Dodaj do ulubionych

praca i zycie na teneryfie

15.01.07, 13:01
Hej, mieszkam i pracuje na Teneryfie ze znajomymi od ponad pol roku i
chcialabym nawiazc kontakt z Polakami, ktorzy rowniez zyja na tej pieknej
wyspie, pozdrawiam serdecznie.
Obserwuj wątek
    • icaro Re: praca i zycie w hiszpanii 15.01.07, 23:33
      wiekszosc polakow mieszkajacych w hiszpanii jest tutaj:

www.poloniamadryt.net/forum/index.php
      • Gość: hili Re: praca i zycie w hiszpaniite IP: *.dsl.dynamic.simnet.is 30.12.12, 11:36
        witam bende na teneryfie 3stycznia 2013 szukam polskojenzycznego przewodnika czy ktos moze podac mi numer telefonu lub inny kontakt
        • Gość: tomas Re: praca i zycie w hiszpaniite IP: *.play-internet.pl 30.03.15, 02:24
          Jestem w stanie pomoc 570793312
          • martin_aston Re: praca i zycie w hiszpaniite 26.07.15, 20:57
            Hej, planuje przeprowadzkę na Teneryfy. Zamierzam przyjechać do Las Americas na początku grudnia na trzy miesiące i rozejżeć się za mieszkaniem i pracą. W chwili obecnej prowadzę w Polsce własną działalność związaną z wykończeniem wnętrz a więc budowlanka. Potrafię sam wyremontować mieszkanie pod klucz, (łazienki, zabudowy GK, szpachlowanie) Byłbym wdzięczny za pomoc w znalezieniu pracy lub przynajmniej udzieleniu killku rad. Posługuję się biegle językiem angielskim, również technicznym.
            Z góry dziękuję
            • 22kristof Re: praca i zycie w hiszpaniite 26.07.15, 21:29
              Hej
              ja zyje na teneryfie osiem lat i prowadze tu wlasna dzialalnosc budowlanke od Ado Z. Znam cztery jezyki obce biegle w tym hiszpanski. Tu kazdy dzien o walka o przetrwanie i zmaganie sie z konkurencja. Jest duze bezrobocie , a co trzeci to tak zwany budowlaniec. Jest tu tez mnostwo polakow, ale na pomoc z ich strony raczej bym nie liczyl, bo wiesz jak to polak na obczyznie...) Bez kontaktow jest bardzo ciezko Jak znajdziesz gdzies prace to nie licz ze zarobisz wiecej jak 1000euro. A w Las Americas wystarczy Ci to na apartament i jedzenie. Bez smochodu nie masz szans, wynajem jest bardzo drogo. Zycze Ci powodzenia na starcie i pomyslnych wiatrow.
              • martin_aston Re: praca i zycie w hiszpaniite 27.07.15, 00:03
                Dzięki za szybką za tak odpowiedź. A ty prowadząc swoją działalność zatrudniasz ludzi czy pracujesz sam? Jeśli to nie tajemnica to mógłbyś mi podać swojego maila żebym nie musiał się z Tobą kontaktować przez forum?
              • Gość: NEW Re: praca i zycie w hiszpaniite IP: *.ipcom.comunitel.net 30.10.15, 15:41
                Witam poszukuję firmy budowlanej na teneryfie. Proszę o kontakt może się dogadamy.
              • Gość: jojuliab Re: praca i zycie w hiszpaniite IP: *.Red-88-1-18.dynamicIP.rima-tde.net 17.11.15, 10:42
                Witam pracuje jeszcze pan na teneryfie prosze o kontakt 639690770
    • Gość: lukaszlion2@wp.pl Re: praca i zycie na teneryfie IP: *.kracen.hor.net.pl 05.02.07, 14:20
      Hejka wlasnie mam zamiar wyjechac do pracy na wyspy kanaryjskie ,tylko nie wiem
      czy to jest pewne nie wiecie czasem cos na ten temat....
    • Gość: Kasia Re: praca i zycie na teneryfie IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 01.05.07, 23:01
      Możesz napisać na e-m ( kodluck@gmail.com) jak wygląda szukanie pracy i jakie są
      koszty życia na Teneryfie:) Ja razem z koleżanką chcemy przeprowadzić się na
      Teneryfę bo obecnie mieszkamy w zimnym Dublinie. Tydzień temu byłyśmy na urlopie
      na Teneryfie, gdzie nam sie bardzo spodobało.
      • styro Re: praca i zycie na teneryfie 04.05.07, 15:25
        Gość portalu: Kasia napisał(a):

Ja razem z koleżanką chcemy przeprowadzić się na
        > Teneryfę bo obecnie mieszkamy w zimnym Dublinie. Tydzień temu byłyśmy na
        urlopi
        > e
        > na Teneryfie, gdzie nam sie bardzo spodobało.

A ta kolezanka na imie ma Magda i bylyscie w Puerto de la Cruz moze?
    • bemeta Re: praca i zycie na teneryfie 01.05.07, 23:22
      Witam,
      mieszkam 7 lat na Gran Canarii, chetnie odpowiem na konkretne pytania.
      Pozdrawiam,
      bart
      • Gość: 1943janusz Re: praca i zycie na teneryfie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 13:01
        Witam Cię serdecznie i proszę o pomoc.
        Planuję w 2008r. pobyt na Wyspach Kanaryjskich w okresie polskiej
        zimy. Wybieram się samochodem campingowym w którym mam zamiar mieszkać. Proszę o informację czy są campingi lub miejsca gdzie
        istnieje mozliwośc parkowania takiego pojazdu najlepiej przy ładnej
        plaży. Podobno wielu Niemców emerytów w ten sposób spędza czas.
        Proszę posać na priva: polanox@vp.pl
        Dzięki za odpowiedz.
      • Gość: maja Re: praca i zycie na teneryfie IP: *.blich.krakow.pl 27.11.07, 12:43
        Witam, na początku lutego 2008 wybieram sie do pracy na Teneryfę na kilka mies.
        Czy z biegłym ang ale bez hiszp jest szansa na jakąś pracę? Trochę boję się
        załatwiać przez pośredników, bo różne słyszałam opinie...nie chodzi oczywiście o
        jakiś mega wypas, ale coś sezonowego. dzięki z góry za pomoc, Maja
      • Gość: aga Re: praca i zycie na teneryfie IP: 89.242.253.* 16.01.08, 11:42
        hej, bardzo dlugo szukałam kogoś takiego jak Ty czyli osoby z długim
        stazem na wyspie. Bardzo poważnie myslimy o przeprowadzce na
        Teneryfę lub Gran Canarie, jestesmy malzenstwem z dwojka dzieci w
        wieku 15 i 3 latka. Mąż i syn znają dobrze angielski, zadne z nas
        niestety nie zna jezyka hiszpanskiego. Pomysł narodził sie gdy
        bylismy na wakacjach na Teneryfie, zresztą nie tylko my po
        zobaczeniu Teneryfy postanowilismy sie przeniesc na stale...
        Na czerwiec planujemy dwu tygodniowe wakacje na Gran Canari nie
        ukrywam, ze nie tylko w celu wypoczynku ale przedewszystkim aby
        popytac o prace szkołe dla dzieci itd, itp...
        Jesli w jakikolwiek sposób mozesz nam pomóc w podjeciu decyzji
        bedziemy ogromnie zobowiazani, napisz proszę czy poradzimy sobie bez
        jezyka hiszpanskiego jak dzieci radza sobie w szkołach co z
        mieszkaniem i najważniejsze co z pracą? czy jest problem? Prosze
        napisz wszystko to co uważasz za bardzo istotne.
        Mój mail: agasco@op.pl
        Z góry dziekuje pozdrawiam serdecznie. Aga
        • Gość: Mirek Re: praca i zycie na teneryfie IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.05.10, 12:04
          Odezwiji się na priva miroslawwydmanski@op.pl
          Pozdrawiam
      • Gość: jurek.paco Re: praca i zycie na teneryfie IP: *.Red-83-34-45.dynamicIP.rima-tde.net 25.07.08, 13:31
        Witam , razem z żoną planujemy w styczniu na stałe zamieszkać na
        Gran Canarja. Mam kilka konkretnych pytań , był bym wdzięczny za
        podanie przez Ciebie kontaktu bezpośredniego.Mój adres
        Jurek.paco@wp.pl.

Pozdrowienia
        jerzy
      • Gość: krzysiek Re: praca i zycie na teneryfie IP: *.cust.o2.ie 19.10.08, 12:10
        mieszkam w irlandii i bardzo chcialbym znalezc prace na teneryfie
      • Gość: anoli Re: praca i zycie na teneryfie IP: 89.108.200.* 15.12.08, 23:32
        Witam. Znalazlam twoj post i ciekawa jestem czy nadal mieszkasz na
        wyspach i czy mozesz odpowiedziec na kilka pytan. Chcialabym wraz z
        rodzina przeniesc sie na Teneryfe badz Gran Canarie ale nie chce
        jechac za bardzo w tzw. ciemno bo mam roczne dziecko. Mieszkalam
        juz w USA i Irlandii wiec wojaze za chlebem nie sa mi obce. Moj e-
        mail atos34@wp.pl i czekam na maila od ciebie czy zechcesz mi
        odpisac na kolejne juz z konkretnymi pytaniami. Pozdrawiam Ilona
      • Gość: Emilia K. Re: praca i zycie na teneryfie IP: *.icpnet.pl 17.05.09, 17:17
        witam! zastanawia mnie ostatnio kwestia podróży na Wyspy Kanaryjskie i troszkę
        tam pożyć:)proszę o info jak wygląda kwestia pracy, kiedy jest najlepiej zacząć
        szukać pracy itd...
        Będę wdzięczna o info na e-mail emilka379@wp.pl
        Pozdrawiam
      • marares Re: praca i zycie na teneryfie 05.07.09, 10:03
        Witaj,
        Mieszkam z rodzina w Irlandii od 5 lat, wiedzie sie nam nienajgozej
        jednak brakuje nam tu czegos (mojej żonie słońca) !
        Postanowilismy przeniesc sie np. na Teneryfe lub Gran Canarii w
        zwiazku z tym szukam informacjii na temat warunkow życia, pracy,
        zalatwianiem spraw w administracjii poblicznej, szkołach itp.
        Napisales, że odpowiesz na pytania wiec prosze o pomoc w w/w
        kwestiach - moj adres e-mail marekkalitka@wp.pl

Ps. nie znamy Hiszpanskiergo, dobrze radzimy sobie w
        Angielskim........

pozdrawiam i dziekuje
      • Gość: Mirek Re: praca i zycie na teneryfie IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.05.10, 11:59
        Możesz odezwać się na priv miroslawwydmanski@op.pl
        Pozdrawiam
      • Gość: robert p. Re: praca i zycie na teneryfie IP: *.zone7.bethere.co.uk 02.05.12, 16:27
        mam pare pytan. jak sie zyje na teneryfie. jak z praca. jak z mieszkaniem. ze szkola dla dzieci. jak ogolnie tam jest. bede bardzo wdzieczny za wszelkie informacje. pozdrawiam. prosze odpowiedz na mego meila.
      • Gość: Marcin Re: praca i zycie na teneryfie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.13, 19:36
        Cześć.

Byłem prawie trzy lata na Teneryfie i przyznam że bardzo chętnie wróciłbym tam.
        Jednak wiem że kiepsko tam z pracą dlatego chciałbym poszukać szczęścia na innych wyspach bo w końcu jest ich aż siedem:-)
        Jeśli możesz napisz mi jak żyje się na Canarii i czy są tam możliwości znalezienia pracy i ewentualnego osadzenia się. Podaję swojego maila marcin2628@wp.pl
        Jak będziesz mógł to odpisz

Dzięki

Marcin
      • Gość: bartek Re: praca i zycie na teneryfie IP: 89.204.139.* 13.01.14, 22:25
        witam chciał bym wyjechać na teneryfy i tylko chciał bym się dowiedzieć o jaką prace mógł bym się ubiegać pozdrawiam.
        • bemeta bartek, daj sobie spokoj 14.01.14, 13:47
          Mysle ze nawet znalezienie pracy jako lektor jezyka polskiego jest dla ciebie nieosiagalne.

A tak na powaznie to wygugluj sobie bezrobocie na Wyspach Kanaryjskij i wyciagnij wnioski.

Gość portalu: bartek napisał(a):

> witam chciał bym wyjechać na teneryfy i tylko chciał bym się dowiedzieć o jaką
          > prace mógł bym się ubiegać pozdrawiam.
          • Gość: basia Re: bartek, daj sobie spokoj IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.14, 17:50
            pomijając już to, że jeśli nie umiesz używać poprawnie języka polskiego, to w jakim umiesz w miarę poprawnie się komunikować? :):)
      • Gość: ppp Re: praca i zycie na teneryfie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.09.14, 20:23
        Chcialabym zapytac czy ciezko jest znalezc tam prace
      • Gość: Andrzej Re: praca i zycie na teneryfie IP: 212.191.130.* 09.04.15, 13:36
        Witam chcę zamieszkać na Gran Canarii. Jeśli możesz mi powiedzieć w ktorym mieście najlepiej o pracę o mieszkanie i przyjazna Polonię jestem sam, ostatnio na wyspie byłem w Maspalomas , klimat i atmosfera bardzo mi odpowiada , a polskich absurdów mam dość, pozdrawiam, Andrzej. Łódź
      • Gość: Mateusz Solik Re: praca i zycie na teneryfie IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.15, 19:10
        Witam, byłem kilka razy na Teneryfie i planuję jak najszybciej się tam przeprowadzić czy moge prosić o trochę informacji na mojego maila : matthewsolik@gmail.com ?

Z góry dziękuję :)
      • marekt118 Re: praca i zycie na teneryfie 09.05.18, 11:04
        Jest młodym emerytem mundurowym mam uprawnienia na ciężarówki widłaka i koparko ładowarki chętnie wyjechałbym z Polski czy jest szansa na pracę bez dobrej znajomości języka
      • Gość: darroster Re: praca i zycie na teneryfie IP: *.centertel.pl 20.12.19, 18:58
        Czy ktos podpowie jak z praca na teneryfie jako budowlaniec lub innej
    • styro Re: praca i zycie na teneryfie 04.05.07, 15:24
      W kazda pierwsza niedziele miesiaca jest w Santa Cruz polska msza swieta o
      17.00 kolo Plaza de Toros, tam troche Polakow przychodzi. Wiec jak masz ochote
      to w najblizsza niedziele wypada.
    • Gość: Piotr Re: praca i zycie na teneryfie IP: *.net.pbthawe.eu 20.02.09, 18:53
      a może możessz pomóc w znalezieniu tam pracy?przyjeżdżam od
      razu,pozdrawiam Piotr
      • Gość: leon Re: praca i zycie na teneryfie IP: 82.160.150.* 18.04.09, 18:12
        witam, czy moze ktoś mi tam pomóc znaleść prace? bede wdzieczny... ja i moi 2
        kumpli szukamy czegoś pozna granicą polski byle było ciepło;p
        pozdrawiam mój mail praca123456@o2.pl
    • marares Re: praca i zycie na teneryfie 05.07.09, 09:51
      Witaj,
      Mamy zamiar wraz z moja rodzina zamieszkac na Teneryfie.......
      Mam do Ciebie w zwiazku z tym kilka pytan......odpowiesz nam na
      nie ???

pozdrawiamy
    • Gość: znawca Re: praca i zycie na teneryfie IP: *.tvk.torun.pl 16.10.09, 16:35
      Gość portalu: Pracodawca napisał(a):

> Praca na Teneryfie przy uprawie pomidorow. Praca od zaraz dla
      > kobiet. Oplata do 300€ w tym bilet. Czas pracy do 9-ciu miesiecy
      > tel. kontaktowy +34 610 699 241. NIEZBEDNY NUMER D. N. I.

ciekawe czy jeszcze daje sie ktos na takie cos nabierac:)
      Na teneryfie z 50% bezrobocia i akurat by szukali kogos z poza
      wysp...PO POROSTU JAWNE BANDYCTWO...
      • are.1 Re: praca i zycie na teneryfie 20.10.09, 03:36
        26%, a nie 50.
        • Gość: znawca Re: praca i zycie na teneryfie IP: *.tvk.torun.pl 20.10.09, 22:33
          are.1 napisał:

> 26%, a nie 50.
          >
          taaa...a swistak siedzi i...
          u nas propaganda tuskomatolowa tez podaje ze jest 10%,a o robote
          za3zl/h swiatek,piatek i niedziela sa miliony chetnych..np.stacje
          benzynowe:placa 960zl po 1000chetnych na 1 miejsce...markety typu
          biedronka,netto---tysiace CV leza i zolkna,do zbierania smieci--to
          samo...wiem bo WSZEDZIE zlozylem CV--szukam pracy od 3lat i NIC!!!2
          jezyki(1biegle,drugi komunikatywnie),prawko bcde.kursy na
          spawanie,koparki,ochroniarza i wielkie g...o!!!Na Kanarach znam
          pelno ludzi i mowia ze jest sporo ponad 50% bezrobocia---u nas tez
          jest realnie z 30-40%---znam ze 1000bezrobotnych i moze z 10 jest
          zarejestrowanych --ale tylko zeby miec ubezpieczenie bo roboty to
          jeszcze nikomu niedali z urzedu....
          • Gość: miki ustka Re: praca i zycie na teneryfie IP: 176.118.138.* 01.02.15, 16:43
            kolego prawko bcde koparka itp:-)i ty jestes bezrobotny od lat???????coś nie tak:-))))))))))
    • bemeta pracodawca - hehehehe... z cala pewnoscia.... 16.10.09, 19:05
      Gość portalu: Pracodawca napisał(a):

> Praca na Teneryfie przy uprawie pomidorow. Praca od zaraz dla
      > kobiet. Oplata do 300€ w tym bilet. Czas pracy do 9-ciu miesiecy
      > tel. kontaktowy +34 610 699 241. NIEZBEDNY NUMER D. N. I.

Jakbys mial czlowieku jakiekolwiek pojecie o czym piszesz... ( a po
      IP piszesz z Tene) to bys wiedzial ze D.N.I. to Documento Nacional
      de Identidad i raczej niewielu Polakow go posiada.
      Do podjecia pracy jest niezbedny N.I.F. czyli Número de
      Identificación Fiscal, taka drobna roznica...
      Spamuj gdzie indziej moze.....
    • Gość: aga Re: praca i zycie na teneryfie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.09, 15:53
      witam serdecznie ?:)wlasnie wybieram sie na teneryfy zmoim
      przyjacielem ,pozostaniemy tam okolo 3 tygodni,chcialabym zaczac tam
      prace,myslisz ze to realne?pozdrawiam serdecznie odezwij sie jak
      mozesz drabinka.bwcc@gmail.com
    • Gość: angel793 Re: praca i zycie na teneryfie IP: 89.124.124.* 11.11.09, 11:41
      A ja chcialabym tam zamieszkac ale z nazeczonym i corka mamy troche
      cykora bo wiemy jak jest ciezko na poczatku od 3 lat mieszkamy w
      irlandii i mamy dosyc irlandzkiej pogody ciekawi nas jak tam jest z
      praca i mieszkaniami
    • Gość: beata Re: praca i zycie na teneryfie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 13:44
      Cześć , mam nadzieję, że czasami zaglądasz na to forum bo mam kilka
      pytań. Zamierzam w te wakacje wybrać się wraz z przyjaciółką na
      teneryfę. Chciałybyśmy zasięgnąć kilka informacji, mamy już trochę
      doświadczenia bo pracowałysmy za granicą. Bardzo proszę o kontakt
      pod e-mail: beaciaaaa@onet.eu. Będę wdzięczna za jak najszybszy
      kontakt gdyż zamierzamy tam lecieć za ok 3 tyg. Pozdrawiam
    • Gość: moxek Re: praca i zycie na teneryfie IP: 83.231.88.* 27.06.10, 17:00
      w hiszpani jestem od 4 lat wyspy okolo roku nietylko teneryfa
      obecnie grand canaris sur playa de ingles y maspalomas ,obecnie
      dopadl mnie kryzys z praca i poszukuje tutaj zajecia ale marne
      profity mimo tego ze sezon juz sie zaczol mysle o powrocie na
      teneryfe y jesli ktos chce sie zemna skataktowac w ramach przyjazni
      znajomosc lub pracy zostawiam swuj namiar 34 627 827 123 pozdrawiam
      wszystkich rodakow i gratuluje wyboru klimaciarskich pieknych wysp
      cristobal
      • vogel69 Re: praca i zycie na teneryfie 02.02.16, 23:00
        Hey,decydujemy się z żoną na emigrację. Myśleliśmy o Australii. Teraz zobaczyliśmy Teneryfe,w ogóle w-py kanaryjskie. Daj znać jak tam ze znalezieniem pracy,mieszkania itd. Pozdrawiam Piotr/ quantumvogel@gmail.com
    • Gość: senior Re: praca i zycie na teneryfie IP: *.Red-80-38-231.staticIP.rima-tde.net 06.07.10, 12:32
      witam , chcialbym nawiazac z toba kontakt, jestek krotkki czas na teneryfie .
      • Gość: Puma Re: praca i zycie na teneryfie IP: *.gress.pl 31.01.11, 15:42
        Witam, zamierzam wyprowadzić się na Teneryfę z mężem. Wcześniej pracowałam na Ibizie 8 mies więc język znam, to raczej kwestia przypomnienia niż nauki, mąż pracował 3 lata (3 sezony) na Ibizie. Oboje znamy język powiedzmy że bez przypomnienia na poziomie podstawowym/komunikatywnym , w pracy i poza nią porozumiewaliśmy się tylko Hiszpańskim. Ja licencjonowany Kosmetolog on Ekonomista, natomiast jest trenerem tenisa ze zdanym egzaminem PTR na najwyższym poziomie. Jakie mamy sznse na Teneryfie? Myśle że takie połączenie na turystycznej wspie może się udać, ja w hotelowym SPA, on jako trener. Proszę o kontakt najlepiej kogoś kto już tam jest puma01@o2.pl
    • Gość: slawek Re: praca i zycie na teneryfie IP: *.centertel.pl 05.03.11, 07:50
      hej ! tu slawek , mam kilka pytań dotyczących pracy na Wyspach, czy mogę porozmawiać z tobą na skype ? mój nr tel; 639 700 118 puść strzałę a ja oddzwonię pozdro Sławek
      • myszogad Re: praca i zycie na teneryfie 21.03.11, 22:57
        Witam!
        Chciałabym z koleżanką wyjechać do pracy na teneryfe lub ibize. Prosze o pare wskazówek. łatwo znaleść prace? pozdr.
    • Gość: Sultan Re: praca i zycie na teneryfie IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.11, 21:44
      Witaj,wybieram się na wyspy.Chciałbym dowidzieć się o ile jesteś w temacie,gdzie ewent,jakie są możliwości pracy w rozrywce.Z zawodu jestem Fakirem. Mogę przesłać ci swoją ofertę + foto,z mego występ.Pozdrawiam,Sultan.
    • Gość: x02008 Re: praca i zycie na teneryfie IP: *.Red-88-5-176.dynamicIP.rima-tde.net 09.12.11, 13:58
      Czy jest ktoś teraz na Teneryfie w Los Cristianos i może mi powiedzieć jak wyglada tam ze znalezieniem pracy np w restauracjach czy hotelach? Moze wie ktoś czy gdzies w tej chwili potrzebuja? Jestem obecnie na Fuerteventura, ale nie jest latwo cos znalezc i mysle o zmianie na Teneryfe, myslicie że to dobry pomysl? Dzieki za wszelkie info
      • martinaa_2010 www.poloniacanarias.com 09.12.11, 14:58
        Forum dla Polaków mieszkających na Wyspach Kanaryjskich.
    • Gość: MARIA Re: praca i zycie na teneryfie IP: 46.6.153.* 27.04.12, 15:54
      DUZO CZASU UPLYNELO. JUZ OD TWOJEGO OGLOSZENIA . CHCIALABYM WIEDZIEC CZY JESZCZE MIESZKASZ NA TENERYFIE. BO MY TEZ SZUKAMY ZNAJOMYCH. JESTESMY WE FRAILE TENERIFA SUR.POZDRAWIAM. MARIA
    • Gość: Fakir Re: praca i zycie na teneryfie IP: *.play-internet.pl 10.05.12, 01:01
      Witam, z zawodu jestem Fakirem.Czy ktoś z mieszkających na Canarach,może mi doradzić,w jaki sposób mogę wykonywać swuj zawód na wyspach Canaryjskich.Pozdrawiam,Sultan.
    • Gość: Bogdan Re: praca i zycie na teneryfie IP: 31.4.242.* 19.09.12, 12:37
      Witam
      Mieszkam na teneryfie od czerwca tego roku, szukam znajomych i jakieś pracy.
      jak jest to możliwe proszę o kontakt meilowy
      zchharnas@gmail.com
      z góry dziękuje
      Pozdrawiam z La rosa Bogdan
    • Gość: kris Re: praca i zycie na teneryfie IP: *.211.143.167.dyn.edpnet.net 03.06.13, 12:46
      witam ja jeszcze nie jestem na teneryfie ale bede na okres 3 miesicy ogolnie pracuje jaok dekarz w belgi chcem sie dowiedziec czy na wyspach byla by dla mnie robota prosze o kontakt jakies gg czy meilem pozdrawiam

• b.montana Re: praca i zycie na teneryfie 03.06.13, 19:34
        nie, nie ma pracy w budownictwie.
        • edziawolak76 Re: praca i zycie na teneryfie 19.06.13, 22:31
          Witam mam pytanie czy ktos mieszka na Gran Canari lub na Teneryfie i chcialby sie podzielic informacja jak sie tam zyje ... bo bylam 4 razy na teneryfie i raz na gran canarii ale tylko na wakacjach a terazi chcialbym razem z rodzina na jednej z wysp zamieszkac. Obecnie od 10 lat mieszkamy w Irlandii i chyba czas przyszedl na zmieny. Teraz w Styczniu chcemy z mezem przyjechac i zorientowac sie ze szkola dla dzieci ... i jak wyglada sytuacja z wynajeciem Domu lub mieszkania ? dziekuje za jakies informacje jak sie powodzi polakom na wyspach czy jak jedna osoba pracuje czy starczy na utrzymanie , jakie sa srednie zarobki i czy jeszcze da sie z tego cos odlozyc .... czy starcza to tylko na zycie ...Jestem instruktorem fitnessu i mam tez szkole fitness ktora szkoli instruktorow ... oddzial mojej szkoly chce otworzyc na jednej z wysp czy ktos moze uczeszcza do klubu fitness lub cwiczy w silowni i czy jest jakies zianteresownie w tej kwestji ludzi tam mmieszkajacych ?
          Bardzo dziekuje za odpowiedzi i pomoc pozdrawiam Edyta
          mozna pisac rowniez na maila manager.pfschool@gmail.com
          • Gość: diaastema Re: praca i zycie na teneryfie IP: *.Red-88-1-21.dynamicIP.rima-tde.net 29.08.13, 17:53
            mieszkam na teneryfie i z tego co widzę siłownie i wszelkie kluby sportowe cieszą się dużym powodzeniem, Kanaryjczycy bardzo dbają o wygląd :)
    • Gość: Zofia Teneryfa IP: *.clienti.tiscali.it 06.09.13, 17:00
      Witam
      Na Teneryfie bylam turystycznie w 2010 a pòzniej na Gran Canarii,bardzo mi sie podobaja obie wyspy,chcialabym sie tam przeprowadzic,czy ktos mòglby mi pomòc w znalezieniu tam pracy .Mam duze doswiadczenie w sektorze gastronomicznym,10 lat pracowalam w pizzerii,mòwie po polsku,wlosku i hiszpansku.zofiapietron18@gmail.com
      • mei3 Re: Teneryfa 14.01.14, 22:50

Gość portalu: Zofia napisał(a):

> Witam
        > Na Teneryfie bylam turystycznie w 2010 a pòzniej na Gran Canarii,bardzo
        > mi sie podobaja obie wyspy,chcialabym sie tam przeprowadzic,czy ktos mòg
        > lby mi pomòc w znalezieniu tam pracy .Mam duze doswiadczenie w sektorze
        > gastronomicznym,10 lat pracowalam w pizzerii,mòwie po polsku,wlosku i hi
        > szpansku.zofiapietron18@gmail.com

to, ze mowisz po polsku, to nas nie zaskoczylo.
        wloski i hiszpanski niewatpliwie na plus, ale nie chce cie martwic - warunkiem jest znajomosc angielskiego, potem niemiecki, hiszpanski............
    • Gość: DeeJay-B Pobyt na Teneryfie IP: 212.255.233.* 02.01.14, 15:56
      Witam wszystkich zamieszkalych na Tenetryfie, mam zamiar przeprowadzic sie na Teneryfe i chcialbym uzyskac wiecej informacji o aktualnych cenach, przepisach i.t.podobnych. Od ponad 20 lat mieszkamy w Berlinie, znudzil nam sie pobyt w niemczech, no i ta .... Pogoda tutaj .
      Fajnie by bylo gdyby ktos, kto mieszka na Teneryfie, odezwal sie do nas.
      • Gość: Piotras902 Re: Pobyt na Teneryfie IP: *.Red-83-53-119.dynamicIP.rima-tde.net 01.02.14, 00:38
        Witam od 4 lat mieszkam na Teneryfie. Jesli masz jakieś pytania pisz e mail. Piotras902@gmail.com
    • Gość: lekcja polskiegoSC Re: praca i zycie na teneryfie IP: 31.221.190.* 24.08.14, 20:34
      Jestem hiszpaska i chcialabym sie nauczyc polskiego w Santa Cruz. Szukam nauczyciel. Prosze napysac lmoreno87@hotmail.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka