Dodaj do ulubionych

Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.10, 17:37
Proszę o opinie o tym hotelu
Obserwuj wątek
    • Gość: pawel5 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.lewandow.net.pl 10.12.10, 17:05
      Też interesuje mnie ten hotel (ma niezłe recenzje), intryguje mnie tylko , jak ruchliwa jest ulica oddzielająca hotel od plaży?
      • karinass Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był 13.04.11, 23:46
        Jeszcze nie byłam w tym hotelu, ale ma super opinie. Dlatego też lecę z mężem i 6-cio letnią córeczką właśnie do tego hotelu 14.07 z Katowic na 2 tyg. Czy ktoś też się tam wybiera w tym terminie. Proszę dajcie znać - będzie raźniej.
        • Gość: ann7 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 09:36
          my lecimy z Warszawy na tydzień od 16-23 lipca z 2 dzieci 19 lat i 15 lat .Myślę że się spotkamy .
          • Gość: marekp Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.grudziadz.pl 14.04.11, 11:12
            Czy leci ktoś z Warszawy 05.05.2011?
            • nullka78 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był 14.04.11, 12:47
              W moim terminie też tu jeszcze nikogo nie spotkałam :-( Leci ktoś 16.06 z Warszawy?
              • Gość: Ania79 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.204.104.57.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.06.11, 17:57
                Prawdopodobnie ja z mężem (dziś jeszcze narzeczonym:))
              • Gość: nikipolo Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.11, 23:42
                Lecimy z 3-letnim synkiem z wawy 16.07.br.
                AAAAAAAA nie możemy się doczekać:)
                • nullka78 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był 04.07.11, 17:41
                  Byłam wróciłam :-) Hotel rewelacja, bajka (pokój obsługa, widok z pokoju) - wszystko mi sie podobało bardzo tylko.... z Itaką raczej więcej nie polecę ale to na inny wątek.
                  Jeśli macie pytania to piszcie nullka78@o2.pl

Iga za szt. leżaka bądź parasol 3 euro (chyba że w sezonie mają większe ceny) Ja byłam 16-30 czerwiec 2011

• Gość: Anita Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.dynamic.mm.pl 20.07.11, 18:12
                    Witaj ja lecę 26 .07 i własnie z Itaki powiedz jak się podobało ? Jak jedzenie obsługa ? Czysto w pokojach? Słyszałam ze pojawiają sie karaluchy? Dziekuje i pozdrawiam:)pink9@o2.pl
                • Gość: zuz## Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.lublin.mm.pl 04.07.11, 19:17
                  lecimy w tym samym terminie z Warszawy,(ale starsze dzieci) myślę że sie spotkamy:)
        • Gość: Lirex Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 22:48
          my rowniez z katowic od 14 lipca
      • Gość: halina Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.13, 21:32
        Witam.Wrociliśmy z mężem teraz w czerwcu z tego hotelu.Jest imponujący,robi niesamowite wrażenie na wejsciu.Mnóstwo kwiatów wręcz wiszące ogrody,fontanny,niesamowite kwiaty.Można nie wychodzić z hotelu i ma się wrażenie że przebywamy w pięknym ogrodzie.Hotel prezentuje się juz z daleka okazale.Jeśli ktoś narzeka na jedzenie to znaczy że malkontent i ciągle będzie coś wyszukiwał żeby narzekać.Czysto,miło, widokowo cudo.Jednym słowem raj na ziemi dla dużych i małych.Troszkę może powinni już się zająć remontem pokoi.Pozdawiam
    • Gość: beata Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 20:16
      No to jest nas więcej, ja też zrobiłam wstępną rezerwacje i szukam czegoś więcej o tym hotelu oprócz holidaychek.
      • iwonapogo Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był 18.12.10, 11:20
        Ja też się dopisuję do pytających, rezerwacja zrobiona na sierpień a o hotelu niewielu forumowiczu pisze.
        • Gość: Stahlman Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.10, 14:28
          No to ja jestem następny z rezerwacją na lipiec - więc jak wrócę to coś wpiszę. Oby nie było za późno :)
          • lidfed Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był 28.12.10, 09:17
            Ja lecę 11.08.2011 z Katowic z mężem i 2 dzieci (5 i 8 lat).
            • Gość: Lenkam1 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: 195.150.18.* 29.12.10, 07:56
              Też wybrałam ten hotel, od 10 września, ciekawi mnie czy to dobry wybór i jaka jest tam okolica .
              • nullka78 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był 18.01.11, 12:32
                Ja lecę do tego hotelu z dwójką dzieci 5 lat i 1,5 roku w terminie 16.06-30.06.2011. Czy ktoś będzie w tym terminie?
                • Gość: anna Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.lublin.mm.pl 28.01.11, 09:58
                  my będziemy w tym hotelu od 16 lipca do 23 lipca z 2 dzieci (18 lat i 15 lat) będzie ktoś w tym terminie?
                  • Gość: Koral Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 18:24
                    My będziemy w tym hotelu od 7 do 21 lipca, jedziemy też z dwójką dzieci (16 i 6 lat). Mam nadzieję, że dokonaliśmy dobrego wyboru.
            • Gość: kin Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.client.duna.pl 01.02.11, 00:46
              we wrześniu wyruszamy
              • nullka78 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był 01.02.11, 13:44
                Jak widać każdy w innym terminie - może jakoś się uda i za jakiś czas ktoś z kimś się zgra na ten sam termin ;-)
                • Gość: ankaya Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 19:02
                  My wyruszamy 15 lutego 2011 na podróż poślubną;) mam nadzieję ze będzie super;)
                  • Gość: ewa Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.lublin.mm.pl 07.02.11, 19:43
                    miłego wypoczynku
                    odezwijcie się po powrocie
                    • Gość: ankaya Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 22:41
                      Nie dziękuję;) i napewno dam znać i zrelacjonuje jak było;)
                      • nullka78 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był 08.02.11, 12:25
                        Czekamy na relację i ewentualne uwagi ;-) A z jakim biurem lecicie?
                        • Gość: ankaya Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 08:01
                          Padło na Itakę bo teraz przez ferie i Egipt oferty są niestety poprzebierane, ale mam nadzieję że z Itaką też będzie OK;)
                          • nullka78 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był 10.02.11, 13:04
                            My też lecimy z Itaką więc tym bardziej będę zainteresowana Twoją opinią
                            Jeśli możesz napisz w jakich godzinach macie zaplanowany wylot i przylot? Bo dla mnie jak narazie jest to jedna wielka niewiadoma (a wyczytałam że Itaka potrafi bardzo często robić późne wyloty i bardzo wczesne nocne powroty)

• Gość: ankaya Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 17:53
                              Hmm my póki co wylot mamy o 10 z Wawy a powrót o 15:50 więc godziny jak dla mnie są ok;) a jeżeli coś ulegnie zmianie to dam znać;) póki co przesuneło się o pół godziny bo miało być o 9:30 ;) ale taka zmiana to jak nie zmiana;)
                              • nullka78 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był 10.02.11, 21:11
                                Fajnie - też by mi pasowały takie godziny :-)

• Gość: rosalita Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.11, 22:29
            lecę 19 maja na 2 tygodnie. Jak wrócę to napiszę jak było. Pozdrawiam,
            • Gość: zolw201 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.grepnet.cz 09.05.11, 21:10
              witam, czytam ze lecimy w tym samym terminie 19.05, my lecimy rodzinnie z 5-latkiem jednak tylko na tydzien z katowic. szukamy podobnych klimatow. pozdrawiam
        • Gość: Ewa Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 22:53
          Witam....lece do tego hotelu 19.02.2011.Jak wróce opisze wam moje wrazenie.Mam nadzieje ,ze to był dobry wybór...
          • nullka78 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był 18.02.11, 14:21
            Super to czekamy i miłego wypoczynku :-)
    • Gość: ewa Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.lublin.mm.pl 29.01.11, 21:35
      Był ktoś może w tym hotelu ?
      A może wybiera się ktoś w lipcu ?
      • kasia_p45 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był 10.02.11, 13:26
        Ja lece ze Sky Clubu pod koniec marca. Sama jestem ciekawa opinii..
        Ale na holidaycheck są dość dobre :

www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Hotel+Be+Live+Playa+La+Arena-hid_35945.html

<Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe>
        • kasia_p45 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był 10.02.11, 13:28
          Oj cos mi się zdaje, ze tylko Ankaya bedzie przede mna a cała reszta to juz letnie terminy :))
    • jarecki420 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był 13.02.11, 09:17
      witam my lecimy 07.07.2011 z katowc 2+1 córka 8 lat kto leci jeszcze w tym terminie jesteśmy z żor
      • Gość: Ann Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.lublin.mm.pl 13.02.11, 13:05
        a na ile lecicie? bo my z warszawy 16.07 do 23.07, bedziemy we 4 (2 dzieci- w wieku 16 i 19 lat) :)
        • jarecki420 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był 13.02.11, 18:49
          lecimy na 2 tygodnie
          • Gość: Koral Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 21:24
            Witaj. My lecimy w tym samym terminie i też na dwa tygodnie, z Katowic. To pewnie się spotkamy. Jedziemy z dwójką dzieci. Wykupiliśmy wczasy w Itace. Mam nadzieję, będzie super. Pozdrawiam.
            • jarecki420 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był 14.02.11, 10:08
              witam no to super napewno się spotkamy i będzie świetnie a dzieci ile lat mają?
              • Gość: Koral Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 15:12
                Witam. Córka ma 16 lat, a syn 6 lat.
      • Gość: Paweł Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.11, 13:04
        Wybieramy się do tego hotelu we wrześniu czy ktoś jedzie teraz?
        Czy ktoś kto był może napisać czy woda w oceanie nadaje się do pływania ? ;) czy fale nie są za duże...
        I ile kosztuje leżak z parasolem na tej plaży 100m od hotelu?
        czy polecacie coś szczególnie co należy koniecznie zwiedzić? oczywiście prócz masywu wulkanu?

z góry dziękuję i pozdrawiam
        P.
        • Gość: Andy Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.play-internet.pl 30.08.11, 17:41
          Ja byłem na przełomie lipca i sierpnia woda miała 24 stopnie ,przypuszczalnie jak będziesz także da się pływać bo temp.powietrza nie są takie jak w Egipcie czy Turcji a gdy różnica między powietrzem a wodą jest niewielka to nie czuje się żeby ocean był zimny fale czasem są dość duże ale głównie przy brzegu gdyby flagi określają poziom ryzyka myślę że głównie w zimie jest mniej dni kiedy można pływać,parasole i leżaki są po 3 euro od sztuki ale leżak Ci nie jest potrzebny wystarczy jakiś ręcznik czy karimata i tylko parasol bo piasek bardzo fajny ale koniecznie obuwie bo jego temp.potrafi osiągnąć 56 stopni i nie przejdziesz metra z wycieczek koniecznie Loro Park niesamowite show Orek ,polecam La Gomerę cudowna wyspa na której mieści się dom Kolumba,niezły jest rejs katamaranem w poszukiwaniu wielorybów i delfinów jest krótki i nie męczący,jeżeli lubisz wędrówki to również trekking w Masce miejscu wyjątkowej urody
        • Gość: michal Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.home.aster.pl 05.09.11, 14:11
          My też się wybieramy . Wylot 15.09 na tydzień , może sie spotkamy :)
          • Gość: paulosso Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 14:38
            Wczoraj wróciliśmy z 2tygodniowego pobytu. Ogólne wrażenia bardzo dobre.
            Może przydadzą się takie informacje:
            -wypożyczenie samochodu w biurze turystycznym w hotelu cena taka sama jak w miasteczku, nowy Ford Fokus, biały 1,6 automat - po rabacie 60 eur/doba, nowy VW Pola 1,4 manual - po rabacie 40 eur/doba. Taxi z Playa de las Américas do hotelu /ok 30km/- 37 eur więc warto wziąć samochód.
            -autobus z pod hotelu do portu w Los Gigantos 1,5 eur /7 x 1,5 = 10,5 eur/, a taxi na 7 osób z portu pod hotel 4 eur za kurs
            -super wycieczka 1,5h z portu Los Gigantos na gwarantowane spotkanie z wielorybami /niesamowite wrażenie, wieloryby w zasięgu ręki/ i kąpiel pod klifami 15 eur/osoba, super fajna motorówa na 12 osób. Inni płyną statkami turystycznymi w "spędzie" po 70 osób i kontakt z wielorybami mają z ok. I piętra. Wieloryby małe ok 5m nic nie robiące sobie z turystów. Rezerwacja w porcie, i ze strony www
            www.ocean-explorer.net/exping.htm
            -do cudownej doliny Masca najlepiej samochodem w automacie, fest!!! podjazdy!!!
            -woda w oceanie przyjemna, nawet dla mojej wiecznie zmarzłej żony ;)
            -woda w basenie bardzo ciepła, dająca tylko niewielką ulgę w fest upale. 36 - 39 stopni przy basenie.
            O resztę proszę pytać, chętnie odpowiem. Pozdrawiam
            • Gość: carrie Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.ists.pl 12.09.11, 12:50
              @paulosso - wielkie dzięki za informacje:) Wybieram sie na Teneryfę 8.10 :))) nie mogę się doczekać. Ktoś może leci w tym terminie do Be Live Playa La Arena ??
            • Gość: olciab1e Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: 193.91.7.* 27.10.11, 13:02
              Witam,
              mam małe pytanko?
              Jadę do tego hotelu 16 grudnia 2011. Czy samochód trzeba wcześniej rezerwować? i czy potrzebna jest karta kredytowa do wypożyczenia?
              • paulosso Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był 27.10.11, 17:31
                Witam, lepiej zarezerwować z jedno-dwu dniowym wyprzedzeniem. Generalnie samochodów nie brakowało, ale jeśli chciałem wziąć nowego Fokusa musiałem dwa dni poczekać. Karta kredytowa jest potrzebna jako depozyt, tak jak w innych wypożyczalniach. Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku.
              • Gość: bu ba Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: 193.106.84.* 25.11.11, 22:31
                karta kredytowa nie jest niezbędna - wtedy trzeba zostawić depozyt w gotówce
                • e_podmiejska Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był 26.11.11, 10:59
                  Jaki depozyt, jaka karta kredytowa? Czegoś tu nie rozumiem....
                  Przyznam, że na Kanary wybieram się pierwszy raz, więc może tam zwyczaje są inne. A ten ALL jest do końca czy nie (oczywiście z opaską na ręku)? Proszę o precyzyjną odpowiedź!!!!!. Ostatnio na Rodos zdałam pokój o 12 a transfer był dopiero o 16 i nikt nie robił, żadnych problemów z napojami czy jedzeniem. Do chwili wyjazdu cała moja rodzina korzystała ze wszystkich udogodnień hotelu. Zresztą w trakcie innych poprzednich wyjazdów sytuacja była taka sama. Nikt nigdy nie kazał nam zostawiać depozytu czy podawać nr karty kredytowej....
                  • e_podmiejska Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był 26.11.11, 11:02
                    PS. a jeśli chodzi o depozyt, to za co i w jakiej wysokości?
                    "LOS SPRZYJA PRZEZORNYM"
                    • Gość: Anna Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.11, 13:44
                      Byliśmy w tym hotelu w lipcu. Po opuszczeniu naszego pokoju złożyliśmy bagaże w specjalnym pokoju przy recepcji i mogliśmy korzystać ze wszystkich atrakcji hotelu. Nikt nie kazał nam zdejmować opasek all, jedliśmy też obiad tuż przed transferem na lotnisko. Było to dla nas ważne, bo byliśmy z dzieckiem. O możliwości korzystania z all do końca pobytu w hotelu informowała nas rezydentka na pierwszym spotkaniu. Nie płaciliśmy żadnego depozytu i karta nie była nam potrzebna.(Niektórzy nasi rodacy siedzieli ze swoimi walizkami przy recepcji, ale to ich sprawa). Nie martw się na pewno będziesz zadowolona z wypoczynku w tym hotelu. Pozdrawia.
                      • e_podmiejska Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był 27.11.11, 14:24
                        Dziękuję za konkretną odpowiedź. Uspokoiłaś mnie:))))
                        "LOS SPRZYJA PRZEZORNYM"
    • kasia_p45 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był 13.02.11, 18:59
      Czemu wszyscy lecicie latem? Nic sie nie dowiem o tym hotelu :(
      Za to wy ode mnie jak najbardziej :))
    • kasia_p45 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był 19.02.11, 13:48
      www.sky-club.eu/hotel-playa-la-arena__16-1-1.html
    • onlybubble Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był 20.02.11, 15:07
      teneryfa24.pl/forum/viewtopic.php?f=5&t=203
    • Gość: ankaya Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 12:12
      Ja już wróciłam. Jeżeli macie jakieś pytania to piszcie;) chętnie odpowiem;)
      PS my jesteśmy bardzo zadowoleni:D
      • brehia78 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był 24.02.11, 16:46
        Opowiedz coś więcej :). Mnie osobiście interesuje plaża (jej wymiary ;)). Byłabym także wdzięczna za info, czy w okolicy jest gdzie pospacerować?
        • Gość: ankaya Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 23:24
          "Opowiedz coś więcej :). Mnie osobiście interesuje plaża (jej wymiary ;)). Byłabym także wdzięczna za info, czy w okolicy jest gdzie pospacerować? "

Co do plaży to dokładnych nie znam :D ale jest dosyć spora, i jeszcze biorąc pod uwagę że jest tam mało plaż.... to ona ma jakieś 20 metrów szerokości a długości no raczej ponad 100. Ale to orientacyjnie, nie było na niej ciasno są leżaczki z 3 euro jeden i parasol też 3 euro jeżeli chcesz. Jak jest ciepło to ten piasek nagrzewa się i parzy przez sam ręcznik wiec polecam leżaki. Teraz byliśmy i temp była nawet 31 stopni jednego dnia a tak średnio około 27 z tym że rano było około 16 (CZYLI OKOŁO 8). Jest gdzie pospacerować wyjdziesz z hotelu, dojdziesz do głównej drogi w dół i kierując sie na prawo idziesz pod górkę na Los Gigantes - polecam;) a w lewo masz sklepiki, kafejki troszkę dalej nawet duży Market. Takze jest gdzie spacerować, a jeżeli chcesz to mozesz jechać do Playa las Americas albo innego miasteczka:)
      • Gość: ann Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.lublin.mm.pl 24.02.11, 19:26
        napisz proszę jak pokoje hotelowe,atmosfera w hotelu i co zwiedzaliście?
        • Gość: weiss Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.play-internet.pl 25.02.11, 16:10
          może ja trochę pomogę:)
          byliśmy w tym hotelu miesiąc temu.Naprawdę nie ma się do czego przyczepić.Jedzenie - mistrzostwo świata - każdy znajdzie coś dla siebie. Pokoje Hotelowe ładne, klima sterowana indywidualnie, duża szafa, czysto, schludnie - wystarczy wejść na holidaycheck i pooglądać fotki pokoju:)
          obsługa bardzo miła, sympatyczna i uczynna(za wyjątkiem formalności pierwszego dnia ale to już moje subiektywne wrażenie:)
          codziennie wieczorne show na fajnym poziomie. Plaża tuż przy hotelu - wystarczy zjechać przeszkloną windą, przejśc przez uliczkę i jest sie na plaży:) - ciemny, wulkaniczny piaseczek (uwaga, szybko się staje gorąąąący! :) ) jest ona niewielka ale bardzo urokliwa - uwaga na fale z małymi dziećmi - w szczególności przy żółtej/czerwonej fladze - dzieciom nie polecam samym się zbliżać.
          ja choć ułomkiem nie jestem (120 kg ;)) - to jedna potrafiła mnie "przeciągnąć" 10metrów pod wodą:D- uczucie świetne - jak ktoś umie pływać:)
          polecam spacer do los gigantes -pod same klify jakieś 2 km. jest tam bardzo fajny port, z którego można się wybrać na rejsik pod same klify i w "poszukiwaniu delfinów" (nam niestety skubane uciekły;)) jak ktoś nie lubi chodzić może podjechać za "Euraska" autobusem - przystanek tuż obok hotelu. My jako, że nie lubimy wycieczek fakultatywnych, tylko zwiedzamy sobie na własną rękę komunikacją mijską z przystanku korzystaliśmy dość często- autobusy dowioza zarówno do las americas (dla kobiet mekka zakupowa - dla dzieci( i nie tylko ;)) SIAM Park), jak i w przeciwną stronę do Puerto de la Cruz (Loro park)

Reasumując- zdjęcia nie oddają tego jak ładny jest ten hotel:))

miłej zabawy życzę...z resztą nie muszę- bo na pewno taka będzie:)

pozdr,
          Weiss

• Gość: rosalita Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.11, 22:58
            Witam , mam nie bardzo typowe pytanie. Co z osobami palącymi? Myślę, że w pokojach nie można palić a już tym bardziej na terenie hoteli.Tak na spokojnie gdzie można spokojnie dmuchnąć sobie dymka, bo np. w Egipcie czy Tunezji wszędzie bez problemu .Jak tu przedstawia się sprawa?
        • Gość: ankaya Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 23:27
          Byliśmy tylko tydzień i wybraliśmy Loro Park i La Gomerę - i te miejsca w 100% polecam. Kontakt ze zwierzętami w Loro parku super.... pokaz delfinów, cudownych orek, papug i innych ptaków, ogromne goryle, piękne ryby, rekiny, aligatory, surykatki.......itd to trzeba zobaczyć;) A La gomera znowu oderwanie od wszystkiego.... dziewicza wyspa, pięknie zielona, cudowne widoki na Teide i ocean, a byliśmy z Itaki i przewodnikiem był Alan (czytałam jakieś opinie na nie o nim, ale tak naprawdę wycieczka była konkretna, przyjemna i ciekawa a dodatkowo puścił muzykę relaksacyjną gdy jechalismy autobusem i to plus cudowne widoki dało rewelacyjny efekt!!!!
          • Gość: jhjan Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: 193.169.18.* 26.02.11, 08:21
            proszę napisz jeszcze o hotelu
            • Gość: ankaya Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 20:41
              a co chcesz wiedzieć?
              • nullka78 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był 28.02.11, 00:12
                Ja mam pytanie odnośnie zjeżdzalni - czy jest ona dostępna tylko dla dzieci czy dla dorosłych również?

• Gość: ankaya Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 17:37
                  Myśmy nie zjeżdżali ale nie widziałam żeby były jakieś ograniczenia na tabliczkach przy zjeżdżalni wiekowe, wzrostowe czy wagowe;)
                  • Gość: Basia Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 08:43
                    ja z mężem (w średnim wieku!! haha) wybieramy się do tego hotelu 29 kwietnia 2011 może jakieś małżeństwo też się tam wybiera w tym terminie>? było by raźniej - my jedziemy z Itaki wylot z Katowic. Pozdrawiam
                    • Gość: jhjan Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.darnet.pl 03.03.11, 10:36
                      Ja z żoną 26.05.11r.Pani Basiu o której wylatujesz z katowic
                      • Gość: Basia Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 14:17
                        Witam, niestety jeszcze nie ma godziny wylotu z Katowic, mają mnie powiadomić. Jak się dowiem to zaraz napisze. Pozdrawiam
                        • Gość: olcia Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: 195.117.208.* 05.03.11, 14:37
                          ankaya napisz prosze czy ocean na brzegu jest płytki czy jest oo razu głęboko,lecimy z maluszkami i fajnie by było dla nich troszke płycej :)
                          • Gość: ankaya Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.11, 16:21
                            Jeżeli chodzi o tą plaze przy hotelu to jak byliśmy to ocean był wzburzony ( nie wiem czy słyszałaś historię Polaka który właśnie przyleciał z nami i około 23 poszedł przejść się nad morze i porwała go fala) ciągle były czerwone chorągiewki i nie można było się kąpać. Fale były naprawdę duże i jak sie stanęło naprzeciwko nich to przerażały czasem hukiem. Nie wiem jak jest gdy nie ma tak wzburzonego oceanu, i jak to często bywa, ale wiem ze dzieci nie kąpały się. Ewentualnie rodzice kopali im dołki i jak przyszła większa fala to napełniały sie wodą i wtedy się pluskały. Ale zdradliwy jest tam ocean-a bynajmniej w tym czasie jak byliśmy. Fale przychodziły z różną siłą, nawet jak stałaś na brzegu i ledwie cie podmoczyła fala to za chwilę potrafiła przyjść taka, że wody miałaś niby do kolan, ale jak wracała to miało się wrażenie że z większą siłą i ciągnęło do oceanu. Grupa anglików siedziała sobie na piasku tak, że podmaczało im tylko tyłki, ale za chwilę potrafiła przyjść taka fala że ich do połowy zalewała i zsuwała ku oceanowi(to był moment) Ale jest ratownik, który czuwa nad tym. Leżeliśmy na plazy i jak fala potężnie huknęła w skały to zaraz gwizdał, żeby uważać i kazał nie wchodzić dalej do wody bo rzeczywiście przychodziły duże fale - dla mnie miały około 2-3m wysokości, rozbijały się przy brzegu ale woda miała mimo wszystko dużą siłę. Może jak pojedziecie już będziecie spokojniej, my jak byliśmy to trochę wiało i pewnie dlatego były większe fale. Ratownik był do 17, potem zagradzał plaże od oceanu takimi taśmami, bo po tym wypadku z Polakiem nie można było zbliżać się do morza jak nie było ratownika, krążyła policja i pilnowała tego.
                            Leżaki kosztują tam 3 euro od jednego i parasol też 3 euro. Ogólnie plaza przyjemna i zawsze to chłodniej jak jest gorąco od oceanu. Fale cudownie roztrzaskują sie o skały - warto poleżeć i popatrzeć sobie poprostu, ale radzę uważać jak są czerwone chorągiewki. Albo można jechać na inne plaże, widzieliśmy plaże w los cristianos jak jechaliśmy na wycieczkę jest szersza, piasek nie jest czarny bo mieszany z tym z Sahary a przede wszystkim nie było tak dużych fal i tu można sobie ją podejrzeć
                            www.arona.travel/portal/turismo/p_107_final_principal.jsp?codAdirecto=896&codbusqueda=831&language=en&layout=p_107_final_principal.jsp&seccion=s_floc_d4_v2.jsp
                            W razie jakichś pytań pisz;)
                    • Gość: anka68 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.11, 09:00
                      fajnie że lecicie to już nas będzie 6 z Wami lecimy 29.04.11 z Warszawy może się spotkamy?
          • Gość: marekp Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.grudziadz.pl 11.04.11, 13:45
            Czy w Loro Parku byliście z Itaką? Jak długo trwa wycieczka do Loro Parku? Pytam, bo wyjeżdżamy w maju z dwulatkiem i musimy dostosować się do jej możliwości.
            • mafinka21 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był 11.04.11, 15:46
              Też mnie interesuje Loro Park z Itaką - ktoś był? marekp którego lecicie bo my 12 maja.
              • nullka78 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa 11.04.11, 20:42

A ja dziś dostałam smsa o zmianie godzin wylotu na Teneryfe. Teraźniejsze godziny dużooo bardziej mi sie podobają
                wylot z Warszawy 9:15 (poprzednio była 19:25)
                wylot z Teneryfy 15:05 (poprzednio była 1:15 dnia następnego i trzeba byłoby koczować do północy bo All obowiązywał do 12 w dzień)

Mam nadzieję że tak już zostanie - bardzo by mi to pasowało :-)
                • kasia_p45 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa 12.04.11, 00:11
                  Jesli z Itaka to sie tak nie ciesz. Oni potrafia w ostatniej chwili pozmieniac godziny wylotow. Jak bylam teraz w Playa de Arena jednego dnia przy wejsciu do restauracji ustawili taki wielki opis, ze wylot jest kilka godzin wczesniej czyli w nocy.. Wcale nie za fajne. Ja bym sie wkurzyla...
                  • mafinka21 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa 12.04.11, 10:26
                    Mnie też zmienili, ale niestety na gorsze bo przylatuje na Teneryfe o 3.25 w nocy. No cóż każdemu się nie dogodzi, ale Kasia mnie pocieszyła .... może jeszcze zmienią :)
                • Gość: marekp Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa IP: *.grudziadz.pl 12.04.11, 11:54
                  to jedziemy w tym samym czasie
                • anka-1312 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa 04.05.11, 11:00
                  czytając Wasze opinie nie moge się doczekać wylotu:)a może ktoś sie wybiera między 25.06.11-09.07.11??
                  • agapelka Re: do anka 1312 16.05.11, 12:54
                    ja z siostrą i córą wybieramy się do tego hotelu w terminie zbliżonym do twojego,
                    czyli 23.06-07.07.
                    • anka-1312 Re: do anka 1312 16.05.11, 17:48
                      To świetnie,wiec na pewno sie spotkamy,ja lecę z meżęm i 14 letnim synem...jest nas co raz więcej:)
                  • hergrab Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa 17.05.11, 20:56
                    my lecimy z Poznania 30.06. moze się spotkamy?
              • Gość: marekp Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.grudziadz.pl 12.04.11, 11:55
                My lecimy 5 maja na 1 tydzień
                • nullka78 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był 12.04.11, 12:29
                  Wiem wiem że oni tak potrafią, dlatego napisałam że fajnie byłoby jakby tak zostało , ale liczę sie z tym że jeszcze wywiną jakiś numer :/
                  • Gość: ankaya1985 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.11, 16:59
                    My byliśmy z Itaką i 3 dni przed wylotem, lot przesuneli tylko o 15 minut, poza tym wszystko się zgadzało i było ok- zgodnie z umową. Nie straszcie nie wiadomo jakimi zmianami bo to nie reguła.
              • Gość: ankaya1985 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.11, 17:00
                My byliśmy z Itaką w Loro parku;) wycieczka była około 7 rano wyjazd, nie pamiętam dokładnie chyba po 7;) i przyjazd około 18 do hotelu. Jedzie się tylko z kierowcą który podwozi Was do Loro parku i wysadza a potem przywozi, wchodzi się samemu i zwiedza - ustawiając co chcesz zobaczyć pod siebie bo dostajesz harmonogram występów i mapkę Loro Parku. POLECAM ORKI I DELFINY;) Orki były cudowne, i sektory z napisem SPLASH to nie ściema;) rzeczywiście pryskają;) na pokazie orek jest duży telebim na którym można się zobaczyć bo pokazują widownię, i sceny jak np Orki kogoś chlapią . Osoby siedzące w oznaczonych sektorach wychodziły mokrutkie. Na orkach i delfinach najlepiej siedzieć na środku, na fokach na dole z lewej strony bo może będziecie mieli okazję przytulić się do foki i dać jej cześć;) na niektóre seanse -odpowiednio sobie ustawiając kolejność, można iść dwa razy BO WARTO;)
      • Gość: jhjan Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.darnet.pl 25.02.11, 10:43
        Ankaya napisz proszę jakie baseny ,,jedzenie,napoje,drinki,jakie są pokoje (widok z pokoju),
        czy jest jakieś robactwo,czy są płatne parasole i leżaki i w jakiej cenie na plaży, czy są animacje w hotelu gdzie warto pieszo pospacerować ,co warto kupić
        • Gość: ankaya Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 20:41
          Baseny są dwa plus malutki przy zjeżdżalni, nad jednym można przejść przez mostek a na środku drugiego jest taka niby wysepka z kaktusem. Jeden ten z mostkiem jest podgrzewany i było w nim np 26 stopni a w drugim 22. Jedzenie dobre, dosyć urozmaicone, ale standardowe jak wszędzie najlepsze śniadania, obiad taki lekki a kolacja to juz zdecydowanie większy wybór. Jak byliśmy teraz to ze względu na Egipt hotele są dosyć wypełnione i jeśli chodzi o kolację to przed 19 ustawiała sie kolejka żeby otworzyli bo jak sie schodzi tak o 19.15 to trzeba czekac na stoli ale to dosłownie 3 minutki-obsługa bardzo sprawnie działa. Pokoje to zależy czy wykupisz sobie z widokiem na morze(jeżeli tak to rewelacja a jak nie to niew iem bo ja miałam z widokiem na morze wykupione bezpośrednio w Itace, ale jest możliwość wykupienia sobie na miejscu bodajże 7 euro za dobę). Animacje jak dla mnie liche, podobno w wakacje są fajne gdzieś czytałam ale teraz też był hotel pełny i tacy anemiczni ci animatorzy w ciągu dnia, na aerobiku jak z tylu pokoi ćwiczy 7 osób to coś nie tak.... ale jakieś minogolfy i inne atrakcje też były( my korzystaliśmy ze słonca bo tylko byliśmy 7 dni). Najlepiej wypożyczyć tam samochód i objechać sobie wyspę bo widoki nie zapomniane a jak nie to jechać na wycieczki fakultatywne. Hotel jest z tym na plusie ze jak wyjdziesz z niego i dojdziesz do głownej drogi która leży równolegle do plaż to idź w prawo i za około 1,5 km są los gigantes. A ogólnie to spacer po miasteczku;)
        • Gość: valdir Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: 81.15.240.* 08.03.11, 10:38
          Wie ktoś może czy w hotelu lub gdzieś w pobliżu można wypożyczyć samochód?
          Jak wygląda opcja all, co zawiera,w których miejscach obowiązuje i w jakich godzinach.
          Ja lecę z Itaki 25.03.11 godz.13.40 Warszawa.
          • Gość: ankaya Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 17:08
            Samochodu nie wypożyczaliśmy, ale rezydentka poleca wypożyczalnie - ceny przystępne, ceny nie są wygórowane i z tego co mówili porównywalne z innymi punktami, a widziałam w miasteczku też wypożyczalnie;) Jeśli chodzi o all to dostaniesz w recepcji hotelu kartkę;) a co na niej nie bedzie to sie dopytasz;)
      • Gość: anka68 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.11, 08:54
        Witam.Wylatujemy z przyjaciółmi 29.04.11 z Warszawy w 4 dorosłe osoby ,proszę napiszcie jak hotel,jedzenie, swoje uwagi i ogólnie wrażenia -pozdrawiam anka
    • kasia_p45 Re: Be Live Playa La Arena - suszarka 06.03.11, 12:35
      Powiedzcie prosze czy w pokojach jest napewno suszarka do włosów?
      Pytam poniewaz lece na tydzien i nie chce tego brac bo biore mala walizke..
      Dzieki i pozdrawiam :))
      • Gość: ankaya Re: Be Live Playa La Arena - suszarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.11, 18:29
        Jest suszarka, u nas w pokoju była taka jak jest na basenach z taką rurą, nawet dosyć suszyła, ale ja jednak używałam swojej
        • kasia_p45 Re: Be Live Playa La Arena - suszarka 06.03.11, 18:57

Ja w ogóle nie używam suszarki (choc mam długie włosy). Ale moja córka z która jade tak i dlatego pytam..
          A po co tachac na tydzien...? za duzo miejsca w bagażu zajmuje..
          • Gość: ankaya Re: Be Live Playa La Arena - suszarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 07:14
            ;) Moja jest lekka, miałam miejsce w walizce więc wzięłam...
        • Gość: Basia Re: Be Live Playa La Arena - suszarka IP: *.proton.net.pl 06.03.11, 20:29
          Aniu, wszyscy zadają Ci mnóstwo pytań to i ja pozwolę sobie zapytać Cię (może moje pytanie jest banale) Aniu kochana powiedz mi czy w pokoju są warunki do zrobienia sobie kawki białej zresztą, tzn czy jest czajnik,kawa itd... Nim się obudzę muszę wypić kawkę.
          Pozdrawiam
          • Gość: ankaya Re: Be Live Playa La Arena - suszarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 07:19
            Niestety nie pocieszę cię;) w pokoju u nas były tylko kieliszki na wino, nie ma czajnika, szklanki ani kawy;)
            chociaż restauracja jest czynna niby od 7.30 ale już po 6 można sobie iść na śniadanie bo wszystko jest ( rozwiązanie jest dobre gdy jedzie sie wcześnie na wycieczkę) tylko nie ma ciepłego przygotowywanego przez nich na poczekaniu jedzenia jak omlety, jajecznica czy jajka. Ale też nie powiem ci czy jest tam normalna kawa:/ bo jestem nie kawiasta;) a od tak piłam w piano barze kawkę z mlekiem i była pyszna;) tylko one są później otwarte:/
            • Gość: zuza Re: Be Live Playa La Arena - suszarka IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.11, 16:40
              Ankaya mam jedno pytanie;] jak wygląda pokój 2+2 ? czy jest wystarczająco obszerny ? lecimy z Itaką 2+dzieci 17 i 10 lat.
              Z góry dziękuje.
              • mofi Re: Be Live Playa La Arena - suszarka 08.03.11, 16:12
                podłaczam sie pod pytanie j.w.;) jak wygląda pokój 2+2? z jedna przystawka widać na fotografiach folderowych, ale 2+2 nie. Obawiam sie czy druga dostawka to nie bedzie rozkładane łózko polowe...;(
              • Gość: ankaya Re: Be Live Playa La Arena - suszarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 17:04
                Nie wiem jak wygląda bo My mieliśmy tylko 2;) ale był duży, obszerny i wygodny;)
                • Gość: ankaya Re: Be Live Playa La Arena - suszarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 17:10
                  Ahaaaaaaa zapomniałam;) ważna informacja dla osób które mają barierę językową: w recepcji przyjmowała nas kobietka która mówiła w miare po Polsku:) chyba to była słowaczka;) bardzo miła i rejestracja mija beż problemu;) bo rezydentka nie jedzie z nami do hotelu;)
                  • Gość: krzylo4 Re: Be Live Playa La Arena - suszarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 18:12
                    Witam. Wybieram się do tego hotelu 25 marca i mam dwa pytania:
                    1. Czy są ręczniki plażowe dostępne są w hotelu czy mam zabrać swoje?
                    2. Czy potrzebne mi będą buty ochronne do chodzenia po dnie oceanu?
                    Z góry dziękuję za odpowiedź.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: ankaya Re: Be Live Playa La Arena - suszarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.11, 11:31
                      Z pierwszym pytaniem pomogę;) ręczniki są i można je sobie wymieniać co drugi dzień;) w pokoju też są oprócz tego białe, my mieliśmy pokój dla 2 osób i były dwa duże , dwa średnie i dwa małe. A co do obuwia to jak myśmy byli to ocean na plaży przy hotelu był bardzo wzburzony i chodziliśmy tylko przy brzegu, jest tam fragment ze skałami ale ogólnie jest sam piasek więc te buty były nie potrzebne. Nie wiem jak jest, gdy można wejść dalej w ocean a na innych plażach nie zdążyliśmy być;)
                    • Gość: marija Re: Be Live Playa La Arena - suszarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 09:25
                      Jeśli chodzi o obuwie do wody to niewiele pomoże, siła wody jest ogromna. Na dnie sa komyki ,nie duże ,ale niesione przez ocean z ogromną siłą. Zasada jest taka ,jeśli ktoś nie radzi sobie z wodą nie powinien się zbliżać, jeśli wchodzisz to jak najszybciej trzeba zaczać płynąć,żeby uniknąć kamieni.Trzeba odpłynąć dalej od brzegu ,żeby fala nie wypchneła nas na kamienie , blisko brzegu. Wrażenia z kąpieli niesamowite ,ale powtarzam trzeba być uważac . Dzieci mają zakaz kąpieli i zbliżania się do wody. Mój 11 letni syn pływa doskonale ale nie pozwoliłam mu wejść do wody. Byliśmy w ostatnim tygodniu lutego. Chętnie odpowiem na pytania.
                      • asita81 Re: Be Live Playa La Arena - suszarka 17.03.11, 22:30
                        Witam ,
                        mam pytanko?
                        czy ktoś z Was wypożyczał auto?jest gdzieś w pobliżu hotelu wypożyczalnia?jakie są ceny?czy był ktoś z Was w Loro parku? chciałabym tam pojechac z 2 letnim synkiem (nie wiem czy wpuszczają tam takie małe dzieci).
                        pozdrawiam
                        p.s.lecę 25.03 już się nie mogę doczekac
                        • Gość: marija Re: Be Live Playa La Arena - suszarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 09:36
                          Witam, wypożyczaliśmy samochód w miasteczku. Wychodząc z hotelu furtką na ulice (a nie przez recepcje) trzeba isc w lewo , dochodzimy do sklepików i barów gdzieś po srodku jest kantor i tam bardzo mila dziewczyna ,która ma w ofercie kilka wypożyczalni, napewno znajdzie coś ciekawego. Jest problem z autami na sobote i niedziele trzeba wczesniej rezerwować. My mieliśmy Seata Leona na trzy dni kosz 90euro, samochód został podstawiony pod hotel , kluczyki na recepcji, zwrot w ten sam sposób, wszystko odbyło się bez najmniejszych problemów. Loro park jest fantastyczny, małe dzieci oczywiście mogą wejść, ten park to obowiązkowy punkt wyjazdu na Teneryfe
                          • asita81 Re: Be Live Playa La Arena - suszarka 18.03.11, 22:08
                            dziękuję Ci bardzo!na pewno zawitamy zatem w loro parku!czym mozemy się tam dostac?jest jakies dobre połączenie?kursują jakieś autobusiki do loro parku?długo się jedzie do puerto de la cruz?autko na pewno wynajmiemy na dzień-na zwiedzenie wysepki.chcemy ją zwiedzic w 7 osób (czy wypożyczalnia dysponuje autami 7-osobowymi?)pozdrawiam
                            • Gość: olcia Re: Be Live Playa La Arena - suszarka IP: *.gliwice.vectranet.pl 19.03.11, 10:03
                              Do asita81- jak wrocisz to byłabym bardzo wdzięczna o kilka informacji na temat twojego dwulatka jak zniósł podróż samolotem i na miejscu bo my latem tez sie wybieramy z dwulatkiem i troszke mam obawy przed tak długą podróżą :)
                              pozdrawiam
                              • asita81 do olci 19.03.11, 22:09
                                ok dam znac! my z mężem najbardziej boimy się lotu- a dokładnie jak mały go zniesie:(coś czuję że te 5,5 h to będzie wiecznośc:(na pewno kupię mu jakieś żelki do jedzonka, może lizaczka (łatwiej będzie mu znieśc tą róznicę ciśnień).pozdrawiam
                                • Gość: olcia Re: asita81 IP: *.gliwice.vectranet.pl 20.03.11, 09:17
                                  My też boimy się tego lotu najbardziej a o której godzinie macie wylot?bo w naszym przypadku to chyba była by lepsza noc ...
                                  • asita81 Re: asita81 21.03.11, 22:54
                                    o 13.40 z Warszawy!pora jest super!nie trzeba się aż tak szybko z domku zrywac!teraz kurcze mamy większy problem na głowie-wylot w piątek, a synek jakąś wirusówkę złapał (ma 39 stopni,okropny kaszel i katar)tragedia:do piątku musimy wyzdrowiec!!!(myślę, że tamten klimat mu dobrze zrobi:)pozdrawiam
            • Gość: dorka Re: Be Live Playa La Arena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.12, 16:00
              Witam moze ktos leci w tym roku w kwietniu??
    • kasia_p45 Re: Be Live Playa La Arena -opozniony lot 25.03.11, 12:25

12:30-Piatek
      A my jeszcze siedzimy na lotnisku w Warszawie i czekamy na samolot, ktory powinien wyleciec o 10-ej. Ciekawe o ktorej wylecimy??
      Mam tylko nadzieje, ze zdazymy na kolacje....

• Gość: beata Re: Be Live Playa La Arena -opozniony lot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 19:28
        Witam, jak wam się podobają letnie loty na Teneryfę z Itaki, ja jestem zdruzgotana w obydwie strony nocka. Z dzieckiem to masakra i powrót 19.08 zamiast 18.08 i to o 8 rano . To dodatkowy dzień urlopu. Czy jest szansa na zmianę godzin, jak myślicie. Pozdrawiam
      • Gość: jhjan do Kasi-45 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 19:48
        Kasiu jak wrócisz ,a jak możesz to i prędzej,podziel się swoimi uwagami.Życzę miłego pobytu
      • kasia_p45 Re: Be Live Playa La Arena -opozniony lot 26.03.11, 21:06
        Wprawdzie na kolacje nie zdazylismy ale dali nam posilek ok 2 w nocy.
        Wylecielismy ok 16stej z miedzyladowaniem w Turynie..
        Cos wiecej napisze po powrocie.. Troche ciezko tu z internetem.. a poza tym to wakacje wiec nie czas tu przesiadywac :))
        Generalnie hotel rewelacja.. pogoda wspaniala. Po zachodzie troche chlodnawo ale jest ok :)
        Zarcie wysmienite :))
        To tyle tak w wielkim skrocie... odezwe sie po powrocie..papatki :))
        • Gość: ankaya Re: Be Live Playa La Arena -opozniony lot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 13:37
          Ehhhhh zazdroszczę;) Chętnie bym tam wróciła;)
        • Gość: asia Re: Be Live Playa La Arena -opozniony lot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 08:52
          Kasia jak to z międzylądowaniem w Turynie? lecieliście z Itaki? my nie mamy żadnego miedzylądowania, albo mi o nim nie wiadomo...
          • kasia_p45 Re: Be Live Playa La Arena -opozniony lot 30.03.11, 23:35
            My lecielismy ze Sky Clubu. Wylot mial byc o 10 rano. Ale niestety z powodu opoznienia z przyczyn technicznych wylecielismy po 16-stej. Z tego tez powodu mielismy miedzyladowanie w Turynie bo zaloga samolotu musiala sie wymienic bo juz za dlugo pracowali... itd.
            I tym sposobem nasz lot nieco sie wydluzyl:))
    • Gość: beata Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 20:44
      Mam pytanko do tych co już byli w tym hotelu , jak długo trwa transfer z lotniska do hotelu?
      • Gość: olcia do beata IP: *.gliwice.vectranet.pl 26.03.11, 09:37
        Gdzie sprawdzasz sobie zaktualizowane godziny wylotu ? .My mamy wylot 13.08 i wpisana godz.15.35 z Katowic ale pani w biurze powiedziała,ze to sie napewno zmieni do lata.
        • mafinka21 Re: do beata 27.03.11, 19:17
          Skąd macie takie wiadomości? Ja lecę w maju i w biurze we Wrocławiu nie znają godzin wylotów z Katowic. Podajcie jakiś link gdzie można to sprawdzić bo będę jechała z Wrocławia i chciałabym coś zaplanować.
          • Gość: beata Re: do beata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 09:36
            Witam, nocne godziny lotu dotyczą Warszawy i podane są na stronie Itaki przy tej konkretnej ofercie hotelowej. Ja lecę 4-18.08 i wylot mam 19.45 z Okęcia, a powrót z Teneryfy wylot ok 1 w nocy i w Warszawie 7.55 ale 19.08!
            • mafinka21 Re: do beata 28.03.11, 12:56
              Ja już też znalazłam. Mam wylot o 18.00 z Katowic do których musze dojechać z Wrocławia a powrót z Teneryfy wylot o 10.30. Dwa dni w plecy :( ale tak bywa. A to ciekawe że powrót masz 19.08
              • Gość: beata Re: do beata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 17:35
                Wracam 19.08 rano ale pokój mam do 18.08 do 12.00 i Itaka nie gwarantuje ani przedłużenia nawet za dopłatą (mam załatwiać na miejscu z hotelarzem) ani wyżywienia do końca dnia, mimo, że w dniu przylotu jestem w plecy o kolację zgodnie z przepisami.
                • nullka78 Re: do beata 29.03.11, 10:07

To załamka - widze piekny bedziemy miec powrót z dwójka dzieci w tym 2-letnie. Od 12 koczowanie na walizkach ponad 12 godzin :-( Beznadzieja (co innego jakby pozwolono zostać w pokojach do wyjazdu i wyżywienie jakies - wtedy ok)
                  A tak to co?? Po mieście żeby coś dzieciom kupić do jedzenia będzie trzeba z walizkami biegać???
                  • mafinka21 Re: do beata 29.03.11, 12:39
                    Myślę, że na miejscu da się coś załatwić bo to faktyczne zbyt długie koczowanie na walizkach.
                    • Gość: beata Re: do beata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 17:20
                      W biurze podróży powiedzieli, abyśmy na miejscu na pierwszym spotkaniu z rezydentem powiedzieli, że przepadła nam kolacja w dniu przyjazdu, to wtedy może uda przedłużyć się nam wyżywienie w dniu wylotu. Ale tak naprawdę to wszystko zależy od hotelu i czy rezydent jest skory do współpracy.
            • Gość: kin Re: do beata IP: *.client.duna.pl 03.04.11, 01:28
              zaraz zaraz ale w ofercie masz napisane ze wycieczka trwa 16 dni, od 4-19.08. skad wzielas ze do 18ego na ich stronie nie ma takiej oferty; tylko ofera 4-19 i jest napisane 16dni

zapytuje bo sam mam we wrzesniu takowa sytuacje i liczylem ze mam to oplacone
              • Gość: beata Re: do beata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.11, 21:51
                witam, sorki że tak późno odpowiadam, ja mam niestety 4-18.08 i tak też jest w katalogu. Ale już zmienili mi godziny lotu i mam nadzieje ze tak zostanie. pozdrawiam.
      • Gość: ankaya1985 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 19:54
        Około 40 minutek zajmuje dojazd do hotelu;) więc całkiem sprawnie;)
      • kasia_p45 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był 29.03.11, 15:41

Ok 40 minut
        • Gość: asia Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 08:55
          napiszcie jeszcze coś o okolicy, czy jest się gdzie przejść wieczorem na spacer?? czy są jakieś lokale, puby, jakaś dyskoteka czynna do póżna??
          Do americas czy christiano taki kawał nie będzie się chciało jezdzić, mam nadzieję ze na miejscu coś znajdziemy???
          • kasia_p45 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był 30.03.11, 11:08
            Lokalnych pubow, kawiarenek czy restauracyjek to tu jest pelno na kazdym kroku. Miasteczko nie nalezy do wielkich ale jest bardzo urokliwe. Duzo tu zieleni, waskich kretych uliczek, malych sklepikow przewaznie chodzi sie z gorki lub pod gorke. Wzdloz oceanu mozna spacerowac, jest chodnik (promenada), laweczki... Przepiekne widoki, klify giganty widac z daleka. Miasteczko nastawione raczej na wypoczynek i relaks. Ale jakas dyskoteke tez sie znajdzie :))Mnostwo tu zieleni. Blisko Ocean ale plaze do bezpiecznych raczej nie naleza. My kapiemy sie w basenie a Ocean tylko podziwiamy z daleka.. Jest duza fala i strome zejscie do wody..Ale kazdy robi to co lubi:).. Hotel Playa la Arena przepiekny.....
            • mafinka21 Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był 30.03.11, 11:24
              A tak podczas spacerów nie zauważylas może hotelu Barcelo Varadero ? Wybieram się tam za miesiąc i byłabym ciekawa jakiś opinii. A jak plaża ? I w jakiej cenie serwis plażowy?
              • Gość: misia Re: Be Live Playa La Arena Teneryfa kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 14:48
                też bym prosiła o jakies info o Barcelo varadero.
                a i takie troche nietypowe pytanie, czy w hotelach jest cola lub pepsi light;) czy tylko zwykla??
                wiadomo na wczasach o linie tez trzeba dbać;)
            • Gość: jolcia Re: Do Kasi 45p IP: *.darnet.pl 30.03.11, 11:37
              Kasiu napisz jak z all, napoje,jadzenie itd.jak pokoje
              • kasia_p45 Re: Do Kasi 45p 30.03.11, 23:40
                Wg mnie all jak najbardziej ok. Wszystkiego pod dostatkiem i bardzo smaczne.Niczego nie brakuje. Cos wiecej napisze z domu bo tu troche ciezko z internetem.. W piatek wracamy. Wiec po niedzieli moge cos nie cos napisac..
                A co do tego hotelu o ktorym tu mowa wyzej to owszem widzialam go z ulicy ale nic wiecej nie wiem bo w srodku nie bylam. Z ulicy slabo widac hotele bo sa one bardzo w gory wkomponowane i slabo je widac. Dopiero od srodka widac jakie sa duze..
              • kasia_p45 Re: Do Kasi 45p 31.03.11, 11:51
                Jeszcze co moge dopowiedziec tak na szybko to uwazajcie na temperatury. Za dnia jak swieci slonko jest powyzej 30 stopni.. W nocy jest duzo chlodniej tak ok 18.. Cos na glowe i wysokie filtry obowiazkowe... no i okulary :)
                Sam hotel rewelacja. Z ulicy nie widac jaki ogromny. All inclusive super. Normalnie po powrocie zaczynam sie odchudzac :)) Napojow, sokow, wody mineralnej i alkoholi pod dostatkiem.. Wszystko bardzo dobre i wysokiej jakosci..
                Nie ma na co narzekac. Pokoje duze i zadbane. Internet troche do dupy.. ciagle sie zrywa..
                Dobrze, ze corka zabrala swoj internet bo inaczej bym nic nie mogla tu napisac :)
                Byc moze ten platny jest ok.. ale nie korzystalam to sie nie wypowiadam..
                Hotel raczej wypoczynkowy.. mniej rozrywkowy. Cisza i spokoj.. Jakies tam dyskoteki sa ale my nie chodzilysmy. Wydaje mi sie, ze do polnocy tylko i potem jest spokoj..
                Jak na taki relaks i wypoczynek to ok..
                Hotel przeogromny. Wkomponowany w dosc wysokie wzniesienie.. Fajnie to wyglada od wewnatrz. Z ulicy malo co widac.. Mnostwo zieleni. Cale lobby tonie w zieleni. Z gory z balkonow opadaja dluuugie pnacza roslinek. Czyje sie tu jak w jakims buszu. Fontanny dopelniaja super obrazek :)
                Widoki z okna na ocean. Plaza jest przez ulice ale nie polecam. Dla mnie to troche zbyt ekstremalne. Plaza ma zbyt strome zejscie do wody. Sa dosc wysokie fale i ciezko pozniej wyjsc z wody. Hotel ma kilka basenow wiec spokojnie mozna sie kapac..Przynajmniej jest bezpiecznie..
                To tyle tak w skrocie... Jak chcecie cos jeszcze wiedziec to pytajcie.. Po niedzieli jestem juz w domku to chetnie odpowiem na wszystkie pytania o ile bede wiedziala.. Jestem tu tylko tydzien wiec za wiele tez nie zobaczylam i ze wszystkiego nie skorzystalam...
                • mafinka21 Re: Do Kasi 45p 31.03.11, 12:04
                  Plaży przy hotelu nie polecasz, a czy jest gdzieś niedaleko inna plaża z ktorej można korzystać z łagodniejszym zejściem do oceanu? Bez korzystania ze środków transportu :) Pozdrawiam
                  • kasia_p45 Re: Do Kasi 45p 31.03.11, 18:52
                    Zeby byla jasnosc hotel nie posiada wlasnej plazy. To jest plaza publiczna, lezy niedaleko hotelu.. zaledwie przez ulice. Sama plaza w sobie duza i dosc ladna. Do opalania jak najbardziej. Ale do plywania to juz nie wiem.. To jest chyba jedyna najladniejsza i szczerzona plaza w okolicy... Reszte co widzialam to dzikie i skaliste..
                    Niech kazdy decyduje sam na wlasna odpowiedzialnosc... Duzo tu skal i dosc wysokie fale.. Nie to co na naszym Baltyku..
                    Ludzie owszem sie kapia ale widac, ze maja pozniej klopot zeby wygramolic sie z tej wody na brzeg.. Ja w kazdym badz razie wolalam basen :)