flying-fisia 26.10.07, 10:52 pewnie większość z Was tymi liniami na Kanary leciała, więc w miarę możliwości poprosze o opinie :) z tego co czytałam na innych forach, to rewelacji nie ma... ja jakoś przeżyję, gorzej z dziećmi...;P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaque Re: linie lotnicze LTE 26.10.07, 12:24 Nie wiem jakich rewelacji oczekujesz... Lecieliśmy z nimi dwa razy - bez większych opóźnień, w miarę miła obsługa, posiłek gratis. Bez porównania z np. CW - nigdy nie odlecieliśmy punktualnie, rekord to sześć godzin czekania (żebyśmy się nie nudzili wożono nas dwukrotnie do samolotu, by po półgodzinnym oczekiwaniu na płycie w 30stopniowym upale cofać nas z powrotem do hali). Ale nawet to nasze maluchy przeżyły, lepiej niż niektórzy dorośli :-) Odpowiedz Link Zgłoś
flying-fisia Re: linie lotnicze LTE 26.10.07, 12:50 a jak jest z wyborem miejsca? sami narzucają, czy można przy check- in'ie negocjować? ;) a Airbus ciasny? nigdy nie leciałam airbusem a320, a z tego co się naczytałam ;P to są straszie ciasne ;/ Mężunio ma 190 cm wzrostu, ja też ok 180, więc obawiam się, że komfortowo nie będzie. A 6 godzin lotu, to jednak sporo. Obsługa mówi po polsku, czy po anielsku tylko? Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga71 Re: linie lotnicze LTE 26.10.07, 13:19 mozna przy wydawaniu biletow poprosic o miejsce przy wyjsciu ewakuacyjnym (wiecej miejsca na nogi). LTE ma tez airbua gdzie sa 4 takie wyscia w srodku samolotu (po 2 na skrzydlo) wiec masz 12 siedzen dla "dlugich". Ja sam mam prawie 2 m i choc nie dostalem biletu na takie miejsce ( pani pomylila sie o 1 rzad), to po rozmowei ze stewardesa nie bylo problemu z przeniesieniem sie na wolne miejsce. Malo tego, wracajac z GC na pokladzie spotkalem stewarda (hiszpana) ktory sam do mnie podszedl kiedy zajmowalem (ciasniejsze) miejsce i zaproponowal mi przesiadke kolo wyjscia ewakuacyjnego. Ja z LTE jestem bardzo zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack_06 Re: linie lotnicze LTE IP: *.kalisz.mm.pl 26.10.07, 19:50 Lecieliśmy z LTE w tym roku na GC. Jeśli chodzi o miejsce pomiędzy siedzeniami - nietety jest tak jak to opisali przedmówcy. Jednym słowem - ciasnota. Dotąd lataliśmy Boeing-ami, zawsze było ciut więcej miejsca (choć też bez rewelacji). Niemniej Airbus A320 wypełniony "do bólu" fotelami nie gwarantuje komfortu lotu. Jeśli do tego trafisz na mało wyrozumiałego sąsiada z przodu, który musi leżeć na fotelu i opuszcza go "piętro" niżej, kłopoty gwarantowane. W takiej sytuacji była moja córka, która siedząc z podkurczonymi nogami wysłuchiwała złośliwych komentarzy sąsiada, gdy zdarzyło się jej nogami uderzyć w poprzedzający fotel. No cóż, polskich turystów już opisywano na tym forum... Poza tym LTE było bez zarzutu - żadnych opóźnień, smaczny posiłek na pokładzie (do wyboru było danie z kurczaka i wegetariański zestaw), miła obsługa, w tym jedna Polka. Życzę Wam zatem więcej miejsca przed sobą i bardziej wyrozumiałych sąsiadów... Pozdro, JD Odpowiedz Link Zgłoś
szepiet12 Re: linie lotnicze LTE 27.10.07, 00:27 Na pokładzie była co najmniej jedna osoba z obsługi, która mówiła po polsku. Ale spokojnie porozumiemy się również po angielsku i hiszpańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: linie lotnicze LTE IP: *.tp.unicity.pl 27.10.07, 19:46 No coz ja nie mialem tyle szczescia z punktualnoscia LTE jak wy. Mialem leciec tym slynnym lotem 24 lipca z Okecia ktory mial sie rozpoczac o ok. 22 a rozpoczal sie... nastepnego dnia 0 13.30. Mielismy wiec 15 godzinne opoznienie. Okecie zwalalo wine na LTE ze za pozno przylecieli LTE na Okecie ze nie chcieli ich przyjac na Okeciu po godzinie 23. Co do Airbusa 320: lecac w strone Teneryfuy nie odczulem problemu ciasnoty bo mielismy z zona 1 rzad ktory dostalem przy odprawie bagazowej proszac o miejsca w przodzie. Co znaczy ciasnota w Airbusie 320 przekonalem sie w drodze powrotnej. Chcac dostac jak najlepsze miejsca udalo mi sie wynegocjowac az 2 rzad. Ale to byla roznica kolosalna w porownaniu do pierwszego rzedu. Lot powrotny byl oczywiscie punktualny oczywiscie lecielismy w nocy. Ogolnie mowiac LTE zagwarantowaly mi najgorszy komfort lotu za co wine po0nosi model samolotu jakimi lataja te linie. Wczesniej latalem tylko Boeingami ktore rewelacyjne nie sa ale komfort podrozowania maja jednak lepszy. Jest wiecej miejsca miedzy rzedami i sa cichsze od Airbusow 320. Odpowiedz Link Zgłoś
styro Re: linie lotnicze LTE 14.11.07, 18:04 flying-fisia napisała: >> Obsługa mówi po polsku, czy po anielsku tylko? A mow, mowi... Mamy tutaj na Teneryfie sliczne polskie dziewczyny, ktore pracuja wlasnie w LTE jako stewardesy. Gocha, Edyta, Beata i wszystkie nasze latajace dziewczyny - cmoooki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: linie lotnicze LTE IP: *.aster.pl 09.08.08, 00:52 Negocjować ? tzn.co..dokładnie, że przy ubikacji chcesz?..a co do Airbusa a320 to nie oszukujmy się-jest to Peugeot wśród samolotów..i do tego ciasno jak diabli, ja mam 180 cm wzrostu i ledwo przezylem te 5 godz.lotu...obsługa jest hiszpanska wiec mowi po aniesku..:) Odpowiedz Link Zgłoś
flying-fisia Re: linie lotnicze LTE 30.11.07, 13:13 Nasz lot wspominam nie najgorzej. Oprocz tego, że w dniu wylotu prawie spóźniliśmy się na odprawę (byliśmy na Okęciu dosłownie w ostatniej chwili) i dostaliśmy 4 miejsca w różnych częściach samolotu. Córa w ryk, że ona sama się boi. Na szczęście samolot nie był pełen i udało nam się wynegocjować z innymi pasażerami małą zamianę i dzięki temu siedzieliśmy praktycznie bardzo blisko siebie. Z w-wy wylatywaliśmy z 40 minutowym opóźnieniem, ale to raczej ze względu na straszną mgłę, a nie z winy LTE. Airbus faktycznie dość ciasny, gdyby wszystkie miejsca były zajęte, to faktycznie mogłoby być ciężko. Posiłki w cenie, w tamtą stronę mieliśmy ryż z kurczakiem i groszkiem, a w drodze powrotnej na śniadanie 2 malutkie bułeczki z serem, szynką, dżemem. Dość skromnie, tym bardziej, że większość z nas przyzwyczaiła się już do obfitych śniadań w kanaryjskich hotelach :):P Na pokładzie można kupić standardowo napoje, słodycze, alkohole, papierosy. Sprzedawana jest też loteria pokładowa w cenie 3 euro za los (Syn wygrał 15 euro :P , tak się cieszył, że chyba cały samolot to słyszał :P ). Obsługa bardzo miła, mówiąca po polsku. Generalnie bez większych zastrzeżeń :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ange Re: linie lotnicze LTE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.07, 16:03 Witam ja leciałam dwa razy tymi liniami i nie specjialnie jestem zadowolona bilet dosc drogi do tego ani jednego posiłku za darmo do tego ciasnota straszna jedy plus to miła obsługa polska jak i hiszpanska z Warszawy wylecielismy z 40 minutowym opoznieniem a z Teneryfy z dwu godzinnym opoznieniem nastepnym razem skorzystam z innych lini napewno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: linie lotnicze LTE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 16:49 my też mieliśmy lot z Wawy opóźniony o 2godz, a z Teneryfy o jakieś 1,5 h, ciasnota okropna. W jedną stronę upał w samolocie,a z powrotem zimno okropne.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nickman Re: linie lotnicze LTE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.08, 21:00 my tez lecielismy tymi liniami. naprawde odradzam. w jedna strone mielismy wyleciec o 23.35 a wylecielismy o 3.30. w druga strone mielismy wyleciec o 16.30 a wylecielismy nastepnego dnia o 10.30. lecielismy na Teneryfe. rezydentka polska wogole sie nami nie interesowala, ale to juz inna bajka. a co do lini mam 1 plus bo biuro nie chcialo nam w nocy postawic hotelu... a linie odrazu sie zdecydowaly na postawienie...:PP Odpowiedz Link Zgłoś
styro Re: linie lotnicze LTE 13.01.08, 15:34 Gość portalu: Ange napisał(a): > Witam ja leciałam dwa razy tymi liniami i nie specjialnie jestem zadowolona > bilet dosc drogi do tego ani jednego posiłku za darmo do tego ciasnota straszna > jedy plus to miła obsługa polska jak i hiszpanska z Warszawy wylecielismy z 40 > minutowym opoznieniem a z Teneryfy z dwu godzinnym opoznieniem nastepnym razem > skorzystam z innych lini napewno Skorzystaj z innych linii lol Chcesz miec lot bezposrednio to placisz wiecej niz za polacznie tanimi liniami z przesiadka w Niemczech. Chcesz miec duzo miejsca na nogi i darmowe jedzenie i drinki wysuplaj troche wiecej groszy i polec tradycyjnymi liniami - na Teneryfe lata wiele z nich - Finnair, BA, Lufthansa i wiele, wiele innych... Otrzymalas produkt za jaki zaplacilas - nie narzekaj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ange Re: linie lotnicze LTE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 23:08 Szukałam wszelkich połączen na Teneryfe i jedyne wolne miejsce było w liniach Lte ... Syro czytaj uwaznie nie leciałam z przesiadka tylko bezposrednio! sory ale 1650 zł nie uwazam zeby był to tani bilet!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: linie lotnicze LTE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 21:33 Byłam z nimi na teneryfie. Bez zastrzeżeń.Samolot ok, obsługa tez , wszystko o czasie. obiad tam i śniadanie w powrotnej drodze.Bez zarzutów. Jedyny minus to czas podróży który dłuzył sie niesamowicie...szcególnie w drodze powrotnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuska928 Re: linie lotnicze LTE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 08:53 Witam czy ktos z was wie moze jak jest w LTE z obsługa nad dziecmi<Tzn mam zamiar w lipcu wysłac na Teneryfe same dzieci -beda leciały do swojego ojca- nie musze wam chyba mowic jak bardzo sie tego boje -dzieci sa w wieku 14 i 12 lat,Jesli macie jakies doswiadczenia osobiste lub tez widzieliscie w czasie własnych podrozy bardzo prosze podzielcie sie ze mna swymi spostrzezeniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOnia Re: linie lotnicze LTE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.08, 10:42 Wystarczy zgłosić wcześniej na lotnisku, że lecą dwie osoby nieletnie, a dostaną na szyję proporczyki z danymi personalnymi i obsługę. Obsługa powinna zadbać o wprowadzenie dzieci do samolotu, pokazanie miejsc siedzących i przejście przez odprawę. Tak samo powinni się zachować w miejscu docelowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: linie lotnicze LTE IP: 82.160.30.* 23.07.08, 16:56 Te linie to masakra,nigdy na czas 4do9godz.w plecy,nikomu nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miły Re: linie lotnicze LTE IP: *.chello.pl 23.07.08, 20:00 dziś miał być wylot o 13:30 z Okęcia będzie o 23:35 oczywiście jak wyleci,współczucie dla koczujących na lotnisku.Niezły syf,dla mądralińskich wiem że w dzisiejszych czasach opóznienia to norma itd,bla,bla.Dla pocieszenia chyba często to się nie zdarza (osobiste doświadczenia). Odpowiedz Link Zgłoś
bochun4 Re: linie lotnicze LTE 24.07.08, 12:22 My lecieliśmy w czerwcu na Teneryfe i nie było żadnych opóżnien wszystko na czas samolot dosc wiekowy ale ogolnie raczej pozytywne wrażenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: linie lotnicze LTE IP: *.mofnet.gov.pl 24.07.08, 14:45 Byłam na stronie LTE i wychodzi na to że nie można z nimi wylecieć z Wawy (może źle sprawdzałam?). Jak Wy kupowaliście bilety? Lecieliście przez biuro podróży? Ja wybieram się na wycieczkę na Kanary ale jadę samodzielnie bez biura, i skoro twierdzicie że LTE jest tanie to chciałabym skorzystać. Będę wdzięczna za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: linie lotnicze LTE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 16:39 Wczoraj wróciłem z GC liniami LTE. To była masakra. Lot o 6.10 więc pobudka o 2.30. Na lotniku byliśmy o 4.00. Godzina 6.00 dają nam bony na śniadanie na 6 euro i informacja że lot o 7.20. Potem informacja, że lot o 8, potem że o 10.30, 11.30, 12.30, 14.30, 15.00. W końcu wylecieliśmy o 16.30. Żadnych wyjaśnień, same krętactwa np o chorobie stewardessy. Biuro podróży umywa ręce bo to wina przewoźnika. Zamiast być w Warszawie o 12.30, byliśmy o 22.30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: linie lotnicze LTE IP: *.aster.pl 24.07.08, 19:14 też leciałam wczoraj tym lotem, tak to był koszmar szczególnie dla pasażerów z małymi dziećmi, kończący sie zapas pieluch, mleka etc, ale na domiar tego dwa tygodnie wcześniej czyli 9 lipca było to samo wylot z wwy zamiast o 12.30 był o 20 co prawda częśc ppasażerów była powiadomiona o tym ale 1 dzień urlop przepadł, dzisiaj w TVN 24 O GODZ 20.20 będzie o tym program Odpowiedz Link Zgłoś
azazella Re: linie lotnicze LTE 24.07.08, 22:02 Nie widziałam programu. O czym był dokładnie? O tym konkretnym locie? O LTE? Napisz jakbyś mogła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Publo Re: linie lotnicze LTE IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.08, 21:42 Dzisiejszy lot z Poznania (31.07) na Teneryfę miał być o 11:00, po kilku zmianach godziny w tej chwili jest planowany na 1:30 (01.08). Wychodzi 14,5 godziny spóźnienia. Czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Zobaczymy czy ta godzina będzie już ostateczna.Jeden dzień wakacji jest stracony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ksenia Re: linie lotnicze LTE IP: 88.199.38.* 09.08.08, 11:01 Podróż liniami LTE skończyła się awaryjnym lądowaniem we Francji. 8 godzin na lotnisku, nie został podany szacunkowy czas kiedy będzie następny samolot. Powrót do Warszawy odbył się już bez niespodzianek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: linie lotnicze LTE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 12:56 Leciałam tymi liniami na Teneryfę pod koniec lipca. Lot na Teneryfę opóźniony 3h, lot powrotny opóźniony ok. 17H! Całe szczęście, że to duże opóźnienie było przy powrocie, inaczej cały dzień wczasów stracony. Z drugiej strony, innym pewno nie na rękę było to, że wrócili dzień później. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielszczanin Re: linie lotnicze LTE IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.08.08, 17:17 jechałem kilka tygodniu temu tymi liniami z Krakowa na Majorkę i z powrotem, generalnie dobre wrażenia, darmowy posiłek i kawa nawet zjadliwe. Miłe stewardessy, lot na Majorkę bardzo spokojny do Krakowa również w miarę. Bez opóźnień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielszczanin Re: linie lotnicze LTE IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.08.08, 17:20 tzn. dodam jeszcze że dzień przed odlotem zadzwoniła Pani z eccoholiday że wylot na Majorkę i z powrotem przesunie się o 2 godziny Odpowiedz Link Zgłoś
vera-only Re: linie lotnicze LTE 22.08.08, 15:03 zostałam poinformowana o zmianie wylotu z Warszawy na Teneryfe tydzień wcześniej przez bióro Ecco Holiday. Reszta przelotu bez zmian i dodatkowych komplikacji. Za to spowrotem wylot o 2:25 w nocy zmienił się się na "estimated 8:30" a w rzeczywistości wylecieliśmy dopiero o 10:00 rano! Koczowanie na lotnisku w nocy to koszmar! Dostaliśmy nawet po 12 euro na głowę żeby zakupić sobie jedzenie na lotnisku - tylko gdzie jak wszystkie sklepy otwierają się dopiero po 6 rano? A do 6 rano czynny tylko jeden malutki punkt z niesmacznymi kanapkami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: linie lotnicze LTE IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.08, 23:14 Trochę nieprawdy. Sam w czerwcu wracałem z Tene i miałem wylot o 4 rano. Lotnisko jest wielkie i w hali odpraw było kilka czynnych punktów gastronomicznych, natomiast w tzw. strefie ograniczonego dostępu, już po kontroli bezpieczeństwa, również były czynne bary - a nie jeden - jak napisała wyżej poprzedniczka, do tego jest mnóstwo automatów z wszelkimi napojami i przekąskami. Jedynie sklepy były zamknięte. Taki urok wylotów w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prowokator Re: linie lotnicze LTE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.08, 15:44 a może z innego lotniska lecieliście? Przypominam że na Teneryfie są 2! Jakiś czas temu z południowego leciałem i w nocy 1 barek kawowy przed odprawą i 1 po odprawie, czyli wybór jedzenia nikły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: linie lotnicze LTE IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.08, 21:26 Wszystkie loty czarterowe i międzynarodowe odbywają się z południowego portu Tenerife Sur Reina Sofia. Z północnego są przeważnie loty tylko krajowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: linie lotnicze LTE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 18:45 Wylot z teneryfy miał być o 17:30 a skończyło się na 24:00 6 i pół godziny koczowania na lotnisku na pocieche bony 6 euro na jedzenie samaolot ciasny jak nie wiem ale najgorsze to koczowanie na lotnisku NIE wierzyłem w opinie innych ale sam się przekonałem. pani rezydentka nie pojawiła sie ani raz na 2 tygodnie.... odwieżli nas na lotnisko zostawili i koczujcie sobie,czekajcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orzech Re: linie lotnicze LTE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 23:40 Wszystko to prawda, lecieliśmy tym samym lotem -nie wierzyłem do tej pory ,że w samolocie może być tak ciasno-a latałem dosyć często(chyba dołożono w tym samolocie foteli,żeby upchnąć jak najwięcej pasażerów),a co do rezydentki to musiała być z Neckermanna-też jej w ogóle nie widzieliśmy.Gwoli ścisłości trzeba dodać ,że jeszcze dołożono za spóznienie bon za 10 euro,co i tak nie jest wielką sumą przy cenach w barach na lotnisku.Najbardziej współczułem rodzicom małych dzieci zmuszonych do koczowania na lotnisku w oczekiwaniu na odlot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlasnie wrocilismy Re: linie lotnicze LTE IP: *.tvgawex.pl 11.09.08, 20:54 My właśnie wróciliśmy z Teneryfy liniami LTE! Wylot z Poznania opóźniony 3h ale i tak mieliśmy szczęście bo 2-ga grupa miała lecieć z Wa-wy a skończyło się 10h później w ....KATOWICACH! Byl gość z krakowa który jechał do Wa-wy a później do Katowic... byli tez ludzie z Helu! Samolot faktycznie ciasny - niezbyt miłe 5h lotu ale bardzo mila obsługa - gratis drobny poczęstunek woda kawa itp. Cola piwko już za kaskę. Życze tyle lądowań co startów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: linie lotnicze LTE IP: *.aster.pl 17.09.08, 11:22 Witam, wczoraj wróciłem z LTE. Lot z teneryfy ok, wszystko w jak najlepszym porządku, obsługa miła. Samolot bez uwag, Airbus A320. CZy ciasno? jak to w samolotach czarterowych,luksusów nie było ale niczym to nie odbiega od innych linii. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: linie lotnicze LTE 18.09.08, 11:49 Standard samolotu bardzo średni, widać, że najlepsze lata ma już za sobą. Co do serwisu - bardzo ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: linie lotnicze LTE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 16:24 Lot z Katowic na TFS opozniony o 1,5h (wylot po 1 w nocy), lot powrotny o niecale 2h - takze jest sie z czego cieczyc, biorac pod uwage przypadki innych forumowiczow. Podczas pierwszego lotu jedzenie na pokladzie (mini obiadek: kawalki kurczaka, bulka, napoj, surowka); podczas lotu powrotnego brak posilku - lecz na pol godziny przed odlotem mozliwosc zrealizowania bonu 10e na jedzenie na lotnisku. Pierwszy lot - blisko 5,5h; trzy serie turbulencji potegujacych odczucie ciasnoty i zmeczenia lotem :) - ale juz lot powrotny to niecale 5h. Polecam zajecie sie czym - np. granie w karty. Ponadto w locie powrotnym trzykrotne wyjasnienia i przeprosiny zalogi (kilku jezykach) za opoznienie i brak kateringu na pokladzie (cel: pozostawic dobre wrazenie na urlopowiczach wracajacych do ojczyzny;]). Obsluga ok. Start i ladowanie lagodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: linie lotnicze LTE IP: *.3s.pl 01.10.08, 22:18 Tez wracalam lotem do Katowic 25go wrzesnia, co do lini OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fidel Re: linie lotnicze LTE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.08, 11:20 Informacja z oficjalnej strony LTE: IMPORTANT NOTICE ABOUT SERVICES SUSPENSION Lte International Airways S.A. wish to inform you that due to the financial situation of the company, that make it difficult to meet the operational expenses in the next days, we have had to suspend our charter and scheduled operations. Lte is doing everything to minimize the impact of this suspension of services on its clients and providers. After 20 years operating with maximum dedication to our clients it just was not possible to avoid this situation given world events lately. We apologize for the inconvenience this may cause to our passengers, clients and suppliers. Lte International Airways S.A. Jednym słowem pada kolejny przewoźnik. www.lte.es/default.aspx?lang=en Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: linie lotnicze LTE IP: *.chello.pl 17.10.08, 22:30 a no szkoda, bo mimo, że ja miałem opóźnienie 17 godzin, to lot wspominam miło, bo super miła obsługa i servis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brus Re: linie lotnicze LTE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 13:15 Leciałem 15.10 z GC. Samolot w środku posklejany taśmą, opóźnienie na starcie, międzylądowanie w Maladze (tańsze paliwo, czy co?). Słowem bieda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmtsh Re: linie lotnicze LTE IP: *.Red-213-97-16.staticIP.rima-tde.net 19.10.08, 19:46 taaa, a ja wlasnie siedze na teneryfie i trzymam w reku bilet powrotny do polski na LTE i mam wielka nadzieje ze biuro podozy cos wymysli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fidel Re: linie lotnicze LTE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.08, 16:52 Pewnie wrócisz tym lotem: 21/10/08 IWD-7241 TFS-WAW 1300 1940 Połączenia podobno ma przejąć przewoźnik cypryjski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takanijaka Re: Bankructwo LTE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.08, 15:02 To bardzo przykre. Mimo dużego opóźnienia (na szczeście rezydent poinformował nas o tym fakcie wcześniej wiec dostaliśmy dodatkowe 4 godz nad basenem) mam ogromny sentyment. Nie odczułam też żeby było ciasno (siedziałam przy bocznym wyjsciu awaryjnym:)). A i ten śliczny, miły steward:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: linie lotnicze LTE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 11:46 Czy ktoś wie jakimi liniami odbywaja sie teraz loty na Gran Canarie bo LTE narazie nie lata i widze ze dzis loty na Kanary z Okęcia sa odwołane( tak przynajmniej pisze na tablicy odlotów ). W styczniu mam leciec na GC z Tui liniami LTE. Zobaczymy co wymyślą do tego czasu.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
styro Re: linie lotnicze LTE 29.10.08, 18:28 Gość portalu: gość napisał(a): > Czy ktoś wie jakimi liniami odbywaja sie teraz loty na Gran Canarie bo LTE > narazie nie lata Lata, lata... Po uporaniu sie z chwilowymi problemami i wloskimi akcjonariuszami linie reaktywowaly dzialalnosc: "Z przyjemnoscia informujemy, ze LTE reaktywuje polaczenia czarterowe od dnia 27/10/08. W ciagu nastepnych tygodni rozpoczniemy dodatkowe loty i wkrotce ponownie rozpoczniemy sprzedaz biletow na naszej stronie internetowej. Przykro nam z powodu czasowego zawieszenia operacji i jestesmy bardzo zadowoleni z tego, ze wszystko powraca do normalnosci. Lte International Airways S.A. " www.lte.es Ciesze sie, ze moge Wam przekazac ta dobra wiadomosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EwkaEwka Re: linie lotnicze LTE IP: *.chello.pl 30.10.08, 10:12 A nam pani z Tui wczoraj powiedziała, ze mają nowe czeskie linie lotnicze. Na Teneryfę i Gran Canarię ten sam samolot, tzn międzylądowanie na Gran Canarii. Planuję lecieć w styczniu więc pewnie jescze kilka razy się zmieni:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: linie lotnicze LTE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 14:46 Tui mnie poinformowało że na Gran Canarię będą latać czeskie linie TravelService Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: linie lotnicze LTE IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.08, 16:03 Neckermann na Teneryfę lata liniami Smart Wings (chyba czeskie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: linie lotnicze LTE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.09, 14:54 Leciałam z nimi trzy razy i nigdy więcej z roku na rok jest co raz gorzej samoloty w opłakanym stanie, mają chyba po 30 lat. Lecę w marcu znowu lecz już nie z nimi. Zdecydowanie odradzam te linie lotnicze. Odpowiedz Link Zgłoś