Dodaj do ulubionych

Jednak zapytam o Gran Canarię mimo że forum leży:)

23.08.23, 17:30
Rozważam San Augustin (Abora Interclub Atlantic) - przełom sierpnia i września 2024 r.
Stąd trochę pytań - plaża ciemny piasek, ale bez kamieni? Trochę spokojniej niż w Playa Ingles ale nie odludzie? Ocean ładny, ciepły, fale nie za duże? Czy tam tak jak na Teneryfie i Fuercie (bo tam byłem) nie czuć aż tak tego upalu? Ale i czy ten wiatr jest znośny?
Względnie Labranda Bronze Playa (Playa Ingles) ale w grudniu 2023 przed Świętami. Jak z pogodą? Te 20 stopni będzie i tak wiosennie? Nie będzie lało jak np. nad Morzem Śródziemnym to bywa? Woda w grudniu może mieć 20 stopni? Znaczy wg tabelek tak ale jak odczuwalność tego tam w praktyce?
Obserwuj wątek
    • oktavian_pl Re: Jednak zapytam o Gran Canarię mimo że forum l 19.09.23, 19:46
      Bylem w styczniu 2020 w Labranda Playa Bonita,to niedaleko Labrandy Bronze,chyba ta sama jakość hoteli.Plaże w pobliżu są czarne,wydmy są z fajnego piasku, ale trochę dalej. W końcu stycznia pogoda była fajna,raz parę godzin padało,raz było pół dnia zachmurzone niebo.W cieniu było 20-25 stopni a w słońcu ponad 50 stopni. Mierzyłem termometrem z podziałką do 50 stopni. Niektórzy ludzie się kapali, ale dla mnie woda 20 stopni jest za zimna. Koniec stycznia i luty to najzimniejszy okres na Kanarach, koniec grudnia będzie dużo cieplejszy.
      • dodekanezowiec Re: Jednak zapytam o Gran Canarię mimo że forum l 28.09.23, 18:23
        Na ten moment bardziej prawdopodobne plany z Labranda Bronze Playa (Playa Ingles) na przełom sierpnia i września 2024r. Stąd pytanie - to Playa Ingles nie nazbyt rozrywkowe :) ? Ale San Augustin za spokojne :) Aktualne pozostają kwestie - Ocean ładny, ciepły, fale nie za duże? Czy tam tak jak na Teneryfie i Fuercie (bo tam byłem) nie czuć aż tak tego upalu? Ale i czy ten wiatr jest znośny?
        • dodekanezowiec Re: Jednak zapytam o Gran Canarię mimo że forum l 28.10.23, 15:36
          20 koła za 2 osoby dorosłe i 8-latka w sierpniu 2024 w hotelu 4 gwiazdki z all inclusive na Kanarach czy Majorce - nie dam tyle. Niech Helmuty Dzordze i Rzan Piery z bogatych krajów sobie jezdza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka