Gość: Jacek IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.01.12, 18:04 Witam, Prośba o opinie o tym hotelu. Szczególnie interesje mnie głębokość basenów. Z góry dziękuję za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yummy-yummy Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 13:43 Byłam tam w sierpniu ubiegłego roku.Na temat głębokości basenów nie jestem w stanie wiele powiedzieć.Rozkładaliśmy się przy tym najbliższym budynkowi hotelu.Niżej był położony drugi basen plus brodzik dla dzieci.Po stronie Vero Club(tej włoskiej części)basen był oblężony przez Włochów. Sam hotel jest przepięknie położony,z przemiłą obsługą.Pokoje bardzo ładne i czyste.Jedzenie bardzo smaczne,bogaty all inclusive. Plaża śliczna.Leżaki rezerwowaliśmy przy basenie po godz.8mej,tylko dlatego,że wcześnie wstawaliśmy.Do godziny 10tej było i pełno wolnych. Chętnie wrócę kiedyś do tego hotelu.Czułam się w nim komfortowo i żal było wyjeżdżać.W tym roku też lecimy na Kanary,też do hotelu tej sieci. W razie pytań chętnie odpowiem.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.01.12, 21:16 Witam, Dzięki za info. Mam jeszcze pytanie z jakiego BP byliście. My mamy wykupione pokoje z widokiem na ocean i z filmiku na stronie hotelu wynika ze powinno być pięknie :) Mam tylko nadzieje, że baseny mają tak do 1,60 :) Czy wypożyczaliście samochód? Może znaleźliście jakieś ciekawe miejsca na wyspie. Planujemy tez popłynąć na Lanzarote, będziemy 2 tygodnie w czerwcu. Mam nadzieję na urlop w cichym i fajnym miejscu. Z Twojego opisu wynika, że powinno być ok :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yummy-yummy Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.12, 23:12 Byliśmy z BP Neckermann.Mieliśmy pokój o podwyższonym standarcie z widokiem na ocean.Widok z balkonu bajeczny.Baseny ,przynajmniej ten"nasz" był płytszy z jednej strony,na tyle,że można było grać w piłkę wodną. Samochodu nie wypożyczyliśmy,pojechaliśmy jedynie na zorganizowaną wycieczkę autokarową po wyspie.Początkowo były plany wypożyczenia samochodu,ale mąż stwierdził,że tyle się najeździ, iż na wakacjach chce być wożony.Wycieczka bardzo,bardzo sympatyczna.Przewodnik-pan Marek-ciekawie opowiadał o wyspie.Jacku,byliśmy tylko tydzień na wakacjach i szczerze powiem,że pozostał w nas niedosyt.W wyspie jestem zakochana na zabój!!Mogłabym tam zamieszkać na stałe.A jakie miejsce mi się najbardziej podobało?Trudno odpowiedzieć.Wyspa jest bardzo malownicza.Trochę też spędziliśmy czasu w bazie windsurfingowej Rene Egli.Bajka!!Mąż wracał do hotelu na nogach,ja z córką busikiem i żałuję,bo widoki po drodze mąż miał zjawiskowe.Dobrze,że zrobił parę zdjęć.Sam hotel jest w cichym i pięknym miejscu, i będzie na prawdę super.Już zazdroszczę.Sama przed wyjazdem szukałam jakiś info o hotelu(na forum)i nic nie znalazłam.A hotel jest przedni i robi wrażenie.:)Życzę wspaniałych i niezapomnianych wakacji,a takie z pewnością będą.Pozdrawiam.:) Odpowiedz Link Zgłoś
brait123 Re: H10 Tindaya Fuerteventura 25.01.12, 12:00 A mógłbym poprosić o przesłanie kilku zdjęć z hotelu, okolicy, pokoju na @ brait123@gazeta.pl Dzieki za informację :) Już nie mogę się doczekać wyjazdu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yummy-yummy Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 20:27 Oczywiście,w najbliższej wolnej chwili prześlę.Pozdrawiam.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutrisse Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: *.warszawa.dialog.net.pl 26.01.12, 15:09 hej, my też lecimy w czerwcu do tego hotelu. z Tui. podobał nam się jeszcze i ma bardzo dobre opinie sotavento beach club. mam nadzieję, że dobrze, że wybraliśmy tindaye;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brait123 Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: 193.164.157.* 26.01.12, 17:25 A kiedy lecicie w czerwcu i w ile osób ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yummy-yummy Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 11:00 Zdjęcia przesłałam.Mam nadzieję,że doszły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.12, 21:50 interesujący wątek, bo też zastanawiamy sie nad tym hotelem:) Też bardzo interesuje mnie głebokość basenów i może jeszcze jakieś ciekawostki z hotelu i z całej wycieczki. Będę wdzieczna za wszelkie informacje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutrisse Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.12, 15:58 lecimy 18 czerwca na 2 tyg. z prawie dwulatkiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: H10 Tindaya Fuerteventura... 13.02.12, 08:11 > A mógłbym poprosić o przesłanie kilku zdjęć z... okolicy... Poniżej hotelu jest piękna plaża naturystyczna: fotoforum.gazeta.pl/72,2,874,108355647,108404880.html bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
welma11 do bah-77 13.02.12, 10:15 Świetne zdjęcia, oglądam je już po raz kolejny ;-) Lecę w maju do Costa Calma hotel H10 Tandaya, proszę o podpowiedź odnośnie wynajęcia samochodu w miarę w przyzwoitej cenie w okolicy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: od bah-77... 13.02.12, 16:01 Dziękuję za miłe słowa. :) Fotki zostały wykonane bez wypożyczania autka, ale na Kanarach wypożyczenie pojazdu to najmniejszy problem. :) Pozdrawiam bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yummy-yummy Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.12, 08:43 Witam Jadę do tego hotelu na dwa tygodnie ,wczoraj weszłam na jeden z portali i przeczytałam opinie że w pokojach są prusaki i na zewnątrz proszę napisać czy to prawda. Wybrałam ten hotel bo bardzo mi się podobał i miał bardzo dobre opinie. Proszę o odpowiedz Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yummy-yummy Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.12, 08:50 Witam Jadę do tego hotelu z tui ,wczoraj przeczytałam na jednym z portali świeżą wiadomość że w pokojach są prusaki i na zewnątrz.Czy jest to prawda? Bardzo proszę o opowiedz Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
kawalki2 Re: H10 Tindaya Fuerteventura 02.06.12, 16:36 Witam. W każdym ciepłym kraju są robale:( Niestety na Fuertaventura też , nie będę ukrywać że parę razy widziałam i to niezłe okazy :(( W naszym pokoju się nie zdarzyło a mieszkaliśmy na samym parterze , widziałam na schodach głównych na baseny , i przy windzie , ktoś go rozdeptał i biedak leżał tak parę dni , a sprzątaczka nic z tym nie zrobiła . Myślę że oni są już do nich przyzwyczajeni i nie robi to na nich wrażenia ja na turystach P.S. Ponoć karaluchy na Fuercie są tak jak piasek na plaży , taki wpis przeczytałam w segregatorze informacyjnym Neckermana :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Wiktor Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: *.centertel.pl 05.06.12, 16:24 Witam. Wróciłam z tego hotelu 3 czerwca po 2 tygodniach pobytu. POLECAM. Pokoje czyste, sprzątane codziennie, ręczniki wymieniane też na życzenie, pamiętać należy aby je klaść na wannie. Obsługa miła. Jedzenie rewelacyjne dla każdego do wyboru do koloru.Napoje każdego rodzaju. Choć od 1 czerwca, niektóre już płatne./chodzi mi oczywiście o alkohole. W recepcji Alicja Polka z Krakowa miła, choć na początku nie bardzo była zorientowana w swoim zakresie obowiązków. Trzeba na dzień dobry zapłacić 50 euro kaucji /za zakupy w barze, kawa , alkohol i po 15 euro kaucji za ręcznikina basen, które są zwrotne przy wyjeżdzie. Nie zgubić prosze kwitka z kaucją, bo nie będzie zwrotu. Główny basen po remoncie, woda słona ale jest ok. Pląza piękna z jasnym piaskiem pełna niemieckich golasów. Można iść ciut w bok i już ich nie ma. Gorąco polecam , koniecznie wbrać sie należy na wycieczkę na wyspę Lanzzarote ok 80 euro, . autobusem do Moro Jable2,5 euro i do Oasis parku 22 euro. Ważna uwaga prosze nie liczyć na pomoc rezydenta z Tui panaRoberta Panasiuka /to gość, który ma wszystkich w nosie, niekompetentny, wprowadzający ludzi w błąd, zarozumiały i arogancki/.Chętnie tam wrócę. Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: *.31.111.180.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.06.12, 20:11 A jak lot, jak samoloty ? My lecimy 10.06. Byliście tydzień? My mamy pokój 2 osobowy z widokiem na ocean... napisz prosze jakie pokoje i w której części ma TUI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Wiktor Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: *.centertel.pl 05.06.12, 22:27 Jak macie widok na ocean to super.My byliśmy dwa tygodnie od 20 maja.REWELACJA.Włosi mają swoją część ala nie jest to enklawa zamkinięta,trzeba wrzucić na luz.My wruciliśmy zachwyceni,ważne żeby nie szukać dziury w całym i jest OK.Pierwsze wrażenie to jak by było się na księżycu ale później jest super.W samolocie warto mieć fotele C i D bo można wstać i rozprostować nogi.Lot trwa 5,5 gdz.Nie jesteśmy marudni i wróciliśmy bardzo zadowoleni.Koniecznie wycieczka na Lanzarotte,ROBI WRAŻENIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izka Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: *.rzeszow.mm.pl 06.06.12, 09:26 My tez lecimy 10.06 :) Skąd lecicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izka Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: *.rzeszow.mm.pl 06.06.12, 09:25 a czy to prawda że na terenie hotelu śmierdzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izka Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: *.rzeszow.mm.pl 06.06.12, 09:28 Co to znaczy że trzeba zapłacić kaucje 50 euro za zakupy w barze? A jeśli mamy ALL i nie będziemy kupować nic w barze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: 193.164.157.* 06.06.12, 12:57 Lecimy z W-wy, kaucja jest dla mnie kompletnie nielogiczna ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izka Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: *.147.192.187.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.06.12, 23:40 My również :) to się spotkamy :) Mam nadzieje że z tą kaucją to jakieś nieporozumienie... Odpowiedz Link Zgłoś
welma11 Re: H10 Tindaya Fuerteventura 07.02.12, 18:43 Witam lece do tego hotelu może jakieś swieże informacje w temacie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.02.12, 19:44 Kiedy lecisz? i z jaka ekipą ? My polowa czerwca z Neckermanna 2+2+2 Tzn. 6 osob w wieku 20-30 Odpowiedz Link Zgłoś
welma11 Re: H10 Tindaya Fuerteventura 07.02.12, 20:01 15 maj 3 osoby z TUI . nie zaczepimy sie o termin ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinia Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.12, 20:15 Hej! też się tam wybieramy z 2 dzieci w 2 połowie czerwca:) Odpowiedz Link Zgłoś
allure79 Re: H10 Tindaya Fuerteventura 11.02.12, 10:59 W jakim składzie lecicie 15 maja? Czy może z dzieckiem? Odpowiedz Link Zgłoś
welma11 Re: H10 Tindaya Fuerteventura 11.02.12, 12:31 Witam Lecimy z dzieckiem lecz ciut wyrośniętym osiemnastolatkiem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
allure79 Re: H10 Tindaya Fuerteventura 11.02.12, 15:13 :) My będzie tam z "ciut" młodszymi dziećmi, 3,5 i 1,5:). Miło jednak będzie się spotkać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luki Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: 193.164.157.* 10.02.12, 12:56 Hej :) Myślimy o tym hotelu ... Chcielibyśmy w piątkę chłopaków wyjechać na taki fajny wypadzik. Polecacie ten hotel? Nie zależy nam na mega imprezach ale czy osoby w wieku około 30 będą miały tam co robić... ? Hotel nam się podoba... polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: 193.164.157.* 13.02.12, 13:46 Polecam w 100% - jesli chcecie popatrzeć na czekoladowe obwisłe cialka ze sporą nadwagą naszych zachodnich sąsiadek. Udanej zabawy życzę!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: *.dip.t-dialin.net 13.02.12, 20:43 Faktycznie, wyjście z hotelu jest wprost na starą plażę naturystów. Ta nowa, obok Esmeraldy, gdzie ludzie raczej kryją się po krzakach jest niedaleko, ale na starej to chłopaki się rzaczywiście napatrzą na dość wiekowe i wykarmione kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: H10 Tindaya? Fuerteventura 13.02.12, 16:13 Gdyby interesowały was zajęcia poza hotelem to sugeruję sporty wodne. Jedna z baz 'Rene Egli' mieści się w hotelu 'Melia Gorriones': fotoforum.gazeta.pl/72,2,874,108355647,108463469.html bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwia Re: H10 Tindaya? Fuerteventura IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.12, 00:15 Czy ktoś wybiera się do hotelu Costa Calma / Hotel H10 Tindaya od 08.04.12 na dwa tygodnie z dziećmi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: H10 Tindaya? Fuerteventura IP: 193.164.157.* 02.03.12, 11:15 Prosze o informację czy wybierając sie do hotelu H10 Tindaya, można korzystać również z kompleksu tej samej sieci H10 Esmeralda? Prosze o wszelkie informacie oraz ciekawostki na temat hotelu H10 Tindaya oraz okolicy. Będę wdzieczna za wszystkie podpowiedzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwia Re: H10 Tindaya? Fuerteventura IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.12, 23:42 Cześć, chyba moja rodzina się wybierze tz ja, mąż i nasze dwie córeczki. Poz Oli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: H10 Tindaya? Fuerteventura IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.12, 10:32 Hej wybieramy się na 2 tyg całą rodziną: z synkiem 3 letnim i 3 mies. coreczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwia Re: H10 Tindaya? Fuerteventura IP: *.centertel.pl 31.03.12, 21:36 Czesc Ania, to fajnie, nasza starsza corcia bedzie miala polskojezyczne towarzystwo. Lecicie z Wawy? W sumie to juz za tydzien. Poz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiapp Re: H10 Tindaya? Fuerteventura IP: *.jjs.pl 01.04.12, 22:10 Hej! My też jedziemy 8 kwietnia z 2 dzieci: 6 i 3 latka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwia Re: H10 Tindaya? Fuerteventura IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.12, 01:26 Super, moje córcie mają 5 i 2:) Będzie zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: *.180.26.238.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.03.12, 10:06 A ja mam pytanie jak to jest z kaucją za ręczniki - te na basen... mam mala walizkę i wolałabym skorzystać na miejscu ale nikt nie potrafi mi odpowiedziec jak jest właśnie w H10 Tindaya. Z góry dzięki za pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: 193.164.157.* 27.03.12, 10:23 Witam, Wybieram sie z TUI do tego hotelu. Zarezerwowaliśmy pokój z widokiem na morze- 2 osobowy (DZM1). W jakiej części TUI kwateruje swoich klientów? Z góry dziękuję za pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
welma11 Re: H10 Tindaya Fuerteventura 27.03.12, 11:56 Gość portalu: Kasia napisał(a): > Witam, > > Wybieram sie z TUI do tego hotelu. Zarezerwowaliśmy pokój z widokiem na morze- > 2 osobowy (DZM1). W jakiej części TUI kwateruje swoich klientów? > Z góry dziękuję za pomoc :) podłączam się pdo pytanie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: 193.164.157.* 27.03.12, 12:05 welma11 my lecimy w sierpniu.... ty z wątku wygląda, że w maju - czekamy na relację, wskazówki :) Tak wogóle to już się doczekać nie mogę :) Odpowiedz Link Zgłoś
welma11 Re: H10 Tindaya Fuerteventura 27.03.12, 12:13 Gość portalu: Kasia napisał(a): > welma11 my lecimy w sierpniu.... > ty z wątku wygląda, że w maju - czekamy na relację, wskazówki :) > Tak wogóle to już się doczekać nie mogę :) Ależ oczywiście, że opiesz jak było ;-))) jeszcze 61 dni wakacjie (moje ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: 193.164.157.* 28.03.12, 09:07 Welma11 kiedy dokładnie lecicie? Macie już może podane godziny wylotu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: welma11 Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: *.silesiamultimedia.com.pl 28.03.12, 10:13 Kasiu lecimy 13 maja .Godzinek jeszcze nie mam, sma jestem ciekawa o ktorej będzie wylot. Jak tylko coś będę wiedziała napisze ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: 193.164.157.* 28.03.12, 12:31 welma11 mam dla ciebie dobrą wiadomość- jak wylot 13.05. to zostało 46 dni :) Odpowiedz Link Zgłoś
welma11 Re: H10 Tindaya Fuerteventura 28.03.12, 17:09 heheh widzisz pod jakim wrażeniem jestem ;) sama się zastanawiam jak ja to policzylam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kawalki2 Re: H10 Tindaya Fuerteventura 22.04.12, 20:51 witam . ciekawi mnie czy są z tego hotelu jakieś ciekawe wycieczki fakultatywne dokładnie chodzi mi o zwiedzenie sąsiednich wysp i ile kosztują :) może ktoś był ? aha i czy można sie spodziewać jakiś dobrych alkoholi ( malibu , martini itd... ) w cenie all . Z góry dziękuję za odpowiedz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pelasia Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: 193.164.157.* 10.05.12, 14:56 Prosze o pomoc osoby, które były w tym hotelu - czy są tam polscy animatorzy? Odpowiedz Link Zgłoś
welma11 Re: H10 Tindaya Fuerteventura 15.05.12, 22:48 Witaj właśnie jestem w hotelu H10 Tindaya i mogę Cię zapewnić ,że jest jeden polski animator ma na imię Marek. Ogólnie hotel całkiem przyzwoity . Na początek przygotujcie sobie troszkę kasy gdyż w recepcji życzą sobie w zastaw 50 euro lub też nr karty kredytowej na poczet przyszłych drinków jeśli ktoś wypije inne niż w opcji all, oraz 15 euro za ręcznik. Kaucja jest zwracana w dniu wyjazdu ( to się okaże ). Pozdrawiam Welma ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Do Welma11 IP: 193.164.157.* 16.05.12, 08:44 Jak możesz napisz coś więcej... jak warunki (jedzenie, pokoje, okolica), plaża i głębokość basenów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola K. Re: Do Welma11 IP: *.31.8.57.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.05.12, 21:13 Welma11 please napisz jak wygląda pokój, widok z niego (wykupiony mamy z widokiem na morze)- czy jest to pokój z bezpośrednim widokiem na wprost oceanu czy jest to boczny widok. Proszę również o info o głębokości basenów, mam córkę, która niepotrafi pływać a już nie jest małym dzieckiem. Co to za kaucja- pierwszy raz się z czymś takim spotykam, zawsze ręczniki plażowe mamy swoje, a z tymi drinkami poza all to troche dziwne. Jak ogólne wrażenie ? Nie mogę się już doczekać. Lecimy 20.05. :-) będziesz jeszcze ? Odpowiedz Link Zgłoś
welma11 Re: Do Welma11 16.05.12, 22:06 Witajcie Pokój mam rodzinny nr 558 z bezpośrednim widokiem na morze. Ja dla nas wystarczający. baseny są trzy duże ( w tym jeden w remoncie ) i brodzik dla małych dzieci wystarczający. Jeden jest głęboki, natomiast drugi płytszy ja nie korzystam z basenów , wolę plażę i ocean. Wylot mam 20 maja . Nie można narzekać na hotel, wprowadzili tę kaucję z powodu nadmiernego korzystania z drinków płatnych i nie regulowania płatności . Tak więc nie dziwię się ,ale nie byłam przygotowana na to na dzień dobry. Nikt nas nie poinformował o tym. A i jeszcze co mnie zaskoczyło : jestem typem wędrowniczka i chcieliśmy zamówić luchbox jak zawsze gdy nie ma mnie w hotelu a mamy opcję all i co się okazało ,że można jak najbardziej ale koszt na osobę 3 euro ( śmiech na sali ) czegoś takiego jeszcze nie widziałam ;-)). tak jak powtarzam hotel jest ogólnie ok, obsługa stara się jak może , jedzenie zróżnicowane , pyszne koktajle z owoców do śniadanka rewelacja. Wypożyczyliśmy samochód Mały za 75 euro za 3 dnie taniocha a paliwo to 1.10 za litr ) i zwiedzamy wyspę a raczej jej świetne plaże REWELACJA . Pogoda rewelacyjna temp. 27, 35, 38 i 33 C jak dotychczas. Pozdrawiam Welma Odpowiedz Link Zgłoś
welma11 Re: Do Welma11 16.05.12, 22:08 jeszcze jedno internet jest darmowy w lobby i barze ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola K. Re: Do Welma11 IP: *.31.8.57.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.05.12, 22:15 Remont basenu ? To coś poważnego ? Kurde my jestesmy nastawieni na baseny wlasnie ze względu na córkę.... Powiedz czy głębokość jest tak do 1.60? Który basen jest w remoncie? Czy wypożyczyliście moze samochód z firmy Cicar? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola K. Re: Do Welma11 IP: *.31.8.57.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.05.12, 22:23 Które to piętro ? Orientujesz się czy te pokoje 2 osobowe tez są z bezpośrednim widokiem na ocean? Wizualnie patrzac na google earth w stronę oceanu to w którym skrzydle ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pelasia Re: Do Welma11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 22:33 Welma11, jesteś naszym oknem na świat;) Co do animacji, to jest coś ciekawego i sie starają czy to mozę codzienne bingo? Dla dzieci też jest coś ciekawego? Jak miasteczko, klimat, ludzie? Czekam na wszelki, nawet najdrobniesze wiadomosci. Już sie doczekać nie mogę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pelasia Re: Do Welma11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 22:35 Jeszcze jedno - czy dużo golasów biega po plaży przy hotelu?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Re: Do Welma11 IP: *.unitymediagroup.de 17.05.12, 10:00 To ja ci mogę odpowiedzieć. Wyjście jest na fragment plaży, tradycyjnie wybierany przez naturystów, a więc nie spotkanie kilku z nich graniczy niemal z cudem. Za to ocean w tym miejscu ma bardzo łagodne i płaskie dno i naprawdę nie masz powodów, by nastawiać się na baseny. W tym akurat miejscu kąpiel w oceanie jest bardzo bezpieczna, poz tym wysokie zasolenie naprawdę pomaga w utrzymaniu się na wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
a-gnieszka82 Re: Do Welma11 17.05.12, 14:00 Była w tym hotle w zesłyum roku, opcja All, nie musieliśmy płacić żadnego depozytu w recepcji ani za potencjalnie wypite alkohole ani za ręczniki. MIeliśmy pokój z widokiem na morze, ale nie od frontu tylko z boku. Sam hotel jest ok, sprzątanie codziennie, czysto, dwie restauracje co pozwala uniknąć tłumów na posiłkach. Super blisko do ocenu, tyko parę kroków schodkami w dół, super ogórd z basenami i fajną roślinnością. Jedno skrzydło hotelu wydzielone jest tylko dla Włochów, i aniamcje również były głównie dla Włochów. Hotel duży ale nie było to odczuwalne na plaży, tłumy się gdzieś rozkałdały. Faktycznie dużo kobiet opala się bez bisutonoszy ale całkowitych golasów nie widziałam :) Costa calma nie duże, spokoje miateczko, zdecydowanie polecam dla osób, które chcą odpocząć od codzinnego gwaru i zgiełku dużego miasta. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Welma11 H10 Tindaya IP: *.Red-79-148-230.staticIP.rima-tde.net 17.05.12, 19:33 Witajcie ponownie. Dziś troszkę wieje (brr zimno jest 26C i ten wiatr ;-)) ,ale za to idealnie na spacer po mieście po zwrocie samochodu. Samochód mieliśmy z wypożyczalni King Auto ( jest tam gość który mówi po polsku z dużym nalotem czeskiego ,ale można się dogadać bez problemu) Jeśli chodzi o basen w remoncie to jest ten najgłębszy,pozostałe są czynne bez problemu. Mój pokój jest w centralnym punkcie tzn. w budynku głównym , gdzie jest recepcja. Widok jest przepiękny na ocean.Wszystkie pokoje mają widok na ocean bądź to centralny bądź boczny. Jeśli chodzi o animacje dla dzieci to powiem szczerze ,że nie specjalnie mnie to interesuje, a to z tego względu ,że jesteśmy tu z 18-nastolatkiem i mamy troszkę inne zainteresowania. Z tego co widziałam jest jakaś dyskoteka dla dzieci wieczorem. Później animacje dla dorosłych (był koncert Georga Michaela , Cher i jeszcze tam kogoś ) publika się bawiła nie mogę powiedzieć . Animatorzy starają się coś wrzucić po polsku gdyż jest tu dość silna grupa z Polski ;-)) aktywna ;-)). Miasteczko, cóż malutkie ,ludzie przyjaźni więc nie ma problemu. A jeśli chodzi o golasów to jak dla mnie masakra!!! Myślałam ,że jestem tolerancyjna ,ale to co zobaczyłam zniechęciło mnie do tolerancji. Golasów jest dość sporo ostentacyjnie obnoszących się ze swoimi "wdziękami". Tym się tu nikt tym zbytnio nie przejmuje. Jeśli chodzi o te depozyty to wprowadzili je od tego roku, więc to poniekąd nowość . Pozdrawiam Welma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pelasia Re: H10 Tindaya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 19:40 A jak lot? wszystko bezproblemowo? o czasie? Obsługa itd. Dzięki za wszelie info:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola K. Re: H10 Tindaya IP: *.146.161.143.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.05.12, 20:06 Wiadomo ile ten basen nie bedzie czynny ? Błagam zerknij na tą głębokość basenów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: welma11 Re: H10 Tindaya IP: *.Red-79-148-230.staticIP.rima-tde.net 19.05.12, 21:27 Witacie Duży basen chyba już kończą gdyż kładli już fugi w nim , może lada dzień wleją wodę do niego. Pozostałe to 1,2 ,1,4 i brodziki. Ja dziś spędzam ostatni wieczór w hotelu H10 Tindaya ;-)) Moja przestroga uważajcie na słońce , mimo iż wieje wiaterek i używanych filtrów można się nieźle spiec ,czego jestem przykładem ;-)) Bawcie się dobrze pozdrawiam welma11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izka Re: Do Welma11 IP: *.147.192.187.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.06.12, 23:49 Zgadzam się, z ta kaucja to jakaś porażka. Przecież nie wszyscy wożą ze sobą luźne 50 euro tj.200 zł, żeby tak o, bez problemu pozbyć się ich a cały okres wyjazdu :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ Re: Do Welma11 IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.12, 19:18 Jednym słowem trzeba unikać miejsc, gdzie jest dużo Polaków... Byliśmy w Puerto de la Cruz, rodaków w hotelu ze 4 sztuki, więc nikt nie chlał na krzywą twarz.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zanna Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: *.cdma.centertel.pl 08.09.12, 20:50 gadasz bzdury nic takiego nie miało miejsca no chyba ze twój wygląd budził jakieś watpliwości ,właśnie wróciłam i wszysto było super, nie piszcie bzdur bo ludzie to czytają jest to hotel pod każdym względem wiarygodny i dla ludzi wymagających a napewno się nie rozczarują , animator Marek jest super i bbbbbardzo pomocny polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: *.31.114.161.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.05.12, 14:01 Lecę z TUI o 5 rano a powrót mam wieczorem jak to jest w takim przypadku z hotelem ? Czy po przylocie trzeba czekać na pokój ? A jak wylatujemy o 23 to rano trzeba zdac pokoje ? Odpowiedz Link Zgłoś
welma11 Re: H10 Tindaya Fuerteventura 21.05.12, 19:34 Witam . I w domku jestem ;-/ My również wylatywaliśmy o 5 rano w hotelu bylismy około 11 ( ale nie pamiętam dokładnie , z lotniska do hotelu jest 65 km. Od lotniska czasu już nie liczyłam ;-) ) Zakwaterowanie odbylo sie dość sprawnie mimo że byliśmy dość liczną grupa z Polski. Pokoje były gotowe (myślę ,że to też zależy od terminu i natężeia gości ). Natomias powrót mieliśmy o 21.00 tzn. samolot. Pokój należy zdać do 12.00 czyli standard. Transfer z hotelu mieliśmy o 18.20.Ważne opasek all nie ściagają z chwilą zdania pokoju, tak więc można korzystać do woli. Istnieje możliwośc przedłużenia doby z tego co widzaiłm to koszt 30 euro. Pozrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sisi Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: 193.164.157.* 30.05.12, 10:13 Witam, podnosze wątek. Mo wrócił ktoś jeszcze z tego hotelu lub aktualnie przebywa? Prosimy o wszelkie informacje, spostrzeżenia i sugestie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kawalki2 Re: H10 Tindaya Fuerteventura 01.06.12, 18:30 Witajcie. Klika dni temu wróciliśmy z mężem z tego hotelu. Osobiście jestem zadowolona :)) Odnośnie depozytu 50 e my nie zapłacilismy bo poinformowałam panią w recepcji ze i tak z niego(depozyt jest na płatne alkohole i espresso itd) nie skorzystam wiec od razu odmawiam , nie wiem czy teraz też to przejdzie bo parę osób po nas tez tak chciało zrobić i pani sie juz troszkę zdenerwowała , co do ręczników mieliśmy swoje (zawsze zabieram :)) więc problem z głowy .Jedzenie dobre ale przez 2 tyg trosze się powtarzało , animacje tez sie powtarzają , ale jak jest sie tylko tydzien to nie ma problemu :) Pokój dostaliśmy ok , blisko loobby , w rezerwacji mieliśmy pokój oszczędnościowy (ponoc nie do zamiany) w recepcji mogliśmy go wymienić ale po paru dniach od przyjazdu , ponieważ w dniu zakwaterowania było duże obłożenie hotelu , naprawdę można się z nimi dogadać .Plaża ładna i dużo naturystów. Sam hotel też super , dużo Włochów to fakt ale mi to nie przeszkadzało :) w razie pytań postaram sie odpowiedzieć na wszystkie pozdrawiam wszystkich lecących do H10 i strasznie zazdroszczę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirka Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: *.180.177.89.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.06.12, 19:50 Naturyści w hotelu czy na plaży? Jak baseny, bo była informacja, że trwał remont. Jak długo trwa transfer z lotniska? Hotel wygląda na duży czy był problem z leżakami na basenie? Z jakiego BP byliście? Proszę również o info jakie ceny w Costa Calma perfumów itp, czy opłaca się tam kupować czy lepiej jechać dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
kawalki2 Re: H10 Tindaya Fuerteventura 02.06.12, 16:29 Naturyści na plaży, Basen który był remontowany w czasie naszego pobytu powinien byc już czynny w dniu naszego wyjazdu 27 napuszczali wodę :) Transfer godzina może troszkę dłużej Hotel duży bardzo rozległy , baseny są trzy ale przy każdym trzeba sobie zrobić z rana "rezerwację" bo później może być ciężko :( TUI :) Ceny perfum praktycznie porównywalne zdarzają się promocje , my kupiliśmy w perfumeriach Dalia , w Costa Calma rezydenci proponują zrobić zakupy w sieci sklepów (nie pamiętam nazwy) zielone szyldy ze słoniem, ponoć tam jest najtaniej , porównywałam ceny i tam są wyższe, poza tym najtańsze papierosy i alkohol jest w Spar ( Padilla) i ceny takie same w Costa Calma i Corallejlo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: *.30.83.67.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.06.12, 08:16 My lecimy w lipcu, wylot 4 rano powrót 22:30, jak to jest z pokojem? Czy trzeba opuścić o 12, orientujesz się ile kosztuje przedłużenie doby. Odpowiedz Link Zgłoś
kawalki2 Re: H10 Tindaya Fuerteventura 03.06.12, 17:59 pokój trzeba opuścić do 12 , można przedłużyć dobę za 10 euro na 2 godziny oczywiście jeżeli będzie wolny . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izka Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: *.147.192.187.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.06.12, 00:00 Czy to prawda ze na terenie hotelu i plaży unosi się smrodek z pobliskiej oczyszczalni ścieków? Czy warto w paszporcie przy zakwaterowaniu dawać jakies pieniądze tak jak np.w Egipce, Turcji? Odpowiedz Link Zgłoś
kawalki2 Re: Do Gość Iza 07.06.12, 20:17 My mieliśmy zarezerwowany pokój oszczędnościowy ponoć nie do zamiany, chcieliśmy go zamienić i nie było problemu z tym że musieliśmy poczekać parę dni aż się zwolnią jakieś pokoje. Ale to było przed sezonem więc nie wiem czy wam się uda. Co do kaucji 50 e , jest i każdy ja płaci , ja się uparłam ze nie będę z tego korzystać i nie zapłaciłam, pani w recepcji nie była zadowolona z tego faktu ale przyjęła do wiadomości :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izka Re: Do Gość Iza IP: *.rzeszow.mm.pl 08.06.12, 10:17 Więc i ja będę się upierać :) A co do "smrodku" to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joncik Re: Do Gość Iza IP: *.play-internet.pl 23.06.12, 11:50 Podobno jak się człowiek myje, to smrodku nie ma....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM H10 Tindaya - wrociłam IP: *.205.97.123.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.06.12, 18:49 Hotel super, baseny również, odpowiadając na pytanie odnośnie głębokości basenów: są trzy: 1- położony najwyżej głębokość do 1,2m, drugi njwikszy do 1,40 m, trzeci oblegany głównie przez włochów głębokość do 1,4 m. Są również dwa brodziki dla dzieci jeden głębokość 0,35 m, drugi 0,25 m. Jest jeszcze basen w Spa ale tam niestety nie pamiętam głębokości basenu. Warto skorzystac z zabiegów upiększających- atrakcyjne ceny! Polecam zarówno dla Pań jaki i Panów. Jedzenie- śniadania monotonne ale smaczne, obiady ok, kolacje rewelacyjne. Lody dostępne non stop, desery przepyszne, mnóstwo owoców. Pokoje urządzone ze smakiem. W hotelu bardzo dużo włochów, co czasami bywa uciążliewe, polaków i niemców również sporo! Ocean- łagodne zejście, woda super, plaża rewelacyjna. Są oczywiście golasy. Ogólnie hotel oceniam na bdb-. Minusem jest nieprzyjemny zapach, który czasami jest niestety bardzo uciązliwy. Najgorzej jest w lewym skrzydle budynku. Ubikacja na 3 piętrze, na poziomie z restauracją koszmar. Smród czasami nie do wytrzymania. Co do Fuerty to objechaliśmy wyspę wynajętym samochodem, warto bo widoki niezapomniane. Sama wyspa jedyna w swoim rodzaju. Byłam już na GC, Lanzarote, porównując najbardziej podobała mi się GC, potem Fuertana na końcu Lanzarote. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutrisse Re: H10 Tindaya - wrociłam IP: *.ibs.net.pl 14.07.12, 16:00 polecam hotel rodzinom z dziećmi. śniadania były bardzo dobre- nie wiem co w nich monotonnego? - naleśniki, omlety, jajka sadzone,na miękko, na twardo, jajecznica ..fasolka, swieze smaczne pieczywo, parowki, mleko, platki, warzywa, jogurty, croissanty, pączki, produkty dla ludzi na diecie. Nic monotonnego. Obiady ok, ale po tygodniu juz nam sie nie chcialo chodzic, wiec jedlismy w snack barze przy basenie, gdzie procz kucharza z normalnym jedzeniem byly: hot-dogi, hamburgery, tosty, owoce, croissanty, jogurty. Kazdy niejadek znajdzie cos dla siebiie podczas kazdego posilku. Jak nie makaron to lasagne, jak nie frytki to ryz, jak nie nuggetsy to cordon bleu.. naprawde bylo ok. Do picia: cola, sprite, fanta, tonic...(z automatow jak w Mcdonalds) a nie syf jak w Grecji. Drinki bardzo dobre. 40% to Wlosi, 40% Niemcy a reszta to pozostale nacje. Co wieczor dyskoteka dla dzieci (bardzo fajna). Mini klub gdzie dzieci spedzaja fajnie czas np. malujac farbami makaron. 2 mini place zabaw. Kortt do tenisa- chociaz ciezko gra sie przy tym wietrze. Polecam wypozyczalnie samochodu w hotelu- przez rezydenta tui wychodzi duzo drozej. Oasis park polecam gllownie dla dzieci. Plaza piekna, ocean cieply i czysty - 1lezak 4 EUR, 1parasol 4EUR zakupy perfum polecam w sklepie przy sparze (spozywczym) 10 minut pieszo od hotelu. kupilam tam 75ml gucci za 49 EUR, dla porownania w Moro Jable kupilam 50ml za 60 EUR. Wszyscy pisali, ze wieje, ale jakos to do mnie niie trafilo- zatem naprawde MOCNO WIEJE. Polecam zabrac duzo cieplych ubran na wieczor. Pokoje bardzo duze. Widok na ocean-super. Wady: Sprzataczki nie myly dokladnie podlogi. Niewygodne materace na lozkach. Brak internetu w pokoju. Brodziki podgrzewane dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: georghe Re: H10 Tindaya - wrociłam IP: *.pascal-net.pl 07.08.12, 23:01 Korzystałem z usług H10 trzeci rok z rzędu będąc wcześniej zadowolonym. W tym mam mieszane uczucia. Krótko zalety i wady hotelu moim zdaniem: Plusy: - Posiłki - dobra, urozmaicona oferta, ładna restauracja. - Miła obsługa hotelowa. - Plaża i dojście do niej znakomite i szybkie. - Fajne, choć nieco zbyt chłodne baseny biorąc pod uwagę silne wiatry. Cały ogród hotelowy jest OK. - Ogromne wygodne łóżka w pokoju i porządne poduchy. - Ciekawe wieczorne pokazy animacyjne dla dorosłych. Minusy: - Pierwszego dnia załamka na widok restauracji basenowej. Brudne ściany samej restauracji jak i "tarasu" na zewnątrz, widok stolików lepiej przemilczeć. W trakcie mojego pobytu zostały wyczyszczone. - Sprzątanie pokoju słabiutkie, w łazience smród z zaparzonego parawanu przy wannie, mnóstwo starego kurzu. Słabo. - Smród wokół hotelu, przy basenach raczej nieodczuwalny, ale jak ktoś dostanie pokój na lewym skrzydle od wejścia to tylko współczuć. - Internet na miarę połączeń modemowych z początku wieku. - AI w porównaniu do lat ubiegłych - nędza. Woda jedynie niegazowana z butli 5 litrowej, gazowana płatna. Piwo i wino (czerwone marne, białe beznadziejne) na basenach serwowane z kubka marki Coca-Cola. Poza tym jakieś dwa drinki, Teqilla i kiepskie brandy. - Animacje dla dzieci takie same codziennie i dokładnie takie same jak w ub. roku. Ogólnie bardzo widać kryzys i oszczędności na gościach hotelowych w porównaniu do lat ubiegłych. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: H10 Tindaya Fuerteventura 23.07.13, 17:42 Byliśmy w tym hotelu w styczniu 2012r. z dwójką dzieci. Ogromne plusy hotelu to: - świetna kuchnia - tortille na śniadanie najlepsze jakie do tej pory jedliśmy a mamy porównanie z innych hoteli - hotel przy pierwszej linii brzegowej - plaża piaszczysta , łagodna linia brzegowa idealna dla dzieci w każdym wieku - świetna obsługa od pokojówki do ratownika poprzez kucharzy i kelnerów - animacje - dzieci były zachwycone Minusy - naturyści na plaży ( bardzo nachalni i nie przestrzegają podziału na plaża dla nich i dla reszty ) - emerytowania Niemcy - niestety im przeszkadzają dzieci ( w przeciwieństwie do Włochów którym dzieci nie przeszkadzają i są bardzo sympatycznym i kontaktowym narodem nawet jeśli nie uwielbiasz Milanu ;) ). Napiwki mile widziane ale w barach, u kierowców, na wycieczkach. W recepcji nie. Pokojówce zawsze zostawialiśmy od 2-3 euro. Pokój lśnił, mieliśmy układane łabędzie z ręczników itp. Środki czystości codziennie nowe buteleczki - jakość kosmetyków dobra. Oczyszczalnia? Gdyby nie wyczytane w necie uwagi byśmy tego nie zauważyli. Nie wyczuliśmy żadnego nieprzyjemnego zapachu. Baseny czyste - w styczniu podgrzewany ten górny i dwa brodziku. Głębokość basenów chyba od 1,2 do 1,4. Brodziki płytkie. Jedzenie w barach basenowych - warto spróbować ich steków canarinios - wyjątkowo soczyste. Reszta standard - pizza, parówki, grillowane lub gotowane na parze warzywa, świeże owoce, lody, napoje kolorowe lub woda i soki mrożone. Pogoda w styczniu - byliśmy tylko 7 dni z tego 2 dni były byle jakie. Środa i sobota. Ale idealna dla tych co serfują ;) Miłe zaskoczenie na wyspie: Sprzedawcy narodowości tureckiej mówiący po polsku ( handlowali kiedyś na bazarze tysiąclecia w Warszawie ). Koniecznie trzeba się z nimi targować. Sprawia im to radość :) nam zresztą też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwinakw Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: *.promax.media.pl 07.06.16, 07:15 T Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwinakw Re: H10 Tindaya Fuerteventura IP: *.promax.media.pl 07.06.16, 07:17 Czy wybiera się ktoś do hotelu H10 Tindaya w okresie 22.06-29.06.2016?:) Odpowiedz Link Zgłoś