roman1313 11.05.08, 19:01 Witan wszystkich zainteresowanych mam problem : jak sie reguluje luzy zaworowe w silniku górnozaworowym Hondy a dokładniej jakie sa wymiary luzów przy gorącym a jakie przy zimnym silniku? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
henry58 Re: regulacja zaworów BC301T z silnikiem Hondy 11.05.08, 21:22 Witam, luzy zaworowe ustawiamy na zimnym silniku, w górnozaworowym są następujące: zawór ssący -0,10 zawór wydechowy - 0,15 należy pamiętać o nowej uszczelce pod pokrywę zaworów. pozdrawiam henry58 Odpowiedz Link
roman1313 Re: regulacja zaworów BC301T z silnikiem Hondy 11.05.08, 22:31 Dzieki za informacje bo przy mojej kosie spalinowej słychac ze sa luzy na zaworach a juz pare lat nia kosze ale raczej w małym zakresie. Rok temu zaczła przeciekac troche pokrywa zaworów na uszczelce ale dokręciłem kluczem i wzystko w porządku. A co do uszczelki to czy może być z papieru technicznego ewentualnie z tekturki zrobiona czy raczej orgilalna u dostawcy kupiona. Jeszcze raz dzieki za wymiary luzów. Odpowiedz Link
henry58 Re: regulacja zaworów BC301T z silnikiem Hondy 12.05.08, 18:13 Witam, najlepiej gdy będzie orginalna uszczelka - odpowiedni materiał i jakość wykonania.Z tektury lub preszpanu nie polecam. pozdrawiam henry58 Odpowiedz Link