Gość: rafał IP: *.paradyz.com.pl 31.05.07, 08:23 czy ktoś był może w Hotelu Jandia Resort (Fuerteventura)? wybieram się z małym dzieckiem; proszę o Wasze opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: danuta Re: Jandia Resort - Fuerteventura IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.07, 20:57 popiekna plazadaj jaki hotel masz bylam w handi resort w hotelu stella canaris bylo super plaza piekna bardzoo szeroka bedziesz miala pytania pisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Jandia Resort - Fuerteventura IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.07, 16:41 a kiedy jedziesz? ja z moja rodzinka wybieramy sie do tego hotelu w polowie lipca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: Jandia Resort - Fuerteventura IP: *.paradyz.com.pl 12.06.07, 10:24 będziemy na miejscu od 08 do 22 lipca; udało Wam się może znaleźć jakieś bliższe informacje na temat samego hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Jandia Resort - Fuerteventura IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.07, 20:11 Super my też lecimy w tym terminie, tzn. ja mój mąż i córka 6 lat. \czytaliśmy naprawdę dużo a dodatkowo męża brat był animatorem kultury w hotelu obok i polecał go bardzo. Ogólnie warunki bardzo dobre, pyszne jedzonko i fajna plaża aczkolwiek wieją wiatry i trzeba pamiętać o tym. Czytaliśmy o tym hotelu na niemieckich forach i sami Niemcy bardzo pozytywnie oceniają ten hotel. My jesteśmy w barcelo jandia mar a wy? Odpowiedz Link Zgłoś
mako.mako Re: Jandia Resort - Fuerteventura 13.06.07, 09:38 My tez lecimy w terminie 8-22 lipca do hotelu Costa Calma Resort Beach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Jandia Resort - Fuerteventura IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.07, 15:44 to super, ja mam nadzieję że to będą fajne wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
jolanta8 Re: Jandia Resort - Fuerteventura 14.06.07, 16:00 my lecimy od 22.07- 29.07 do tego hotelu z biurem Itaka a Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Jandia Resort - Fuerteventura IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.07, 16:19 my też lecimy z itaka ale aż się boję jak czytam jakie linnie lotnicze oni mają i z jakimi problemami trzeba się borykać. to moje ostatnie wakacje z ta firmą Odpowiedz Link Zgłoś
jolanta8 Re: Jandia Resort - Fuerteventura 14.06.07, 23:24 ale grono ludzi tez jest zadowolonych poczytaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29584&w=24179325&a=27505671 my bedziemy nalezec tez do tej grupy :) Odpowiedz Link Zgłoś
jolanta8 Re: Jandia Resort - Fuerteventura 14.06.07, 23:26 ja jedynie obawiam sie tylko ze względu na dziecko lecimy z 20-miesięczniakiem mam nadzieje, ze wszystko przebiegnie sprawnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Jandia Resort - Fuerteventura IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.07, 10:02 hej ja nie obawiam się samego hotelu, uważam że dokonaliśmy naprawdę dobrego wyboru. znam kogoś osobiście kto bardzo miło i pozytywnie wypowiadał się o nim. ale z itaką miałam problemy różne i jedyne co mnie martwi to linnie lotnicze, które nas wiozą na wyspy i ewentualne spóźnienia.nie wiem czy czytałaś forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=39880&w=63782384 ale naprawdę ludzie nie piszą dobrze o tych liniach. natomiast tak jak mówię uważam, że sam hotel będzie naprawdę super. a o opiekę rezydenta to się nie martwię, trzeba sobie jakoś radzić. Odpowiedz Link Zgłoś
trufla3 Re: Jandia Resort - Fuerteventura 15.06.07, 23:11 Hej Rafał! W takim razie wyspa nasza:))))Też wylatuję z rodziną tego samego dnia co wy i również wybrałam ten sam hotel. ...... Trufla i jej kuchnia Odpowiedz Link Zgłoś
jolanta8 Re: Jandia Resort - Fuerteventura 17.06.07, 01:10 rafał ile Wasze dziecko ma m-cy, lat? podróz sam. prawie 5h i powiem, ze mnie to trochę przeraża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^^ n Re: Jandia Resort - Fuerteventura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.09, 14:41 jeszcze nie pojechałaś a już wiesz zę to ostatnie wakacje z Itaką bo co ktoś tak na pisał czy jakis kolega z pracy tak uważa ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pop70 Re: Jandia Resort - Fuerteventura IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 17.06.07, 22:53 A my wylatujemy 01.07.2007 do Costa Calma. Do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Jandia Resort - Fuerteventura IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.07, 08:05 To super widzimy się w samolocie:)Ciekawe czy ta godzina wylotu na sstronach prima charter:10.10 utrzyma się czy ją zmienią. Itaka nic nie wie o zmianach godziny wylotu... Odpowiedz Link Zgłoś
anutek1 Re: Jandia Resort - Fuerteventura 04.07.07, 18:16 Cześć, mi podali w Itace godz. wylotu 12.10.Lecisz z Warszawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Jandia Resort - Fuerteventura IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.07, 18:59 hej Mi także podali tę godzinę i kiedy dzisiaj próbowałam powiedzieć pani żeby mi wyjaśniła dlaczego na stronie prima charter widnieje inna godzina, pani powiedziała, że oni różne rzeczy zamieszczają na swoich stronach i dopóki się z nami itaka bezpośrednio nie skontaktuje, to obowiązuje nas ta godzina odlotu podana na umowie. co więcej ja zadzwoniłam do prima charter i zapytałam czy lot na fuerteventurę napewno jest o godzinie 10.10, na co pani odpowiedziała że napewno. a więc ja już nic nie rozumiem i będę na lotnisku na 8 rano Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xaxa Re: Jandia Resort - Fuerteventura IP: *.chello.pl 04.07.07, 20:43 No ja też się melduje do kompletu :) Wylatuję 08.07 z Wawy z synem (14l) do Hotelu Jandia Resort - lotu się nie boję (w końcu to tylko kilka godzin w porównaniu z dwutygodniową labą :)))) Co do godziny wylotu to 12.10 - podpisywałam umowe na początku lipca i taką mam najaktualniejszą godzinę wylotu więc chyba nie ma sensu czekac na lotnisku od 8.00 (do Anety :)) Do zobaczenia!! ola Odpowiedz Link Zgłoś
anutek1 Re: Jandia Resort - Fuerteventura 04.07.07, 21:44 cześć Olu, z nami leci jeszcze koleżanka z 9letnią córką, będzie miała towarzystwo. Do zobaczenia, jak pisałam Anecie postaram się czegoś dowiedzieć jutro od kolegii z Itaki,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Jandia Resort - Fuerteventura IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.07, 22:29 hej oczywiście z tą 8 rano to trochę żartowałam:) ale fakt jest taki, że bez sensu są albo tłumaczenia itaki albo bez sensu jest strona prima charter. i tak okaże się wszystko w sobotę- bo jeśli coś się zmieniło to będą musieli dać nam znać. pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia w samolocie. acha czy nikt nie leci do barcelo jandia? wszyscy do jandia resort, a właściwie do stella dunas? jak się coś dowiecie o właściwej godzinie odlotu to dajcie znać Odpowiedz Link Zgłoś
anutek1 Re: Jandia Resort - Fuerteventura 04.07.07, 21:40 cześć, my musimy jeszcze dojechać zPoznania, więc wolałabym wiedzieć to wcześniej. mam znajomego w Itace, jak się czegoś dowiem dam znać. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anutek1 Re: Jandia Resort - Fuerteventura 03.07.07, 22:37 witajcie, ja równiez wybieram się na fuerte,dn. 8lipca wylot z Wwy, będziemy w hotelu jandia resort. Czy ktoś tam był albo się wybiera.już nie mogę się doczekać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Jandia Resort - Fuerteventura IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.07, 08:02 ja tez mówiąc szczerze nie mogę sie już doczekać. my będziemy mieszkali w hotelu barcelo jandia, to chyba niedaleko jandia resort. widzimy się w samolocie, a będzie naprawdę super. bardzo na to liczę.sporo czytaliśmy opini niemców o naszym hotelu i są naprawdę pozytywne. wejdź na stronę ww.holidaycheck.com może tam coś znajdziesz o jandia resort. pozdrawiam. . czy itaka już was informowała o zmianie godziny wylotu? Bo nas jeszcze nie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Jandia Resort - Fuerteventura IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.07, 12:46 ja lecę z mężem i 6 letnią córką. ale na pewno będą dużo młodsze dzieci. a ile lat ma dziecko rafała który zaczął ten wątek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: Jandia Resort - Fuerteventura IP: *.paradyz.com.pl 18.06.07, 10:51 moja Córcia ma 14 m-cy i też najbardziej obawiam się lotu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: Jandia Resort - Fuerteventura IP: *.tomaszow.mm.pl 22.06.07, 21:51 tak dla odświeżenia wątku; może macie jakieś nowe informacje na temat Hotelu Jandia Resort - półwyspu Jandia - miejscowości Morro Jable - firmy Itaka - i przewoźnika (przelotnika) Prima Charter (Fischer); i przy okazji Trufla: wyspa będzie nasza; pozdrowiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xaxa Re: Jandia Resort - Fuerteventura - OPINIA? IP: *.chello.pl 04.07.07, 21:24 Rafał, poszukałam bo też tam jade (w tym samym terminie) i po zdjęciach doszłam że nie ma żadnego hotelu Jandia Resort a chodzi o Stella Dunas Jandía Resort Aparthotel (na większości stron ma 3 gwiazdki nam sprzedany jako czterogwiazdkowy) ale czytalam opinie gości na stronach (międzynarodowych :)) i ogólnie z hotelu sa zadowoloni (oceniaja go wyżej niż 3+) jedyne co wazne przy małych dzieciach - jak Wasze - to to byc na parterze lub 1 piętrze bo ponoc wchodzenie po schodach jest tragedią a na winde chyba nie ma co liczyc (?) Pozdrawiam! ola PS. Wyszukaj sobie w necie wpisujac pełna nazwę hotelu jw. to dowiesz sie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xaxa Re: Jandia Resort - Fuerteventura - OPINIA? IP: *.chello.pl 04.07.07, 21:28 Polecam link (trochę długi) ale znajdziesz tam wiele opinii nt. hotelu. www.tripadvisor.com/Search?where=body&returnTo=&geo=1&pid=214&SearchTeaser=%28your+destination% 2C+hotel+or+attraction%29&q=Stella+Dunas+Jand%C3% ADa+Resort+&submit.x=19&submit.y=10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: Jandia Resort - Fuerteventura - OPINIA? IP: *.paradyz.com.pl 05.07.07, 09:51 dzięki serdeczne za informacje, ale z tego co widzę nasz hotel to: Sunrise Jandia Resort - ze stroną ITAKI zgadzają się fotki i ilość pokoi; pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anutek1 Re: Jandia Resort - Fuerteventura 04.07.07, 22:45 mam jeszcze pytanie praktyczne,czy zabieracie gotówkę czy liczycie na bankomaty? zawsze raczej liczyłam na bankomaty...a teraz mam dylemat.poradzcie. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xaxa Re: Jandia Resort - Fuerteventura IP: 217.153.60.* 06.07.07, 10:01 Hej!:)Ja liczę na bankomaty, ale wezmę ze sobą trochę gotówki. Jeśli chodzi o przeliczniki (czy kart płatniczych czy kredytowych) to zakupy kartą wychodzą taniej niż zakup euro w Polsce i zapałata tam gotówką. Byłam w ubiegłym tygodniu w Austrii i sprawdziłam na wyciągach jak to liczą - i nie wyszło źle bo euro policzyli po 3,83 zł przy średnim kantorowym kursie sprzedaży 3,80 zł:) Tak więc dla bezpieczeństwa: karta + gotówka :) Jak fajnie że dziś ostatni dzień w robocie!!!! :) Do zobaczenia na lotnisku! ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xaxa Fuerteventura 08.07 - godzina wylotu IP: 217.153.60.* 06.07.07, 10:07 Dzwoniłam przed chwilą do ITAKI - zmieniła się godzina wylotu i jest to 10.10... No to się nie wyśpimy :( (ja muszę dojechać z Wrocka) ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: Fuerteventura 08.07 - godzina wylotu IP: *.paradyz.com.pl 06.07.07, 13:30 to prawda - ITAKA odezwała się do mnie i wylot o 10.10 - powrót też podobno 2 godziny wcześniej - to dobrze bo nie będziemy siedzieć na walizkach ostatniego dnia; samolot podobno B757 - zapowiada się nieźle Odpowiedz Link Zgłoś
anutek1 Nigdy wiecej z Itaką!!! 19.07.07, 14:34 Kilka dni remu, po wielu przygodach wróciliśmy z Fuertaventury. Wyspa ok., piękne plaże, cudowna pogoda, ale Itaka mnie zawiodła. Byłam w hotelu Jandia Resort , podobno 4* i podobno z klimatyzacją!!!!! najpierw zakwaterowno nas na dwie noce w apartamencie typu studio o obniżonym standardzie, gdzie zamiast klimatyzacji była wentylacja i mieszkali lokatorzy- karaluchy.Dopiero po 2dniach przeniesiono nas do części hotelowej- standart nadal średni.W hotelu było brudno, biegały karaluchy, rezydetntka zachowywała się tak, jakby to ona była tam na wakacjach, nie znała hiszpańskiego,słabo angielski, posługiwała się natomiast migowym!!! w hotelu były kradzieże( o tym napisze pewnie Rafał, jak wróci...pozdrawiam) Ale to jeszcze nic.... najgorsza była podróz do domu...dotarliśmy z ponad 30h opóżnieniem!!!! Najpierw rezydentka poinformowała nas, że lot się opóżni...potem ,że jednak zostaniemy w hotelu na noc. ok. 20 nagle zaczeli nas szukać, okaza.ło się, że jednak lecimy. Zapakowali nas do autobusów , na lotnisku okazało się, że nigdzie nie lecimy, bo samotot nie przyleciał!!!Podobno wylądował na Grand Canarii,okazało się,że to nie było prawdą, wylądował w Madrycie.I tak nas kłamali co chwilę...pożniej na otarcie łez, dali nam dobry hotel, ale do końca nikt nie wiedział kiedy wylecimy!!! Ktoś sobie pomyśli przedłużyli nam wakacje....ja wolę jednak trzymać się tego za co zapłaciłam. Ludzie płakali, był stres i wiele nerwów. Nie powiem nic dobrego o ITACE... pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
anutek1 Re: Jandia Resort - Fuerteventura 06.07.07, 15:35 Hello, chciałam tylko napisać, ze już nie mogę się doczekać, właśnie zaczynam pakowanie...huuraaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: id Re: Jandia Resort - Fuerteventura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.07, 14:17 Baaardzo nie polecam hotelu. Moim rodzice właśnie tam pojechali i dzwonili, że to co zastali w hotelu niestety pokrywa się z innymi opiniami internautów. Przede wszystkim jest BRUDNO, odpadają tynki, firanki i narzuty na łóżka są brudne i zakurzone. Jedzenie nie jest złe, ale miejsce, w którym się je, ma charakter podrzędnej, masowej stołówki. All Inclusive jest bardzo kiepskie, do tego stopnia, że reklamowali (rodzice) kawę, a raczej coś co miało nią być - strach się tego napić. Są też robaki!!!! Odległość do morza jest odstraszająca i w drodze do niej trzeba pokonać schody lub wjechać windą (czego ze względów bezpieczeństwa lepiej nie robić). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: Jandia Resort - Fuerteventura IP: *.paradyz.com.pl 23.08.07, 08:33 widzę, że niczego od ponad miesiąca się nie nauczyli - szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xexe Re: Jandia Resort - Fuerteventura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 08:48 Z całym szacunkiem, ale wolałabym żeby osoby, które nie odwiedziły danego miejsca nie wyrażały opinii na dany temat bo nie wiele mogą w tej kwestii powiedziec!!!Byłam w hotelu Sunrise Jandia Resort i w znacznej części nie zgadzam sie z niektorymi opisami na forum. Po pierwsze, dla wiadomości tych, którzy nie byli a się wymądrzają, hotel jest ok!!!Tylko na miejscu jestesmy wprowadzani w błąd!!!Ośrodek składa sie z starej czesci hotelowej MAXERATA i nowej TAMANGO oraz apartamantów.Oferta sprzedawana przez itake to TAMANGO-czyli nowy hotel ozankowany 4*.Na dzieńdobry kwaterują w starej częsci hotelowej lub apartamencie, co rzeczywiście odpowiada nie fajnym standartom, ale Ci którzy się zorientują ze cos nie gra i ze to nie to za co zaplacili muszą niestety przekoczowac w takich warunkach a nie innych,,,,wystarczy jedynie krótka rozmowa w recepcji(bez nieporadnej rezydentki)....i po kłopocie...bez dwóch zdań dokonają przekwaterowania i okazuje się ze pokój jest ładny, nowoczesny i czysty no i co najwazniejsze zgodnie z umową. A co do odległości do oceanu, to dla niezorientowanych, na Fuerteventurze nie ma zabudowy hotelowej w bezpośredniej odległosci do oceanu....co sprawaia ze plaże są piękne , przestrzenne i nie przeludnione(co uwazam za ogromny plus)...poprostu na tej wyspie nie znajdzie sie budynku, który stał by na linii brzegowej a jezeli komus sie to nie podoba mógł sie wybrac na masowe wakacje na riwierze hiszpanskiej albo do Włoch, gdzie ludzie na plaży mieszkają w hotelach i gnieżdżą się jak sardynki!!!Jandia Resort lezy akurat blisko oceanu i pokoje z widokiem na ocean, wystarczy 15 min spaceru i jest sie na miejscu. Krzywdzące i wprowadzające w błąd są takie opinie ludzi z klapkami na oczach, którzy nie mają pojecia o charakterystyce danego miejsca, nastepnym razem na prawde prosze rozwazyc wyjazd nie dalej niz nad morze śródziemne, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i84.1 Re: Jandia Resort - Fuerteventura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 07:03 Moim zdaniem jeżeli się gdzieś nie było to nie ma prawa wypowiadać opinie tak jak robi to id.Zwłasza jeżeli wie to z rozmów telefonicznych. A twoja opinia na wakacje pl. to już jest przegięcie. Może ty poprostu zazdrościsz :) Odpowiedz Link Zgłoś
l.kruk Re: Jandia Resort - Fuerteventura 28.08.07, 22:54 nigdy więcej z itaką!!!!!! słynny lot zomnia charter 14.07 na fuerte!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks Re: Jandia Resort - Fuerteventura IP: *.aster.pl 03.09.07, 23:53 Właśnie wróciłam z Jandia Resort- hotel PORAZKA TOTALNA!!! Brud, smród i ubóstwo!!! tak jak pisała ID - brudne, przebarwione ze starości zasłonki, stare, śmierdzące narzuty, odpadające tynki i płytki terakotowe na balkonach. Hotel zasługuje na 2*. Cały dzień bardzo głośna, natarczywa muzyka przy basenie, stołówka jak z filmów S. Bareji (na suicie podczepione brudne szmaty mające chyba charakter ozdoby), straszny smród, że odechciewa się jeść. Nie działająca klima w pokojach i na stołówce (piszę stołówka, bo restauracją tego czegoś nie można nazwać). Odległość do plaży nie byłaby taka zła gdyby nie ilość schodów do pokonania, mrożąca krew w żyłach podróż ciemną, wyłożoną starą śmierdzącą wykładziną - również na ścianach i suficie. Jak już się wyjdzie z tego kombajnu, trzeba zasówać kawał drogi do przejścia przez autostradę lub do tunelu podziemnego przypominającego wystrojem przejście pod ul. Targową w Warszawie przy bazarze Różyckiego. Dla Mądrali wypowiadającego się na temat znajomości wyspy Fuerteventura- informuję, że nie po to korzystam z biura, które przedstawia mi ofertę zawierającą opis "hotel przy plaży", żeby dociekać jak skąplikowana droga tam wiedzie. Po drugie, pojedź tam jeszcze raz Mądralo i zobacz sobie dokładnie ile jest hoteli zlokalizowanych bezpośrednio przy plaży, nie tylko w miejscowości Jandia. Co do all incl. bez którego nie można wykupić tego hotelu w Itace, to był skandal!!! brudna woda zamiast kawy, notoryczny brak kubków, brudne naczynia, itd... Jednym słowem bardzo polecam wyspę ale w innym hotelu lub też z innym biurem, rzetelniej inforującym o panujących na miejscu warunkach, aby uniknąć rozczarowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xexe Re: Jandia Resort - Fuerteventura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 08:09 -do ks--Nie dziwie Ci się, że jesteś niezadowolona z pobytu w tym hotelu, ponieważ chyba nie zauważyłaś,że umieścili Cię nie w tym budynku hotelowym co wykupiłaś w BP!!!!!!Gdybyś na bieżąco czytała opisy na tym forum nie raz spotkalabyś się ze szczegółową charakterystyką tego miejsca!!!Sunrise Jandia Resort, jak Ci się udało zauważyc, to moloch składający się z nowej cz, hotelowej TAMANGO, ze starej MAXERATA i apartamentów.Tylko najnowsza część hotelu----ta z katalogu itaki---ma 4* i właśnie za nią zapłaciłas a na miejscu umieścili Cię w tej części, która nie jest zgodna z umową, pisałam juz o tym wcześniej że nie wiadomo kto tu manipuluje czy BP czy na miejscu recepcja ma swoją polityke i kwateruje ludzi do tańszej części. Nas tez umieszczono w maxerata ale na szczęscie mialam swiadomosc tego że to nie jest oferta za jaką zapłaciłam, po krótkiej i miłej rozmowie w recepcji bez najmniejszych komplikacji przydzielono nam pokoje w nowej czesci- tej za którą zapłaciliśmy, gdzie jest działająca klima, nie ma nigdzie chamskich starych i śmierdzących wykładzin tylko świeże kafle i nowe kolorowe zasłonki. Także jednym słowem okazałaś sie jednym z kolejnych Naiwniaków- jak juz jesteśmy na Ty- na którym udało się IM zaoszczędzic.Dla Naiwniaczki przesyłam wyrazy współczucia z powodu nieudanych wakacji i wyrzuconych pieniędzy bo gdybyś miała minimum ogłady zorientowałabyś sie w pore ze nastąpiło jakies przekłamanie i Twoje wakacje wyglądały by inaczej. Poza tym na przyszłośc radzę Ci być oszczędniejsza i wykazać troche pomyślunku w sposobie zwracania się do ludzi, bo wygłoszenie swoich uwag to jedna sprawa i kwestia gustu i tolerancji(każdy ma prawo do swojej indywidualnej opinii) a niekulturalne zwroty typu `Mądrala` to nic innego jak brak kultury osobistej Naiwniaczko!!!Swoją przyszłą odpowiedż zwrotną w moim kierunku mozesz zachowac dla siebie bo nie zrobie Ci tej przyjemności i jej nie przeczytam, Dla mnie jest juz po wakacjach wiec szkoda czasu na ciąg dalszy takich rozmów, no chyba ze masz duzo czasu i nie bedziesz sie mogla powstrzymac od złośliwej riposty- co by mnie nie zdziwiło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xexe Re: Jandia Resort - Fuerteventura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 08:14 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=39880&w=66743132&a=66785102 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Jandia Resort - Fuerteventura IP: *.aster.pl 27.06.08, 00:19 Właśnie wróciłam z wakacji z Itaka w sunrise jandia resort. Hotel jest ok, ale pod warunkiem ze trafi sie do najnowszej czesci tamango..maxorata - faktycznie jest stara i z karaluchami. Dla mnie najwiekszym rozczarowaniem byla wielkosc hotelu. Pierwszy tydzien bylismy chyba jeszcze przed sezonem byl spokoj, natomist w drugim tygodniu, zrobil sie taki tlok, ze posilki i przebywanie whotelu stalo sie meczarnia. Glosno, brak wolnego stolika, kolejki do baru masakra. Jedzenie nie jest najwyzszych lotow ale da sie wytrzymac. wazna rzecz to fakt, ze do hotelu przyjezdzaja głownie starsi ludzie, wiec tak naprawde nie ma towarzystwa. Dodatkowo rezydentka z Itaki teoretycznie jest ale tak jakby jej nie bylo...nie pojechala z nami zameldowac sie do hotelu, nie podala telefonu, tylko powiedziala, o 3 dyzurach w tygodniu na 45 min. Nie jest tez pomocna w kwestii zakwaterowania w nowej czesci, zwala wine na panie i panow w biurach i nie che ponosic odpowiedzialnosci za ich zobowiazania. My ja przycisnelismy, ale byla to scena jesacze na lotnisku, bo tylko przywitala sie w autobusie i uciekla, musialam za nia pobiec i przycisnac, naprawde beznadzieja. wYSPA PIEKNA, ALE DLA MNIE lANTZEROTE JEST LADNIEJSZA. Odpowiedz Link Zgłoś
lilivaley Re: Jandia Resort - Fuerteventura 31.07.08, 13:32 ja jadę do tego hotelu 2 września i jestem zaskoczona, że jest stara część i nowa.Powiedziano mi w biurze itaka, że oni nie mają takich możliwości, żeby to od razu zastrzec w umowie, więc mam problem co będzie jak dadzą mi pokój w starej częsci tej z robactwem? Z reguły niestety Polakom dają b. często te gorsze części hotelowe, bo zawsze mają ,,lepszych, zachodnich,, klientów.Tak było na Rodos, też w wersji all in. Ale były nawet ,,trzy strefy,, zakwaterowania. Na szczęście byliśmy w 2.proszę o kontakt eternity7@tlen.pl. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Jandia Resort - Fuerteventura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.08, 11:26 Moja koleżanka z pracy poleciała do tego hotelu we wtorek. W czwartek przed jej wyjazdem zaczęłam przeglądać fora i posty dotczące tego hotelu i itaki. Znalazłam właśnie takie opinie - że hotel nie ma jednakowego standardu we wszystkich 3 częściach i że nikt nie ma pewności jadąc (i płacąc za standard 4 gwiazdkowy!) trafi właśnie do Tamango. W Itace podczas rozmowy telefonicznej pan przysięgał ze to nieprawda, że hotel w całości jest 4 gwiazdkowy. Zadzwoniłam więc do Jandia Resort i oczywiście dowiedziałam sie ze tylko Tamango ma najwyższy standard, zeby to potwierdzić zadzwonił tam też kolega znający hiszpański i dowiedział sie dokładnie tego samego. Zaczęlismy więc wykłócać się z Itaką o PISEMNE potwierdzenie po okazaniu którego koleżanka otrzyma pokój w części 4 gwiazdkowej, Itaka upierała się ze tego nie praktykują i ze to niewykonalne, ale ostatecznie po kilku telefonach - biuro wystawiło potwierdzenie. I teraz uwaga - Moja koleżanka jest JEDYNA polką (z mężem) która zakwaterowana została w Tamango, reszta to niemcy i anglicy. Wszystkim chcącym mieć pewność i święty spokój radze zażądać od biura takiego papierka, który potem nalezy okazać rezydentowi lub bezposrednio w recepcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia. Re: Jandia Resort - Fuerteventura IP: 193.151.48.* 04.09.08, 00:09 Mam duza prosbe, czy moglabys podac w jaki sposob udalo Wam sie przekoanc w koncu biuro do pisemnej gwarancji, ze zostana zakwaterowani w czesci 4-gwiazdkowej? Wyjezdzam z Itaki do tego samego hotelu 09.09. Podpisalam dzisiaj umowe i bardzo sie zdenerowalam, gdy przeczytalam, co wyprawiaja na miejscu i bardzo mi zalezy, aby to zalatwic przed wyjazdem a nie potem sadzic sie :-? Odpowiedz Link Zgłoś
fajnykrystek Re: Jandia Resort - Fuerteventura 09.10.08, 15:36 Gosiu ,możesz napisać jak w końcu było w Jandia Resort bo też się tam wybieram 21-10 na tydzień.Napisz jak z tym zakwaterowaniem iczy pobyt był udany. Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
wkhotel Opinie n/t Jandia Resort - Fuerteventura 09.10.08, 16:36 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54131&w=79256490&a=79256490 Odpowiedz Link Zgłoś