Dodaj do ulubionych

Jaka myjka ciśnieniowa?

24.03.13, 20:30
Witam!

Stanąłem przed kupnem myjki ciśnieniowej. Chcę wydać do 1000zł. Waham się między Karcherem 5.2012 a Stihlem RE 108, ew. myślę nad dołożeniem do RE 118. Chciałbym spytać o opinie, bo w sumie jestem nastawiony na Karchera, ale wyczytałem że pompa którą posiada nie jest w całości aluminiowa - posiada też plastikowe części :/ I teraz nie wiem co zrobić, pomóżcie! :)
Obserwuj wątek
    • agat-a1985 Re: Jaka myjka ciśnieniowa? 26.08.14, 13:31
      Dużo zależy od tego do jakich celów owa myjka będzie wykorzystywana. Bardzo ciekawą ofertę myjek ma także firma Nilfisk-Alto - różne rodzaje w zależności od przeznaczenia. Polecam zapoznać się z ofertą - ewentualnie podpytać dokładnie sprzedawcę, niech spróbuje doradzić jaka myjka będzie najlepiej dopasowana do Twoich wymagań

dawo.com.pl/oferta/myjki_cisnieniowe,32/
      • patrycjusz57 Re: Jaka myjka ciśnieniowa? 03.09.14, 12:17
        Może spr sobie ofertę myjek ciśnieniowych marki Grizzly. Nie wiem jak dużej potrzebujesz tej myjki ale ja mam model HDR 100
    • lidia_mikolajewicz Re: Jaka myjka ciśnieniowa? 05.01.15, 17:00
      Zależy od zastosowania takiej myjki. Karcher to jednak sprawdzona marka, której można ufać, to chyba obecnie najpopularniejsze sprzęty tego typu na rynku. Mają sprzęt naprawdę dobrej jakości, tak więc Karcher powinien być dobrym wyborem :)
      • rafaldobrarada Re: Jaka myjka ciśnieniowa? 21.05.15, 09:33
        Ja polecam Nilfisk Alto to potężny koncern, mają duży wybór maszyn czyszczących w tym myjek. Na naszym rynku są dwa kanały dystrybucji - Nilfisk consumer i Alto. Ta pierwsza to myjki do domu i półprofesjonalne. Nilfisk Alto myjki profesjonalne. Fakt że karcher jest znany ale za te same pieniądze można kupić Nilfiska o leprzych parametrach i bardziej bogatym osprzęcie.

Do Domu, małych zakładów budowlanych itd wystarczy Consumer.
        ----------------------------------------------
        Myjki ciśnieniowe Wieluń
    • jakubte Re: Jaka myjka ciśnieniowa? 21.10.15, 10:11
      Karcher to jednak sprawdzona marka i faktycznie najpopularniejsza jeśli chodzi o myjki ciśnieniowe. Nie wiem kto CI powiedział, że pompa K5 ma plastikowe części. Silnik i pompa są aluminiowe (starsze wersje mają plastikową). Jeżeli chcesz wydać ok 1000 zł to polecam właśnie K5 myjki.com/8-dom-i-ogrod/203-k-5-4039784729650.html
      Chyba, że chcesz mieś jeszcze mocniejszy sprzęt i nieco dorzucić do niego to idealnym rozwiązaniem jest K7 - tam już masz mosiężną pompę :)
      • 27mateo Re: Jaka myjka ciśnieniowa? 03.03.16, 10:19
        Karcher to rzeczywiście najpopularniejsza marka, ale z tą solidnością to już bywa bardzo różnie.
        Pompa w K5 jest aluminiowo-kompozytową, czyli posiada plastikowe części.
        Wiem, bo znam te urządzenia "od środka"
    • inny23 Re: Jaka myjka ciśnieniowa? 26.05.16, 10:37
      Ja osobiście tę myjkę karchera posiadam www.vobis.pl/myjka-cisnieniowa-karcher-k2-car-1-673-228-0-2-133987.html można nią usuwać zabrudzenia z małych jak i dużych powierzchni. Praktycznie do wszystkiego jej używam i jestem zadowolony z jej działania.
    • maciek948359845 Re: Jaka myjka ciśnieniowa? 03.06.16, 16:21
      Też o tym myślałem - pytałem nawet na tym forum - myjki.cieszyn.pl/viewtopic.php?f=3&t=2 ale na razie nie dostałem żadnej odpowiedzi. Nie wiem czy nie kupić przypadkiem droższego sprzętu do kwoty 2000zł?
    • michaa1984 Re: Jaka myjka ciśnieniowa? 28.11.16, 21:37
      Cześć,
      Moim zdaniem najistotniejsze jest czy element wyjściowy czy pistolet czy dysza jest precyzyjna, to od tego zależy jakość uzyskanego strumienia.
      ponar-pressure.pl/
    • highit Re: Jaka myjka ciśnieniowa? 10.07.18, 15:27
      Nie rezygnuj z karchera. To sprawdzona marka, która jest na rynku od kilkunastu lat i ma się dobrze. Nabyłem myjke Karcher HD655S z www.ponako.pl/myjki-cisnieniowe/ i nie mam problemów z nią. Myjkę używam trzeci rok i póki co bezawaryjnie :)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka