Dodaj do ulubionych

Cay beach sun.Lanzarote.

18.04.12, 11:28
Wybieram się do tego hotelu w lipcu i chciałem zapytać osób które niedawno wróciły z tego hotelu czy dużo Niemców(jakoś ich nie trawię) jest w tym hotelu.Jak z wyżywieniem, i ogólnie czy hotel jest ok.
Obserwuj wątek
    • Gość: wrc Re: Cay beach sun.Lanzarote. IP: *.play-internet.pl 27.04.12, 16:25
      Też wybieram się do tego hotelu w lipcu ma dobre opinie.
      • mamahani7 Re: Cay beach sun.Lanzarote. 01.05.12, 13:38
        Byłam w tym hotelu w październiku zeszłego roku, hotel fajny, pokoje w miarę ok, ale wymagają już trochę remontu, szczególnie łazienka, w pokojach czysto, sprzątanie co dwa dni, duże tarasy z krzesełkami i stolikami.
        Jedzenie bardzo smaczne, raczej pod anglików, bardzo duży wybór, każdy znajdzie coś dla siebie, w restauracji czysto, kelnerzy bardzo mili, znali trochę słów po polsku, także niezły ubaw był z nimi.
        Niemców trochę było, ale u nas przyjechali już chyba pod koniec naszego pobytu, za to dużo anglików, no i polaków.
        Bardzo fajni animatorzy w Itaki!
        Do plaży i miasta trochę daleko, ale my chodziliśmy tylko wieczorami bo w takim upale nie da się pokonać tej odległości.
        W sumie bardzo fajny hotel i bardzo udane wakacje.
        • Gość: Bozena Re: Cay beach sun.Lanzarote. IP: *.ip.netia.com.pl 15.05.12, 21:41
          Hotel jak na standardy europejskie ok. Czysto, duzoooo anglikow. Jedzenie jak to w hotelach przez tydzien dosc podobne, raczej nastawione na anglikow, ale nie jest zle, kazdy cos dla siebie znajdzie, a jak nie to pokoje sa z anekasmi kuchennymi wiec spokojnie mozna sobie cos przyrzadzic w pokoju.
          W hotelu znajduja sie polscy animatorzy z ITAKI - animacje po polsku, co jest duzym plusem. Hotel raczej dla rodzin z dziecmi, aczkolwiek blisko jest do centrum rozrywkowego (puby, restauracje, dyskoteki) ok 10 min spacerkiem. Jesli ktos nei ma zamiaru wychodzic z hotelu bedzie mial co tam robic.
          Zaczynajac od dzieci. Na terenie hotelu MINI CLUB otwarty od 10 do 17 z przerwami. zjezdzalnie i brodzik dla maluchow. Wieczorem mini disco dla dzieci prowadzone po polsku i angielsku.
          Dla doroslych od rana strzelanie, lotki, ping- pong, aqua areobik, koszykowka, siatkowka, a nawet nordic walking :)
          Wieczorem codziennie jakies show po polsku i angielsku :)
          Tak, ze jest co w hotelu robic.
          Co do zwiedzania, to jest mala wyspa wiec duzo do zobaczenia nie ma, ale jak juz bedziecie to warto skorzystac z proponowanych wycieczek :) Fajne i ciekawe miejsc, polecam przeplynac sie na FUERTEVENTURE ;)
          Sa to relacje z mojego wypoczynku w tym hotelu w sierpniu zeszlego roku.
          Przy okazji serdeczne pozdrowienia dla Zuzy, Kamila, Tomka, Kingi, Magdy, Natalii i Pawła - SUPER ANIMATORZY!!!!! :D:D:D:D
          • saren-ka12 Re: Cay beach sun.Lanzarote. 17.05.12, 13:37
            Kurcze, brzmi zachęcająco! obecnie marzy mi się wycieczka na Fuertaventurę i też myśle o Itace - mają fajną ofertę 7 + 7. Ktoś korzystał może?;)
    • Gość: Nina Re: Cay beach sun.Lanzarote. IP: 81.219.193.* 22.05.12, 10:18
      Hej, właśnie wrócilismy z wakacji w Cay Beach Sun z 5 latkiem. Było bardzo fajnie. Polscy animatorzy to rzeczywiście gratka - dzieci chętnie chodziły do mini klubu i na mini disco, co dawało rodzicom nieco wytchnienia. Pokoje wygodne, 2 pokoje (sypialnia z klimatyzacją i salon z tarasem) dają dużo komfortu. Jedyne do czego można się przyczepić to jedzenie - mały wybór i ogólnie powinni zmienić kucharza, bo temu nie idzie :) Marne desery, nieciekawie doprawione ryby, jajecznica chyba z papierka, bo plastikowa i wogóle nie miała powodzenia. Jednostajne przekąski przy basenie (tylko hotdogi, hamburgery, tosty i frytki). Generalnie polecam hotel rodzinom z dziećmi - można wypocząć i się rozerwać! :)
      Do plaży 600 m ale od końca płotu hotelu, realnie 1 km. Plaża mała, ale bardzo przyjemna. Super tanie wypożyczenie samochodu - można znaleźć za 20 EUR dziennie (przy wypożyczeniu na wiecej niż 1 dzień)! Benzyna tańsza niż w PL. Wyspę warto zwiedzić - park Timanfaya, punkt widokowy Mirador del Rio, Grota Jameos del Agua i inne z przewodnika :) Piękne zdjęcia i moc wrażeń z Lanzarote!
      Generalnie polecam Lanzaroterodzinom z dziećmi - można wypocząć i się rozerwać! :)
      • beataj02 Re: Cay beach sun.Lanzarote. 22.05.12, 15:17
        Brown, wrc, a kiedy w lipcu ? W pierwszej czy drugiej połowie ? Bo my też tam i też w lipcu :)
        • Gość: wrc Re: Cay beach sun.Lanzarote. IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.12, 10:43
          My tzn. rodzina z 8 latkiem i 5 latka od 14 lipca na dwa tygodnie z Wrocławia.Zapowiadają się fajne wakacje.W ubiegłym roku byliśmy na Majorce również z klubem animacyjnym z Itaki i było super.Można trochę odpocząć bo dzieci mają zajęcie.
          • Gość: tygrysek Re: Cay beach sun.Lanzarote. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.12, 12:27
            A ja w sierpniu tez na wyspy i tez z itaka:) juz zaklepane:)
            • Gość: gadzina Re: Cay beach sun.Lanzarote. IP: *.unknown.vectranet.pl 24.05.12, 23:48
              A ktoś korzystał z Lastów Itaki lecąc na Wyspy???
      • Gość: malame217 Re: Cay beach sun.Lanzarote. IP: *.wroclaw.mm.pl 29.05.12, 19:52
        My lecimy do cay beach sun z itaki 16 czerwca. Nino napisz mi proszę ,którą z wypożyczalni aut polecasz ,lub być może coś słyszałaś ,którą polecają...Miejsca do zobaczenia już zakreślone na mapie ;) planujemy jednodniowy rejs na fuerte. A jak jest z ewentualną zamianą pokoju w hotelu, czy nie ma z tym problemów. Z góry dzięki z info :)
    • Gość: Zmija Re: Cay beach sun.Lanzarote. IP: 195.94.195.* 23.05.12, 11:00
      Hotel cieszy sie raczej pozytywna opinia w sieci z tego co wyczytałam. Ja lęcę na Lanzarote 2 czerwca, właśnie do tego hotelu i jestem dobrej myśli i liczę na udane i miłe wakacje.
      • Gość: wrc Re: Cay beach sun.Lanzarote. IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.12, 11:03
        To proszę o najnowsze wiadomości po powrocie.
        • Gość: Zmija Re: Cay beach sun.Lanzarote. IP: 195.94.195.* 23.05.12, 11:35
          Na pewno zamieszczę szczegółową relację co i jak, nie tylko a propos hotelu ale i wyspy, sklepów, wycieczek, plaży i etc - czyli co warto gdzie i od kogo za dobrą cenę :).
      • Gość: pavlo Re: Cay beach sun.Lanzarote. IP: *.147.152.199.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.05.12, 13:15
        heyka ja z rodzina lece równiez 02.06 napewno sie spotkamy .... do zobaczyska
        • beataj02 Re: Cay beach sun.Lanzarote. 28.05.12, 12:14
          Wrc, jaka szkoda, że będziecie w drugiej połowie :( Zmienicie nas, bo 14ego wieczorem to my będziemy wracać do domu. A szkoda tym bardziej, że też mamy 8latka. Może zgadamy się na miejscu, to choć pokrótce powiemy wam co i jak, tak na bieżąco.
          Bardzo liczę na te animacje dla dzieci ;-)
          • Gość: wrc Re: Cay beach sun.Lanzarote. IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.12, 15:52
            Szkoda:( syn miałby kompana do grania w piłkę.Życzę udanych wakacji.
            • brown_s_ugar Re: Cay beach sun.Lanzarote. 07.06.12, 22:01
              up
    • Gość: wakacyjny RIU Paraiso Lanzarote Resort Hotel IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 09.06.12, 22:11
      Ja już w poniedziałek lecę na wakacje do RIU Paraiso Lanzarote Resort Hotel, może ktoś był. Pierwszy raz na wakacje na wyspy i to z 1,5 miesięczną córeczką. Może jakieś rady na ostatnią chwilę.
      • Gość: Urlopowiczka Re: RIU Paraiso Lanzarote Resort Hotel IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 08:42
        Rad nie mam, ale wygląda na to, że nie będziesz sama, my również lecimy pierwszy raz i też w poniedziałek ;-)
    • Gość: Zmija Re: Cay beach sun.Lanzarote. IP: 195.94.195.* 11.06.12, 09:56
      Podsumowując moje wakacje, Cay Beach Sun zapewnił mi bardzo udany urlop na Lanzarote.
      Sam hotel można opisać następująco:
      1. Mocne 3 gwiazdki, chociaż de facto ma zdaje się 3 palmy :]
      2. Jeśli ktoś lubi baseny w hotelu na pewno skorzysta, ręczniki kąpielowe można wynająć za kaucja, lub mieć własne
      3. All incl działa idealnie, z tym że alkohole typu wino, piwo rozrabiane są z wodą, jedzenie na 3+, jednak z głodu nikt nie umrze. Polecam jednak gorąco zwłaszcza w ramach kolacji knajpki na promenadzie nad Atlantykiem, cena za obiad dla 2 os to średnio około 35 euro. Owoce morza obłędne, świeże ryby, rewelacja! Koło Playa Dorada, koło hotelu Princess Yaiza znakomite lody typu włoskie robione metodą tradycyjną (nie te kręcone z automatu).
      4.Hotel leży jakieś 5 min. na piechotę od centrum ze sklepami i marketami i tyle samo jest mniej więcej na promenadę nad oceanem i na najbliższa plażę czyli Playa Dorada. Mozna kupić maga tanio kosmetyki i perfumy, oraz alkohol.
      5. Hotel to właściwie aparthotel więc składa się z salonu z kanapą, jest stół i aneks kuchenny wyposażony absolutnie we wszystko. Jest do dyspozycji ekspress do kawy więc można sobie wypijać na tarasiku przed pójściem na śniadanie kawe (na śniadaniu kawa nie najwyższych lotów). W sypialni jest klimatyzacja sterowana ręcznie (czyli najwygodniejsza opcja), pilota pożycza się za kaucją 12 euro.
      6. Room service to słaba strona hotelu, pokojówka ogranicza się właściwie do pościelenia łóżka...ręczniki nie wymieniane lekko nadtargane, ogólnie widać ząb czasu w łazience i na meblach.
      7. Jesli ktoś lubi animacje hotelowe na pewno skorzysta.
      8. Wyspa zachwyca to na pewno, w razie jakis pytań chętni odpowiem!
      • Gość: wrc Re: Cay beach sun.Lanzarote. IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.12, 15:45
        Witam.A jak z temperaturami?Czy rzeczywiście wieczorami jest dość chłodno?
        • Gość: Zmija Re: Cay beach sun.Lanzarote. IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.12, 18:19
          Witaj, to zależy jak mocńo wieje wiatr. Nam zdarzył sie jeden mega wietrzny dzień. Pogoda wygląda tak, ze bywa rano ńiebo zasnute chmurami, a za chwile wychodzi ostre słońce i jest upał. Jak wybraliśmy sie na wycieczkę wokół wyspy, w środku nawet kropił deszcz gdy tymczasem chwile dalej na wybrzezu swieciło piekne słońce. Nie zaszkodzi zapakować cos z dlugim rekawem do zarzucenia na wieczor. Mnie czasem wystarczal cienki szal, a czasem sweterek.
          • Gość: wrc Re: Cay beach sun.Lanzarote. IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.06.12, 22:26
            Jednym z kilku argumentów za kanarami był właśnie klimat.Nie lubimy się smażyć w upałach a tu wiaterek, czasami lekki deszczyk.Zapowiada się super.Dzięki Zmija.
            • Gość: Zmija Re: Cay beach sun.Lanzarote. IP: 195.94.195.* 12.06.12, 15:39
              Mimo wszystko krem z wysokim filtrem się przyda i to bardzo! Udanych wakacji wrc, a na pewno takie bedą!
      • Gość: malame217 Re: Cay beach sun.Lanzarote. IP: *.wroclaw.mm.pl 12.06.12, 11:18
        Witam, dzięki za tak przydatne informacje...ale mam jeszcze kilka pytań:
        Którą z wypożyczalni aut w Playa Bianca możesz polecić i jak kształtują się ceny wynajmu, my planujemy na dwa-trzy dni , czy wszystko przebiega sprawnie , jakie są ceny benzyny na Lanzarote ? Rozumiem że mapę dostaje każdy wynajmujący ?
        Ile kosztują leżaki+parasol na wymienionych plażach ?
        Które z miejsc na wyspie naprawdę warto zobaczyć ?
        A co do hotelu, czy w opcjii All alkohol to tylko piwo i wino ?
        Wylatujemy w najbliższą sobotę ,więc wyjazd tuż tuż...
        Z góry dziękuję za odpowiedź :)
        • Gość: Zmija Re: Cay beach sun.Lanzarote. IP: 195.94.195.* 12.06.12, 16:01
          My pożyczyliśmy Mini Coopera w wersji cabrio, cena ze wszystkim za 3 dni to o ile pamiętam 148 euro, można jednak znaleźć coś taniej. Cabrio to dobry wybór bo tam na prawdę można miec fun z takiego samochodu. Nasza wypożyczalnia to sieciówka, zresztą chyba dość popularna Plus Car z takimi zielonymi kółkami, link tutaj do ich strony:
          www.autospluscar.com/
          w hotelu przy meldowaniu tez dają cennik, nie wiem z jakiej wypożyczalni nie pamietam, ceny są identyczne jak w plus car.
          uwaga! ceny podane na "reklamowej" tablicy przed wypożyczalniami zazwyczaj nie zawierają ubezpieczenia.
          Co do mapy to na lotnisku rozdawali całkiem fajna, a nawigację mieliśmy własną. Jest dobra mapa do ściągnięcia.
          Leżaki i parasol na Playa Dorada kosztuja 9 euro za cały dzień więc mozna isc na obiad i potem wrócić, a jak pan podejdzie to pokazac mu bilecik.
          Pozostałe plaże na jakich byłam koło Orzoli czy te na terenie parku Playa Muljeres, Papagayo to dzikie plaże i trza sie wybierać z własnym sprzętem. Zeby wjechac na teren parku też chyba trzeba coś zapłacic za auto, mysmy byli na rowerach więc nam pan tylko pomachał z uśmiechem.
          warto zobaczyć wszystko, każda strona wyspy wygląda inaczej, polecam też pojechac do Arreciffe na kawe :)
          Chyba są też drinki, ja piłam albo na mieście, albo zakupiony w sklepie alkohol (jest bardzo tani np: Bacardi etc). Wino i piwo wyjątkowo kiepskie bo rozwodnione ale to już wyżej pisałam.
          Udanego wyjazdu!:)
          • Gość: Zmija Re: Cay beach sun.Lanzarote. IP: 195.94.195.* 12.06.12, 16:16
            Amatorom nurkowania polecam centrum:
            www.divecollegelanzarote.com/
            prowadzą je bardzo sympatyczni Anglicy
            Jeśli ktoś myślał kiedykolwiek o spróbowaniu nurkowania, to mają tam taki basen gdzie można spróbować, no a Atlantyk to w ogóle jest marzenie! można nurkować z brzegu jak i z łodzi na wybranych miejscach jak np Flamingo Wall.
        • Gość: Zmija Re: Cay beach sun.Lanzarote. IP: 195.94.195.* 13.06.12, 12:05
          Zapomniałam jeszcze dodać, w hotelu codziennie obok restauracji w sali jest dyskoteka i pokazy z programem animacyjnym, więc dla każdego znajdzie się coś miłego na wieczór, bardziej mniej rozrywkowo, romantycznie nad oceanem jak kto chce!
          Polecam też wycieczkę na Fuerteventure. My byliśmy bez auta prom Fred Olsen płynie jakieś pół godziny, kiedy stoi w porcie jest dostępne free wifi. Bilet dla 2 os w dwie strony 62 euro. Mozna też statkiem o nazwie Princess takim małym, jest tańszy, ale bardziej buja jak ktos jest wrazliwy. Z portu pływa też statek na plażę Papagayo.
          Uwaga! wszystkie atrakcje typu Jardin de Cactus, Cuevas de los verdes, Mirador del Rio są czynne do 17:45, 17:00, 17:45 , wstępy to koszt od 4 -8 euro, za osobe dorosłą.
          • Gość: malame217 Re: Cay beach sun.Lanzarote. IP: *.wroclaw.mm.pl 13.06.12, 23:55
            Zmija - Twoje rady i info pakujemy do walizki , są bezcenne :) jeszcze raz wielkie dzięki :)
            • beataj02 Re: Cay beach sun.Lanzarote. 15.06.12, 14:20
              Jeszcze jedno pytanie - czy w obiektach do zwiedzenia/zobaczenia można płacić kartą czy wymagają gotówki ? a prom/statek itp ? Bo rozumiem, że wynajem samochodu oraz normalne sklepy przyjmują kartę bez problemu
              • Gość: Zmija Re: Cay beach sun.Lanzarote. IP: 195.94.195.* 18.06.12, 08:56
                Markety przyjmują wszystkie możliwe karty, w sieci Pluscar można auto pożyczyć tylko na karte, bo to dla nich też rodzaj poręczenia i nie można zapłacić gotówką. W przypadku pozostałych wypożyczalni nie orientuje się, ale sądzę że podobnie. W restauracjach, obiektach do zwiedzania płaiciłam gotówką, ale spodziewam się że nie ma najmniejszego problemu, tak samo prom.
                Jeśli ktoś będzie poszukiwał punktów z wifi, to oprócz wspomnianego przeze mnie promu Fred Olsen, jest wifi o nazwie "shop" koło perfumerii Sasha na promenadzie nad Atlantykiem.
                • beataj02 Re: Cay beach sun.Lanzarote. 18.06.12, 10:00
                  Dzięki :) Bardzo się przydają Twoje doświadczenia.
                  To jeszcze trzy pytania:
                  1. Czy w łazience jest suszarka ? Nie żeby była mi niezbędna do życia, zwłaszcza przy krótkich włosach, ale czasem chce człek jakoś wyglądać ;-)
                  2. Buty do wody - braliście ? potrzebne ? na Rodos dużo z nich korzystaliśmy, tu jakoś ze zdjęć nie widze takiej potrzeby, ale może ?
                  3. słońce - mocno opala ? jakie filtry ? średnie wystarczą przy śniadej cerze, czy może jednak musi być w okolicach 45-50 ?
                  4. rejs/spotkanie z delfinami - czasem pojawia się opis takiej wycieczki, wiesz coś o tym ? warto ? mojemu 8latkowi marzy się bliskie spotkanie, najchętniej w wodzie, ale on generalnie zamiast płuc ma skrzela i właściwie ląd mu jest zbędny ;-)
                  Dzięki :)
                  • Gość: wrc Re: Cay beach sun.Lanzarote. IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.12, 10:54
                    Zmija mam jeszcze jedno pytanko tzn. czy na terenie hotelu jest wifi?Czy jest możliwość za opłatą korzystać na ternie hotelu(również w pokojach)ze stałego dostępu do internetu?
                    • Gość: Zmija Re: Cay beach sun.Lanzarote. IP: 195.94.195.* 18.06.12, 12:45
                      Jest wifi dostępne wszędzie także w pokojach, siła sygnału nie powala, ale jest ok z tym że mi np kamera na skypie się nie włączała bo łącze nie wydalało, na sieci "shop" mi się to udawało. Raz korzystałam z hotelowej zapłaciłam 6 euro za dobę.
                  • Gość: Zmija Re: Cay beach sun.Lanzarote. IP: 195.94.195.* 18.06.12, 12:40
                    1. Jest suszarka, ale kiepska, ja mam długie włosy i minęłyby godziny zanim bym wysuszyła, dlatego ja prewencyjnie zawsze mam swoją sprawdzoną.
                    2. Ja miałam chociaż nie skorzystałam. Na Playa Dorada jest piasek, podobnie Muljeres Papagayo. Zdarzają się plaże z zastygłą lawą lub kamieniami i tam bym raczej polecałam obuwie. W szczelinach skalnych pod wodą wystepują różne jeżowce ale jest na tyle głęboko że nikt ich deptać raczej nie będzie. Podsumowując do rekreacyjnego pluskania przy brzegu buty zbędne.
                    3.Tak, słońce jest bardzo mocne nie należy dac się zwieść goniącym chmurom, ani tym momentom kiedy na chwile znika.
                    4. Przykro mi ale nie potrafię nic powiedzieć na temat rejsu. Na miejscu warto się rozglądnąć są takie małe budki-biura oferują najróżniejsze atrakcje, przy hotelu Princess Yaiza albo w porcie.
                    • Gość: ciastek Re: Cay beach sun.Lanzarote. IP: *.pzu.pl 21.06.12, 06:48
                      to jeszcze ja dorzucę kilka pytań:
                      -czy w pokoju jest sejf?
                      -piszecie o tanich kosmetykach, perfumach. Dotyczy to stefy wolnocłowej czy można je kupić w miasteczkach?
                      -będę leciał z Itaką, po wylądowaniu jak wygląda przejazd do hotelu? Autobus rozwozi po kolei po hotelach czy jedzie bezpośrednio do Cay Beach Sun?
    • Gość: Zmija Re: Cay beach sun.Lanzarote. IP: 195.94.195.* 21.06.12, 10:54
      Wszystkie niezbędne info w postach powyżej. W hotelu oprócz gości z Itaki, są sami Anglicy. Ogólnie Niemców jak na lekarstwo.
      • Gość: ciastek Re: Cay beach sun.Lanzarote. IP: *.pzu.pl 21.06.12, 11:32
        niestety w postach powyżej nie ma info o sejfach, czy są w każdym pokoju.
        a jak z jedzeniem na śniadanie. Jest to posiłek nastawiony pod Anglików, czy może jakieś akcenty sródziemnomorskie się znajdą? jakieś rogaliki, jogurt, świeże soki owocowe?
        • Gość: Zmija Re: Cay beach sun.Lanzarote. IP: 195.94.195.* 21.06.12, 14:47
          Sejf jest w pokoju, odpłatny. Ja nie korzystałam więc nie mogę podać stawek. Zazwyczaj to co cenniejsze zamykam walizce z szyfrem, jak ktoś będzie kradł to wyniesie sejf z szafy albo walizkę więc bez różnicy :].
          Pisałam że jedzenie jest przeciętne, jest co jeść, można jakoś wybrać więc z głodu nikt nie umrze. Ja kolacje jadałam zazwyczaj w jakiejś restauracyjce (polecam La Gondola, niby włoska, a jednak lokalna). Śniadania są masowe, jest jogurt, mleko chrupki, melony, pomidory, jajka sadzone, na twardo, jajecznicy nie polecam wygląda jak żółta kupa, oraz frytki o każdej porze dnia i nocy dla Anglików. Rogaliki coś jak croissanty bardzo małe mrożone wypiekane w hotelu, także szału nie ma. Jeszcze raz zachęcam do szukania doznań kulinarnych poza hotelem :). Restauracje hotelową określiłabym raczej mianem "stołówka".
          • Gość: ciastek Re: Cay beach sun.Lanzarote. IP: *.pzu.pl 30.06.12, 08:57
            a jak z restauracjami w pobliżu hotelu? są jakieś, które oferują smaczne potrawy, nawiązujące do tradycyjnej kuchni hiszpańskiej, np paella, gazpacho, chorizo?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka