Dodaj do ulubionych

koszt biletu na teneryfe piszcie!!

IP: *.euronet.net.pl 09.01.12, 18:28
witam lece na teneryfe na poczatku lipca dzis dzwonilam za biletami i tak w TUI powiedziano mi 1200zl w obie strony dziecko 3 lata platne 100% , w rainbouwn tours cena taka sama jak w TUI w serwisuie lataj.pl 1600 a dziecko 1300 , moze Wy mi poradzicie gdzie jeszcze szukac biletow zeby jeszcze obnizyc te koszty , chyba ze to juz sa najnizsze ceny , jak myslicie lece pierwszy raz wiec sie nie orientuje , pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: koszt biletu na teneryfe piszcie!! IP: *.181.112.107.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.01.12, 18:35
      A zkąd chcesz lecieć w Polsce? Czy interesuja Cie przesiadka?
      • Gość: madzia Re: koszt biletu na teneryfe piszcie!! IP: *.euronet.net.pl 09.01.12, 18:58
        wolalabym bezposredni lot z warszawy albo krakowa , boje sie ze sie pogubie jak beda przesiadki a z dzieckiem to jest dosc ciezko i chce mu oszczedzic stresu,
    • Gość: mechan Re: koszt biletu na teneryfe piszcie!! IP: *.subscribers.sferia.net 09.01.12, 19:25
      Bezpośrednio tak to mniej więcej wychodzi - ok 1500 zł w obie strony.
      www.skyscanner.pl/loty/pl/tene/lipiec-2012/lipiec-2012/najtansze-loty-z-polska-do-teneryfa-w-lipiec-2012.html
      Najtaniej wyjdzie z przesiadką, np w Barcelonie w sumie poniżej 500 zł w jedną stronę, jak dobrze pokombinujesz (krótki czas. czekania na następny lot) nie będzie to aż takie uciążliwe.
      • Gość: madzia Re: koszt biletu na teneryfe piszcie!! IP: *.euronet.net.pl 09.01.12, 19:30
        kurcze 200 zl oszczednosci to nie az tak duzo to chyba nie bede kombinowac tylko leciec bezposrednio , pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi
    • Gość: Ania Re: koszt biletu na teneryfe piszcie!! IP: *.uznam.net.pl 10.01.12, 13:02
      Rodzina 2+2 (dzieci 11 i 12 lat) 700 euro za lot w obie strony z Berlina. Bukowałam 2 miesiące temu w Easyjet.
      • Gość: Ania Re: koszt biletu na teneryfe piszcie!! IP: *.uznam.net.pl 10.01.12, 13:04
        Dodam jeszcze, że podana wyżej kwota dotyczy całej rodziny z 3 sztukami bagażu rejestrowanego. Lot bezpośredni.
        • Gość: madzia Re: koszt biletu na teneryfe piszcie!! IP: *.euronet.net.pl 10.01.12, 16:30
          a podasz mi nr tel do tego biura zebym mogla popytac o bilety?? dogadam sie po polsku?? rozumiem ze powrot tez do berlina??? czym tam dojedziesz pociagiem czy autem??
          • Gość: Ania Re: koszt biletu na teneryfe piszcie!! IP: *.uznam.net.pl 11.01.12, 00:06
            Ja bukowałam bezpośrednio na stronie: www.easyjet.com/asp/pl/Zarezerwuj/index.asp?lang=pl
            Do Berlina jadę autem.
      • Gość: mechan Re: koszt biletu na teneryfe piszcie!! IP: *.subscribers.sferia.net 10.01.12, 16:53
        Leciałem z Berlina w ub. roku na fuertę, nie wiem ile kosztował sam lot, bo miałem w pakiecie z tygodniową wycieczką, ale ogólnie była to męczarnia, mimo, że jechaliśmy pociągiem i mieliśmy dodatkowo rezerwację 2 dodatkowych noclegów w hotelu przy lotnisku. W tej chwili raczej nie zdecydowałbym się, bo bez noclegów męćzarnia jeszcze większa a z noclegami prawie na jedno wychodzi. Jedynym plusem jest standard niemieckich linii lorniczych, dużo lepszy niż jakichkolwiek polskich, w standardzie były 2 posiłki + fajne gadżety dla dzieci.
        • Gość: Andrzej Re: koszt biletu na teneryfe piszcie!! IP: *.181.116.49.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.01.12, 18:10
          Madzia- na stronie EasyJet lot na lipiec br.z Berlina Brandenburg do Teneryfa Sud i z powrotem można znależć razem za ok150euro + 17 za bagaż rejstrowany do 20kg. tak czy siak to dwa bilety za ok.335e wychodzą ci w przybliżeniu 1500zł Jeżeli kupujesz je sama przez neta to tylko płatność kartą VisaElektron bo nie ma dodatkowych opłat Sam na EasyJeta kupowałem 4 razy i jest to pewne ,a jest jeszcze sposób aby cena na zakup biletu była o 15% tańsza niż widnieje w okienku. Cena zmienia się codziennie i nawet za 3 miesiące może być to nawet mniej niż 100e w dwie strony,ale nie musi.Na dzień dzisiejszy za 90e w dwie strony masz przelot na przełomie sierp.września. W wakacje ekspres W-wa Berlin kosztował 29e a to podnosi podróż o następne 550zł plus metro itp. Suma całego transportu wyniesie wtedy pow.2100żł Czy warto ? Autem bo Berlina też niewiele taniej wyjdzie zwłaszcza jeśli doliczy się parking za 15e/doba nawet z rabatem.
          • Gość: jasiu... Re: koszt biletu na teneryfe piszcie!! IP: *.dip.t-dialin.net 10.01.12, 19:16
            Moim zdaniem można lecieć Ryanairem z Bydgoszczy do Weeze Przykładowo w środę 11 lipca są bilety po 152 PLN (złote!), Odlot: Bydgoszcz 13:35 Przylot: Düsseldorf (Weeze) 15:05

I teraz trzeba się tylko do rana przekimać ;)

Bo rano, w czwartek 12 lipca za 129.99 EURO mamy wylot na Teneryfę. Odlot: Düsseldorf Weeze) 06:00 Przylot: Teneryfa 09:55

W końcu jesteśmy zmordowani (noc na lotnisku), ale szczęśliwi, bo taniej się nie dało ;)

Mały problem jest z powrotem, bo z Bydgoszczy do Weeze latają samoloty w środy, a na Teneryfę w czwartki, ale można wrócić taniej. Ot z Teneryfy do Madrytu w poniedziałek 23 lipca bilet kosztuje 39.99 Euro (tylko 2 bilety w tej cenie, reszta będzie droższa) Odlot: Teneryfa 15:35 Przylot: Madryt T1 19:30. Z Madrytu to już pryszcz, bo w następnym dniu jest samolot do Poznania za 110 PLN. Odlot: Madryt T1 16:30 Przylot: Poznań 19:55

Po co to piszę? Harcerzom się może przyda, ale dla ciut doroślejszych ludzi taka "przygoda" może w efekcie nie bardzo się podobać, choć Polacy często tak właśnie jeżdżą. Mimo wszystko, chyba jednak lepiej "dooszczędzać" i jechać bez przesiadki żeby wypoczynek był mimo wszystko pełniejszy.

Ale fanów gonienia okazji pozdrawiam, jak widać po cenach powrotu, można czasem dość tanio urlop zorganizować.
            • Gość: bo76 Re: koszt biletu na teneryfe piszcie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.12, 21:19
              TEeaz za wcześnie na szukanie biletu - jeśli chcesz zbić cenę i lecieć tanią linią. Poczekaj do marca - kwietnia.

Przesiadki można sobie korzstniej zaplanować - my lecimy 27.01 na Teneryfę z Katowic: tam przez Beragmo, na przesiadkę 4 godziny (na obiad w położonym tuż za lotniskiem centrum handlowym akurat), czas podróży 10 godzin razem z przesiadką. Powrót przez Frankfurt - HAhn, podobne przesiadki.
              Koszt za całą rodzinę 350 euro wszystko. Bukowane w połowie listopada na styczeń.
              Jakbym z Katowic jechała do Warszawy pociągiem/ autem a potem leciała bezpośrednio, zapłaciłabym niewspółmiernie więcej a czasu straciłabym co najmniej tyle samo. Lotnisko w Katowicach ma "pod nosem".
              Za różnicę w cenie kupisz dziecku dvd przenośne do samolotu, parę książeczek i małych gier/puzzli itp i jeszcze Ci kasa zostanie;))
              • Gość: Ania Re: koszt biletu na teneryfe piszcie!! IP: *.uznam.net.pl 11.01.12, 00:11
                Chyba za późno! Cena mojego biletu przez ostatnie 2 miesiące wzrosła o połowę i rośnie dalej! Prowadzę obserwacje, bo chce zrozumieć o co w tym chodzi.
                • Gość: b Re: easy jet a inne linie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.12, 20:37

Esay jet kieruje się inną strategią sprzedaży - im wcześniej, tym taniej. Czyli najtańsze ceny są po wejściu lotów na kolejne półrocze do siatki - faktycznie na czerwiec PAryż bukowałam w listopadzie. Pozostałe linie (wizzair, rynair) promujądany kierunek najwcześniej 3-2 miesiące przed wylotem - przykład: spórz na ceny na Teneryfę choćby z Bergamo na oczątek marca i porównaj z cenami na początek lipca.
                  • Gość: Ania Re: easy jet a inne linie IP: *.uznam.net.pl 11.01.12, 21:30
                    A kiedy zaczynają sprzedaż na przykład na letnie wakacje?
                    Ja wprawdzie tez bukowałam w listopadzie, ale może warto by było jeszcze wcześniej?
          • Gość: zico Re: koszt biletu na teneryfe piszcie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.12, 17:58
            Jak zdobyć tą kartę Visaelektron ,latam często z Berlina easyjetem i zawsze mnie kasują za płatność kartą ?
            • Gość: Dubliner Re: koszt biletu na teneryfe piszcie!! IP: *.ntlworld.ie 13.01.12, 20:45
              UWAGA! Dla wszystkich co latają 'złodziejskim' Ryanair'em polecam Prepaid Master Card z Banku Zachodniego WBK prepaid.bzwbk.pl/ za 15zł -Informacja tutaj -Kupić można w każdym większym oddziale banku
    • elsoletours Re: koszt biletu na teneryfe piszcie!! 24.01.12, 12:58
      Najtańsze bezpośrednie połączenie z Berlina EasyJet.
      Serdecznie pozdrawiam
      Lokalne biuro podróży Elsole Tours.
      www.elsoletours.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka