Dodaj do ulubionych

Kosiarka spalinowa do pow 500m

18.08.10, 09:58
Witam!

Muszę kupić kosiarkę... Najlepiej spalinową. Do tej pory korzystałam
z elektrycznej, ale mam już dość kabli i przedłużek, tańczenia wokół
drzewek i krzewów. Powierzchnia koszenia to ok. 500m. Czytam wątki na
tym forum, ale ciągle nie wiem co kupić.
Przyglądam się takim
allegro.pl/item1185137800_kosiarka_spalinowa_partner53_550cm_4
_5km_husqvarna.html albo
allegro.pl/item1182423148_kosiarka_spalinowa_6km_b_s_samobiezna_4w1_gw.html
Możecie mi coś doradzić ? :(

Jest też dużo NAC, ale tu krytykujecie firmę.

Pozdrawiam,
R.

www.babskimokiem.pl/ Kobiety polecają Kobietom
Obserwuj wątek
    • amore-pomidore Re: Kosiarka spalinowa do pow 500m 30.12.10, 19:22
      Teren jest spory, więc jeżeli zależy Ci na tym aby sprawnie i szybko skosić trawę, kup kosiarkę samojezdną. Z pewnością będzie Ci łatwiej kosić niż miałabyś pchać przed sobą kosiarkę, która jednak swoje waży.
    • 3piotrd Re: Kosiarka spalinowa do pow 500m 25.04.12, 14:48
      Witam wszystkich, od jutra w Lidlu jest kosiarka elektryczna za niecałe 200 zł.

www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-B2864C8E-C915A068/lidl_pl/hs.xsl/index_26312.htm
      co o niej sądzicie? w sumie to już mam trochę tego sprzętu od nich i wszystko działa sprawnie więc chyba warto co?:)

doradźcie coś:)
      • krakowskim_targiem Re: Kosiarka spalinowa do pow 500m 14.05.12, 14:37
        kosiarka z lidla? nie szkoda Ci tych 200złotych? niewiele dołożysz i możesz kupić coś porządnego. zaglądnij sobie tutaj, w alko mają dział z promocjami i wyprzedażą, więc powinieneś znaleźć coś niedrogiego a odpowiedniego. lidlowy sprzęt...no cóż, ja bym nie ufała ;)
        • technozdzich Re: Kosiarka spalinowa do pow 500m 13.05.13, 08:17
          Jestem podobnego zdania, nie bierz byle czego, weź sobie w ostateczności jakiegoś NEC-a czy coś takiego i będzie Ci lepiej z nim jak z tym.. tylko nigdy nie bierz nic elektrycznego... elektrycznego kosiarki to zaraz na kółkach, ni to bezpieczne, ni to potrzebne..
    • terjesnow Re: Kosiarka spalinowa do pow 500m 12.11.12, 15:42
      Jeśli chodzi o kosiarki spalinowe też raczej bym nie oszczedzał, taniocha szybko się zepsuje...
    • marb1234 Re: Kosiarka spalinowa do pow 500m 24.04.13, 17:51
      Proponuję zerknąć na to: sklep.nac.com.pl/index.php/action_towar/mode_show/ID_2917/kosiarka-spalinowa-z-napedem-subaru-5,5km---jl56z-c3#prettyPhoto
      Silnik SUBARU !
    • piotrekdyl Re: Kosiarka spalinowa do pow 500m 24.05.13, 10:28
      Moim zdaniem najlepsza będzie ta: www.sklepalko.pl/trawniki-koszenie/kosiarki-spalinowe-z-nap/silver-51-br-a-comfort.html
    • proost Re: Kosiarka spalinowa do pow 500m 12.08.13, 01:05
      Kupiłem kosę Nac (mam 600 m do koszenia). Działa bez zarzutu i sprawdza się w 100 %. Jak dotąd, poza śrubką, która odpadła od wibracji, żadnych niespodzianek. Polecam !
    • memo93 Re: Kosiarka spalinowa do pow 500m 23.10.13, 19:57
      U siebie mam AL-Ko nasilniku Briggsa bodajże 625, żeby nie skłamać, jak na razie 4 lata i bez większych usterek, aczkolwiek po każdym sezonie przegląd i ostrzenie noża.
    • valku Re: Kosiarka spalinowa do pow 500m 25.02.14, 11:38
      Sporo osób chwali sobie kosiarki alko. Przyłączę się do tych komentarzy, faktycznie porządna firma i robi solidny sprzęt, z solidnym silnikiem Briggs&Stratton. Cenowo też można dopasować coś pod siebie, są dość duże wahania między poszczególnymi modelami, dlatego trzeba wybrać pod swoje potrzeby.

Spory wybór widziałem w sklepach Jaskot, mają też internetowy sklep, z tego co się orientuję, to cenowo całkiem nieźle się prezentują.

Jeśli natomiast chodzi o NAC, to nie korzystałem, ale znajomy kiedyś korzystał i był średnio zadowolony.
      • thea19 Re: Kosiarka spalinowa do pow 500m 09.03.14, 15:53
        pozwole sie nie zgodzic. nigdy wiecej alko (psuje sie dziadostwo i kosiarka i wertykulator, wszystko spalinowe, po pierwszym uzyciu a gwarancja niczego nie obejmuje) ani naca ani innego dziadostwa marketowego, gdzie kola odpadaja, linki sie zrywaja a gabka odpada z raczki. strata czasu nawet na reklamowanie.
        • tomasz-zagorski Re: Kosiarka spalinowa do pow 500m 23.03.14, 18:03
          Oczywiście AL-KO jest bardzo dobrym wyborem ,konkurencji się to jak widać nie podoba ale już nic z tym nie zrobisz bo tak po prostu jest
          • thea19 Re: Kosiarka spalinowa do pow 500m 24.03.14, 10:22
            jakbys poczytal czym sie zajmuje, to bys wiedzial, ze robie ogrody a nie sprzedaje kosiarki. przerobionych mam kilka sztuk i tylko jedna moge polecic - ta co mi ukradli. kupilam sobie druga taka sama.
            alko to syf, ostatnio nawet serwis nie chcial podjac sie naprawy tego zlomiastego wertykulatora, co padl po tygodniu, po serwisie bylo juz tylko gorzej az calkiem zdechl nim uplynela ta magiczna gwarancja nie obejmujaca niczego. zeby on jeszcze chodzil cale lato jak kosiarka a tu raptem miesiac w roku. kosiarke tez mam- stoi wepchnieta w skladzie na samym koncu obok naca - rownie wspaniala firma
            • zzzbyszekle Re: Kosiarka spalinowa do pow 500m 24.03.14, 11:15
              Witam . Ja właśnie szukam dobrej kosiarki spalinowej , nie chce żadnej z lidla ani takich podobnych . Gadałem z sąsiadem i on polecał kosiarki Faworyt , bo jakiś tam model ma , niestety nie zapamiętałem . Spotkaliście się może? Wierze sąsiadowi , bo jest w porządku , tylko nie wiem gdzie i jaką wybrać tą kosiarkę z tej marki . Dopytam go jeszcze , ale może wy doradzicie coś dodatkowo?
              • tomasz-zagorski Re: Kosiarka spalinowa do pow 500m 02.04.14, 22:08
                Przejdż na narzędzia ręczne,a tak na poważnie to jeżeli ktoś nie potrafi korzystać z gwarancji to lepiej niech póżniej nie narzeka,ponadto Firma zakładająca ogrody która korzysta z wertykulatora amatorskiego to dupa nie Firma,jak ktoś jest chytry i myśli że sprzętem amatorskim zrobi wszystko nie powinna brać się za takie prace,każdy sprzęt ma swoje przeznaczenie i jeśli chodzi o kosiarki spalinowe to AL-KO jest bardzo dobrym wyborem
                • thea19 Re: Kosiarka spalinowa do pow 500m 03.04.14, 13:48
                  nie dupa, tylko zaczynalam z dzialalnoscia i wertykulacji wtedy mialam trzy na krzyz a i budzet okrojony.
                  ps znajomy od ogrodow jest zadowolony z marketowego wertykulatora za 1,5tys. widac mu sie trafildobry egzemplarz
                  te swoje alko wychwalaj za dziale reklamowym
                • psiak12345 Re: Kosiarka spalinowa do pow 500m 11.04.14, 14:11
                  Potwierdzam! Alko jest bardzo dobre. Polecam, sam kupiłem u nich kosiarkę i jestem bardzo zadowolony. Ma szybki zapłon, nie jest zbyt droga i sprawdza się nawet na mega twardej trawie www.sklepalko.pl/ zobacie zresztą sami
    • tomasz-zagorski Re: Kosiarka spalinowa 19.04.14, 14:14
      To jakiś Chińczyk no name,raczej sobie daruj ten sprzęcik
    • tomasz-zagorski Re: Kosiarka spalinowa 21.04.14, 12:38
      Polska Firma co najwyżej je importuje z Chin bo producentem to ona nie jest
    • jarnuszko Re: Kosiarka spalinowa do pow 500m 09.05.14, 10:00
      Witam.
      Dla kobiety kose spalinową trzeba szukać takiej aby jak najmniej ważyła ale też charakteryzowała się dobrą mocą. Jeśli szuka Pani kosy w granicach 1000zł to proszę sprawdzić MAKITĘ np: www.narzedziowy.pl/43536_MAKITA-Kosa-spalinowa-4-suwowa-0-97-KM-EBH252U.html waży tylko 5,7kg co w porównaniu z innymi kosami jest niezwykle leciutka.

Pozdrawiam

larenata napisała:

> Witam!
      >
      > Muszę kupić kosiarkę... Najlepiej spalinową. Do tej pory korzystałam
      > z elektrycznej, ale mam już dość kabli i przedłużek, tańczenia wokół
      > drzewek i krzewów. Powierzchnia koszenia to ok. 500m. Czytam wątki na
      > tym forum, ale ciągle nie wiem co kupić.
      > Przyglądam się takim
      > allegro.pl/item1185137800_kosiarka_spalinowa_partner53_550cm_4
      > _5km_husqvarna.html albo
      > allegro.pl/item1182423148_kosiarka_spalinowa_6km_b_s_samobiezna_4w1_gw.html
      > Możecie mi coś doradzić ? :(
      >
      > Jest też dużo NAC, ale tu krytykujecie firmę.
      >
      > Pozdrawiam,
      > R.
      >
      >
      > www.babskimokiem.pl/ Kobiety polecają Kobietom
      • matylda87 Re: Kosiarka spalinowa do pow 500m 04.08.14, 12:15
        Jarnuszko, co prawda, to prawda - dla kobiety musi być coś lekkiego, ale przede wszystkim w prowadzeniu. Widzę, że polecasz Makitę, którą kupiliśmy z mężem przed rokiem. Raz na jakiś czas muszę kosić mój piękny trawnik 1250 m2 (gdy mąż jest w delegacji) i nigdy nie mam z tym kłopotu. Wlewam paliwo, koszę, a potem zostawiam mężowi kosz do opróżnienia (bo to już jednak 60L, których moje słabe ręce tego nie udźwigną). Także dla kobiety ja też polecam Makitę. My mamy model za ok. 1000 zł z szybką w koszu. I jest świetny.
        • thea19 spamerka 04.08.14, 20:01
          1250m2 na jednym koszu 60l??? jak jestes taka slaba, to kto odpala te cud miod kosiarke? jak juz sciemniasz, to rob to profesjonalnie.
          • tomasz-zagorski Re: spamerka 13.02.15, 20:11
            Hahahahahahahahahaah trafiony zatopiony,a zaraz nam matylda87 napiszesz że ta kosiarka jeszcze ziemniaki na obiad obiera i myje samochód
    • kinga_te09 Re: Kosiarka spalinowa do pow 500m 26.06.18, 15:12
      Na początku poprzedniego sezonu zdecydowałam się na zakup kosiarki marki Lifan i wszystkie jest ok, działa jak należy, kosi się bardzo dobrze. Mogę spokojnie ten sprzęt polecić każdemu. Więcej informacji o samej kosiarce, jak i reszcie sprzętu znajdziesz na ich stronie lifanpower.pl/. Pozdrawiam
    • kasiakowa06 Re: Kosiarka spalinowa do pow 500m 04.06.19, 13:42
      Zajrzyj tutaj: kosiarki.szczecin.pl/. Profesjonaliści w swojej dziedziniem na pewno pomogą ci wybrać odpowiedni sprzęt.
    • r.mokrat Re: Kosiarka spalinowa do pow 500m 22.02.21, 12:11
      Nie zawodna jest www.danceandmove.pl/dobrym-zakupem-jest-kosiarka-traktorek-firmy-honda/ nigdy nie miałem z nią problemu.
    • mariousz1234 Re: Kosiarka spalinowa do pow 500m 05.05.23, 20:12
      Bardzo dobra kosiarka jak na tą cenę bit.ly/kosiarkademon
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka