GoĹÄ: Kasia z Dywit IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.12, 14:10 obojętnie która wyspa, hotel bezpośrednio przy plaży, 3-4 gwiazdki, bezpłatne lezaki na plaży? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: jasiu... Re: gdzie na Kanary-blisko plaża z darmowymi leża IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.12, 17:34 Nigdzie! Na wyspach Kanaryjskich nie ma plaż należących do hoteli. Wszystkie plaże są ogólnodostępne, a leżaki i parasole na nich płatne (od 6 do 12 Euro za dzień za komplet 2 leżaki plus parasol). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anq28 Re: gdzie na Kanary-blisko plaża z darmowymi leża IP: *.echostar.pl 20.03.12, 23:11 zobacz sobie hotel el medano 3* na teneryfie z alfa star, bezpłatne leżaki i parasole Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jasiu... Re: gdzie na Kanary-blisko plaża z darmowymi leża IP: *.dip.t-dialin.net 21.03.12, 17:09 Byłem w tym hotelu. Leżaki bezpłatne są tylko na tarasie, fakt że z zejściem do wody, ale już na plaży leżaki są płatne, a Kasia pyta o plaże. Bezpłatnych leżaków na plaży na Wyspach Kanaryjskich nie ma nigdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: gdzie na Kanary-blisko plaża z darmowymi leża 21.03.12, 18:37 Ależ są bezpłatne leżaki na plaży Cucharkas w Costa Tequise tyle tylko , że przywiezione z Macro - Cashu !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasia z Dywit Re: gdzie na Kanary-blisko plaża z darmowymi leża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.12, 14:55 Aha dzięki, czyli do ceny 14-dniowych wczasów musze doliczyc jakieś 168 euro na wynajmowanie leżaka. A czy mozna nie brać leżaka tylko leżec na ręczniku na piasku? np. na Fuerte Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jasiu... Re: gdzie na Kanary-blisko plaża z darmowymi leża IP: *.dip.t-dialin.net 22.03.12, 15:58 Na Fuerteventurze masz piękny piasek, a więc możesz rozłożyć się na ręczniku (twoim, hotele plażowych nie dają, tylko te w łazience). Możesz i wiele osób tak robi np. na skałach, ale to dość twardo. Możesz też, jak radzi deoand kupić sobie taki prosty leżak, z aluminiowym stelażem (są osoby wrażliwe na piasek) i przywieźć ze sobą. Waży niewiele, a jeśli lecisz rodzinnie, to bagażu masz wystarczająco dużo. Aha, często się czepiają do aluminiowych rurek w podręcznym, nie wiem czemu, tak że musisz dać na odprawiany. Plaże są ogólnodostępne i pomijając największe kurorty masz za darmo toalety i prysznice. Za wstęp na plażę, albo za rozłożenie się na własnym kocu, czy bambusowej macie (lepsze przy czarnych plażach) nie płacisz nic. Oczywiście wokół basenu, w hotelach leżaki są za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mirek Re: gdzie na Kanary-blisko plaża z darmowymi leża IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.12, 16:22 W lepszych, np. 4* hotelach są darmowe ręczniki plażowe. Nie trzeba ich wieźć z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jasiu... Re: gdzie na Kanary-blisko plaża z darmowymi leża IP: *.dip.t-dialin.net 22.03.12, 16:54 W niektórych hotelach jest opcja wypożyczenia (pytać na recepcji) za kaucją ręczników. Nie zależy to od ilości gwiazdek i powiem szczerze, nie wiem, od czego to zależy. Ja mam dość dużą torbę, a ręcznik plażowy zawsze biorę i wykorzystuję, żeby owinąć w niego te rzeczy, które idą do bagażu odprawianego, a które przy rzucaniu bagażem mogłyby ulec uszkodzeniu. Ostatnio w ręczniku wożę mały ekspres do kawy, a kiedyś woziłem np kosmetyki (kremy i emulsje do opalania są na wyspach dość drogie). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mirek Re: gdzie na Kanary-blisko plaża z darmowymi leża IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.12, 20:43 W hotelach: Bahia Costa Adeje na Teneryfie i Melia Gorriones na Fuerteventurze ręczniki plażowe są za darmo, bez kaucji. W cenie pokoju. Na Teneryfie przy hotelu na skale jest mikroskopijna prywatna plaża chroniona tylko dla gosci. Na Fuercie plaża jest OLBRZYMIA i pomimo, że otwarta, to jak prywatna, bo hotel jest na odludziu. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: gdzie na Kanary-blisko plaża z darmowymi leża 22.03.12, 20:58 Taki składany leżak z aluminiowym stelażem z Makro jest naprawdę lekki a może sie przydać na Kanarach a na Fuercie tym bardziej bo tam wieje niemożebnie a jakos na lezaku sie to mniej odczuwa niz leżąc na ręczniku . Uwaga jest tylko jedna jeśli lecisz czeskimi liniami Travell -coś tam / lata nimi Itaka / to limit bagażu jest tylko 15 kg na osobę i przestrzegaja tego rygorystycznie . Więc jesli tak to co mozna do podręcznego - tego nie ważyli . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: gdzie na Kanary-blisko plaża z darmowymi leża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 08:57 Lecialam z Itaka tymi czeskimi liniami w lutym tego roku i limit bagazu byl 20 kg + 5 kg podreczny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasia z Dywit Re: gdzie na Kanary-blisko plaża z darmowymi leża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.12, 09:10 Dzięki, dzięki za pomoc! Jesteście niesamowici. Pomysł z leżaczkiem z makro - super! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jasiu... Re: gdzie na Kanary-blisko plaża z darmowymi leża IP: *.dip.t-dialin.net 23.03.12, 09:14 Hotel Bahia Principe jest położony nad oceanem, tylko że teren wokół basenu, tego dolnego, obok okrągłego brodzika, to na pewno nie jest plaża. Do oceanu (w pionie) masz dość daleko, to tylko teren wokół basenu, na którym stoją leżaki. Melia Gorriones faktycznie znajduje się dość daleko od Costa Calma, ale po pierwsze woda w lagunie jest, albo jej nie ma (przypływy), a po drugie, jeśli woda jest, to akurat teren wokół hotelu (północna część laguny) jest wyłączona dla kitesurferów. Na marginesie, w tej części, to ja żadnych parasoli i leżaków nie zauważyłem. Nie tylko bezpłatnych, a do płatnych też było daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mirek Re: gdzie na Kanary-blisko plaża z darmowymi leża IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.12, 10:14 jasiu.. czytaj uważnie, bo wychodzi na to ze dyskutujesz sam z sobą. Nie pisałem nic o leżakach w tych hotelach. Przy bahia principe jest maleńka plaża nawet z budką ratownika, owszem w pionie ale blisko (sprawdź sobie na mapie - między hotelem a ulicą). A na plaży przy melia nawet jak jest przypływ to nie jest ona wyłączona dla kitesurferów. Jest tyle miejsca, ze jedni surfują inni brodzą w wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: gdzie na Kanary-blisko plaża z darmowymi leża 23.03.12, 10:54 Jak zwiększyli limit bagażu w tych czeskich liniach to bardzo dobrze -jak ja byłem a własciwie wracałem na początku października 2011 to był limit 15 kg i na lotnisku w Arecife / Lanzarote / przed oddaniem bagazu do odprawy odbywało sie jedno wielkie przepakowywanie z głównego do podręcznego . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ts Re: gdzie na Kanary-blisko plaża z darmowymi leża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.12, 11:12 Travel Service Airlines (QS) Czeska linia lotnicza założona w 1997 roku, posiada flotę liczącą 26 samolotów, głównie są to samoloty typu Boeing 737-800, 737-500, Airbus 320. Bagaż: Waga bagażu przysługującego pasażerowi (w tym dzieci): 20 kg Waga bagażu przysługującego dzieciom poniżej 2 lat: 0 kg UWAGA, wyjątek stanowi przelot na trasach: Warszawa - Lanzarote - Warszawa Poznań - Gran Canaria - Poznań Wrocław - Lanzarote - Wrocław Wrocław - Fuerteventura - Wrocław Warszawa - Punta Cana - Warszawa Warszawa - Margarita - Warszawa Katowice - Lanzarote - Katowice [u]Waga bagażu przysługującego pasażerowi: 15 kg Bagaż podręczny:[/u] Waga: 5 kg Wymiary: 56 x 45 x 25 cm Nadbagaż: Opłata za każdy kilogram nadbagażu wynosi 8 EUR. Waga jednej sztuki bagażu nie może przekroczyć 32 kg. Catering: Brak cateringu, możliwość skorzystania z usługi typu SKY BAR. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxxx Re: gdzie na Kanary-blisko plaża z darmowymi leża IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.12, 12:11 Kilka dni temu kupiony wyjazd na Lanzarote ( Itaka - Travel Service ) - limit b. podręcznego 5 kg/ rejestrowanego 15 kg - tak jest wydrukowane na rezerwacji - wylot początek kwietnia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jasiu... Re: gdzie na Kanary-blisko plaża z darmowymi leża IP: *.dip.t-dialin.net 23.03.12, 12:09 mirek, czytaj uważnie, bo wychodzi na to ze dyskutujesz... Przepraszam, że wykorzystuję twoje słowa, ale to ty nie przeczytałeś pytania, jakie Kasia postawiła, zakładając wątek. Jej chodziło o bezpłatne leżaki na plaży. I takich w twoich propozycjach nie ma. Ale ja znam hotel (byłem w nim), gdzie bezpłatne leżaki na prywatnej plaży są. Chodzi o Fuerteventura Playa w Costa Calma. Część murka hotelowego obejmuje właśnie plażę, a w tym miejscu są hotelowe, bezpłatne leżaki (bezpłatny prysznic też). Wejdź na maps.google.com/ i wpisz do wyszukania: 28.165704,-14.218993 - chodzi mi właśnie o to miejsce, znajdujące się ok. 50 metrów od wody. Co prawda, naprzeciwko wejścia są kamienie, ale już po prawej, obok skałek jest piękne piaszczyste zejście do wody i bardzo płaskie, piaszczyste dno. Sąsiedni Costa Calma Beach również ma prawie plażę, choć żeby się wykąpać trzeba przejść koło Fuerteventura Playa, bo oni mają o wiele mniej fajne dno. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anq28 Re: gdzie na Kanary-blisko plaża z darmowymi leża IP: *.173.6.103.tesatnet.pl 26.03.12, 00:10 No ale ten taras jest w miejscu plaży, wychodzi w morze, jest zejście do wody...Jak są kamieniste plaże i jest platforma na wodzie...to też jest to rodzaj "plaży". Pytanie o to czy autorowi wątku chodziło o pobyt nad morzem jako przebywanie na plaży czy jako plaży w sensie piasek...Za taras w miejscu piasku nie dopłaca, za leżak na piasku 50 m dalej na tej samej "plaży" dopłaca na pobycie 150 euro...Co kto woli... Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Chyba nigdzie 25.03.12, 16:22 Ale zawsze sobie mozesz kupic parasol za 5 euro i lezaki po 10.... Albo parasol i recznik....ja kupuje sobie zawsz eparasol i pozniej go zostawiam gedzies dla kogos... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anq28 Re: Chyba nigdzie IP: *.173.6.103.tesatnet.pl 26.03.12, 00:25 Zawsze też możesz doliczyć te 100 euro za leżak i parasol i nie robić szopki z wciskaniem się w szczelinę ze swoim leżakiem na publicznej, uporządkowanej plaży (poza Fuertą bo tam na wydmach miejsca do woli)...Nie oszukujmy się mało kto ma pełne 14 dni leżenia na plaży. Zawsze jeszcze jakiś basen, wycieczka po okolicy (bo jak rozumiem to pierwszy pobyt na wyspach więc jest co zobaczyć) itp., dzień przylotu, wylotu...Biorąc pod uwagę cenę wczasów na Kanarach te 100euro to śmieszna kwota. Tym bardziej, że jakby się miało targać swoje leżaki i parasol to też trzeba na nie wyłożyć 1/4 tej kwoty. Dla 300zł robić sobie tyle problemu to już nieco żenujące się wydaje. Chyba, że planujecie jeździć szukać urokliwych plaż na wyspie, jakieś malutkie zatoczki itp. dzikie plaże...no to spoko, taki zestaw to rewelacja. Tylko domyślam się, że takich planów nie macie skoro szukacie hotelu z bezpłatnymi leżakami... Domyślam się, że skoro chcecie przyoszczędzić na leżakach, bierzecie pod uwagę hotel 3*...to za dużo nie chcecie wydać. Dobra rada...na leżenie plackiem (no bo tak wynika z Waszych obliczeń, że codziennie chcecie plażować) szkoda lecieć na Kanary. Tanie plażowanie to jest w Tunezji albo Egipcie. Niemal każdy hotel przy plaży, niemal każdy ma bezpłatne leżaki, plaże tak samo atrakcyjne jak nie bardziej....i o połowę taniej. Jak ktoś nie jedzie zwiedzać i nie szuka wysokiego standardu to wybiera kraje arabskie. Za tą samą cenę co Kanary HB 3* bez leżaków i 500m od plaży...macie 5* all przy plaży w Tunezji czy Egipcie. Do tego woda cieplejsza, ładniejszy kolor...Generalnie Kanary są lepsze...ale gdy głównym czynnikiem jest smażenie się na leżaku i kąpiele w morzu Kanary to kiepski wybór jak ktoś chce oszczędnych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Chyba nigdzie 26.03.12, 09:32 Wiesz dla niekorych 100 euro to moze jest jednak calkiem powazna kwota. To chzba na polskie cos kolo 400 pln.... Jak pomysle, ze moja kuzynka w pl zarabia 800 na reke to wydaje mi sie, ze dla niej wybilenie 100 euro na lezak to jednak dosc duza kasa... Odpowiedz Link Zgłoś
jaari_65 Re: Chyba nigdzie 26.03.12, 20:25 camel_3d napisał: >Jak pomysle, ze moja kuzynka w pl zara > bia 800 na reke to wydaje mi sie, ze dla niej wybilenie 100 euro na lezak to je > dnak dosc duza kasa... Nie każdy w Polsce zarabia 800 na rękę... i nie każdy musi spędzać urlop na Wyspach Kanaryjskich, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Chyba nigdzie 27.03.12, 09:30 > Nie każdy w Polsce zarabia 800 na rękę... i nie każdy musi spędzać urlop na Wys > pach Kanaryjskich, prawda? prawda, ale niektorzy zarabiaja, skladaja dlugo i chca chociaz raz pojechac..maja prawo do tego, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anq28 Re: Chyba nigdzie IP: *.173.6.103.tesatnet.pl 27.03.12, 16:46 Camel jak ktoś zarabia 800zł to chyba nie lata na wyspy...Trudno mi nie wyjść z założenia, że jak ktoś planuje wakacje za kilka tysięcy złotych i ma roszczenie by hotel był przy plaży (co na kanarach jest raczej luksusem i dotyczy głównie droższych hoteli) to 300zł-400zł na leżaki nie jest wygórowaną kwotą. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Chyba nigdzie 27.03.12, 23:08 Z niemiec na kanary za 400-600 euro mozna juz polecuec...wiec da sie uskladac...nawed dluzej skladajac, po to zeby swoje marzenie spelnic... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anq28 Re: Chyba nigdzie IP: *.173.6.103.tesatnet.pl 27.03.12, 23:49 Można i tak...ale wtedy trzeba zrzucić klapki z oczu i nie liczyć na hotel bezpośrednio przy plaży (za wyjątkiem starych hoteli niskich lotów). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jasiu... Re: Chyba nigdzie IP: *.unitymediagroup.de 26.03.12, 20:33 Anq28, trudno mi się z tobą zgodzić. Faktem jest, że jeśli dla kogoś 100 Euro stanowi problem (niektórzy tyle wydają na papierosy miesięcznie), to chyba taki ktoś powinien jechać właśnie do Turcji, czy nawet Tunezji. Tam jest taniej, a i obsługa kłania się w pas. Ale nie pisz, że Kanary są da ludzi żądnych zwiedzania. Sam wracam w to i za każdym razem powód jest ten sam - nie lubię atmosfery Egiptu, Turcji (mimo, że kuchnia znakomita), że nie wspomnę o takich koszmarach, jak Tunezja, czy Maroko. Tam, przynajmniej według mnie, nie ma po co wracać. Dla mnie możliwość porządnego wyhuśtania się na falach oceanu jest bardzo ważną rzeczą na każdym urlopie na wyspach. Mam swoje hotelowe typy, a jeśli szukam nowych miejsc, to zawsze musi być "direkt Strandt". Weźmy taką Fuerteventurę. Co tam można robić, oprócz przebywania na plaży? Przebywania aktywnego (pływanie, kitesurfing, windsurfing), albo i pasywnego - wygrzewając się na plaży? Ja tam miejsc, które autentycznie by mnie zachwyciły nie znalazłem, a czas na ich poszukiwanie uważam za stracony. Umówmy się, że każdy ma prawo do swojego sposobu na urlop. Jeden musi zwiedzać, bo taką ma naturę (czasem po prostu cellulitis i wstydzi się rozebrać), a inny nie przejmuje się i jedzie na wyspy, bo chce, by mu wszystko od słońca zbrązowiało. Jeśli sam za to płaci, to ma prawo szukać takich miejsc, gdzie będzie robił wszystko, na co ma chęć. A nie na wszystkich plażach są leżaki, stąd zabranie swojego ma czasem sens. Ot choćby tu - wpisz w maps.google.com/ 28.058215,-16.521807 tu jest naprawdę super, można się ekstra wykąpać, miejsce jest osłonięte od wielkich fal i mało ludzi, ale leżaków nie ma żadnych, płatnych również. Odpowiedz Link Zgłoś
bemeta jasiu plaza to Strand a nie "Strandt" 26.03.12, 20:40 ejjjjj...... albo sobie jaja robisz... albo... bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jasiu... Re: jasiu plaza to Strand a nie "Strandt" IP: *.unitymediagroup.de 27.03.12, 16:50 :D czasem sobie jaja robię. liczyłem, że ktoś inny to wyłapie ;D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jasiu... Re: jasiu plaza to Strand a nie "Strandt" IP: *.unitymediagroup.de 27.03.12, 17:18 Przy okazji - ja to dałem w cudzysłów, ale wielu rodowitych Niemców tak właśnie pisze, robiąc błąd, stąd odruchem zacytowałem w cudzysłowie. A piszą tak, bo im się kojarzy, że skoro Schmidt, to pewnie też "Strandt". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anq28 Re: Chyba nigdzie IP: *.173.6.103.tesatnet.pl 27.03.12, 16:52 Jasiu ja się z Tobą zgodzę, że kanarki do plażowania są ok. ale nie dla kogoś kto się szczypie z budżetem i chce przyoszczędzić na leżaku, a równocześnie chce hotel przy plaży. Takie coś to tylko w Egipcie. Ogólnie jeżeli ktoś pisze, że mu obojętna wyspa i że chce tylko plażować bez zwiedzania...równocześnie chce hotel przy plaży...to rozumiem, że chce plażować w europejskich warunkach ale też płaci jak za europejskie warunki..a nie się szczypie z kilkoma stówami. I wcale nie znaczy to, że rozrzucam pieniędzmi na prawo i lewo i 300-400zł to dla mnie grosze. Chodzi o to, że uczciwie komuś radzę...nie masz kasy i chcesz tylko plażować - nie leć na Kanary,są tańsze miejsca (i to nie tylko kraje arabskie) albo przygotuj się na "biedowanie", a nie komuś w głowie bezpłatne leżaki w hotelu przy plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: słoik Re: Chyba nigdzie IP: *.olsztyn.mm.pl 27.03.12, 21:37 oj znam takich co zarabiają po kilka tys./m-c a ciągną leżaczki ze sobą w bagazu ew. dmuchane materace ;) A Kasi się nie dziwię, że robi kalkulację. Nie tylko biedni ją robią A ty Anq28 światowca nie zgrywaj i nie syp mądrościami bo zapytanie było konkretne o Kanary a nie inne miejsce w Euro Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anq28 Re: Chyba nigdzie IP: *.173.6.103.tesatnet.pl 27.03.12, 23:51 chciałabym zauważyć, że jako pierwsza podałam hotel z bezpłatnymi leżakami "na plaży", jeżeli plażę rozumieć jako plażowanie nad morzem, niekoniecznie na piasku. Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Chyba nigdzie 28.03.12, 22:01 A wygląda to np. tak: fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,132510528,133255316.html fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,132510528,132720539.html Pozdrawiam bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasia z Dywit Re: Chyba nigdzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.12, 10:40 Piszecie już nie na temat, ja nie potrzebowałam rady "gdziekolwiek gdzie darmowe leżaki" (czyli sugestii typu Turcja, Tunezja, Egipt itp.), bo kraje muzułmańskie czy arabskie w ogóle mnie nie interesują. Tylko Europa. Konkretną odpowiedź uzyskałam - nie ma plaż z bezpłatnymi leżakami. I wiem, że jakby co, to dodatkowy koszt jakieś 168 euro :) Wielokrotnie już korzystałam z płatnych leżaków i nie stanowiło to problemu, bo był ujęty w mojej kalkulacji. Ale jeśli można by nie płacić to tym lepiej ... Z innej beczki - ostatnio dopłacałam do pokoju z frontalnym widokiem na ocean - 400 zł/osoba/tydzień i zostałam totalnie skrytykowana ;) ale nie żałuję wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: luna Re: Chyba nigdzie IP: 80.54.237.* 27.03.12, 10:55 Costa Calma beach na fuercie ma bezpłatne leżaki na plaży, przynajmniej tak piszą w ofercie. A plaża piękna. Też uważam że 12-15 Euro to trochę dużo, my leżeliśmy na ręcznikach wyporzyczonych w hotelu, albo na leżakach jeżeli byliśmy ok.16 były bez opłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Hoopsik Re: gdzie na Kanary-blisko plaża z darmowymi leża IP: *.multi-play.net.pl 29.03.12, 13:44 Polecam Hotel H10 Tindaya na Fuercie. Jest on położony blisko pięknej piaszczystej plaży. Robi bardzo pozytywne wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: suza Re: gdzie na Kanary-blisko plaża z darmowymi leża IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 19:47 Bardzo polecam Aloe Club Resort na Fuercie, przystosowany także dla rodzin z dziecmi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: animka Re: gdzie na Kanary-blisko plaża z darmowymi leża IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 20:08 O tak, ten hotel jest megaśny. Byłam tam z bee free :) fajnie organizowali czas wieczorami :) dla każdego coś miłego Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: małgorzata Re: gdzie na Kanary-blisko plaża z darmowymi leża IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.12, 21:54 Przepraszam, jeśli kogoś urażę. Ale prawda jest taka, że "tanie mięso psy jedzą". Im taniej tym gorzej i to żadne odkrycie. Kanary są wspaniałe. Można je zwiedzać i tam odpoczywać na własną ręke, co nie oznacza, ze tanio. Bo lot, noclegi, wyżywienie , samochód, itp. Ale jeśli ktoś leci z biurem i cieszy się, że tanio... To nie może spodziewać się cudów. Prawda jest taka, że aby spędzić na Kanarach dwa tygodnie urlopu na średnio wysokim poziomie trzeba zapłacić przynajmniej 7 tysięcy złotych za osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: gdzie na Kanary-blisko plaża z darmowymi leża 30.03.12, 22:53 Eeee no bez przesady Lanzarote Costa Teguise hotel z pokojami typu studio w centrum miasteczka ,blisko dwie ładne plaże to wszystko kosztowało ok 3500 od osoby a nie 7000 . No oczywiście jeszcze zwiedzanie wyspy Lanzarote i Fuerty też kosztuje ale wystarczy zaoszczędzić na tych leżakach i wycieczki za friko . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: małgorzta Re: gdzie na Kanary-blisko plaża z darmowymi leża IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.12, 23:24 Hotel z pokojami studio za tę cenę to nic nadwyczajnego. Pisałam o wyższym standarcie. Miałam na mysli pobyt w hotelu minimum 4* Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: gdzie na Kanary-blisko plaża z darmowymi leża 31.03.12, 00:17 A no hotel o którym pisze ma rzeczywiście tylko 3* . No zawsze tak jest wyższy standart wyższe koszta .Coś za coś ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anq28 Re: gdzie na Kanary-blisko plaża z darmowymi leża IP: *.173.6.103.tesatnet.pl 31.03.12, 14:31 Jakieś dziwne są te Twoje wyliczenia 7000zł za 2 tyg/os. W Polskiej ofercie za 7000zł to są pojedyncze hotele z wyższej półki. Średnia cena w pierwszych 3 miesiącach sprzedaży od wydania katalogów wynosiła za pobyt w sezonie letnim w dobrze ocenianych 4* hotelach HB 3500zł lub all ok. 4500zł. Teraz są ceny katalogowe to ceny są z kosmosu. Chyba, że mówimy właśnie o cenach katalogowych obowiązujących przez kwiecień i maj...ale tylko łosie wtedy kupują:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anq28 Re: gdzie na Kanary-blisko plaża z darmowymi leża IP: *.173.6.103.tesatnet.pl 31.03.12, 14:32 Mówię oczywiście cały czas o 4* hotelach...bo wiadomo, że 5* mogą być i nawet za 10000zł. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jantar Re: gdzie na Kanary-blisko plaża z darmowymi leża IP: *.komputerlan.pl 05.04.12, 23:09 Zawsze jak biura wydaja nowe katalogi to ceny trochę przerażają, żeby miały potem z czego spadac. A potem wlasnie mozna coś upolować. Bo nie każdego stać na wyjazd na własną rękę i podrózowanie po wyspach. Wielu ludzi ucieszy mozliwość wyjazdu z biurem, jeśli ich na to stać i juz samo to jest czesto spełnieniem marzeń :) Odpowiedz Link Zgłoś