Dodaj do ulubionych

kosa spalinowa do koszenia na skarpie

05.12.11, 16:57
Chciałbym prosić o poradę Właśnie wprowadziłem się do domu. Działka jest stromą skarpą, porośnięta będzie w większości trawą, mamy też kilka drzewek i parę krzaków. Jaką kosę spalinową poleciacie? Jestem w stanie trochę zainwestować aby sprzęt był porządny i na lata, aczkolwiek bez przesady ;--)
Obserwuj wątek
    • someday_someone Re: kosa spalinowa do koszenia na skarpie 06.02.12, 13:25
      wiesz dużo zależy od tego, czy często będziesz mieć okazję używać tego sprzętu. Jeśli zależy Ci na dobrej jakości sprzęcie, a nie chcesz przepłacać zobacz na ofertę firmy alko. Sprzęt tej firmy jest trwały, silnik mocny, kosy lekkie więc się nie zmęczysz podczas pracy.
      • krakowskim_targiem Re: kosa spalinowa do koszenia na skarpie 30.07.12, 12:31
        rzeczywiście, do ich sprzętu nie mozna mieć wiekszych zastrzeżeń. sami kupiliśmy w sklepal-ko traktorek. inwestycja jak najbardziej udana, choć do najtańszych nie należała.
    • mortor82 Re: kosa spalinowa do koszenia na skarpie 28.08.12, 12:13
      Zależy co dla Ciebie znaczy do przesady :) bardzo dobre kosy spalinowe to koszt około 1500zł, ale są to już wyższe modele Makity czy też Stiga, które będą działać i działać i prędzej się znudzą niż rozlecą:

megastore.pl/107714,Stiga-Kosa-spalinowa-21kW-SB-52-P.html?utm_source=G35&utm_medium=link&utm_campaign=print
    • franek1964 Re: kosa spalinowa do koszenia na skarpie 17.07.13, 13:01
      Wystarczy jakakolwiek budżetowa kosa jeżeli nie przekroczysz 30 - 40 min ciągłej pracy
    • franek1964 Re: kosa spalinowa do koszenia na skarpie 17.07.13, 13:05
      Myślę, że taka kosa spalinowa jak TU wystarczy, pozatym zależy co uważasz na lata.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka