jusytka
22.07.12, 21:49
Jeszcze wczoraj się opalałam na Teneryfie w miejscowości Adeje i już zazdroszczę tym, którzy wybierają się na tę wyspę. Dużo zwiedzałam, bo być na Teneryfie i przebywać tylko w hotelu i okolicach to duża strata, a sporo takich turystów widziałam.
Co mnie tam najbardziej zachwyciło?
- cudowna pogoda, czyli słońce i brak upałów, które umęczyły mnie w arabskich krajach
- wspaniała egzotyczna roślinność, w naturze na północy wyspy i bardziej efektowna w Siam i Loro parku oraz w przyhotelowych ogrodach
- z plaż największe wrażenie zrobiła Playa El Duque oraz widok oceanu przy Candelarii z uwagi na czarny piasek i olbrzymie fale. Plaża Terasitas jest bardzo wygodna do plażowania, ale jak dla mnie zbyt sztuczna, choć oglądana z góry wyglądała bardzo malowniczo.
- wąwóz Masca, który polecam przejść oraz samo miasteczko Masca - cudo!
- Teide, pierwszy raz widziałam z bliska krater wulkanu, niesamowite wrażenia i widoki!
- Park wodny Siampark, najlepszy w jakimkolwiek byłam, rajski ogród i mnóstwo atrakcji
- Loro park, niesamowita roślinność oraz pokazy fok, orek, delfinów, lwów morskich, papug
- Troszkę rozczarował mnie Monkey Park, bo spodziewałam się, że będzie więcej wybiegów, gdzie można swobodnie wchodzić, ale moim dzieciom się spodobało, zwłaszcza możliwość karmienia zakupionym na miejscu pokarmem
Jak macie jakieś pytania, to chętnie odpowiem, mogę pokazać też cześć moich fotek, bo sporo ich zrobiłam, ale dopiero za kilka dni.
Dziękuję wszystkim forumowiczom, dzięki którym zdobyłam tu mnóstwo cennych informacji, które przydały mi się podczas zwiedzania Teneryfy :)