Dodaj do ulubionych

Jaką wybrać kosiarkę?

11.09.11, 12:44
Witam. Mam pole campingowe i poszukuje kosiarki o dużej mocy. Na razie zastanawiam się pomiędzy John Deerem X300R silnik Kawasaki 18km V-Twin, agregat 107cm z systemem TurboStar, kosz 300L a Vikingiem MT 6127 ZL silnk B&S model 44 – 23 KM Intek V-Twin OHV, agregat 125cm 3 noże tnące, kosz 350L. Mam do skoszenia trawnik o wielkości ok. 25000, ka którym jest trochę drzewek oraz campingów.
Obserwuj wątek
    • technozdzich Re: Jaką wybrać kosiarkę? 13.05.13, 08:07
      no wiesz co? zanim polecisz do sklepu i zapłacisz za kosiarkę, sprawdź najpierw co piszą o nich internauci, ale też na youtubie widziałem sporo filmów pokazujących jak w rzeczywistości pracują urządzenia. Powiem Tobie, że niektóre kosiarki nowe, charczą bardziej od mojego grata z przed kilkunastu lat, ciekawe dlaczego..
      • slawek_tb Re: Jaką wybrać kosiarkę? 13.05.13, 10:41
        Obecnie zakupiłem dziesięcioletnią kosiarkę castelgarden tcb102 i jestem z niej na razie z niej zadowolony lecz nie jest optymalna do powierzchni, którą posiadam.
    • piotrekdyl Re: Jaką wybrać kosiarkę? 24.05.13, 10:33
      Najlepsza moim zdaniem będzie ta: www.sklepalko.pl/trawniki-koszenie/kosiarki-spalinowe-z-nap/powerline-5200-br-edition.html Sam takiej używam już drugi rok.
    • franek1964 Re: Jaką wybrać kosiarkę? 17.07.13, 12:57
      Na pole campingowe to raczej traktorek :))
      a minimum kosiarka z napędem
    • bartl-23 Re: Jaką wybrać kosiarkę? 23.06.20, 11:49
      Jak na 2,5 ha agregat 125 to trochę mało. To raczej praca na traktor z kosiarką. Gdzie nie wjedzie to wtedy większą kosiarką wykończyć. Polecam znaleźć godpodarza z okolicy i raz na jakiś czas mu zapłacić. Jeśłi chodzi o kosiarki do duzych trawników, to ja mam TORO i bardzo sobie chwalę. U nas mniej znane, ale w USA numer 1.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka