Gość: marcin IP: *.aster.pl 06.06.07, 23:18 Czy ktos lecial liniami Prima Charter (dawny fisher) z biurem Itaka - prosze o opinie. marcin Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wookie Re: czy ktos lecial prima charter (fisher) z Itak IP: *.echostar.pl 07.06.07, 18:24 ja niby leciałem ale samolot nie doleciał podobno zepsuł się dzień spóznienia i wracaliśmy linia egipskimi taki 20 letni gruchot 2 relanium i jest ok a poza tym tyle dziur w organizacji jak w serze a wycieczka do tanich nie należy tylko niemieckie biura stosuja się do Karty Frankfurckiej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karrlos Re: czy ktos lecial prima charter (fisher) z Itak IP: 62.218.146.* 08.06.07, 11:33 Lecieliśmy z nimi 07 i 12.05 Za każdym razem około 40 minut spóźnienia - podobno i tak nie było to duże spóźnienie. Ekipa bya Hiszpańska + 2 panie z PL. Samolot ok. P.S. Tego samego dnia grupa ludzi nie poleciała LOTem na Sycylię bo LOT podstawił mniejszy samolot. Dostali jakiś tam ekwiwalent i polecieli z przesiadkami. Odpowiedz Link Zgłoś
mako.mako Re: czy ktos lecial prima charter (fisher) z Itak 08.06.07, 13:29 my lecimy 08.07 na Fuertaventurę i opinie nie nastrajają mnie pozytywnie :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: czy ktos lecial prima charter (fisher) z Itak IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.07, 17:44 my też lecimy w tym terminie do barcelo jandia i mówiąc szczerze bardzo się boje tego lotu. nie wiem jak to będzie z naszą córką jeśli samolot tyle czasu się spóźni. do jakiego hotelu lecisz mako.mako? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: czy ktos lecial prima charter (fisher) z Itak IP: *.doswell.com.pl 04.07.07, 12:27 a my lecimy 14 lipca na Lanzarote, ale po tym co się naczytałam o tych liniach, z których korzysta Itaka nie wiem czy to był dobry pomysł... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuerta mako.mako- wracaliśmy razem IP: 198.36.87.* 18.07.07, 15:38 Rozklekotanym samolotem który przylecial po nas z opoznieniem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej 33 Re: czy ktos lecial prima charter (fisher) z Itak IP: *.chello.pl 08.06.07, 22:47 witam - ja leciałem dawnym fischerem na sylwestra na teneryfie 2005/06 . W tamta stronę w miarę ok ale powrót to kilkunastogodzinne opóźnienie (w tym czasie zero informacji od rezydenta) w ostateczności podstawili drugiego boeinga (w środku totalny syf) W tym roku także miałem fajną wycieczkę do Egiptu ale gdy dowiedziałem się kto obsługuje ten lot natychmiast zrezygnowałem . pozdrawiam i proponuję przemyśleć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mafia212 tylko nie oni!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 11.06.07, 09:11 fisher a teraz prima charter to jedna wielka porażka. Za żadne skarby nie wsiądę już do tych samolotów. Życie mi jeszcze miłe. W zeszłym roku leciałam do Tunezji. To był dramat - wyciek paliwa, niedziałająca klimatyzacja, 12 godzine koczowanie na lotnisku. I tak podobno jest za każdym razem. Meliśmy zaskarżać linie, ale fisher zbankrutował!!! a teraz te same samoloty latają jako prima charter. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dagers Re: tylko nie oni!!!!!!!! IP: *.193.160.241.b.tvsat364.lodz.pl 17.06.07, 19:38 Obawiam sie, że jest jeszcze gorzej. Właśnie wróciliśmy z Lanzarote i samolot z Prima Ch. okazał sie starym Tupolewem którym trzęsło i rzucało. Pasów nie dało się zapiąć tak wysłużone. Cześć była wymienione na nowe, ale tylko część. Dramat i tragedia. Miejsca nie numerowane. Walka przy wsiadaniu do samolotu. Rodziny porozrzucane po całym samolocie po prostu nie wiem co napisać ale to stan o którym każdy powinien wiedzieć, zanim wybierz się na wczasy z Itaką i Pr. Ch. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka9911 Re: tylko nie oni!!!!!!!! 18.06.07, 10:31 Wczoraj wróciłam z nimi z Majorki. Opóznienie ok.40 min.,samolot okey, sympatyczna Polska obsługa. Gdy wyladowaliśmy w Pyrzowicach moje dziecko mogło zrobić sobie zdjecie w kabinie pilotów. W czasie lotu trochę trzęsło ale to z powodu turbulencji a nie z powodu samolotu. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.kas Re: tylko nie oni!!!!!!!! 18.06.07, 10:50 Przerazona bo sama lece zadzwoniłam do jednego z dyrektorów Itaka, do zaprzyjaznionego biura podróży (drogie, niemieckie biuro) (wprawdzie z nimi nie lece, ale postanowili zrobic dla mnie wywiad), zadzwoniłam do dwoch znajomych (jedna leciała z nimi do Egiptu, druga na KUBE!!!!) i najgorsza opinia btrzmiała - moze troche ciasno , znajoma z tego biura podróży która sama leciała uspokoiła mnie, ze jak ona z połtora roku temu leciała nie miała zastrzezen, moze do tego ze troche ciasno, ale wspomina sympatycznie, kooezanka z Kuby - spoko i miło, kolezanka lecaca do Egiptu "z nimi moge latac co tydzien". Mam namiary na urzad lotnictwa i samego przewoznika. Znajde chwile to zadzwonie. Z prima lata Triada i wiekszosc polskich biur podróży, zastanawiałam sie czy nie zmienic wakacji na inny termin czy kierunek by z nimi nie leciec, ale kolezanka twierdzi ze jak ma do kogos zaufanie to własnie do polskich pilotów...wiec nie wiem. Dyrektor z Itaki mimo, ze brany naprawde w ostrzał , mimo tego ze dzis ma wolne i zadzwoniłam na komorke (dostałam w biurze podrózy, fakt, ze jako, ze pracuje w mediach moze łatwiej mi ja zdobyc) i jechał samochodem był uprzejmy i rzeczowy...moje zaufanie wzbudził. Mam ambiwalentne uczucia, czytam fora i wypowiedzi, ale szukam tez informacji na własna reke....rzeczywiscie w czerwcu lot im na lub z (nie pamietam juz) Kanary sie opoznił, jako, ze opozniła sie podobno czesc która musieli wymienic wg przepisów do tego dnia i mimo, ze ta która wymieniali była dobra to podstawili inny samolot. Znajoma z niemieckiego biura podrózy ktora robiła dla mnie wywiad, twierdzi, ze tupolewami nie lataja i ze na trasie w dniu w ktorym lece napewno bedzie Boening 757 - 200, stwierdziła tez, ze stan floty jest lepszy niz innych tanich linii. Wierzcie mi, ze lecac z corka , gdy sama panicznie boje sie latac sprawdzam wszystko dokładnie, poza tym moja praca jakos tak uczula mnie na takie niemiłe newsy....jak bede wiedziec cos wiecej napewno napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: tylko nie oni!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 18.06.07, 13:24 Czy macie to jakoś udokumentowane? Chodzi mi o zdjęcia itp. Moim zdaniem powinno się to zgłosić, np. TNV, gazety i pokazać w jakich warunkach lata Itaka. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.kas Re: tylko nie oni!!!!!!!! 18.06.07, 13:55 Zdjec nie trzeba by zgłosic, wystarczy opisac. Strona "Uwaga" daje taką możliwość. Mnie mniej interesuje tapicerka i bezpłatny catering - bede leciec 5 godzin, kupie sobie kanapke, interesuje mnie bezpieczeństwo, a tego my jako laicy nie sprawdzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.kas Re: tylko nie oni!!!!!!!! 18.06.07, 13:55 No i nie chciałabym stracic 12 godzin na lotnisku Okecie czekajac na przewoznika. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna19721 Re: tylko nie oni!!!!!!!! 18.06.07, 16:39 Ja również lecę sama z dzieckiem na Lanzarote 7.07. i jestem przerażona jak czytam o tym co wyprawia Prima Charter. Z dobrego żródła wiem, że faktycznie teraz latają Tupolewem ma Lanzarote - wypożyczony od rosyjskich linii i z ros. pilotami. Jedynie pocieszenie to takie, że jest to Tu 204, czyli w miarę nowoczesny samolot. Cały czas mam nadzieję, że do 7.07 może się jeszcze coś zmienić i dostaną tego B757 który był zapowiadany od kilku miesięcy. Generalnie uwielbiam latać samolotami i nigdy się nie bałam, a teraz po raz pierwszy mam stracha.... Na pewno to pierwszy i ostatni wyjazd z Itaką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala6 Re: tylko nie oni!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 17:15 leciałam i doleciałam ale samolot był okropny siedzenie się nie rozkładało jedzenie było płatne lecz to wiedziałam wykupując wycieczkę najgorsze było jednak to że miejsca nie były numerowane i był wyścig o lepsze miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: tylko nie oni!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.07, 18:18 jestem przerażona tymi opisami samolotu. nie boję sie braku jedzenia, bo kupie coś- to nie jest problem ale chciałabym dolecieć na miejsce. to moje ostatnie wakacje z itaką. od początku mam z nimi problemy a teraz jeszcze samolot. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_kulicka Re: tylko nie oni!!!!!!!! 18.06.07, 19:33 Ja również wróciłam wczoraj z Lanzarote, i moim zdaniem opis wyżej jest troche przesadzony ( a musze dodać że dosc często latam, a więc porównanie jakieś mam). Leciałam z 3-latkiem, i wszystko było ok. MOże rzeczywiście samolot nie był super najnowszy, ale siedzenia się rokkładały, a pasy zamykały :)))) Jedynym minusem były nie numerowane miejsca, i przez to ludzie trochę się pchali, ale całe szczęscie rodzinki z dziećmi były wpuszczne w pierwszej kolejności. Sam lot też ok, pilot dobrze startował i lądował, także mój synek który zawsze narzeka na uszy, tym razem nawet nie zapłakał. Samolot był z jakiś linii kairskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman_j Re: tylko nie oni!!!!!!!! IP: *.chello.pl 20.06.07, 14:56 słuchajcie kochani! Również mam bardzo niemiłe wspomnienia z 2 lotów tymi liniami (ale nie chcę pisać teraz o szczegółach - powiem że chodziło tylko o sprawy techniczne a nie o catering czy wygodę) Powiedzcie mi czy dla Was opinia szefa Triady, której de facto przewoźnikiem jest Prima jest dla Was miarodajna ??? Przecież gdyby on sam powiedział że to niezbyt ciekawe linie to straciłby swych potencjalnych klientów ! Poza tym proponuję przeczytać wątek o Prima Charter na specjalistycznym forum o lotnictwie lotnictwo.net.pl/viewtopic.php?t=460 A to że wypozyczają samoloty z Rosji wraz z ich pilotami lub z linii kairskich to .... (sami dodajcie komentarz) Odpowiedz Link Zgłoś
martinetka Re: czy ktos lecial prima charter (fisher) z Itak 19.06.07, 09:32 my lecimy w sobotę (23 czerwca) mam nadzieję że wszystko będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
jolanta8 Re: czy ktos lecial prima charter (fisher) z Itak 19.06.07, 13:19 napisz po poworcie jak było? na długo lecicie? Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.kas Re: czy ktos lecial prima charter (fisher) z Itak 19.06.07, 13:25 na 2 tygodnie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
franklin55 Re: czy ktos lecial prima charter (fisher) z Itak 19.06.07, 23:56 wybieram się również. Niestety jest mały problem, ponieważ Itaka planuje wylot z W-wy na godz. 8.05, natomiast obsługujący połączenie Prima Charter zamierza wylecieć dopiero o 18.10 ( na szczęście tego samego dnia). Powrót tydzień później też będzie prawdopodobnie przesunięty odpowiednio z 13.40 na 22.40. A jeśli nie, to czeka nas dzień wakacji mniej. Czy ktoś jest w stanie rozwiązać tę zagadkę ? Ciekawe, kiedy Itaka zamierza poinformować zainteresowanych o zmienach. Ja osobiście czuję się wyrolowany, bo ostatni dzień wakacji spędzę w hotelu na walizkach ( bo oczywiście doba hotelowa kończy się ok.10.) !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mako.mako do franklina55 20.06.07, 10:35 Franklin a kiedy i gdzie dokładnie lecisz? Odpowiedz Link Zgłoś
franklin55 Re: do franklina55 20.06.07, 12:47 Na Lanzarote 23.06.07 z W-wy do hotelu Los Zocos Odpowiedz Link Zgłoś
monika_kulicka Re: czy ktos lecial prima charter (fisher) z Itak 20.06.07, 10:44 To fakt, z tymi godzinami to trochę beznadzieja. My mieliśmy wylot z Lanzarote o 23.40 ( w rzeczywistości 00.30) a pokoje trzeba było oddać do 14. Na szczeście ja miałam 3 -letnie dziecko, i ponieważ było to mozna powiedzieć przed sezonem, a więc Pani na recepcji pozwoliła nam zostać w pokoju dłużej - za darmo ( podobno trzeba robić dopłatę około 30 euro). Ale niestey pozostali uczestnicy siedzieli w upale na walizkach. KOSZMAR. A więc moim zdaniem nie mozna tego dnia zaliczyć jako 7 dzień wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna19721 Re: czy ktos lecial prima charter (fisher) z Itak 20.06.07, 11:27 do franklin55, a skąd masz info, że Prima Charter zamierza wylecieć o 18.10? Może od lipca zmieniją rozkład. Jeżeli chodzi o siedzenie na walizkach to pewnie,że nie jest to fajne, natomiast wiadomo, że godziny czarterów zdarzają się różne. Jeżeli wcześniej wiadomo, że wylot jest w nocy to można przecież za dopłatą zostać w pokoju (ja zawsze tak robię - jest to koszt ok.25 Euro ale jak się leci z dzieckiem to jest to duży komfort). Gorzej jeżeli biuro nie powiadomi o tym wcześniej i trzeba czekać na lotnisku ... Odpowiedz Link Zgłoś
franklin55 Re: czy ktos lecial prima charter (fisher) z Itak 20.06.07, 12:50 Prima Charter podaje rozkład na swojej stronie internetowej, potwierdzili tę informację również telefonicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala6 Re: czy ktos lecial prima charter (fisher) z Itak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 15:02 jeśli chodzi o los zocos to doba hotelowa kończy się o 12 godz potem zapewniają jeden duży apartament dla itaki all inclusive jest do końca nas zabrali po 21 godz na lotnisko Odpowiedz Link Zgłoś
martinetka Re: czy ktos lecial prima charter (fisher) z Itak 20.06.07, 12:01 My mieliśmy lecieć w sobotę o 8.05 ale lecimy w niedziele o 12.10 . To prawda że lot z soboty z 8.05 zmienili na 18 z minutami. Przed chwilą rozmawiałam z Itaką\, powód my lecimy na Fuerteventure i w niedzielę jest to lot bezpośredni na tą wyspę a w sobotę lecielibyśmy na Lanzarotę i promem na Fuerte. Powiedziano nam że jesteśmy jedynymi osobami które miały lecieć w sobotę na Furte , ale nie bardzo w to wierzę, a i zmienili nam hotel. Odpowiedz Link Zgłoś
mako.mako Re: czy ktos lecial prima charter (fisher) z Itak 20.06.07, 12:56 Wiecie co ja to jestem już załamana tym wylotem - lecimy w podróż poślubną i mam nadzieję,że Prima Charters nie zepsuje nam wakacji... Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.kas Re: czy ktos lecial prima charter (fisher) z Itak 20.06.07, 13:02 Własnie zadzwoniłam do Prima, zarzad w tej chwili jest w Paryzu, w pierwszych tygodniach lipca maja byc PODOBNO dwa nowe Boeningi. Sprawdziłam swoje godziny przelotów, zgadzaja sie z tym co podała Itaka. Kurcze nienawidze latac, a Prima mnie przeraza na dodatek w lipcu lece WizzAirem do Malmo i nie wiem jak zniose tyle podrózy w ciagu 2 m-cy. Czy Itaka jakos tłumaczy sie z tych rozbieznosci??? Cos Wam poradze, na stronie Itaki jest tel do dyr marketingu...ja jak chce cos wiedziec atakuje jego i mam w nosie nic niewiedzace panie z infolinii. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.kas Re: czy ktos lecial prima charter (fisher) z Itak 20.06.07, 13:04 A to fragment maila od kolegi który leciał z nimi na Lanzarote w zeszłym roku....no kurcze sama nie wiem co myslec "....Jeżeli chodzi o linie lotnicze obsługujące biuro podróży Itaka to jak wcześniej rozmawialiśmy to faktycznie ich samoloty nie są najnowsze. Jednak podczas 5 - cio godzinnego lotu zarówno w jedną jak i w drugą stronę nie następowały żadne zakłócenia, piloci lecieli bardzo dobrze, lądowanie również odbywały się bez zakłóceń. Gdybym ja miał lecieć ponownie tymi liniami to bym się nie zastanawiał i bym leciał. To tyle co mogę Ci doradzić. Polecieć warto tam jest pięknie." Odpowiedz Link Zgłoś
franklin55 Re: czy ktos lecial prima charter (fisher) z Itak 20.06.07, 13:16 Panie w Itace tłumaczą,że umawiały się z Prima Charter na nowy rozkład i wylot o 8.05, ale przewoźnik nie zamierza wprowadzać zmian i dyktuje swoje warunki. podobno wczoraj nadal trwały negocjacje. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.kas Re: czy ktos lecial prima charter (fisher) z Itak 20.06.07, 13:21 Ja Ci dobrze radze, olej Panie mimo, ze miłe to mało wiedza. Zadzwon do dyrektora, pogadaj jak chłop z chłopem, bo widac, ze jak nic te wakacje zamiast radosci okaza sie traumą.....a nie za to płacisz kupe kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
sloik1979 Prima Charters vel Fischer 22.06.07, 19:49 Pracuje w branży lotniczej więc się wypowiem. Samoloty Fischer'a nigdy nie nalezaly, ani do super nowoczesnych, ani do przestarzałych. Po prostu mocna średnia. Podkreślam - bezpieczna średnia. To, że linia ma opoźnienia, czy podmienia samoloty, wynika, albo z przyczyn od niej niezależnych (np. tłok w powietrzu nad Europą i konieczność opóźnienia), albo paradoksalnie z troski o bezpieczeństwo pasażerów. Jeżeli porównywać standard bezpieczeństwa i jakości obsługi pomiędzy liniami polskimi, czy czarterami niemieckimi, albo skandynawskimi to są porównywalne. Jeśli porównujemy z liniami arabskimi (w tym tureckimi), to bijemy ich na głowę. Udzielam się na tym wątku bo też w lipcu wybieram się z Itaką na podróż poślubną i zadowolony jestem, że lecę tą linią (a latało się egipskimi Air Luxorami :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wookie Re: Prima Charters vel Fischer IP: *.echostar.pl 24.06.07, 15:36 watpie czy polecisz Fischerem bo na forum jak sam zauważyłes czesto podstawiaja innych przewożników ja sam leciałem air cairo podobno nie ma nawet tego samolotu na ich liscie poszukaj po forum a jesli mozesz jeszce zrezygnować to wybierz niestety musze to napisać niemieckie biuro podróży bedziesz zadowolony ja byłem z itaki na wyciczce 2 wyspy i gdyby to była moja podróz poslubna to chyba bym sie wsciekł a i tak składam reklamacje polecam last minut z schonefeldu miłej podrózy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dagers Re: czy ktos lecial prima charter (fisher) z Itak IP: *.tvsat364.lodz.pl 23.06.07, 13:22 Dodam jeszcze że tan sławetny tupolew z Air Cairo (MSC)jest tak super że firma w ogule nie przyznaje się do jej posiadania. Oto link do floty www.planespotters.net/Airline/Air-Cairo?show=all albo bezpośrednio na stronę przewoźnika www.aircairo-eg.com/aboutus.php gdzie również nie ma słowa o Tu 204. Z innych źródeł można się dowiedzieć iż używany on jest do przewozów towarowych dla firmy TNT. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość77 Re: czy ktos lecial prima charter (fisher) z Itak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 14:30 Ja miałam szczęście: 9.06 leciałam opisywanym Tupolewem z trzyletnim dzieckiem i tak naprawdę lot był ok, to duży i dosyć wydodny samolot. Z powrotem lecieliśmy z opóźnieniem o jeden dzień czyli 24.06 zamiast 23.06. Dla nas super, dłuższe wakacje, współczuję tym co przylecieli dzień później. Tym razem był to being 757 i również ok. Oczywiście można mieć zastrzeżenia do kanapek po 5 zł i opóźnień, ale samoloty naprawdę nie takie złe. Pozdrawiam. L. Odpowiedz Link Zgłoś
sylgo11 Re: czy ktos lecial prima charter (fisher) z Itak 05.07.07, 12:10 O rany !!! Najpierw przesunięcie wylotu o 10h , teraz rozpadające się samoloty!!! A miały to być super wakacje !!! Dzieci na obozach i tylko My w końcu sami!!!........... Czy ktoś 07.07 na Lanzarote wybiera się z Wrocławia : ) Odpowiedz Link Zgłoś
emwu72 Re: czy ktos lecial prima charter (fisher) z Itak 02.08.07, 13:12 Lecieliśmy w kwietniu i nie mam im nic do zarzucenia.Lot był o czasie ,a ladowanie było pokazowe pomimo silnego wiatru.Hotel był dokładnie taki jak w w ofercie, rezydentka takze w porządku. Generalnie wszystko było poprawne.Zastanówmy sie czy ludzie którzy nakręcają taka schizę w necie nie pracują przypadkiem dla konkurencji?? Wpadki zdarzaja sie w róznych biurach a opóznienia lotów u najlepszych przewozników. My wrociliśmy zachwyceni Lanzarote i polecamy każdemu. Odpowiedz Link Zgłoś