madziaaaa 21.06.06, 08:55 Dziewczyny, czy pracujecie w swoich zawodach?Jeśli nie, to dlaczego? A gdybyście mogły jeszcze raz wybierać, to kim chciałybyście zostać? Lubicie swoją pracę? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kuncwotek Re: zawód wykonywany 21.06.06, 09:28 Ja jeszcze studiuję ( specjalnośc oczyszczanie wód i gospodarka odpadami ) i jestem ciekawa czy znajdę w swoim zawodzie pracę. Tak sobie ostatnio myslałam o farmacji. Wszędzie są ogłoszenia, że przyjmą do apteki absolwentów farmacji. Odpowiedz Link
ssyl Re: zawód wykonywany 21.06.06, 09:31 ja skonczylam pedagogike, a dokladnie resocjalizacje i nie pracuje w zawodzie, potem zrobilam jeszcze 5 innych szkol i pracuje jako hr manager i trener (prowadze szkolenia) uwielbiam to, duza zmiennosc, kontakt z ludzmi (bardzo roznymi)... szczegolnie lubie rekrutacje bo czuje ze pomagam... a w przyszlosci jak maly podrosnie wracam do szkol i koncze 3 letnia psychologie uzupelniajaca zeby byc psychoterapeuta gestalt (ciekawe czy mi sie uda) a jak u Was? a Ty madziaaa? syl ps wiec jakby kto szukal pracy ... Odpowiedz Link
madziaaaa Re: zawód wykonywany 21.06.06, 09:43 Ja z zawodu jestem surdopedagogiem. Niestety, nie pracuję już w zawodzie, Łódź, to ciężkie miasto jeśli chodzi o ten kierunek.A teraz? Jestem asystentką pewnej ważnej osoby i uwielbiam tę pracę! Naprawdę. Jak kończy się weekend, to nie miauczę, że znów za chwilę poniedziałek i wszystko od nowa się zaczyna. Ja się cieszę, bo mam przed sobą mnóstwo wyzwań. A co najważniejsze, pracuję, jak każdy biały człowiek, od 8 do 16. To naprawdę istotne, bo przed wychowawczym pracowałam w Beznadziejnej Firmie, od 9 do 21, tyle, że co drugi dzień. Jak wracałam do domu, to Ola już spała, a mnie kapały łzy jak grochy. Nienawidziłam tego miejsca. Teraz w najgorszych koszmarach mi się, śni, że dzwoni kadrówka i mówi : pani Magdo, pani jeszce nie podpisała wszystkich dokumentów i cały czas jest naszym pracownikiem. Ale wiem, że jak kiedyś będę miała duuuużo kasy(np. wygram w totka)to otworzę własne przedszkole. P.S. Surdopedagog, to osoba pracująca z dziećmi z uszkodzonym słuchem. Odpowiedz Link
pomme Re: zawód wykonywany 21.06.06, 11:02 ja jestem po filologii romańskiej ( francuski) i też nie pracuje w swoim zawodzie. Jestem asystentką w dużej firmie i choć lubie moją pracę czuję,że to nie moje powołanie, najgorsze jest to,że nie wiem co bym chciała robić. mam podobno talent nauczycielski ale w szkole raczej nie zamierzam go wykorzystywać - nie za takie pieniądze... od jakiegos czasu zaczynam nad tym poważnie mysleć i może do czegos dojde Odpowiedz Link
madziaaaa Re: zawód wykonywany 21.06.06, 11:12 No widzisz pomme, a ja bym chciała nawet "za takie pieniądze", powołanie mi się motyla noga marnuje. Odpowiedz Link
pomme Re: zawód wykonywany 21.06.06, 16:19 no tak to już jest że każdy ma inne potrzeby, ja poprostu uważam że niektóre zawody nie są odpowiednio opłacane w stosunku do wymagań, zaangazowania, a przede wszystkim wkładu pracy Odpowiedz Link
baskokvet Re: zawód wykonywany 21.06.06, 12:10 Jestem lekarzem weterynarii. Pracuje niby w zawodzie - tzn w inspekcji weterynaryjnej. Pilnuje moje drogie żebyście piły dobre mleko i zdrowe kiełbasy jadły i takie tam. Jeszcze miesiąc temu po godzinach pracowałam w lecznicy dla małych zwierzat. Teraz juz nie i jestem bardzo zadowolona, że o 16 jestem w domu, choc mam do pracy 30 km. Poza tym po jakims czasie grzebanie psom w dupach staje się mało przyjemne, a kontakt z niektórymi właścicielami sprawia fizyczny ból. Co nie znaczy,że nie myślę o otworzeniu własnego gabinetu w niedalekiej przyszłości.Ale własnego i we własnym domu. Nie wiem kim innym chciałabym być. Narazie chcę byc mamą. Odpowiedz Link
elag3 Re: zawód wykonywany 21.06.06, 12:45 My też o tym myślimy tzn nie ja tylko mój ślubny - to on jest vet a ja jestem z wyksztalcenia ogrodnikiem i pracuję w centrum ogrodniczym jako zaopatrzeniowiec i też lubię swoją pracę bo jestem zawodowym klientem i mogę wybrzydzać. Odpowiedz Link
madziaaaa Re: zawód wykonywany 21.06.06, 12:47 pewnie, jak macie możliwość i dobry pomysł, to trzeba działać! Odpowiedz Link
mamka_klamka Re: zawód wykonywany 25.06.06, 12:06 A ja skończyłam zootechnikę i w zawodzie pracować nie będę, bo w Warszawie raczej trudno o ciekawą pracę. Ale postanowiłam sie dokształcić i za dwa tygodnie mam egzaminy. Jak się uda to napiszę na co zdawałam. Odpowiedz Link
sikorka.1 Re: zawód wykonywany 22.06.06, 12:56 ja jestem po resocjalizacji,mam podypl.terapię rodzin i dzieci...a pracuję w Urzędzie Celnym... Odpowiedz Link
blou1 Re: zawód wykonywany 22.06.06, 13:07 A ja nie skończyłam studiów, już gdzieś pisałam. Może to i dobrze bo absolwentów marketingu różnej maści wszedzie pełno. Poza tym księgową ze średnim jestem i hotelarzem. Nigdy w żadnym z tych zawodów nie pracowałam. A o studiach myślę, zupełnie inny kierunek. Chociaż jako kontynuację jednej ze szkół mogłabym w ciągu roku mieć licencjat. Tylko że to jakaś prywatna uczelnia a do nich nie mam przekonania. No i mój wiek, zastanawiam się czy warto. Odpowiedz Link
keneth82 Re: zawód wykonywany 22.06.06, 13:34 A ja jestem inż. mechaniki i budowy maszyn o specjalności Komputerowe wspomaganie projektowania i wytwarzania ale w swoim zawodzie nie pracuje bo narazie mam swój biznes ale chcialby spróbowac popracować w takiej firmie związanej z moim kierunkiem....może kiedyś... Odpowiedz Link
gobisha Re: zawód wykonywany 22.06.06, 21:38 ja jestem z zawodu politologiem, a do tej pory pracowalam (po skonczeniu studiow) jako: kierownik sprzedazy w hurtowni, dziennikarka, manager prywatnego teatru w PL; nastepnie w UK jako "barmanka", sprzedawca w aptece, pracownik biurowy w agencji wynajmu mieszkan i jako administrator. Od 3 tyg jestem na macierzynskim. Potem zamierzam probowac sil jako tlumaczka. Odpowiedz Link
madziaaaa Re: zawód wykonywany 22.06.06, 21:53 no proszę-prawdziwy człowiek-orkiestra! Odpowiedz Link
mi_lamaj Re: zawód wykonywany 23.06.06, 14:18 a ja jako polonistka pracowałam w sekretariatach firmy handlowej i szoły językowej a obecnie pracuje w banku>..nie musze chyba pisac dlaczego... Odpowiedz Link
madziaaaa Re: zawód wykonywany 23.06.06, 14:20 chcesz okraść skarbiec, wiemy, wiemy. Donosik w przygotowaniu. Odpowiedz Link
madziaaaa Re: madziaaa! 26.06.06, 09:31 o tak, wszystkie jakieś moje horoskopy mówią, ze powinnam być detektywem lub "chociaż" prawnikiem )) Odpowiedz Link
shady27 Re: zawód wykonywany 23.06.06, 15:03 zawod wyuczony : techni ekonomista - pracowalam w ksiegowosci bylo super...niestety zycie sobie i musialam zapie,...biiip jako kasjer w sklepach...nienawidze tego zajecia, dobrze ze teraz siedze z dzieckiem a nie w obrzydliwym sklepie nieszczesliwa Odpowiedz Link
madziaaaa Re: zawód wykonywany 23.06.06, 15:04 no pewnie. Niestety, taki kraj fajny mamy. Jak możesz, to siedź jak najdłużej! Odpowiedz Link
shady27 Re: zawód wykonywany 23.06.06, 15:34 hihh taki mam zamiar, a pozniej jak wspomnialam na innym watku chcemy wyjechac, zobaczymy kiedy wtedy moge nawet kible szorowac ale wiedziec za co a nie za taki psi #@$@# jak w tym kraju wrrrrr....az mnie trzesie jak sobie pomysle Odpowiedz Link
mama_micha Re: zawód wykonywany 25.06.06, 12:38 i ja technik ekonomista jestem , jednak do tej pory pracowałam najpierw w agencji celnej a teraz w biurze......zakładu pogrzebowego gdzie zajmuje sie mydłem i powidłem, kadry i takie tam bla, bla Odpowiedz Link