszę.
    • chicarica Re: Wybory na moderatora 🤣 20.02.26, 12:07
      Z tymi wyborami na moderatora to trochę jak z wyborami na prezydenta Polski: jak ktoś chce kandydować, to wiadomo że się nie nadaje ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka