Dodaj do ulubionych

zawód wykonywany

21.06.06, 08:55
Dziewczyny, czy pracujecie w swoich zawodach?Jeśli nie, to dlaczego? A
gdybyście mogły jeszcze raz wybierać, to kim chciałybyście zostać? Lubicie
swoją pracę?
Obserwuj wątek
    • kuncwotek Re: zawód wykonywany 21.06.06, 09:28
      Ja jeszcze studiuję ( specjalnośc oczyszczanie wód i gospodarka odpadami ) i
      jestem ciekawa czy znajdę w swoim zawodzie pracę. Tak sobie ostatnio myslałam o
      farmacji. Wszędzie są ogłoszenia, że przyjmą do apteki absolwentów farmacji.
    • ssyl Re: zawód wykonywany 21.06.06, 09:31
      ja skonczylam pedagogike, a dokladnie resocjalizacje smile i nie pracuje w
      zawodzie, potem zrobilam jeszcze 5 innych szkol i pracuje jako hr manager i
      trener (prowadze szkolenia) uwielbiam to, duza zmiennosc, kontakt z ludzmi
      (bardzo roznymi)... szczegolnie lubie rekrutacje bo czuje ze pomagam... a w
      przyszlosci jak maly podrosnie wracam do szkol i koncze 3 letnia psychologie
      uzupelniajaca zeby byc psychoterapeuta gestalt (ciekawe czy mi sie uda)
      a jak u Was? a Ty madziaaa?
      syl
      ps wiec jakby kto szukal pracy smile...
    • madziaaaa Re: zawód wykonywany 21.06.06, 09:43
      Ja z zawodu jestem surdopedagogiem. Niestety, nie pracuję już w zawodzie, Łódź,
      to ciężkie miasto jeśli chodzi o ten kierunek.A teraz? Jestem asystentką pewnej
      ważnej osoby i uwielbiam tę pracę! Naprawdę. Jak kończy się weekend, to nie
      miauczę, że znów za chwilę poniedziałek i wszystko od nowa się zaczyna.
      Ja się cieszę, bo mam przed sobą mnóstwo wyzwań. A co najważniejsze, pracuję,
      jak każdy biały człowiek, od 8 do 16. To naprawdę istotne, bo przed
      wychowawczym pracowałam w Beznadziejnej Firmie, od 9 do 21, tyle, że co drugi
      dzień. Jak wracałam do domu, to Ola już spała, a mnie kapały łzy jak grochy.
      Nienawidziłam tego miejsca.
      Teraz w najgorszych koszmarach mi się, śni, że dzwoni kadrówka i mówi : pani
      Magdo, pani jeszce nie podpisała wszystkich dokumentów i cały czas jest naszym
      pracownikiem.
      Ale wiem, że jak kiedyś będę miała duuuużo kasy(np. wygram w totka)to otworzę
      własne przedszkole.
      P.S.
      Surdopedagog, to osoba pracująca z dziećmi z uszkodzonym słuchem.
      • pomme Re: zawód wykonywany 21.06.06, 11:02
        ja jestem po filologii romańskiej ( francuski) i też nie pracuje w swoim
        zawodzie. Jestem asystentką w dużej firmie i choć lubie moją pracę czuję,że to
        nie moje powołanie, najgorsze jest to,że nie wiem co bym chciała robić.
        mam podobno talent nauczycielski ale w szkole raczej nie zamierzam go
        wykorzystywać - nie za takie pieniądze...
        od jakiegos czasu zaczynam nad tym poważnie mysleć i może do czegos dojdesmile
        • madziaaaa Re: zawód wykonywany 21.06.06, 11:12
          No widzisz pomme, a ja bym chciała nawet "za takie pieniądze", powołanie mi się
          motyla noga marnuje.
          • pomme Re: zawód wykonywany 21.06.06, 16:19
            no tak to już jest że każdy ma inne potrzeby, ja poprostu uważam że niektóre
            zawody nie są odpowiednio opłacane w stosunku do wymagań, zaangazowania, a
            przede wszystkim wkładu pracy
    • baskokvet Re: zawód wykonywany 21.06.06, 12:10
      Jestem lekarzem weterynarii. Pracuje niby w zawodzie - tzn w inspekcji
      weterynaryjnej. Pilnuje moje drogie żebyście piły dobre mleko i zdrowe kiełbasy
      jadły i takie tam. Jeszcze miesiąc temu po godzinach pracowałam w lecznicy dla
      małych zwierzat. Teraz juz nie i jestem bardzo zadowolona, że o 16 jestem w
      domu, choc mam do pracy 30 km. Poza tym po jakims czasie grzebanie psom w
      dupach staje się mało przyjemne, a kontakt z niektórymi właścicielami sprawia
      fizyczny ból. Co nie znaczy,że nie myślę o otworzeniu własnego gabinetu w
      niedalekiej przyszłości.Ale własnego i we własnym domu.
      Nie wiem kim innym chciałabym być. Narazie chcę byc mamą.
      • elag3 Re: zawód wykonywany 21.06.06, 12:45
        My też o tym myślimy tzn nie ja tylko mój ślubny - to on jest vet a ja jestem z
        wyksztalcenia ogrodnikiem i pracuję w centrum ogrodniczym jako zaopatrzeniowiec
        i też lubię swoją pracę bo jestem zawodowym klientem i mogę wybrzydzać.
        • madziaaaa Re: zawód wykonywany 21.06.06, 12:47
          pewnie, jak macie możliwość i dobry pomysł, to trzeba działać!
      • mamka_klamka Re: zawód wykonywany 25.06.06, 12:06
        A ja skończyłam zootechnikę i w zawodzie pracować nie będę, bo w Warszawie
        raczej trudno o ciekawą pracę. Ale postanowiłam sie dokształcić i za dwa
        tygodnie mam egzaminy. Jak się uda to napiszę na co zdawałam.
    • sikorka.1 Re: zawód wykonywany 22.06.06, 12:56
      ja jestem po resocjalizacji,mam podypl.terapię rodzin i dzieci...a pracuję w
      Urzędzie Celnym...
      • ssyl Re: zawód wykonywany 25.06.06, 21:17
        a nie masz na imie luiza? smile
    • blou1 Re: zawód wykonywany 22.06.06, 13:07
      A ja nie skończyłam studiów, już gdzieś pisałam. Może to i dobrze bo
      absolwentów marketingu różnej maści wszedzie pełno.
      Poza tym księgową ze średnim jestem i hotelarzem. Nigdy w żadnym z tych zawodów
      nie pracowałam. A o studiach myślę, zupełnie inny kierunek. Chociaż jako
      kontynuację jednej ze szkół mogłabym w ciągu roku mieć licencjat. Tylko że to
      jakaś prywatna uczelnia a do nich nie mam przekonania. No i mój wiek,
      zastanawiam się czy warto.
    • keneth82 Re: zawód wykonywany 22.06.06, 13:34
      A ja jestem inż. mechaniki i budowy maszyn o specjalności Komputerowe
      wspomaganie projektowania i wytwarzania ale w swoim zawodzie nie pracuje bo
      narazie mam swój biznes ale chcialby spróbowac popracować w takiej firmie
      związanej z moim kierunkiem....może kiedyś...
      • gobisha Re: zawód wykonywany 22.06.06, 21:38
        ja jestem z zawodu politologiem, a do tej pory pracowalam (po skonczeniu studiow) jako: kierownik sprzedazy w hurtowni, dziennikarka, manager prywatnego teatru w PL; nastepnie w UK jako "barmanka", sprzedawca w aptece, pracownik biurowy w agencji wynajmu mieszkan i jako administrator. Od 3 tyg jestem na macierzynskim. Potem zamierzam probowac sil jako tlumaczka.
        • madziaaaa Re: zawód wykonywany 22.06.06, 21:53
          no proszę-prawdziwy człowiek-orkiestra!
          • mi_lamaj Re: zawód wykonywany 23.06.06, 14:18
            smile
            a ja jako polonistka pracowałam w sekretariatach firmy handlowej i szoły
            językowej a obecnie pracuje w banku>..nie musze chyba pisac dlaczego...sad
            • madziaaaa Re: zawód wykonywany 23.06.06, 14:20
              chcesz okraść skarbiec, wiemy, wiemy. Donosik w przygotowaniu.
              • mi_lamaj madziaaa! 26.06.06, 09:22
                jak mnie rozgryzłaś? tongue_out detektywem powinnaś zostać!
                • madziaaaa Re: madziaaa! 26.06.06, 09:31
                  o tak, wszystkie jakieś moje horoskopy mówią, ze powinnam być detektywem
                  lub "chociaż" prawnikiem wink))
                  • elag3 Re: madziaaa! 26.06.06, 09:40
                    Juz wiem Ty asystentką Rutkowskiego jesteś.
                    • madziaaaa Re: madziaaa! 26.06.06, 09:44
                      a nie zgadłaś!
    • shady27 Re: zawód wykonywany 23.06.06, 15:03
      zawod wyuczony : techni ekonomista - pracowalam w ksiegowosci bylo super...niestety zycie sobie i musialam zapie,...biiip jako kasjer w sklepach...nienawidze tego zajecia, dobrze ze teraz siedze z dzieckiem a nie w obrzydliwym sklepie nieszczesliwa wink
      • madziaaaa Re: zawód wykonywany 23.06.06, 15:04
        no pewnie. Niestety, taki kraj fajny mamy. Jak możesz, to siedź jak najdłużej!
        • shady27 Re: zawód wykonywany 23.06.06, 15:34
          hihh taki mam zamiar, a pozniej jak wspomnialam na innym watku chcemy wyjechac, zobaczymy kiedy smile wtedy moge nawet kible szorowac ale wiedziec za co a nie za taki psi #@$@# jak w tym kraju wrrrrr....az mnie trzesie jak sobie pomysle
          • mama_micha Re: zawód wykonywany 25.06.06, 12:38
            i ja technik ekonomista jestem , jednak do tej pory pracowałam najpierw w
            agencji celnej a teraz w biurze......zakładu pogrzebowego gdzie zajmuje sie
            mydłem i powidłem, kadry i takie tam bla, bla
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka