Gość: Margo
IP: *.internetdsl.tpnet.pl
16.08.12, 10:29
Czy ktoś miał do czynienia z tą firmą?
Pytam, bo mam zagwozdkę.
Otóż rodzice "sprezentowali" mi wyjazd (dla 6 osób) na Wyspy Kanaryjskie. Tylko, ze nie w formie normalnej wycieczki, tylko wykupili pobyt na miejscu poprzez wyżej wymienioną firmę. Pierwszy tydzień "gratis", z drugi dopłacili coś koło 4000zł. Pani oferująca wyjazd mówiła o wyżywieniu HB w cenie. Przelot we własnym zakresie, z tym, że firma ta oferuje zakup biletów po preferencyjnych cenach.
Im większymi krokami zbliża się termin wyjazdu, tym więcej wątpliwości.
Otóż okazuje się, ze to nie jest wyżywienie HB, tylko możliwe, ze będą śniadania, ale możliwe, ze wcale nie dla 6 osób. Obawiam się również, ze preferencyjne ceny biletów okażą się mało preferencyjne, ale mam nadzieję, że się mylę...
W necie ciężko cokolwiek znaleźć na temat tej firmy. Family Holidays Club działa pod egidą Grand Holidays Club (www.grandholidaysclub.com).
Do czego zmierzam. Mianowicie-sama nigdy nie wpłaciłabym pieniędzy firmie, o której nie można zdobyć żadnych informacji, która dzwoni do ludzi (moich rodziców na przykład) z informacją "wygranej", która nie ma swojej strony internetowej.
Ale niestety, kasa wpłacona. I nie wiem, co z tym fantem zrobić. Odpuścić sobie? Żal jednak wpłaconych pieniędzy.
Jechac?
Może znajdzie się ktoś, kto wyjechał na Wyspy poprzez to tajemnicze biuro i był zadowolony?Albo przynajmniej nie zapłacił sumarycznie więcej, niż za wycieczkę wykupioną w normalnym biurze turystycznym.
Pozdrawiam