Dodaj do ulubionych

Wyspy Kanaryjskie w Grudniu !

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.11, 08:31
Witam chcę wybrać się na Fuerteventurę lub Teneryfę w grudniu niestety możliwości wylotów w grudniu z Katowic są ograniczony blisko pozostaje tylko to lub Egipt . Nigdy niebyłam na Wyspach Kanaryjskich , czy ktoś był w grudniu jaka jest temperatura , czy baseny są z wodą podgrzewaną , bo ocean napewno będzie zimny a jedziemy z dzieckiem , czy możecie poliecić jakiś hotel ! dziękuję za wszelkie informacje .
Obserwuj wątek
    • Gość: Dorota_aa Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! IP: *.acn.waw.pl 13.10.11, 15:46
      A w jaki region chcecie się wybrać, jeśli np. Costa Calma to moze H10 TINdaya, tam jeden z podgrzewaną wodą jest na pewno.
      • Gość: jasiu... Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! IP: *.dip.t-dialin.net 13.10.11, 15:57
        Po pierwsze, w grudniu w oceanie, jak na Egipt, to będzie zimno, ale jak na warunki polskiego Bałtyku woda będzie się nadawała do kąpieli. Temperatura na południowej Teneryfie około 22 stopni. Myślę, że nie zamarzniesz. Zimno robi się dopiero od końca lutego i jeszcze na początku czerwca temperatura dochodzi zaledwie do 21 stopni. Aha - to zimno, to około 19 stopni. Na innych wyspach trochę to odbiega. Np. w grudniu ma Fuerteventurze masz około 1 stopień mniej i częściej się chmurzy (brak ochrony Teide). Za to temperatura wody w marcu-kwietniu, na wszystkich wyspach jest właśnie podobna. Dla mnie jest wtedy zdecydowanie za zimno.

Ale grudzień jak najbardziej do kąpieli w oceanie się nadaje. Z uwagi na nasłonecznienie polecam południową Teneryfę, ewentualnie Gran Canarię.
        • sandra00 Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! 14.10.11, 07:15
          czyli ogólnie żeby wygrzać się zimą odpada - przyznam ze ja lubię ciepło !!!
          • Gość: jasiu... Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! IP: *.dip.t-dialin.net 14.10.11, 08:16
            Czytaj ze zrozumieniem.

W grudniu temperatura wody w oceanie to koło 22 stopni, jak na polskie warunki to naprawdę ciepło, tym bardziej, że w tym samym okresie w Hurghadzie masz w Morzu Czerwonym wodę chłodniejszą. Temperatury w dzień właściwie identyczne (piszę cały czas o grudniu), za to w nocy na Teneryfie cieplej. W Egipcie temperatura przy bezchmurnym niebie w nocy spada poniżej 15 stopni, tu ocean grzeje i poniżej 17 nigdy się nie ochłodzi. Dopiero w późniejszych miesiącach robi się zimniej. W grudniu naprawdę masz duże szanse się opalić i wygrzać, no chyba, że pójdziesz "po taniości" i wyjedziesz np. na północną Teneryfę. Wówczas rzeczywiście możesz mieć więcej chmur, niż słońca.
            • gezon Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! 18.10.11, 18:14
              Na pewno w Hurghadzie cieplej niż na kanarkach w grudniu. Mówię tu o temp w ciągu dnia.
              Tam masz pewność leżakowania w stroju kąpielowym;)
              • Gość: M. Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.11, 00:05
                Na pewno???
                4 razy byliśmy na wyspach w grudniu/styczniu i ZAWSZE pogoda była letnia (jak najbardziej opalanie, kostiumy itd.). Nawet jeśli padał deszcz, to było na tyle ciepło, żeby się kąpać w oceanie bez obawy o katar.
                Za to Hurgada to strasznie zimne wieczory i noce, a w dzień lodowaty wiatr (opalanie tylko za pancernym parawanem - bardzo dziękuję, ale nigdy więcej).
                • Gość: GEZON Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.11, 07:13
                  Zobacz jaka temperatura jest teraz 32-33*C.

Zerknij, ja tam nie widze lodowatych wiatrów

www.youtube.com/watch?v=eeIMz28bp64

A to jest namiastka takich filmików. Słońce praży.
                  • Gość: GEZON Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.11, 07:21
                    ja nie stwierdzę, że na kanarach jest zimno.
                    Ale uważam, że Egipt jest cieplejszy w tym okresie.
                    • Gość: GEZON Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.11, 18:33
                      a reszta jak uwaza ??
                      • deoand Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! 19.10.11, 21:28
                        Nie no - nie ma o czym mówic , na pewno w Egipcie jest o wiele cieplej w grudniu niż na Kanarach , chyba że wybuchnie wulkan ale na powierzchni wysp a nie w morzu !!!!!
                      • Gość: gabi Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.08.12, 19:41
                        Byłam w Makadi Bay (30 km na południe od Hurghady) 06.12. woda cieplutka , opalanie, w następnym roku byłam od 03.12. w Hurghadzie woda mało ciepła ale opalanie o 1 godz dłużej.Teraz chciałabym na Kanary (lLanzarotte).od10.12. bezpośrednie loty z Wrocławia. Bardzo chciałabym kąpać się w oceanie. Czy jest taka szansa że mi się uda spełnić marzenia. Pozdrowienia.
                      • Gość: Haneczka40tka Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! IP: 195.200.89.* 17.08.12, 15:37
                        Poniewaz nie interesuje mnie Egipt ani jego temperatury wypowiem się w kwestii Wysp kanaryjskich.
                        Co roku lecę na nie w listopadzie lub grudniu i co roku wracam zadowolona i opalona!!! Oczywiście nie sa to temperatury rzędu 4o stopni, ale i dobre 30 przezyłam w grudniu na Lanzarote i GC!!! Natomiast najchłodniejsza jest Fuertewentura i w grudniu po południa i wieczory są chłodnawe no i wieje, wieje.... więc jesli kochasz ciepełko to Fuerty nie polecam. Zdecydowanie Teneryfa Południowa, GC lub Lanzarote!!!
                    • Gość: W. Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.12.13, 21:07
                      Żartujesz, prawda?
    • bah77 Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! 20.10.11, 12:46
      > ocean napewno będzie zimny...

Czyli ktoś Ci nakłamał. ;)
      Temp. śr. w połowie grudnia na Fuerteventurze: 17 (w nocy) - 21 (w dzień); woda: 21 st. C.
      [a np. w Hurghadzie, odpowiednio: 13-21; 18].

Poza plażami miejskimi kostiumy są zbędne. :)

Pzdr

bah77
      • deoand Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! 20.10.11, 13:19
        Cyt. Poza plażami miejskimi kostiumy są zbędne. :)
        Na Fuercie kostiumy sa w ogóle zbędne a na Lanzarote wystarcza majtki !
        • Gość: GEZON Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.11, 19:11
          temp wody w hurgadzie nie spada ponizej 20...

a temp 22-26*C powietrza
          • deoand Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! 20.10.11, 19:22
            Co to za głupawe pomysły jeździć na kanary czy nawet do Egiptu w zimie .
            Na Kanarach to pewno trudno bedzie sie kapac bo na przełomie wrzesnia i paxdziernika wcale ocean taki ciepły nie był a co dopiero w grudniu czy lutym .
            W Maroku we wrzesniu dwa dni padało a jus najlepiej to zima do Australii czy tam Czadu czy Kenii .
            Jesli juz to zarówno na Kanary czy do Egiptu to tak od maja albo wrzesień no początek października
            Wtedy i opalicie się i nie przegrzejecie się za bardzo
            • Gość: jasiu... Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.11, 20:10
              A byłeś deoand na wyspach "od maja"? Bo powiem ci, że ocean jest dużo cieplejszy właśnie w grudniu, niż w maju. Ja bym napisał "od lipca", wtedy masz szanse się wykąpać.

A że ocean jest duży, to i stygnie bardzo powoli, nawet jeśli go nie podgrzewają wulkany. Tak naprawdę kąpiel przykra robi się dopiero w styczniu.

Jeśli nie wierzysz na słowo, to zobacz choćby wykres na zoowerze. www.zoover.co.uk/spain/tenerife/costa-adeje/weather - w maju na Teneryfie woda ma 20 stopni, w grudniu 22. Kiedy jest cieplejsza?

Porównaj to choćby z wykresem temperaturowym www.zoover.co.uk/egypt/egypt/hurghada/weather

I gdzie lepiej w grudniu? Oczywiście temperatury są podawane w cieniu, w słońcu jest jeszcze przyjemniej.

Natomiast rzeczywiście, w czasie polskich ferii zimowych ja bym tych kierunków (ani Egipt, ani Kanary) nie wybierał.
            • bah77 Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! 20.10.11, 20:24
              > Jesli juz to zarówno na Kanary czy do Egiptu to tak od maja albo wrzesień no po
              > czątek października...

Myślę, że nie wiesz, co piszesz - w UE, w tych miesiącach, to najprzyjemniej byłoby na dużo bliższym Cyprze.

> Co to za głupawe pomysły jeździć na kanary (...) w zimie .

Wulgarne wysławianie się nie zwalnia od myślenia - właśnie zimą, kiedy spadnie to białe i jest mróz, jest to jedyny plażowy zakątek w UE.
              Zresztą, jak ktoś lubi, to niech jeździ sobie nawet do Egiptu...

bah77
            • gezon Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! 20.10.11, 22:16
              deoand napisał:

> Co to za głupawe pomysły jeździć na kanary czy nawet do Egiptu w zimie .
              > Na Kanarach to pewno trudno bedzie sie kapac bo na przełomie wrzesnia i paxdzie
              > rnika wcale ocean taki ciepły nie był a co dopiero w grudniu czy lutym .
              > W Maroku we wrzesniu dwa dni padało a jus najlepiej to zima do Australii czy ta
              > m Czadu czy Kenii .
              > Jesli juz to zarówno na Kanary czy do Egiptu to tak od maja albo wrzesień no po
              > czątek października
              > Wtedy i opalicie się i nie przegrzejecie się za bardzo

To chyba nie byleś nigdy w porze zimowej w Egipcie:)

Po raz kolejny zachęcam do oglądnięcia > www.youtube.com/watch?v=eeIMz28bp64

Moi rodzice byli w styczniu w sharmie, przyjechali bardziej opaleni niż w lipcu. Dlaczego? w lipcu chowali się przed słońcem. Był to ich 1 i ostatni pobyt w lipcu Egipt. Znacznie lepiej odpoczywali w styczniu gdzie cieszyli się słońcem. Wylatywali -20 a tam 23-26*c.
              Nie rozumiem was :D
          • bah77 Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! 20.10.11, 20:11
            Ale masz szczęście... :(

tiny.pl/h15v9

bah77
            • deoand Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! 20.10.11, 20:50
              A skąd i tak byłem późno tzn koniec września początek października ale jak chcecie mi powiedziec , że Atlantyk bedzie cieplutki tak jak we wrzesniu Morze Czerwone ... to niech wam będzie - jedźcie sobie sami = ja tam wole najpóźniej koniec września .
              • Gość: Haneczka40tka Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! IP: *.play-internet.pl 21.10.11, 09:08
                Co roku jestem na Wyspach Kanaryjskich w połowie listopada i jeszcze nie zdarzyło mi sie by temperatura spadła w dzień poniżej 23-25 stopni, a bywały dni z temperaturą powyżej 30tu stopni!!!
                I nikomu nic do tego kto gdzie i kiedy jeździ?? Co to wogóle jest za bezczelne okreslenie, że głupotą jest jeżdżenie na wakacje w zimie?? Głupotę w mózgu ma ten co te słowa pisze!!!

Każdy ma prawo na wakacje jechać wtedy kiedy ma ochotę a nie wtedy gdy są wakacje ustawowe. Całe szczęście,że omija mnie ten dziki tłum i buractwo takie jak pewien pan o nicku D jak dupa!!!!!
                • deoand Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! 21.10.11, 11:27
                  Pani H i reszta ... nie napisałem , ze Ty czy X jest głupi tylko głupota jeat jeździć zima na wyspy Kanaryjskie szukając opalania i kapieli - jest wiele innych cieplejszych miejsc

Trochę trzeba czytać współczesnych sposobów wypowiedzi aby nie wychodzic na niedouczonego .
                  Radio Tok FM najlepszym radiem informacyjnym w kraju co nie oznacza , że radio Wawa jest najgorszym - analogicznie z głupotą jest wybierać sie zima na Kanary .

Hhahahahahah a jedźcie jak sie wam podoba nawet wiaterku na plazy pewno nie będzie jak przyjedziecie hahahahah
                  • gezon Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! 21.10.11, 11:47
                    deoand, polecam to rowniez: www.youtube.com/watch?v=VX_eJPP86W4 kanary w grudniu.

Na poczatku chcial nam wmowic, ze wyspy sa cieplejsza zima od Egiptu! :D
                    Wyobraz sobie co jest w grudniu w Egipcie (temperatura) ogladajac w/w filmik.
                    • berta67 Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! 21.10.11, 12:21
                      Byłam w tamtym roku w grudniu przez tydzień na Teneryfie - wylot z W-wy 17.12 z temperaturą -22 stopnie. Na miejscu było około +23 stopnie. I zapewniam Ciebie i innych, że był to najchłodniejszy dzień, z dnia na dzień było już tylko cieplej, czasami wręcz upalnie. Opalanie było, kąpiel w oceanie też (woda nie za ciepła ale znośna, lepsza niż kiedykolwiek w Bałtyku), jedynie basen powinien być podgrzewany ze względu na dzieci (bo woda chłodnawa). Większość hoteli ma takie baseny. Noce ciepluteńkie, około 18-20 stopni. Dzień dłuższy niż u nas i niż w Egipcie, roślinność cudowna, widoki też. W tym roku też chcemy jechać.
                      PS
                      Nie wiem jak bywało w innych latach w grudniu na Kanarach, ja byłam w 2010 roku i było super
                      • deoand Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! 21.10.11, 14:08
                        Na Teneryfie nie byłem a na Lanzarot to maja jakis podgrzewany basen ?
                        bo na początku października to ten upał termalnych basenów raczej dośc wątpliwy .

Najcieplej jest w Timanfaya i tam rzeczywiście woda podgrzewa sie dośc szybko !
                        • Gość: jasiu... Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! IP: *.dip.t-dialin.net 21.10.11, 15:24
                          Ja myślę, że ty na żadnej z wysp nie byłeś deoand?

Timanfaya - mówisz o parku narodowym i trochę głupawych wyczynach, polegających na wlewaniu wody do wywierconych w skale otworów i czekaniu na wyrzut pary? Nie zauważasz, że twoje posty nic nie wnoszą, a po prostu zaśmiecają forum?

A lekcje to już odrobiłeś?

Bo co niektórzy po kilka razy odwiedzali każdą z wysp i zamiast wymyślać po prostu dzielą się swoimi spostrzeżeniami. Jeśli gdziekolwiek byłeś, to pisz jak było wówczas i niech ci wyobraźnia nie dopowiada, jak to pewnie jest w innych miejscach i innych miesiącach. Takie informacje niech piszą ci, co widzieli, bo byli. Ja piszę tylko o tych miejscach i terminach, które znam, bo tam byłem. Co roku spędzam część urlopu właśnie na Wyspach Kanaryjskich, stąd trochę pojęcia, jak tam jest, mam.

Z Egiptu i Turcji po prostu wyrosłem. A że na Kubę, do Meksyku, czy do Kenii nie da się latać co roku, pozostają mi właśnie Kanary. W Varadero w styczniu woda miała 24 stopnie, jeśli już, to właśnie Kubę każdemu bym zamiast Egiptu polecał.
                          • deoand Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! 21.10.11, 16:07
                            Ja myślę, że ty na żadnej z wysp nie byłeś deoand?

Jak bym nie był to bym nie pisał . Przeciez to oczywiste , o czym pisze , że byłem na Lanzarote i na objeździe Fuertaventury .

No skoro jestes ekspertem w co nie watpie to odpowiedz na pytanie czy sa na Lanzarotte podgrzewane baseny ? bo chwała ci , że zauważyłes ironie w moim poscie ale odpowiedz łaskawie na pytanie - Ja nie wiem a woda w basenie była jak dla mnie niezbyt ciepła - jestem ciepłolubny i tyle - nawet ten ocean do najcieplejszych nie należał jak dla mnie .

a jeśli jest w grudniu ponad 20 stopni i jesli w oceanie 24 w co juz wątpie bo na przełomie września /października było 22 co akurat dla mnie nie jest wymarzonym komfortem to może i w grudniu jest więcej .
                            Przecież ja nikomu nie odradzam jechac zima - ja jeżdże latem i no powiedzmy wczesna jesienią .

• Gość: jasiu... Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! IP: *.dip.t-dialin.net 21.10.11, 19:20
                              Ponieważ wyspę trochę znam, to proszę, jeden z dwóch basenów w H10 Bahia Blanca Rock jest podgrzewany. Podobnie w tańszym hotelu Corbeta ten www.holidaycheck.pl/data/urlaubsbilder/images/2/1158130414.jpg?29263 jest podgrzewany. A w Puerto del Carmen to nawet w aparthotelu Puertocarmen woda w basenie jest podgrzewana. Myślę, że jest ich więcej, ale o tych wiem, że są na pewno.

Jak mogłeś zobaczyć na moim zdjęciu - fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2460354,2,159,Arena3.html - w lipcu na Teneryfie (Playa de la Arena) woda ma 23 stopnie, a więc w grudniu dużo chłodniejsza nie jest. Naprawdę!

Ty nie odradzasz, ale wprowadzasz w błąd.
                          • luca75 Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! 21.10.11, 18:46
                            2 razy byłam zimą w Egipcie.W styczniu w Hurghadzie ,przełom stycznia i lutego w Sharm(wieem..to nie grudzień jak w temacie-ale też zimne miesiace).Za każdym razem w tygodniu były 3 dni chłodne,bardzo wietrzne-nie dało sie leżeć na plaży,nawet za parawanem,piasek ciął po nogach straszliwie.Jednym słowem nie była to pogoda na plażowanie.Nie mówiąc juz o tym,że nawet w cieplejsze i słoneczne dni morze było chłodne,po 10 minutach w wodzie dzieciaki były zziębniete na kość.Dla mnie za zimno i już.Zdecydowanie w miesiacach zimowych wybieram Kanary,nigdy nie trafiłam na tak złą (wietrzną i pochmurną) pogodę jak w Egipcie.
                            • deoand Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! 21.10.11, 20:42
                              Cyt: Ty nie odradzasz, ale wprowadzasz w błąd.

Kogo wprowadzam w bład - ja nie oceniam czy lepiej jechać w grudniu na Kanary czy do Egiptu -są tacy i tacy - sa tacy co kilka razy na Kanary i sa tacy co to kilkanascie razy do Egiptu . Ja akurat jeżdżę raz i to zawsze w inne miejsce .

Jak sa podrzewane baseny to dobrze tylko trzeba wybrac dobry hotel , który chyba jednak będzie droższy na Kanarach niz w Egipcie .

Co do wiatru to nie wiem jaki wiatr jest zimą w Egipcie bo byłem w lecie ale wiem jaki wiatr był 7 października w Puerto del Carmen - piach aż sie wżynał w kostium albo w twarz . Koleżanka jako Polka , która jak to Polki mają w zwyczaju , strzegą te swoje biusty prawie jak Częstochowy to musiała chyba wyrzucić swoje bikini bo piach po prostu wżarł sie jej do biustonosza . Akurat miała jasny kostium .
                              I pranie nic nie pomagało . Ale tak było dokładnie 7 paździerenika 2011 roku na największej plaży Puerto del Carmen .
                              Specjalnie tam pojechaliśmy bo to ponoc największy kurort wyspy .

pozdrawiam i zycze trafnego wyboru .
                              • Gość: jasiu... Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! IP: *.dip.t-dialin.net 22.10.11, 12:34
                                Nie wszyscy na tym forum za złotówkę są skłonni oddać całą przyjemność z urlopu. Ja, nawet gdyby mi dopłacali, do Turcji, czy do Egiptu już nie pojadę.

I znam Polki, które opalają się na Kanarach (La Tejita, czy Costa Calma) bez majtek. Wcale nie są stare. I oglądałem na własne oczy to, co można zobaczyć w tym materiale: www.youtube.com/watch?v=ojMViI7Rkg0 (zobacz też następne odcinki, na youtube znajdziesz.)

Kuba jest jeszcze droższa, a mimo to Varadero polecał będę każdemu. Bo pieniędzy się nie oszczędza, pieniądze się po prostu ma. Zamiast oszczędzać każdego centa, wystarczy może np. rzucić palenie. Zdrowiej!
    • Gość: moniska99 Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! IP: 178.218.225.* 23.10.11, 18:34
      Kanary są w grudniu super! Byłam na Fuercie i Gran Canarii - ciepło, nawet jeśli zdarzą się pochmurne dni, może lekko popadać ale krótko. To też urok tych wysp. zawsze wracam opalona. Co do oceanu to kąpiel boska, duże fale. Choć w Egipcie kilka stopni więcej i brak wahań pogody (też byłam w grudniu) to jednak polecam wyspy.
      • to_ja_joleczka Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! 24.10.11, 13:20
        Ja także zdecydowałam się na wczasy w grudniu.... na Teneryfie. Na GC juz byłam w styczniu 3 lata temu. Chodziła mi po głowie jeszcze Fuerte ale jadę z małym dzieckiem.... i jakos bałam się że na Fuercie bardziej wieje i to z piachem.
    • Gość: poli Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.11, 01:25
      Polecam bardziej Fuertaventurę, ponieważ jest położona bliżej kontynentu i dlatego jest tam cieplej. Pomimo to wyjazd tam w grudniu to nie jest dobry pomysł, lepiej wybrać Egipt lub dalszą egzotykę.

Fuertaventurę dobrze brać od wiosny:
      www.travelway.pl/wakacje/Fuerteventura,1-196,1.html
      Na pewno wyspa ładniejsza od Teneryfy.
      • bah77 Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! 15.12.11, 08:07
        > Polecam bardziej Fuertaventurę, ponieważ jest położona bliżej kontynentu i dlatego jest tam cieplej.

W grudniu na kontynencie w dzień są podobne temperatury, jednak to na Kanarach po zmierzchu jest dużo cieplej.

bah77
    • camel_3d Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! 19.12.11, 23:38
      niektore hotele maja wode podgrzewana w basenach..ale malo ich jest.

ja bylem w kwietniu i mlody sie taplal w oceanie (mial rok i 6 miesiecy)..a dla mnei bylo za zimno :)
      • skladnicawycieczek Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! 20.12.11, 20:43
        Witam właśnie wróciłam z hotelu Be Live Playa Arena.
        Moim zdaniem na wczasy w grudniu to najlepsze miejsce na Teneryfie. Hotel położony w miasteczku Puerto Santiago, wulkan który osłania tą część wyspy sprawia że jest cieplej niż w pozostałych miejscach. Temperatura wahała się pomiędzy 25-30 stopni. Mieliśmy tylko jeden dzień bezsłoneczny ale ciepły, co nie przeszkadzało kapać się w oceanie.
        Hotel na dobrym poziomie, z dwoma basenami w tym jeden podgrzewanym duży basen z temp 26 stopni.
        Ciemno robi się ok 18 i wtedy chłodniej.Warto zabrać coś cieplejszego na wieczór.
        Poniżej przesyłam linka do hotelu www.skladnicawycieczek.pl/wczasy/last-minute/katowice/teneryfa/be-live-playa-arena/

i jak tylko wrzucę fotki do galerii to pokarzę się tu znowu. Można też do mnie pisać chętnie odpowiem na inne pytania

camel_3d napisał:

> niektore hotele maja wode podgrzewana w basenach..ale malo ich jest.
        >
        > ja bylem w kwietniu i mlody sie taplal w oceanie (mial rok i 6 miesiecy)..a dla
        > mnei bylo za zimno :)
        • Gość: eric Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.11, 18:28
          Właśnie wrócilem w Gran Canarii (21-28 grudnia) i pogodą miałem świetną. 20-22 stopnie w cieniu, ale cały czas było słońce więc znacznie cieplej. Idelana pogoda, GC znow nie zawiodła. Kiedyś w lutym miałem 2 tyd. tzw. lampy, raz było ciu gorzej (3 na 3).
          Polecam hotel Gloria Palace San Agustin.
          W razie pytań chętnie odpowiem.
          Pzdr
          • anna-u Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! 21.04.12, 12:40
            my byysmy w styczniu na Fuercie, wiatr nie jest wcale taki straszny ale czasami bylo chlodno; jesli ktos ma ochote wrzucilam pare zdjec tutaj:
            www.annaurban.com/personal/vama-goes-fuerteventura/
            • me-ry Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! 21.04.12, 14:59
              Przepięknie zrobione zdjęcia. Bez małej modelki nie byłyby takie ładne.
    • troms Re: Wyspy Kanaryjskie w Grudniu ! 17.08.12, 22:10
      Południowa Teneryfa w grudniu może dać sporo radości, a z pewnością naładować pozytywnym dość mocnym jeszcze słońcem i ustrzec się przed naszą szarą coroczną zimową deprechą.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka